Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
02:55 uur

Hydroloog Patrick Willems: "Als het droog blijft tot september, wordt het erger dan in 1976"

VRT NWS

05/08/2022 - 21:35

Volgens professor hydrologie Patrick Willems (KU Leuven) maken we vandaag een droogte meer die in de buurt komt van de extreem droge zomer van 1976. En als het zo droog blijft, zullen we het record van 1976 breken. Om ons beter te wapenen tegen extreme droogte moeten we dringend meer maatregelen nemen om water vast te houden op ogenblikken dat het wel regent.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. INTERVIEW. Hydroloog Patrick Willems over de aanhoudende droogte: “Misschien moeten fabrieken in september productie afschakelen” (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Waarom voelen we in ons land de droogte zo hard toeslaan? Waar is al ons grondwater gebleven? Wat staat ons nog te wachten als overvloedige regen uitblijft? Maar ook: welke maatregelen zijn nodig om extreme droogte in de toekomst te voorkomen? Hydroloog Patrick Willems (52) legt uit dat niet alleen maar de warme zomer het probleem is: “Regenwater moet niet in de riool, maar in de bodem. Dat zijn we vergeten.”
  [naar artikel]
 2. Hydroloog KU Leuven slaat alarm: “Als de Maas blijft zakken, komen er grote problemen aan” (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een jaar geleden, tijdens de watersnood, stroomde de Maas met een kracht van 3.700 kubieke meter per seconde door de Maasvallei. Gisteren was dat 45 kubieke meter per seconde. “Als de droogte aanhoudt, krijgen we in september een probleem met de waterbevoorrading”, zegt hydroloog Patrick Willems (KU Leuven).
  [naar artikel]
 3. Neerslagtekort in Vlaanderen ligt opnieuw historisch hoog: "Veel meer aan de hand dan te weinig regenval" (30/07/2022 - VRT NWS)
  Het neerslagtekort sinds 1 april is in Vlaanderen opgelopen tot 250 millimeter. Dat heeft hydroloog Patrick Willems (KU Leuven) berekend. Daarmee komen we in de buurt van de droge zomer van 1976, en zitten we in de 5 procent droogste zomers ooit. Er is veel meer aan de hand dan te weinig regenval: de verdamping was erg groot, wat de droogte en warmte in de hand werkte. "Dat effect riskeert de volgende jaren verder door te hollen", weet weerman Frank Deboosere.
  [naar artikel]
 4. Steeds minder drinkwater in de grond (05/04/2019 - De Morgen)
  Ongeveer de helft van het Belgische drinkwater wordt gewonnen uit grondwater. Net die voorraden dreigen in gevaar te komen door klimaatverandering, voorspelt het VN-klimaatpanel. 'De waterbeschikbaarheid kan in de zomer tot 70 procent dalen', zegt hydroloog Patrick Willems (KU Leuven).
  [naar artikel]
 5. Eerste regen in vijftal weken voor delen van Vlaanderen, maar het blijft nog minstens 10 dagen "uiterst droog" (16/07/2018 - De Morgen)
  Vandaag valt er regen in sommige delen van Vlaanderen. Het gaat om de eerste regen in vijf à zes weken, bevestigt men bij het KMI, met uitzondering van de motregen van afgelopen week. Desondanks blijft het erg droog: we zitten in de op één na droogste periode ooit, enkel in de zomer van 1976 was het nog droger.
  [naar artikel]
 6. Hopen op een natte zomer: ‘kans op waterschaarste wordt onaanvaardbaar groot’ (23/04/2020 - De Standaard)
  April was tot dusver een uitzonderlijk droge maand. Met al uitgedunde grondwaterreserves uit vorige hete zomers dreigen we deze zomer écht met schaarste te gaan kampen, zo waarschuwt hydroloog Patrick Willems (KU Leuven).
  [naar artikel]
 7. Marc Willems: "8 Belgische medailles op de Paralympics moet lukken" (06/09/2016 - Sporza)
  Op donderdag 7 september wordt in Rio het startschot gegeven van de Paralympics. Sporza-reporter Marc Willems wikt en weegt de kansen van de Belgische atleten.
  [naar artikel]
 8. Opnieuw zomer? Stralende zon en temperaturen tot 25 graden (31/08/2018 - De Morgen)
  Volgende week wordt opnieuw mooi zomerweer verwacht. "De komende tien dagen worden zonnig, met gemiddelde temperaturen rond de 20 à 25 graden", zegt weerman David Dehenauw. "We verwachten bovendien dat het droog blijft tot 10 à 11 september."
  [naar artikel]
 9. ‘Vlaanderen is extra kwetsbaar voor dit soort weerfenomenen’ (15/07/2021 - De Morgen)
  Ondergelopen steden, ingestorte huizen en zelfs dodelijke slachtoffers. De zware tol van het noodweer bewijst dat we ons dringend moeten aanpassen aan de nieuwe klimaatrealiteit. Dat zegt hydroloog Patrick Willems. ‘Weg met die verharde voortuin.’
  [naar artikel]
 10. Expert kritisch over uitblijven extra droogtemaatregelen: "Als de droogte nog lang aanhoudt, stelt zich een probleem" (09/08/2022 - VRT NWS)
  Er moeten nú bijkomende droogtemaatregelen worden genomen om te voorkomen dat er in de toekomst nóg drastischere maatregelen moeten komen. Dat zegt hydroloog Patrick Meire, nadat de adviesgroep Droogte gisteren heeft gezegd dat dat voorlopig niet nodig is. De Vlaamse milieumaatschappij riep wel op om geen drinkwater te verspillen, "maar er zijn geen garanties dat dat advies ook wordt opgevolgd".
  [naar artikel]
 11. Filmregisseur Patrick Lebon (81) overleden, bekend van "Zaman" en "Paniekzaaiers" met Gaston en Leo (04/02/2021 - VRT NWS)
  "Zaman" uit 1983 van de Antwerpse filmmaker Patrick Lebon wordt beschouwd als de eerste Vlaamse politiefilm en een voorbeeld voor vele andere films in het genre. Patrick Lebon draaide ook de kaskraker "Paniekzaaiers" met Gaston en Leo. Hij is overleden op zijn 81e.
  [naar artikel]
 12. De regen zorgde deze week voor een ‘pauze’ in de aanhoudende droogte, maar was het genoeg om de waterschaarste op te lossen? (28/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  De regen van de voorbije dagen was welkom, maar volstond niet om het neerslagtekort ongedaan te maken. Volgens hydroloog Patrick Willems (KU Leuven) blijft de situatie daardoor precair. “Om ons te wapenen tegen een droge zomer hebben we twee regenmaanden nodig. Die tijd is er niet meer.”
  [naar artikel]
 13. "Eerstkomende tien dagen blijft het droog" (16/06/2017 - De Redactie)
  Sinds het begin van de metingen is het nog nooit zo droog geweest als nu. En verandering zit er niet meteen in. "Zeker de eerste tien dagen hoeven we geen noemenswaardige neerslaghoeveleheden te verwachten", zegt weerman Frank Deboosere. "Het is dus nog niet voorbij."
  [naar artikel]
 14. "Het nummer blijft iets magisch hebben" (21/08/2016 - De Redactie)
  Het was bloedheet in de zomer van 1976. En Playboymodel Jeane Manson deed de temperatuur nog stijgen met haar "Avant de nous dire adieu".
  [naar artikel]
 15. Marc Willems: "Roeselare is absoluut kansloos tegen Kazan, de beste ploeg ter wereld" (14/03/2017 - Sporza)
  Roeselare ontvangt in de Final 12 van de CL volleybal vanavond Kazan, de winnaar van de voorbije twee edities. "Het wordt ondoenbaar", ziet commentator Marc Willems het somber in.
  [naar artikel]
 16. ‘Tegen eind deze eeuw krijgen we minstens vijf keer zoveel met dit soort watersnood te maken’ (15/07/2021 - De Morgen)
  Ondergelopen steden, ingestorte huizen en minstens zes dodelijke slachtoffers. De zware tol van het noodweer bewijst dat we ons dringend moeten aanpassen aan de nieuwe klimaatrealiteit. Dat zegt hydroloog Patrick Willems. ‘Weg met die verharde voortuin.’
  [naar artikel]
 17. Veranda's Willems haalt top 10 op WK: "Beloning voor iedereen" (09/10/2016 - Sporza)
  Veranda's Willems had van het WK ploegentijdrit een doel gemaakt en eindigde in de top 10. "Hier kunnen we trots op zijn", klinkt het.
  [naar artikel]
 18. "Ik droom van stilte" en "de tuut wordt steeds erger": honderden reacties op tinnitus-artikel, hoe nu verder? (26/02/2019 - VRT NWS)
  Op het bericht van VRT NWS, over een nieuwe behandelingsmethode voor mensen die aan tinnitus lijden, werd massaal gereageerd. Op Facebook stroomden al snel honderden reacties binnen: van "ik droom van stilte" tot "de tuut wordt steeds erger". Wat zijn de voornaamste klachten van de patiënten en hoe ga je ermee om? 
  [naar artikel]
 19. Willems: "Zou raar zijn als het niet opnieuw een strijd Roeselare-Maaseik wordt" (14/10/2016 - Sporza)
  Dit weekend staat de eerste speeldag in de vaderlandse volleybelcompetitie op het programma. Sporza-volleybalkenner Marc Willems blikt vooruit.
  [naar artikel]
 20. Onze regenwaterputten worden te klein (28/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Door de kurkdroge maanden maart en april staan op verschillende plaatsen in Vlaanderen nu al de regenwaterputten leeg. En dat twee maanden voor de zomer nog moet beginnen. Hydroloog Patrick Willems (KULeuven) pleit dan ook voor grotere regenwaterputten.
  [naar artikel]
 21. Hoe maak je je woning droogtebestendig? (20/06/2022 - De Standaard)
  ‘Wateropvang mag niet langer vrijblijvend zijn’, stelt hydroloog Patrick Willems vandaag in De Standaard. Een handleiding voor wie zijn woning wil (ver)bouwen en zich wil wapenen tegen langere periodes van droogte en korte periodes van hevige regenval.
  [naar artikel]
 22. Norbertijn over katholieke carrièreswitch Patrick Van der Vorst: "Hij zal hard moeten investeren in het gebedsleven" (15/07/2019 - VRT NWS)
  Kunsthandelaar Patrick Van der Vorst, bekend van het VIER-programma "Stukken van mensen", kiest voor een verder leven als priester. Dat maakte hij bekend in een interview aan Kerknet. Die late carrièreswitch is opvallend, maar niet uniek: ook Andreas Willems, Pater Norbertijn in Averbode, werd op late leeftijd priester. "Een goede raad is om de vorming au sérieux te nemen en hard te investeren in het eigen gebedsleven", zegt de Norbertijn.
  [naar artikel]
 23. KMI waarschuwt: "Droogte wordt stilaan zorgwekkend" (08/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De klimatologische lente, die altijd van 1 maart tot 1 juni duurt, was dit jaar bijzonder droog. De neerslagtotalen liggen ruim onder de normale waarden. Als het neerslagtekort de volgende weken aanhoudt, kan de situatie - net zoals in 1976 - verontrustend worden voor verschillende sectoren, waarschuwt het KMI.
  [naar artikel]
 24. Limburgse Clytie (42) houdt gazon groen met een wadi: een wonderoplossing tegen de droogte? (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Als men de aanleg van een ‘wadi’ verplicht bij elk nieuwbouwproject, zullen we over 50 à 100 jaar ‘hemelwaterneutraal’ zijn.” Een opvallende uitspraak vandaag in onze krant van hydroloog Patrick Willems (KUL). Om in de toekomst het schaarse regenwater beter op te vangen, kijken Willems en co naar meer wadi’s in onze tuinen. Clytie (42) uit Zonhoven heeft er zo al eentje - jawel, in de vorm van een druppel -, maar wat is het precies? En hoe leg je het makkelijk én goedkoop zelf aan?
  [naar artikel]
 25. Limburgse Clytie (42) houdt gazon groen met een wadi: een wonderoplossing tegen de droogte? (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Als men de aanleg van een ‘wadi’ verplicht bij elk nieuwbouwproject, zullen we over 50 à 100 jaar ‘hemelwaterneutraal’ zijn.” Een opvallende uitspraak vandaag in onze krant van hydroloog Patrick Willems (KUL). Om in de toekomst het schaarse regenwater beter op te vangen, kijken Willems en co naar meer wadi’s in onze tuinen. Clytie (42) uit Zonhoven heeft er zo al eentje - jawel, in de vorm van een druppel -, maar wat is het precies? En hoe leg je het makkelijk én goedkoop zelf aan?
  [naar artikel]
 26. Olivier Willems uit Oostende is beste chocolatier van Vlaanderen: "Pralines met kleuren zijn hip" (20/10/2020 - VRT NWS)
  Olivier Willems uit Oostende is de chocolatier van het jaar 2021 voor Vlaanderen. Gault&Millau, de uitgever van gastronomiegidsen, bekroont Willems omdat hij een bijzondere smaakmaker is die pralines ontwerpt die opvallen door hun "lekker design".
  [naar artikel]
 27. Beringse architect geeft tips hoe je je woning droogbestendig maakt (20/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Wateropvang mag niet langer vrijblijvend zijn”, stelt hydroloog Patrick Willems. Een handleiding voor wie zijn woning wil (ver)bouwen en zich wil wapenen tegen langere periodes van droogte en korte periodes van hevige regenval.
  [naar artikel]
 28. Komend weekend droog en tot 21 graden: is de lente eindelijk in het land? (25/05/2021 - VRT NWS)
  Na regen komt zonneschijn, luidt het spreekwoord en voor dit weekend lijkt dat in elk geval te kloppen. De kou en de regen maken eind deze week plaats voor warmte en zonnestralen. "Donderdag wordt een overgangsdag, maar vanaf vrijdag wordt het droog met minder wind", zegt weervrouw Sabine Hagedoren. Tot en met maandag blijft het droog met temperaturen tot 21 graden.
  [naar artikel]
 29. Archiefbeelden: hoogtepunten van de hittegolf in 1947 en in 1976 (25/07/2018 - VRT NWS)
  De zomer met de meeste hittegolven in de geschiedenis van onze omroep was die van 1947. Maar ook de zomer van 1976 was legendarisch. In 2003 haalde "Het Journaal" de zomerbeelden uit 1947 en 1976 uit het archief om ze met de hittegolf van dat jaar te vergelijken.
  [naar artikel]
 30. Veranda's Willems-Crelan: "Spijtige aankondiging in groep verwerkt" (09/04/2018 - Sporza)
  De hemel is op het hoofd van Veranda's Willems-Crelan gevallen, nu Michael Goolaerts (23) gisteren overleed. "Iedereen is enorm aangeslagen", zegt woordvoerder Ward Callens.
  [naar artikel]
 31. Acteur Arnold Willems (90), bekend als Georges uit "Wittekerke", is overleden (08/08/2022 - VRT NWS)
  De Vlaamse acteur Arnold Willems is overleden op 90-jarige leeftijd. Dat bevestigt zijn dochter, actrice Tania Kloek, aan onze redactie. Willems speelde in tal van series op VRT en VTM. Zijn bekendste rol was wellicht die van Georges in de serie "Wittekerke", tussen 1993 en 2008.
  [naar artikel]
 32. Biostatisticus Niel Hens: "Als we nú niets ondernemen, start het onderwijs in september met code oranje of rood" (24/07/2020 - VRT NWS)
  Als het aantal corona-besmettingen blijft stijgen, dan kunnen de scholen in september niet volledig opengaan. Dat zegt biostatisticus Niel Hens in "De ochtend" op Radio 1. Hij roept duidelijk op om alle coronamaatregelen nú nauwgezet op te volgen, om te voorkomen dat "de scholen in september gehypothekeerd worden".
  [naar artikel]
 33. Waarom het bij ons zo lang zonnig en droog blijft, terwijl het in Spanje regende: de "omegablokkade" uitgelegd (13/05/2022 - VRT NWS)
  Het is nu al dagen zonnig, warm en droog. En ook volgende week wordt het zomers warm met temperaturen rond 25 graden en, op enkele lokale buien na, nauwelijks regen. Hoe komt het dat het mooie weer zo lang blijft hangen boven ons land? Hoe uitzonderlijk is dat en was het vroeger anders? We vragen het aan weerman Frank Deboosere.
  [naar artikel]
 34. Bart De Wever (N-VA) dringt aan op exitplan voor bedrijven: "Je riskeert dat reactie op crisis erger wordt dan crisis zelf" (20/04/2020 - VRT NWS)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever (N-VA) dringt aan op een exitplan om de economie herop te starten. "We lopen achter op dat vlak, als ik naar het buitenland kijk", zegt hij in "De ochtend". "Economie en gezondheid hangen samen. Je riskeert dat de reactie op de crisis erger wordt dan de crisis zelf."
  [naar artikel]
 35. Had stuwmeer in Eupen eerder laten leeglopen verschil gemaakt? "Wellicht wel, maar situatie was ongezien" (22/07/2021 - VRT NWS)
  De schade van de overstromingsramp wordt met de dag duidelijker en tegelijk rijst de vraag of er fouten zijn gemaakt. Zo stellen sommige experten dat het stuwmeer in Eupen eerder had moeten worden geopend en dat zo heel wat schade en mensenlevens waren gered geweest. "Men had schade kunnen voorkomen, maar de weersvoorspellingen waren erg onzeker en de situatie ongezien", zegt professor hydrologie Patrick Willems (KU Leuven) in "Terzake".
  [naar artikel]
 36. Verontrustend droog zo vroeg op het jaar: "Als we nu niets doen, zitten we straks met grote problemen" (23/05/2020 - VRT NWS)
  De aanhoudende droogte veroorzaakt nu al problemen. In een groot deel van Vlaams-Brabant gelden maatregelen nadat eerder deze week in Overijse er plots geen water meer uit de kraan kwam. "De situatie van Overijse is niet die van Vlaanderen, maar het is verontrustend dat het zo vroeg op het jaar al zo droog is", zegt professor Patrick Meire, expert Waterbeheer aan de Universiteit Antwerpen.
  [naar artikel]
 37. Bram Willems: "Kendrick Lamar is nu op het toppunt van zijn kunnen" (27/02/2018 - VRT NWS)
  Vanavond staat Kendrick Lamar in het Sportpaleis in Antwerpen, een optreden waar door de fans al lang naar uitgekeken wordt.  En terecht, volgens Bram Willems van Studio Brussel. "Ik verwacht een zotte sfeer en een heel goede show, hij is nu op het toppunt van zijn kunnen." 
  [naar artikel]
 38. Marc Willems over Hans Van Alphen: "Kijk met plezier terug naar tienkamp in Londen" (27/10/2016 - Sporza)
  Hans Van Alphen hangt zijn spikes aan de haak. Onze atletiekkenner Marc Willems neemt afscheid van de tienkamper. "Ik wens je het beste voor de toekomst."
  [naar artikel]
 39. Luc Bomans is vredig ingeslapen in "Thuis", acteur Mark Willems blikt terug: "Luc was niet écht slecht" (09/05/2018 - VRT NWS)
  In "Thuis" op Eén is Luc Bomans overleden, het personage dat Mark Willems sinds 1996 vertolkte. Hij blikt tevreden terug, maar is blij dat het voorbij is: "De rolstoel die een beperking voor Luc was, was voor mij stilaan een beperking als acteur".
  [naar artikel]
 40. "Koning van 't Kuipke Westerlo" Jos Willems genomineerd voor titel "beste voetbalcommentator aller tijden" (13/07/2020 - VRT NWS)
  Jos Willems uit Grobbendonk is door Sport/Voetbalmagazine-Knack genomineerd voor de titel "beste voetbalcommentator aller tijden". Knack heeft een preselectie gemaakt van tien Vlaamse voetbalcommentatoren. Willems staat tussen grote namen als die van Rik De Saedeleer en Jan Wauters. Jos was 22 jaar lang sportverslaggever bij Radio 1 en was ook regelmatig te horen in de regionale sportuitzending van Radio 2 Antwerpen. In Start Je Dag vertelde hij hoe vereerd hij is met zijn nominatie.
  [naar artikel]
 41. 57.000 of 200.000 stuks? Niemand die weet hoeveel boorwaterputten de Vlaming heeft en dat is een probleem (07/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Nu de afgelopen jaren steeds meer lange periodes van droogte kennen, laten steeds meer mensen een boorwaterput steken. 57.673 stuks waren aangegeven in 2021, maar geschat wordt dat er wellicht om en bij de 200.000 zijn in heel Vlaanderen. Problematisch, want die onttrekken grondwater, terwijl die reserves ook steeds lager staan. “Particulieren zijn veel beter af met een grote regenput”, zegt hydroloog Patrick Willems (KU Leuven).
  [naar artikel]
 42. Zomer wil voorlopig niet wijken: nog tot half september blijft het warm en droog (03/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen de volgende twee weken blijft het warm en droog, ook in de tweede helft van augustus en zelfs het begin van september wil de zomer niet wijken. Dat blijkt uit de langetermijnvoorspelling van meteoroloog Philippe Mievis. Ook verscheidene weerplatformen in het buitenland geven aan dat augustus zoals juli wordt.
  [naar artikel]
 43. Film "De Patrick" en tv-reeksen "Albatros" en "De twaalf" grote favorieten voor De Ensors (06/01/2021 - VRT NWS)
  De film "De Patrick" van Tim Mielants is met 13 nominaties de topfavoriet bij de films tijdens De Ensors, de Vlaamse film- en tv-prijzen. Bij de series is "Albatros" van Wannes Destoop 14 keer genomineerd, "De twaalf" van Wouter Bouvijn 12 keer. De winnaars van De Ensors worden op zaterdag 23 januari tijdens een liveshow op Canvas bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 44. Zomer 2018 steekt 1976 voorbij qua zomerdagen (05/08/2018 - VRT NWS)
  Het is vandaag de 51e "zomerdag" van deze zomer, een dag waarop het 25 graden of warmer wordt. Daarmee steekt de zomer van 2018 de legendarische zomer van 1976 voorbij.
  [naar artikel]
 45. Cannabisboer Patrick Lagrou wil uit de cel voor dringende operatie: "Anders wordt hij blind" (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Cannabisboer Patrick Lagrou uit Zandvoorde bij Ieper wil via de kortgedingrechter zijn vrijlating bekomen. "Hij moet dringend geopereerd worden aan...
  [naar artikel]
 46. Correspondente Van de Water: "Bosbranden Amazonegebied zullen erger worden",  president Bolsonaro zegt af voor top (03/09/2019 - VRT NWS)
  Nee, er zijn geen goede vooruitzichten voor het Amazonegebied in Brazilië. Dat stelt onze correspondente Marjolein van de Water in het Radio 1-programma "De ochtend". "De verwachting is dat deze maand de bosbranden zullen erger worden, omdat het het einde is van het droogteseizoen en september is traditioneel de maand van de meeste bosbranden", legt Van de Water uit. Intussen heeft de Braziliaanse president Jair Bolsonaro ook afgezegd voor een top over het Amazonegebied.
  [naar artikel]
 47. Onze weermannen zien de straalstroom "lanterfanten": nog zeker 7 dagen (tot 3 juni) droog én stoffig (27/05/2020 - VRT NWS)
  "Het blijft nog minstens 7 dagen droog, tot woensdag 3 juni", dat zeggen VRT-weermannen Bram Verbruggen en Frank Deboosere. En de droogteperiode kan in juni langer aanhouden als een nieuw hogedrukgebied ons weer domineert. Een hogedrukgebied ligt ook mede aan de basis van het laagje stof op uw auto of op uw ramen thuis.
  [naar artikel]
 48. Merlier: "Droom van Parijs-Roubaix, maar rijd normaal geen voorjaar" (26/01/2018 - Sporza)
  Naast Wout van Aert heeft Veranda's Willems-Crelan nog een 2e veldrijder die uit de voeten kan op de weg. "Ik wil ooit eens "de Hel" rijden."
  [naar artikel]
 49. Lawine-expert waarschuwt voor grote catastrofe in de Alpen: "Het wordt erger dan in 1999, veel erger" (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Populaire skioorden in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië kreunen onder een dik pak sneeuw. De komende dagen zal de temperatuur stijgen...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy