Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:28 uur

Israël hervat luchtaanvallen in Gazastrook: minstens 7 doden en 44 gewonden

Het Laatste Nieuws

05/08/2022 - 21:46

Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker zeven mensen het leven gekost. Vrijdagavond heeft Israël de aanvallen ook opnieuw hervat en hebben ze hun reservetroepen ingeschakeld.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Israël hervat luchtaanvallen op Gazastrook en roept reservetroepen op (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Israël heeft vrijdagavond de luchtaanvallen op de Gazastrook hervat na een eerdere golf diezelfde dag, waarbij het Israëlische leger vijftien mensen zegt te hebben gedood. Onder de doden is ook Tayseer al-Jabari, een hoge commandant van Islamitische Jihad, zo bevestigde de groep in een verklaring.
  [naar artikel]
 2. Palestina meldt 15 doden en 125 gewonden na Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook kosten steeds meer slachtoffers, zegt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zaterdag. Minstens vijftien mensen zijn om het leven gekomen, minstens 125 mensen raakten gewond.
  [naar artikel]
 3. Israël voert luchtaanvallen uit in Gazastrook: minstens 7 doden en 44 gewonden (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker zeven mensen het leven gekost.
  [naar artikel]
 4. Palestina meldt 24 doden - waaronder 6 kinderen - en 203 gewonden na Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook zijn al zeker 24 mensen om het leven gekomen, onder wie zes kinderen en twee vrouwen. Dat kondigt de Palestijnse minister van Gezondheid aan. Volgens de Palestijnen zijn er ook zeker 203 gewonden.
  [naar artikel]
 5. Israël voert luchtaanvallen uit op Gazastrook na raketaanval (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft dinsdagochtend vroeg luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat maandag vanop de Palestijnse enclave een raket werd afgevuurd richting Israël. Dat meldt het Israëlische leger, net als getuigen en Hamas, de islamistische groep die aan de macht is in de Gazastrook.
  [naar artikel]
 6. Palestina meldt 24 doden en 203 gewonden na Israëlische aanvallen op Gazastrook: VN-Veiligheidsraad maandag bijeen (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook zijn al zeker 24 mensen om het leven gekomen, onder wie zes kinderen en twee vrouwen. Dat kondigt de Palestijnse minister van Gezondheid aan. Volgens de Palestijnen zijn er ook zeker 203 gewonden. De VN-Veiligheidsraad buigt zich maandag over het geweld in de Gazastrook.
  [naar artikel]
 7. Minstens vijftien doden bij Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook (05/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 8. Israël voert luchtaanvallen boven Gazastrook uit in reactie op brandballonnen (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van de Palestijnse beweging Hamas. De Israëlische luchtmacht reageerde daarmee op de brandballonnen die eerder vanuit de Palestijnse enclave waren opgelaten en die branden in Israël hadden veroorzaakt.
  [naar artikel]
 9. Israëlisch leger schiet op betogers aan grens met Gaza: 52 doden en 2.400 gewonden (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de grens tussen de Gazastrook en Israël zijn minstens 52 doden en 2.400 gewonden gevallen nadat het Israëlisch leger het vuur heeft geopend op...
  [naar artikel]
 10. Acht doden bij nieuwe luchtaanvallen op Gazastrook (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Israëlische luchtaanvallen op doelen van de extremistische Islamitische Jihad in de Gazastrook zijn vandaag acht mensen gedood. Dat zei het...
  [naar artikel]
 11. "Slachtpartij op ongewapende betogers": 52 doden en 2.400 gewonden nadat Israëlisch leger met scherp schiet (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de grens tussen de Gazastrook en Israël zijn minstens 52 doden en 2.400 gewonden gevallen nadat het Israëlisch leger het vuur heeft geopend op...
  [naar artikel]
 12. Israël hervat luchtaanvallen op Gazastrook en roept reservetroepen op (05/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. 18 gewonden bij nieuwe Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook, ondanks afgekondigd bestand (09/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtmacht heeft vandaag nieuwe luchtaanvallen op de Gazastrook uitgevoerd. Daarbij werd een gebouw in Gaza-stad verwoest, waartoe...
  [naar artikel]
 14. Israël voert luchtaanvallen uit op de Gazastrook: “Zeker 9 doden, onder wie 5-jarig kind” (05/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker negen mensen het leven gekost. 55 andere raakten gewond.
  [naar artikel]
 15. Opnieuw tientallen gewonden bij protesten in Gazastrook (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens 385 Palestijnse protesteerders zijn gewond geraakt na nieuwe botsingen met Israëlische soldaten aan de grens van de Gazastrook met Israël....
  [naar artikel]
 16. Israël onderschept raket en voert luchtaanvallen op Gaza uit (18/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Palestijnse militanten hebben zaterdag een raket afgevuurd op de stad Ashkelon, in het zuiden van Israël. Israël wist de raket te onderscheppen en heeft als reactie op de aanval meerdere luchtaanvallen op de Gazastrook uitgevoerd, meldt het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 17. Israël doodt commandant Islamitische Jihad bij luchtaanvallen op Gaza (05/08/2022 - De Tijd)
  17:44 Bij luchtaanvallen van het Israëlische leger in de Gazastrook zijn vrijdag zeker zeven doden gevallen, onder wie een leider van Islamitische Jihad. De incidenten verhogen de spanningen in de streek op...
  [naar artikel]
 18. Minstens negen doden en 55 gewonden bij Israëlische luchtaanval op Gazastrook (05/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 19. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza nadat Palestijnen brandballonnen lanceren (29/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische luchtmacht heeft zondag vroeg luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israëlisch grondgebied waren opgelaten. Dat meldt het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 20. Nog raketten afgevuurd vanop Gazastrook, Israël reageert met luchtaanvallen (21/04/2022 - Knack)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanop de Palestijnse enclave een raket afgevuurd werd naar Israël. Dat melden getuigen en bronnen binnen de veiligheidsdiensten. Vanop de Gazastrook werden daarna opnieuw weer verschillende raketten afgevuurd, meldt Israël.
  [naar artikel]
 21. Zeker 3 Palestijnse doden en honderden gewonden tijdens protestactie aan grens Gazastrook (30/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens Palestijnse protestacties nabij de grens tussen de Gazastrook en Israël zijn minstens drie doden gevallen onder de betogers. Volgens de...
  [naar artikel]
 22. Zes Palestijnse doden en ruim honderd gewonden tijdens massale protestactie aan grens Gazastrook (30/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens Palestijnse protestacties nabij de grens tussen de Gazastrook en Israël zijn minstens zes doden gevallen onder de betogers. Eén van de...
  [naar artikel]
 23. Meerdere raketten afgevuurd vanop Gazastrook, Israël reageert met luchtaanvallen (21/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanop de Palestijnse enclave een raket afgevuurd werd naar Israël. Dat melden getuigen en bronnen binnen de veiligheidsdiensten. Vanop de Gazastrook werden daarna opnieuw weer meerdere raketten afgevuurd, meldt Israël.
  [naar artikel]
 24. Israël start luchtaanvallen op Gazastrook (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger is deze namiddag gestart met luchtaanvallen op de Gazastrook als reactie op een raketaanval in de buurt van Tel Aviv, waarbij...
  [naar artikel]
 25. Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit in Gazastrook (18/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd in de Gazastrook. Er werden doelwitten van Hamas onder...
  [naar artikel]
 26. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza (02/01/2022 - De Tijd)
  13:15 Het Israëlische leger voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten in de Gazastrook, de dag nadat er raketten werden afgevuurd vanuit dat gebied.
  [naar artikel]
 27. Palestijnen kondigen eenzijdig staakt-het-vuren aan na geweld in Gazastrook (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na de beschieting van Israël met raketten en de luchtaanvallen van de Israëlische luchtmacht in de Gazastrook hebben militante Palestijnen...
  [naar artikel]
 28. Israëlische aanvallen op Gaza (07/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen in Israël waren neergekomen.
  [naar artikel]
 29. Kopstukken van Islamitische Jihad “geneutraliseerd” na Israëlische luchtaanvallen (07/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische strijdkrachten hebben de kopstukken van de Palestijnse militante groepering Islamitische Jihad (PIJ) “geneutraliseerd” bij de luchtaanvallen van de voorbije twee dagen op de Gazastrook. Dat zegt het Israëlische leger zaterdag. De PIJ bevestigt intussen dat Khaled Mansour om het leven is gekomen. Hij had de leiding in het zuidelijke gedeelte van de Gazastrook.
  [naar artikel]
 30. Zeker vijf Palestijnse doden en ruim honderd gewonden tijdens protestactie aan grens Gazastrook (30/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens Palestijnse protestacties nabij de grens tussen de Gazastrook en Israël zijn minstens vijf doden gevallen onder de betogers. Volgens de...
  [naar artikel]
 31. Twee doden en honderdtal gewonden bij protesten aan Israëlische grens in Gaza (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij protesten aan de grens tussen de Gazastrook en Israël zijn twee doden en 93 gewonden gevallen, nadat het Israëlische leger het vuur had geopend...
  [naar artikel]
 32. Nieuwe Israëlische aanvallen op Gaza na ‘brandbalonnen’ (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat er vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israël waren neergekomen.
  [naar artikel]
 33. Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit op Gazastrook (10/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft deze morgen in de Gazastrook opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Hamas. De militaire actie was een vergelding voor een...
  [naar artikel]
 34. Israël voert luchtaanval uit op jihadisten in Gazastrook (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger voert vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uit op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad. Volgens ooggetuigen zijn er slachtoffers gevallen, zeggen zij tegen persbureau Reuters.
  [naar artikel]
 35. Israël voert luchtaanvallen uit "doorheen de Gazastrook” (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische luchtmacht heeft aanvallen uitgevoerd op de Palestijnse Gazastrook. Dat heeft het Israëlische leger zelf meegedeeld.
  [naar artikel]
 36. Israëlische raids in Gazastrook: 25 gewonden (08/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Israëlische raids in de Gazastrook zijn vandaag minstens 25 gewonden gevallen. Onder de gewonden zijn er zes kinderen. De raids waren een...
  [naar artikel]
 37. Kopstukken van militante groepering Islamitische Jihad “geneutraliseerd” na Israëlische luchtaanvallen (07/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Israëlische strijdkrachten hebben de kopstukken van de Palestijnse militante groepering Islamitische Jihad (PIJ) “geneutraliseerd” bij de luchtaanvallen van de voorbije twee dagen op de Gazastrook. Dat zegt het Israëlische leger zaterdag. De PIJ bevestigt intussen dat Khaled Mansour om het leven is gekomen. Hij had de leiding in het zuidelijke gedeelte van de Gazastrook.
  [naar artikel]
 38. Tiental doden bij Israëlische beschietingen van Gaza: barst conflict met Palestijnen opnieuw los? (05/08/2022 - VRT NWS)
  Bij Israëlische aanvallen in de Gazastrook zijn volgens bronnen acht tot vijftien doden gevallen. Onder hen zou een commandant van de terreurorganisatie Islamitische Jihad zijn, maar ook een kind. Volgens Israël gaat het om een preventieve aanval om wraakacties van Jihad te verhinderen na de arrestatie van een van hun leiders eerder deze week. Vanavond zouden er vanuit de Gazastrook ook raketten zijn afgevuurd op Israël.
  [naar artikel]
 39. Nieuwe Israëlische aanvallen op Gaza na ‘brandballonnen’ (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat er vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israël waren neergekomen.
  [naar artikel]
 40. Israël versoepelt aantal beperkingen in Gazastrook (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft enkele versoepelingen ingevoerd in de Gazastrook. Zo wordt de visserijzone langs de kust van de Gazastrook verder uitgebreid tot 15 zeemijl, meldt de COGAT, een afdeling van het Israëlische ministerie van Defensie.
  [naar artikel]
 41. Escalatie van geweld in Gazastrook, nu al 15 doden en minstens 125 gewonden: dreigt een nieuwe oorlog? (06/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Raketaanvallen, raids en beschietingen: het geweld in de Gazastrook escaleert nadat Israël een aanval uitvoerde op een leider van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad. Het Israëlische leger zegt ook voorbereidingen te treffen voor “een week durende” razzia. Dreigt een nieuwe Gaza-oorlog? “Daar heeft het alle schijn van”, zegt expert Willem Staes.
  [naar artikel]
 42. Israël sluit grensovergang Gazastrook na raketaanvallen (23/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Israël gaat zondag de grensovergang van Erez in het noorden van de Gazastrook sluiten voor werknemers en handelaars uit Gaza. De beslissing volgt nadat raketten afgevuurd werden op Israël vanuit de landstrook, zo melden de defensieautoriteiten zaterdag. Door de maatregel wordt het de Palestijnen uit de Gazastrook verboden te werken op Israëlisch grondgebied.
  [naar artikel]
 43. Israël sluit grensovergang Gazastrook na raketaanvallen (23/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Israël gaat zondag de grensovergang van Erez in het noorden van de Gazastrook sluiten voor werknemers en handelaars uit Gaza. De beslissing volgt nadat raketten afgevuurd werden op Israël vanuit de landstrook, zo melden de defensieautoriteiten zaterdag. Door de maatregel wordt het de Palestijnen uit de Gazastrook verboden te werken op Israëlisch grondgebied.
  [naar artikel]
 44. Geweld in Gazastrook escaleert: Thibaut Courtois’ verloofde Mishel Gerzig (25) komt op voor Israël (07/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens de Palestijnse minister van Gezondheid begon het Israëlische leger vrijdag met luchtaanvallen in de Gazastrook, gericht op de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). 32 mensen kwamen daarbij om het leven, onder wie zes kinderen en twee vrouwen. Volgens Mishel Gerzig (25), de verloofde van Rode Duivel Thibaut Courtois, klopt het verhaal niet helemaal. Ze reageert via Instagram op de ernstige escalatie van het geweld: “Terwijl Israël alles doet om onschuldige burgerslachtoffers te voorkomen, doden de terroristen Palestijnse kinderen en geven ze Israël de schuld.”
  [naar artikel]
 45. Israël: "Leiders van Islamitische Jihad uitgeschakeld", dodental na bombardementen in Gaza loopt op (07/08/2022 - VRT NWS)
  Bij Israëlische luchtaanvallen in de Palestijnse Gazastrook is opnieuw een kopstuk van terreurorganisatie Islamitische Jihad gedood. In totaal zijn volgens de Palestijnse autoriteiten 32 doden gevallen vrijdag en zaterdag. De nieuwe Israëlische militaire operatie in Gaza zou een week kunnen duren, waarschuwt het leger.
  [naar artikel]
 46. Aantal doden en gewonden loopt op tijdens massale Palestijnse protestactie aan grens met Israël (30/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens Palestijnse protestacties nabij de grens tussen de Gazastrook en Israël zijn minstens zeven doden gevallen onder de betogers. Eén van de...
  [naar artikel]
 47. Israël voert luchtaanvallen uit op militaire doelwitten in Gaza (02/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Israëlische leger heeft zaterdagnacht luchtaanvallen uitgevoerd op militaire doelwitten van Hamas in de Gazastrook. “Israëlische gevechtsvliegtuigen richten zich op een site van de brigades van al-Qassam (gewapende vleugel van Hamas, red.) ten westen van Khan Younis in het zuiden van Gaza”, melden Palestijnse veiligheidsbronnen aan het Franse persbureau AFP. Ze melden ook artillerievuur op een observatiebasis in het noorden van de enclave.
  [naar artikel]
 48. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza (26/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft zaterdagavond luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van Hamas in de Gazastrook. Daarmee reageert het op brandbommen...
  [naar artikel]
 49. Duizenden inwoners Gazastrook betogen aan Israëlische grens: 2 doden en 99 gewonden (30/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de protestacties aan de grens tussen Israël en de Gazastrook zijn vandaag twee Palestijnen gedood en 99 gewond geraakt. Dat zegt de Palestijnse...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy