Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
04:21 uur

Belgische regering wil affaire-Lahbib zo snel mogelijk laten voorbijwaaien, maar in Oekraïne denkt men daar anders over

Gazet van Antwerpen

05/08/2022 - 21:46

Terwijl België de affaire-Lahbib afgesloten acht, schrijft Kyiv dat er van een “unclouded dialogue”, een onvertroebelde dialoog, nog geen sprake is. Oekraïense bronnen bevestigen die lezing. “Wij verwachten nog steeds dat België uitleg geeft over de Krim-reis. Die uitleg is tot nu toe uitgebleven”, zegt een bron uit de Oekraïense regeringskringen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. België liet de affaire-Lahbib al achter zich, maar in Oekraïne denkt men daar anders over (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl België de affaire-Lahbib afgesloten acht, schrijft Kiev dat er van een “unclouded dialogue”, een onvertroebelde dialoog, nog geen sprake is. Oekraïense bronnen bevestigen die lezing.
  [naar artikel]
 2. België liet de affaire-Lahbib al achter zich, maar in Oekraïne denkt men daar anders over (05/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Terwijl België de affaire-Lahbib afgesloten acht, schrijft Kiev dat er van een “unclouded dialogue”, een onvertroebelde dialoog, nog geen sprake is. Oekraïense bronnen bevestigen die lezing.
  [naar artikel]
 3. Kwestie-Lahbib nog niet van de baan voor Oekraïne (06/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl België de affaire-Lahbib afgesloten acht, schrijft Kiev dat er van een unclouded dialogue, een onvertroebelde dialoog, nog geen sprake is. Oekraïense bronnen bevestigen die lezing. Zo blijft het journalistieke werk van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) op de Krim haar achtervolgen.
  [naar artikel]
 4. Relatie tussen Oekraïne en België onder spanning door uitlekken eerder bezoek buitenlandminister Lahbib aan Krim (27/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De aanstelling van de nieuwe federale buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) leidt mogelijk tot een diplomatiek haar in de boter tussen ons land en Oekraïne. Aanleiding daarvoor is een bezoek van Lahbib vorig jaar, toen ze nog voor de RTBF als journaliste aan de slag was, aan een theaterfestival op de Krim. Dat ze het in 2014 door Rusland geannexeerde schiereiland binnenkwam via Moskou zet kwaad bloed in Oekraïne. Dat meldt VRT.
  [naar artikel]
 5. Relatie tussen Oekraïne en België onder spanning door uitlekken van eerder bezoek van buitenlandminister Lahbib aan de Krim (27/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De aanstelling van de nieuwe federale buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) leidt mogelijk tot een diplomatiek haar in de boter tussen ons land en Oekraïne. Aanleiding daarvoor is een bezoek van Lahbib vorig jaar, toen ze nog voor de RTBF als journaliste aan de slag was, aan een theaterfestival op de Krim. Dat ze het in 2014 door Rusland geannexeerde schiereiland binnenkwam via Moskou zet kwaad bloed in Oekraïne. Dat meldt VRT.
  [naar artikel]
 6. In Oekraïne klinkt scherpe kritiek op Krim-reisje van kersvers buitenlandminister Lahbib: “Van 'ontoelaatbaar’ tot ‘slag in het gezicht’” (29/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De kersverse minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) ligt onder vuur omdat ze in juli vorig jaar als journaliste naar een festival trok op het Oekraïense schiereiland de Krim. Ze reisde daarvoor via Moskou. De situatie zou ruis op de lijn tussen Brussel en Kiev veroorzaken, en mogelijk ook voor problemen zorgen wanneer Lahbib naar Oekraïne zou willen afreizen, iets dat ze al aankondigde te willen doen.
  [naar artikel]
 7. Lucht tussen Lahbib en Kiev klaart nog niet helemaal op (05/08/2022 - De Standaard)
  Terwijl België de affaire-Lahbib afgesloten acht, schrijft Kiev dat er van een ‘unclouded dialogue’, een onvertroebelde dialoog, nog geen sprake is. Oekraïense bronnen bevestigen die lezing.
  [naar artikel]
 8. Brief uit Oekraïne over Lahbib: Oekraïne behoudt vertrouwen in minister en standpunten van ons land (31/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kersvers minister van Buitenlandse zaken Hadja Lahbib (MR) heeft een duidelijke brief geschreven naar haar collega van Buitenlandse Zaken in Oekraïne waarin ze benadrukt dat, ondanks haar bezoek aan de Krim, ze toch de annexatie veroordeelt. Eergisteren is er een antwoord gekomen van haar Oekraïense collega Dmytro Koeleba, die zegt dat hij geen seconde twijfelt aan de steun van ons land of aan minister Lahbib zelf. Vicepremier Vincent Van Quickenborne, die nu dienst doet als zomerpremier, benadrukte in ‘VTM NIEUWS’ dat er geen probleem is voor hem: “Er is geen vertrouwensbreuk tussen ons land en Oekraïne. We zitten duidelijk op dezelfde lijn.”
  [naar artikel]
 9. Oekraïne reageert op zaak-Lahbib: ‘Zijn in gesprek met België over de kwestie’ (28/07/2022 - De Standaard)
  De reactie van Oekraïne op de reis van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) naar de Krim wijst erop dat Kiev de zaak niet op de spits wil drijven, maar ook dat het de kwestie allerminst als afgerond beschouwt.
  [naar artikel]
 10. Brief uit Oekraïne over Lahbib: ze behouden het vertrouwen in de minister en de standpunten van ons land (31/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kersverminister van Buitenlandse zaken Hadja Lahbib heeft een duidelijke brief geschreven naar haar collega van Buitenlandse Zaken in Oekraïne waarin ze benadrukt dat, ondanks haar bezoek aan de Krim, ze toch de annexatie veroordeeld. Eergisteren is er een antwoord gekomen van haar Oekraïense collega die zegt dat ze geen seconde twijfelt aan de steun van ons land of aan minister Lahbib zelf. Van Quickenborne, die nu dienst doet als zomerpremier, benadrukte in VTM-NIEUWS dat er geen probleem is voor hem: “Er is geen vertrouwensbreuk tussen ons land en Oekraïne. We zitten duidelijk op dezelfde lijn”.
  [naar artikel]
 11. Minister Lahbib wil nog steeds naar Oekraïne (03/08/2022 - De Tijd)
  06:39 Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib zegt dat ze nog steeds een bezoek brengen aan Oekraïne. Dat heeft ze bevestigd in New York, waar ze op werkbezoek is in het VN-hoofdkwartier.
  [naar artikel]
 12. Geruststellende brief uit Oekraïne over Lahbib: "Geen vertrouwensbreuk tussen ons land en Oekraïne” (31/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kersvers minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) heeft een duidelijke brief geschreven naar haar collega van Buitenlandse Zaken in Oekraïne waarin ze benadrukt dat, ondanks haar bezoek aan de Krim, ze toch de annexatie veroordeelt. Eergisteren is er een antwoord gekomen van haar Oekraïense collega Dmytro Koeleba, die zegt dat hij geen seconde twijfelt aan de steun van ons land of aan minister Lahbib zelf. Vicepremier Vincent Van Quickenborne, die nu dienst doet als zomerpremier, benadrukte in ‘VTM NIEUWS’ dat er geen probleem is voor hem: “Er is geen vertrouwensbreuk tussen ons land en Oekraïne. We zitten duidelijk op dezelfde lijn.”
  [naar artikel]
 13. Minister van Buitenlandse Zaken Lahbib onder vuur wegens reis naar de Krim die door Russische organisatie werd betaald (28/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) heeft een brief geschreven aan haar Oekraïense ambtgenoot Dmitro Koeleba waarin ze stelt dat de Krim illegaal wordt bezet door Rusland. Volgens VRT NWS ligt Lahbib in Oekraïne onder vuur omdat ze vorig jaar als journaliste via Rusland een bezoek bracht aan het Oekraïense schiereiland.
  [naar artikel]
 14. Gevluchte ondernemer wil wekelijks 10 vrachtwagens met hulpgoederen naar Oekraïne sturen: “Kost het 100.000 euro, dan is dat maar zo” (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hij is vorige week de oorlog ontvlucht, maar nu wil de Vlaamse transportondernemer Tom Van Goey (41) zo snel mogelijk z’n vrachtwagens weer naar Oekraïne laten bollen. Met vrijwilligers bouwt hij een logistieke hub die Vlaamse hulpgoederen zo goed mogelijk naar Oekraïne kan brengen. “Vergis je niet hoor, daar komt wel heel wat bij kijken.”
  [naar artikel]
 15. Nog geen zekerheid dat minister Lahbib Oekraïne kan bezoeken: “We verwachten nog steeds uitleg” (05/08/2022 - Express)
  Hooggeplaatste Oekraïense regeringsbronnen zouden aan de VRT hebben verteld dat er momenteel nog geen garanties zijn dat de minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib (MR), Kiev kan bezoeken. Lahbib raakte in opspraak nadat bleek dat ze vorig jaar als journaliste via Moskou de door Rusland bezette Krim bezocht. Via Rusland naar het schiereiland reizen, is […]
  [naar artikel]
 16. Oekraïense regeringsbron over minister Lahbib: "Geen enkele garantie dat bezoek Kiev mogelijk is" (05/08/2022 - VRT NWS)
  Volgens Oekraïne zijn er op dit moment geen garanties dat de kersverse minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) op dit moment Kiev kan bezoeken. Dat zegt een hooggeplaatste regeringsbron aan de redactie van VRT NWS. Zondag zei minister van Justitie en waarnemend premier Vincent Van Quickenborne (Open VLD) nog dat er "geen vertrouwensbreuk" was, maar de plooien lijken nu dus toch nog niet helemaal gladgestreken.
  [naar artikel]
 17. Onze oorlogsjournalisten vluchten uit het meest Belgische dorp van Oekraïne: “België, België, België, dat is alles wat je hier hoort” (28/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Weg, weg, weg, en wel zo snel mogelijk. Voor onze oorlogsjournalisten bestond het voorbije weekend in Oekraïne vooral uit vluchten en zo snel mogelijk opnieuw in Polen geraken. Dat deden ze vanuit een Oekraïens dorpje dat misschien wel het meest Belgische van allemaal is.
  [naar artikel]
 18. Oekraïens ‘Vreemdelingenlegioen’ vecht met Belgische machinegeweren: “Geschonken aan Oekraïne om zich te verdedigen” (08/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De vijfduizend FNC-wapens die de Belgische regering beloofd heeft aan Oekraïne zijn al ter plekke en in gebruik. Het Internationaal Legioen van Oekraïne, bestaande uit buitenlandse strijders die zich aangesloten hebben bij het Oekraïense leger, is met de Belgische wapens uitgerust.
  [naar artikel]
 19. Onze oorlogsjournalisten vluchten halsoverkop uit meest Belgische dorp van Oekraïne: “België, België, België, dat is alles wat je hier hoort” (28/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  Weg, weg, weg, en wel zo snel mogelijk. Voor onze oorlogsjournalisten bestond het voorbije weekend in Oekraïne vooral uit vluchten en zo snel mogelijk opnieuw in Polen geraken. Dat deden ze vanuit een Oekraïens dorpje dat misschien wel het meest Belgische van allemaal is.
  [naar artikel]
 20. Oekraïens ‘Vreemdelingenlegioen’ vecht met Belgische machinegeweren (08/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  De vijfduizend FNC-wapens die de Belgische regering beloofd heeft aan Oekraïne zijn al ter plekke en in gebruik. Het Internationaal Legioen van Oekraïne, bestaande uit buitenlandse strijders die zich aangesloten hebben bij het Oekraïense leger, is met de Belgische wapens uitgerust.
  [naar artikel]
 21. Buitenlandminister Lahbib in oog van storm in Oekraïne: waarom haar Krim-bezoek een probleem kan zijn (27/07/2022 - VRT NWS)
  Na de aanstelling van Hadja Lahbib als minister van Buitenlandse Zaken twee weken geleden is gebleken dat zij in juli vorig jaar naar de Krim was gereisd. Dat veroorzaakte heel wat kritiek op sociale media in Oekraïne, weet Rusland-kenner Jan Balliauw. "Voorlopig is er geen groot probleem, maar het is zeker een stoorfactor in de relaties tussen België en Oekraïne", vertelt Balliauw in "De ochtend". Wat is er precies gebeurd en waar zit het probleem? Een reconstructie.
  [naar artikel]
 22. Bezoek van Hadja Lahbib aan de Krim blijft nieuwe minister achtervolgen, Oekraïne reageert: “Zijn in gesprek met België over de kwestie” (28/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) die een jaar geleden, in haar hoedanigheid als RTBF-journaliste, de Krim bezocht met een Russisch visum: het zorgt in eigen land voor enige zenuwachtigheid. Maar de reactie van Oekraïne op de zaak wijst erop dat Kyiv de zaak niet op de spits wil drijven, maar ook dat het de kwestie allerminst als afgerond beschouwt. Zeker nu blijkt dat de reis van Lahbib betaald werd door de Russische organisatie van het theaterfestival dat zij er bezocht.
  [naar artikel]
 23. Belgische zakenlui in Oekraïne volgen spanningen op de voet: ‘Verschillende scenario's mogelijk bij invasie’ (07/02/2022 - De Morgen)
  Niemand kan in het hoofd kijken van Poetin. Maar Belgische ondernemers die in Rusland en Oekraïne handeldrijven, zouden er nu wel wat geld voor over hebben. Als het tot een oorlog komt in Oekraïne, zit hun personeel er misschien middenin.
  [naar artikel]
 24. Geruststellende brief vanuit Oekraïne over minister Lahbib: “We zitten op dezelfde lijn, er is geen probleem” (31/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bij minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) is een geruststellende brief toegekomen van haar ambtsgenoot in Oekraïne. Daarin staat dat het land het vertrouwen behoudt in het onze. “Er is geen probleem in de relatie met Oekraïne”, bevestigde interim-premier Vincent Van Quickenborne bij VTM nieuws. “We zitten op dezelfde lijn.”
  [naar artikel]
 25. Geruststellende brief vanuit Oekraïne over minister Lahbib: “We zitten op dezelfde lijn, er is geen probleem” (31/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Bij minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) is een geruststellende brief toegekomen van haar ambtsgenoot in Oekraïne. Daarin staat dat het land het vertrouwen behoudt in het onze. “Er is geen probleem in de relatie met Oekraïne”, bevestigde interim-premier Vincent Van Quickenborne bij VTM nieuws. “We zitten op dezelfde lijn.”
  [naar artikel]
 26. Geruststellende brief vanuit Oekraïne over minister Lahbib: “We zitten op dezelfde lijn, er is geen probleem” (31/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bij minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) is een geruststellende brief toegekomen van haar ambtsgenoot in Oekraïne. Daarin staat dat het land het vertrouwen behoudt in het onze. “Er is geen probleem in de relatie met Oekraïne”, bevestigde interim-premier Vincent Van Quickenborne bij VTM nieuws. “We zitten op dezelfde lijn.”
  [naar artikel]
 27. Russen hergroeperen in het oosten: “Troepen hebben twee strategieën, waaronder grote omsingeling” (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland is volop bezig om hun troepen terug te trekken en te verplaatsen naar het oosten van Oekraïne. Ze worden bevoorraad en gehergroepeerd om daar met overtreffende kracht de Oekraïnse troepen te verslaan. Volgens militair expert kolonel Housen kan dat zijn om de Donbasregio te veroveren, maar evengoed het hele oosten van Oekraïne. Eerder kregen inwoners al de raad om het oosten van Oekraïne zo snel mogelijk te verlaten.
  [naar artikel]
 28. Van Quickenborne over kritiek op Lahbib: ‘Uit de briefwisseling blijkt dat België en Oekraïne op dezelfde lijn zitten’ (31/07/2022 - De Standaard)
  Dat minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib als journaliste een reis heeft gemaakt naar de Krim, leidt niet tot problemen in de relatie tussen België en Oekraïne. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD), momenteel waarnemend premier, aan VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 29. Antwoord van Oekraïne in verband met minister van Buitenlandse Zaken Lahbib: "Er is geen vertrouwensbreuk" (31/07/2022 - VRT NWS)
  Volgens minister van Justitie en waarnemend premier Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba eergisteren al geantwoord op de brief die onze minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib hem afgelopen woensdag heeft gestuurd. Uit die brief blijkt volgens hem heel duidelijk dat Oekraïne en ons land op dezelfde lijn zitten en dat er geen sprake is van een vertrouwensbreuk.
  [naar artikel]
 30. Krim-reis van minister Lahbib (MR) blijft nazinderen: wat is de politieke impact? (04/08/2022 - VRT NWS)
  Ze was nog maar net minister van Buitenlandse Zaken, of Hadja Lahbib (MR) had al een flinke controverse aan haar been. Een reis naar de Krim, toen ze nog journaliste was, zorgde voor verontwaardiging in Oekraïne, maar ook bij ons. Zowel binnen haar eigen partij als binnen de federale regering blijft de kwestie smeulen.
  [naar artikel]
 31. Mysterieuze Belg of Nederlander mogelijk nieuwe spil in Oekraïne-affaire Trump (19/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een zekere Anthony de Caluwé, mogelijk een Belg, lijkt ineens een belangrijke rol te spelen in de Oekraïne-affaire die leidde tot de...
  [naar artikel]
 32. “Geen probleem tussen Oekraïne en België” (01/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Alles is koek en ei tussen ons land en Oekraïne. Tenminste: volgens zomerpremier Vincent Van Quickenborne (Open Vld). In een brief zou Oekraïne het vertrouwen in onze buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) bevestigen. Daarmee gaat het stormpje na haar russofiele uitspraken voorlopig liggen.
  [naar artikel]
 33. ONZE OPINIE. Lahbib zal moeten bewijzen dat ze als minister wél weet waar de klepel hangt (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee weken minister en al onder vuur: Hadja Lahbib heeft haar entree op Buitenlandse Zaken niet gemist. Maar als minister beging Lahbib nog geen misstap. De hele commotie draait om haar verleden als journaliste bij de RTBF. Lahbib reisde vorig jaar via Moskou naar de Krim, grondgebied van Oekraïne dat in 2014 door Rusland werd geannexeerd, en die reis werd betaald door Rusland.
  [naar artikel]
 34. Zo wil regering Oekraïense vluchtelingen opvangen: zo snel mogelijk een bed, een job en Nederlandse les (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zo’n 120.000 Oekraïners komen wellicht naar Vlaanderen. De Vlaamse regering stelde gisteren haar plan voor om hen op te vangen: van 18.000 opvangplaatsen tegen eind deze maand, tot containerklassen, lessen Nederlands en vluchtelingen aan de slag helpen in knelpuntberoepen.
  [naar artikel]
 35. ▶ Vincent Van Quickenborne: ‘Oekraïense regering bevestigt in brief vertrouwen te behouden in minister Hadja Lahbib’ (31/07/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 36. De stad die toont dat Poetin al verder denkt dan de oorlog: “De Russen zijn hier voor altijd” (06/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland wil de bezette Oekraïense regio Cherson zo snel mogelijk annexeren. De voormalige FSB’er Sergei Yelisejev heeft er sinds deze week de leiding. Hij moet de inlijving in goede banen leiden. Maar Oekraïne broedt al weken op een tegenoffensief en het burgerverzet bezorgt de Russische bezetters veel kopzorgen.
  [naar artikel]
 37. De stad die toont dat Poetin al verder denkt dan de oorlog: “De Russen zijn hier voor altijd” (06/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Rusland wil de bezette Oekraïense regio Cherson zo snel mogelijk annexeren. De voormalige FSB’er Sergei Yelisejev heeft er sinds deze week de leiding. Hij moet de inlijving in goede banen leiden. Maar Oekraïne broedt al weken op een tegenoffensief en het burgerverzet bezorgt de Russische bezetters veel kopzorgen.
  [naar artikel]
 38. De stad die toont dat Poetin al verder denkt dan de oorlog: “De Russen zijn hier voor altijd” (06/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Rusland wil de bezette Oekraïense regio Cherson zo snel mogelijk annexeren. De voormalige FSB’er Sergei Yelisejev heeft er sinds deze week de leiding. Hij moet de inlijving in goede banen leiden. Maar Oekraïne broedt al weken op een tegenoffensief en het burgerverzet bezorgt de Russische bezetters veel kopzorgen.
  [naar artikel]
 39. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky waarschuwt: zonder no-flyzone vallen er binnenkort raketten op NAVO-lidstaten (14/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  President Zelensky heeft er opnieuw bij de NAVO op aangedrongen een no-flyzone in te stellen boven Oekraïne. Hij waarschuwt dat er anders in de nabije toekomst ook raketten terechtkomen op het grondgebied van NAVO-lidstaten. Volgens de Oekraïense minister van Volksgezondheid Viktor Ljasjko zijn zeven ziekenhuizen in Oekraïne onherstelbaar verwoest sinds het begin van de Russische invasie. De onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne zouden intussen in een stroomversnelling zitten en een akkoord zou volgens beide partijen snel mogelijk zijn. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 40. “Mysterieuze Belg of Nederlander” mogelijk nieuwe spil in Oekraïne-affaire Trump (19/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een zekere Anthony de Caluwé lijkt ineens een belangrijke rol te spelen in de Oekraïne-affaire die leidde tot de impeachmentprocedure tegen...
  [naar artikel]
 41. Antwerps-Oekraïense Viktoria (26) over paniek in Oekraïne: “Iedereen probeert te ontsnappen” (24/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Nu ze in Oekraïne geen geld meer kunnen afhalen van de bank, staan we helemaal machteloos”, verzucht de Antwerps-Oekraïense Viktoria (26). Woensdagnacht viel Rusland binnen in Oekraïne. Dat het zo snel zou gaan, hadden ze niet zien aankomen. “Mijn mama is daar nog. Ze heeft de hele speech van Poetin met een bang hart live mee gevolgd”, vertelt Viktoria. Veel Oekraïners proberen nog te vluchten, maar de wegen zijn dichtgeslibd.
  [naar artikel]
 42. “Mysterieuze Nederlander” mogelijk nieuwe spil in Oekraïne-affaire Trump (19/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Nederlander lijkt ineens een belangrijke rol te spelen in de Oekraïne-affaire die leidde tot de impeachmentprocedure tegen president Donald...
  [naar artikel]
 43. Mysterieuze Nederlander mogelijk nieuwe spil in Oekraïne-affaire Trump (19/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Nederlander lijkt ineens een belangrijke rol te spelen in de Oekraïne-affaire die leidde tot de impeachmentprocedure tegen president Donald...
  [naar artikel]
 44. N-VA werpt nieuwe vragen op over reis van Hadja Lahbib naar festival op de Krim (27/07/2022 - VRT NWS)
  Oppositiepartij N-VA werpt nieuwe vragen op over de reis die kersvers minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) vorige zomer heeft gemaakt naar de Krim. Lahbib was toen nog journalist bij de Franstalige openbare omroep RTBF en bracht verslag uit over een festival op het schiereiland dat eigenlijk tot Oekraïne behoort, maar in 2014 door Rusland is geannexeerd.
  [naar artikel]
 45. Oekraïne roept inwoners in zuiden op te evacueren voor tegenaanval op bezette gebieden (10/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Inwoners van de regio’s Cherson en Zaporizja in het zuiden van Oekraïne moeten zo snel mogelijk geëvacueerd worden, zei de Oekraïense vicepremier Irina Veresjtsjoek op de nationale televisie. Oekraïne is van plan tegenaanvallen uit te voeren in de deels door Rusland bezette gebieden.
  [naar artikel]
 46. Drie generaties Oekraïners onder één Gents dak: 'Naar het nieuws uit Oekraïne kijken is te deprimerend' (17/03/2022 - Knack)
  Impulsiviteit kan grote gevolgen hebben. Na een nachtje internetten deelt Gentenaar Tom Van Damme zijn huis met een Oekraïens driegeslacht. Natalia, Galyna en Svitlana voelen zich er thuis, maar willen zo snel mogelijk op eigen benen staan.
  [naar artikel]
 47. Betogers in Brussel eisen no-flyzone boven Oekraïne (06/03/2022 - De Standaard)
  In het centrum van Brussel is een vredesmars aan de gang om de Oekraïners te steunen. De organisatoren vinden dat de Navo zo snel mogelijk het Oekraïense luchtruim moet sluiten, en waarschuwen dat Poetin niet onderschat mag worden. ‘Wij tonen dat we dapper zijn, maar we kunnen het niet alleen.’
  [naar artikel]
 48. Belgische pantserhouwitsers verkocht aan Britten, die ze aan Oekraïne zullen leveren (16/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Britten hebben meer dan twintig Belgische pantserhouwitsers gekocht die ze aan Oekraïne zullen schenken. Opvallend, want onze regering wou de wapens die het in 2015 zelf voor een habbekrats van de hand deed opnieuw aankopen voor Oekraïne. Maar de eigenaar vroeg nu tien keer het oorspronkelijke bedrag.
  [naar artikel]
 49. Belgische pantserhouwitsers verkocht aan Britten, die ze aan Oekraïne zullen leveren (16/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Britten hebben meer dan twintig Belgische pantserhouwitsers gekocht die ze aan Oekraïne zullen schenken. Opvallend, want onze regering wou de wapens die het in 2015 zelf voor een habbekrats van de hand deed opnieuw aankopen voor Oekraïne. Maar de eigenaar vroeg nu tien keer het oorspronkelijke bedrag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy