Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:47 uur

Franse topwetenschapper geeft toe dat ‘foto genomen door James Webtelescoop’ eigenlijk een plakje chorizo is

Het Laatste Nieuws

05/08/2022 - 22:47

Een Franse wetenschapper heeft zijn excuses aangeboden nadat hij een foto van een plakje chorizo tweette en beweerde dat het een afbeelding was van een ster, genomen door de James Webb-ruimtetelescoop.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wetenschapper deelt waanzinnig gedetailleerde foto van dichtstbijzijnde ster... tot het plakje chorizo blijkt te zijn (05/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds ruimtetelescoop James Webb begonnen is met weergaloze beelden door te sturen uit het heelal, wemelt het op sociale media van ‘would be’-experts die nogal eens een loopje durven te nemen met de werkelijkheid. Om mensen wakker te schudden, postte de Franse natuurkundige Étienne Klein zelf een foto van een wel heel eetbare ster.
  [naar artikel]
 2. NASA onthult in juli "diepste foto ooit" van universum, genomen door James Webb-telescoop (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA onthult op 12 juli de "diepste foto die ooit genomen is van ons universum", genomen door de nieuwe James Webb-telescoop. Dat geeft NASA-baas Bill Nelson gemeld.
  [naar artikel]
 3. James Webb-telescoop maakt spectaculaire nieuwe foto’s van ‘ringstelsel’ (02/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe James Webb ruimtetelescoop heeft opnieuw spectaculaire beelden gemaakt van het universum. Dit keer kon hij nieuwe foto’s maken van het Karrenwielstelsel.
  [naar artikel]
 4. James Cooke strikt acht topgasten voor nieuw seizoen ‘James de Musical’: “Zelfs ík weet nog niet alles van Karen Damen” (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  James Cooke (37) telt af tot de tweede reeks van ‘James De Musical’ op het scherm komt. Dat is nog niet voor direct, en zal zonder James’ vriend Dorian zijn, maar de acht nieuwe gasten geeft de tv-maker wel al vrij. “Er is iets over Erik Van Looy waarvan Vlaanderen zal opkijken.”
  [naar artikel]
 5. Verbazing alom: na passage in ‘K2 zoekt K3’ doet wereldster James Blunt ook even auditie in ‘The Voice of Germany’ (08/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een zeer opvallende verschijning in The Voice of Germany gisterenavond: de Britse popster James Blunt verraste iedereen door mee te doen aan de blind auditions. Eerder verscheen de ‘You’re Beautiful’-zanger ook al in de kwartfinale van ‘K2 zoekt K3'.
  [naar artikel]
 6. Verbazing alom: na passage in ‘K2 zoekt K3’ doet wereldster James Blunt ook even auditie in ‘The Voice of Germany’ (08/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een zeer opvallende verschijning in The Voice of Germany gisterenavond: de Britse popster James Blunt verraste iedereen door mee te doen aan de blind auditions. Eerder verscheen de ‘You’re Beautiful’-zanger ook al in de kwartfinale van ‘K2 zoekt K3'.
  [naar artikel]
 7. Jeroen Olyslaegers: ‘Terwijl Sanda vissaus bleef drinken, werden er foto’s genomen om te tonen hoe ‘bruut’ het allemaal verliep’ (10/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 8. James Cooke kaapt ‘Junior bake off’ (08/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  En plots duikt James Cooke (37) op als presentator van ‘Junior bake off’, vlak voor de halve finale. Het bezorgt de kandidaten een portie extra zenuwen, net op het moment dat ze die best kunnen missen. Maar geen nood: vaste waarde Jeroom (45) geeft zijn plekje niet zomaar af.
  [naar artikel]
 9. Het beste uit Spanje: vispannetje met chorizo (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Dit Spaanse vispannetje met kabeljauw en chorizo is het hele jaar door lekker. De zachte smaak van de kabeljauw gaat trouwens perfect samen met
  [naar artikel]
 10. James Cooke en partner Dorian probeerden eerst een open relatie: “Dat was een stom idee” (20/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De afgelopen weken konden we door ‘De Slimste Mens’ eindelijk beter kennis maken met Dorian Liveyns (28), de wederhelft van James Cooke (37). Op dit moment zit de presentator op een zeilboot op de Atlantische oceaan voor de realityreeks ‘Over de oceaan’ en donderdag gaat op Play4 ‘James de musical’ van start. Dorian zal er ook in te zien zijn, anders had het koppel elkaar drie maanden niet gezien.
  [naar artikel]
 11. ‘Tegen De Sterren Op’ achterna: James Cooke parodieert ‘Love Island’-deelnemers (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Viktor Verhulst geeft een rondleiding aan Gert en James in de ‘Love Island’- villa tot ze plots in de beach hut belanden. Daar parodieert James...
  [naar artikel]
 12. Brigitte Macron stapt naar de rechter na campagne van antivaxers die beweren dat ze transvrouw is (22/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De voorbije week was bij onze zuiderburen de hashtag # JeanMichelTrogneux trending op Twitter. Dat zou volgens de geruchtenmolen de ‘dead name’ zijn van Brigitte Macron, toen de Franse ‘première dame’ nog als man door het leven ging. In die tweets doken ook foto’s op van de echtgenote van de Franse president, waarbij gewezen werd op mannelijke gelaatstrekken.
  [naar artikel]
 13. Actrice deelt hartverscheurende foto van vader die op sterven ligt: “Dit is de harde realiteit van het coronavirus” (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Actrice Sophia Myles (40) - bekend van haar rollen in onder andere ‘Tristan & Isolde’, ‘Doctor Who’ en ‘Transformers’ - heeft afscheid genomen van...
  [naar artikel]
 14. Nu de opnames eindelijk zijn afgrond: dit was het brokkenparcours van de nieuwe ‘James Bond’-film (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De opnamen voor de 25e ‘James Bond’-film zijn afgerond. Vrijdagavond werden de laatste scènes gedraaid, blijkt uit foto’s van hoofdrolspeler Daniel...
  [naar artikel]
 15. Nu de opnames eindelijk afgrond zijn: dit was het brokkenparcours van de nieuwe ‘James Bond’-film (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De opnamen voor de 25e ‘James Bond’-film zijn afgerond. Vrijdagavond werden de laatste scènes gedraaid, blijkt uit foto’s van hoofdrolspeler Daniel...
  [naar artikel]
 16. Geen ‘streamer’, maar wel een ‘joueur-animateur en direct’: Frankrijk verbant Engelse gametermen en introduceert Franse equivalenten (31/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk gaat Engelse gamewoorden, zoals ‘esports’, ‘streaming’ en ‘pro-gamer’, verbannen en zulke termen door Franse equivalenten vervangen. Met die beslissing willen taalexperten de strijd tegen anglicismen aangaan en de “puurheid van de Franse taal” behouden. De nieuwe gametermen staan opgesomd in de ‘Journal Officiel’ of het Franse staatsblad. Hoewel sommige termen simpelweg zijn vertaald, krijgen andere een vrij omslachtig alternatief. Zo moet een Franse streamer zichzelf vanaf nu een ‘joueur-animateur en direct’ noemen.
  [naar artikel]
 17. De Pfaffs staan centraal in ‘James, de musical’ (30/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het wordt proppen op de zetels van James Cooke in ‘James de musical’ donderdagavond. De familie Pfaff staat dit keer centraal.
  [naar artikel]
 18. Nu de opnames eindelijk afgrond zijn: dit was het eindeloze brokkenparcours van de nieuwe ‘James Bond’-film (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De opnamen voor de 25e ‘James Bond’-film zijn afgerond. Vrijdagavond werden de laatste scènes gedraaid, blijkt uit foto’s van hoofdrolspeler Daniel...
  [naar artikel]
 19. Onze vrouw sprak met James McAvoy over ‘His Dark Materials’: “Ik vond mezelf niet geschikt voor de rol” (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Game Of Thrones’, ‘Big Little Lies’ en ‘Chernobyl’ zijn nog maar net gedaan, of HBO geeft ons opnieuw iets leuks om naar uit te kijken. De zender...
  [naar artikel]
 20. Eerste beelden uit ‘Natalia De Musical’: “Ik had bijna niet meegedaan aan ‘Idool’, niks voor mij” (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  James Cooke neemt in een nieuw programma het leven van BV’s mee naar de planken. In de eerste aflevering van ‘James De Musical’ krijgen we een muzikale versie van het verhaal van Natalia te zien.
  [naar artikel]
 21. De foto's die niet gezien mochten worden: Aaron Blommaerts en Gloria Monserez geout als showbizzkoppel (06/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Eigenlijk hadden de beelden privé moeten blijven. Maar enkele overenthousiaste familieleden tagden Aaron Blommaert (19) en Gloria Monserez (20) in foto’s van hun kerstfeest. Het mag duidelijk zijn: de ‘Familie’-acteur en ‘De Slimste Mens’-revelatie zijn meer dan enkel collega’s. Hoe leerden de twee elkaar kennen? En hoe reageert hun management?
  [naar artikel]
 22. James Cooke tovert ‘Gert Late Night’ om tot nudistencamping (04/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van bootgast Kevin Janssens’ recentste film ‘De Patrick’ nodigden James enkele naturisten uit op de boot. Plots was James de enige...
  [naar artikel]
 23. ‘James Bond’ en ‘Venom’ geven Hollywood hoop: cinema’s lopen weer vol (06/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het was een uitstekend weekend voor de internationale bioscoopwereld. De nieuwste James Bond-film ‘No time to die’ en de Marvel-film ‘Venom: Let there be carnage’ hebben heel wat bezoekers naar de zalen gelokt. In ons land tekent Bond zelfs voor de beste release ooit in september met bijna 150.000 bezoekers.
  [naar artikel]
 24. Welke James Bond-film is nu écht de beste? Jan Verheyen: “Het oude met het nieuwe tijdperk vergelijken, dat is eigenlijk niet eerlijk” (17/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bond. James Bond. Een naam die al sinds de vroege jaren ‘60 onsterfelijk is gemaakt, maar waarachter eigenlijk veel meer namen schuilen dan eender...
  [naar artikel]
 25. President Macron wil gênante foto’s met Afrikaanse dictators vermijden en nodigt dus geen enkel Afrikaans staatshoofd uit op Frans-Afrikaans topoverleg (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Franse president Emmanuel Macron is vrijdag gastheer op een Frans-Afrikaanse ‘topconferentie’ waarvoor hij geen enkel Afrikaans staatshoofd heeft uitgenodigd. Volgens Franse media vermijdt hij hierdoor in vergelijking met zijn voorgangers “pijnlijke foto’s met Afrikaanse dictators”. De vorige Franse presidenten Sarkozy en Hollande waren eerder kop van Jut door gezellige persfoto’s met dictators zoals de Libische kolonel Khaddafi.
  [naar artikel]
 26. Tickets voor ‘James de musical’ op 2 uur tijd uitverkocht (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het loopt storm voor het nieuwe seizoen van ‘James de musical’. Het muzikale programma van tv-gezicht James Cooke, die elke aflevering het leven van een BV omtovert tot een musicalvoorstelling, lokt heel wat enthousiastelingen die graag in het publiek zouden zitten. Dat resulteerde in een razendsnelle kaartverkoop.
  [naar artikel]
 27. Hoe de James Webb-ruimtetelescoop 13 miljard jaar terug in de tijd keek: NASA en Joe Biden tonen eerste foto (12/07/2022 - Express)
  De eerste foto die door de James Webb-ruimtetelescoop werd genomen, werd maandag voorgesteld tijdens een persconferentie op het Witte Huis door niemand minder dan president Joe Biden. “Dit is het oudste gedocumenteerde licht in de geschiedenis van het universum”, zei Biden. Tijdens een korte persconferentie in het Witte Huis werd de eerste, langverwachte foto van […]
  [naar artikel]
 28. IN BEELD. De mooiste foto’s van de ‘supermaan’ wereldwijd (14/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen nacht was er een ‘supermaan’ te zien, een volle maan die groter en helderder lijkt dan anders. Het tafereel levert spectaculaire beelden op. Bekijk hieronder de indrukwekkendste foto’s van de ‘supermaan’.
  [naar artikel]
 29. Gert en James schieten kandidaat ter hulp en uitzonderlijk veel humor: dit was 'De Slimste Mens’ (17/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij had zich goed voorbereid, maar hij was eigenlijk niet echt een partij voor ‘Slimste Mens’-geweld Merol-Lubach. Al had hij toch even de overwinning haast op zak. Niet dus. Niks aan te doen voor Dorian Liveyns, sinds afgelopen zomer echtgenoot van James Cooke. Zelfs aandoenlijke steun en aanmoedigingen van Cooke konden hem -net- niet redden. Wat volgde was een lief ‘I Love You’ vanuit de coulissen geroepen. Arjen Lubach was alweer de winnaar.
  [naar artikel]
 30. ‘James Bond’-producente Barbara Broccoli: “Néé, 007 zal niet gespeeld worden door een vrouw” (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu ‘James Bond’-acteur Daniel Craig (53) z'n tuxedo en Walther PPK definitief aan de haak hangt, kan de zoektocht naar een opvolger beginnen. Maar volgens producente Barbara Broccoli (61) staat er al één ding vast: James Bond zal altijd een man blijven.
  [naar artikel]
 31. ‘James de Musical’ wint prijs in Cannes (06/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  ‘James de Musical’, het programma waarin James Cooke het leven van BV’s in musicalvorm giet, won dinsdagavond een prijs op de internationale tv-beurs MIP (Marché International des Programmes de Télévision) in Cannes. “Teamwork makes the dream work”, aldus Cooke.
  [naar artikel]
 32. Luc Appermont ontdekte pas op z’n 27ste dat hij holebi is: “Het eerste gevoel van wat liefde is, was met Bart Kaëll” (02/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Luc Appermont (69) geeft zich open en bloot in het bed van James Cooke tijdens diens ‘Gert Late Night’-rubriek ‘Bedgeheimen’. De presentator heeft...
  [naar artikel]
 33. Tv-presentator James Cooke in uw top 100 Belgen: “De programma’s die ik maakte, draaiden niet om mij. En dat ligt mij ook, heb ik ontdekt” (28/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Niemand uit de entertainment- of cultuursector eindigt in deze lijst van 100 Belgen van het jaar hoger dan James Cooke (37). Hij kreeg dat nieuws te horen toen hij net van de boot was gestapt waarmee hij en vijf andere BV’s 21 dagen op de Atlantische Oceaan hadden gedobberd voor een programma op Play4. “Dat doet mij nog altijd iets. ‘James De Musical’ en ‘Leef’ waren risico’s, want de Vlaming kan je niet sturen. They like it, or they don’t like it.”
  [naar artikel]
 34. Dit zijn de beste memes over de nieuwe foto’s van de James Webb Space Telescope (13/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De foto’s van de James Webb Space Telescope (JWST) die deze week door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA werden vrijgegeven spreken tot de verbeelding. Niet alleen is er verwondering voor het feit dat we 13 miljard jaar in het verleden kunnen kijken, de beelden zijn ook een vruchtbare grond voor memes op sociale media.
  [naar artikel]
 35. James Bond viert 60ste verjaardag met muziekdocumentaire ‘Sound of 007’ (27/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is bijna zestig jaar geleden dat de wereld voor het eerst kennis maakte met geheime agent James Bond alias ‘007’. In 1962 ging de allereerste Bond-film, ‘Dr. No’, in première. En dat was een doorslaand succes, want vandaag telt de reeks 27 films. Om de zestigste verjaardag van de franchise te vieren, brengen de makers van de films een muziekdocumentaire ‘The Sound of 007’, uit.
  [naar artikel]
 36. Moeder van onthoofde James Foley ging praten met IS’er die hem gevangenhield: “Hij toonde een tikkeltje menselijkheid” (27/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De moeder van James Foley is gaan praten met één van de ‘Beatles’, het groepje Britse IS-terroristen die haar zoon gevangenhielden. “Bij mijn tweede bezoek toonde hij foto’s van zijn dochters. Het is treurig dat hij op dat pad is beland.”
  [naar artikel]
 37. Na twee keer winst in ‘Dancing with the stars’, wordt James Cooke nu jurylid in ‘Come dance with me’ (15/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  James Cooke heeft al twee overwinningen in ‘Dancing with the stars’ achter zijn naam en binnenkort duikt hij opnieuw op in een dansshow van Play4. De presentator, acteur en regisseur wordt een van de drie juryleden in het gloednieuwe ‘Come dance with me’. “Ik ga de kinderen die met hun ouders dansen niet op techniek beoordelen, wel op het verhaal dat ze brengen.”
  [naar artikel]
 38. Wat betekent ‘The Starlings’ eigenlijk? Tom Dice en Kato leggen het uit (18/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Waarom heten ‘The Starlings’ eigenlijk ‘The Starlings’? Kato en Tom vertellen het in ‘De Zomer Van’. “Veel mensen weten niet dat starling het...
  [naar artikel]
 39. Chinezen in shock door foto’s ‘horrorbordeel’ (13/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na de ophef rond de misbruikte tennisster Peng Shuai is China in de ban van een tweede MeToo-schandaal. Een veroordeelde pooier uit Shanghai die bijna twintig jaar vrouwen opsloot, kreeg bescherming van politiechefs en hoge bestuurders. De foto’s van het ‘horrorbordeel’ veroorzaken een schokgolf in China.
  [naar artikel]
 40. ‘Babe’-acteur James Cromwell lijmt zich uit protest vast aan toog van Starbucks (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur James Cromwell (82), bekend van de HBO-serie ‘Succession’ en de film ‘Babe’, heeft dinsdag actie gevoerd bij een Starbucks in New York. De acteur en enkele andere activisten zijn boos dat de koffieketen in de VS een toeslag rekent voor plantaardige melk en lijmden hun handen daarom vast aan de balie. De actie was georganiseerd door dierenrechtenorganisatie PETA.
  [naar artikel]
 41. Tot tienduizenden euro’s voor stukjes heelal op het internet (maar zijn ze wel echt?) (30/10/2021 - De Morgen)
  In meteorieten is een levendige handel gaande. Wetenschapsjournalist George van Hal voelde de aantrekkingskracht en kocht zes ruimtestenen online. ‘Houd ik een plakje van een wereld in mijn handen waar nog geen mens is geweest?’
  [naar artikel]
 42. James Cooke is fiere vader van ‘James de musical’: “Ik wist meteen: we hebben goud in handen” (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er waren allicht nog heel wat kijkers die twijfelden of ‘James de musical’ wel op hun ‘to see’-tv-lijstje moest komen. Maar de première met Natalia was een schot in de roos. En ook aflevering twee, met een breekbare, emotioneel broze Jani Kazaltzis, was mooie televisie. Vanavond krijgt Niels Destadsbader zijn ‘Mooiste moment anno 2021’. Maar eerst laten we bedenker en uitvoerder James Cooke aan het woord. Hij heeft het over zijn verlanglijstje vol namen, hoe trots hij is op het programma en over de overleden Stefaan Fernande, die ruim 40 nummers schreef voor de show. “Zijn ogen fonkelden bij elke show. ”
  [naar artikel]
 43. Gert en James samen op reis in New York: “Bucketlist is weer wat korter nu” (15/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na een seizoen ‘Gert Late Night’ en ‘The Battle’ zijn Gert Verhulst en James Cooke nog lang niet op elkaar uitgekeken, zo blijkt. Want het duo...
  [naar artikel]
 44. ‘James de musical’ wint award tijdens internationale tv-beurs in Cannes (05/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘James de musical’ op Play4 verraste James Cooke (37) acht weken lang een bekend gezicht door hem of haar te trakteren op een musical over hun leven. Dat deed hij met een lach en een traan, maar vooral met héél veel show. Iets wat ze duidelijk ook in het buitenland hebben opgemerkt: het programma won dinsdagavond een award tijdens een internationale tv-beurs in Cannes.
  [naar artikel]
 45. ‘Er zijn ergere dingen dan foto’s verliezen, maar het is het enige wat we nog hebben’: Canon restaureert foto’s van slachtoffers overstromingen (25/10/2021 - De Morgen)
  Wat is een foto waard? Misschien niet zoveel als de huizen, auto’s en meubels die afgelopen zomer niet opgewassen waren tegen de regen boven Wallonië. En toch werden samen met duizenden foto’s en fotoalbums ook waardevolle herinneringen besmeurd. Canon wil nu beschadigde beelden herstellen en teruggeven aan de getroffenen. ‘Deze foto is de enige link die ik hier met mijn thuisland heb’, zegt Sylvia, één van hen.
  [naar artikel]
 46. Danny Verbiest in een rolstoel in ‘James, de musical’ (13/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op donderdag maakt gewezen ‘Samson’-stem Danny Verbiest (76) zijn opwachting in de laatste aflevering van ‘James, de musical’, die gewijd is aan het leven van Gert Verhulst. De poppenspeler zorgt voor een opmerkelijke entree, want hij wordt in rolstoel op het podium gereden. “Hij kwam net uit het ziekenhuis, maar ondertussen gaat het al een stuk beter met hem", laat z’n entourage weten.
  [naar artikel]
 47. GAMEREVIEW. ‘Death’s Door’, een onversneden parel die nu eindelijk door iedereen ervaren kan worden (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Death’s Door’ kwam eigenlijk al een half jaar geleden uit, maar was toen enkel te spelen op Xbox en PC. Gelukkig krijgen nu ook PlayStation- en Switchbezitters de kans om kennis te maken met een van dé indietoppers van 2021.
  [naar artikel]
 48. James Cooke duikt op als presentator vlak voor de halve finale van ‘Junior bake off’ (08/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  En plots duikt James Cooke (37) op als presentator van ‘Junior bake off’, vlak voor de halve finale. Het bezorgt de kandidaten een portie extra zenuwen, net op het moment dat ze die best kunnen missen. Maar geen nood: vaste waarde Jeroom (45) geeft zijn plekje niet zomaar af.
  [naar artikel]
 49. Belgisch fotograaf Max Pinckers: ‘Een foto vertelt helemaal niets’ (28/11/2021 - De Morgen)
  Max Pinckers (33) haalde al de wereldpers met zijn foto’s op het snijpunt van feit en fictie. Met een nieuw boek en een expo in het FOMU biedt hij een masterclass ‘kritisch kijken’. ‘Niets is in scène gezet, toch ga je twijfelen.’
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy