Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
04:40 uur

Drie doden na blikseminslag nabij Witte Huis, vierde persoon is kritiek

Het Belang van Limburg

06/08/2022 - 00:20

Van de vier personen die donderdagavond werden neergebliksemd in de buurt van het Witte Huis in Washington DC, zijn er intussen drie overleden. Dat maakt de politie vrijdagavond bekend.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 29-jarige man uit LA is derde dodelijk slachtoffer door blikseminslag nabij Witte Huis (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse politie heeft de derde persoon die om het leven kwam door de blikseminslag van afgelopen donderdag in de buurt van het Witte Huis kunnen identificeren. Het gaat om Brooks A. Lambertson, een 29-jarige man uit Los Angeles.
  [naar artikel]
 2. Vier zwaargewonden bij blikseminslag nabij Witte Huis (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bij een blikseminslag in de buurt van het Witte Huis zijn donderdagavond vier mensen zwaargewond geraakt. Dat zeggen de lokale autoriteiten.
  [naar artikel]
 3. Vier zwaargewonden door blikseminslag nabij Witte Huis (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vier mensen zijn donderdagavond zwaargewond geraakt door een blikseminslag nabij het Witte Huis. Een woordvoerder van de brandweer zegt tegen The Washington Post dat het gaat om twee mannen en twee vrouwen die allemaal in kritieke toestand naar het ziekenhuis zijn gebracht.
  [naar artikel]
 4. Twee dodelijke slachtoffers na blikseminslag Witte Huis (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee personen zijn om het leven gekomen door een blikseminslag nabij het Witte Huis. Twee anderen raakten donderdagavond zwaargewond. Dat heeft de lokale politie vrijdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 5. President Trump moet persmoment even onderbreken wegens schietpartij nabij Witte Huis (11/08/2020 - VRT NWS)
  In het Witte Huis in Washington heeft de Amerikaanse president Donald Trump een persbriefing abrupt moeten onderbreken. De ordediensten hadden in de buurt van het Witte Huis een verdachte persoon neergeschoten, waarna Trump in veiligheid werd gebracht. "Alles is onder controle", kon president Trump even later melden.
  [naar artikel]
 6. Statistisch model Witte Huis houdt rekening met 80.000 doden tegen juni, piek over twee weken: meer dan 2.200 doden per dag (31/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Witte Huis gaat er met cijfers van een rekenmodel van de Universiteit van Washington vanuit dat het coronavirus in de Verenigde Staten over...
  [naar artikel]
 7. Israël beschuldigd van spionagewerk nabij Witte Huis (12/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgens enkele voormalige hoge Amerikaanse functionarissen gelooft de FBI dat Israël achter afluisterapparatuur zat die werd gevonden nabij het Witte Huis en andere gevoelige plaatsen in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Dat schrijft nieuwssite Politico donderdag. Israël heeft de beschuldigingen met kracht ontkend.
  [naar artikel]
 8. Drie doden bij bootongeval in Venetië (18/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gisterenavond zijn bij een ongeval met een speedboot in de buurt van Venetië drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon raakte gewond. De...
  [naar artikel]
 9. Witte Huis: "Kritiek van Trump op inlichtingendiensten is erg ondoordacht" (11/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Witte Huis hekelt de kritiek die de Amerikaanse president-elect Donald Trump heeft geuit op de inlichtingendiensten. De uitlatingen van
  [naar artikel]
 10. Auto knalt tegen boom en breekt in tweeën: drie inzittenden komen om (02/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een zwaar verkeersongeval in de Limburgse gemeente Diepenbeek zijn vannacht drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon is kritiek.
  [naar artikel]
 11. Auto knalt tegen boom en breekt in twee: drie inzittenden komen om (02/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een zwaar verkeersongeval in de Limburgse gemeente Diepenbeek zijn vannacht drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon is kritiek.
  [naar artikel]
 12. Minstens 3 doden bij aanslag in Israël: dader ging passanten te lijf met bijl en mes (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In El'ad, een Israëlische stad nabij de Westelijke Jordaanoever, zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon bevindt zich in kritieke toestand. Dat meldt Magen David Adom, het Israëlische equivalent van het Rode Kruis.
  [naar artikel]
 13. Drie doden bij bootongeval in Venetië (18/09/2019 - VRT NWS)
  Gisterenavond zijn bij een ongeval met een speedboot in de buurt van Venetië drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon raakte gewond.
  [naar artikel]
 14. Dokter Fauci over kritiek vanuit Witte Huis: “Het straalt alleen negatief op hen af” (15/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De prominente Amerikaanse arts Anthony Fauci heeft kritiek die hij kreeg vanuit het Witte Huis afgedaan als “onzin” en “compleet onjuist”. De...
  [naar artikel]
 15. Man schiet zichzelf neer bij Witte Huis (03/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Witte Huis is afgesloten omdat er schoten zijn gelost nabij de woning van de presidentiële residentie. Volgens de Amerikaanse secret service gaat het om een man die zichzelf verwondde met een vuurwapen.
  [naar artikel]
 16. Lockdown Witte Huis opgeheven, persoon aangehouden na "verdachte activiteit" (03/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een persoon is aangehouden na "verdachte activiteit" aan de noordelijke ingang van het Witte Huis, laat de Secret Service op Twitter weten. Het...
  [naar artikel]
 17. Vals bomalarm aan Witte Huis (03/11/2017 - Metro)
  Het Witte Huis is even “on lockdown” geweest nadat er een “verdachte activiteit” gesignaleerd was in de buurt. Dat bevestigt de Amerikaanse Secret Service op Twitter. Een persoon werd opgepakt. De man zou aan een veiligheidsagent gezegd hebben dat hij ergens explosieven had verstopt. De persoon in kwestie werd omstreeks 9.30 uur opgemerkt aan de noordelijke ingang van het Witte Huis. Hij gedroeg zich vreemd en zou aan een bewakingsagent gezegd hebben dat hij explosieven had verstopt in de buurt. Het Witte Huis werd daarop korte tijd in lockdown gezet, maar dat is intussen opgeheven. President Donald Trump was op dat moment niet aanwezig in zijn ambtswoning. De president bevindt zich aan boord van Air Force One onderweg naar Azië. bron: Belga
  [naar artikel]
 18. Huis brandt volledig uit na blikseminslag, bewoners op reis (12/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een woning in de Beekstraat in Hamme is dinsdag rond 17.30 uur volledig uitgebrand. De bewoners waren op dat moment op reis. Een blikseminslag op de zolderverdieping ligt aan de oorzaak van de ramp. Het aanpalende huis werd gevrijwaard.
  [naar artikel]
 19. Witte Huis in lockdown: persoon aangehouden na "verdachte activiteit" (03/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een persoon is aangehouden na "verdachte activiteit" aan de noordelijke ingang van het Witte Huis, laat de Secret Service op Twitter weten. Het...
  [naar artikel]
 20. Drie doden bij gezinsdrama in Dordrecht (09/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een schietpartij in een woning in de Nederlandse stad Dordrecht heeft drie mensen het leven gekost. Een vierde persoon raakte zwaargewond en is naar een ziekenhuis gebracht. Dat meldt een woordvoerder van de politie.
  [naar artikel]
 21. Twee doden bij schietpartij nabij homoclub in Oslo (25/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het centrum van de Noorse hoofdstad Oslo zijn twee mensen omgekomen en tien anderen gewond geraakt, van wie drie zwaargewond. Een intussen opgepakte persoon zou het vuur geopend hebben nabij en in de nachtclub London, die vooral bij de homogemeenschap populair is. De politie onderzoekt nog of er meer dan één dader is. Dat melden Noorse media.
  [naar artikel]
 22. Witte Huis heeft nu zwarte perschef die ook lesbisch is: “Historisch moment” (06/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  President van de Verenigde Staten Joe Biden heeft donderdag de nieuwe perschef van het Witte Huis voorgesteld, Karine Jean-Pierre (44). Twee firsts voor het Witte Huis, want niet alleen is het de eerste keer dat een zwart persoon de rol op zich neemt. Het is ook voor de eerste keer dat iemand uit de LQBTQ+-gemeenschap de functie vervult.
  [naar artikel]
 23. Brand na blikseminslag maakt woning onbewoonbaar (27/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een woning in Schoor in Balen is zondagnamiddag getroffen door een hevige brand na een blikseminslag. De bewoners konden hun huis tijdig ontvluchten. De hele zolderverdieping is vernield en door rook- en waterschade is het huis onbewoonbaar.
  [naar artikel]
 24. Man probeerde zichzelf in brand te steken nabij Witte Huis (12/04/2019 - Metro)
  Een man heeft vrijdag aan het Witte Huis in Washington geprobeerd zichzelf in brand te steken. Hij stak zijn jas in brand, maar de ordediensten kwamen tussenbeide en blusten het vuur. De man is naar het ziekenhuis overgebracht, bevestigt de Secret Service, de dienst die de Amerikaanse president en zijn familie beschermt. De man zat in een soort elektronische rolstoel langs Pennsylvania Avenue, buiten de noordelijke omheining van het Witte Huis. Hij stak zijn jas in brand, maar agenten reageerden en blusten het vuur. Ze brachten ook eerste hulp toe. “De mannelijke verdachte is naar een lokaal ziekenhuis overgebracht met verwondingen die niet levensbedreigend lijken”, aldus de Secret Service op Twitter. bron: Belga Het bericht Man probeerde zichzelf in brand te steken nabij Witte Huis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Burgemeester Washington verandert naam van straat nabij Witte Huis in ‘Black Lives Matter’-plaza (05/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Muriel Bowser, de burgemeester van Washington, DC, heeft de naam van een straat nabij het Witte Huis veranderd naar ‘Black Lives Matter Plaza’ en...
  [naar artikel]
 26. Rechter geeft CNN-journalist (tijdelijk) terug toegang tot Witte Huis (16/11/2018 - VRT NWS)
  Witte Huis-hoofdcorrespondent voor CNN Jim Acosta krijgt voorlopig terug toegang tot het Witte Huis. Dat heeft een rechter beslist. Amerikaans president Donald Trump had de persaccreditatie van Acosta eerder nog laten intrekken na een incident tijdens een persconferentie vorige week. Trump noemde Acosta toen een "grof en vreselijk persoon".
  [naar artikel]
 27. Dokter Fauci over kritiek vanuit Witte Huis: ‘Uiteindelijk is dit schadelijk voor de president’ (15/07/2020 - De Morgen)
  De prominente Amerikaanse arts Anthony Fauci heeft kritiek die hij kreeg vanuit het Witte Huis afgedaan als ‘onzin’ en ‘compleet onjuist’. De immunoloog noemde de pogingen hem te ondermijnen ‘een beetje bizar’ en stelde dat die vooral schadelijk zijn voor president Donald Trump, bericht het tijdschrift The Atlantic.
  [naar artikel]
 28. Twee doden en tien gewonden bij schietpartij nabij homoclub in Oslo (25/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het centrum van de Noorse hoofdstad Oslo zijn twee mensen omgekomen en tien anderen gewond geraakt, van wie drie zwaargewond. Een intussen opgepakte persoon zou het vuur geopend hebben nabij en in de nachtclub London, die vooral bij de homogemeenschap populair is. De politie onderzoekt nog of er meer dan één dader is. Dat melden Noorse media.
  [naar artikel]
 29. Minstens 11 doden bij blikseminslag op school in Congo (25/03/2019 - Metro)
  In de Democratische Republiek Congo zijn minstens 11 mensen omgekomen nadat een school door de bliksem werd getroffen. Dat hebben de lokale autoriteiten gemeld. Het gaat onder andere om zeven leerlingen en een leerkracht. Vijf mensen raakten gewond en werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. De stad Kikwit in het zuidwesten van het land werd vrijdagavond opgeschrikt door een onweer. Er was geen regen, maar de bliksem sloeg in op een klas in een lokale school, waarbij de deuren in brand schoten, verklaarde burgemeester Leonard Mutandu aan dpa. Daarbij kwamen zeven studenten en een leraar om. Kort daarvoor had een eerste blikseminslag in de buurt van de school al drie andere dodelijke slachtoffers gemaakt. bron: Belga Het bericht Minstens 11 doden bij blikseminslag op school in Congo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. VS onderzoeken mogelijke “mysterieuze geluidsaanval” nabij Witte Huis (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken minstens twee nieuwe gevallen van wat ondertussen gekend staat als het ‘Havana-syndroom’, waarbij mensen ziek zouden geworden zijn na blootstelling aan mysterieuze “sensorische fenomenen”. Dat bevestigt het Witte Huis vandaag.
  [naar artikel]
 31. Man valt voorbijgangers aan met bijl en mes in Israël, minstens 3 doden (05/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In El’ad, een Israëlische stad nabij de Westelijke Jordaanoever, zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon bevindt zich in kritieke toestand. Dat meldt Magen David Adom, het Israëlische equivalent van het Rode Kruis. Volgens de Israëlische vrijwillige noodhulpdienst ZAKA ging de dader passanten met een bijl en een mes te lijf.
  [naar artikel]
 32. Voormalig Witte Huis-medewerker: “Trump wist al in februari dat coronavirus grote uitbraak zou veroorzaken in VS” (18/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een voormalig Witte Huis-medewerker die betrokken was bij de corona-aanpak van de Amerikaanse regering heeft felle kritiek geuit op president...
  [naar artikel]
 33. Twee doden en negentien gewonden bij schietpartij nabij homoclub in Oslo (25/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het centrum van de Noorse hoofdstad Oslo zijn zaterdag rond 1 uur twee mensen omgekomen en negentien anderen gewond geraakt. Drie gewonden zijn er ernstig aan toe en worden in het ziekenhuis behandeld. Dat meldt de Noorse politie. Een intussen opgepakte persoon zou het vuur geopend hebben nabij en in de nachtclub London, die vooral bij de homogemeenschap populair is.
  [naar artikel]
 34. Twee doden bij treinongeval nabij Charleroi (02/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op een spoorweg nabij Charleroi zijn maandagmiddag twee dodelijke slachtoffers gevallen. Ze wandelden langs de sporen en zijn gegrepen door een trein. Een derde persoon overleefde het drama.
  [naar artikel]
 35. Trein rijdt 3 wandelaars aan nabij Charleroi: 2 doden (02/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op een spoorweg nabij Charleroi zijn maandagmiddag twee dodelijke slachtoffers gevallen. Ze wandelden langs de sporen en zijn gegrepen door een trein. Een derde persoon overleefde het drama.
  [naar artikel]
 36. Trein rijdt 3 spoorlopers aan nabij Charleroi: 2 doden (02/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op een spoorweg nabij Charleroi zijn maandagmiddag twee dodelijke slachtoffers gevallen. Ze wandelden langs de sporen en zijn gegrepen door een trein. Een derde persoon overleefde het drama.
  [naar artikel]
 37. Blikseminslag vernielt dak van dorpshuis: drie bejaarde buren erg geschrokken en verzorgd (27/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een blikseminslag heeft zware schade veroorzaakt aan het dak van Dorpshuis De Passerelle in Loppem. Drie bejaarde dames uit de aanpalende serviceflats zaten toen koffie te drinken en zijn erg geschrokken van de knal.
  [naar artikel]
 38. Greenpeace bezet kraan nabij Witte Huis: “We kunnen dit niet dulden” (25/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Zeven activisten van Greenpeace klommen woensdag in een hoge bouwkraan die momenteel net achter het Witte Huis staat. Ze ontrolden daar een reuzegroot spandoek met als opschrift ‘Resist’. Niet meer of minder dan een oproep om weerstand te bieden tegen President Trump.
  [naar artikel]
 39. Greenpeace bezet kraan nabij Witte Huis: “We kunnen dit niet dulden” (25/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zeven activisten van Greenpeace klommen woensdag in een hoge bouwkraan die momenteel net achter het Witte Huis staat. Ze ontrolden daar een reuzegroot spandoek met als opschrift ‘Resist’. Niet meer of minder dan een oproep om weerstand te bieden tegen President Trump.
  [naar artikel]
 40. Drie Limburgse coronapatiënten op intensieve zorgen, één persoon kritiek (15/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen neemt toe. Ook in de Limburgse ziekenhuizen worden meer patiënten opgenomen. Zeker drie patiënten in het Jessa Ziekenhuis en het ZOL liggen op de afdeling intensieve zorgen. Eén persoon is kritiek.
  [naar artikel]
 41. Zes doden bij stortregens in Vietnam (11/09/2019 - Metro)
  Zes mensen zijn omgekomen en één persoon is nog vermist nadat stortregens de afgelopen drie dagen over de noordelijke regio van Vietnam trokken. Dat melden de autoriteiten vandaag. Bij de doden zijn drie bouwvakkers die in de provincie Thai Nguyen omkwamen nadat een deel van de muur waarnaast ze aan het slapen waren op hen viel, zei de Centrale Stuurgroep voor Nationale Rampenpreventie en -bestrijding. Een vierde persoon raakte zwaargewond. In de provincie Tuyen Quang kwam gisteren een familie van drie om het leven, een man en vrouw en hun zevenjarige dochter, toen ze een dam probeerden over te steken, aldus de zelfde stuurgroep. Zeventig huizen zijn verwoest, wegen zijn afgesloten en meer dan 300 scholen sloten de deuren door de zware regenval. De gemiddelde regenval in de regio bedraagt 90 millimeter, maar op sommige plekken viel de afgelopen drie dagen tot 646 millimeter. Bron: Belga   Het bericht Zes doden bij stortregens in Vietnam verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Witte Huis pareert kritiek van Amazon-oprichter Bezos op Biden (17/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Witte Huis heeft opvallend uitgehaald naar Amazon-oprichter Jeff Bezos, nadat die op Twitter openlijk kritiek had geleverd op het fiscale en economische beleid van de regering van president Joe Biden. "Er is niet veel fantasie nodig om te bedenken waarom een van de rijkste mannen op aarde tegen economische verbeteringen voor de middenklasse is", zei regeringswoordvoerder Andrew Bates.
  [naar artikel]
 43. Trump: 'Wees geen idioot. Ik bel je later.' (17/10/2019 - De Tijd)
  12:24 Het Witte Huis heeft een brief vrijgegeven die de interne kritiek op de Amerikaanse president moet verstommen. Die leidt tot kritiek en ongeloof in Turkije.
  [naar artikel]
 44. Kritiek op Witte Huis voor weren van CNN-journalist (26/07/2018 - De Morgen)
  Het Witte Huis heeft gisteren een journaliste van CNN geweigerd op de gezamenlijke persconferentie van president Donald Trump en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. Dat gebeurde omdat ze kort daarvoor in het Oval Office een aantal kritische vragen had gesteld aan Trump.
  [naar artikel]
 45. Witte Huis roept op: “Laat zoontje van Trump met rust” (25/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Witte Huis heeft een oproep de wereld ingestuurd om Barron Trump uit de schijnwerpers te houden. De zoon van de Amerikaanse president Donald en zijn echtgenote Melania Trump is amper tien jaar, maar kreeg al heel wat kritiek over zich heen.
  [naar artikel]
 46. Witte Huis trekt accreditatie van CNN-journalist in na ruzie tijdens persconferentie (08/11/2018 - Knack)
  Het Witte Huis heeft de accreditatie van een CNN-journalist met wie Amerikaans president Donald Trump eerder op de dag ruzie had gemaakt, ingetrokken. Vanuit journalistieke hoek kwam er meteen zware kritiek op de beslissing.
  [naar artikel]
 47. Honden van Biden weg uit het Witte Huis na ‘bijtincident’ (09/03/2021 - Express)
  De twee Duitse herders van Joe Biden moesten vorige week terugkeren naar het huis van de Amerikaanse president in zijn thuisstaat Delaware. Een van de honden vertoonde agressief gedrag tegenover het personeel van het Witte Huis, melden anonieme bronnen aan nieuwszender CNN.  Major, die drie jaar oud is en in 2018 door Biden werd geadopteerd, […] The post Honden van Biden weg uit het Witte Huis na ‘bijtincident’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Trump benoemt voor vierde keer nieuwe stafchef Witte Huis (07/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Republikeinse Congreslid Mark Meadows is door de Amerikaanse president Donald Trump benoemd tot de nieuwe stafchef van het Witte Huis. Hij is...
  [naar artikel]
 49. Witte Huis trekt accreditatie van CNN-journalist in nadat Trump zich kwaad maakte op hem (08/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Witte Huis heeft de accreditatie van een CNN-journalist met wie Amerikaans president Donald Trump eerder op de dag ruzie had gemaakt, ingetrokken. Vanuit journalistieke hoek kwam er meteen zware kritiek op de beslissing.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy