Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
02:47 uur

Artuur Peters en Bram Sikkens peddelen zich naar de B-finale van de K2 500m

Het Belang van Limburg

06/08/2022 - 00:20

Enkele uren na zijn prachtige kwalificatie voor de finale van de K1 1000m ging Artuur Peters opnieuw de WK-baan op om met Bram Sikkens te starten in de derde halve finalerace van de K2 500m, het nieuwe Olympische nummer. Het Mechels-Neerpelts tweetal finishte vijfde, niet goed genoeg om door te stoten tot de A-finale maar wel om te starten in de B-finale, lees de race voor plaatsen tien tot en met achttien.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Artuur Peters en Bram Sikkens eindigen in B-finale K2 1.000m als tweede (25/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese beloftenkampioenen Artuur Peters en Bram Sikkens zijn zondag op het WK kajak in het Hongaarse Szeged in de B-finale van de K2 1.000m op...
  [naar artikel]
 2. Artuur Peters pakt tweede zilveren medaille in Duisburg, meest succesvolle WB ooit voor België (27/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Artuur Peters en Bram Sikkens mochten op de Wedaubaan van Duisburg de tweede Wereldbekerregatta van dit seizoen afsluiten met hun A-finale in de K1 500m.
  [naar artikel]
 3. Hermien Peters en Lize Broekx eindigen in A-finale K2 500m als 4e en mogen naar Tokio (24/08/2019 - Metro)
  Hermien Peters en Lize Broekx zijn vandaag op het WK kajak in het Hongaarse Szeged op de vierde plaats geëindigd in de finale van de K2 500 meter. Het Belgische duo verzekerde zich daarmee van deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Artuur Peters moest in de B-finale op de K1 1000m tevreden zijn met de zevende stek. Peters en Broekx (1:44.49) leken lang op weg naar brons, maar zagen het Sloveense paar (1:44.21) in de laatste meters de derde stek wegkapen. De Wit-Russinnen Maryna Litvinchuk en Volha Khudzenka (1:42.55) gingen met het goud aan de haal, voor Polen (1:43.34). De eerste zes van de A-finale staken een ticket voor Spelen op zak. Artuur Peters miste de A-finale vrijdag met dertien honderdsten, maar eindigde daags nadien in de B-finale pas als zevende. Om op dit WK toch nog een olympisch ticket te bemachtigen, zal Peters samen met Bram Sikkens later zaterdag moeten proberen om zich in de halve finales van de K2 1.000 meter bij de top drie te peddelen. Bron: Belga   Het bericht Hermien Peters en Lize Broekx eindigen in A-finale K2 500m als 4e en mogen naar Tokio verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Artuur Peters en Bram Sikkens illustreren hun puike vorm met een vijfde en zesde plaats (21/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de tweede dag van de World Cup I mochten de zes Belgische topkajakkers de wedstrijdbaan van Racice op voor de eerste finales. Bram Sikkens en Artuur Peters mochten in de K1 races om de medailles knokken, de Belgische K4 vrouwen wou haar debuut op het internationaal platform kleuren met een sterk resultaat in de B-finale.
  [naar artikel]
 5. Artuur Peters vaart naar A-finale op WB in Tsjechië, meisjes naar B-finale (20/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op de wereldbeker kajak in Tsjechië hebben Artuur Peters en Bram Sikkens zich geplaatst voor de A-finales. De viermansboot van de vrouwen gaat naar de B-finale.
  [naar artikel]
 6. WK kajak U23 en junioren – Bram Sikkens met tweede tijd naar halve finales K1 500 meter (28/07/2018 - Metro)
  Enkele uren na zijn knappe prestatie in de B-finale van de 200 meter ging WK-debutant Bram Sikkens zaterdagnamiddag opnieuw het water op voor zijn voorwedstrijd in de K1 500 meter. De Mechelaar bleek helemaal niet vermoeid. Niet alleen peddelde hij zich bij de eerste zes, waarmee hij sowieso naar de halve finale doorstootte, hij liet ook de tweede tijd op vierendertig kajakkers noteren. Met zijn 1:42.180 had Sikkens de drie andere voorwedstrijden gewonnen, maar in zijn heat was de Fransman Guillaume Le Floch Decorchemont nog sneller. Om de A-finale te halen moet Sikkens zich zondagochtend bij de eerste drie peddelen. U23 mannen. K1 500m (34 deelnemers, vier voorwedstrijden, eerste zes naar halve finales): Tweede voorwedstrijd: 1. Guillaume Le Floch Decorchemont (Fra) 1:41.025 2. Bram Sikkens (Bel) 1:42.180 3. Victor Gairy Aasmul (Den) 1.42.983 Bram Sikkens (KCC Mechelen) met tweede tijd naar halve finales. . bron: Belga Het bericht WK kajak U23 en junioren – Bram Sikkens met tweede tijd naar halve finales K1 500 meter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Lize Broekx en Hermien Peters stoten met zege meteen door tot de WK-finale (04/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de tweede WK moesten de vier Belgische topkajakkers het Banook meer op in hun K2. Lize Broekx en Hermien Peters deden het in meteen schitterend: ze wonnen hun voorwedstrijd in K2 en plaatsten zich zo rechtstreeks voor de A-finale. Artuur Peters en Bram Sikkens deden het iets minder goed. Zij namen deel aan de K2 500m, in Parijs een nieuw Olympisch nummer. Het Neerpelts-Mechels duo sloot zijn voorwedstrijd op een vierde plaats af, geen, A-finale, wel goed voor een stek in de halve finale
  [naar artikel]
 8. Hermien Peters en Lize Broekx plaatsen zich in de K2 500m ook voor de A-finale (14/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Enkele uren nadat broer Artuur voor een heuse stunt zorgde was het de beurt aan zus Hermien Peters om samen met haar Neepeltse clubgenote Lize Broekx de K2 in te stappen voor hun voorwedstrijd over de olympische 500m afstand. Onze landgenoten moesten zich bij de top drie peddelen om zich rechtstreeks te plaatsen voor de A-finale, een opdracht die ook zij vlekkeloos realiseerden.
  [naar artikel]
 9. Hermien Peters en Lize Broekx winnen opnieuw brons in hun WK-finale (07/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De vier Belgische topkajakkers mochten de slotdag van het WK 2022 afronden met een A- en een B-finale in hun K2. Artuur Peters en Bram Sikkens kwamen in K2 500m, het nieuwe Olympische nummer, aan de start van de race voor de tiende tot de achttiende plaats. Hermien Peters en Lize Broekx hoopten stiekem minstens even goed te doen als op het WK 2021, dat ze afsloten met een bronzen medaille. De twee Neerpeltse vrouwen maakten het opnieuw waar: zij finishten derde en lieten de drievoudige olympische kampioene Lisa Carrington op haar medaillehonger zitten.
  [naar artikel]
 10. Olympiërs Artuur Peters en Peters-Broekx peddelen zich in Szeged naar de finale van de World Cup (14/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Minder dan vierentwintig uur na zijn zege in de Olympische kwalificatierace meldde de kersverse Olympiër Artuur Peters zich in de World Cup regatta aan de start van de voorwedstrijd in de K1 1000m. Daarin bewees de 24-jarige Neerpeltenaar meteen dat hij flink hersteld was van de vijf races die hij de voorbije twee dagen peddelde.
  [naar artikel]
 11. Artuur Peters kajakt naar bronzen medaille op EK in Polen (05/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Artuur Peters heeft brons behaald op het EK kajak in het Poolse Poznan. De Ekselnaar vertrekt zo gesterkt naar de Olympische Spelen in Tokio. Zo dadelijk varen zus Hermien Peters en Lize Broekx hun finale in de K2 500m.
  [naar artikel]
 12. Artuur Peters naar halve finale op EK kajak, alleen wereldkampioen is sneller (03/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op het EK kajak in het Poolse Poznan heeft Artuur Peters zich vlot geplaatst voor de halve finales van de K1 1.000m. Later deze namiddag komen ook Hermien Peters en Lize Broekx in actie in de K2 500m.
  [naar artikel]
 13. Hermien Peters en Lize Broekx winnen zilver in K2 op World Cup in Polen, Artuur Peters pakt brons in K1 (29/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Door de ongunstige weersomstandigheden werd in Poznan het wedstrijdschema van de World Cup II overhoop gehaald. B- en C-finales werden geschrapt en A-finales van zaterdag naar zondag verschoven. Voor de Belgen betekende dit geen B-finale voor de K2 Peters - Sikkens, noch voor Lize Broekx in de K1 500m. Hermien en Artuur Peters gingen op de slotdag het water op voor hun K1 finales en deden het daarin overweldigend. Artuur finishte derde en mocht het erepodium op voor het brons. Hermien kwam amper 19/100 van één seconde te kort om dat huzarenstuk van haar broer fijntjes over te doen. Ze deed het twee uur later dan weer wel met Lize Broekx in K2 500m. Sterker nog: Hermien en Lize finishten tweede en dat zilver betekende een tweede World Cup medaille voor de Belgische kajakwereld en voor familie Peters in het bijzonder.
  [naar artikel]
 14. Hermien en Artuur Peters peddelen zich in K1 allebei naar hun eerste WK-finale (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De derde WK-dag werd voor de Belgische delegatie een absoluut hoogtepunt in de nationale kajakgeschiedenis. Hermien en broer Artuur Peters peddelden zich binnen hetzelfde uur in de WK-finale. Hermien finishte tweede na de drievoudige Olympische kampioene Lisa Carrington en Artuur pakte de derde plaats na de Portugees Pimenta en de Duitser Schopf, twee kajakkers die in Tokyo in verschillende disciplines Olympisch metaal veroverden.
  [naar artikel]
 15. Artuur Peters strandt op zes tienden van A-finale K1 1.000 meter op WK kajak sprint (24/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Artuur Peters heeft zich donderdag op de eerste dag van het WK kajak sprint in het Tsjechische Racice net niet kunnen plaatsen voor de A-finale van de K1 1000m. De 20-jarige Neerpeltenaar moest zich in zijn halve finale bij de eerste twee peddelen of als derde finishen en dan wel sneller zijn dan de atleten die in de andere drie halve finaleraces ook derde werden. Uiteindelijk kwam Peters ruim zes tienden van een seconde tekort.
  [naar artikel]
 16. Hermien Peters en Lize Broekx bereiken finale K2 500m op Europese Spelen (25/06/2019 - Metro)
  Kajaksters Hermien Peters en Lize Broekx hebben zich vandaag geplaatst voor de finale van de K2 500m op de Europese Spelen in Minsk. Artuur Peters veroverde een ticket voor de halve finales van de K1 1.000 meter. De 24-jarige Hermien Peters en de 27-jarige Lize Broekx werden derde in hun reeks in 1:38.476, achter de Hongaren Anna Karasz/Danuta Kozak (1:35.876) en Maryna Litvinchuk/Volha Khudzenka (1:36.876) uit Wit-Rusland. Een plek in de top drie was nodig om rechtstreeks door te stoten naar de finale, die morgen op het programma staat. De 22-jarige Artuur Peters, broer van Hermien en op de K1 1.000 meter elfde op de Olympische Spelen in Rio, werd in zijn reeks zesde in 3:34.573. Enkel de winnaar, de regerende wereldkampioen Fernando Pimenta (3:30.588), verzekerde zich van een rechtstreeks ticket voor de finale. De nummers 2 tot en met 7 van elke reeks werken dinsdag vanaf 14u30 de halve finales af. bron: Belga Het bericht Hermien Peters en Lize Broekx bereiken finale K2 500m op Europese Spelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Artuur Peters eervol vijfde in A-finale K1 500m in Belgrado (04/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Artuur Peters is zondag op de slotdag van de wereldbekermanche kajak in Belgrado als vijfde geëindigd in de A-finale van de K1 500 meter.
  [naar artikel]
 18. “Niet altijd even makkelijk” (07/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Red Torpedoes, onze Belgische kajakkers, nemen dit weekend deel aan het Europees kampioenschap in de Servische hoofdstad Belgrado. Vanaf morgen peddelen Artuur Peters (K1, 1.000m) en het duo Hermien Peters en Lize Broekx (K2, 200 en 500m) erop los tegen de Europese top.
  [naar artikel]
 19. Broekx-Peters winnen B-finale op WK kajak, Peters is 10e (26/08/2017 - Sporza)
  Lize Broekx en Hermien Peters zijn 10e geworden op het WK kajak in de K2 500m: ze wonnen de B-finale in Racice, in Tsjechië. Artuur Peters werd 11e op de K1 1.000m.
  [naar artikel]
 20. Artuur Peters pakt tweede zilveren medaille op WB kajak sprint (27/05/2018 - Metro)
  Artuur Peters en Bram Sikkens mochten op de Wedaubaan van Duisburg de tweede Wereldbekerregatta van dit seizoen afsluiten met hun A-finale in de K1 500m. Dit is nog geen olympisch nummer, maar zou volgens headcoach en technisch directeur Bob Maesen wel in 2024 aan het Olympisch programma worden toegevoegd. Dit bleek ook duidelijk uit de interesse en de bezetting van die kwalitatief hoogstaande finale, want naast onze twee Belgen lagen ook regerend wereldkampioen Josef Dostal (Tsjechië) en WK-zilveren medaillewinnaar René Holten Poulsen (Denemarken) aan de start van die prestigieuze finale. Artuur Peters had duidelijk de inspanningen van zijn vijf vorige races helemaal verteerd, want na 250m kwam onze tweevoudige vice-wereldkampioen U23 als eerste door. In de tweede wedstrijdhelft moest regerend wereldkampioen Josef Dostal alle zeilen bijzetten om onze landgenoot voorbij te snellen en te winnen met minder dan zeven tienden van één seconde voorsprong. Peters sloeg de ultieme aanval van vice-wereldkampioen René Holten Poulsen succesvol af en pakte dus op de Wedaubaan zijn tweede zilveren Wereldbekermedaille van het weeken. Jacob Schopf, dubbele wereldkampioen bij de juniores, won op zijn beurt het Duitse selectieduel tegen de tien jaren oudere landgenoot Marcus Gross. Op iets minder dan drie seconden na zijn ‘zilveren’ landgenoot peddelde de 22-jarige Bram Sikkens zich naar een puike achtste plaats, wat ook voor de Mechelaar, die het wildwater in ruilde voor de sprintraces, toch wel een opvallend Wereldbekerdebuut was. De Belgische kajakdelegatie sloot deze Wereldbeker af met vier finaleplaatsen en legde daarin beslag op twee zilveren en één bronzen medaille. Het werd zo de meest succesvolle Wereldbekerregatta ooit voor ons land. bron: Belga Het bericht Artuur Peters pakt tweede zilveren medaille op WB kajak sprint verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Artuur Peters pakt tweede zilveren medaille op WB kajak sprint (27/05/2018 - Metro)
  Artuur Peters en Bram Sikkens mochten op de Wedaubaan van Duisburg de tweede Wereldbekerregatta van dit seizoen afsluiten met hun A-finale in de K1 500m. Dit is nog geen olympisch nummer, maar zou volgens headcoach en technisch directeur Bob Maesen wel in 2024 aan het Olympisch programma worden toegevoegd. Dit bleek ook duidelijk uit de interesse en de bezetting van die kwalitatief hoogstaande finale, want naast onze twee Belgen lagen ook regerend wereldkampioen Josef Dostal (Tsjechië) en WK-zilveren medaillewinnaar René Holten Poulsen (Denemarken) aan de start van die prestigieuze finale. Artuur Peters had duidelijk de inspanningen van zijn vijf vorige races helemaal verteerd, want na 250m kwam onze tweevoudige vice-wereldkampioen U23 als eerste door. In de tweede wedstrijdhelft moest regerend wereldkampioen Josef Dostal alle zeilen bijzetten om onze landgenoot voorbij te snellen en te winnen met minder dan zeven tienden van één seconde voorsprong. Peters sloeg de ultieme aanval van vice-wereldkampioen René Holten Poulsen succesvol af en pakte dus op de Wedaubaan zijn tweede zilveren Wereldbekermedaille van het weeken. Jacob Schopf, dubbele wereldkampioen bij de juniores, won op zijn beurt het Duitse selectieduel tegen de tien jaren oudere landgenoot Marcus Gross. Op iets minder dan drie seconden na zijn ‘zilveren’ landgenoot peddelde de 22-jarige Bram Sikkens zich naar een puike achtste plaats, wat ook voor de Mechelaar, die het wildwater in ruilde voor de sprintraces, toch wel een opvallend Wereldbekerdebuut was. De Belgische kajakdelegatie sloot deze Wereldbeker af met vier finaleplaatsen en legde daarin beslag op twee zilveren en één bronzen medaille. Het werd zo de meest succesvolle Wereldbekerregatta ooit voor ons land. bron: Belga Het bericht Artuur Peters pakt tweede zilveren medaille op WB kajak sprint verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Artuur Peters pakt tweede zilveren medaille op WB kajak sprint (27/05/2018 - Metro)
  Artuur Peters en Bram Sikkens mochten op de Wedaubaan van Duisburg de tweede Wereldbekerregatta van dit seizoen afsluiten met hun A-finale in de K1 500m. Dit is nog geen olympisch nummer, maar zou volgens headcoach en technisch directeur Bob Maesen wel in 2024 aan het Olympisch programma worden toegevoegd. Dit bleek ook duidelijk uit de interesse en de bezetting van die kwalitatief hoogstaande finale, want naast onze twee Belgen lagen ook regerend wereldkampioen Josef Dostal (Tsjechië) en WK-zilveren medaillewinnaar René Holten Poulsen (Denemarken) aan de start van die prestigieuze finale. Artuur Peters had duidelijk de inspanningen van zijn vijf vorige races helemaal verteerd, want na 250m kwam onze tweevoudige vice-wereldkampioen U23 als eerste door. In de tweede wedstrijdhelft moest regerend wereldkampioen Josef Dostal alle zeilen bijzetten om onze landgenoot voorbij te snellen en te winnen met minder dan zeven tienden van één seconde voorsprong. Peters sloeg de ultieme aanval van vice-wereldkampioen René Holten Poulsen succesvol af en pakte dus op de Wedaubaan zijn tweede zilveren Wereldbekermedaille van het weeken. Jacob Schopf, dubbele wereldkampioen bij de juniores, won op zijn beurt het Duitse selectieduel tegen de tien jaren oudere landgenoot Marcus Gross. Op iets minder dan drie seconden na zijn ‘zilveren’ landgenoot peddelde de 22-jarige Bram Sikkens zich naar een puike achtste plaats, wat ook voor de Mechelaar, die het wildwater in ruilde voor de sprintraces, toch wel een opvallend Wereldbekerdebuut was. De Belgische kajakdelegatie sloot deze Wereldbeker af met vier finaleplaatsen en legde daarin beslag op twee zilveren en één bronzen medaille. Het werd zo de meest succesvolle Wereldbekerregatta ooit voor ons land. Bron: Belga   Het bericht Artuur Peters pakt tweede zilveren medaille op WB kajak sprint verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Zus Hermien en broer Artuur Peters plaatsen zich in de K1 vlot voor de halve finale (03/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Van 03/08 tot 07/08 wordt op het Banook meer van Halifax (Canada) hrt WK kajak voor seniores mannen en vrouwen afgewerkt. Tijdens de eerste wedstrijddag mochten zus Hermien en broer Artuur Peters al het water op voor hun races in de K1. Hermien finishte in haar voorwedstrijd van de K1 500m knap tweede en Artuur strandde in zijn K1 1000m race
  [naar artikel]
 24. WK kajak sprint - Artuur Peters zet in K1 500m met zege in de B-finale orde op zaken (24/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel Artuur Peters vanochtend met zijn chrono twee van de drie halve finaleraces zou hebben gewonnen, werd de 21-jarige Neerpeltenaar vrijdagnamiddag toch naar de B-finale verwezen omdat hij in zijn wedstrijd pas vierde finishte en enkel de eerste drie van de drie halve finaleraces tot de A-finale werden toegelaten.
  [naar artikel]
 25. Hermien Peters en Lize Broekx naar finale K1 500m op WB kajak Belgrado (02/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hermien Peters en Lize Broekx hebben zich vrijdag op de WB kajak in Belgrado geplaatst voor de A-finale van de K1 500 meter. Artuur Peters vaart de B-finale.
  [naar artikel]
 26. Belgische kajakkers telkens zevende in finale: “Goede stap richting WK” (26/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zowel kajakker Artuur Peters (1.000m) als het duo Hermien Peters en Lize Broekx (500m) bleven uit het zicht van de medailles in hun A-finale, maar...
  [naar artikel]
 27. Peltse kajakkers grijpen telkens net naast A-finale (04/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Geen Limburgse kajakkers in de A-finale op de Olympische Spelen. Zowel Artuur Peters (K1 1000m) als het duo Lize Broekx-Hermien Peters (K2 500m) werd vijfde in de halve finale, terwijl de beste vier doorstoten. Ze varen straks nog de B-finale.
  [naar artikel]
 28. Artuur Peters (21) uit Eksel begint vandaag aan jacht op finaleticket: “Ik ben niet jaloers op voetballers en hun loon” (23/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  In het Portugese Montemor O Velho moeten de Limburgse kajakkers vandaag op de eerste dag van de wereldkampioenschappen meteen vol aan de bak. Het duo Hermien Peters/Lize Broekx komt uit in de reeksen van K2 500m. Artuur Peters (21) heeft met de series van de K1 500m én 1000m een nog drukker programma voor de boeg. Maar eerst legden we aan het grootste Belgische kajaktalent sinds Bob Maesen via de letters van zijn naam elf items voor.
  [naar artikel]
 29. Artuur Peters pakt Europese titel bij U23 in K1 1000m (30/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Artuur Peters, de enige Belgische peddelaar op het EK U23 in het Italiaanse Auronzo, loste in de finale van de K1 1000m de verwachtingen in. De 21-jarige Neerpeltenaar deed net iets beter dan vorig jaar, toen hij zich op het EK tot tweemaal toe tot vice-Europese kampioen kroonde. Artuur Peters won zaterdag zijn finale en is dus de nieuwe Europese beloftenkampioen in het Olympische K1 1000m nummer.
  [naar artikel]
 30. Artuur Peters wint zijn halve finale op EK kajak (04/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Artuur Peters heeft zich vlot geplaatst voor de A-finale op het EK kajak in Polen (K1 1000m). Hij won zijn halve finale op het Maltameer in Poznan. De Neerpeltse Watersportclub mag zaterdag op twee EK-medailles hopen, want het duo Lize Broekx-Hermien Peters plaatste zich eerder al.
  [naar artikel]
 31. Hermien Peters wint brons op WB kajak in Belgrado, Artuur Peters wint B-finale (03/06/2017 - Sporza)
  Hermien Peters heeft voor de eerste medaille op een Wereldbeker in het kajakken bij de vrouwen gezorgd. Artuur Peters won de B-finale van de K1 1000 meter.
  [naar artikel]
 32. Artuur Peters wordt derde in B-finale (16/08/2016 - Sporza)
  In de B-finale van de K1 1000m sprint is Artuur Peters derde geworden. Daarmee eindigt Peters als elfde op zijn allereerste Olympische spelen.
  [naar artikel]
 33. Artuur Peters na brons op EK: “Nu hoor ik er helemaal bij” (07/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de Olympische Spelen in Tokio staan de schijnwerpers nu ook op het kajakken. Ekselnaar Artuur Peters heeft immers brons veroverd op het EK in Polen (K1 1000m) en stond daar op het podium met kerels die ook in Tokio de favorieten zijn. Zus Hermien Peters en Lize Broekx grepen in de K2 500m naast de medailles.
  [naar artikel]
 34. Artuur Peters wordt vijfde op de WB kajak in Tsjechië (21/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op de wereldbeker kajak in het Tsjechisch Racice is Artuur Peters vijfde geworden in de K1 1.000m. De meisjes van de nieuwe K4 werden bij hun WB-debuut veertiende op de 500m.
  [naar artikel]
 35. Artuur Peters wint B-finale olympisch nummer K1 1.000m (03/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Artuur Peters heeft zaterdag op de WB kajak in Belgrado de B-finale in de K1 1000 meter gewonnen.
  [naar artikel]
 36. WB kajak sprint Duisburg – Technisch directeur Bob Maesen stelt opvallende progressie bij Artuur Peters vast (27/05/2018 - Metro)
  Vijf Belgische topkajakkers peddelden in Duisburg tijdens het tweede Wereldbekertornooi an dit seizoen twee zilveren en één bronzen medaille en vier finaleplaatsen bij elkaar. Technisch directeur topsport Bob Maesen kon niet anders dan een positieve balans opmaken van het meest succesvolle Wereldbekertoernooi ooit. “Artuur Peters was het voorbije weekend uiteraard onze blikvanger”, stak Maesen van wal. “Artuur gaf blijk van meer volwassenheid. De manier waarop hij de tactische aanpassingen doorvoerde, de opeenvolging van races verteerde en zich stilaan een plaats in die wereldtop toe eigent was opvallend.” Zijn zus Hermien Peters en Lize Broekx behaalden brons in K2 500m. “Waarmee bewezen is dat we zowel in K1 500m als K2 500m een erg hoog niveau halen”, aldus Maesen. “Het blijft natuurlijk uitkijken of de wedstrijdprogramma’s van de toernooien het mogelijk maken om in beide boottypes te starten. Dat we daarin keuzes kunnen maken is wel een luxe die vele landen ons benijden.” Maesen zag ook een betere Jonathan Delombaerde aan het werk. “Even dreigde een valse start in de halve finale roet in het eten te gooien, maar zijn prestatie in de finale van de K1 200m was dan weer erg sterk. Jonathan liet twee finalisten van het WK achter zich en dat wijst toch op een positieve evolutie.” De technisch directeur loofde ook zijn nieuwkomer in zijn selectie. “Bram Sikkens kan op een meer dan geslaagd Wereldbekerdebuut terugblikken. Zijn achtste plaats bevestigt meteen dat hij zijn ticket voor de A-finale niet heeft gestolen. Hij bewees ook dat hij terecht een selectie voor het WK U23 kreeg. Daarna zien we dan wel in welk traject we de beloftevolle Mechelaar verder zullen inpassen.” De volgende regatta voor de nationale kajakploeg wordt het EK voor senioren dat van 8 tot 10 juni in Belgrado zal plaatsvinden. bron: Belga Het bericht WB kajak sprint Duisburg – Technisch directeur Bob Maesen stelt opvallende progressie bij Artuur Peters vast verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Artuur Peters en Jonathan Delombaerde naar A-finale in WB kajak Belgrado (03/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Artuur Peters en Jonathan Delombaerde hebben zich zaterdag allebei voor een A-finale geplaatst op de wereldbeker kajak in het Servische Belgrado. Peters deed dat in de K1 500 meter, Delombaerde in de K1 200 meter. Allebei werden ze tweede in hun halve finale.
  [naar artikel]
 38. Artuur Peters klopt wereldkampioen en mag rechtstreeks naar A-finale 1000 meter (14/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Artuur Peters opende vandaag het EK kajak met een opmerkelijke stunt. In de voorwedstrijd van de K1 1000m sprintte de 21-jarige Neerpeltenaar in
  [naar artikel]
 39. Artuur Peters en zus Hermien peddelen zich naar de World Cup finale kajak (26/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Van donderdag tot en met zondag nemen vier Belgische kajakkers deel aan de tweede manche van de World Cup Kajak, die in het Poolse Poznan worden gepeddeld.
  [naar artikel]
 40. Artuur Peters plaatst zich rechtstreeks voor A-finale in EK kajak (14/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Artuur Peters opende vandaag het EK kajak met een opmerkelijke stunt. In de voorwedstrijd van de K1 1000m sprintte de 21-jarige Neerpeltenaar in
  [naar artikel]
 41. Artuur Peters vlot naar finale op olympische kwalificaties in Hongarije (12/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de olympische kwalificaties in het Hongaarse Szeged heeft Artuur Peters zich vlot geplaatst voor de finale van de K1 1.000m. Als hij daarin donderdag bij de eerste twee eindigt, mag hij naar zijn tweede Olympische Spelen.
  [naar artikel]
 42. Zegevierende Artuur Peters plaatst zich rechtstreeks voor A-finale in EK kajak (14/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Artuur Peters opende vandaag het EK kajak met een opmerkelijke stunt. In de voorwedstrijd van de K1 1000m sprintte de 21-jarige Neerpeltenaar in
  [naar artikel]
 43. Lize Broekx grijpt nipt naast het brons (02/06/2019 - Metro)
  Lize Broekx is vandaag op de vierde plaats geëindigd in de A-finale van de K1 500m bij de vrouwen op de Wereldbekermanche kajak sprint in het Duitse Duisburg. In haar vierde WB-finale in negen dagen finishte Broekx na een trage start op de vierde plaats, op iets minder dan anderhalve seconde van het brons van de Française Manon Hostens. Het goud ging naar de Poolse Anna Pulawska. Deze namiddag start ze nog met Artuur Peters in de gemengde K2 500m en de K1 5.000m. Lize Broekx was al aan haar vierde WB-finale in negen dagen toe. In Poznan pakte ze met haar teamgenote Hermien Peters zilver in de K2 500m en vierentwintig uur later brons in dat andere olympische nummer, de K1 500m. In Duisburg veroverde ze gisteren brons in de K2 500m. Bron: Belga   Het bericht Lize Broekx grijpt nipt naast het brons verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Hermien Peters en Lize Broekx plaatsen zich rechtstreeks voor finale K2 500m in Belgrado (03/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hermien Peters en Lize Broekx hebben zich vrijdag op de WB kajak in het Servische Belgrado geplaatst voor de finale van de K2 500 meter. Bij de mannen plaatste Artuur Peters zich voor de halve finales van de K1 500 meter en Jonathan Delombaerde zich voor de halve finales van de K1 200 meter.
  [naar artikel]
 45. Artuur Peters eindigt 7e in EK-finale K1 1.000m met wereldtop (15/07/2017 - Sporza)
  Artuur Peters heeft een zevende plaats weggekaapt op de eerste finaledag van het EK kajak in Plovdiv, in Bulgarije. Het goud was voor de Portugees Fernando Pimenta. Peeters hield de olympische kampioen achter zich.
  [naar artikel]
 46. Peters en Sikkens veroveren goud in K2 1000m op EK Kajak U23 en junioren (13/07/2019 - Metro)
  Artuur Peters en Bram Sikkens hebben als onuitgegeven duo bij de U23 het goud veroverd in de A-finale van de K2 1000m op het EK in het Tsjechische Racice. Bij de junioren eindigde Jules Vangeel in de A-finale van de K1 1000m als zesde. De Belgen maakten er een tactische medaillerace van. Na 250 meter kwamen ze pas als zesde door, maar halfweg lagen ze al op een bronzen plek. De laatste 250 meter volgden ze als tweede na de Slovaakse leiders Balaz en Botek. Met een forse eindsprint pakten ze het goud met een voorsprong van drie tienden van een seconde. Het brons ging naar de Wit-Russen Daineka-Litvinau, die de Hongaarse favorieten Koleszar-Nemeth van het podium peddelden. Vangeel peddelde in zijn finale tot op 250 meter op een zevende stek, maar sprintte in de slotfase de leeg gevaren Wit-Rus Mikhalishyn voorbij. Onze landgenoot sloot zijn EK dus af met een zesde plaats op 24 peddelaars. De Deen Magnus Sibbersen, die van in de eerste meters sterker en sneller bleek dan de Brit Philip Miles en de Tsjech Tomas Sobisek, ging met het goud aan de haal. – Uitslagen – . U23 K2 1000m A-finale: 1. Peters – Sikkens (Bel) 3:08.428 2. Balaz – Botek (Svk) 3:08.728 3. Daineka – Litvinau (WRu)3:10.826 4. Koleszar – Nemeth (Hon) 3:11.251 5. Cavessago – Meneguolo (Ita) 3:14.156 6. Boas – Pinho (Por) 3:15.996 7. Dzombeta – Rasulic (Ser)3:16.119 8. Kukacka – Vorel (Tsj) 3:16.896 9. Smith – Gregory (GBr) 3:18.999 . Junioren K1 1000m A-finale: 1. Magnus Sibbersen (Den) 3:36.108 2. Philip Miles (GBr) 3:36.868 3. Tomas Sobisek (Tsj) 3:37.273 4. Danil Vetrov (Rus) 3:38.655 5. Benedek Szegvari (Hon) 3:41.216 6. Jules Vangeel (Bel)3:41.941 7. Viktor Zarski (Pol) 3:43.101 8. Stanislau Mikhalishyn (WRu) 3:45.531 9. Dimitrije Novakovic (Ser) 3:46.381 bron: Belga Het bericht Peters en Sikkens veroveren goud in K2 1000m op EK Kajak U23 en junioren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Kajakker Artuur Peters wordt zevende in finale K1 1.000 meter (26/06/2019 - Metro)
  Kajakker Artuur Peters is vandaag als zevende geëindigd in de A-finale van de K1 1.000 meter op de Europese Spelen in het Wit-Russische Minsk. De 22-jarige Limburger kwam over de finish in 3:36.323 en was daarmee ruim vijf seconden trager dan de Hongaar Balint Kopasz. Die pakte goud in 3:30.936 voor de Portugees Fernando Pimenta (3:31.048) en de Wit-Rus Aleh Yurenia (3:32.291). Er namen negen atleten deel aan de A-finale. Drie jaar geleden werd Peters derde in de B-finale van de K1 1.000 meter op de Olympische Spelen in Rio, goed voor een elfde plaats in de eindstand. Bron: Belga   Het bericht Kajakker Artuur Peters wordt zevende in finale K1 1.000 meter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Hermien Peters plaatst zich voor de A-finale WB kajak (26/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Artuur Peters haalde vandaag in de eerste Wereldbeker van het seizoen, in het Hongaarse Szeged, net niet de A-finale. Zijn zus Hermien Peters
  [naar artikel]
 49. Peltse Hermien Peters eindigt zesde in A-finale op de K1 500m, Lize Broekx wordt vijfde in C-finale (05/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hermien Peters meldde zich als eerste Belgisch vrouw aan de start van een Olympische K1-finale. De 26-jarige kajakster uit de Neerpeltse Water Sport Club trok samen met haar clubgenote Lize Broekx naar Tokyo om als vierde snelste team van het WK 2019 te schitteren in de Olympische finale van de K2 500m. Hermien en Lize grepen nipt naast zo’n finaleticket, wonnen wel de B-finale. Uit die eervolle negende plaats puurde Hermien Peters de mentale kracht om verrassend sterk te presteren in de K1 500m. Hermien finishte daarin zesde, krijgt een Olympisch diploma en keert naar België terug als de meest succesvolle vrouwelijke kajakster ooit.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy