Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:03 uur

“Zijn een pot tomatensaus en een bokaal bonen ook groenten?”

Het Belang van Limburg

06/08/2022 - 03:26

Europa staat sinds kort toe dat lidstaten btw op groenten en fruit afschaffen. De Nederlandse regering is daar nu werk van aan het maken. Ook in ons land stelt de ene na de andere partij dit voor. Zo is dat met de verlaging van het btw-tarief op elektriciteit ook gegaan: een idee met veel vaders.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Marcske siert bokaal eigen tomatensaus (14/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Pauwels Sauzen uit Oelegem gaat een samenwerking aan met FC De Kampioenen. Op de Horeca Expo volgende maandag wordt de nieuwe Kampioenen Tomatensaus gelanceerd.
  [naar artikel]
 2. Helft van de groenten uit pot of blik bevat toegevoegde suiker (28/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een blikje bonen opentrekken omdat je geen verse groenten meer in huis hebt? De portie suiker krijg je er gratis bij. Aan 46% van de groenten uit
  [naar artikel]
 3. Bonen, vis, groenten: alles is verdacht, zelfs kraanwater. Hoe veilig is ons voedsel? (24/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie alle risico's wil uitsluiten, kan bijna niets meer eten of drinken. Bonen, vis, groenten: alles is verdacht, zelfs kraanwater. Alle informatie...
  [naar artikel]
 4. Vers, diepvries, blik of bokaal: wat zijn de gezondste bewaarmethoden voor groenten? “Diepvrieserwtjes hebben veel meer voedingswaarde dan die uit een bokaal” (29/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kies je erwten uit blik of uit de diepvries? En wat met wortelen, koop je die het best vers of uit blik? Elke bewaarmethode heeft een impact op de...
  [naar artikel]
 5. 70 procent van de Vlaamse kinderen eet te weinig groenten: “het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten” (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Groenten verstoppen tussen andere groenten of spaghettisaus helpt niet”, verklapt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten.
  [naar artikel]
 6. Nog geen ketchup-conflict in onze supermarkten (30/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  In het Verenigd Koninkrijk is er een conflict tussen de grote supermarktketen Tesco en voedingsproducent Heinz, vooral bekend van de gelijknamige ketchup. Tesco noemt de prijsverhogingen van Heinz “niet te rechtvaardigen”. Producten van Heinz bleken de voorbije weken 40% duurder te worden, andere verdubbelden bijna in prijs. “Wij willen die prijsverhogingen niet doorrekenen aan onze klanten”, reageert de supermarktketen tegen de BBC. Gevolg: ketchup, ingeblikte bonen in tomatensaus of soep van Heinz worden niet meer aangevuld in de Tesco-schappen.
  [naar artikel]
 7. “70 procent van de Vlaamse kinderen eet te weinig groenten”: voedingsexperte geeft advies om kinderen meer groenten te leren eten (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten.
  [naar artikel]
 8. Mogen jouw katten of honden meer groenten eten? “Maak er geen vegetariërs van” (14/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Flink je groentjes opeten, mag je dat ook eisen van je hond of kat? “Groenten zijn goed en een mooie aanvulling op hun dieet. Maar maak er nooit vegetariërs van”, zegt dierendokter Rob Lückerath.
  [naar artikel]
 9. Dit is het geheim voor een echte Italiaanse tomatensaus met intense smaken (04/01/2019 - De Morgen)
  Is je Italiaanse tomatensaus een beetje flauw? Laat hem gewoon lekker lang sudderen om alle smaken tot hun volle intensiteit te laten komen. Wij maken ineens een XL-portie, want tomatensaus heb je nóóit te veel. 
  [naar artikel]
 10. Britse politie waarschuwt ouders: “Let op als kinderen massaal bonen kopen” (19/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Britse politie waarschuwt voor kinderen die massaal bonen in blik opkopen. Het gaat om een nieuwe hype die volgens de autoriteiten niet zonder gevolgen is.
  [naar artikel]
 11. Britse politie waarschuwt ouders: “Let op als kinderen massaal bonen kopen” (17/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Britse politie waarschuwt voor kinderen die massaal bonen in blik opkopen. Het gaat om een nieuwe hype die volgens de autoriteiten niet zonder gevolgen is.
  [naar artikel]
 12. Groen wil 0 procent btw op groenten en fruit (06/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Groen wil de btw op groenten en fruit afschaffen. “Groenten en fruit zijn voor veel mensen te duur om op te nemen in hun dagelijks eetpatroon. Door de btw op groenten en fruit af te schaffen, maken we een gevarieerd eetpatroon een stuk toegankelijker voor iedereenn, ook voor mensen met een kleine portemonnee”, zegt Groen-parlementslid Barbara Creemers zaterdag.
  [naar artikel]
 13. Wim Lybaert vertelt hoe je zelf erwten kweekt: “Er zijn geen gemakkelijkere groenten om te zaaien” (07/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Dat groenten kweken simpel is, daar ben ik meer van overtuigd dan vroeger ”, aldus Wim Lybaert. In zijn boek ‘In de moestuin’ legt de televisiemaker uit hoe je tuinieren in de vingers krijgt. Vandaag vertelt hij aan HLN Shop hoe je zelf erwten kweekt.
  [naar artikel]
 14. Groenten en fruit wassen met zeep: een goed idee of pure onzin? (23/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Groot-Brittannië zijn zeepjes om groenten en fruit te wassen een ding. Verschillende merken brengen een speciaal product uit om de voedingsmiddelen een sopje te geven zodat je ze veilig kunt opeten. Maar is een bad voor je bonen of een bakje bessen überhaupt nodig? En kan zeep zoveel meer dan een straal warm water en je handen?
  [naar artikel]
 15. Video: Vos zit met zijn kop vast in bokaal (15/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Verenigde Staten zijn beelden opgedoken van een vos die rondloopt met zijn kop in een glazen bokaal. Vermoedelijk heeft het dier zo een week...
  [naar artikel]
 16. Deze gezonde voeding moeten we vaker eten (12/06/2018 - Metro)
  Iedereen probeert gezond te leven, maar het is nooit gemakkelijk om te bepalen welke voeding nu precies goed voor je is. Amerikaanse voedingskundige en auteur Joel Fuhrman leert ons welke producten voedzaam zijn en we dus vaker zouden moeten klaarmaken.  Groenten Dat groenten gezond zijn weten we allemaal. Maar het zijn vooral de rauwe bladgroenten die een positief effect op je gezondheid hebben, je hart in het bijzonder. Door groene groenten te eten, zou je daarnaast ook het risico op borst-, mond-, maag- en slokdarmkanker verkleinen. Bonen “Bonen bevatten heel veel koolhydraten, waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt”, aldus de voedingsdeskundige. Volkoren pasta en brood zijn dan wel een stap in de goede richting, toch zijn de voedingsstoffen in bonen een pak gezonder. Bonen zorgen daarnaast ook nog voor een lagere bloeddruk en een lager cholesterolgehalte in het bloed. Ajuinen Moet jij ook telkens een traantje wegpinken bij het snijden van een ui? Dat komt door organosulfur, een chemische gas dat vrijkomt. En dat is eigenlijk heel goed voor je . De stoffen in het gas voorkomen namelijk de ontwikkeling van kanker. Champignons Champignons zorgen ervoor dat bepaalde kankercellen afgebroken worden. “De paddenstoelen kunnen kwaadaardige cellen herkennen en die voor het immuunsysteem als zodanig labelen. Met vernietiging van de kankercel als gevolg”, legt Fuhrman uit. De zwam zou ook ook je bloedsuikerspiegel in balans houden. Lees ook : Knuffelen met je hond is gezond Het bericht Deze gezonde voeding moeten we vaker eten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Ideaal voor op een picknick: zomerse wrap met bonen (26/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een klassieke BLT staat voor “bacon, lettuce and tomato”. Spek, sla en tomaat. In dit recept wordt het bewerkte vlees, wat ongunstig is voor de darmgezondheid, vervangen door bonen. Geen spek, maar bonen met eieren dus.
  [naar artikel]
 18. Zijn groenten en fruit minder voedzaam dan vroeger?“Kweken van groenten is zoals kinderen maken, soms nemen ze slechte eigenschappen over” (31/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger?
  [naar artikel]
 19. Met dit trucje krijg je elke bokaal open (04/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De ene bokaal draai je zo open, de andere werkt net iets minder mee. Frustrerend en pijnlijk aan je vingers, maar dat hoeft niet zo te zijn.
  [naar artikel]
 20. Deze frisse groentepizza met witte asperges in de hoofdrol doet je de klassieke margherita zo vergeten (15/03/2018 - De Morgen)
  Het allerfijnste aan pizza is misschien wel dat het zo'n veelzijdige lekkernij is: gooi er gelijk welke soort groenten, fruit, vlees, vis of kaas op et voilà, daar heb je je godenvoer al. Zin in een frisse variant waarin groenten centraal staan? Vervang de tomatensaus door een sober kaassausje, houd de toppings eenvoudig met seizoenstoppers witte asperges in de hoofdrol. Afgewerkt met een verse peterselieolie is dit in één woord: yum.
  [naar artikel]
 21. Met dit trucje krijg je elke bokaal open (04/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De ene bokaal draai je zo open, het deksel van de andere werkt net iets minder mee. Frustrerend en pijnlijk aan je vingers, maar dat hoeft niet zo te zijn.
  [naar artikel]
 22. Belgian Cats zitten in tweede bokaal bij loting voor WK basketbal (05/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  België (FIBA-28) zit in de tweede bokaal bij de loting voor het wereldkampioenschap vrouwenbasketbal, die dinsdagnamiddag in het Spaanse San Cristobal de la Laguna, op het Canarische eiland Tenerife, uitgevoerd wordt. Turkije (FIVB-7), Griekenland (FIVB-20) en Letland (FIVB-26) zitten ook in die bokaal met Europese deelnemers en zijn dus de landen die België al zeker ontloopt in de groepsfase.
  [naar artikel]
 23. Twee Antwerpse broers startten fermentatie-webshop: “Gefermenteerde groenten zijn niet enkel voor sterrenchefs” (04/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vroeger was het niet meer dan een bewaartechniek, tegenwoordig staan gefermenteerde groenten op de menukaart van zowat elk hip restaurant. Twee broers uit het Antwerpse zijn een webshop gestart om de mensen thuis aan het fermenteren te krijgen. “Net als de moelleux van Jeroen Meus die áltijd lukt, lukt een ferment ook altijd met onze starterculturen.”
  [naar artikel]
 24. Op welke groenten en fruit zitten het meeste pesticiden? (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met de zomer in het land eten veel mensen toch wat meer fruit om verkoeling op te zoeken. “Pesticiden zié je niet op groenten of fruit, maar toch zijn ze overal aanwezig”, vertelt toxicoloog Jan Tytgat. Welke groenten en fruit worden het meest bespoten? En helpt afspoelen onder de kraan? De professor beantwoordt al onze vragen.
  [naar artikel]
 25. Waar eet ... Willy Sommers? “Hier kom ik voor de beste Vlaamse klassiekers zoals burgers of vol-au-vent” (03/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik heb een zwak voor dagelijkse kost”, zegt Willy Sommers (69). “Hoe simpeler een gerecht, hoe harder ik ervan geniet. Met poespas op mijn bord doe je mij geen plezier.” Wanneer hij zijn 7 eetadresjes tipt, valt ons dat ook meteen op. De zanger tipt plekjes vol met Vlaamse klassiekers zoals balletjes in tomatensaus en vol-au-vent doorheen heel het land.
  [naar artikel]
 26. Pot bijna leeg? 5 tips om het onderste uit de bokaal te halen (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zelfs met een hele fijne lepel kan je dat laatste restje choco of pindakaas nooit uit die glazen bokaal gelepeld krijgen. Zo in de glasbak gooien
  [naar artikel]
 27. Gegrilde maiskolven en ovengedroogde tomatensaus: de nazomer op je bord met deze zongerijpte gerechten (20/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De zomer mag dan op z’n einde lopen, in de keuken genieten we nog volop van heerlijke zongerijpte groenten. Van venkelsoep tot zoete suikermaïs,...
  [naar artikel]
 28. Hoe veilig is ons voedsel? (24/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie alle risico's wil uitsluiten, kan bijna niets meer eten of drinken. Bonen, vis, groenten: alles is verdacht, zelfs kraanwater. Alle informatie...
  [naar artikel]
 29. Nieuw onderzoek bewijst: “Groenten en fruit maken je gelukkig” (17/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Gelukkiger worden? Dan doe je er goed aan om meer groenten en fruit te eten en aan lichaamsbeweging te doen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse universiteiten vanKent en Reading.
  [naar artikel]
 30. Een Belgische met Britse smaakpapillen (01/06/2017 - De Morgen)
  Sterrenchefs Jamie Oliver en Heston Blumenthal waren al langer fan van haar werk. Nu ze met Pride and Pudding, het boek dat ze schreef over de Britse eetcultuur, in de prijzen viel op de Gourmand World Cookbook Awards, lijkt de Belgische Regula Ysewijn klaar om ook rest van de wereld warm te maken voor puddings, pies en witte bonen in tomatensaus.
  [naar artikel]
 31. Hendrik Dierendonck: “We leven in een wereld met steeds meer vegetariërs. Het maakt dat ik mezelf in vraag moet blijven stellen” (13/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Meer groenten en fruit zijn de weg naar een betere versie van onszelf. Dat zegt de WHO, dat zegt ook UZA-hoofddiëtist Michaël Sels. Hoe breng je dat in de praktijk? Van vegetariër over alleseter tot slager: Billie vraagt raad. Aan slager Hendrik Dierendonck bijvoorbeeld: “Nu weet ik dat ik de groenten beter aan anderen overlaat.”
  [naar artikel]
 32. Rode bonen voor het eerst in België geteeld (10/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het eerst worden in ons land - in Kruibeke - rode bonen gekweekt en worden ze niet geïmporteerd uit Noord- en Zuid-Amerika. Verantwoordelijk hiervoor is het Wase bedrijf Casibeans, dat de bonen liet beoordelen in restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen. Chef Seppe Nobels is alvast lovend.
  [naar artikel]
 33. Waarom moet je altijd je groenten en fruit wassen? Experts geven duiding: “Zeker in een biologische moestuin enorm belangrijk” (15/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Was jij je appel of wortel altijd voor je er je tanden inzet of vergeet je dat weleens? En hoe zit het met dat zakje voorgesneden sla: wassen of direct op je bord? Professor Frank Devlieghere en Bruno De Meulenaer van de vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit van UGent lichten toe waarom je dat fruit en die groenten best eerst wast voor je ze opeet: “Sommige pesticiden gaan zelfs niet volledig weg met water.”
  [naar artikel]
 34. Groen wil nul procent btw op groenten en fruit (06/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Groen gaat dit najaar het nultarief voor btw op groenten en fruit op tafel leggen. “We kaarten dat aan in de besprekingen van het voedingsplan waar minister Vandenbroucke aan werkt”, zegt Kamerlid Barbara Creemers (Groen).
  [naar artikel]
 35. Belgian Cats in tweede bokaal bij WK-loting (05/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  België (FIBA-28) zit in de tweede bokaal bij de loting voor het WK vrouwenbasket, die dinsdagnamiddag in het Spaanse San Cristobal de la Laguna...
  [naar artikel]
 36. Dit is het geheim voor een echte Italiaanse tomatensaus met intense smaken (04/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Is je Italiaanse tomatensaus een beetje flauw? Laat hem gewoon lekker lang sudderen om alle smaken tot hun volle intensiteit te laten komen. Wij...
  [naar artikel]
 37. In dit Gault&Millau-bekroonde ziekenhuis eet je zelfgekweekte groenten en fruit, en daar komt nog een voedselbos bij: “Lekker eten geeft een boost aan onze patiënten” (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nee, het AZ Zeno in Knokke-Heist rust na zijn vermelding in de Gault&Millau niet op zijn lauweren. Het ziekenhuis, eerder al het eerste met een eigen moestuin, maakt nu ook werk van een voedselbos. De bedoeling is om daar nog meer verse groenten, fruit en kruiden te kweken. “Gezond eten is deel van onze ziekenhuiscultuur”, stelt Pieter De Smet, cateringmanager van AZ Zeno. Het voedselbos is er dan wel nog niet, het heeft toch al een award gewonnen.
  [naar artikel]
 38. “Deze grillige tomaat is een droomcombinatie met mozzarella en basilicum”: groentechef tipt welke tomaten er zijn en in welk gerecht ze het best passen (14/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De zomer is hét tomatenseizoen bij uitstek, maar natuurlijk is er meer dan één type tomaat terug te vinden in de winkel. “Tomaten zijn heel breed inzetbaar”, vindt groentegoeroe en chefkok Frank Fol. Welke soorten zijn er allemaal en wat zijn hun kenmerken? En welke gebruik je het best in een tomatensaus, bij mozzarella of bij een tomaat-garnaal? De chef legt het ons uit en deelt een exclusief recept om het beste uit de groente te halen.
  [naar artikel]
 39. Genkenaren leren passata maken in Nomadland (30/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen weekend stond Nomadland, het volkspark van kunstenaar Koen Vanmechelen en de stad Genk, in het teken van passata, de tomatensaus die aan de basis ligt van tal van pastagerechten. Claudio Cavaliere was een van de demonstrateurs. “Een goede passata kan je alleen maken met de juiste tomaten”, zegt hij. “De tomaten die wij gebruiken, worden van Italië ingevoerd en verdeeld door Manuela Rotilio. Die hebben veel vlees en weinig water.”
  [naar artikel]
 40. BIZAR. Aan dit dieet zit een raar luchtje (07/07/2020 - Metro)
  Er zijn tegenwoordig heel wat diëten die je kan volgen om af te vallen, het ene al gekker dan het andere. Zo eten sommigen alleen fruit, vasten anderen zestien uur per dag en eten nog anderen geen koolhydraten. Of dat allemaal ook goed is voor je gezondheid, is nog maar de vraag. En nu is er weer een nieuw dieet dat de wenkbrauwen doet fronsen. Het bizarre dieet kwam onder de aandacht van het publiek toen een vrouw op Reddit vroeg hoe anderen dachten over de nieuwe manier van eten van haar vriend. Hij beschouwt zichzelf namelijk als ‘beanatarian’ en eet alleen maar bonen. “Mijn vriend vertelde me drie weken geleden dat hij vanaf nu een bonendieet gaat volgen. Hij eet dus alleen verschillende soorten bonen. Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte, maar sindsdien heb ik hem niets anders dan bonen en multivitamines zien eten. Hij benadrukt dat bonen alle voedingsstoffen bevatten”, aldus de vrouw op Reddit. My (30 F) boyfriend (28 M) told me is pursuing a "beanatarian" diet, in which he only eats beans, and gets angry when I say it isn't a healthy choice. pic.twitter.com/R3UVoacT5R — relationships.txt (@redditships) June 29, 2020 Afwisseling De man in kwestie maakt dus elke dag bonen klaar als maaltijd, altijd een beetje anders om af te wisselen. Sinds de post op Twitter verscheen, ruziën internetgebruikers over het feit of bonen al dan niet alle nodige voedingsstoffen bevatten. De enige beroemdheid die de man al voorging, is Beau Miles. De atleet en filmmaker at gedurende veertig dagen niets anders dan bonen en legde het hele proces ook vast op beeld. Conclusie? Hij was na afloop van het experiment gezond, maar voelde zich moe, prikkelbaar en zijn loopprestaties gingen erop achteruit. Hoewel bonen er goed zijn voor de gezondheid en een goede aanvulling vormen op je dieet, wil dat niet zeggen dat ze ook in al je behoeftes voorzien. Ze bevatten nu eenmaal niet dezelfde vitamines als bijvoorbeeld groenten en fruit. Sowieso is het geen goed idee om slechts één soort voedsel te eten omdat er dan tekorten ontstaan. Zegt het bonendieet je wel wat, dan kan je deze toch maar beter overslaan. Eén portie bonen per dag, aangevuld met groenten, fruit en andere etenswaren, is meer dan genoeg. Lees ook: LIFEHACK. Met ‘fidgeten’ val je af zonder dieet of zware work-outs Het bericht BIZAR. Aan dit dieet zit een raar luchtje verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Tomatenslagveld in Spanje: feestvierders zwemmen letterlijk in de tomatensaus (29/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Spaanse stad Buñol ging woensdag het jaarlijkse ‘Tomatina’-festival van start. Meer dan twintig duizend mensen bekogelden elkaar met 145 ton tomaten. De feestvierders zwommen bijna letterlijk in de tomatensaus toen de voorraad was uitgeput.
  [naar artikel]
 42. Zo rol je vegan balletjes in tomatensaus (18/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Veganistisch eten? Volgens Annelies Van Mol, bekend van de Antwerpse winkel Tartelies, kan het een feest zijn voor het oog én de smaakpapillen. In haar nieuwe boek Gezond zondigen en hartig genieten reikt ze lezers recepten aan om vaker voor plantaardig te kiezen. Onder meer een twist op de Vlaamse klassieker balletjes in tomatensaus komt aan bod.
  [naar artikel]
 43. Zo rol je vegan balletjes in tomatensaus (18/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Veganistisch eten? Volgens Annelies Van Mol, bekend van de Antwerpse winkel Tartelies, kan het een feest zijn voor het oog én de smaakpapillen. In haar nieuwe boek Gezond zondigen en hartig genieten reikt ze lezers recepten aan om vaker voor plantaardig te kiezen. Onder meer een twist op de Vlaamse klassieker balletjes in tomatensaus komt aan bod.
  [naar artikel]
 44. Binnenkort verkrijgbaar: de ‘Remco-pizza’, mét groenten maar zonder vlees (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds maart van dit jaar is Remco Evenepoel (21) het gezicht van Pizza Hut, de bekende pizzaketen. En in de herfst gaat de samenwerking nog een stapje verder, want dan brengt Pizza Hut een ‘Remco-pizza’ op de markt. Al zullen vleesliefhebbers er misschien vriendelijk voor passen. “Er zal geen vlees op de pizza liggen”, aldus Stef Meulemans - CEO bij Top Brands, de Belgische holding waar Pizza Hut onder valt - in La Dernière Heure. “Wel veel groenten die Remco zelf graag lust.” De speciale pizza is volgens Meulemans onderdeel van een grote reclamecampagne rond de figuur Evenepoel, die niet alleen gekozen is wegens zijn sportieve verdiensten. “Zijn uitstraling is even belangrijk. Het is een simpele jongen, die tegen iedereen praat en die je zomaar zou kunnen tegenkomen in een van onze restaurants.”
  [naar artikel]
 45. Carrefour gaat nu ook reizen aanbieden: “Eén bestemming moesten we al schrappen van de site” (30/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De reissector heeft er een concurrent bij. Vanaf woensdag gaat Carrefour, behalve groenten, fruit, vlees, vis en duizenden andere producten, ook reizen verkopen. De timing – volle coronacrisis – is opmerkelijk. “Het is niet ideaal”, geeft woordvoerster Aurélie Gerth toe. “Maar we zijn ervan overtuigd dat de markt zich volgend jaar zal herpakken.”
  [naar artikel]
 46. Carrefour gaat nu ook reizen aanbieden: “Eén bestemming moesten we al schrappen van de site” (30/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  De reissector heeft er een concurrent bij. Vanaf woensdag gaat Carrefour, behalve groenten, fruit, vlees, vis en duizenden andere producten, ook reizen verkopen. De timing – volle coronacrisis – is opmerkelijk. “Het is niet ideaal”, geeft woordvoerster Aurélie Gerth toe. “Maar we zijn ervan overtuigd dat de markt zich volgend jaar zal herpakken.”
  [naar artikel]
 47. Mogen zwangere vrouwen met deze hitte rauwe groenten eten? Gynaecoloog geeft antwoord op de meest gestelde vragen over voeding en zwangerschap (09/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een simpele vraag zoals ‘wat eten we vandaag?’ wordt plots veel moeilijker te beantwoorden wanneer je zwanger bent. “Sommige vrouwen zijn zo bezorgd over toxoplasmose dat ze rauwe groenten 9 maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar in de zomer staan die groenten veel vaker op het menu: zijn die dan echt zo slecht voor de baby? En wat met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje.
  [naar artikel]
 48. Jelte maakt 100 keer balletjes in tomatensaus: “Elk land zijn recept” (19/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Uit de vijf wereldkeukens, gebundeld in één boek met de naam ‘Wereldballen. Honderd recepten om balletjes in tomatensaus te maken.’ Jelte Van Roy (41) uit Mortsel deed haar opzoekwerk en maakte ze àllemaal. “Als er rust is, ontstaan er projectjes in mijn hoofd. Normaal heb ik de tijd niet om ze uiteindelijk af te maken. Nu wel.”
  [naar artikel]
 49. Wim Lybaert gunt ons een blik in zijn moestuin: “Tijdens ‘De Columbus’ nam mijn vrouw het over” (09/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor zijn nieuwe handboek ‘In de moestuin’ woonde en werkte Wim Lybaert (53) een jaar lang in de moestuin van kasteel Hex, en dat naast het onderhouden van zijn eigen moestuin in Brugge. “Voor mij is dat geen werk, maar pure ontspanning”, klinkt het in Story. De tv-maker vertelt honderduit over zijn groenten, zijn zaadcollectie en wie hem helpt als hij op zee zit. “In mijn nieuwe programma kom ik in een gesloten wereld terecht.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy