Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:47 uur

Burgemeester wil bescherming voor zeldzame, fluitende paddensoort die op Loons kerkhof huist

Het Belang van Limburg

06/08/2022 - 03:26

De Loonse burgemeester Jo Feytons zou graag de zeldzame vroedmeesterpad beschermen. Die leeft in een uniek biotoopje rond de kerk van Grootloon. Feytons gaat op het volgende schepencollege voorstellen of de oude graven beschermd kunnen worden. En bijgevolg ook de unieke paddensoort.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Burgemeester Moeskroen vermoord op kerkhof (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Alfred Gadenne, de burgemeester van Moeskroen, is dood aangetroffen op een kerkhof recht tegenover zijn huis. De 71-jarige burgemeester werd de
  [naar artikel]
 2. Openingsuren kerkhof aangepast (03/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De ontgraving van het kerkhof in Bocholt is gestart en loopt nog de ganse maand mei. Op vraag van kerkhofbezoekers is nu beslist om het kerkhof ook tijdens de weekends open te stellen. “Bocholtenaren die in het weekend voor een gesloten kerkhofpoort stonden hebben gevraagd om de openingsuren aan te passen. Vanaf nu tot einde mei, is het Bocholter kerkhof ook op zaterdag en zondag open van 12u tot 16u, ”zegt burgemeester Stijn Van Baelen.
  [naar artikel]
 3. Burgemeester Moeskroen vermoord met mes op kerkhof (11/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De burgemeester van Moeskroen is dood aangetroffen op het kerkhof recht tegenover zijn woning. Volgens Franstalige media werd Alfred Gadenne (71)
  [naar artikel]
 4. “Fluitende hal” maakt mysterieuze pieptoon bij stormweer, even luid als opstijgende Boeing (22/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De “fluitende hal”, zo staat de drooghal voor bomen in thuishaven Herselt bekend. Bij hevige wind produceert het gebouw een scherpe fluittoon, die...
  [naar artikel]
 5. Burgemeester Moeskroen dood teruggevonden op kerkhof (11/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De burgemeester van Moeskroen is dood aangetroffen op het kerkhof recht tegenover zijn woning. Volgens Franstalige media werd Alfred Gadenne
  [naar artikel]
 6. De stroop stroomt weer: Loons bekendste monument is nu Fruitbelevingscentrum (29/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De sfinx is dan toch herrezen. Het heeft een Monumentenstrijd gevergd, 8,7 miljoen euro aan investeringen en verloren gewaande politieke wil, maar Loons oude stroopfabriek is weer open. De fabriek uit het stoomtijdperk is nu cultuur. Beschermde machines zijn nu het decor van een belevingscentrum voor fruit in het hart van Haspengouw.
  [naar artikel]
 7. Viio-leerlingen maken 470 machineonderdelen voor Loons bedrijf (07/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De voorbije weken maakten de leerlingen van de middelbare school Viio de eerste 470 machineonderdelen voor een Loons bedrijf dat gespecialiseerd is in machines voor land- en tuinbouw. Een win-winsituatie voor beide partners.
  [naar artikel]
 8. Burgemeester van Moeskroen dood aangetroffen op kerkhof (11/09/2017 - Knack)
  Alfred Gadenne (CDH), burgemeester van Moeskroen, is maandagavond dood aangetroffen op het kerkhof van Luingne (Lowingen), rechtover zijn huis. Dat heeft Christian Henry, procureur des Konings van Bergen, bevestigd. Volgens Franstalige media is Gadenne doodgestoken met een mes.
  [naar artikel]
 9. Burgemeester van Moeskroen dood aangetroffen op kerkhof (11/09/2017 - Metro)
  Alfred Gadenne (71), burgemeester van Moeskroen, is maandagavond dood aangetroffen op het kerkhof van Luingne (Lowingen), rechtover zijn huis. Dat heeft Christian Henry, procureur des Konings van Doornik-Bergen, bevestigd. Het dossier is in handen van de onderzoeksrechter van Bergen. Over de omstandigheden van het drama is nog niks bekend. bron: Belga
  [naar artikel]
 10. Vandalen slaan toe op kerkhof: “Alles wat los zat, hebben ze aan diggelen gesmeten” (30/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Glabbeekse burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) zoekt getuigen van vandalenstreken op het kerkhof van Bunsbeek en in natuurgebied Paddepoel.Een twintigtal graven en infoborden werden beschadigd.
  [naar artikel]
 11. Burgemeester van Moeskroen dood aangetroffen op kerkhof (11/09/2017 - Metro)
  Alfred Gadenne (cdH), burgemeester van Moeskroen, is maandagavond dood aangetroffen op het kerkhof van Luingne (Lowingen), rechtover zijn huis. Dat heeft Christian Henry, procureur des Konings van Bergen, bevestigd. Volgens Franstalige media is Gadenne doodgestoken met een mes. Het dossier is in handen van de onderzoeksrechter van Bergen. Volgens Sudpresse en L’Avenir ging Gadenne persoonlijk elke dag het kerkhof openen en sluiten. Benoît Lutgen, voorzitter van cdH, en voormalig Waals minister-president Paul Magnette (PS) hebben op Twitter al hun medeleven betuigd. bron: Belga
  [naar artikel]
 12. Pairi Daiza krijgt er een attractie bij: maak kennis met de fluitende orang-oetan (07/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Komend voorjaar krijgt dierenpark Pairi Daiza er een absolute publiekstrekker bij: Ujian, de fluitende orang-oetan. Samen met zijn familie – Puan, Sari en baby Berani – verhuist hij van de Duitse Zoo Heidelberg naar Brugelette. Een toptransfer.
  [naar artikel]
 13. Wandelaars doen lugubere ontdekking op kerkhof: “Gevolg van het weer” (27/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op het kerkhof van Oostkerke bij Damme lagen even menselijke resten bloot. Enkele wandelaars merkten onder andere een ruggenwervel en een stuk van een bovenarm op. “Maar we hebben alles onmiddellijk verwijderd of afgedekt”, aldus de burgemeester.
  [naar artikel]
 14. Kerkhof terug toegankelijk (27/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De ontgravingswerken op het centrale kerkhof van Bocholt zijn zopas afgerond. Sinds donderdag is het kerkhof opnieuw en elke dag voor iedereen toegankelijk en dat van zonsopgang tot zonsondergang.
  [naar artikel]
 15. De nieuwe publiekstrekker van Pairi Daiza: maak kennis met Ujian, de fluitende orang-oetan (07/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Komend voorjaar krijgt dierenpark Pairi Daiza er een absolute publiekstrekker bij: Ujian, de fluitende orang-oetan. Samen met zijn familie – Puan, Sari en baby Berani – verhuist hij van de Duitse Zoo Heidelberg naar Brugelette. Een toptransfer.
  [naar artikel]
 16. Naambordjes overledenen opgehangen naast toiletdeur (11/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het bord met de namen van overledenen van wie de as uitgestrooid is op de strooiweide of van wie de concessie niet verlengd is, hangt op het kerkhof naast de deur van het toilet. Weinig respectvol, vinden bezoekers aan het kerkhof. Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) belooft de zaak in het schepencollege te bespreken en een oplossing te zoeken.
  [naar artikel]
 17. Burgemeester helpt gedupeerde Wellenaren die factuur van Civiele Bescherming kregen na storm “Verwerpelijk’ (06/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er ontstond veel opschudding nadat enkele inwoners van Wellen een factuur ontvingen van de Civiele Bescherming voor de hulp na de storm in de zomer van 2016. De burgemeester steunt de gedupeerden en zal hen bijstaan om dit aan te klagen: “Persoonlijk vind ik dit verwerpelijk”
  [naar artikel]
 18. Burgemeester straft scouts die het te bont maken op trektocht op alternatieve manier: “Ik heb hen gevraagd het kerkhof schoon te maken” (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met maar liefst 5.000 zijn ze, de scouts die tussen 15 juli en 15 augustus hun tenten opslaan in het dorpje Bièvre in Namen. Enkele dagen geleden maakte een groepje van 8 het echter iets te bont, waardoor enkele lokale kinderen ‘overlast ervaarden’. Als straf moesten ze van de burgemeester onkruid wieden en een hek schilderen op het lokale kerkhof. Dat schrijft RTL Info.
  [naar artikel]
 19. Vrederechter: “burgemeester, praat toch eens met uw burgers” (11/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Enkele inwoners liggen in de clinch met burgemeester Mario Borremans over het kerkhof van Berkenbos. Ze zijn boos om de indeling van de graven en vinden het respectloos dat ze geen gehoor krijgen bij het gemeentebestuur. Gisteren kwam de zaak zelfs voor de vrederechter, en die had een opvallende boodschap voor de burgemeester.
  [naar artikel]
 20. Deze zestien Limburgse gemeenten verplichten mondmaskers op kerkhof (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wie met Allerheiligen een bezoek brengt aan het kerkhof, neemt maar best een mondmasker mee. Zestien Limburgse gemeenten hebben immers al beslist om een mondmaskerplicht in te voeren. Maar niet elke burgemeester vindt dat een goed idee.
  [naar artikel]
 21. Proces van start tegen jongeman die Moeskroense burgemeester neerstak (23/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Ik heb net de burgemeester vermoord, op het kerkhof. Komen jullie?” Die oproep krijgen de hulpdiensten in de avond van 11 september 2017 van Nathan Duponcheel (toen 18). De jongeman sneed Alfred Gadenne (71), de burgemeester van Moeskroen, de keel over met een breekmes. Duponcheel hoopt straks voor de volksjury op enige mildheid.
  [naar artikel]
 22. Burgemeester Brussel wil imamschool Grote Moskee enkel sluiten op verzoek van federale regering (14/05/2018 - De Standaard)
  De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) sluit niet uit dat de imamschool die in de Grote Moskee huist, wordt gesloten. De enige voorwaarde is dat premier Michel om de sluiting zou vragen, en dat die deel zou uitmaken van een gecoördineerde actie.
  [naar artikel]
 23. Burgemeester Brussel wil imamschool Grote Moskee enkel sluiten op verzoek van federale regering (14/05/2018 - De Standaard)
  De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) sluit niet uit dat de imamschool die in de Grote Moskee huist, wordt gesloten. De enige voorwaarde is dat premier Michel om de sluiting zou vragen, en dat die deel zou uitmaken van een gecoördineerde actie.
  [naar artikel]
 24. Man (20) die burgemeester Moeskroen keel oversneed op kerkhof in tranen voor rechter: “Ik heb nog elke dag spijt” (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het hof van assisen in Henegouwen zijn de debatten geopend in de zaak rond de moord op de burgemeester van Moeskroen, Alfred Gadenne. Nathan...
  [naar artikel]
 25. Ontruiming kerkhof Bocholt (07/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Om plaatsgebrek op het kerkhof van Bocholt te vermijden, is de gemeente genoodzaakt over te gaan tot ontruiming van het oudste gedeelte van het kerkhof, begravingen van 1963 tot 1974.
  [naar artikel]
 26. Minstens 35 graven zwaar beschadigd op kerkhof Wevelgem: “Zeer spijtige zaak” (27/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op het kerkhof van Wevelgem werden zeker 35 graven beschadigd. De politie is een onderzoek gestart. “De families zullen woensdag op de hoogte gebracht worden van de grafschennis”, zegt burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V). De dader zou al gevat zijn, al kon dat nog niet worden bevestigd.
  [naar artikel]
 27. Koppel dood aangetroffen aan graf op kerkhof van Aalst (24/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Op het kerkhof in Aalst werden vanochtend de lichamen gevonden, bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. De lichamen van een ouder echtpaar zouden teruggevonden zijn aan een graf. “We zijn getroffen door deze navrante triestheid”, zegt Aalsters burgemeester Christophe D’Haese.
  [naar artikel]
 28. Koppel dood aangetroffen aan recent graf op kerkhof van Aalst (24/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op het kerkhof in Aalst werden vanochtend de lichamen gevonden, bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. De lichamen van een ouder echtpaar zouden teruggevonden zijn aan een graf. “We zijn getroffen door deze aangrijpende triestheid”, zegt Aalsters burgemeester Christophe D’Haese.
  [naar artikel]
 29. Eric Awouters geeft op 1 januari sjerp door aan Jo Feytons (26/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Loons burgemeester Eric Awouters zal dinsdagavond tijdens de gemeenteraad meedelen dat hij per 1 januari de sjerp doorgeeft aan partijgenoot Jo Feytons. “Het wordt tijd voor een jongere generatie.”
  [naar artikel]
 30. Brussels burgemeester sluit imamschool Grote Moskee enkel op vraag van federaal niveau (14/05/2018 - Knack)
  Brussels burgemeester Philippe Close (PS) sluit niet uit dat de imamschool die in de Grote Moskee huist, wordt gesloten.
  [naar artikel]
 31. Zwerfkatten verstoren begrafenissen op kerkhof van Diepenbeek (26/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een tiental zwerfkatten houdt al een tijdje flink huis op het kerkhof van Diepenbeek. Daar duiken ze met de regelmaat van de klok op en verstoren ze zelfs afscheidsplechtigheden. “Op zich zijn de katten niet het probleem, wel de mensen die hen op het kerkhof gaan voederen”, zegt schepen Jos Leroi (CD&V). “En dus vragen we vriendelijk om geen eten of melk meer op het kerkhof te zetten. We hopen dat de katten dan wegblijven.”
  [naar artikel]
 32. Vandalen beschadigen tientallen graven op stedelijk kerkhof Mechelen (01/11/2017 - VRT NWS)
  Op het stedelijk kerkhof van Mechelen hebben vandalen afgelopen nacht tientallen graven beschadigd. "Vooral aan de militaire en burgerlijke ereperken is er aanzienlijke schade aangericht", zegt waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA) aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 33. Schuttersdoelen naast kerkhof plots zichtbaar: “Respectloos en shockerend” (22/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een ietwat vreemd gezicht op het kerkhof in Rumst. Daar staat een tiental kleurrijke borden achter een rij grafzerken. Het zijn schietschijven van de boogschietclub die al jaren naast het kerkhof gelegen is. Enkele maanden geleden zijn op de begraafplaats bomen en struiken verwijderd. Maar zo verdween ook de scheiding tussen de grafzerken, de achterliggende voetbalpleinen en de schietstand van de club. En vooral dat laatste schiet in het oog bij de bezoekers van het kerkhof.
  [naar artikel]
 34. Vijf beeldjes gestolen uit het atelier aan het kerkhof van Laken (22/10/2020 - VRT NWS)
  Dieven hebben ingebroken in het beeldhouwersatelier aan het bekende kerkhof van Laken. Ze namen 200 euro mee en ook vijf kleine beelden van gips, waaronder een paar schaalmodellen van grafmonumenten die op het kerkhof van Laken staan.
  [naar artikel]
 35. Burgemeester Terwingen naar graf overleden vader na bezoek aan stembus (14/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Burgemeester Raf Terwingen (CD&V) houdt van traditie. “Nadat ik ben gaan stemmen ga ik koffie drinken bij mijn moeder en daarna naar het graf van mijn vader op het kerkhof in Mechelen”, zegt een verkouden burgemeester.
  [naar artikel]
 36. Edegem neemt afscheid van oud-burgemeester in basiliek (25/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdesbasiliek nemen prominenten en inwoners van Edegem maandag afscheid van Jan van den Kerkhof. De oud-burgemeester overleed vorige week op 94-jarige leeftijd.
  [naar artikel]
 37. Vrienden van jongen (19) die burgemeester Moeskroen vermoordde: "Niet de Nathan die wij kennen" (16/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag wordt Alfred Gadenne (71), burgemeester van Moeskroen, begraven in deelgemeente Luingne, op het kerkhof dat hij 15 jaar lang 's ochtends
  [naar artikel]
 38. Moordenaar burgemeester Moeskroen verbaast vrienden: "Niet de Nathan die wij kennen" (16/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag wordt Alfred Gadenne (71), burgemeester van Moeskroen, begraven in deelgemeente Luingne, op het kerkhof dat hij 15 jaar lang 's ochtends
  [naar artikel]
 39. Koppel dood aangetroffen aan recent graf op kerkhof van Aalst (24/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Op het kerkhof in Aalst werden vanochtend de lichamen gevonden van een bejaard koppel aan een graf. Mogelijk gaat het om een familiedrama waarbij een ouder echtpaar zich van het leven beroofde. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig en het onderzoek loopt. “We zijn getroffen door deze navrante triestheid”, zegt Aalsters burgemeester Christophe D’Haese.
  [naar artikel]
 40. Nathan (18) sneed burgemeester Moeskroen de keel over maar is nu al weer vrij met enkelband (01/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nathan Duponcheel (18) die vorig jaar de burgemeester van Moeskroen om het leven bracht terwijl die 's avonds het kerkhof recht tegenover zijn deur...
  [naar artikel]
 41. Nathan (18) vermoordde burgemeester uit wraak voor zelfdoding vader: "Hij wilde alleen minuut stilte voor papa" (13/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De jongeman die maandagavond zijn burgemeester doodstak op het kerkhof van Moeskroen, heeft gehandeld uit wraak. De 18-jarige Nathan hield Alfred
  [naar artikel]
 42. De burgemeester die Jürgen Conings vond: “Een jaar geleden was ik aanwezig bij opgravingen op het kerkhof, ik herkende meteen diezelfde lijkgeur” (20/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Maaseikse burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) kon het lichaam van Jürgen Conings lokaliseren. “Dat ons dit nu overkomen is, geeft me een heel vreemd gevoel”
  [naar artikel]
 43. Burgemeester Moeskroen dood aangetroffen aan kerkhof (11/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Alfred Gadenne, de burgemeester van Moeskroen, is dood aangetroffen aan de begraafplaats recht tegenover zijn woning. Volgens Franstalige media werd hij doodgestoken.
  [naar artikel]
 44. Burgemeester Moeskroen dood aangetroffen aan kerkhof (11/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Alfred Gadenne, de CDH-burgemeester van Moeskroen, is dood aangetroffen aan de begraafplaats recht tegenover zijn woning. Volgens Franstalige media werd hij doodgestoken.
  [naar artikel]
 45. Burgemeester Moeskroen dood aangetroffen aan kerkhof (11/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Alfred Gadenne, de burgemeester van Moeskroen, is dood aangetroffen aan de begraafplaats recht tegenover zijn woning. Volgens Franstalige media werd hij doodgestoken.
  [naar artikel]
 46. Burgemeester Moeskroen dood aangetroffen aan kerkhof (11/09/2017 - De Standaard)
  Alfred Gadenne, de CDH-burgemeester van Moeskroen, is dood aangetroffen aan de begraafplaats recht tegenover zijn woning. Volgens Franstalige media werd hij doodgestoken.
  [naar artikel]
 47. Twintig jaar cel voor moord op burgemeester van Moeskroen (27/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nathan Duponcheel (20) is door het hof van assisen in Bergen veroordeeld tot 20 jaar opsluiting voor de moord op Alfred Gadenne. Dat is een lichtere straf dan gevraagd was. De burgemeester van Moeskroen werd twee jaar geleden vermoord op het kerkhof.
  [naar artikel]
 48. Twintig jaar cel voor moord op burgemeester van Moeskroen (27/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Nathan Duponcheel (20) is door het hof van assisen in Bergen veroordeeld tot 20 jaar opsluiting voor de moord op Alfred Gadenne. Dat is een lichtere straf dan gevraagd was. De burgemeester van Moeskroen werd twee jaar geleden vermoord op het kerkhof.
  [naar artikel]
 49. Boer laat dode varkens rondslingeren bij verlaten stal aan Balens kerkhof (23/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij een afgelegen varkensstal, achter het kerkhof van Balen-Hulsen, zijn afgelopen week enkele dode varkens aangetroffen. De kadavers waren niet afgedekt zodat het lugubere tafereel zichtbaar was voor passanten. De politie stelde proces-verbaal op bij de volgepakte, maar overigens verlaten varkensstallen. “Maandag vragen we de bevoegde instanties om de nodige controles uit te voeren”, zegt de Balense burgemeester Johan Leysen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy