Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
04:43 uur

Guy ligt wekenlang in Frans ziekenhuis, vrienden repatriëren hem met gehuurde ambulance

Het Belang van Limburg

06/08/2022 - 03:26

Een Sporting-Hasseltsupporter die na een val met een dubbele schedelbreuk in een Frans ziekenhuis lag, is door zijn vrienden gerepatrieerd naar het ZOL in Genk. Die huurden daarvoor een ambulance, voor een rit van maar liefst 26 uur. “De ziekenhuiskosten bleven zich opstapelen.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Irak biedt vluchtelingen die vastzitten in Wit-Rusland repatriëring aan (15/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Irak biedt vluchtelingen die vastzitten in Wit-Rusland repatriëring aan De Iraakse overheid zal alle Irakese vluchtelingen die vastzitten aan de Poolse grens in Wit-Rusland repatriëren, althans als ze dat zelf willen. Dat heeft de Irakese minister voor Buitenlandse Zaken aangekondigd op televisie. Donderdag 18 november zullen de eerste vluchten georganiseerd worden. Vrijwillige repatriëring Op donderdag 18 november zal de Iraakse overheid een vliegtuig naar […] Lees dit artikel: Irak biedt vluchtelingen die vastzitten in Wit-Rusland repatriëring aan
  [naar artikel]
 2. Plotse en onzekere repatriëring uit Kaboel symbolisch voor misrekening van ons land: hoe ook België zich miskeek op Afghanistan (17/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ondanks eerdere verklaringen zal de Belgische regering geen uitgewezen Afghanen terugsturen en Belgen wel actief proberen te repatriëren. Het tekent de federale misrekening over de snelle opmars van de taliban.
  [naar artikel]
 3. Onvoorstelbaar: Turkije zet jihadist uit, Griekenland houdt grens dicht. En nu zit hij vast in niemandsland (12/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije is gisteren begonnen met de repatriëring van gevangengenomen IS-militanten naar hun land van herkomst. Die repatriëring loopt niet altijd...
  [naar artikel]
 4. Beslissing wekenlang stilgehouden: gesloten centrum voor gezinnen met kinderen (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gezinnen met kinderen die weigeren het land te verlaten, kunnen vanaf juli worden opgesloten in aparte woningen tot hun repatriëring.
  [naar artikel]
 5. Rechter verbiedt repatriëring, Soedanees wordt toch land uitgezet (25/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks een gerechtelijke beslissing die een repatriëring verbood, is een Soedanees toch verwijderd omdat het gesloten opvangcentrum Caricole "de...
  [naar artikel]
 6. Arts Jessa Ziekenhuis: ‘Covid-patiënten liggen niet wekenlang in het ziekenhuis’ (07/04/2020 - De Standaard)
  In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt zijn 124 patiënten met covid-19 genezen en terug naar huis gestuurd. Medisch directeur Dirk Ramaekers geeft de mediaan van de verblijfsduur berekend. Bij patiënten jonger dan 75 ligt die op drie dagen verblijf, bij patiënten ouder dan 75 op iets meer dan acht dagen. ‘Uit die cijfers blijkt dat een opname niet meteen hoeft te betekenen dat een patiënt met covid wekenlang hier blijft.’
  [naar artikel]
 7. Europees Mensenrechtenhof buigt zich over repatriëring Frans gezin uit Syrië (10/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gaat zich voor het eerst buigen over de repatriëring van Syrië-strijders. Het Hof in Straatsburg heeft...
  [naar artikel]
 8. Ambulance met vervallen keuring aan kant gezet: patiënt door andere ambulance opgehaald (17/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft dinsdag in Tongeren een privé-ambulance aan de kant gezet. De keuring van het voertuig was al meer dan een half jaar vervallen. Een andere ambulance moest ter plaatse komen om de patiënt op te halen.
  [naar artikel]
 9. Bevallende vrouw (27) wandelt naar ziekenhuis omdat ze geen ambulance kan betalen: “Mijn benen zijn drijfnat en het is koud” (20/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De ziekteverzekering in de Verenigde Staten kan niet worden vergeleken met de dekking die patiënten in Europa en België hebben. Gewoon een ambulance bellen, kost al stukken van mensen. Toen Kelsie (27) uit Colorado moest bevallen, snelde haar echtgenoot met haar naar het ziekenhuis. Maar een kilometer voor ze daar aankwamen, kregen ze motorpech. Het water van de vrouw was gebroken, maar een ambulance bellen zou 1.000 dollar kosten, omgerekend zo’n 860 euro. Dus zat er niet anders op om de rest van de weg te voet af te leggen. Maar dat was ze snel vergeten toen ze dochter Prairi in de armen kon sluiten.
  [naar artikel]
 10. Van Aert verlaat morgen ziekenhuis van Pau, verder onderzoek dichter bij huis (22/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wout van Aert mag morgen het ziekenhuis van Pau verlaten. Onze landgenoot van Jumbo-Visma wordt wel met de ambulance naar een ziekenhuis in België...
  [naar artikel]
 11. De Belgische repatriëringen uit Afghanistan zijn volop bezig (23/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De Belgische repatriëringen uit Afghanistan zijn volop bezig Operatie Red Kite (Rode Vlieger), waarbij het Belgische leger zo veel mogelijk Belgen, maar ook tolken en fixers die voor België werkten, naar Melsbroek probeert te halen, is nu volop bezig. Wie komkommertijd zegt, zegt ook Hans Bonte (Vooruit), de media-gretige burgemeester van Vilvoorde. Die wist zich toch maar weer op het voorplan te werken, […] Lees dit artikel: De Belgische repatriëringen uit Afghanistan zijn volop bezig
  [naar artikel]
 12. Tientallen vrienden zakken af naar ziekenhuis om benefietconcert voor patiënt bij te wonen (15/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Jean-Pierre Dierckx uit Herentals ligt al bijna drie maanden in het ziekenhuis Oost-Limburg door een bacterie in zijn been, en volgens de dokters zal hij er zeker nog enkele maanden moet blijven. Daarom organiseerden een vijftigtal vrienden en familieleden in samenwerking met het ziekenhuis een speciaal optreden in het cafetaria. En dat is hoogst uitzonderlijk.
  [naar artikel]
 13. Ambulance voor prematuurtjes vertrokken uit Assenede naar Chernihiv in Oekraïne (08/07/2022 - VRT NWS)
  Adriaan Murre uit Assenede heeft een ambulance gebouwd die speciaal is uitgerust voor het vervoer van premature baby's. Hij bouwde die voor de premature patiëntjes van een ziekenhuis in Oekraïens oorlogsgebied. De ambulance, die eigenlijk een soort miniziekenhuis is geworden, is nu op weg naar Chernihiv, een stad in het noordoosten van Oekraïne.
  [naar artikel]
 14. Hartverwarmend: vrienden houden benefietconcert in ziekenhuis Oost-Limburg voor patiënt (15/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een hartverwarmende actie in het ziekenhuis Oost-Limburg: Jean-Pierre Dierckx uit Herentals ligt er al bijna drie maanden door een bacterie in zijn been. Volgens de dokters zal hij er zeker nog enkele maanden moeten blijven. Een vijftigtal vrienden en familieleden organiseerden daarom in samenwerking met het ziekenhuis een speciaal optreden in het cafetaria.
  [naar artikel]
 15. Twee gewonden bij botsing van ambulance in Vliermaal (17/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Twee personen zijn gewond geraakt bij een ongeval met een ambulance in de Luyssenstraat in Vliermaal. Vrijdag even na 12 uur kwam een bestuurder van een ambulance met zijn voertuig in het gras terecht. De ambulance begon te slippen en kwam in een voortuin terecht. Bjorn G. (23) uit Sint-Truiden en passagier Bart I. (26) uit Lanaken raakten lichtgewond. Ze werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)
  [naar artikel]
 16. Dronkenman probeert ambulance te stelen aan ziekenhuis in Lokeren (03/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Aan het AZ Lokeren heeft een man zaterdagavond in dronken toestand een ambulance proberen stelen. Dat werd vernomen bij de lokale politie van Lokeren. De man kreeg het voertuig aan de praat maar hij slaagde er niet in om de site van het ziekenhuis te verlaten.
  [naar artikel]
 17. Dronkenman probeert ambulance te stelen aan ziekenhuis in Lokeren (03/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Aan het AZ Lokeren heeft een man zaterdagavond in dronken toestand een ambulance proberen stelen. Dat werd vernomen bij de lokale politie van Lokeren. De man kreeg het voertuig aan de praat maar hij slaagde er niet in om de site van het ziekenhuis te verlaten.
  [naar artikel]
 18. Dronkenman probeert ambulance te stelen aan ziekenhuis in Lokeren (03/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Aan het AZ Lokeren heeft een man zaterdagavond in dronken toestand een ambulance proberen stelen. Dat werd vernomen bij de lokale politie van Lokeren. De man kreeg het voertuig aan de praat maar hij slaagde er niet in om de site van het ziekenhuis te verlaten.
  [naar artikel]
 19. Repatriëring brengt 6 vrouwen en 16 kinderen uit Syrië naar België (21/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 20. Luchtvaartmaatschappij TUI fly gaat Belgische klanten op Marokkaans grondgebied repatriëren (30/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Luchtvaartmaatschappij TUI Fly gaat achttien repatriëringsvluchten uitvoeren voor de 2.377 Belgische klanten die zich momenteel in Marokko bevinden. Naar aanleiding van de beslissing van de Marokkaanse regering om het luchtruim te sluiten, moest de maatschappij alle vluchten tussen 30 november en 13 december annuleren. Met speciale vluchtvergunningen, die door de autoriteiten zijn goedgekeurd, kunnen de klanten dus terugkeren.
  [naar artikel]
 21. Huifkar met kampioenselftal kantelt: 20 gewonden, 4 mensen met ambulance naar ziekenhuis (22/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een huifkar achter een tractor is gisterenavond gekanteld aan de Havezatensingel in Losser in de Nederlandse provincie Overijssel. Hierbij zijn meerdere slachtoffers gevallen, meldt de politie. Het gaat om twintig gewonden van wie er vier met de ambulance naar het ziekenhuis moesten.
  [naar artikel]
 22. Huifkar met kampioenselftal kantelt: 20 gewonden, 4 mensen met ambulance naar ziekenhuis (22/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een huifkar achter een tractor is gisterenavond gekanteld aan de Havezatensingel in Losser in de Nederlandse provincie Overijssel. Hierbij zijn meerdere slachtoffers gevallen, meldt de politie. Het gaat om twintig gewonden van wie er vier met de ambulance naar het ziekenhuis moesten.
  [naar artikel]
 23. Repatriëring IS-moeders en kinderen kostte Defensie 1,7 miljoen euro (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De repatriëring van de IS-moeders en hun kinderen uit een Syrisch kamp naar ons land heeft Defensie 1,7 miljoen euro gekost. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) geantwoord op een schriftelijke vraag van Kamerlid Theo Francken (N-VA).
  [naar artikel]
 24. Zelfde rit met Antwerpse ambulance 116 euro duurder dan met Limburgse (25/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Jos moest 315 euro betalen voor de Limburgse ambulance naar het ziekenhuis. De rit terug was zelfs 116 euro duurder. Dat was dan ook een Antwerpse ambulance. “Het is iets complexer”, zegt De Voorzorg.
  [naar artikel]
 25. Dronken bromfietser maakt amok in ambulance (25/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  M.H. (42) uit Dilsen kwam dinsdag om 22.20 uur met zijn bromfiets ten val in de Bakkershoefstraat. Buurtbewoners kwamen ter plaatse om hem te helpen en vroegen een ambulance ter plaatse. De veertiger bleek dronken en eenmaal in de ambulance begon hij amok te maken. De man was onhandelbaar en in plaats van het ziekenhuis brachten ze hem over naar een politiecel waar hij een nachtje mocht ontnuchteren.
  [naar artikel]
 26. Peter Gillis per ambulance naar ziekenhuis afgevoerd: “Dit is een wake-upcall” (24/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Peter Gillis werd woensdagmiddag tijdens een overleg voor zijn realityserie plotseling onwel en is daarop met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn hartslag bleek veel te laag.
  [naar artikel]
 27. Toestand Jan Hoet kritiek (13/04/2019 - De Morgen)
  Jan Hoet ligt in kritieke toestand in een Duits ziekenhuis. Terwijl hij zaterdag, uitgerekend de dag waarop hij 76 werd, met een ambulance overgebracht werd van Hamburg naar Gent, kreeg hij een herseninfarct of een acute hyperventilatie. Hij wordt nu in het ziekenhuis van Soltau in een kunstmatige coma gehouden.
  [naar artikel]
 28. Moord op Afghaanse tolk sterkt nood snelle repatriëring (14/10/2021 - De Tijd)
  18:57 Het bericht over de moord op een Afghaanse tolk die op de Nederlandse evacuatielijst stond, zet de nood aan een snelle repatriëring van Afghaanse ex-werknemers op scherp. De Nederlandse minister van B...
  [naar artikel]
 29. Ambulance met sirene aan botst met auto: patiënt in ziekenwagen overleeft klap niet (19/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een zware botsing tussen een ambulance en een personenwagen op de Zuiderring in Mol is vlak voor de middag de patiënt die naar het ziekenhuis
  [naar artikel]
 30. “We hebben veel ziekenhuizen gebeld, maar die konden niets voor ons doen”: repatriëring Nederlandse profvoetballer in coma voorlopig onmogelijk door verzekeringskwestie (12/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland is veel te doen om het trieste verhaal van Donny van Iperen. De Nederlandse profvoetballer ligt al dagenlang in coma in een Moldavisch ziekenhuis na een ongelukkige botsing tijdens een match. Z’n familie probeert hem al even naar Nederland te halen, maar dat blijkt allerminst evident.
  [naar artikel]
 31. Ambulance met patiënt crasht op weg naar ziekenhuis (29/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een ambulancier en een patiënte die hij vervoerde liepen dinsdagmiddag als bij wonder slechts lichte verwondingen op bij een ongeval langs de Provinciebaan in Ledegem. Tijdens een inhaalmanoeuvre botste de ambulance met een voorligger waarna ze crashte tegen een verlichtingspaal.
  [naar artikel]
 32. Vader van Meghan Markle in het ziekenhuis na mogelijke beroerte (24/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas Markle (77), de vader van Meghan Markle (40), heeft mogelijk een beroerte gehad. Volgens de Amerikaanse website ‘TMZ’ is de ex-lichtregisseur maandag per ambulance naar de spoedafdeling gebracht. Momenteel ligt de schoonvader van prins Harry (37) nog steeds in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 33. Winnaar 245 miljoen houdt prijs wekenlang geheim voor familie en vrienden tot overheid hem dwingt zich bekend te maken (05/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een New Yorkse bouwvakker die onlangs 245 miljoen dollar (219 miljoen euro) won in een loterij heeft zijn megawinst wekenlang verborgen weten te...
  [naar artikel]
 34. Man (81) ligt wekenlang dood in huis, maar niemand merkt het (03/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wekenlang lag Kortrijkzaan Robert V. dood in zijn woning in de Tuighuisstraat in Kortrijk. De buren sloegen alarm door de aanhoudende stank.
  [naar artikel]
 35. Man (81) ligt wekenlang dood in huis, maar niemand merkt het (03/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wekenlang lag Kortrijkzaan Robert V. dood in zijn woning in de Tuighuisstraat in Kortrijk. De buren sloegen alarm door de aanhoudende stank.
  [naar artikel]
 36. Depressieve politieagente zaait paniek in Frans ziekenhuis: “Ze hebben koran en explosieven in mijn koffer gestopt” (07/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Franse Duinkerke, aan de grens met België, is de politie deze voormiddag massaal uitgerukt voor een bomalarm in een ziekenhuis. Dat bleek...
  [naar artikel]
 37. Toerist (37) rijdt met gehuurde Maserati van Spaanse Trappen in Rome (16/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een 37-jarige man uit Saudi-Arabië is met een gehuurde Maserati van de beroemde Spaanse Trappen in Rome gereden. Hij nam naar eigen zeggen “de verkeerde afslag”. De bestuurder werd aangehouden op de internationale luchthaven van Milaan toen hij de Maserati inleverde bij een autoverhuurbedrijf.
  [naar artikel]
 38. Toerist (37) rijdt met gehuurde Maserati van Spaanse Trappen in Rome (16/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een 37-jarige man uit Saudi-Arabië is met een gehuurde Maserati van de beroemde Spaanse Trappen in Rome gereden. Hij nam naar eigen zeggen “de verkeerde afslag”. De bestuurder werd aangehouden op de internationale luchthaven van Milaan toen hij de Maserati inleverde bij een autoverhuurbedrijf.
  [naar artikel]
 39. Waalse vrouw mag niet gerepatrieerd worden omdat ze "te veel wijntjes dronk". In ziekenhuis krijgt ze bloedvergiftiging en sterft ze (25/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Eind vorige maand kwam Jeanny Kapamba (66) zwaar ten val tijdens een vakantie in Slovakije. DKV Verzekeringen weigerde haar echter te repatriëren...
  [naar artikel]
 40. Ambulance betrokken bij ongeval (18/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een ambulance was woensdag om 12 uur betrokken bij een ongeval in Heppen. Op de Hamsesteenweg, ter hoogte van het kruispunt met de Dennenstraat, kwam het tot een botsing met een auto. De vrouw (45) uit Ham raakte lichtgewond en trok op eigen houtje naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 41. Ambulance rijdt door rood en botst op wagen (24/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan en de R11 in Wilrijk (Antwerpen) is vanmorgen een ongeval met een ambulance gebeurd. De ambulance
  [naar artikel]
 42. “Reportage van Rudi Vranckx leverde het bewijs dat IS-weduwen teruggehaald moesten worden” (27/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  België moet binnenkort zes kinderen van twee Belgische IS-strijdsters repatriëren vanuit een Koerdisch kamp in Syrië, zo oordeelde de rechter. Niet...
  [naar artikel]
 43. Dronkenman probeert ambulance te stelen (03/06/2017 - De Standaard)
  Aan het AZ Lokeren heeft een man zaterdagavond in dronken toestand een ambulance proberen stelen. Dat werd vernomen bij de lokale politie van Lokeren. De man kreeg het voertuig aan de praat maar hij slaagde er niet in om de site van het ziekenhuis te verlaten.
  [naar artikel]
 44. Overleden patiënt ligt vier dagen onopgemerkt in Brits ziekenhuis (12/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een overleden patiënt heeft vier dagen in een kamer van het ziekenhuis in de Britse plaats Grimsby gelegen. Hoe het kon dat de persoon zo lang onopgemerkt bleef, wordt onderzocht door de zorgautoriteiten. De nabestaanden hebben excuses aangeboden gekregen van het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 45. Overleden patiënt ligt vier dagen onopgemerkt in Brits ziekenhuis (12/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een overleden patiënt heeft vier dagen in een kamer van het ziekenhuis in de Britse plaats Grimsby gelegen. Hoe het kon dat de persoon zo lang onopgemerkt bleef, wordt onderzocht door de zorgautoriteiten. De nabestaanden hebben excuses aangeboden gekregen van het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 46. "Wij zijn moderne slaven": dit is het verhaal van John, die zonder papieren in België werkt met een gehuurde identiteit  (29/09/2021 - VRT NWS)
  John leeft al tien jaar in België zonder geldige papieren en werkt hier met een gehuurde identiteit. Jarenlang gebruikte hij de identiteitskaarten van anderen om aan een job te komen. Tegen betaling. John nam contact op met de redactie van "Pano" omdat hij het verhaal wil vertellen over de uitbuiting van heel wat mensen zonder papieren in België. "Een verhaal over moderne slavernij. Verborgen, onder de waterlijn", zegt hij.
  [naar artikel]
 47. Premier De Croo verdedigt repatriëring IS-moeders en kinderen: “Zijn slachtoffer van fatale beslissingen van hun ouders” (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) verdedigt de repatriëring van IS-moeders en hun kinderen uit de kampen in Syrië. “Het gaat over kinderen jonger dan 12 jaar”, verklaarde hij donderdag in de Kamer. “Ze zijn het slachtoffer van fatale beslissingen van hun ouders.” Hij kreeg de steun van Ecolo-Groen. Oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang zijn vierkant tegen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy