Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:03 uur

Jaarlijks lekt er in Vlaanderen 64 miljoen m³ water weg: “Lekken doen pijn aan de ogen maar zijn niet het grootste probleem”

Het Belang van Limburg

06/08/2022 - 03:26

Het warme en droge weer zorgt voor een toename van het aantal waterlekken. Deze maand stroomde er nog liters water weg bij verschillende waterlekken in de gemeenten Halen en Lummen. Jaarlijks lekt er in Vlaanderen zo’n 64 miljoen kubieke meter water weg.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlaams Belang: "Dagelijks stroomt in Brussel 24 miljoen liter water weg" (05/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jaarlijks lekt of stroomt in Brussel ongeveer 8.700.000 kubieke meter water weg door lekken in de waterleiding, onwettige afnames, maar ook door...
  [naar artikel]
 2. Dagelijks lekt 180 miljoen liter drinkwater weg (19/09/2017 - De Standaard)
  Door lekken in het Vlaamse waterleidingsnet gaat er elke dag 180 miljoen liter drinkwater verloren. Dat zegt Vlaams Parlementslid Rob Beenders (SP.A) op basis van een rapport van de vereniging voor Vlaamse water- en rioleringsbedrijven Aquaflanders.
  [naar artikel]
 3. Al 60 jaar lekt er Shell-olie op land en in rivieren van Nigerdelta, maar van schoonmaak komt niets terecht (18/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Milieuorganisaties maken vandaag nieuwe onderzoeksresultaten bekend over het opruimen van “de grootste olieramp ter wereld”. Al zestig jaar lekt er...
  [naar artikel]
 4. “Voor 1,2 miljoen m³ kunstsneeuw wordt zo’n 222 miljoen liter water chemisch behandeld”: zo ligt er toch nog sneeuw op de Olympische Spelen (15/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat alle sneeuw die je dit jaar op de Olympische Winterspelen ziet, is nep. De bergen in Peking zien er rond deze tijd van het jaar zelfs vaak groen uit. Maar hoe maak je kunstsneeuw? Wij zochten het voor je uit.
  [naar artikel]
 5. Elke dag lekt 180 miljoen liter drinkwater weg (19/09/2017 - VRT NWS)
  Door lekken in het Vlaamse waterleidingsnet gaat er elke dag 180 miljoen liter drinkwater verloren. Dat zegt Vlaams Parlementslid Rob Beenders (SP.A) op basis van een rapport van Aquaflanders, de koepelorganisatie voor Vlaamse water- en rioleringsbedrijven. Het verlies loopt op tot een virtuele waarde van 280 miljoen euro per jaar.
  [naar artikel]
 6. Molse ijsberen nemen nieuwjaarsduik in het Zilvermeer: “Het deed enorm veel pijn, maar eens onder water viel het eigenlijk best mee.” (02/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op provinciaal domein Zilvermeer in Mol namen zowat 160 moedigen zondagmiddag een frisse nieuwjaarsduik. De deelnemers trotseerden niet alleen het ijskoude water van de zwemvijver, maar ook een gure wind, die hen na de duik flink deed rillen. “Het deed enorm veel pijn, maar eens onder water viel het eigenlijk best mee.”
  [naar artikel]
 7. Moeilijk uit te leggen in periodes van droogte: door lekken sijpelde 57 miljard liter water weg (16/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst sinds jaren lekt er minder water uit de Vlaamse waterleidingen. Vorig jaar zelfs 6,7 miljard liter water minder dan in 2020. Maar in tijden van droogte en waterschaarste blijft 56,8 miljard liter water dat zomaar wegloopt nog altijd gigantisch veel.
  [naar artikel]
 8. Economische sancties doen Rusland “onwaarschijnlijk veel pijn”, maar komen toch onder vuur: wat is het effect op het terrein? (12/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “De economische sancties doen Rusland onwaarschijnlijk veel pijn”, zegt premier Alexander De Croo (Open VLD), een dag nadat hij met zijn Europese collega’s een nieuwe reeks maatregelen heeft genomen. “Dat klopt ook”, zegt expert David Criekemans. “Het is alleen twijfelachtig of dat de situatie op het terrein ook echt kan doen veranderen.”
  [naar artikel]
 9. EU raakt het eens over eerste sanctiepakket: “Dit zal Rusland pijn doen” (22/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Europese ministers van Buitenlandse Zaken zijn het dinsdag unaniem eens geraakt over een eerste pakket sancties tegenover Rusland in een respons op de agressie in Oekraïne. “De sancties zullen Rusland pijn doen, en het zal veel pijn doen”, waarschuwde de chef van de Europese diplomatie Josep Borrell zopas op een persconferentie.
  [naar artikel]
 10. “Achterstand drinkwaternet niet in één jaar weggewerkt” (19/09/2017 - Metro)
  Minister van Omgeving Joke Schauvliege geeft toe dat er een historische achterstand is ontstaan in het onderhoud van het leidingwaternet. “Die kan niet in één jaar tijd worden weggewerkt”, zegt ze vandaag. Door lekken in het Vlaamse waterleidingsnet gaat er elke dag 180 miljoen liter drinkwater verloren. Dat zegt Vlaams Parlementslid Rob Beenders (sp.a) op basis van een rapport van de vereniging voor Vlaamse water- en rioleringsbedrijven Aquaflanders. Het verlies loopt op tot een virtuele waarde van 280 miljoen euro per jaar, geld dat de drinkwatermaatschappijen via werkingskosten doorrekenen op de waterfactuur, zegt Beenders. Volgens Schauvliege kloppen de cijfers. “Het gaat onder meer om water dat door de brandweer wordt gebruikt, water waarmee de leidingen worden gespoeld, maar ook om bijvoorbeeld illegale aftappingen”, zegt ze. Ook Aquaflanders wijst er in een persbericht op dat de totale hoeveelheid van 180 miljoen liter niet enkel toe te dichten is aan lekken in het leidingstelsel. De drinkwatermaatschappijen worden intussen wel verplicht om de schade door lekken te beperken. In december moesten ze hun investeringsplannen voorleggen, die intussen door de regulator zijn goedgekeurd. Het gaat om langetermijnplannen. “Als we alles op één jaar zouden willen vernieuwen, zou de waterfactuur enorm stijgen. We kunnen natuurlijk ook niet heel Vlaanderen tegelijk openbreken”, besluit ze. Volgens Aquaflanders investeert de sector jaarlijks aanzienlijk om de infrastructuur te vernieuwen. Zo wordt per jaar 500 kilometer leidingen vervangen of nieuw aangelegd. bron: Belga
  [naar artikel]
 11. Per dag lekt 180 miljoen liter drinkwater weg (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Door lekken in ons waterleidingnet gaat er dagelijks 180 miljoen liter drinkwater verloren, of de inhoud van 72 olympische zwembaden. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Aquaflanders. “Het is godgeklaagd dat er elke dag zoveel drinkwater verloren gaat, terwijl we in de zomer met een watertekort kampen”, zegt Vlaams parlementslid Rob Beenders (sp.a). “Als je dat water zou doorrekenen aan de huidige marktprijs, kom je aan een totaalkost van 282 miljoen euro op jaarbasis. Hier moet dringend iets aan worden gedaan.”
  [naar artikel]
 12. Dagelijks lekt voor 280 miljoen euro aan drinkwater weg (19/09/2017 - De Tijd)
  08:40 Door lekken in het Vlaamse waterleidingsnet gaat er elke dag 180 miljoen liter drinkwater verloren.
  [naar artikel]
 13. Moeilijk uit te leggen in periodes van droogte: door lekken sijpelde 57 miljard liter water weg (16/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Voor het eerst sinds jaren lekt er minder water uit de Vlaamse waterleidingen. Vorig jaar zelfs 6,7 miljard liter water minder dan in 2020. Maar in tijden van droogte en waterschaarste blijft 56,8 miljard liter water dat zomaar wegloopt nog altijd gigantisch veel. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) is blij met de betere cijfers, maar er is volgens haar nog heel veel werk aan de winkel.
  [naar artikel]
 14. Per dag lekt 180 miljoen liter drinkwater weg door slechte staat waterleidingen (19/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Door lekken in het Vlaamse waterleidingsnet gaat er elke dag 180 miljoen liter drinkwater verloren, of de inhoud van 72 olympische zwembaden. Dat zegt Vlaams Parlementslid Rob Beenders (sp.a) op basis van een rapport van de vereniging voor Vlaamse water- en rioleringsbedrijven Aquaflanders. Het verlies loopt op tot een virtuele waarde van 280 miljoen euro per jaar, geld dat de drinkwatermaatschappijen via werkingskosten doorrekenen op de waterfactuur, zegt Beenders.
  [naar artikel]
 15. Tadej Pogacar blij als een kind dat hij mag koersen in Vlaanderen: “De kasseien doen pijn, maar daar hou ik van” (30/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Als een fan die voor het eerst naar een concert mag van zijn favoriete muziekband: zo kijkt Tadej Pogacar (23) uit naar zijn debuut op Vlaamse wegen. Nadat de Sloveen dinsdag de finale van Dwars door Vlaanderen had verkend, werd de glimlach zelfs nog wat breder: “Dit is een speciale week voor de Belgen, maar ook voor mij.”
  [naar artikel]
 16. 20 procent van drinkwater gaat verloren door lekken (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Van al het drinkwater dat er dagelijks in Vlaanderen door de leidingen vloeit, gaat er liefst 20 procent verloren. Elke dag sijpelt er zo 180 miljoen liter drinkwater in de grond. Dat betekent een verlies van 282 miljoen euro, oftewel 750.000 euro per dag. “Het drinkwater verdwijnt langs lekken, maar er gaat ook heel water verloren door diefstal of via brandkranen, die door de brandweer maar ook door onze diensten gebruikt worden”, zegt Kathleen De Schepper van De Watergroep.
  [naar artikel]
 17. Grootste insectenhotel van het land staat in Deurne: “Enorm belangrijk voor de biodiversiteit” (08/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Met zijn 15m³ staat het grootste insectenhotel van het land voortaan in Deurne, op de begraafplaats Ruggeveld. Het is omgeven door zo’n 600m² aan bloemenweide, planten, struiken en bomen en moet zo de biodiversiteit ten goede komen. “We beheren onze begraafplaatsen steeds meer op een natuurlijke manier, zodat we groene oases van rust creëren in onze stad”, zegt schepen van Groen, Els van Doesburg (N-VA).
  [naar artikel]
 18. ‘Big Tech’ investeert jaarlijks 100 miljoen euro in Europese lobby: “Verontrustend” (31/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De digitale industrie geeft jaarlijks bijna 100 miljoen euro uit aan lobbywerk bij de instellingen van de Europese Unie. “Vanuit democratisch oogpunt zijn deze enorme budgetten verontrustend en ronduit ongezond”, zegt CEO-onderzoeker Margarida Silva.
  [naar artikel]
 19. Dokter toont hoe je zelftest kan afnemen zonder dat het pijn doet: “Doe het traag en blijf laag” (13/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Australische dokter Eric Levi heeft in een filmpje nauwkeurig uitgelegd hoe je een zelftest kan afnemen zonder dat je daarbij tranen in de ogen krijgt of moet niezen. “Mensen denken dat de neus omhoog gaat, maar dat klopt niet”, klinkt het. “Bijgevolg steken ze de stok naar boven en dat doet pijn.” De neus-, keel- en oorarts toont op welke manier je het best wel doet zodat het pijnloos kan gebeuren.
  [naar artikel]
 20. 1,3 miljoen landgenoten werken niet, en zijn ook niet op zoek: “Belgische inactiviteit is veel groter probleem dan werkloosheid” (03/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het was Feest van de Arbeid, afgelopen zondag. Al is er op dat vlak maar weinig reden tot vieren, gezien de lage werkzaamheidsgraad in ons land. Niet de werkloosheid is ons grote probleem, stelt professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent) op basis van de recentste Eurostat-cijfers. Wel de zeer hoge graad van inactiviteit. “We zijn met ruim 1,3 miljoen Belgen die niet werken, noch werk zoeken.” Een vraaggesprek met de arbeidseconoom.
  [naar artikel]
 21. Philippe Clement: “Willen minstens drie keer stunten” - Vanaken: “Kunnen elke ploeg pijn doen” (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge neemt het morgenavond in de Champions League op tegen RB Leipzig. Coach Philippe Clement en sterkhouder Hans Vanaken spraken vanavond de pers toe. Aan ambitie geen gebrek bij blauw-zwart. “Wij kunnen elke tegenstander pijn doen.”
  [naar artikel]
 22. 1,3 miljoen inactieve landgenoten werken niet, en zijn ook niet op zoek: “Belgische inactiviteit is veel groter probleem dan werkloosheid” (03/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het was Feest van de Arbeid, afgelopen zondag. Al is er op dat vlak maar weinig reden tot vieren, gezien de lage werkzaamheidsgraad in ons land. Niet de werkloosheid is ons grote probleem, stelt professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent) op basis van de recentste Eurostat-cijfers. Wel de zeer hoge graad van inactiviteit. “We zijn met ruim 1,3 miljoen Belgen die niet werken, noch werk zoeken.” Een vraaggesprek met de arbeidseconoom.
  [naar artikel]
 23. “Laat dit maar goed pijn doen, want van deze momenten leren we het meest”: ontgoocheling groot, maar Anderlecht blijft strijdvaardig (18/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Geen tiende beker voor Anderlecht, wel een vierde voor AA Gent. Bij paars-wit was de ontgoocheling groot, al probeerden sommigen de schouders niet al te veel te laten zakken. Van Crombrugge: “Laat dit maar goed pijn doen, want van deze momenten leren we het meest.”
  [naar artikel]
 24. ‘Geklungel van ‘8 lekkende zusters’ kost Vlaanderen 180 miljoen liter drinkwater… per dag’ (19/09/2017 - Express)
  Elke dag gaat in Vlaanderen 180 miljoen liter drinkwater verloren door lekken in het Vlaamse waterleidingnet. Dat blijkt uit een rapport van de vereniging voor Vlaamse water- en rioleringsbedrijven Aquaflanders, dat door Vlaams parlementslid Rob Beenders (sp.a) kon worden ingekeken. De verliezen zouden oplopen tot 280 miljoen euro per jaar, geld dat de drinkwatermaatschappijen via werkingskosten doorrekenen op uw waterfactuur. Zullen wij maar zuinig zijn, een toilet met gescheiden knoppen voor kleine en grote boodschap gebruiken, schrijft essayist Johan Sanctorum op zijn blog Acta Sanctorum: “Als ze het zelf zeggen, zal het wel kloppen: dagelijks (!) lekt er 180 miljoen liter water weg uit het verzamelde leidingnetwerk van de acht Vlaamse drinkwatermaatschappijen, intercommunales waarvan we weten dat het gemeentelijke jackpotten zijn, die ook in stand worden gehouden omdat ze zoveel betaalde mandaten opleveren plus zitpenningen. Reken daarbij allerlei voordelen (intercommunales zijn winstgevend maar betalen geen vennootschapsbelasting), en u begrijpt dat uw waterfactuur, zoals de elektriciteitsrekening overigens, sommige lieden slapend rijk maakt en als verkapte belasting willekeurig wordt geïnd. En waarom dat ééngemaakt Vlaams nutsbedrijf nog niet voor morgen is. Maar goed, 180 miljoen liter per dag dus. Zullen wij maar zuinig zijn, een toilet met gescheiden knoppen voor kleine en grote boodschap gebruiken, douchen in plaats van een bad nemen, en als het eens heet is natuurlijk de auto niet meer wassen. Allerlei idiote spaarzaamheidsmaatregelen worden ons door de strot geramd, terwijl de maatschappijen zelf verzuimen om hun netwerk degelijk te onderhouden.  […] Water is met voorsprong het kostbaarste product op deze planeet. De toekomst zal gaan over water en niets anders. Het leven is eruit ontstaan, en afgezien van de materiële noodzaak is er ook nog zoiets als respectvol omgaan met natuurlijke bronnen. Erop toezien ook dat de grote voedselconcerns zoals Nestlé en consoorten het niet privatiseren. Want het is uiteraard een politiek onderwerp, reden te meer om dat geklungel van de acht lekkende zusters met de grootste aandacht te volgen.” The post ‘Geklungel van ‘8 lekkende zusters’ kost Vlaanderen 180 miljoen liter drinkwater… per dag’ appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 25. Philippe Clement: “We willen drie keer stunten in deze Champions League” - Vanaken: “Kunnen elke ploeg pijn doen” (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge neemt het morgenavond in de Champions League op tegen RB Leipzig. Coach Philippe Clement en sterkhouder Hans Vanaken spraken vanavond de pers toe. Aan ambitie geen gebrek bij blauw-zwart. “Wij kunnen elke tegenstander pijn doen.”
  [naar artikel]
 26. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau foetert over uitblijven pensioendeal: “Had er gisteren al moeten zijn, iedereen moet water bij de wijn doen” (13/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau lanceert een oproep aan de coalitiepartners in de federale regering om “water bij de wijn” te doen om de pensioenen en de belastingen te hervormen. “Als deze regering er niet in slaagt akkoorden te vinden, zullen de extremen in 2024 enkel nog groter worden”, waarschuwde hij woensdag op Radio 1.
  [naar artikel]
 27. Philippe Clement: “We willen zeker drie keer stunten in deze Champions League” - Vanaken: “Kunnen elke ploeg pijn doen” (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge neemt het morgenavond in de Champions League op tegen RB Leipzig. Coach Philippe Clement en sterkhouder Hans Vanaken spraken vanavond de pers toe. Aan ambitie geen gebrek bij blauw-zwart. “Wij kunnen elke tegenstander pijn doen.”
  [naar artikel]
 28. Waterpolospelers klagen: "Ogen doen pijn door chloor in het water" (11/08/2016 - Sporza)
  Het water in de olympische zwembaden blijft de gemoederen beroeren. Het duikbad kleurde gisteren groen en nu klagen de waterpolospelers over het chloorgehalte.
  [naar artikel]
 29. VN: “Bijna 2 miljoen mensen sterven jaarlijks door hun beroep” (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Slechte arbeidsomstandigheden kosten volgens een studie van de Verenigde Naties jaarlijks 1,9 miljoen mensen het leven. Chronisch obstructieve longziekte (COPD), beroertes en hartziekten zijn de hoofdoorzaak van de vroegtijdige dood van ongeveer 1,2 miljoen personen. Arbeidsongevallen zijn goed voor 360.000 doden.
  [naar artikel]
 30. Ook Nederland in verzet tegen storten van “vreemde gronden” in Maasplas (15/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ook in Nederland rijst er protest tegen de plannen om 7 miljoen m³ “vreemde gronden” te storten in een Maasplas in Kinrooi. Drie drinkwaterbedrijven vrezen dat het Maaswater verontreinigd zal worden.
  [naar artikel]
 31. Brandgevaar in honderdduizenden auto’s, maar Mercedes heeft geen onderdelen om probleem op te lossen: “Rij zo weinig mogelijk” (05/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Mercedes-Benz moet honderdduizenden wagens terugroepen, ook in ons land. Door een technisch probleem kan bij de modellen GLE/GLS, C-klasse, E-klasse, S-klasse, GLC, CLS en G-klasse de koelstofpomp lekken en brand veroorzaken. Toch kan het probleem niet meteen hersteld worden omdat de nodige wisselstukken ontbreken. In tussentijd wordt aangeraden zo weinig mogelijk te rijden.
  [naar artikel]
 32. Onbekende stof ontdekt in de Maas zorgt voor problemen bij drinkwaterwinning: “We kunnen er nog niet van uitgaan dat de stof giftig is” (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederlands Limburg is een onbekende stof ontdekt in het water van de Maas. Dat vormt een probleem, aangezien een groot deel van ons drinkwater uit die rivier wordt gehaald. In totaal krijgen 7 miljoen mensen in België en Nederland drinkwater uit de Maas. “Het drinkwater van zo’n 40% van alle Vlamingen is afkomstig uit de Maas”, zegt directeur Maarten van der Ploeg die met zijn organisatie Riwa-Maas toeziet op de kwaliteit van het water.
  [naar artikel]
 33. Claudio praat met passie over het leven van de bijen in Hengelhoef (16/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Claudio Cavaliere zit al 38 jaar in de imkerij en is dus de ideale man om uitleg te geven over het leven van de bijen. Zondag gaf hij in het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap in Hengelhoef gepassioneerd uitleg over zijn bijtjes en het slingeren van honing. “Dit jaar is er maar een vierde honing ten opzichte van vorig jaar”, vertelt Claudio. “Dat komt door het koude voorjaar en de lange regenperiode die daarop volgde. De bijen moesten zelfs de honing ontwateren. Ze halen per kast zo’n 15 m³ per uur aan water uit de honing.”
  [naar artikel]
 34. Dure kunstmest bedreigt voedselbevoorrading: “Gigantisch probleem” op komst (22/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De prijsopstoot en mogelijke schaarste van kunstmeststoffen door de oorlog in Oekraïne bedreigt de voedselbevoorrading in ons land. Daarvoor waarschuwt de landbouwsector. Als er niets verandert, dreigt “een gigantisch probleem”. Maar de klok tikt: “Zuhal Demir heeft tien dagen om iets te doen.”
  [naar artikel]
 35. Verkoop zonneboilers daalt jaarlijks 15 tot 25%: “Besparingspotentieel nochtans groter dan ooit” (16/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie zonne-energie zegt, denkt meteen aan zonnepanelen. Een zonneboiler die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen, komt veel minder in de belangstelling. Jaarlijks plaatsen steeds minder mensen een zonneboiler. Onterecht, vindt Wim Persoons, voorzitter van sectorfederatie Belsolar. “Met een zonneboiler ben je voor de verwarming van het sanitair water veel minder blootgesteld aan de fluctuerende energieprijzen.” Mijnenergie.be vroeg hem hoeveel je er precies mee kan besparen.
  [naar artikel]
 36. Thibaut Courtois zet na CL-triomf vraagteken achter interlandbreak: “Ik speelde met pijn en moet bekijken wat we de volgende dagen zullen doen” (29/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Thibaut Courtois werd verkozen tot man van de match in de gewonnen Champions League-finale met Real Madrid. Na afloop was hij euforisch, maar deed hij voor de VTM-micro ook een onthulling. “Ik speel al het hele jaar met pubalgie. Ook vandaag had ik pijn. Ik moet bekijken met de bondscoach wat we zullen doen de komende dagen.”
  [naar artikel]
 37. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau foetert over uitblijven pensioendeal: “Iedereen moet water bij de wijn doen” (13/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau lanceert een oproep aan de coalitiepartners in de federale regering om “water bij de wijn” te doen om de pensioenen en de belastingen te hervormen. “Als deze regering er niet in slaagt akkoorden te vinden, zullen de extremen in 2024 enkel nog groter worden”, waarschuwde hij woensdag op Radio 1.
  [naar artikel]
 38. Twee topeconomen over de impact van de oorlog op onze financiën: “Het probleem is niet de economische schok, maar hoe de politiek erop reageert” (19/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  De voedselprijzen, die zouden binnen een paar maanden weleens flink de hoogte kunnen ingaan. Maar een economische recessie hoeven we volgens economen Gert Peersman (UGent) en Ivan Van de Cloot (Itinera) nog niet te vrezen. “Het wordt pas gevaarlijk als we onder politieke druk foute dingen gaan doen.” En ja, helaas: “De manier waarop het beleid nu reageert op de hoge energieprijzen is wel degelijk een probleem”.
  [naar artikel]
 39. Crisis onder én boven water (06/04/2019 - De Morgen)
  Vier miljoen boten jagen jaarlijks op 90 miljoen ton vis, goed voor 81 miljard euro. Wetenschappers maken zich al jaren zorgen over de impact van de mens op de vis. Nu wordt die impact echter ook een economisch probleem.
  [naar artikel]
 40. Wensgrootouders over de pijn van het niet hebben van een kleinkind: “Nooit oma genoemd worden, dat is een enorm gemis” (04/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een kleinkind of een schadevergoeding. Dat is de onwaarschijnlijke eis van een koppel in Indië. Bij ons zal het nooit uitdraaien op een rechtszaak, maar heel wat wensgrootouders herkennen wel de pijn waar het koppel mee kampt. Drie moeders vertellen hoe hun kinderen bewust geen kinderen willen en hoe dat hun plannen om de liefste oma te worden, doorkruist. “Het is mijn grootste gemis.”
  [naar artikel]
 41. “Nooit oma genoemd worden, dat is een enorm gemis”: wensgrootouders over de pijn van het niet hebben van een kleinkind (04/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een kleinkind of een schadevergoeding. Dat is de onwaarschijnlijke eis van een koppel in Indië. Bij ons zal het nooit uitdraaien op een rechtszaak, maar heel wat wensgrootouders herkennen wel de pijn waar het koppel mee kampt. Drie moeders vertellen hoe hun kinderen bewust geen kinderen willen en hoe dat hun plannen om de liefste oma te worden, doorkruist. “Het is mijn grootste gemis.”
  [naar artikel]
 42. “Nooit oma genoemd worden, dat is een enorm gemis”: wensgrootouders over de pijn van het niet hebben van een kleinkind (04/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een kleinkind of een schadevergoeding. Dat is de onwaarschijnlijke eis van een koppel in Indië. Bij ons zal het nooit uitdraaien op een rechtszaak, maar heel wat wensgrootouders herkennen wel de pijn waar het koppel mee kampt. Drie moeders vertellen hoe hun kinderen bewust geen kinderen willen en hoe dat hun plannen om de liefste oma te worden, doorkruist. “Het is mijn grootste gemis.”
  [naar artikel]
 43. Twee miljoen liter water stroomt weg na brand, gemeente met de handen in het haar: “Ik ben god de vader niet” (07/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het gemeentebestuur van Beveren-Waas was vorige week nog lyrisch over de twee miljoen liter regenwater die kon gebruikt worden om gemeentelijk groen te bewateren. Maar na een zware brand op een inactief landbouwbedrijf, is dat reservoir lek geslagen en stroomde al het water weg. De gemeente moest halsoverkop op zoek naar een oplossing om al het openbaar groen te kunnen water geven. “Als we geen alternatief vinden, zullen we alles moeten laten verdrogen”, zegt de burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V).
  [naar artikel]
 44. Onbekende stof ontdekt in de Maas zorgt voor problemen bij drinkwaterwinning: “We kunnen er nog niet vanuit gaan dat de stof giftig is” (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederlands Limburg is een onbekende stof ontdekt in het water van de Maas. Dit vormt een probleem aangezien een groot deel van ons drinkwater uit de Maas wordt gehaald. In totaal gaat het om 7 miljoen mensen in België en Nederland die drinkwater krijgen met deze oorsprong. “Het drinkwater van zo’n 40% van alle Vlamingen is afkomstig uit de Maas”, zegt directeur Maarten van der Ploeg die met zijn organisatie Riwa-Maas toeziet op de kwaliteit van het water.
  [naar artikel]
 45. Jan Vertonghen kijkt met Benfica eeuwige liefde Ajax in de ogen: “Toen we hen uitschakelden met Tottenham, voelde ik de pijn” (23/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Na mijn carrière kom ik terug. Honderd procent zeker.” Jan Vertonghen (34) kijkt vanavond met Benfica ‘zijn’ Ajax in de ogen, de club waarvoor hij tussen 2003 en 2012 voetbalde. De club ook die hem naar eigen zeggen vormde tot de man die hij geworden is. Dat belet niet dat Vertonghen straks maar wat graag voor een exploot wil zorgen - ‘t zou zomaar eens z'n laatste in de Champions League kunnen zijn.
  [naar artikel]
 46. ONZE OPINIE. “In het schandaal rond het contactonderzoek staat Vlaanderen met de broek op de enkels” (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na de schandalen in de kinderopvang duikt voor de Vlaamse regering al een nieuw probleem op: een audit legt bloot dat er voor het contactonderzoek miljoenen euro aan ‘afwijkende’ facturen gevonden zijn. “Er is te laks omgesprongen met de controle op die facturen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Over uw en mijn belastinggeld zou de overheid moeten waken als een havik. Dat lijkt ze niet te doen.”
  [naar artikel]
 47. ‘Big Tech’ investeert jaarlijks 100 miljoen euro in Europese lobby: “Verontrustend” (31/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De digitale industrie geeft jaarlijks bijna 100 miljoen euro uit aan lobbywerk bij de instellingen van de Europese Unie. Dat blijkt dinsdag uit een nieuwe studie van de non-profitorganisaties Corporate Europe Observatory (CEO) en LobbyControl, die ijveren voor meer transparantie van de besluitvormingsprocessen. “Vanuit democratisch oogpunt zijn deze enorme budgetten verontrustend en ronduit ongezond”, zegt CEO-onderzoeker Margarida Silva.
  [naar artikel]
 48. Premier Alexander De Croo (Open VLD): “Snel maatregelen nemen die Rusland pijn doen” (22/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) vindt dat de Europese Unie snel maatregelen moet nemen “die Rusland pijn doen, waar het pijn doet”. Dat zei de eerste minister dinsdag in ‘De ochtend’ op Radio 1. Welke maatregelen de EU concreet moet nemen, daar wilde de premier niet op vooruitlopen, omdat dat om 9.30 uur wordt besproken door de EU-ambassadeurs. De premier wil dat de maatregelen ook zo snel mogelijk ingaan.
  [naar artikel]
 49. Karel De Gucht: “Als Poetin Oekraïne binnentrekt, is dat het grootste conflict sinds WOII. Dan zal hij wat meemaken” (20/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Karel De Gucht (68) – voormalig minister van Buitenlandse Zaken en voormalig Europees commissaris – beweert dan wel stellig dat hij last heeft van slijtage, veel valt daar niet van te merken. Hij blijft een schoolvoorbeeld van een Man met een Mening. “Bouchez is een populist die ons pijn doet in Vlaanderen.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy