Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
04:42 uur

OVERZICHT. Zin in loeivers hoeve-ijs? Op deze Limburgse boerderijen bestel je hoorntjes tussen de koeien

Het Belang van Limburg

06/08/2022 - 03:26

Onze warme zomer schreeuwt om ijsjes en die smaken nergens beter dan op een echte boerderij. Ook zin in ijscrème van versgemolken melk tussen de loeiende koeien? Wij lijsten de Limburgse adresjes op.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hier moet u als fietser voorrang verlenen aan koeien (05/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op een landbouwweg in Arendonk is er een ‘koepad’ op het beton geschilderd: een speciaal zebrapad waar koeien veilig de weg kunnen oversteken. Deze veilige oversteekplaats voor het lokale melkvee, maakt deel uit van een nieuwe fietsroute langs boerderijen en velden die zijn opgefleurd met kunstwerken.
  [naar artikel]
 2. Camerabewaking moet koeien tegen pervert beschermen (29/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Wie is de man die nu al minstens vier koeien heeft aangerand, in boerderijen in het Oost-Vlaamse ­Evergem? De boeren zijn in shock, en de lokale politie is een onderzoek opgestart naar de aanrander van hun vee. Veehouders in de streek krijgen nu de raad om camera’s op te hangen in hun stallen.
  [naar artikel]
 3. Verdwijnt een van de laatste boerderijen van Halle? Hoeve Cools gaat in openbare verkoop (29/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Wie recent over de Medelaar in Halle (Zoersel) gepasseerd is heeft het vast al gemerkt: Hoeve Cools met meer dan vier hectaren omliggende weilanden wordt openbaar verkocht. Maar dat betekent niet dat boer Cools, de laatste boer van Halle, stopt. Het is alleen de ouderlijke hoeve die verkocht wordt en boer Cools woont en boert eigenlijk vlak ernaast.
  [naar artikel]
 4. OVERZICHT. Buikpijn gegarandeerd: deze comedians laten je dit voorjaar luidop lachen (17/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vergeet dat virus en andere vervelende randzaken: er mag eindelijk weer wat afgelachen worden in de Limburgse cultuurcentra. Voor deze stand-upcomedians bestel je best snel je kaartje. Buikpijn gegarandeerd. Van het lachen, uiteraard.
  [naar artikel]
 5. Koningin Mathilde bezoekt Limburgse boerderijen (03/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde komt naar Limburg. Volgende week donderdag bezoekt ze twee boerderijen, in Lummen en in Heers.
  [naar artikel]
 6. Revalideren op Kempense boerderijen: “Tussen de beesten vergeet je dat je aan het revalideren bent” (02/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Mensen die na een ongeval of ziekte in een lang (post)revalidatietraject zitten, kunnen sinds kort ook verder revalideren op twee boerderijen in Geel en Kasterlee. De Kempense patiënten vinden deze Europese primeur geweldig: “Je komt hier geen dag met tegenzin en het is goed voor je zelfvertrouwen.” De initiatiefnemers, waaronder Welzijnszorg Kempen en Thomas More Kempen, willen het project volgend jaar verder uit rollen in andere boerderijen in de Kempen en de rest van Vlaanderen.
  [naar artikel]
 7. Hûzer in Roy, verhalen achter Gruitrodense boerderijen (25/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Veel Gruitrodense boerderijen zijn na honderden jaren nog in gebruik. Marc Lipkens en Fons Stienaers probeerden de geschiedenis van een tweehonderdtal Royse boerderijen in kaart te brengen.
  [naar artikel]
 8. Nieuwe toekomst voor historische tuin Hoeve Mieneke (14/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nadat de voorbije jaren het gebouw van Hoeve Mieneke op domein Kelchterhoef een volledige restauratie onderging, is het nu de beurt aan de omgeving van de hoeve. Hoeve Mieneke is een prachtig voorbeeld van volks erfgoed. En dat volksverleden moeten we koesteren. De renovatie van de omgevende tuin is alvast een volgende stap in de ontwikkeling van deze historische site.
  [naar artikel]
 9. Yoga tussen de koeien? Het kan! “Ze zijn heel vriendelijk, we moeten enkel opletten voor de koeienvlaaien” (04/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De koeien op de weide van Hoeve De Drie Linden in het West-Vlaamse Sint-Denijs, moeten hun weide plots delen. Yogalerares Lesley Labarque en tien vrouwen hopen er met verschillende oefeningen volledig tot rust te komen. “Het is een beetje wennen in het begin”, zegt een van de deelneemsters. “Maar ze zijn heel vriendelijk, enkel een beetje nieuwsgierig.” Bekijk hierboven hoe zo’n yogasessie precies in zijn werk gaat.
  [naar artikel]
 10. Amper 1 procent van de boerderijen exploiteert nu 70 procent van landbouwgrond in de wereld (29/11/2020 - Express)
  Een procent van de boerderijen op onze planeet exploiteert 70 procent van alle akkers, boerderijen, ranches en boomgaarden, volgens een... The post Amper 1 procent van de boerderijen exploiteert nu 70 procent van landbouwgrond in de wereld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Nieuwbouwhuis geïnspireerd op hoeve, inclusief hellende daken en dakkapellen: "Een huis moet in zijn omgeving passen” (28/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Oude boerderijen vormen nog altijd een inspiratiebron voor nieuwbouwhuizen. Doorgaans in landelijke stijl, maar ook moderne architectuur is er soms...
  [naar artikel]
 12. IN BEELD. Zo ziet bekende hoeve in Riemst eruit na verwoestende brand (30/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de nacht van zaterdag op zondag heeft een felle brand gewoed in de leegstaande hoeve Pauly in Zussen. Er lag nog veel stro en de hoeve bestond uit voornamelijk hout. Het vuur had dus vrijspel. De dag na de brand werd de schade duidelijk. Wij vlogen met onze drone doorheen de verwoeste hoeve.
  [naar artikel]
 13. Beelden tonen hoe Canadese boeren eigen koeien moeten redden na zware overstromingen in British Columbia (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de Canadese provincie British Columbia hebben boeren hun koeien moeten redden uit ijskoud water na de ernstige overstromingen in de regio. Een van de zwaarst getroffen steden is Abbotsford, die grotendeels bestaat uit boerderijen en akkers. Boeren en andere inwoners bundelden hun krachten om het vee massaal te redden, met onder andere bootjes, jetski’s en luchtkussens.
  [naar artikel]
 14. Ziek of niet, alle koeien opgeruimd (10/04/2019 - De Morgen)
  Een Limburgse boer uit Meeuwen ziet al zijn koeien naar de slachtbank verdwijnen. En 167 andere bedrijven mogen de komende tijd geen runderen verhandelen. Dat is de balans na een uitbraak van rundertuberculose. 'Cru, maar krachtdadig', stelt de Boerenbond.
  [naar artikel]
 15. OVERZICHT GYMNASTIEK. Veel goud voor Limburgse delegaties (02/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen weekend stonden er weer heel wat gymnastiekwedstrijden op het programma. In dit wekelijks overzicht bundelen we alle Limburgse prestaties.
  [naar artikel]
 16. Christel maakt ijs met melk van eigen koeien: “Eén koe zorgt op een dag voor 80 liter ijs” (01/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  IJsjesmakers kloppen de laatste tijd overuren. Logisch, want dankzij het betere weer en de coronamaatregelen is het moeilijk om een leukere en lekkerdere uitstap te bedenken dan een trip naar het ijssalon. Bij Christel Roelands (53) van Lotte’s Hoeve-ijs in Liezele (Puurs-Sint-Amands) maken ze hun ijsjes letterlijk van A tot Z: de koeien op de boerderij zorgen voor de melk, Christel maakt er heerlijke ijsjes van en schept er smakelijke bolletjes van.
  [naar artikel]
 17. GEPROEFD. Limburgse wijn met borrelbox op sterrenniveau (15/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een degustatie van Limburgse wijnen @home? Dat kan dankzij het initiatief Lockaal: online bestel je zes flessen, die je thuis kan proeven met deskundige uitleg van Peter Colemont en Geurt van Rennes.
  [naar artikel]
 18. Loslopende koeien zetten Diepenbeek op stelten (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een kudde loslopende koeien heeft de afgelopen nacht de Limburgse gemeente Diepenbeek op stelten gezet, zo meldt de VRT.
  [naar artikel]
 19. KVG bezoekt vakantieverblijf Hoeve Genemeer (29/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De leden van KVG hebben een bezoek gebracht aan Hoeve Genemeer in Korspel. De hoeve is een vakantieverblijf voor personen met een beperking samen met hun familie.
  [naar artikel]
 20. VIDEO. Zo overleefden deze koeien de zware aardbeving in Nieuw-Zeeland (14/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het lijkt wel een scène uit een film, maar dat is het niet. Deze koeien hebben de aardverschuivingen die plaatsvonden na de zware aardbeving van zondag in Nieuw-Zeeland op een spectaculaire manier overleefd. De twee koeien en het kalfje stonden ongedeerd op een stuk land nabij Kaikoura dat is wegdreven. Een cameraman in een helikopter kon het spectaculaire tafereel filmen.
  [naar artikel]
 21. VIDEO. Zo overleefden deze koeien de zware aardbeving in Nieuw-Zeeland (14/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het lijkt wel een scène uit een film, maar dat is het niet. Deze koeien hebben de aardverschuivingen die plaatsvonden na de zware aardbeving van zondag in Nieuw-Zeeland op een spectaculaire manier overleefd. De twee koeien en het kalfje stonden ongedeerd op een stuk land nabij Kaikoura dat is wegdreven. Een cameraman in een helikopter kon het spectaculaire tafereel filmen.
  [naar artikel]
 22. Deze Limburgse ex-profs geven met succes hun voetbalgenen door (29/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Er dient zich opnieuw een generatie jonge, veelbelovende voetballers aan. Met opvallend veel zonen van Limburgse ex-profs. Kent u ze nog, de Jacky Boonens of Davy Oyens van deze wereld? Een overzicht
  [naar artikel]
 23. Niemand wil deze 17e eeuwse hoeve in Riemst, en daar zijn goede redenen voor (14/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De historische hoeve Pauly in Zussen heeft geen eigenaar meer. Nadat de laatste eigenaar Herman Pauly in april 2013 overleed, verwierpen de twee kinderen hun erfenis. De Belgische Staat kan de hoeve in dat geval opeisen, maar die deed dat niet. Het onkruid groeit daardoor ondertussen al tot in de nok van het beschermde monument uit de 17de eeuw.
  [naar artikel]
 24. Deze vernieuwde hoeve van 150 jaar oud ademt nog altijd de sfeer van vroeger (09/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Isabel en Kurt kozen net zoals de helft van de verbouwers voor een totaalrenovatie. Ze knapten een hoeve van ruim 150 jaar oud volledig op en
  [naar artikel]
 25. Deze vernieuwde hoeve van 150 jaar oud ademt nog altijd de sfeer van vroeger (09/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Isabel en Kurt kozen net zoals de helft van de verbouwers voor een totaalrenovatie. Ze knapten een hoeve van ruim 150 jaar oud volledig op en
  [naar artikel]
 26. Pas Geopend: Hoeve De Brieser (11/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  In het pittoreske Mettekoven, hartje Haspengouw, ligt de imposante Hoeve De Brieser. Deze volledig gerenoveerde vakantiehoeve uit de achttiende eeuw biedt de gasten een oase van rust en tal van ontspanningsmogelijkheden.
  [naar artikel]
 27. Koeien op stap tijdens ochtendspits in Wachtebeke (04/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het gras is altijd groener aan de overkant van de weide en dus besloten twee koeien het deze ochtend op een wandelen te zetten in de Warandewijk in...
  [naar artikel]
 28. FOTO's: Deze hoeve verkoopt Axel Witsel voor 'slechts' 2,25 miljoen euro (13/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Twee jaar geleden investeerden Axel en zijn vrouw Rafaella in een gigantische hoeve in Tongeren, met een prachtig domein van 8.800 m² en een
  [naar artikel]
 29. Pakistaan takelt koeien van dak (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Pakistan heeft een man die koeien teelt, grove middelen moeten inzetten. De man teelt de koeien op de vierde verdieping van een gebouw, maar wil...
  [naar artikel]
 30. Lokale ondernemers sponsoren heropleving Hoeve Mieneke (12/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met het project 'Hoeve Mieneke Herleeft' is de voorbije maanden hard gewerkt aan de verdere opwaardering van de hoeve en haar omgeving. Naast authenticiteit, duurzaamheid en kwalitatieve ontwikkeling was ook de ‘beleving’ binnen dit project van groot belang.
  [naar artikel]
 31. Digitaal sluitstuk Hoeve Mieneke: ““Toen ik er woonde was er geen elektriciteit” (07/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Met de Erfgoedapp krijg je sinds woensdag toegang tot de hele geschiedenis van hoeve Mieneke in Kelchterhoef. Het digitale snufje vormt het sluitstuk van de volledig opgeknapte hoeve. Kleinzoon Jaak Beertens was bij de voorstelling.
  [naar artikel]
 32. Schuur van beschermde hoeve in Gruitrode gestut wegens instortingsgevaar (11/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gevel van een schuur van hoeve ’t Kries in Gruitrode staat bol en vertoont scheuren. Er bestaat instortingsgevaar en ook de weg langs de hoeve werd afgesloten.
  [naar artikel]
 33. Vijf maal ijsjes: ambachtelijk hoeve-ijs in alle smaken (30/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Smullen van een ijsje gemaakt van verse melk, met zicht op de weide en koeien. Verschillende melkveebedrijven produceren zelf ijs. Zo ook ’t Roren-ijsje in Bree. Authenticiteit en gezelligheid troef.
  [naar artikel]
 34. Bestel een hoogstaand feestmenu bij deze Limburgse sterrenrestaurants (10/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Knolseldersoep of lasagne afhalen in een sterrenzaak? Dat kan in De Mijlpaal in Tongeren. Maar chef Jan Menten biedt ook gerechten met tarbot, hazenrug, kreeft en andere topingrediënten aan. Kortom: voor elk wat wils.
  [naar artikel]
 35. Zeewier kan methaanuitstoot koeien verminderen met 82 procent (18/03/2021 - Express)
  Volgens een wetenschappelijk onderzoek kunnen boeren de methaanuitstoot van hun koeien gevoelig verlagen door zeewier toe te voegen aan hun voeding. De onderzoekers hebben een daling vastgesteld van 82 procent bij koeien die vijf maanden zeewier kregen bij hun voeding. Het voederen van zeewier aan koeien is een levensvatbare langetermijnmethode om de uitstoot van broeikasgassen […] The post Zeewier kan methaanuitstoot koeien verminderen met 82 procent appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. VIDEO. Brand in oude hoeve in Wellen (24/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Woensdagochtend rond 2.30 uur is er brand uitgebroken in een oude hoeve in de Langenakkerstraat in Wellen. De hoeve wordt momenteel nog gerenoveerd tot een B&B.
  [naar artikel]
 37. Koeien op wandel in stationsbuurt Geraardsbergen (12/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vreemde blikken deze ochtend bij de pendelaars aan het station in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen toen plots twee koeien het Stationsplein...
  [naar artikel]
 38. Limburgse hoevewinkels overrompeld: “Mensen mijden supermarkten” (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse hoeve- en streekproducenten krijgen door de coronacrisis veel meer aankopen te verwerken. “Mensen mijden de supermarkt en kiezen voor zo weinig mogelijk contact met anderen.”
  [naar artikel]
 39. Onderzoek naar hoevemoord zit nog altijd muurvast na verhoren en tiental tips (03/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het onderzoek naar de moord op Gerty Vanhoef (61) vorige dinsdag in een hoeve in het Limburgse Elen zit muurvast. De politie kan maar weinig sporen vinden in de hoeve, die door een brand volledig werd verwoest. Wat wel vaststaat, is dat de brand is aangestoken in de woonkamer waar de vrouw zich bevond. Voordien kreeg ze al een tiental messteken.
  [naar artikel]
 40. GEPROEFD. Tournée Lockaal: een Limburgse bierdegustatie vanop je terras (05/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een homedegustatie van Limburgse bieren? Dat kan dankzij het initiatief Lockaal: online bestel je veertien flesjes, die je vanop je terras kan proeven tijdens een virtuele bierrally.
  [naar artikel]
 41. OVERZICHT. Limburgse activiteiten op Dag van de Wetenschap (25/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zondag worden er in Vlaanderen en Brussel weer talloze activiteiten georganiseerd in het kader van de Dag van de Wetenschap. De opvallendste Limburgse activiteit is wellicht een bezoek van de gloednieuwe, hoogtechnologische klimaatonderzoeksinstallatie Ecotron in Maasmechelen. Het is uw laatste kans om te ontdekken wat er zich afspeelt tussen de muren van dit spiegelpaleis en onder deze futuristische koepels. Na zondag is het publiek er niet meer welkom. Ook in Genk, Diepenbeek, Mol en Geel zijn er activiteiten.
  [naar artikel]
 42. “Derde van de Ierse boerderijen bedreigd in geval van no-dealbrexit” (17/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een derde van de Ierse boerderijen dreigt de deuren te moeten sluiten indien het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat zonder akkoord. Dat...
  [naar artikel]
 43. Binnenkijken: Filip en Lisa staken deze hoeve in Hasselt in een modern jasje (19/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Filip en Lisa zochten een huis met meer ruimte en een weids uitzicht. Ze stootten op een hoeve in de Mombeekvallei die ze grondig onder handen namen. Ze maakten er een eigentijdse woning van.
  [naar artikel]
 44. Drie onfortuinlijke koeien uit hun benarde situatie gered (15/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Na de ongemeen zware aardbeving in Nieuw-Zeeland van maandag haalden deze drie koeien het wereldnieuws. De arme dieren zaten vast op een
  [naar artikel]
 45. Zeven adresjes om te gaan proeven van heerlijk hoeve-ijs (16/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  CittA gaat elke week op zoek naar zeven bijzondere adresjes. Deze week: hoeve-ijs in de Kempen.
  [naar artikel]
 46. Later dan verwacht, maar hoeve Jan is na halfjaar opnieuw open (31/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Later dan verwacht, maar Hoeve Jan in Kelchterhoef heeft nu toch een nieuwe uitbater. Begin van dit jaar ging de zaak dicht nadat de vorige uitbater het voor bekeken hield. Opmerkelijk is dat Hoeve Jan deel uitmaakte van een doorlichting van Houthalen-Helchteren door Audit Vlaanderen.
  [naar artikel]
 47. Wandelaar, pas op voor boze koeien in Oostenrijk (28/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Soms komt het gevaar op vakantie uit onverwachte hoek. Omdat sinds begin juni al acht gewonden en één dode vielen bij incidenten tussen wandelaars en koeien, lanceert de Oostenrijkse Alpenvereniging een reeks tips om een kudde veilig te passeren.
  [naar artikel]
 48. Wandelaar, pas op voor boze koeien in Oostenrijk (28/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Soms komt het gevaar op vakantie uit onverwachte hoek. Omdat sinds begin juni al acht gewonden en één dode vielen bij incidenten tussen wandelaars en koeien, lanceert de Oostenrijkse Alpenvereniging een reeks tips om een kudde veilig te passeren.
  [naar artikel]
 49. Grote brand verwoest hoeve kasteel Hamal in Tongeren (16/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Gisterenavond is een zware brand uitgebroken in de hoeve bij het kasteel van Hamal in Tongeren. Er vielen geen gewonden. Het kasteel zelf, dat op 50 meter van de hoeve ligt, kon gevrijwaard worden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy