Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:51 uur

“Mogen scouts nog scouts zijn? Dit gaat toch allemaal wel ver”: ouders laten van zich horen na incidenten

Het Nieuwsblad

06/08/2022 - 03:26

Er is deze zomer al veel gezegd en geschreven over de jeugdbewegingen. Hun kampen veroorzaken overlast, gemeentes zien ze liever niet komen. Waar buitenstaanders de kampen afschilderen als een nachtmerrie, is zo’n avontuur voor de leiding en leden zelf eerder een droom. Scouts-moeders laten nu van zich horen. “Ik ben zo dankbaar dat alles mocht op kamp. Het is een levensles voor mijn kinderen.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Mogen scouts nog scouts zijn? Dit gaat toch allemaal wel ver’: ouders laten van zich horen na incidenten (06/08/2022 - De Standaard)
  Er is deze zomer al veel gezegd en geschreven over de jeugdbewegingen. Hun kampen veroorzaken overlast, gemeentes zien ze liever niet komen. Scouts-moeders laten nu van zich horen. ‘Ik ben zo dankbaar dat alles mocht op kamp. Het is een levensles voor mijn kinderen.’
  [naar artikel]
 2. OPINIE. Mogen scouts nog scouts zijn? (29/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Annelies Van Hauwermeiren bracht afgelopen zondag haar twee jonge kinderen met de wagen naar hun scoutskamp in Samrée. Niets kon haar toen doen vermoeden dat datzelfde scoutskamp enkele dagen later nationaal nieuws zou worden. Namens heel wat ouders van scouts Oosterveld uit Wilrijk spreekt ze via dit opiniestuk haar volle steun uit voor de scoutsleiding die de afgelopen dagen in een rollercoaster terechtkwam. “Want ik ben aangedaan over hoe deze scouts in de media wordt afgeschilderd als onhygiënische, luidruchtige varkens.”
  [naar artikel]
 3. Scouts bestellen stoelen voor 2.237 euro: “Waar blijven ze?” (23/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De scouts van Beringen spendeerden 2.237 euro aan veertig stoelen. Impact Interieurs Maatwerk, de Nederlandse firma die de stoelen zou leveren, laat niet meer van zich horen. De scouts zijn bang dat ze hun geld, de opbrengst van een betere fuif, kwijt zijn.
  [naar artikel]
 4. Scouts uit Linden testen allemaal negatief: "Iedereen uit quarantaine" (21/10/2020 - VRT NWS)
  De zeventig scouts van groep Sint-Kwinten in Linden bij Lubbeek, die vorige vrijdag getest werden op het coronavirus, zijn allemaal negatief. De scouts waren de week ervoor in contact gekomen met zeven besmette leden van de leiding. Om het testen snel en efficiënt te laten verlopen, werd een noodcentrum opgericht in een oud klooster in Lubbeek.
  [naar artikel]
 5. Scouts schorst Truiense leider die naaktfoto’s verspreidde: “Nu leden, ouders en leiding gepast ondersteunen” (21/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  “Nu we weten welke groep van de scouts betrokken is bij de zaak van de online geplaatste naaktfoto’s van minderjarigen door een scoutsleider uit Sint-Truiden, kunnen wij de ouders en de leiding de nodige ondersteuning geven.” Dat heeft Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts & Gidsen van Vlaanderen, zaterdagmiddag verklaard.
  [naar artikel]
 6. Oud-scouts Sint-Rombouts brengen hulde aan 82-jarige Bob den danser: “De scouts zijn bepalend geweest in mijn leven” (31/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een 16-tal oud-scouts van Sint-Rombouts beklommen samen met enkele sympathisanten vrijdagavond de Mechelse Sint-Romboutskathedraal om er de groengele vlag op het dak te laten wapperen. Ze brachten ook hulde aan ‘IJverige Bever’, Bob Engels, bij vele Mechelaars bekend als ‘Bob den danser’, voor zijn inzet bij tal van jeugdorganisaties.
  [naar artikel]
 7. Belgische scouts mogen niet deelnemen aan schietactiviteiten op jamboree in VS (11/07/2019 - De Morgen)
  Later deze maand kunnen scouts aller landen op de jamboree in de VS niet alleen sjorren of kaartlezen, maar ook schieten met allerhande pistolen en geweren. Scouts en Gidsen Vlaanderen verbiedt evenwel deelname aan die activiteit.
  [naar artikel]
 8. Vervuild water de boosdoener? Tieltse scouts getroffen door plaag van buikgriep, zomerkamp voortijdig afgebroken (13/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele jeugdkampen in de provincie Luxemburg tellen opvallend veel jongeren met buikgriep. De scouts van Tielt, in West-Vlaanderen, beslisten daarom zelfs om het bivak af te breken. “We waren bang dat de buikgriep zich ook zou verspreiden bij de leiding”, zegt Jeff De Weerdt. “In zo’n geval kan je de leden niet de zorg en begeleiding geven die ze verdienen.” Scouts en Gidsen Vlaanderen roept intussen op om extra waakzaam te zijn voor hygiëne op kamp.
  [naar artikel]
 9. Zeven Vlaamse scouts doen toch mee aan schietoefeningen in VS (30/07/2019 - De Standaard)
  Ondanks het verbod hebben zo’n zeven Vlaamse scouts en gidsen toch deelgenomen aan schietactiviteiten op de wereldjamboree in de VS. ‘Ze moeten extra koken voor hun kampgenoten als blijk van inzicht’, reageert Scouts en Gidsen Vlaanderen.
  [naar artikel]
 10. Zeven Vlaamse scouts doen toch mee aan schietoefeningen: dit is hun straf (30/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltOndanks het verbod hebben zo’n zeven Vlaamse scouts en gidsen toch deelgenomen aan schietactiviteiten op de wereldjamboree in de VS. “Ze moeten extra koken voor hun kampgenoten als blijk van inzicht”, reageert Scouts en Gidsen Vlaanderen.
  [naar artikel]
 11. Zeven scouts doen ondanks verbod toch mee aan schietactiviteiten op wereldjamboree in VS (30/07/2019 - VRT NWS)
  Op de wereldjamboree in de VS hebben een zevental scouts en gidsen tegen de richtlijnen in toch deelgenomen aan de schietactiviteiten. Dat meldt De Standaard en is bevestigd aan onze redactie. Alle scoutsfederaties in ons land hadden afgesproken dat hun leden niet aan deze activiteit zouden mogen deelnemen. Dat een aantal leden nu toch hebben deelgenomen, wil Scouts en Gidsen Vlaanderen niet dramatiseren, al nemen ze het incident wel ernstig.
  [naar artikel]
 12. Leiding scouts Nederokkerzeel testen tweede keer negatief en mogen uit quarantaine (26/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De vijftien scoutsleiders van Nederokkerzeel die samen in quarantaine zaten, hebben zaterdag allemaal een tweede negatieve coronatest afgelegd. Dat bevestigt Kris Leaerts (Team Burgemeester), burgemeester van Kampenhout, aan Belga. De scouts mogen nu allemaal terug naar huis, na een dikke week in de parochiezaal van de gemeente te hebben geleefd.
  [naar artikel]
 13. Scouts en Gidsen Vlaanderen niet te spreken over schietactiviteiten jamboree: "Wapens horen niet thuis bij scouting" (11/07/2019 - VRT NWS)
  Scouts en Gidsen Vlaanderen is niet te spreken over de schietactiviteiten die zullen plaatsvinden op de jamboree (de vierjaarlijkse bijeenkomst van de scouts) in de Verenigde Staten. De Belgische leden en leiding mogen dan ook niet deelnemen. "Voor ons horen wapens op geen enkele manier thuis bij scouting", klinkt het.
  [naar artikel]
 14. Oekraïens jongetje (7) geniet van Scouts in Tessenderlo: “Hij kreeg al meteen uniform” (24/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hij is nog geen week in België, maar nu al mag de Oekraïense Martin (7) zich een trots lid van Scouts en Gidsen Tessenderlo noemen. “We stonden er echt van te kijken hoe de andere kinderen hem opvingen”, zegt leidster Lene Laeveren.
  [naar artikel]
 15. Scouts worden van kampterrein verjaagd: “Eerste nacht was het hier al feest tot 3 uur ‘s ochtends” (27/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op vraag van de burgemeester van La Roche moet een scoutsgroep uit Wilrijk zijn kampterrein woensdag voor 16 uur verlaten wegens lawaaihinder en hygiëneproblemen. In totaal zullen 250 jongeren huiswaarts keren. Het gaat om hetzelfde team dat twee weken geleden nog, een dag voor vertrek, op zoek moest naar een nieuwe bivakplek, nadat ze te horen kregen dat er een dubbele boeking was op hun kampterrein. “Een wel erg drastische maatregel, die nooit eerder genomen werd”, zegt Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts & Gidsen Vlaanderen.
  [naar artikel]
 16. Scouts slaken zucht van opluchting nu ze mogen blijven op kampeerplek: “En nee, we gaan dit niet vieren met een uitbundig feest” (27/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een zucht van opluchting gaat door het zomerkamp van de Wilrijkse Scouts Oosterveld in Samrée, een gehuchtje bij La Roche in de Ardennen. De burgemeester wilde hen er weg omdat ze voor te veel overlast zorgden, met name voor één buurvrouw. Maar de Raad van State gaf hem ongelijk.
  [naar artikel]
 17. Scouts en Gidsen Vlaanderen distantieert zich van reclamecampagne Volkswagen (18/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  De nationale leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw heeft verontwaardigd gereageerd op een reclamecampagne voor Volkswagen die deze week in het straatbeeld verscheen. De advertentie toont liftende scouts als publiciteit voor het type Caddy Maxi van VW. Dat meldt Scouts en Gidsen Vlaanderen woensdag.
  [naar artikel]
 18. En toen lag er een onthoofde kat in de tent (06/04/2019 - De Morgen)
  Scouts hebben deze zomer opmerkelijk veel last van vandalisme op hun zomerkampen. 'We zien ook dat de incidenten steeds gewelddadiger worden', zegt Jean-François Collard, ondervoorzitter van de Franstalige scoutsfederatie Scouts Baden-Powell de Belgique.
  [naar artikel]
 19. Vrachtwagen met kampmateriaal Scouts Bolderberg vat vuur op autosnelweg (26/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het einde van het zomerkamp van Scouts Bolderberg uit Heusden-Zolder was er geen zoals normaal. De vrachtwagen van een bevriende ouder van één van de scoutsleden met kampmateriaal vatte op de terugreis, ter hoogte van afrit Erpe-Mere vuur. Volgens Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts & Gidsen Vlaanderen zijn er “gelukkig geen gewonden gevallen.”
  [naar artikel]
 20. Scouts en Gidsen Vlaanderen distantieert zich van campagnefilmpje Mieke Van Hecke (15/03/2017 - De Standaard)
  Scouts en Gidsen Vlaanderen distantieert zich van het campagnefilmpje waarmee Mieke Van Hecke zich op Facebook presenteert als lijsttrekker van CD&V Gent voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. 'Scouts en Gidsen Vlaanderen neemt afstand van elk persoonlijk verhaal waarbij het imago van scouts of gidsen wordt uitgespeeld voor een ander belang dan dat van de jeugdbeweging zelf', luidt het in een mededeling.
  [naar artikel]
 21. “Verbieden is onze communicatiestijl niet”: scouts willen dialoog over mascotte Oerwoudfuif (17/09/2017 - VRT NWS)
  De scouts benadrukken dat het absoluut niet de bedoeling was om met de mascotte van de Oerwoudfuif mensen te discrimineren of te kwetsen. Toch kiezen ze er ervoor om de affiche met de zwarte jongen niet meteen te verbieden. Scouts en Gidsen Vlaanderen gaat liever in dialoog met de plaatselijke scoutsgroep, zodat de jongeren zelf met een oplossing kunnen komen.
  [naar artikel]
 22. Scouts houden weer festival Houten Kop (11/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Met corona heeft het even geduurd maar afgelopen weekend hebben de scouts van Genk Centrum toch het driedaags festival Houten Kop kunnen organiseren. Voor de gelegenheid werd aan de Sint Martinuskerk met houtpalen en zeilen een koepel gebouwd waaronder het feestje werd uitgerold. “Op vrijdag was er de Disco-avond en op zaterdag optredens van Belgische muziekbands”, zegt hoofdleider Gilles Schrijvers. “En op zondag de bierproefdag. Het was zalig om nog eens met ons allemaal uit de bol te gaan. Bovendien zat ook het weer mee. Houten Kop is een traditie die acht jaar geleden is ontstaan. Nu het weer mag zullen we die onverminderd voortzetten.”
  [naar artikel]
 23. Scouts vinden steun bij elkaar na zwaar fietsongeval op kamp: “Verspreid over het hele land, maar in gedachten dicht bij elkaar” (25/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het ongeval met een groep Wijnegemse scouts op trekkamp in Noord-Frankrijk, waarbij een 16-jarig meisje ernstig gewond raakte en nog steeds in het hospitaal verblijft, beroert niet alleen de gemoederen in haar eigen tak, de givers. “Onze andere groepen zijn ook op kamp en bevinden zich momenteel verspreid over Vlaanderen en Wallonië. Maar in gedachten zijn we één en bij de slachtoffers. We duimen bij het kampvuur voor een goede afloop”, aldus lokaal woordvoerder van de Wijnegemse scouts en lid van de leiding aldaar, Jeroen Gielen.
  [naar artikel]
 24. Scouts op naaktkalender voor verbouwingen: “Onze ouders vonden idee super” (10/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  De Scouts en Gidsen van Zele hebben een naaktkalender uit. Met de verkoop ervan willen ze de verbouwingskosten aan hun lokalen drukken. De leiders en leidsters hebben zich geamuseerd, maar het bleef zedig.
  [naar artikel]
 25. Mama reageert op vervroegd vertrek Wilrijkse scouts in Samrée: “Mijn koffers zijn gepakt, ik wacht op het signaal om vanuit Frankrijk te vertrekken” (27/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuws sloeg in als een bom: scoutsgroep Oosterveld uit Wilrijk moet het kampterrein in Samrée (La Roche-en-Ardenne) vandaag op bevel verlaten. Die beslissing betekent dat het scoutskamp drie dagen vroeger eindigt dan gepland. De scouts lieten al weten dat ouders zelf opvang moeten voorzien. Mama van twee leden K.B. reageert: “Ik hoop dat ze het kamp alsnog in schoonheid kunnen afronden.”
  [naar artikel]
 26. “Ze hebben zich nog kéihard geamuseerd”: Wilrijkse scouts komt uitgeput maar opgelucht toe aan zijn lokalen na intens kamp (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Druppelsgewijs arriveerden zaterdagnamiddag de bussen met zo’n 260 leiding en leden van scouts Oosterveld aan zijn lokalen in Wilrijk. Deze kregen eerder deze week bevel van de burgemeester van Samreé om hun kampterrein te verlaten na geluidsoverlast, maar trokken naar de Raad van State en sloten alsnog hun kamp in alle schoonheid af. Naast een aantal uitgeputte jongeren zagen we vooral veel opgeluchte gezichten, ook bij de ouders: “De hele situatie heeft ons nog meer vertrouwen in de leiding gegeven.”
  [naar artikel]
 27. “Ze hebben zich nog kéihard geamuseerd”: Wilrijkse scouts komen uitgeput maar opgelucht toe aan hun lokalen na intens kamp (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Druppelsgewijs arriveerden zaterdagnamiddag de bussen met zo’n 260 leiding en leden van scouts Oosterveld aan zijn lokalen in Wilrijk. Deze kregen eerder deze week bevel van de burgemeester van Samreé om hun kampterrein te verlaten na geluidsoverlast, maar trokken naar de Raad van State en sloten alsnog hun kamp in alle schoonheid af. Naast een aantal uitgeputte jongeren zagen we vooral veel opgeluchte gezichten, ook bij de ouders: “De hele situatie heeft ons nog meer vertrouwen in de leiding gegeven.”
  [naar artikel]
 28. Scouts verdelen bier- en wijnpakketjes om kas te spekken (04/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu de eindejaarsperiode nadert hebben de Scouts Sint-Lambertus uit Neerharen een smakelijk eindejaarsconcept uitgedokterd om toch wat geld in het laatje te krijgen.
  [naar artikel]
 29. Scouts mogen niet schieten op Jamboree, maar dat is niet te controleren (15/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hasselt880 Belgische scouts en gidsen, onder wie 39 Limburgers, vertrekken vandaag naar de Verenigde Staten. Daar begint volgende week de World Scouts Jamboree, een groots scoutskamp met ruim 40.000 deelnemers van over de hele wereld. De Jamboree haalde vorige week al even het nieuws, omdat de Amerikaanse organisatie er ook schietoefeningen als activiteit aanbiedt.
  [naar artikel]
 30. Scouts Geleeg Leopoldsburg gooien de boeken nu al een maand toe (27/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het team van Scouts Geleeg Leopoldsburg heeft beslist om alle activiteiten af te gelasten tot en met 22 november. Bij Scouts en Gidsen Vlaanderen steunen ze de maatregel. “Het is aan de individuele werk om te beslissen wat kan en wat niet.”
  [naar artikel]
 31. Drie coronabesmettingen op scouts- en chirokampen (17/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bij scouts- en chirokampen zijn er de jongste dagen drie besmettingen vastgesteld met het nieuwe coronavirus. Dat is vrijdag vernomen bij Chirojeugd Vlaanderen en bij Scouts en Gidsen Vlaanderen.
  [naar artikel]
 32. Scoutskamp stilgelegd na uitbraak buikgriep: “Ook andere scoutsgroepen die hier op kamp zijn kennen problemen” (13/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het kamp van de Tielste Scouts & Gidsen O. De Neckere werd woensdag vroegtijdig stopgezet nadat verschillende leden buikgriep kregen. Ook bij andere afdelingen die in de provincie Luxemburg op kamp zijn werden er al gelijkaardige problemen vastgesteld. “We raden iedereen die er op kamp is aan om extra op te letten als het om voedselveiligheid gaat”, zegt Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen.
  [naar artikel]
 33. Scoutskamp stilgelegd na uitbraak buikgriep: “Ook andere scoutsgroepen die hier op kamp zijn kennen problemen” (13/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het kamp van de Tielste Scouts & Gidsen O. De Neckere werd woensdag vroegtijdig stopgezet nadat verschillende leden buikgriep kregen. Ook bij andere afdelingen die in de provincie Luxemburg op kamp zijn werden er al gelijkaardige problemen vastgesteld. “We raden iedereen die er op kamp is aan om extra op te letten als het om voedselveiligheid gaat”, zegt Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen.
  [naar artikel]
 34. Toch geen ‘allochtone’ scouts (20/09/2017 - De Standaard)
  Dat er in Antwerpen een nieuwe scoutsgroep wordt opgericht ‘voor allochtonen’ is een misverstand, zegt Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen in een reactie op eerdere berichtgeving.
  [naar artikel]
 35. Scouts weer thuis na groepskamp in Samrée: “Nog nooit zoveel miserie gehad in één kamp” (30/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De leden van de Wilrijkse Scouts Oosterveld zijn zaterdag thuisgekomen van een veelbesproken kamp in Samrée. Wat een feestelijk groepskamp moest worden ter ere van hun 60 jaar bestaan, draaide uit in twee stresserende weken voor de organisatie. Na een dubbel geboekte kampgrond, kreeg de scouts het bevel van de burgemeester om hun kampterrein te verlaten na overlast. De Raad van State besliste daar anders over, waardoor ze het kamp in schoonheid konden afsluiten. “We hebben er meer dan het beste van gemaakt voor onze leden”, zegt de leiding.
  [naar artikel]
 36. Wilrijkse scouts slaken zucht van opluchting nu ze mogen blijven op kampeerplek: “En nee, we gaan nu niet uitbundig feesten” (27/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een zucht van opluchting gaat door het zomerkamp van de Wilrijkse Scouts Oosterveld in Samrée, een gehuchtje bij La Roche in de Ardennen. Burgemeester Guy Gilloteaux (MR) wilde hen er weg omdat ze voor te veel overlast zorgden. Met name voor één buurvrouw, een Kempense die zeven jaar geleden van Rijkevorsel naar het dorp verhuisde. Maar de Raad van State gaf de burgemeester ongelijk.
  [naar artikel]
 37. Ouders van Sebastiaan, die om het leven kwam op zomerkamp, hebben nog altijd een hechte band met de Scouts: “Het was hun schuld niet” (18/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een pakkende aflevering van ‘Mij Overkomt Het Niet’ op Eén, vanavond: de scouts van Izegem zijn op kamp aan het meer van Bütgenbach, wanneer plots...
  [naar artikel]
 38. Scouts leren schieten op Jamboree: niet met katapulten, wél met vuurwapens (10/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Scouts is leren sjorren of bechamelsaus maken op houtvuur. Maar ook leren schieten, zo blijkt. Belgische scouts kunnen het de komende weken leren...
  [naar artikel]
 39. Wilrijkse scouts weer thuis na groepskamp in Samrée: “Nog nooit zoveel miserie gehad in één kamp” (30/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De leden van de Wilrijkse Scouts Oosterveld zijn zaterdag thuisgekomen van een veelbesproken kamp in Samrée. Wat een feestelijk groepskamp moest worden ter ere van hun 60 jaar bestaan, draaide uit in twee stresserende weken voor de organisatie. Na een dubbel geboekte kampgrond, kreeg de scouts het bevel van de burgemeester om hun kampterrein te verlaten na overlast. De Raad van State besliste daar anders over, waardoor ze het kamp in schoonheid konden afsluiten. “We hebben er meer dan het beste van gemaakt voor onze leden”, zegt de leiding.
  [naar artikel]
 40. Scouts uit Neerharen verkoopt bier- en wijnpakketten om kas te spekken (29/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nu de eindejaarsperiode nadert, pakt Scouts Sint-Lambertus van Neerharen uit met een smakelijk eindejaarsconcept. “Met onze Decemberdrinks proberen we weer wat geld te krijgen in de kas van onze jeugdvereniging. Op die manier kunnen we ons kampmateriaal onderhouden”, zegt leider Lars Deridder (21). De Scouts-leden en de 34 enthousiaste leiders zetten hun schouders onder het project. “We hebben gezorgd voor bierpakketten met een selectie van tien smaakmakers. Ook de wijnpakketten zijn uiterst verfijnd en verder bieden we ook een alcoholvrij pakket aan”, zegt hoofdleider Bram Stouten (23). “Midden december leveren we alles coronaproof af bij de mensen thuis. De bestellingen worden in een doos geleverd zodat ze ook makkelijk cadeau gegeven kunnen worden met de feestdagen.”
  [naar artikel]
 41. Ouders Sebastiaan: “Wij nemen scouts niets kwalijk” (25/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  De ouders van ­Sebastiaan, de vijftienjarige jongen die afgelopen weekend verdronk op scoutskamp in het Luikse Büllingen, zijn gistermiddag thuisgekomen vanuit Spanje. Ze ­kregen van de Cel Vermiste Personen uitleg over het ongeluk waarbij hun zoon ­omkwam. Ze nemen de scouts naar eigen zeggen niets kwalijk.
  [naar artikel]
 42. Boer redt Limburgse scouts na onweer: “Op elk beschikbaar plekje in huis lag kind te slapen” (08/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De scouts uit Diepenbeek zagen dinsdagnacht op hun bivakplaats in Geel-Zammel de wind bijna met enkele tenten aan de haal gaan. Uit voorzorg evacueerde de leiding de 110 scouts en begeleiders. Ze konden alsnog een uiltje knappen in de hoeve van overbuur Guy Verellen.
  [naar artikel]
 43. Burgemeester La Roche vraagt 250 scouts uit Wilrijk terrein te verlaten wegens geluidsoverlast en hygiëneproblemen: “Nooit eerder geziene maatregel” (27/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op vraag van de burgemeester van La Roche moet een scoutsgroep uit Wilrijk zijn kampterrein woensdag voor 16 uur verlaten wegens lawaaihinder en hygiëneproblemen. In totaal zullen 250 jongeren huiswaarts keren. Het gaat om hetzelfde team dat twee weken geleden nog, een dag voor vertrek, op zoek moest naar een nieuwe bivakplek, nadat ze te horen kregen dat er een dubbele boeking was op hun kampterrein. “Een wel erg drastische maatregel, die nooit eerder genomen werd”, zegt Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts & Gidsen Vlaanderen.
  [naar artikel]
 44. Burgemeester La Roche vraagt 250 scouts uit Wilrijk terrein te verlaten wegens geluidsoverlast en hygiëneproblemen: “Nooit eerder geziene maatregel” (27/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Op vraag van de burgemeester van La Roche moet een scoutsgroep uit Wilrijk zijn kampterrein woensdag voor 16 uur verlaten wegens lawaaihinder en hygiëneproblemen. In totaal zullen 250 jongeren huiswaarts keren. Het gaat om hetzelfde team dat twee weken geleden nog, een dag voor vertrek, op zoek moest naar een nieuwe bivakplek, nadat ze te horen kregen dat er een dubbele boeking was op hun kampterrein. “Een wel erg drastische maatregel, die nooit eerder genomen werd”, zegt Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts & Gidsen Vlaanderen.
  [naar artikel]
 45. 200 scouts plots zonder kampterrein omdat boer contract verbreekt: “Wel 2.000 euro voorschot betaald” (15/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Zo’n 200 scouts uit Wilrijk zijn in allerijl op zoek naar een nieuwe kampplaats. Nochtans hadden ze al lang vooraf een terrein vastgelegd in het Waalse Hotton, nabij Durbuy. Maar de boer die hen het terrein verhuurt, laat de groep niet meer toe op zijn grond. Nochtans was er een schriftelijke overeenkomst en betaalden de scouts een voorschot van 2.000 euro. Door deze onaangename wending dreigen de kosten voor de groep op te lopen.
  [naar artikel]
 46. Scouts organiseren winterbarbecue om kampmateriaal te bekostigen (06/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Sint-Kristina Scouts uit Sint-Truiden hadden afgelopen zomer dringend nood aan nieuw kampmateriaal. Zo werden heel wat sjorbalken aangekocht. Op zaterdag 25 november organiseren de scouts nu een barbecue om de rekening te betalen.
  [naar artikel]
 47. Volkswagen zet reclamecampagne met scouts stop (25/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Volkswagen zet de reclamecampagne met liftende scouts stop. De nationale leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen had hierop aangedrongen omdat er
  [naar artikel]
 48. Corona geeft jeugdbewegingen een boost: “Ik zit bij KSA en Chiro, want ik kan niet kiezen” (24/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wordt het scouts, KSA of Chiro? September is de maand van startdagen voor de jeugdbewegingen. Welke het ook wordt, één ding is zeker: alle jeugdbewegingen zitten in de lift. “Voor het eerst halen we de kaap van 86.000 leden”, klinkt het bij Scouts en Gidsen Vlaanderen.
  [naar artikel]
 49. Scouts van Wijnegem maakt zware val met de fiets in Frankrijk: “16-jarig meisje is er erg aan toe” (23/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een groep scouts uit Wijnegem is vrijdagmiddag betrokken geraakt bij een ongeval tijdens een fietstocht in Noord-Frankrijk. Een van de slachtoffers, een 16-jarig meisje, zou er volgens een lokale krant ernstig aan toe zijn.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy