Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Hoe krijg je te warm geworden wijn terug koel nadat die in de zon heeft gestaan? En verandert die wijn dan van smaak?

07/08/2022 - 13:25
"Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Piet Huysentruyt brengt eigen wijn uit bij Aldi: “Toegankelijk in prijs én in smaak” (13/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nadat Piet Huysentruyt in een nieuw seizoen van SOS Piet het grote publiek opnieuw leerde koken, leert hij hen nu ook drinken: en wel van zijn eigen gemaakte wijn. Vanaf 24 februari koop je de wijn van de chef bij supermarkt Aldi. Hoe heeft hij die wijn gemaakt? Welke smaak mag je verwachten? En wat mag dat allemaal kosten? [naar artikel]


2. Met dit trucje krijg je wijn snel fris (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Stel: je krijgt gasten over de vloer, ze zijn een half uur eerder dan voorzien en je wijn is nog niet koel. Geen reden tot paniek, vinden ze bij de Amerikaanse lifestylesite Pure Wow. Met een beetje water en een snufje zout, schenk je in een mum van tijd alsnog frisse wijn in hun glas. [naar artikel]


3. Zo koel je een fles wijn in een paar minuten (19/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Straks een barbecue gepland, met een koel pintje of fris glaasje witte wijn erbij? Dat kan tegenvallen als je vergeten bent om die op voorhand in [naar artikel]


4. Met deze lifehack blijft je wijn altijd koel (03/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet koeljasjes voor rond je wijnfles of ijsblokjes die je favoriete drank verdunnen. Een wijnkoelerstick is een pak functioneler en houdt je wijn zelfs op hoogzomerdagen lekker fris, zonder in te boeten aan smaak. HLN Shop legt uit hoe het werkt. [naar artikel]


5. Vergeet de lastige ijsemmer of duffe sleeve: zo houd je jouw wijn makkelijker koel (03/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet koeljasjes voor rond je wijnfles of ijsblokjes die je favoriete drank verdunnen. Een wijnkoelerstick is een pak functioneler en houdt je wijn zelfs op hoogzomerdagen lekker fris, zonder in te boeten aan smaak. HLN Shop legt uit hoe het werkt. [naar artikel]


6. Nieuw in België én Europa: Russische wijn (18/12/2018 - VRT NWS)

In ons land kon u al wijn kopen uit alle hoeken van de wereld, maar nog niet uit Rusland. Dat verandert nu. Een wijnimporteur uit Waregem heeft 6000 flessen Russische wijn ingevoerd, als eerste in ons land én als eerste in Europa. De 32 soorten wijn (witte, rode én bubbels) komt van 5 wijndomeinen uit de regio van de Zwarte Zee. [naar artikel]


7. Blijkbaar drinken we rode wijn al heel ons leven verkeerd (24/12/2017 - Metro)

De meeste mensen kunnen wel eens genieten van een glaasje rode wijn. Maar blijkbaar drinken we het alcoholische drankje al jaren verkeerd. Dat stelt de Sydney Wine Academy vast.  Volgens de wijnacademie drinkt 82% van de mensen wijn op kamertemperatuur. Zij gaan er vanuit dat dat de beste manier is om het goedje te serveren, […] [naar artikel]


8. Slim gekoeld is perfect gedronken (01/07/2023 - Express)

De laatste weken was het heet, soms te heet. Niet iedereen heeft een perfecte wijnkelder om al het lekkers dat die kelder rijk zou kunnen zijn te bewaren. Met dat heet weer staat uw wijn thuis al snel te warm. En ook restaurants of bars weten niet meteen hoe hun wijn koel te houden. Het […] [naar artikel]


9. Urban wineries in België: deze 3 producenten maken gewoon wijn in de stad. Hoe kan dat? En welke invloed heeft dit op de smaak en prijs? (26/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie aan wijn denkt, denkt meteen aan wijngaarden op het land, maar tegenwoordig is er een nieuwe generatie wijnmakers die haar wijnen binnen de stadsmuren maakt. Hoe komt een wijn tot stand in de stad? Hoe beïnvloedt dat de smaak en de prijs? En waar kan je dit in ons land al proeven? Sommeliers Joachim Boudens (Hertog Jan at Botanic Sanctuary**) en Tom Leven (Hof van Cleve***) zijn alvast fan. “Deze wijn staat veel dichter bij de consument.” [naar artikel]


10. Wijn in blik: een gat in de markt… of in onze smaak? (04/03/2021 - Express)

Wijnexpert Frank Van der Auwera laat z’n, eigengereide, licht schijnen over de wijnactualiteit De grootdistributie zoekt wereldwijd al jaren naar de commerciële deus-ex-machina waarmee ze het ‘jonge volkje’ richting meer wijnconsumptie kan verleiden. Weer terug van weggeweest, na een fiasco-lancering jaren geleden: wijn in blik. De Belgische supermarktketens willen er de volgende maanden blijkbaar zwaar op inzetten, in […] The post Wijn in blik: een gat in de markt… of in onze smaak? appeared first on Business AM. [naar artikel]


11. Wanneer is wijn echt veganistisch? En smaak je het verschil? (22/01/2022 - Express)

De belangstelling van consumenten voor veganistische wijnen groeit gestaag. Maar wat maakt een vegan-vriendelijke wijn vegan? Wat is het verschil met de conventionele wijnbereidingstechniek of vinificatie? En smaak je dat? Aangezien wijn het product is van druiven en gist, zou je er kunnen van uitgaan dat alle wijnen geschikt zijn voor veganisten – maar dit […] [naar artikel]


12. Weg met rode wijn of rosé: “Oranje wijn is dé hype van het moment” (25/07/2019 - Gazet van Antwerpen)

Voor de Zottegemse wijnconsulent en -handelaar Alexandre Ravays is het zeker: oranje wijn is de perfecte wijn om deze warme zomer te serveren. “Hij maakte al jaren opgang in Italië en is nu ook in België echt aan het doorbreken.” Alexandre voert de wijn nu al in en is overtuigd. [naar artikel]


13. “Met één druk op de knop weet je hoe je de wijn moet serveren”: onze huissommelier test een digitale sommelier via app uit. De moeite of niet? (23/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

De smaakbeleving van een heerlijke fles wijn hangt af van de temperatuur waarmee je de wijn serveert. Te koud of te warm serveren, kan een uitstekende wijn verknoeien. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit op welke temperatuur je wijn best serveert en waarom. Daarnaast test ze een digitale sommelier-app uit met een slimme ijsemmer die belooft je wijn snel op de juiste temperatuur te brengen. Werkt zoiets? En doet die dezelfde aanbevelingen als de échte sommelier? [naar artikel]


14. Zo smaakt een goedkoop wijntje beter (24/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Heb je voor een etentje met vrienden niet in een dure wijn geïnvesteerd, dan kan je een goedkope fles alsnog opwaarderen. Presenteer er wat kaas bij en de smaak van de wijn verbetert. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het centrum voor smaak- en eetpatronen in het Franse Dijon, verschenen in het vakblad Food Science. [naar artikel]


15. Fles wijn bevatte hoge concentratie MDMA en methadon (19/09/2017 - De Standaard)

De man uit Gembloers die in een coma geraakte nadat hij met vrienden een glas wijn had gedronken, is buiten levensgevaar. In een labo is intussen ontdekt er MDMA (partydrugs) en amfetamines in de wijn zaten. Het parket van Namen heeft een onderzoek geopend. [naar artikel]


16. VIDEO | Klare Wijn 1, wijn proeven voor beginners (08/11/2023 - De Tijd)

07:01 De nieuwe videoreeks 'Klare Wijn, misverstanden opgehelderd' helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze eerste aflevering: een snelcursus wijn proeven. [naar artikel]


17. Bekendste producent van roséwijn brengt nu ook blikjes op de markt (15/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Rosé uit blik: het was vorig jaar al een dingetje. Maar nu het wereldberoemde rosémerk Mateus zich er ook aan waagt, laait de trend weer vrolijk op. En daar kun je moeilijk treurig om zijn: wijn in blik blijft langer koel, is easy to go en — zo ondervond onze redactie — ook de smaak stelt niet teleur. We lijsten de lekkerste opties op, zodat jij binnenkort een flesje ... euh blikje kan kraken. [naar artikel]


18. “Blauwe wijn is hip maar smaakt naar kauwgum” (09/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Naast rood, wit en rosé verkoopt een tiental Limburgse drankhandelaren sinds kort ook Azul, een azuurblauwe wijn uit Spanje die zijn weg vindt naar de Limburgse terrassen als het hippe drankje van het moment. “En er is veel vraag naar”, beaamt Luc Rutten van wijnimporteur ‘t Bakske in Tessenderlo. Maar volgens kenners is de blauwe wijn geen blijver. “Een eendagsvlieg, de smaak stelt niets voor”, zegt wijnbouwer Peter Colemont die de wijn voor u proefde. [naar artikel]


19. Wijn uit eiken vaten: echte meerwaarde of slimme verkooptruc? (23/01/2019 - De Morgen)

Vroeger waren eikenhouten vaten dé manier om dranken op te slaan en te transporteren. Geen enkele brouwer hield zich bezig met de vraag hoe houtsoort en rijpingsduur de smaak konden verbeteren. Maar de tijden zijn veranderd. We drinken onze wijn uit flessen of zakken, en vinden een eikgelagerde wijn erg authentiek klinken. Maar is dat wel zo? [naar artikel]


20. Met deze simpele truc is je fles wijn in een kwartier koud (29/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Je hebt onverwacht vrienden op bezoek en de wijn staat niet koud. Of je hebt een etentje gepland maar bent toch nog vergeten om de wijn koel te zetten. Vervelend, maar met deze simpele hack slaag je erin om binnen het kwartier een perfect gekoeld wit wijntje te serveren. [naar artikel]


21. Man die wijn dronk waarin amfetamines en vloeibare xtc zat, is buiten levensgevaar (19/09/2017 - Het Nieuwsblad)

De man uit Gembloers die in een coma geraakte nadat hij met vrienden een glas wijn had gedronken, is buiten levensgevaar. In een labo is intussen ontdekt er MDMA (partydrugs) en amfetamines in de wijn zaten. Het parket van Namen heeft een onderzoek geopend. [naar artikel]


22. VIDEO | Klare Wijn 5, ‘Dure wijn is de beste wijn’ (06/12/2023 - De Tijd)

12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]


23. “Ik drink wijn uit een jerrycan en daarna huil ik omdat ik zo eenzaam ben” (08/07/2019 - Het Nieuwsblad)

Wanneer ze mij in een restaurant wijn ­laten proeven raak ik in paniek. Ik weet niets van wijn. Het komt uit een druif en studenten die in de zomer druiven gaan plukken in Frankrijk hebben allemaal ­negen maanden later een kind. Dat is wat ik weet over wijn. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!