In de zomer snakken we vaak naar een ijsje om af te koelen. Veel mensen die letten op hun lijn hebben dan de neiging om voor sorbetijs te gaan omdat dit gezonder zou zijn. Maar heeft dat wel zin? Is sorbetijs echt gezonder dan roomijs, of maken we dat onszelf alleen maar wijs? Diëtist Michaël Sels legt het ons uit. [naar artikel]
In de zomer snakken we geregeld naar een ijsje om af te koelen. Veel mensen die letten op hun lijn hebben dan de neiging om voor sorbetijs te gaan om dat dit gezonder zou zijn. Maar heeft dat wel zin? Is sorbetijs echt beter voor je gezondheid en taille dan roomijs, of maken we dat onszelf alleen maar wijs? Hoofddiëtist van het UZA Michaël Sels legt het ons uit. [naar artikel]
Niets zo verfrissend bij tropische temperaturen als een ijsje. Van roomijs, yoghurtijs en light-ijs tot sorbet, water- en vegan-ijs: het aanbod is... [naar artikel]
Een ijshuis met vers bereid roomijs had Appelsveer al, maar met ‘Ollibolli’ heeft het restaurant nu ook een eigen ijsmerk. [naar artikel]
België is natuurlijk een bierland, maar ook wijn gaat hier vlotjes over de toonbank. Per jaar drinken we (per persoon) 18 liter, en rode wijn is de populairste soort. Misschien heeft dat iets te maken met de veelgehoorde uitspraak dat rode wijn gezonder is dan witte, maar klopt dat eigenlijk wel? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe. [naar artikel]
Hoe warmer de zomer, hoe vaker we de termen gelato en gelateria zien opduiken. Verdringt deze Italiaanse versie van ijs stilaan ons Belgische roomijs? [naar artikel]
Hoe warmer de zomer, hoe vaker we de termen gelato en gelateria zien opduiken. Verdringt deze Italiaanse versie van ijs stilaan ons Belgische roomijs? [naar artikel]
Als je ziek bent krijg je vaak als raad om geroosterd brood te eten, omdat dat lichter verteerbaar is. Maar klopt dat ook? En is een geroosterde boterham (on)gezonder dan een gewone? De Nederlandse voedingsdeskundige Manon Wouters legt uit. [naar artikel]
20:34 De Belgische toezichthouder van de voedingsindustrie FAVV roept opnieuw roomijs terug omdat er te veel ethyleenoxide in zit. Het kankerverwekkende pesticide wordt al ruim een jaar aangetroffen in Belg... [naar artikel]
Roomijs zachter laten worden om beter te kunnen scheppen? Laat het ijs niet te veel ontdooien. Je zou er flink ziek van kunnen worden, zo waarschuwen experts. [naar artikel]
Een ijsje moet in de eerste plaats lekker zijn. De één houdt meer van waterijs, de ander van roomijs. Met een groot verschil in calorieën: een... [naar artikel]
12:00 Dit dessert van kletskopjes, appelcompote en roomijs van Sabato-sterrenchef Nicolas Misera is supersimpel. [naar artikel]
Of het nu een waterijsje is of een bol roomijs: we genieten allemaal af en toe van de zoete lekkernij. Het enige jammere? Dat het niet zo gezond is. Een bol klassiek vanille-ijs moet zéker kunnen, maar wat dacht je van ijs waar je ongelimiteerd van kan eten? Nicecream is een gezonder alternatief, op basis van amper twee ingrediënten waarvoor je geen ijsmachine nodig hebt om het zelf te maken. [naar artikel]
Het was je allicht nog nooit opgevallen maar zelfs in grote ijssalons in Italië - waar ze zowat àlle smaken hebben - verkopen ze geen roomijs met druivensmaak. Er doen heel wat geruchten de ronde over waarom ijsfabrikanten zich hier niet aan wagen, maar Thrillist heeft de échte reden gevonden. [naar artikel]
16:00 Het ideale gerecht om een geslaagd feestdiner mee af te sluiten? Roomijs met ganache en pruimencompote, een recept van Sabato-sterrenchef Nicolas Misera. [naar artikel]
Een geroosterde boterham smaakt altijd: misschien eet je het vandaag wel als ontbijt. Vaak wordt het ook aangeraden als je ziek bent, omdat die lichter verteerbaar is dan een gewone boterham. Maar klopt dat ook? En is geroosterd brood dan (on)gezonder dan gewoon brood? De Nederlandse voedingsdeskundige Manon Wouters legt uit. [naar artikel]
Wie gezond in het leven staat, zet elke dag 10.000 stappen. Die gezondheidsaanbeveling zit in ons brein ingekapseld, maar klopt dat wel? Nee, zegt... [naar artikel]
Van 28 mei tot 4 juni is het de week van de bij. En wie bij zegt, zegt honing. Met de lekkernij ben je wel even zoet: niet alleen met de smaak ervan, maar ook met de hoeveelheid feiten en fabels die erover de ronde doen. Zo zou honing veel gezonder zijn dan suiker, kan het keelpijn genezen en nooit vervallen. Maar klopt dat wel? Honingexpert Wim Reybroeck scheidt 8 feiten van fabels: “De enzymen die bijen toevoegen aan honing zijn goed voor je lichaam.” [naar artikel]
Meer verkeersveiligheid, betere luchtkwaliteit en minder lawaai. Dat is wat het stadsbestuur belooft. Maar klopt dat wel? Wordt de Gentenaar echt gezonder van dit plan? Cathy Galle [naar artikel]
We leren dat comfortfood ongezond is, maar dat hoeft niet altijd. Sorbetijs is bijvoorbeeld even lekker en bevat minder calorieën dan het klassieke... [naar artikel]
De zomer komt eraan, en dan willen we misschien hier of daar wel een kilootje minder of een centimetertje eraf. Dus gaan we gezonder eten: een [naar artikel]
Wie aan de kust woont, voelt zich gezonder dan wie in het binnenland woont. Dat blijkt uit een studie door het Vlaams Instituut voor de Zee, de universiteit van Gent en de Britse universiteit van Exeter. Maar hoe het komt dat kustbewoners zich gezonder voelen, weten de onderzoekers voorlopig niet. [naar artikel]
Wie vlees van het menu schrapt en daarmee denkt vanzelf een stuk gezonder bezig te zijn, is eraan voor de moeite. Een grootschalige studie van [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.