Heel veel klanten wilden maandag op de laatste openingsdag van warme bakker Sleeckx in Pulderbos speciaal nog eens langskomen. Bakker Marc Sleeckx (54) sluit, met als hoofdreden de hoge energieprijzen. Sleeckx Lunch & Brunch van zijn vrouw Jeannine Meeus (55) vlak naast de bakkerij blijft wél open. Pulderbos heeft nu geen slager, bank, geldautomaat of bakker meer. Gelukkig zijn er wel nog wat cafés. [naar artikel]
Marleen en Walter Waterschoot wilden hun bakkerij aan het Noulaertsplein in Edegem pas eind 2023 na vijftig jaar sluiten. Maar de hoge energiekosten sturen hun afscheid helemaal in de war. [naar artikel]
Na 72 jaar zijn de ovens van bakkerij Vangeloven in Voorshoven definitief gedoofd, de rekken en de togen zijn leeg. “Door de hoge energiekosten was het niet meer te houden. Het is einde verhaal.” [naar artikel]
Zondag worden in bakkerij Wilmar in Muizen (Mechelen), op de Magdalenasteenweg, de laatste broden en taartjes verkocht. Zaakvoerder Jacques Pörtner (55) is na een operatie werkonbekwaam verklaard en kan niet langer de stiel van bakker uitoefenen. Hiermee verdwijnt na bijna veertig jaar de enige warme bakker in het dorp. [naar artikel]
Na 72 jaar zijn de ovens van bakkerij Vangeloven in Voorshoven definitief gedoofd, de rekken en de togen zijn leeg. “Door de hoge energiekosten was het niet meer te houden. Het is einde verhaal.” [naar artikel]
Bakkerij Lints is een van Antwerps bekendste bakkers. Mensen staan er soms tot buiten aan te schuiven voor hun zondagse pistolet of croissant. Toch komt ook deze bakker in de problemen door de hoge energiekosten. Bakkersdochter Axelle Van Titelboom trekt aan de alarmbel: “We zitten met de handen in het haar.” [naar artikel]
Het is even niet goed gegaan met Johan Boskamp. De 74-jarige Nederlander kampte met hartproblemen en belandde zelfs op de operatietafel. “Het was heel slecht. Ik lag bijna bij de warme bakker”, aldus de ex-trainer van onder andere Anderlecht bij Veronica Offside. [naar artikel]
Voetbalanalist Jan Boskamp (74) heeft een pacemaker gekregen. Dat vertelde de Nederlander in het programma ‘Veronica Offside’. “Het was heel slecht. Ik lag bijna bij de warme bakker.” [naar artikel]
Bijna een kwart van de horecazaken in de provincie Antwerpen komt in de problemen door de hoge energiekosten. Dat blijkt uit een studie van Graydoncreditsafe, een specialist in de analyse van bedrijfsgegevens. “De reserves zijn helemaal op”, zegt directeur Eric Van den Broele. [naar artikel]
Bakkerij Lints is een van de bekendste bakkers van Antwerpen. Mensen staan er soms tot buiten aan te schuiven voor hun zondagse pistolet of croissant. Toch komen ook zij in de problemen door de hoge energiekosten. Bakkersdochter Axelle Van Titelboom trekt aan de alarmbel: “We zitten met de handen in het haar.” [naar artikel]
Voetbalanalist Jan Boskamp (74) heeft een pacemaker gekregen. Dat vertelde de Nederlander in het programma ‘Veronica Offside’. “Het was heel slecht. Ik lag bijna bij de warme bakker.” [naar artikel]
Steeds meer mensen kopen een brood of taart in de supermarkt, daardoor verdwijnt de warme bakker stil maar zeker uit het straatbeeld. [naar artikel]
Vlaanderen telt steeds minder warme bakkers. Ze haken af door de energie- en graancrisis. Bakkerij Kenis doet net het tegenovergestelde en opent een derde vestiging in de Bocholtse Brugstraat. “Het verhaal van de warme bakker staat centraal.” [naar artikel]
De artisanale warme bakkers hebben het moeilijk. Steeds meer mensen halen hun brood in de supermarkt en de lastige werkuren maken het beroep van bakker minder aantrekkelijk voor jonge mensen. Maar desondanks kan je als warme bakker nog steeds het verschil maken, dat bewijst Willem Verlooy die deze week een nieuwe zaak opende in Antwerpen. [naar artikel]
De Kempense voetbalclubs uit de amateurreeksen trekken aan de alarmbel. De hoge energiekosten wegen zwaar op het budget en er zijn nauwelijks oplossingen voorhanden om meer inkomsten te genereren. “De huidige situatie vormt een bedreiging voor de werking en op termijn zelfs het voortbestaan van de club.” [naar artikel]
Eén op vier Limburgse ondernemers maakt verlies door de hoge energiekosten, dat blijkt uit een bevraging bij 286 kmo’s door Unizo Limburg. Dat betekent dat de ondernemers moeten besparen of afbouwen. Zo ook Evie Philippe van het gezonde cateringbedrijf Gezondigd. Ze opende naast haar take-away vestiging pas een tweede pand met restaurant in het centrum van Hasselt. Maar door de hoge energiekosten moet Philippe na enkele maanden al terug sluiten. Take-away blijft wel nog altijd mogelijk in de Veldstraat in Hasselt. [naar artikel]
Het bekende restaurant Troubadour in Berchem sluit zijn deuren. John Verbeeck, de eigenaar van het restaurant, moet het hoofd bieden aan “gezondheidsuitdagingen”. “Hij heeft tijd nodig om te herstellen”, klinkt het bij de aankondiging op de website. [naar artikel]
Een gewoon wit brood van 800 gram kost bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro. Dat is 10 tot 20 cent meer dan vorige maand. Een brood wordt dus ruim 10% duurder. Dat lijkt redelijk, want bloem, toch het belangrijkste ingrediënt, werd het voorbije jaar 30% duurder. Ook andere bakkerijgrondstoffen zijn schaars en bijgevolg prijzig en dan moet de elektriciteitsafrekening nog komen. “Tot een half jaar geleden betaalde ik 1.400 euro per maand aan elektriciteit, als daar straks 20% bijkomt, dan moet ik dat natuurlijk op een of andere manier kunnen compenseren”, zegt een bakker uit Schoten. [naar artikel]
Na 41 jaar sluit de winkel "Bartolomeus Meester-Kaasheer" in het centrum van Tienen. Vooral de hoge energiekosten maken het niet langer houdbaar voor uitbater Bart Van den Daele om de fysieke winkel nog open te houden. Hij gaat zijn producten voortaan online verkopen. [naar artikel]
‘Een warme bakker moet altijd om middernacht uit zijn bed: vergeet dat cliché.’ [naar artikel]
De Brusselse technoclub Fuse sluit met onmiddellijke ingang de deuren na een klacht van een buur. De komende twee weken alvast zal er daardoor geen muziek te horen zijn in de club. “Deze sluiting is disproportioneel, maar we hopen zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.” [naar artikel]
Een school in Aarlen, in de provincie Luxemburg, krijgt felle kritiek van ouders nadat de directie besloten heeft om een “bijdrage voor de energiekosten” door te rekenen aan elke leerling. Dat schrijft ‘RTL Info’. Door de hoge energieprijzen zullen de ouders van de kinderen jaarlijks 40 euro moeten betalen, bovenop de ‘gewone’ schoolkosten. “Schandalig”, vinden de meesten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.