Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Zijn er daarin opvallende gelijkenissen of verschillen met de Belgische keuken? En hoe maak je zelf een lekkere shakshuka of hummus? Lori Dardikman en Tom Sas van Boker Tov delen vier recepten en hun beste tips. “Het geheime ingrediënt van hummus is tijd. Dat kan je niet ‘rap rap' maken.” [naar artikel]
Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Zijn er daarin opvallende gelijkenissen of verschillen met de Belgische keuken? En hoe maak je zelf een lekkere shakshuka of hummus? Lori Dardikman en Tom Sas van Boker Tov delen vier recepten en hun beste tips. “Het geheime ingrediënt van hummus is tijd. Dat kan je niet ‘rap rap' maken.” [naar artikel]
De Midden-Oosterse keuken is al een tijdje aan een opmars bezig in ons land en puree van kikkererwten – oftewel hummus – is dan veruit het meest... [naar artikel]
Chef Yotam Ottolenghi heeft er ongetwijfeld ook iets mee te maken, maar de Midden-Oosterse keuken is vooral populair dankzij haar eenvoud, authenticiteit en herkenbaarheid. Ook bij ons openen steeds meer Libanese en Syrische restaurantjes. [naar artikel]
De Midden-Oosterse lekkernij hummus duikt de laatste jaren steeds meer op in ons land. In elke koelkast vind je een potje en in de supermarkt barst het aanbod uit zijn voegen. “Om echt lekkere hummus te maken, heb je vooral véél geduld nodig”, verklapt de Belgisch-Libanese chef Ghina Bazzi. Smaakt die hummus uit de supermarkt dan evengoed als een zelfgemaakte variant waar veel tijd inkruipt? Ze proeft er 10 én deelt haar eigen exclusief recept. [naar artikel]
Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Deze week tonen Tom Sas en Lori Dardikman van het Antwerpse restaurant Boker Tov én het gelijknamige kookboek hoe je die keuken in 5 recepten op je bord tovert deze zomer. [naar artikel]
Ze is de grande dame van de culinaire wereld, de kampioen in receptuur, de pionier van de oosterse keuken. Nu, op haar 85ste, lanceert ze Med, een kookboek vol zuiderse gerechten en zonnige herinneringen. Een ontmoeting met Claudia Roden, de vrouw die ons hummus leerde eten. “Voedsel heeft magische kwaliteiten en kan mensen samenbrengen.” [naar artikel]
Het hummus-aanbod in de supermarkt is groot. Toch laat de kwaliteit meestal te wensen over. Dat is de conclusie van Lori Dardikman (28) en Tom Sas (42) van de Israëlische deli Bokor Tov in Antwerpen. Zij testten tien soorten supermarkt-hummus. “Er zijn een paar merken die redelijk goed smaken. Maar dan nog is de kwaliteit niet te vergelijken met die van versgemaakte hummus. Maar één merk zouden we zelf in huis halen.” [naar artikel]
Wie voor de toog in de supermarkt met smeersalades ziet, kiest liefst iets zoals kip-curry omdat dat lekkerder is, maar neigt misschien eerder naar hummus omdat dat gezonder zou zijn. Maar hoe gezond is zo’n kant-en-klare hummus écht? Diëtiste Sofie De Niet en Christer Elfving van delicatessenproducent Deldiche leggen uit. “Meer kikkererwten in de hummus betekent niet per se een hogere kwaliteit.” [naar artikel]
Geluk begint in je keuken. Dat beweert althans Roberta Schira, kokkin en culinair journaliste, die als volbloed Italiaanse haar jeugd in de keuken van grootmoeder doorbracht. Ze schreef er het boek ‘Cucinotherapia’ over, dat filosofie combineert met praktische tips en onlangs vertaald werd in het Nederlands als ‘Leve de Keuken!’. [naar artikel]
Aan designerhandtassen en -kleding hangt een behoorlijk prijskaartje. Gelukkig is er de tweedehandsmarkt, en die boomt. Vooral het merk Roberto Cavalli valt tegenwoordig behoorlijk in de smaak. Maar hoe en waar scoor je deze items? Fashionista, styliste, modejournaliste én vintagejunkie Tiany Kiriloff deelt haar beste tips. “Pas op met platformen zoals Vinted.” [naar artikel]
Naast de Sint-Hubertuskerk in de Beernaertstraat opent eind februari het eethuisje Morfo de deuren. Dat serveert in hoofdzaak meeneemgerechten, al dan niet vegetarisch, uit de mediterrane en de Midden-Oosterse keuken. [naar artikel]
Hummus is een traditionele schotel die al eeuwen gegeten wordt in het Midden-Oosten en sinds kort aan een veroveringstocht over de hele wereld is begonnen. Dit gerecht kan op zich staan, deel uitmaken van een mezze of kan zelfs als garnituur worden gegeten bij lamsvlees bijvoorbeeld. Hummus is eenvoudig te maken, maar toch telkens anders. Met kikkererwten, olijfolie, citroensap, peper en zout, eventueel wat tahin en een vleugje za’atar waan je je al in een van de sprookjes van Duizend-en-een-nacht. [naar artikel]
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke hummus met basilicum, klaar. Smakelijk! [naar artikel]
Hummus, de gekende pasta van kikkererwten met knoflook en olijfolie, doet het altijd goed aan de aperitieftafel. Maar wat als je de dip eens aan je... [naar artikel]
Aan designerhandtassen en -kleding hangt een behoorlijk prijskaartje. Gelukkig is er de tweedehandsmarkt, en die boomt. Uit onderzoek blijkt dat liefst drie keer meer mensen op zoek gaan naar vintage luxeproducten dan in 2020. Maar hoe en waar scoor je de allerbeste items? Fashionista, styliste, modejournaliste én vintagejunkie Tiany Kiriloff deelt haar beste tips. “Pas op met platformen zoals Vinted.” [naar artikel]
'Ons kookboek' - nieuwe versie of niet - heeft er een concurrent bij: 'Jeruzalem', van de hand van de Joodse chef-kok Yotam Ottolenghi en de Palestijn Sami Tamimi. Beiden werden in 1968 in Jeruzalem geboren. En beiden zijn er heilig van overtuigd dat 'de ultieme hummus kan bijdragen tot vrede in het Midden-Oosten'. [naar artikel]
Gehaktballetjes zijn verrassend veelzijdig. Met de juiste kruiden en garnituur transformeer je ze tot een volwaardig gerecht of zelfs tot een exotisch hapje. In dit geval: tot Midden-Oosterse bites afgewerkt met Libanese labneh. [naar artikel]
“Leg niet langer salami op je boterham, maar smeer hummus”. Die raad geeft het Vlaams Instituut Gezond Leven bij de lancering van haar nieuwe voedingsdriehoek. “Charcuterie bevat veel suiker, zout en vet en er is een link tussen bewerkte vleeswaren en darmkanker”, klinkt het bij het Instituut, dat hummus aanreikt als “waardig alternatief”. Maar wat is hummus eigenlijk? Waar komt het vandaan? Hoeveel kost het? En wie produceert het? [naar artikel]
Lees dit artikel: Wat doet de bedenker van Ethereum in de keuken van Mila Kunis en Ashton Kutcher? In het midden van een gesprek tussen Hollywoodacteurs Mila Kunis en Ashton Kutcher, gefilmd met een smartphone in de beslotenheid van hun keuken, verschijnt Vitalik Buterin plotseling om (enigszins uitvoerig) het concept van de door hem uitgevonden cryptomunt uit te leggen. In een even zelfgemaakte als korte talkshow, geïmproviseerd in hun eigen keuken, bespraken de […] Lees dit artikel: Wat doet de bedenker van Ethereum in de keuken van Mila Kunis en Ashton Kutcher? [naar artikel]
Goed nieuws voor wie Thaise gerechten in het centrum van Antwerpen wil afhalen: Namsaeng Thai doet haar deuren weer open na een sluiting van één jaar. Eigenaar Kua Namsaeng staat terug in de keuken en geniet ervan om zijn zelfgemaakte gerechten aan iedereen voor te schotelen: “Vooral onze pad thai en groene curry is zeer populair”, vertelt hij. [naar artikel]
De Libanese keuken, en Midden-Oosterse in het algemeen, is bijzonder populair. De gerechten zijn eenvoudig, maar zitten bomvol smaken. Wij laten ons verleiden door Shaam in Hasselt. [naar artikel]
Jeroen Meus (45) leert de Vlamingen ondertussen al 14 seizoenen lang in de potten roeren met ‘Dagelijkse kost’. Sinds deze week doet hij dat ook in een gloednieuwe keuken. In dit interview verklapt hij aan welke opvallende eisen die keuken moest voldoen, wie de persoon is op het grote schilderij in het decor, en bij welke tradities hij, Stephanie en zoontje Georges zweren in hun eigen keuken. “Donald Muylle stond mij in hoogsteigen persoon op te wachten.” [naar artikel]
Lorenzo Blom (31) en Ayse Korkmaz (31), de winnaars van het VTM-programma Mijn Keuken Mijn Restaurant, zijn volop aan de slag in centrum Antwerpen in de Kronenburgstraat. Daar houden ze drie maanden een pop-up open met hun concept Bar Nazar, dat zich richt op de Turkse keuken. “Het is zo veel meer dan pita en durum.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.