Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
07:37 uur

‘Groene gebieden in steden niet beschermen is crimineel’

De Standaard

21/09/2022 - 17:02

De groenen in de Brusselse regering reageren scherp op het socialistische voorstel om door te zetten met de bouwplannen in verschillende open, groene ruimtes in de hoofdstad.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Drie winnaars van Groene Pluim zorgen voor een duurzame wereld (04/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen week werden meer dan 1600 stemmen uitgebracht voor de Groene Pluim. Nele Van Dingenen en Ellen Princen winnen de Groene Pluim in de categorie ‘Personen’, school Straf! is de laureaat in de categorie ‘Verenigingen/non-profit’ en Out of Use is de winnaar in de categorie ‘Ondernemingen’. De laureaten kregen een kunstwerkje van Atelier Gwen Rotsaert. De Groene Pluim is een initiatief van Groen Beringen en zet initiatieven in de kijker die zich in het voorbije jaar onderscheiden hebben door een duurzaam, ecologisch en/of sociaal engagement.
  [naar artikel]
 2. BINNENKIJKEN. In deze groene oase komt Dominique Persoone tot rust: “Een pousse-café bij het kampvuur, da’s genieten!” (02/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dominique Persoone (53) is een bezige bij. De chocolatier runt niet alleen een chocoladefabriek, hij steekt ook veel tijd in tv-opnames: van ‘Junior Bake Off Vlaanderen’ en ‘De Grootste Lefgozer’ tot ‘Open Vuur’ en ‘Fear Factor’. Ontspannen doet hij het liefst in zijn eigen tuin in het landelijke Damme. Aan weekblad Story geeft de duizendpoot een uitgebreide rondleiding door z’n ‘wildernis’, een groene oase van 4.000 vierkante meter groot. “We hebben een nieuwe woning gebouwd in onze tuin.”
  [naar artikel]
 3. Hoe hackers bananen en kiwi’s tegenhielden in de Antwerpse haven: ‘Er is een heel nieuw crimineel ecosysteem ontstaan’ (03/02/2022 - De Morgen)
  Hackers hebben de voorbije dagen ook in België systemen van havenbedrijven platgelegd. Bij het onderzoek valt alvast de naam van BlackCat, een berucht ransomware-collectief. ‘Veel privébedrijven zitten nog met de mindset ‘het zal ons wel niet overkomen’.’
  [naar artikel]
 4. De stad 1 graad afkoelen? Zorg dan voor 15 procent extra bomen: ‘Overheden moeten nu in actie schieten’ (06/12/2021 - De Morgen)
  Dat parken en andere groene plekken een verkoelend effect hebben in steden is bekend. Maar hoe groot is dat effect precies? Nieuw onderzoek becijfert hoe groen steden beschermt tegen hitte-extremen.
  [naar artikel]
 5. Premier De Croo veroordeelt rellen bij coronabetoging: ‘Crimineel en walgelijk’ (22/11/2021 - De Morgen)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) veroordeelt scherp de rellen die zijn ontstaan bij de betoging tegen het coronabeleid, gisteren in Brussel. ‘Betogen is toegestaan, maar het geweld is absoluut onaanvaardbaar. Dit is crimineel gedrag en absoluut walgelijk’, zegt hij bij VRT NWS.
  [naar artikel]
 6. ‘Verhamburgering’ ligt steden zwaar op de maag (12/02/2022 - De Tijd)
  02:00 Steeds meer steden zien met lede ogen aan hoe hun commerciële centrum stilaan ‘verhamburgert’. Is de opmars van fastfoodketens te stuiten? Brussel en Brugge proberen het met een horecastop.
  [naar artikel]
 7. Belgische steden doen vanavond licht uit voor ‘Earth Hour’, ook ‘Dag van de Ecologische Overshoot’ vandaag (26/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Antwerpen en Brussel gaat zaterdagavond het licht een uur lang uit aan verschillende monumenten. Op die manier nemen de Belgische steden deel aan ‘Earth Hour’, een jaarlijkse wereldwijde actie van het Wereldnatuurfonds WWF die de strijd tegen klimaatverandering in de kijker zet. Dit jaar valt dat samen met de ‘Belgische Dag van de Ecologische Overshoot’.
  [naar artikel]
 8. Waarom Kiev als heilige grond is voor Rusland: ‘De moeder aller steden’ leg je niet zomaar in de as (02/03/2022 - De Morgen)
  Een Russisch leger dat Kiev in puin schiet, is als een katholieke strijdmacht die Rome in de as legt. Vladimir Poetin ziet Kiev als de bakermat van de Russische cultuur. In het veelbesproken essay dat hij afgelopen zomer schreef over de ‘spirituele eenheid’ tussen Rusland en Oekraïne noemde hij Kiev ‘de moeder van alle Russische steden’.
  [naar artikel]
 9. Navalny moet in strafkamp een groene broek dragen, omdat hij ‘gevaarlijk’ is (11/10/2021 - De Morgen)
  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft officieel de status van ‘extremist’ en ‘terrorist’ gekregen van de leiding van het strafkamp waarin hij sinds maart dit jaar vastzit. Het goede nieuws is volgens Navalny wel dat hij niet meer als ‘vluchtgevaarlijk’ wordt beschouwd.
  [naar artikel]
 10. Diepenbekenaar lanceert nu ook escapewandelingen in Nederland (02/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf nu kan iedereen die een ‘escape spel’ graag in openlucht wil spelen, dat ook in 5 Nederlandse steden doen. “Dat is zo en we zijn bijzonder blij met die eerste buitenlandse ervaring”, zegt mede-zaakvoerder Kobe Heleven van KrokOdile dat de escapewandelingen maakt en lanceert. “In Amsterdam kan met ‘De tikkende tijdbom’ spelen, in Den Haag ‘De Strijdlustige schat’, in Eindhoven ‘De Sluwe saboteur’, In Utrecht ‘Het meesterlijke menu’ en in Rotterdam ‘De Verontrustende verdwijning’. Net zoals in België moeten de mensen online boeken op escapefun.be. De wandelingen zijn gemiddeld 3 tot 4 kilometer. Deelnemen kost 2 5 euro per groep van 1 tot maximaal 4 personen. En voor wie nog meer zin heeft om steden op een andere manier te verkennen: er zijn nog meer Nederlandse steden op komst.”
  [naar artikel]
 11. Onze techexpert onderzoekt: hoesjes die je bankkaart ‘beschermen tegen dieven’, nuttig of onzin? (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In winkels, op marktjes, in webshops ... overal duiken ze op: hoesjes om je bankkaart met draadloos betalen te ‘beschermen’ tegen dieven. Die zouden jouw kaart vanop afstand uitlezen en je geld stelen als je zo’n hoesje niet gebruikt. Maar werken die hoesjes wel, en vooral: hebben ze nut? Onze tech-expert Kenneth Dée test het uit.
  [naar artikel]
 12. 11.11.11 lanceert Europees burgerinitiatief tegen handelsproducten uit bezette gebieden (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Zuidkoepel 11.11.11 heeft vandaag samen met een dertigtal andere organisaties de campagne ‘Made in Illegality’ gelanceerd. Met behulp van een Europees burgerinitiatief (EBI) wil 11.11.11 handel met nederzettingen in bezette gebieden, zoals de bezette Palestijnse gebieden, in de ban doen.
  [naar artikel]
 13. ‘Honderden gevallen’ van stalkerware op smartphones per jaar: wat is het en hoe kan je je ertegen beschermen? (02/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Jaarlijks zijn er in ons land ‘honderden gevallen per jaar’ van smartphones die besmet worden met stalkerware. Dat schrijft weekblad ‘Knack’ op basis van cijfers die antivirusbedrijven door stuurden. “Mogelijk gaat het maar om het topje van de ijsberg”, volgens Eddy Willems van G DATA. Dit is wat je moet weten over de spionagesoftware en wat je kan doen om je ertegen te beschermen.
  [naar artikel]
 14. Het ‘voedselmoeras’ in onze steden: ‘Prikkels sturen ons richting te veel en ongezond eten’ (25/10/2021 - De Morgen)
  Gent Dampoort gaat gehuld in de geur van frieten en pita, reclame voor snoep en alcohol schreeuwt je er toe. Een schoolvoorbeeld van een ‘voedselmoeras’, volgens een rapport dat het voedingsaanbod in stadswijken in kaart brengt. ‘Eigenlijk is het verbazend dat in onze dikmakende omgeving ‘maar’ de helft van de mensen te zwaar is.’
  [naar artikel]
 15. Antwerpen klimt in internationale ranglijst van duurzame steden (14/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpen neemt een stevige sprong voorwaarts in de internationale index van duurzame steden of Sustainable Cities Index. De stad stijgt van plek 43 naar 27. Antwerpen staat zelfs op de achtste plaats in de categorie ‘planeet’, waarin wordt gekeken naar luchtkwaliteit, fietsinfrastructuur, groene ruimtes en afvalverwerking.
  [naar artikel]
 16. Jurist vindt ‘talloze zwakke plekken’ in controle op vervuiling: ‘In dit verhaal is 3M nog de kleinste crimineel’ (28/08/2021 - De Morgen)
  Vlaamse overheden zijn naïef en nalatig geweest in de controle op vervuiling door 3M in en rond Zwijndrecht. Dat hebben juristen vrijdag uiteengezet in de PFOS-commissie in het Vlaams parlement. ‘Dit is niet uit te leggen aan de burger’. Ondertussen moet 3M stoppen met lozingen van de stof PFBSA en zet minister Demir de multinational onder verhoogd toezicht.
  [naar artikel]
 17. Minister Beke over boosterprik voor brede bevolking: ‘We moeten mensen maximaal kunnen beschermen’ (22/10/2021 - De Standaard)
  De Vlaamse regering wil de brede bevolking de kans geven een derde prik of boosterprik van het coronavaccin te krijgen. ‘Vaccinatie is niet de enige defensielijn, maar wel de belangrijkste. We moeten mensen maximaal kunnen beschermen.’
  [naar artikel]
 18. Pijnlijke vragen na de aanslag in Luik: is de crimineel wel crimineel genoeg? (30/05/2018 - De Morgen)
  Een grote vis was hij niet.?Toch richtte de ‘draaideurcrimineel’ Benjamin Herman in Luik tijdens zijn penitentiair verlof een moordpartij aan.?Het confronteert de samenleving met een pijnlijke vraag.?Wat moeten ‘we’ doen als een crimineel niet crimineel genoeg is om hem opgesloten te houden?
  [naar artikel]
 19. Armoe troef aan de pomp: ‘De tijd van ‘doe hem maar eens goed vol’ is voorbij’ (10/03/2022 - De Morgen)
  De auto voltanken, het is een pijnlijke bedoening dezer dagen. De brandstofprijzen blijven stijgen en het einde is allerminst in zicht. Vooral in kleine pompstations in landelijke gebieden merken ze dat klanten het moeilijk hebben. ‘Ze vragen geregeld om de minimale hoeveelheid, 5 liter dus.’
  [naar artikel]
 20. Reizigers uit gebieden in lockdown moeten dan toch verplicht in quarantaine (08/07/2020 - Metro)
  Reizigers die terugkeren uit gebieden die terug in lockdown zijn geplaatst moeten in quarantaine. De verschillende regeringen van ons land zijn het daar zojuist op het Overlegcomité over eens geraakt. Voor deze gebieden wordt ook een formeel reisverbod uitgevaardigd. De overheid maakt een onderscheid tussen rode, oranje en groene zones. Deze zones worden gepubliceerd op de website van Buitenlandse Zaken. Rood, oranje en groen Rode zones zijn steden, gemeenten, districten, regio’s of landen die opnieuw in lockdown worden geplaatst. Voor deze zones vaardigt België een formeel reisverbod uit. Reizigers die desondanks terugkeren uit deze zones zullen worden behandeld als “hoogrisicocontacten”, wat betekent dat ze verplicht getest en in quarantaine moeten. Oranje zones zijn steden, gemeenten, districten, regio’s of landen waarvoor een hoog gezondheidsrisico is vastgesteld op basis van objectieve epidemiologische criteria. Voor deze zones raadt België reizen sterk af. Reizigers die toch terugkeren uit deze zones zullen gevraagd worden om testen en quarantaine te ondergaan. Voor groene zones tenslotte zullen geen beperkingen worden opgelegd. Lees ook: Braziliaanse president Bolsonaro test positief op corona Het bericht Reizigers uit gebieden in lockdown moeten dan toch verplicht in quarantaine verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Wie zijn gewone bubbelbad een jacuzzi noemt, mag een leger advocaten verwachten (28/08/2021 - De Morgen)
  Als u naar een vestiging van Center Parcs trekt, zal u er in de toekomst ‘bubbelbaden’ in plaats van ‘jacuzzi’s’ vinden. Het Amerikaanse bedrijf Jacuzzi dreigt met gerechtelijke stappen als de keten zijn merknaam nog gebruikt. ‘Alleen zo kunnen grote firma’s hun naam beschermen.’
  [naar artikel]
 22. Steeds meer mensen moeten stad voor groene stadsrand ruilen: ‘De prijzen zijn echt waanzinnig hoog’ (11/02/2022 - De Morgen)
  Vastgoedprijzen stijgen niet enkel in de stadscentra, ook de groene rand daarrond moet er steeds meer aan geloven, zo leert de nieuwe Notarisbarometer. Daardoor vallen jonge kopers af. Zij moeten hun blikveld noodgedwongen verruimen. ‘Moet ik een auto kopen om mijn leven in de stad te onderhouden?’
  [naar artikel]
 23. ‘Rusland gebruikt ‘oorlogsdolfijnen’ om marinebasis aan de Zwarte Zee te beschermen’ (28/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 24. Opnieuw twee groene regio’s op Europese coronakaart, België blijft donkerrood (16/12/2021 - De Standaard)
  België blijft donkerrood ingekleurd op de Europese coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding. In de rest van Europa neemt vooral in Spanje en Portugal het aantal donkerrode regio’s toe, al duikt de groene kleur weer op in twee Roemeense gebieden.
  [naar artikel]
 25. Deze ‘groene vlaggen’ wijzen volgens relatietherapeut op gezonde relatie: “Experimenteren voor bevredigend seksleven” (12/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Als je een nieuwe relatie aangaat, is het vaak opletten geblazen voor de zogenoemde ‘rode vlaggen’, anders gezegd: alarmsignalen die duidelijk maken dat je partner niet bij je past. Het kan ook gewoon goed gaan, waardoor er spreekwoordelijke groene vlaggetjes wapperen. Relatiedeskundige Vanessa Muyldermans legt uit waaraan je kunt zien dat het de positieve kant op gaat.
  [naar artikel]
 26. Historisch ‘Hôtel du Chemin de Fer’ overleefde bombardement, nu vragen Tongenaren bescherming (03/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het nieuwe Tongerse collectief ‘Grondslag’ heeft aan Erfgoed Vlaanderen gevraagd om ‘Hôtel du Chemin de Fer’ te beschermen als monument. Het stadsbestuur liet onlangs weten het leegstaande gebouw te willen onteigenen.
  [naar artikel]
 27. Voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe publiceert boek over ontsnapping naar Iran (28/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (36) heeft onlangs een boek uitgebracht over zijn ontsnapping uit Nederland. ‘PIrania escape’ is sinds...
  [naar artikel]
 28. Duqm, de ‘sweet spot’ van DEME in de race naar groene waterstof (04/02/2022 - De Tijd)
  17:56 In de globale wedloop om groene waterstof heeft België een stevige voet tussen de deur in Oman. Terwijl DEME er in poleposition ligt om het groene goud op grote schaal te produceren, trekt minister Ti...
  [naar artikel]
 29. IN BEELD. ‘H4Z4RD’ in première op Tomorrowland (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Harde johnnyschijven uit de nineties en veel schoon bekend volk op de ‘groene’ loper op... Tomorrowland. ‘H4Z4RD’ is de zotste, hevigste en luidste Vlaamse film van ‘t moment en vraagt dus om een zotte opening. Eens niet in de bioscoop, maar op de Heilige Grond in Boom. De plek waar Dimitri Vegas (40) al jaren een ancien is als dj, en waar hij vandaag als acteur de Vlaamse filmwereld binnenrijdt.
  [naar artikel]
 30. Vooruit wil rem op vastgoedprijzen via ‘opkoopbescherming’. ‘Zo geven we starters een eerlijke kans’ (27/01/2022 - De Morgen)
  Vooruit wil dat Vlaamse steden en gemeenten met een ‘opkoopbescherming’ astronomische huur- of koopprijzen kunnen tegengaan in bepaalde wijken. Kopers moet er dan zelf wonen of een betaalbare huurprijs instellen.
  [naar artikel]
 31. ‘Sportzakmannen’ van Medrepair leverden crimineel uitzendbureau 28 miljoen euro op, parket eist tot twaalf jaar cel (08/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Een uiterst crimineel ingestelde organisatie die zich in de hoogste echelons van het drugsmilieu bewoog”, zo omschreef de aanklager vrijdag de bende rond Zakaria E.K. (25). Met behulp van corrupte reefermannen, die koelcontainers aan- en afkoppelen, zou de groep zeker twaalf partijen coke hebben uitgehaald.
  [naar artikel]
 32. ‘Waarom geen gratis groene electriciteit?’: Club van Rome blikt 50 jaar na ‘Grenzen aan Groei’ naar 2100 (16/01/2022 - De Morgen)
  Vijftig jaar geleden voorspelde de Club van Rome met het baanbrekende rapport Grenzen aan de groei al nijpende grondstoffentekorten en een CO2-uitstoot die het klimaat verandert. Nu actualiseren ze hun toekomstscenario’s, en deze keer reiken ze ook oplossingen aan. ‘Durf als overheid te kiezen voor energie-investeringen die niet winstgevend zijn.’
  [naar artikel]
 33. 90% steden bedreigd door klimaatverandering, 1 op de 4 heeft geen budget om zich te beschermen (12/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een onderzoek in 800 steden wereldwijd toont dat 90% van de steden ernstige gevolgen van de klimaatverandering zal ondervinden. Maar tegelijk heeft bijna de helft van de steden nog geen plannen om zich aan te passen aan de nieuwe realiteit. De belangrijkste reden: te weinig centen.
  [naar artikel]
 34. Geslaagde (vorm)test voor Van Aert met het oog op de Tour, maar ook niet meer dan dat want... de ene groene trui is de andere niet (13/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met twee ritzeges en de groene trui is het ‘opdracht volbracht’ voor Wout van Aert in het Critérium du Dauphiné. Groen is ook waar hij volgende maand voor gaat in de Tour de France. Dat wordt dan iets ingewikkelder. De ene groene trui is namelijk de andere niet.
  [naar artikel]
 35. Geslaagde (vorm)test voor Van Aert met het oog op de Tour, maar ook niet meer dan dat want... de ene groene trui is de andere niet (13/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met twee ritzeges en de groene trui is het ‘opdracht volbracht’ voor Wout van Aert in het Critérium du Dauphiné. Groen is ook waar hij volgende maand voor gaat in de Tour de France. Dat wordt dan iets ingewikkelder. De ene groene trui is namelijk de andere niet.
  [naar artikel]
 36. ‘Afghaans meisje met de groene ogen’ naar Italië geëvacueerd (26/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Sharbat Gula, de Afghaanse vrouw die als ‘meisje met de groene ogen’ wereldberoemd werd door haar portret op de cover van National Geographic, is naar Italië geëvacueerd. Dat maakte de regering van Mario Draghi bekend.
  [naar artikel]
 37. De tragedie van Rayan is de nachtmerrie van elke ouder: ‘Een kind raakt bij iedereen een gevoelige snaar’ (06/02/2022 - De Morgen)
  De kleine Rayan (5) heeft het niet gehaald. Alweer houdt de dood van een kleine jongen de hele wereld in de ban. Psychologen kunnen perfect verklaren waarom we sterk met zo’n verhaal meevoelen. ‘Het zit in onze genen om een kind te beschermen.’
  [naar artikel]
 38. Streamz belooft “de grootste bankroof ooit” in ‘De Kraak’ (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Gene Bervoets (65) als crimineel meesterbrein en een resem straffe namen als zijn handlangers. Nadat ‘De Kraak’ al een topcast aankondigde, beloven de eerste beelden van de nieuwe Streamz-serie nu ook een ambitieus en meeslepend verhaal.
  [naar artikel]
 39. Huizen in provinciesteden alweer duurder geworden: wie kan nog een huis kopen in de stadsrand? (10/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  De huizenprijzen in de ‘groene rand’ van steden als Gent en Leuven zijn vorig jaar spectaculair gestegen. In Heverlee, bijvoorbeeld, met 16 procent, in Drongen met 32 procent. Vooral één bepaalde groep moet afhaken.
  [naar artikel]
 40. Gène Bervoets schittert als gewiekste bendeleider in Streamz-reeks ‘De Kraak’ (01/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Streamz pakt vanaf vandaag uit met de gloednieuwe serie ‘De Kraak’, waarin een dievenbende de grootste bankroof aller tijden wil plegen. Gène Bervoets kruipt in de huid van crimineel Alidor Van Praet, die met z’n meesterplan 350 miljoen euro rijker hoopt te worden.
  [naar artikel]
 41. Gène Bervoets schittert als gewiekste bendeleider in Streamz-reeks ‘De Kraak’ (01/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Streamz pakt vanaf vandaag uit met de gloednieuwe serie ‘De Kraak’, waarin een dievenbende de grootste bankroof aller tijden wil plegen. Gène Bervoets kruipt in de huid van crimineel Alidor Van Praet, die met z’n meesterplan 350 miljoen euro rijker hoopt te worden.
  [naar artikel]
 42. Burgemeester Mathias De Clercq trekt van ‘joint’ tijdens Gentse Feesten: “Ik raad een bezoek aan ‘Zataclan’ warm aan” (18/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) is ‘ne groene’ geworden. Tijdens de Gentse Feesten trok hij samen met 38 anderen van een enorme ‘joint’. Vlaamse Belang wilde klacht indienen, maar zag daar finaal van af.
  [naar artikel]
 43. ‘Sinds mijn 12de ben ik niet anders gewend dan dat ik uitgekafferd word voor het vuil van de straat’ (08/11/2021 - De Morgen)
  Jeroom beschreef ze als ‘half West-Vlaams, half hersenverlamd’, maar dat doet de taal van ’s lands eerstaanwezende youtuber Nathan Vandergunst, alias Acid, oneer aan. Tot spijt van wie het benijdt, kwam er tijdens zijn deelname in De slimste mens ter wereld zelfs iets zinnigs uit. ‘Als 8-jarige zei iedereen dat ik mijn mama moest beschermen. Ik vond het dus maar logisch dat ik met haar zou trouwen.’
  [naar artikel]
 44. Nieuwe “milieuvriendelijke” papieren rietjes McDonald’s niet recycleerbaar, oude plastic rietjes wél (05/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de heisa rond papieren rietjes die bijna ‘oplossen’ in het drankje, is McDonald’s in een nieuwe discussie verzeild geraakt met de ‘groene’...
  [naar artikel]
 45. ‘Mijn hoofdpersonage had meer fantasie dan ikzelf’ (23/11/2021 - De Tijd)
  11:34 Maarten Inghels schreef een truecrimethriller over hoe hij in de val liep van de bekende crimineel Piet Van Haut, die honderden mensen en bedrijven oplichtte. ‘Deze roman was de domste beslissing uit ...
  [naar artikel]
 46. Vlaamse regering overweegt om ‘bij uitzondering’ uitgebreide coronapas toe te staan (11/09/2021 - De Morgen)
  De Vlaamse regering overweegt om afzonderlijke steden en gemeenten de mogelijkheid te geven om de coronapas uitgebreider in te zetten. ‘We begrijpen dat er uitzonderingen nodig zijn voor steden waar de vaccinatiegraad laag ligt’, aldus Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V). Maar het moeten uitzonderingen blijven, zo wordt benadrukt.
  [naar artikel]
 47. STANDPUNT. Een wetenschappelijke onderbouwing voor ‘vadsige wijven’? We zijn benieuwd (09/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  ‘‘Bende trienen’, ‘vadsige schijtwijven’, ‘dom wicht’, ‘hoer’, ‘geit’, ‘dansende discotheekwijven’: volleybalcoach Gert Vande Broek had een bedenkelijke methode om de speelsters van het nationale team scherp te houden.
  [naar artikel]
 48. Met dit simpele trucje met 'verborgen steden' kan je veel geld op je vliegticket besparen (08/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Door gebruik te maken van zogenaamde ‘verborgen steden’ kan je tientallen euro’s besparen op een vliegticket. De meeste luchtvaartmaatschappijen...
  [naar artikel]
 49. Groene vingers op bestelling: ‘Plantenconsulent’ Thomas komt thuis je kamerplanten verzorgen (of redden) (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kamerplanten zijn niet alleen een streling voor het oog, ze blijken ook nog eens goed voor je gezondheid. Maar ze kunnen ook ettertjes zijn die sterven voor je ’t weet. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ‘plantenconsulenten’ die bij je thuis advies komen geven. Thomas Goyvaerts (30) maakte er zijn beroep van. Hij weet als geen ander welke groene parels geschikt zijn voor beginners en met welke ingrepen je ze in leven houdt. “Let op: sommige planten zijn giftig voor je huisdieren.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy