Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
09:27 uur

Doek valt over vaste benoeming gemeentepersoneel

De Standaard

21/09/2022 - 17:02

De Vlaamse regering wil gemeente- en provincieambtenaren gemakkelijker kunnen ontslaan. De vakbonden lopen storm.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Minister Weyts licht akkoord over vaste benoeming leerkrachten toe: al na 360 dagen kans op vaste benoeming (24/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) licht het akkoord toe dat hij met de onderwijsvakbonden heeft gesloten over de vaste benoeming en evaluatie van leerkrachten. Je kan het hier allemaal live volgen. Samengevat kunnen leerkrachten binnenkort al vanaf 360 in plaats van 690 dagen vast benoemd worden, maar kunnen ze ook sneller ontslagen worden.
  [naar artikel]
 2. Schooldirecteurs willen af van vaste benoeming (13/04/2019 - De Morgen)
  De vaste benoeming voor leerkrachten moet verdwijnen. Tot die conclusie komt een forse meerderheid van de door de onderwijskoepel van steden en gemeenten (OVSG) ondervraagde schooldirecteurs. Zij willen hun leraren liever een gewoon contract voorschotelen.
  [naar artikel]
 3. Afschaffing vaste benoeming wakkert vuur alleen maar aan (07/04/2019 - De Morgen)
  Specifiek bij de overheidsvakbonden veroorzaakt de 'afschaffing' van de vaste benoeming van ambtenaren heel wat wrevel. De maatregel geldt wel alleen voor nieuwe aanwervingen, en bovendien blijven de zogenoemde 'gezagsfuncties' wel vastbenoemd.
  [naar artikel]
 4. Akkoord over vaste benoeming leerkrachten (22/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en de onderwijsvakbonden hebben akkoord bereikt over de vaste benoeming en evaluatie van leerkrachten. De details worden pas bekendgemaakt bij de officiële voorstelling van het akkoord, overmorgen. De onderhandelingen over de kwestie hebben maanden geduurd.
  [naar artikel]
 5. OPROEP. Werk jij als leraar zonder vaste benoeming? (24/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Leerkrachten die zwak presteren zullen binnenkort sneller kunnen worden ontslagen. Tegelijkertijd zullen startende leerkrachten dubbel zo snel een vaste benoeming kunnen krijgen, zo zijn Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en de onderwijspartners overeengekomen.
  [naar artikel]
 6. Sneller benoemen, maar ook sneller ontslaan: akkoord over vaste benoeming leerkrachten (22/02/2021 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en de onderwijsvakbonden hebben akkoord bereikt over de vaste benoeming en evaluatie van leerkrachten. In afwachting van de officiële voorstelling overmorgen zijn nog niet veel details bekend. De onderhandelingen over de kwestie hebben maanden geduurd.
  [naar artikel]
 7. Minister Weyts licht akkoord over vaste benoeming leerkrachten toe (24/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) licht het akkoord toe dat hij met de onderwijsvakbonden heeft gesloten over de vaste benoeming en evaluatie van leerkrachten. Je kan het hier allemaal live volgen.
  [naar artikel]
 8. Doek valt over coronacommissariaat (en commissaris Facon): ook barometer verdwijnt wellicht (02/03/2022 - De Morgen)
  Coronacommissaris Pedro Facon zwaait op 8 april af en ook over expertengroep GEMS valt dan het doek. Dat schrijft De Standaard en bevestigt woordvoerster Gudrun Briat.
  [naar artikel]
 9. Minister Weyts licht akkoord over vaste benoeming leerkrachten toe (24/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) licht het akkoord toe dat hij met de onderwijsvakbonden heeft gesloten over de vaste benoeming en evaluatie van leerkrachten. Je kan het hier volgen.
  [naar artikel]
 10. Doek valt voor Belgische elektrische driewieler ECAR (19/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Doek valt voor Belgische elektrische driewieler ECAR Het doek lijkt te vallen voor de ECAR 333, een Belgische elektrische driewieler waarvan er een prototype was voorgesteld tijdens het Brussels autosalon van 2015. ECAR Belgian Green Vehicle, het bedrijf achter het voertuig, is door de ondernemingsrechtbank van Luik failliet verklaard, zo laat bedenker Xavier Van der Stappen maandag weten. Het faillissement is volgens […] Lees dit artikel: Doek valt voor Belgische elektrische driewieler ECAR
  [naar artikel]
 11. ‘40-45' stopt: meest succesvolle Vlaamse musical ooit vanaf 6 augustus in de bioscoop (03/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het doek valt over de spektakel-musical ‘40-45'. Zondagavond bezocht een groot publiek de allerlaatste voorstelling in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Maar het doek valt niet letterlijk over de succesvolle musical. Want vanaf 6 augustus verschijnt die op het witte doek.
  [naar artikel]
 12. “Hoe wil je zo het lerarentekort bestrijden?”: leerkrachten met zicht op vaste benoeming belanden net nu ‘massaal’ op straat (16/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Onderwijsvakbonden worden deze maand overspoeld door klachten van leerkrachten die een negatieve evaluatie krijgen, net wanneer ze in aanmerking komen voor een tijdelijke aanstelling van doorlopende duur (TADD). Dat is een tussenstap naar een vaste benoeming. “Niet te begrijpen in het kader van het lerarentekort.”
  [naar artikel]
 13. Begin april valt doek over coronacommissariaat: “Tijd is rijp om onze opdrachten terug te geven” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Coronacommissaris Pedro Facon zwaait op 8 april af en ook over expertengroep Gems valt dan het doek. Dat schrijven de Mediahuiskranten en bevestigt woordvoerster Gudrun Briat aan Belga.
  [naar artikel]
 14. ACV voert actie voor behoud vaste benoemingen: “Trouwe bewaker van de democratie moet blijkbaar dood” (09/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Met ludieke acties houdt de christelijke vakbond ACV het protest gaande tegen een idee van minister Steven Vandeput om de vaste benoeming van vaste (federale) ambtenaren af te schaffen. Donderdag kwam Antwerpen aan de beurt.
  [naar artikel]
 15. OPROEP. Sta jij al jaren in het onderwijs zonder benoeming? (24/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf september 2022 zullen leerkrachten na een volledig schooljaar al zicht krijgen op een vaste benoeming. Daarnaast zal de ontslagprocedure in het onderwijs vereenvoudigd worden.
  [naar artikel]
 16. Vandaag valt doek over Fortis-strafzaak (17/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na twaalf jaar valt vandaag het doek over het strafonderzoek naar de ondergang van Fortis.
  [naar artikel]
 17. Valt dinsdag doek over amateurvoetbal? (11/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Valt dinsdag het doek over de voetbalcompetities in de lagere reeksen? De kans bestaat. De crisiscel van de voetbalbond zit dinsdagnamiddag immers samen om het vervolg van die amateurcompetities te bespreken. Een (nieuw) uitstel van de herstart - tot nader order voorzien op 14 februari - lijkt onvermijdelijk, maar ook een stopzetting ligt op tafel.
  [naar artikel]
 18. Valt maandag het doek over Sporting Lokeren? “Geen nieuwe financiële middelen” (17/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Maandag valt mogelijk het doek over Sporting Lokeren. Dan komt de club met stamnummer 282 voor bij de Rechtbank van Koophandel van Dendermonde...
  [naar artikel]
 19. De kracht van leerkracht Liesbet: "Vaste benoeming niet zien als stuk papier dat ons sowieso gelukkig maakt" (01/09/2018 - VRT NWS)
  Volgende week begint het nieuwe schooljaar. Naar aanleiding daarvan laat VRT NWS zes leerkrachten aan het woord over hun passie: voor de klas staan. Maar ze uiten ook hun bezorgdheden over het onderwijs. Vandaag is het de beurt aan Liesbet Depreeuw, een 46-jarige leerkracht Nederlands. Ze durft de vaste benoeming in vraag stellen en vraagt zich ook af waar die grote onderwijshervorming blijft.
  [naar artikel]
 20. Doek valt over expertengroep GEMS (02/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Overlegcomité zal vrijdag de laatste coronamaatregelen opheffen, op het mondmasker in het openbaar vervoer en de CO2-meters na. Ook de crisisaanpak van de overheid wordt afgeslankt. Volgens Pedro Facon valt op 8 april het doek over de expertengroep GEMS én over zijn eigen coronacommissariaat.
  [naar artikel]
 21. Het doek valt over ‘De Kemping’: “De meeste jongeren zijn aan een job geraakt” (03/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Inmiddels zijn we al negen maanden na de opnames, maar vanavond valt ook op televisie het doek over De Kemping. Hoe gaat het nu met de jongeren? Vonden ze een job en raakten ze gelanceerd in de maatschappij? Tijs Vanneste, die de groep tijdens het project aanstuurde, geeft uitsluitsel.
  [naar artikel]
 22. Na 39 jaar valt doek over Wereldwinkel van Boudewijn en Lieve: “We waren pas getrouwd en verkochten al fairtradeproducten” (21/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Samen met de sloop van het oud-klooster valt ook het doek over Wereldwinkel Waarschoot, die eind deze week sluit in de Schoolstraat. Boudewijn Van Hyfte en Lieve Bonamie zien hun levenswerk eindigen. “We gaan ons veertigste jubileum nèt niet halen.”
  [naar artikel]
 23. Met het einde van FC De Kampioenen valt ook het doek over de tv-carrière van Johny, de karakterkop van de ploeg (10/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu Vlaanderens populairste comedy “FC De Kampioenen” definitief stopt, valt ook het doek over de televisiecarrière van Johny De Coensel (66) uit Oudenaarde. Als voetballer en tooghanger werd hij zelf een bekende Vlaming. “Ik heb een prachtige tijd beleefd. Jammer van die bijzonder valse noot in de kerstspecial, die me wel heel dwars zit”, vertelt Johny.
  [naar artikel]
 24. Valt straks toch het doek over zaak De Pauw? (11/12/2021 - De Morgen)
  De burgerlijke partijen wilden gisteren niet reageren op het onverwachte nieuws dat tv-maker Bart De Pauw geen beroep aantekent tegen zijn veroordeling. Valt straks toch het doek over de zaak-De Pauw?
  [naar artikel]
 25. Doek valt over ‘F.C. De Kampioenen’: “Het is mooi geweest” (09/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na 273 afleveringen, vier films en een kerstspecial die goed was voor bijna 2,4 miljoen kijkers valt het doek over Vlaanderens populairste comedy: ‘F.C. De Kampioenen’ stopt ermee. Die beslissing werd door de acteurs zelf genomen. “Het moest ooit stoppen en dit lijkt me inderdaad een goed moment”, zegt scenarist Bart Cooreman.
  [naar artikel]
 26. Met het einde van F.C. De Kampioenen valt ook het doek over de tv-carrière van Johny, de karakterkop van de ploeg (10/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu Vlaanderens populairste komische reeks F.C. De Kampioenen definitief stopt, valt ook het doek over de televisiecarrière van Johny De Coensel (66) uit Oudenaarde. Als voetballer en tooghanger werd hij zelf een bekende Vlaming. “Ik heb een prachtige tijd beleefd. Jammer van die bijzonder valse noot in de kerstspecial, die me wel heel dwars zit”, vertelt Johny.
  [naar artikel]
 27. Commotie over aanstelling directrice kleuterschool (22/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De vaste benoeming van de waarnemend directrice in de gemeentelijke kleuterschool van Vechmaal deed tijdens de laatste gemeenteraad heel wat stof opwaaien. “Dit ruikt naar een politieke benoeming”, klonk het bij de oppositie. Volgens de meerderheid zijn de regels echter correct gevolgd.
  [naar artikel]
 28. Doek valt over hotel Koeckhofs in Achel, maar nieuwe eigenaar laat nog niet in kaarten kijken (21/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Achel komt een einde aan een hoofdstuk, want half augustus valt na bijna een halve eeuw het doek over hotel-restaurant Koeckhofs. Zaakvoerders Mark Bonneu en Inge Van de Broek willen zich nog meer focussen op hun restaurant Food Emotions.
  [naar artikel]
 29. Morgen valt het doek over het proces-De Pauw: 6 artikels over wat er vooraf gebeurde (24/11/2021 - De Morgen)
  Donderdag valt in Mechelen het doek over het proces tegen tv-maker Bart De Pauw. Dan weten we of de rechtbank hem schuldig acht aan belaging en overlast door middel van elektronische communicatiemiddelen. Met deze zes artikels uit ons archief, bent u helemaal mee met wat er vooraf gebeurde.
  [naar artikel]
 30. Doek valt over smartphonedivisie LG (05/04/2021 - Express)
  De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant LG stopt met zijn verlieslatende gsm-activiteiten. Eind juli zal de sluiting naar verwachting afgerond zijn. Dat zegt de raad van bestuur van LG Electronics maandag in een verklaring. ‘De strategische beslissing van LG om de zeer concurrentiële sector van de mobiele telefonie te verlaten, stelt het bedrijf in staat om middelen te […] The post Doek valt over smartphonedivisie LG appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Doek valt voor Renault Espace (15/05/2020 - Express)
  Na bijna vier decennia verdwijnt het model Espace uit de portfolio van de Franse autobouwer Renault. Het model was in... The post Doek valt voor Renault Espace appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Boegeroep na goedkeuring Edegems meerjarenplan: “44% van het gemeentepersoneel vloeit af” (16/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Met een staking en een optocht naar het gemeentehuis zette het Edegemse gemeentepersoneel druk op het N-VA-bestuur. Toch voert de partij op 1 januari haar meerjarenplan uit.
  [naar artikel]
 33. Doek valt vanavond over ‘Dertigers’: “Het verhaal moest steeds realistisch blijven” (17/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Eén slacht vanavond de kip met de gouden eieren. Hoewel nog steeds een groot succes, valt onvermijdelijk het doek over Dertigers. “We wilden niet vervallen in een serie met sensationele soapachtige plotwendingen”, zegt bedenker Wim De Smet (41).
  [naar artikel]
 34. Voka wil vaste benoeming onderwijs herbekijken (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. Volg live: Amerikaanse Senaat stemt over benoeming van Kavanaugh tot opperrechter (06/10/2018 - VRT NWS)
  Vanavond valt de definitieve beslissing over de benoeming van Brett Kavanaugh als rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof.  De benoeming is omstreden nadat Kavanaugh beschuldigd werd van seksueel overschrijdend gedrag. Volg hier live de stemming in de Senaat. De stemming begint vermoedelijk rond 21.30u.
  [naar artikel]
 36. OPROEP: Ben je leerkracht en wil je reageren op het akkoord over de vaste benoemingen? (24/02/2021 - VRT NWS)
  Deze ochtend heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) het nieuwe akkoord over de vaste benoemingen voorgesteld. Beginnende leerkrachten zullen sneller uitzicht krijgen op een vaste benoeming, maar leerkrachten die slecht functioneren kunnen ook sneller ontslagen worden. Ben je leerkracht en wil je graag reageren op dit nieuws? Vul dan zeker onderstaand formulier in.
  [naar artikel]
 37. Doek valt over ‘gele limonade’ van Léberg, curator hoopt op doorstart (23/11/2020 - Express)
  Léberg Bronnen, de fabrikant van waters en limonades uit het Vlaams-Brabantse Roosdaal, is officieel failliet. Het voorbije jaar ging het... The post Doek valt over ‘gele limonade’ van Léberg, curator hoopt op doorstart appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Doek valt voor KSV Roeselare: faillissement wordt aangevraagd (11/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het doek valt voor voetbalclub KSV Roeselare. Het faillissement zal worden aangevraagd. Dat werd vrijdag bekendgemaakt aan de spelers. Trainer Fraeye en boegbeeld Wouter Biebauw trokken wenend weer naar binnen toen de beslissing werd gecommuniceerd. Een kleine honderd fans waren aanwezig op de tribunes van Schiervelde om het verdict af te wachten.
  [naar artikel]
 39. Bart De Pauw betaalt 1 euro symbolische schadevergoeding en gaat niet in beroep: valt het doek dan toch over de zaak? (11/12/2021 - De Morgen)
  De burgerlijke partijen wilden gisteren niet reageren op het onverwachte nieuws dat tv-maker Bart De Pauw geen beroep aantekent tegen zijn veroordeling. Valt straks toch het doek over de zaak-De Pauw?
  [naar artikel]
 40. Vergoeding gemeentepersoneel (15/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De gemeenteraad gaf groen licht voor de aanpassing van de maaltijdcheques en de fietsvergoeding voor het gemeentepersoneel. Die bedragen worden respectievelijk opgetrokken van 5,45 naar 6 euro en van 0,20 tot 0,24 euro.
  [naar artikel]
 41. Na 25 jaar valt doek over moordzaak Vera Van Laer: parket wil drie (ex-)politiemannen niet vervolgen (30/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het parket wil de drie verdachte politiemannen in het moorddossier rond Vera Van Laer niet voor de rechter brengen. Donderdag zal de buitenvervolgingstelling gevorderd worden. Daarmee valt na 25 jaar het doek over de zaak.
  [naar artikel]
 42. Valt het doek over het witte doek? (05/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De films van studio Warner Bros zullen volgend jaar tegelijk in de cinema en op streamingdienst HBO Max uitkomen. Traditioneel zijn nieuwe films eerst enkele maanden uitsluitend in de bioscoop te zien, maar de coronacrisis duwt streamingdiensten in een stroomversnelling. Betekent dit de doodsteek van de bioscoop? Filmmaker Jan Verheyen en professor communicatiewetenschappen Tom Evens (UGent) zien het witte doek nog niet verdwijnen.
  [naar artikel]
 43. Doek valt na 273 afleveringen over F.C. De Kampioenen (09/03/2021 - De Morgen)
  Het doek is gevallen over F.C. De Kampioenen. Na 273 afleveringen, vier films en een kerstspecial hebben de acteurs zelf beslist om de stekker uit de populairste Vlaamse comedy ooit te trekken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 44. Doek valt over kerk van Balendijk (26/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op Onze Lieve Heer Hemelvaart sloot een tweede kerk in Lommel definitief de deuren. Na eerder de parochiekerk van Stevensvennen, is nu ook het doek gevallen over de kerk van Balendijk.
  [naar artikel]
 45. Vaste benoeming in onderwijs wordt hervormd: volg hier LIVE de persconferentie (24/02/2021 - VRT NWS)
  Er is een akkoord over hervormingen van de vaste benoemingen in het onderwijs en de evaluatie van leerkrachten. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en de onderwijspartners geven rond 8.30 uur uitleg in een persconferentie, die kan u hierboven live meevolgen.
  [naar artikel]
 46. Doek valt na 273 afleveringen definitief over F.C. De Kampioenen (09/03/2021 - De Morgen)
  Het doek is finaal gevallen over F.C. De Kampioenen. Na 273 afleveringen, vier films en een kerstspecial hebben de acteurs zelf beslist om de stekker uit de populairste Vlaamse comedy ooit te trekken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 47. Doek valt voor hekkensluiter: Koersel-Ham degradeert (03/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het doek is gevallen voor hekkensluiter RSC Koersel-Ham in tweede nationale B. Na het 2-6-verlies tegen Houthalen - de zestiende nederlaag al dit seizoen - is de degradatie onafwendbaar.
  [naar artikel]
 48. Jonge leerkrachten steeds sneller vastbenoemd (03/09/2018 - De Morgen)
  Uit de jongste cijfers blijkt dat jonge leerkrachten steeds sneller een vaste benoeming krijgen. Dat moet het tekort mee helpen oplossen. Minister van onderwijs Hilde Crevits wil wel de evaluaties voor vaste benoemingen aanpassen. 
  [naar artikel]
 49. Valt vrijdag doek over voetbalcompetitie in lagere en jeugdreeksen? (02/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Valt vrijdag het doek over de voetbalcompetitie in de lagere en jeugdreeksen? Die kans bestaat.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy