Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
08:25 uur

Edelhert maakt nachtwandeling in centrum Kalmthout

De Standaard

22/09/2022 - 11:06

Opmerkelijke beelden van dinsdagnacht uit Kalmthout: enkele inwoners konden rond 4 uur ’s ochtends een edelhert in het centrum van de gemeente filmen. Het dier wandelde rustig over straat, voor het uiteindelijk weer verdween in de bossen in de omgeving van de Kalmthoutse Heide.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Edelhert maakt nachtwandeling in centrum Kalmthout: “Dier is ergens ontsnapt” (21/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een opvallend zicht uit Kalmthout afgelopen nacht. Enkele bewoners merkten rond 4 uur ’s nachts een edelhert op die op zijn dooie gemak een wandeling door het centrum maakte. Het dier verdween uiteindelijk in de bossen in de omgeving van de Kalmthoutse Heide.
  [naar artikel]
 2. Edelhert maakt nachtwandeling in centrum Kalmthout: “Dier is ergens ontsnapt” (21/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een opvallend zicht uit Kalmthout afgelopen nacht. Enkele bewoners merkten rond 4 uur ’s nachts een edelhert op die op zijn dooie gemak een wandeling door het centrum maakte. Het dier verdween uiteindelijk in de bossen in de omgeving van de Kalmthoutse Heide.
  [naar artikel]
 3. VIDEO. Edelhert dwaalt rond in Kalmthout: “Dier is ergens ontsnapt” (22/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Opvallende beelden uit Kalmthout. Daar maakte een lezer beelden van een edelhert in het centrum van het dorp.
  [naar artikel]
 4. VIDEO. Edelhert dwaalt rond in Kalmthout: “Dier is ergens ontsnapt” (22/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Opvallende beelden uit Kalmthout. Daar maakte een lezer beelden van een edelhert in het centrum van het dorp.
  [naar artikel]
 5. Jagers en politie ontkennen gerucht dat edelhert werd afgeschoten, eigenaar denkt dat bronstig dier intussen spontaan is teruggekeerd (23/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Er is ongerustheid over het lot van het tam edelhert dat dinsdag in het centrum van Kalmthout werd gespot. Volgens enkele inwoners werd het dier woensdagavond door boeren in een paardenwei aan Noordeind gedreven en daar afgemaakt door een jager, met medeweten van de politie. Er is sprake van vier geweerschoten. Zowel politiezone Grens als de jager in kwestie ontkennen met klem het hele verhaal. De eigenaar in kwestie uit Brecht denkt zelfs dat zijn bronstig hert intussen spontaan is teruggekeerd naar zijn wei omdat hij geen hinde vond.
  [naar artikel]
 6. VIDEO. Gigantisch edelhert doodgereden in Bree (03/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Nog in Bree is een groot volwassen edelhert doodgereden. Het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek heeft het kadaver opgehaald. Van het voertuig dat het dier heeft aangereden ontbreekt elk spoor. Het edelhert weegt 200 kilo, er hadden evengoed ook menselijke slachtoffers kunnen vallen.
  [naar artikel]
 7. Gigantisch edelhert doodgereden, dader spoorloos (03/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Nog in Bree is een groot volwassen edelhert doodgereden. Het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek heeft het kadaver opgehaald. Van het voertuig dat het dier heeft aangereden ontbreekt elk spoor.
  [naar artikel]
 8. Dief gevat die meermaals geld stal uit offerblok kerk Kalmthout (29/08/2022 - VRT NWS)
  De politie heeft de man betrapt die meerdere keren geld had gestolen uit het offerblok van de kerk in het centrum van Kalmthout. De man was al gekend bij de politie.
  [naar artikel]
 9. Wolf en edelhert verwikkeld in dodelijke strijd in Nederlands natuurgebied (27/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De wolf is niet alleen terug in België, ook in Nederland werden in 2019 de eerste welpjes geboren in De Veluwe, een natuurgebied in de provincie Gelderland. In het gebied hangen tientallen cameravallen om de dieren in het bos in de gaten te houden. Toen een boswachter die beelden bekeek, kon hij zijn ogen niet geloven. Hij zag hoe een wolf een edelhert verwikkeld waren in een dodelijk strijd. Het edelhert verweerde zich uit alle macht, maar haalde het uiteindelijk niet van de wolf.
  [naar artikel]
 10. Wandelchallenge 11: struinen door het land van de koekoek en het edelhert (03/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nog nooit een edelhert gespot? Wil je een koekoek horen of libellen zien? En deins je er niet voor terug om oog in oog te staan met wilde konikpaarden? Dan is deze wandeling door grenspark Kempen-Broek een aanrader.
  [naar artikel]
 11. Kalmthout laat boerkini’s toe, N-VA kritisch: “Wij vrezen aanzuigeffect” (23/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens het nieuwe zwembadreglement in Kalmthout is het toegelaten om te komen zwemmen in lichaamsbedekkende outfit. Boerkini’s en wetsuits zijn dus toegelaten. Kalmthout is het enige zwembad in de regio waar dat kan. De N-VA reageert kritisch.
  [naar artikel]
 12. Historisch Vangeertenhof in het Arboretum van Kalmthout wordt hersteld in oude glorie (22/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Met het einde van de werken aan het Vangeertenhof, krijgt de renovatie van deze historische site van het Arboretum Kalmthout haar sluitstuk. De provincie Antwerpen en Arboretum Kalmthout investeerden samen ruim 1 miljoen euro.
  [naar artikel]
 13. Buurtbewoners protesteren tegen komst asielcentrum Kalmthout: “We zitten met veel vragen” (30/06/2020 - VRT NWS)
  Zo’n zestigtal inwoners van Kalmthout hebben gisteren actie gevoerd tegen de komst van het nieuwe asielcentrum. Ze beweren dat ze te weinig informatie krijgen over wanneer het centrum bijvoorbeeld zal open gaan. Bovendien stellen ze zich ook vragen bij de veiligheid. “Als je in deze tijden 120 mensen in zo’n klein gebouw zet, dat komt niet goed”, klinkt het.
  [naar artikel]
 14. “Ik kon niet ademen”: Edelhert moet als vierde 'The Masked Singer' verlaten (04/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hij verbaasde week na week met zijn indrukwekkende stemgeluid, maar toch moest Edelhert vanavond ‘The Masked Singer’ verlaten. Wie verschool zich achter het masker? En hoe brachten de kandidaten het ervan af?
  [naar artikel]
 15. “Ik kon niet ademen”: Edelhert moet als vierde 'The Masked Singer' verlaten (04/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hij verbaasde week na week met zijn indrukwekkende stemgeluid, maar toch moest Edelhert vanavond ‘The Masked Singer’ verlaten. Wie verschool zich achter het masker? En hoe brachten de kandidaten het ervan af?
  [naar artikel]
 16. Steeds meer edelherten in onze Limburgse natuur (12/01/2021 - VRT NWS)
  Na de wolf en de bever lijkt ook het edelhert weer een plaats te krijgen in onze natuur. Meer dan 100 jaar lang kwam het dier niet meer voor in Vlaanderen. Maar in het Stramprooierbroek in Kinrooi lijkt het edelhert zich definitief te settelen.
  [naar artikel]
 17. Huisbrand in Kalmthout (07/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De hulpdiensten werden vandaag omstreeks 15.30 uur opgeroepen voor een brand in een woning in de Epiceadreef in Kalmthout. Het was geen
  [naar artikel]
 18. Vanaf volgende week eerste asielzoekers in omstreden tijdelijk asielcentrum in Kalmthout (27/10/2020 - VRT NWS)
  Het nieuwe tijdelijke asielcentrum in Kalmthout ontvangt vanaf volgende week haar eerste bewoners. Het gaat om een 40-tal mensen, een stuk minder dan de 120 waarvan eerst sprake was. Het centrum is omstreden. Het zou in juni openen, maar de gemeente heeft de werken 2 keer laten stilleggen omdat er problemen waren met de vergunningen en er kwam ook al protest van een buurtcomité.
  [naar artikel]
 19. ‘The Masked Singer’ komt terug: maak kennis met Edelhert (23/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  The Masked Singer’ keert binnenkort terug. Het raden naar welke bekende gezichten er achter de maskers schuilen start nu al. Maak hier alvast kennis met Edelhert.
  [naar artikel]
 20. Auto rijdt in op nieuwbouwappartement in Kalmthout (10/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Kapellensteenweg in Kalmthout werd deze nacht opgeschrikt door een merkwaardig ongeval. Een bestuurder van een personenwagen verloor om een nog...
  [naar artikel]
 21. Woelige wijkvergadering in Kalmthout over komst asielcentrum: “Eén persoon voor 120 asielzoekers? Daar stel ik mij vragen bij” (11/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De gemeente Kalmthout zal een advocaat inzetten tegen de opening van een opvangcentrum voor asielzoekers aan de Putsesteenweg. Dat zei burgemeester Lucas Jacobs gisteren tijdens een woelige wijkvergadering in Heide. Het asielcentrum doet de gemoederen in Kalmthout nu al een week hoog oplaaien.
  [naar artikel]
 22. Asielcentrum in Kalmthout komt er voorlopig niet: pand verzegeld door asbest (18/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De voorbereidende werken voor de inrichting van een tijdelijk opvangcentrum voor 120 asielzoekers in Kalmthout zijn stilgelegd. De federale regering wil dat centrum openen in een oud schoolgebouw in de Putsesteenweg. Daarvoor waren al werkzaamheden begonnen in het leegstaande gebouw. Nu blijkt dat er tijdens die werken asbest foutief verwijderd is. Daarom heeft burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) het pand verzegeld. Dat heeft hij op Twitter gemeld en bevestigd op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 23. Man (45) in levensgevaar na klap tegen boom in Kalmthout (02/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Kalmthout is woensdagochtend omstreeks 8 uur een 45-jarige man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Wuustwezelsteenweg. Dat zegt de lokale politie van de zone Grens.
  [naar artikel]
 24. Behind The Mask: dit is hoe ‘Edelhert’ Johnny Logan Nederlands leerde (05/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdag werd Edelhert ontmaskerd en niemand minder dan Johnny Logan (67) bleek onder het pak te zitten. Voor zijn deelname moest de Ier niet alleen een gewei van 10 kilo dragen, hij kreeg ook heel wat lessen Nederlands: “Maar ik hov niet te broelen om te laten weten dat ik er shta”, doet de zanger alvast een eerste poging.
  [naar artikel]
 25. Eerste ‘Masked Singers’ treden uit de schaduw: maak kennis met Edelhert, Papegaai en Robot (22/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het startschot is gegeven: ‘The Masked Singer’ keert binnenkort terug met nóg meer mysterie, spektakel en verrassingen. En het raden naar welke bekende gezichten er achter de maskers schuilen start nu al. Op themaskedsinger.be kan je binnentreden in de drie magische virtuele werelden van Edelhert, Papegaai en Robot.
  [naar artikel]
 26. Eerste ‘Masked Singers’ treden uit de schaduw: maak kennis met Edelhert, Papegaai en Robot (22/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het startschot is gegeven: ‘The Masked Singer’ keert binnenkort terug met nóg meer mysterie, spektakel en verrassingen. En het raden naar welke bekende gezichten er achter de maskers schuilen start nu al. Op themaskedsinger.be kan je binnentreden in de drie magische virtuele werelden van Edelhert, Papegaai en Robot.
  [naar artikel]
 27. Fietser (84) overleden na val tegen boom in Kalmthout (27/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een 84-jarige fietser uit Merksem kwam donderdagochtend ten val in de Marijnnevennestraat in Kalmthout.
  [naar artikel]
 28. Zolder uitgebrand van brasserie in Kalmthout (01/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Putsesteenweg in Kalmthout is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken in brasserie De Kar.
  [naar artikel]
 29. Schoolbus in lichterlaaie in Kalmthout (16/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Kalmthout is een bus uitgebrand in de Kinderwelzijnstraat. Het gaat om een schoolbus van Wilgenduin, een GO!-basisschool voor buitengewoon
  [naar artikel]
 30. Gewapende overval op Aldi in Kalmthout (20/08/2020 - De Standaard)
  In het Antwerpse Kalmthout is donderdagavond een filiaal van Aldi overvallen. Dat zegt de lokale politie van de zone Grens.
  [naar artikel]
 31. 4.340 bezoekers op plantendag arboretum Kalmthout (15/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Arboretum Kalmthout kon je zondag de allerbeste plantenkwekers ontmoeten. Op hun standen gaven zij praktische en professioneel advies.
  [naar artikel]
 32. ‘The Masked Singer’ is opnieuw een hit. Maar hoe hou je de ware identiteit van edelhert, cycloop en papegaai geheim? (28/01/2022 - De Morgen)
  Een edelhert, een cycloop en een papegaai nemen deel aan een zangwedstrijd. Het klinkt als het begin van een slechte mop maar het is de baseline van kijkcijferhit The Masked Singer. Een programma dat valt of staat met de strikte omerta rond de ware identiteit van de kleurrijke figuren die op het podium staan. Maar hoe handhaaf je dat?
  [naar artikel]
 33. Schoolbus brandt uit in Kalmthout: niemand aan boord (29/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de Vogelenzangstraat in Kalmthout is een schoolbus helemaal uitgebrand. De bus stond warm te draaien toen de motor in brand vloog. De brandweer...
  [naar artikel]
 34. Dieven maken voor 50.000 euro aan accordeons buit in Kalmthout (03/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dieven hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een muziekwinkel in Kalmthout. Ze drongen via een gat in het dak naar binnen en...
  [naar artikel]
 35. Ruimtelijke ordening in Kalmthout: dubbele petten en achterkamers (05/11/2018 - Apache)
  In Kalmthout - maar niet alleen daar - is de transparantie in gemeentelijke adviesraden ver te zoeken en dragen sommige leden dubbele petjes.
  [naar artikel]
 36. Inbrekersduo opgepakt in Kalmthout (17/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De politiezone Grens heeft twee vermoedelijke inbrekers opgepakt in Kalmthout. Het duo reed rond met inbrekersmateriaal in hun wagen. “Bij de controle probeerden ze smartphones te verbergen”, zegt de politie.
  [naar artikel]
 37. Edelhert moet als vierde ‘The Masked Singer’ verlaten: “Ik denk niet dat ik dit ooit nog doe” (04/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Helmut Lotti kan rustig gaan slapen nu Johnny Logan (67) ontmaskerd is als Edelhert. Al lijkt het ‘The Masked Singer’-avontuur niet voor herhaling vatbaar. “Dit is het ergste wat ik in mijn leven ooit heb moeten doen”, bekent de Ierse zanger.
  [naar artikel]
 38. Motorrijder verongelukt in Kalmthout (09/04/2018 - VRT NWS)
  Aan de Putsesteenweg in Kalmthout is zondagavond een motorrijder om het leven gekomen.  Het slachtoffer is een zestiger uit Stabroek.  De man reed met zijn motor in de richting van Putte, toen hij om een nog onbekende reden in een bocht van de weg ging.   
  [naar artikel]
 39. Wateroverlast in Kalmthout: “Een gigantische modderstroom, en het stinkt” (20/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het heeft in Kalmthout lelijk huisgehouden. De wolkbreuk van woensdagavond zorgde voor heel wat wateroverlast. Door het noodweer kondigde de burgemeester de gemeentelijke fase van het rampenplan af.
  [naar artikel]
 40. Man uit Kalmthout opgepakt die meisje zou hebben betast en gekust op de trein: "Mogelijk nog meer slachtoffers" (20/04/2021 - VRT NWS)
  Een man uit Kalmthout zit in de cel omdat hij een minderjarige meisje tegen haar zin zou heben betast en gekust op de trein die van Puurs naar Roosendaal in Nederland reed. De lokale politie van de zone Grens pakte de man uit Kalmthout zondag op. Hij is aangehouden. De politie vraagt dat eventuele andere slachtoffers zich zouden melden.
  [naar artikel]
 41. Opvallende kandidaat in "The Masked Singer": Edelhert ontmaskerd als eerste buitenlandse deelnemer (04/02/2022 - VRT NWS)
  SPOILER ALERT! Verrassing in "The Masked Singer" op VTM: in het kostuum van Edelhert schuilt niemand minder dan "Mister Eurovision" Johnny Logan (67). Logan is daarmee de eerste buitenlandse kandidaat die meedoet aan de gemaskerde zangwedstrijd. In zijn lange carrière heeft hij een speciale band opgebouwd met ons land.
  [naar artikel]
 42. Nu officieel: boerkini’s verboden in gemeentelijk zwembad Kalmthout (28/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het directiecomité van het Autonoom Gemeentebedrijf Kalmthout past het omstreden zwembadreglement dat boerkini’s toelaat aan. De boerkini staat nu op de lijst van niet toegelaten zwemoutfits.
  [naar artikel]
 43. Johnny Logan ontmaskerd als Edelhert in ‘The masked singer’: “Ik was gewoon blind in dat masker” (04/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Helmut Lotti en Jasper Steverlinck werden vaak geopperd, maar Johnny Logan (67) bleek het gezicht achter Edelhert. Hij moest als vierde afvaller in ‘The masked singer’ vrijdagavond afscheid nemen van de kijkers. “Een geluk bij een ongeluk dat ik ben afgevallen. Het kostuum was zo pijnlijk dat ik bijna wou opgeven.”
  [naar artikel]
 44. Motorrijder komt om bij zware val in Kalmthout (09/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  In het Antwerpse Kalmthout is zondagavond een motorrijder om het leven gekomen bij een zware val op de Putsesteenweg. Dat zegt de lokale politie van de zone Grens.
  [naar artikel]
 45. Motorrijder komt om bij zware val in Kalmthout (09/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  In het Antwerpse Kalmthout is zondagavond een motorrijder om het leven gekomen bij een zware val op de Putsesteenweg. Dat zegt de lokale politie van de zone Grens.
  [naar artikel]
 46. Jonge vrouw rijdt woning binnen in Kalmthout (23/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Kalmthout is vanochtend een 21-jarige vrouw met haar wagen een woning binnengereden in de Dorpsstraat nadat ze een bocht gemist had. Dat zegt
  [naar artikel]
 47. Arbeider overleden bij veefokkerij in Kalmthout nadat hij onder heftruck terecht komt (02/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Kalmthout is zaterdag een arbeidsongeval gebeurd bij een veefokkerij aan de Darm. Een 31-jarige man kwam daarbij om het leven. Dat werd vernomen bij de lokale politie van de zone Grens.
  [naar artikel]
 48. Arbeider overleden bij veefokkerij in Kalmthout nadat hij onder heftruck terecht komt (02/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  In Kalmthout is zaterdag een arbeidsongeval gebeurd bij een veefokkerij aan de Darm. Een 31-jarige man kwam daarbij om het leven. Dat werd vernomen bij de lokale politie van de zone Grens.
  [naar artikel]
 49. Opnieuw werken in toekomstig asielcentrum Kalmthout: asbestprobleem ingedijkt (03/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De asbestproblemen in en rond het vervallen schoolgebouw in Kalmthout waar Fedasil 120 asielzoekers wil onderbrengen, zijn deels van de baan. Er kan dus weer gewerkt worden nadat burgemeester Lukas Jacobs de verbouwing had stilgelegd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy