Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
07:43 uur

“Doel 3 is geen limonadefabriek, die zomaar week langer kan draaien”: premier De Croo krijgt het op heupen van symbolenoorlog rond reactoren

Express

22/09/2022 - 12:40

Het is zijn kortste bezoek ooit, aan de Algemene Vergadering van de VN, “ook al is het misschien tegelijk de meest cruciale periode voor internationale relaties”, zo zegt eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) in New York. De premier wil “meer dan ooit bezig zijn met de problemen van de Belgen, die hun facturen […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. INTERVIEW. Premier De Croo over de energiecrisis: “Ik ga mensen niet laten kiezen tussen eten of verwarmen” (24/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Welke scheet een partijvoorzitter laat? I don’t care. Ik werk aan oplossingen.” Het politieke gewoel in deze crisis is groot, maar premier Alexander De Croo (Open Vld) wil daar ver vandaan blijven. Al fileert hij ook scherp. Over de demarche van Verlinden: “Een kerncentrale is geen limonadefabriek.” Over Rusland: “Je kan niet onderhandelen met een lavabo.” Over Charles Michel: “Ursula Von der Leyen berispen? Ik vond dat onterecht.”
  [naar artikel]
 2. Princiepsakkoord over verlenging kerncentrales: Doel 4 en Tihange 3 in oktober 2026 weer open (22/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een princiepsakkoord met energieproducent Engie over een verlenging van de kerncentrales Doel 4 en Tihange 3. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vanochtend bekendgemaakt op Twitter. De bedoeling is om beide reactoren in november 2026 op te starten. “Dit akkoord is een eerste cruciale stap en een belangrijk teken van vertrouwen tussen beide partijen”, aldus de premier. Engie benadrukt dat het om een “niet-bindende intentieverklaring” gaat.
  [naar artikel]
 3. Premier De Croo feliciteert Macron: “Fransen kozen voor de waarden van de Verlichting” (24/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo heeft Emmanuel Macron zondagavond gefeliciteerd met zijn verkiezingsoverwinning. De Franse president haalde het van Marine Le Pen en blijft zo vijf jaar langer in het zadel. “Laat ons samen werk maken van een sterk en verenigd Europa”, schrijft premier De Croo op Twitter.
  [naar artikel]
 4. Federale regering en Engie hebben princiepsakkoord over verlenging Doel 4 en Tihange 3, volg hier live de persconferentie (22/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een princiepsakkoord met energieproducent Engie over een verlenging van de kerncentrales Doel 4 en Tihange 3. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) bekendgemaakt op Twitter. De bedoeling is om beide reactoren in november 2026 op te starten. “Dit akkoord is een eerste cruciale stap en een belangrijk teken van vertrouwen tussen beide partijen”, aldus de premier. In een persbericht benadrukt Engie dat het om een “niet-bindende intentieverklaring” gaat. Om 09.30 uur volgt meer uitleg op een persconferentie, die u hier live kan volgen.
  [naar artikel]
 5. Drie generaties limonade in Horpmaal: “We brachten drank rond met paard en kar” (01/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ruim twintig jaar geleden werden in Horpmaal (Heers) de kraantjes van limonadefabriek Diricks dichtgedraaid, tot grote spijt van liefhebbers in heel Limburg. “Soms kriebelt het wel om opnieuw te beginnen. Zeg nooit nooit”, klinkt het in de vijfde en laatste aflevering in de reeks ‘Verdwenen fabrieken’, de limonadefabriek van Horpmaal.
  [naar artikel]
 6. De Croo tikt Verlinden op de vingers na uitlating over Doel 3: “Dit is niet hoe we dossier moeten aanpakken” (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Eind volgende week wordt definitief de stekker uit kernreactor Doel 3 getrokken. Zo staat het toch in de huidige sluitingskalender van de zeven Belgische kerncentrales. In de politiek lijken echter niet alle neuzen in dezelfde richting te staan. Zo vroeg binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) vorige week aan het FANC of de ontmanteling van kernreactor Doel 3 op een veilige manier kan uitgesteld worden. “Dit is een discussie die je niet in de pers moet voeren”, reageert premier Alexander De Croo (Open Vld) voor het eerst bij VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 7. Verlenging kerncentrales Doel 1 en 2 ongrondwettig, maar voorlopig blijven ze open (05/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Slecht nieuws voor Engie Electrabel, de uitbater van de kerncentrale in Doel (Beveren). Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag de wet vernietigd die Doel 1 en Doel 2 langer openhield. Maar voorlopig kunnen de reactoren blijven draaien, tot eind 2022.
  [naar artikel]
 8. Waarom een verlaging van de energiefactuur zelfs niet op de agenda stond: “Constant speelt De Croo spelletjes” (29/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo wil het debat rond de verlaging van de energiefactuur wat laten afkoelen. Hij is “geaffronteerd over de manier waarop CD&V en Vooruit deze week zijn omgegaan met zijn compromisvoorstel”. Het politieke spel regeert binnen Vivaldi, nog geen week na de teambuilding waar werd beloofd wat minder te profileren op kap van de regering.
  [naar artikel]
 9. Waarom een verlaging van de energiefactuur zelfs niet op de agenda stond: “Constant speelt De Croo spelletjes” (29/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo wil het debat rond de verlaging van de energiefactuur wat laten afkoelen. Hij is “geaffronteerd over de manier waarop CD&V en Vooruit deze week zijn omgegaan met zijn compromisvoorstel”. Het politieke spel regeert binnen Vivaldi, nog geen week na de teambuilding waar werd beloofd wat minder te profileren op kap van de regering.
  [naar artikel]
 10. De Croo over uitgestelde kernuitstap: “Op een uitzonderlijk moment moet je uitzonderlijke beslissingen nemen" (18/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De twee jongste kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 zullen tien jaar langer openblijven. Dat besliste het kernkabinet. “Dit is de juiste keuze”, aldus premier Alexander De Croo (Open Vld). “Het verlengen van twee nucleaire centrales biedt ons zekerheid op een turbulent moment."
  [naar artikel]
 11. Personeel van kerncentrales vraagt om ook Doel 3 en Tihange 2 langer open te houden: “Onbegrijpelijk scenario middenin oorlog” (27/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het personeel van de Belgische kerncentrales vraagt om ook Doel 3 en Tihange 2, de reactoren met waterstofinsluitsels of ‘scheurtjes’ in de volksmond, langer open te houden. Dat staat in een open brief aan de regering, die volgens een vakbondsbron aan de VRT “ruime steun geniet” bij het personeel.
  [naar artikel]
 12. Personeel van kerncentrales vraagt om ook Doel 3 en Tihange 2 langer open te houden: “Onbegrijpelijk scenario middenin oorlog” (27/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het personeel van de Belgische kerncentrales vraagt om ook Doel 3 en Tihange 2, de reactoren met waterstofinsluitsels of ‘scheurtjes’ in de volksmond, langer open te houden. Dat staat in een open brief aan de regering, die volgens een vakbondsbron aan de VRT “ruime steun geniet” bij het personeel.
  [naar artikel]
 13. Premier De Croo: “Onwaarschijnlijke verruwing van het politieke debat” (18/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo noemt “de permanente verbale oorlog” die de politiek is geworden “zeer destabiliserend”. Volgens hem zorgt de “onwaarschijnlijke verruwing” ervoor “dat het bijzonder moeilijk is geworden om nog duurzame menselijke relaties te onderhouden met mensen uit andere partijen. “En zonder die sterke banden kom je geen meter vooruit om akkoorden te sluiten.”
  [naar artikel]
 14. Premier De Croo: “Maatregelen niet zomaar afschaffen als energieprijzen hoog blijven” (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Indien de energieprijzen in september nog steeds torenhoog zijn, zal de regering niet zomaar de maatregelen afschaffen die genomen werden om de factuur te drukken. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd in de Kamer. Hij reageerde daarmee op de kritiek vanuit de oppositie dat de btw-verlaging op gas afneemt tijdens de zomermaanden.
  [naar artikel]
 15. Premier De Croo: “Onwaarschijnlijke verruwing van het politieke debat” (19/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) noemt “de permanente verbale oorlog” die de politiek is geworden “zeer destabiliserend”. Volgens hem zorgt de “onwaarschijnlijke verruwing” ervoor “dat het bijzonder moeilijk is geworden om nog duurzame menselijke relaties te onderhouden met mensen uit andere partijen. “En zonder die sterke banden kom je geen meter vooruit om akkoorden te sluiten.”
  [naar artikel]
 16. Premier De Croo: “Maatregelen niet zomaar afschaffen als energieprijzen hoog blijven” (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Indien de energieprijzen in september nog steeds torenhoog zijn, zal de regering niet zomaar de maatregelen afschaffen die genomen werden om de factuur te drukken. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd in de Kamer. Hij reageerde daarmee op de kritiek vanuit de oppositie dat de btw-verlaging op gas afneemt tijdens de zomermaanden.
  [naar artikel]
 17. Premier De Croo over “kindergedrag”, een volgende termijn als premier en de deal met Engie (23/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een minipensioenhervorming en een princiepsbeslissing over de verlenging van twee kerncentrales. Premier Alexander De Croo (Open Vld) kan alsnog het politiek verlof in met de deals die hij absoluut wilde. Dat partijvoorzitters die deals vervolgens afvallen, noemt hij “kindergedrag”. En tóch doet hij het blijkbaar nog graag. “Ik wil ook na 2024 nog premier blijven als dat kan.”
  [naar artikel]
 18. Premier Alexander De Croo (Open Vld) in debat met ons lezerspanel: “Als ik alleen zou beslissen, zou er minder nuance zijn” (31/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik wil naast mijn chouchou zitten”, lacht Denise (70). “Ik was fan van uw vader maar uw aaibaarheidsfactor is groter.” De Knokse stelt premier Alexander De Croo (46) meteen gerust. Maar zelfs een ‘chouchou’ krijgt netelige en kritische vragen voorgeschoteld. Voornamelijk - hoe kan het anders - over de coronacrisis. “Ik vond uw voorgangster Sophie Wilmès efficiënter.”
  [naar artikel]
 19. Premier De Croo: “We slaan een belangrijke bladzijde om” (04/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag 7 maart schakelt ons land naar code geel. Dat heeft premier Alexander De Croo vrijdag gezegd na afloop van het Overlegcomité. “Dat betekent dat het overgrote deel van de beperkingen verdwijnt”, aldus De Croo.
  [naar artikel]
 20. Premier De Croo over torenhoge energiefacturen: “Verschillende denksporen in uitwerking” (25/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering werkt nog altijd verder aan maatregelen om de energiefactuur te drukken. Dat bevestigde premier Alexander De Croo dinsdag in de Kamer. “De enige reden waarom er nog geen beslissing is genomen, is omdat we alles in detail willen uitwerken.”
  [naar artikel]
 21. De Croo over maatregelen rond energiefactuur: “We werken verschillende denksporen uit” (25/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De federale regering werkt nog altijd verder aan maatregelen om de energiefactuur te drukken. Dat bevestigde premier Alexander De Croo (Open Vld) dinsdag in de Kamer. “De enige reden waarom er nog geen beslissing is genomen, is omdat we alles in detail willen uitwerken.”
  [naar artikel]
 22. Engie in brief aan De Croo: “Langer openhouden van kerncentrales is onmogelijk” (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens energiebedrijf Engie is het onmogelijk om de bestaande kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 langer open te houden. Dat schrijft Engie in een brief aan premier Alexander De Croo (Open Vld), meldt Belga, dat de brief kon inkijken. Daarin wordt ook het belang van de gascentrale in Vilvoorde benadrukt, waarvoor de vergunning geweigerd werd door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Engie zal zo snel mogelijk daarvoor een nieuwe aanvraag indienen, klinkt het.
  [naar artikel]
 23. Personeel kerncentrales vraagt om ook Doel 3 en Tihange 2 langer open te houden (27/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het personeel van de Belgische kerncentrales vraagt om ook Doel 3 en Tihange 2, de reactoren met waterstofinsluitsels of ‘scheurtjes’ in de volksmond, langer open te houden. Dat staat in een open brief aan de regering, die volgens een vakbondsbron aan de VRT “ruime steun geniet” bij het personeel.
  [naar artikel]
 24. Alle uithalen van N-VA-voorzitter De Wever naar premier De Croo op een rij (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever heeft zondag in de studio van VTM Nieuws nog maar eens uitgehaald naar premier Alexander De Croo (Open Vld). Dit keer ging het over de onderhandelingen rond de arbeidsdeal. Volgens De Wever is De Croo een “dweil”. Het is lang niet de eerste keer dat De Wever zo’n uitspraken richting de premier of zijn partij doet. Enkele maanden geleden zei hij in Humo dat De Croo de “meest onbetrouwbare man van de Westraat” is. Bekijk hierboven enkele uitspraken van Bart De Wever.
  [naar artikel]
 25. Engie in brief aan De Croo: “Langer openhouden van kerncentrales is onmogelijk” (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens energiebedrijf Engie is het niet mogelijk om de bestaande kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 langer open te houden. Dat schrijft Engie in een brief aan premier Alexander De Croo (Open Vld), meldt Belga, dat de brief kon inkijken. Daarin wordt ook het belang van de gascentrale in Vilvoorde benadrukt, waarvoor de vergunning geweigerd werd door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Engie zal zo snel mogelijk daarvoor een nieuwe aanvraag indienen, klinkt het.
  [naar artikel]
 26. Premier De Croo: “We dreigen in oorlogseconomie te belanden als EU niet ingrijpt” (04/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Wij zullen geen bedrijven over de kop laten gaan vanwege de impact van de energiefacturen en we gaan niet toelaten dat er duizenden mensen op straat worden gezet”, dat belooft premier Alexander De Croo. “Maar deze crisis gaat over veel meer dan energie. Dit gaat over de stabiliteit en veiligheid van het Europese continent.”
  [naar artikel]
 27. Experts over “moeilijke winters”-uitspraak van premier De Croo: “Ja, ons land kan dit aan, maar het zal pijn doen” (24/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “De komende vijf tot tien winters gaan moeilijk worden. Daar moet je van uitgaan. Hope for the best, prepare for the worst.” De woorden van premier Alexander De Croo (Open Vld) maandag tijdens een bedrijfsbezoek in de haven van Zeebrugge, zinderden dinsdag flink na. Al gelooft de premier dat “ons land dit aankan”. Maar klopt dat wel?
  [naar artikel]
 28. Alweer kopzorgen voor premier Alexander De Croo: “De klad zit erin. Zo kan het echt niet verder” (20/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo wil op de NAVO-top in Madrid beloven dat we ons defensiebudget zullen optrekken naar de symbolische drempel van 2?procent van het BBP tegen 2035. Maar daar is niet iedereen het mee eens. Zo krijgt de premier nog maar eens een koppijndossier op zijn bord. Politicologen Carl Devos (UGent) en Dave Sinardet (VUB/UA) over de problemen waar de federale regering nu voor staat. “De kans dat er een De Croo?II komt, lijkt niet zo groot.”
  [naar artikel]
 29. De Croo haalt uit naar ‘onvolwassen’ partijvoorzitters, Bouchez reageert: “Op eergevoel staat geen leeftijd” (21/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier De Croo heeft het duidelijk gehad met het gedrag van de jonge garde partijvoorzitters. Hoewel hij hun kritiek op het pensioenakkoord beschreef als “ruis en achtergrondgeluid”, sprak hij ook van een gebrek aan volwassenheid. Volgens Bouchez moet De Croo wat meer respect hebben. “Op eergevoel staat geen leeftijd.”
  [naar artikel]
 30. Premier De Croo: “Zo snel mogelijk prijzen op Europees niveau blokkeren” (28/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo wil het Overlegcomité “op korte termijn” bijeenroepen om de energiecrisis te bespreken met alle regeringen van ons land. De Croo pleit ervoor om de prijzen op Europees niveau te blokkeren. “De komende weken werk ik samen met andere Europese landen om dat zo snel mogelijk door te voeren”, zegt de premier aan VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 31. Premier De Croo wil strenge controle van passagiers evacuatievluchten: “Geen mensen meenemen die we hier niet willen” (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo wil dat er strenge controles worden uitgevoerd op de passagiers die door het Belgische leger geëvacueerd worden uit Kaboel. “De belangrijkste prioriteit is veiligheid", zo zegt de premier bij VTM Nieuws. “Ik wil duidelijk zijn: mensen die naar hier komen, die mogen niet op terreurlijsten staan. Daar mag geen twijfel over bestaan.”
  [naar artikel]
 32. Engie in brief aan premier De Croo: ‘Langer openhouden van kerncentrales is onmogelijk’ (08/12/2021 - De Morgen)
  Engie maakt in een brief aan premier Alexander De Croo bekend dat het langer openhouden van de bestaande kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 onmogelijk is.
  [naar artikel]
 33. N-VA krijgt het op de heupen van kritiek op stikstofakkoord: “Herziening ligt totaal niet op tafel” (18/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Meerderheidspartijen CD&V en vooral Open VLD voeren de druk op in het dossier van het stikstofakkoord van de Vlaamse regering. Volgens Open VLD-parlementslid Gwendolyn Rutten bestaat er “grote rechtsonzekerheid” over de lijst van 41 rode bedrijven, de zogenaamde ‘piekbelasters’ die volgens het akkoord tegen uiterlijk 2025 moeten sluiten. Coalitiepartner N-VA krijgt het op de heupen van die kritiek.
  [naar artikel]
 34. Premier De Croo wil strenge controle van passagiers evacuatievluchten: “Geen mensen meenemen die we hier niet willen” (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) wil dat er strenge controles worden uitgevoerd op de passagiers die door het Belgische leger geëvacueerd worden uit Kaboel. “De belangrijkste prioriteit is veiligheid", zo zegt de premier bij VTM Nieuws. “Ik wil duidelijk zijn: mensen die naar hier komen, die mogen niet op terreurlijsten staan. Daar mag geen twijfel over bestaan.”
  [naar artikel]
 35. Premier De Croo: “We gaan alles doen om de mensen zo goed mogelijk te beschermen” (31/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Er bestaat helaas geen mirakeloplossing. Maar we gaan wel alles uit de kast halen om ons hier door te slaan.” Dat zei premier Alexander De Croo (Open Vld) na afloop van het Overlegcomité over de energiecrisis. Dat gaat op vijf domeinen acties ondernemen.
  [naar artikel]
 36. Alweer kopzorgen voor premier Alexander De Croo: “De klad zit erin. Zo kan het echt niet verder” (20/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Alexander De Croo heeft er nog maar eens een koppijndossier bij. De premier krijgt forse kritiek op de belofte die hij wil doen tijdens de NAVO-top. Het is een nieuw hoofdstuk in een reeks zorgenkindjes voor de regering. “Zo kan het echt niet verder.”
  [naar artikel]
 37. Premier De Croo schaart zich nu toch achter verplichte vaccinatie: “Ik wil dat overwegen” (27/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Verplichte vaccinatie? Dat is politieke luiheid. Wat gaan we doen met degenen die zich echt niet willen laten vaccineren? Vastbinden aan een stoel en toch prikken? De echte uitdaging is net mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren.” Met deze woorden in de krant ‘L’Echo’ liet premier Alexander De Croo (Open Vld) eind november verstaan tegen verplichte vaccinatie te zijn. Nu ziet het er naar uit dat de premier deze mening toch enigszins herziet. “Het doel is iedereen vaccineren.”
  [naar artikel]
 38. Premier De Croo reageert op dreiging tegen Van Quickenborne: “We laten ons door niemand intimideren” (24/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo noemt de dreiging ten aanzien van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne “totaal onaanvaardbaar”. De Croo had al contact met zijn partijgenoot en leeft mee met zijn gezin, luidt het in een reactie.
  [naar artikel]
 39. Premier De Croo reageert op dreiging tegen Van Quickenborne: “We laten ons door niemand intimideren” (24/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo noemt de dreiging ten aanzien van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne “totaal onaanvaardbaar”. De Croo had al contact met zijn partijgenoot en leeft mee met zijn gezin, luidt het in een reactie.
  [naar artikel]
 40. Premier De Croo: “Rusland is vijand van EU geworden” (14/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “De Europese Unie staat voor alles waar Rusland niet van houdt, zoals democratie. Wij vechten zaken uit met woorden, niet met wapens.” Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd op Radio 1. De Croo bezocht de afgelopen dagen vier landen aan de oostgrens van de NAVO. “We verdedigen ons samen. Daarom is het belangrijk om te tonen aan de oostelijke landen dat we trouwe partners zijn.”
  [naar artikel]
 41. Half Europa kan meebeslissen over verlenging kerncentrales Doel 1 en 2 (02/04/2021 - De Morgen)
  Vanaf vandaag kunnen inwoners in een straal van 1.000 kilometer rond de kerncentrales van Doel 1 en 2 – dat gaat van inwoners van Zweden, Andorra, Polen tot Ierland – hun mening geven over het langer openhouden van beide reactoren.
  [naar artikel]
 42. Half Europa kan meebeslissen over verlenging kerncentrales Doel 1 en 2 (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag kunnen inwoners in een straal van 1.000 kilometer rond de kerncentrales van Doel 1 en 2 - dat gaat van inwoners van Zweden, Andorra, Polen tot Ierland - hun mening geven over het langer openhouden van beide reactoren.
  [naar artikel]
 43. Engie Electrabel in brief aan premier De Croo: ‘Langer openhouden van kerncentrales is onmogelijk’ (08/12/2021 - De Morgen)
  Engie Electrabel maakt in een brief aan premier Alexander De Croo (Open Vld) bekend dat het langer openhouden van de bestaande kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 onmogelijk is.
  [naar artikel]
 44. De Croo: “We moeten ons voorbereiden op periode met veel instabiliteit” (25/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “We moeten ons voorbereiden op een periode met veel instabiliteit en veel onzekerheid”, zo waarschuwt premier Alexander De Croo (Open Vld) vanuit het Zwitserse Davos. “De wereld is zich aan het herorganiseren. We mogen niet denken dat er geen impact zal zijn (...). Mijn eerste prioriteit is onze bevolking zo goed mogelijk beschermen”, zei de premier in een gesprek met journalisten.
  [naar artikel]
 45. De Croo: “Als energieprijzen hoog blijven, gaan we maatregelen niet zomaar afschaffen” (17/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Indien de energieprijzen in september nog steeds hoge toppen blijven scheren, dan zal de regering niet zomaar de maatregelen afschaffen die ze heeft genomen om de factuur te drukken. Dat heeft premier Alexander De Croo donderdag verklaard in de Kamer. Hij reageerde daarmee op de kritiek vanuit de oppositie dat de verlaging van de btw op gas verlaagt tijdens de zomermaanden.
  [naar artikel]
 46. Duitse herder Woody krijgt na jaren lijden eindelijk nieuwe heupen dankzij giften: “Bedankt iedereen” (20/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een tweejarige Duitse herdershond die bij de Dierenbescherming Mechelen met veel pijn rond liep, heeft dankzij giften en donaties van dierenvrienden twee nieuwe heupen gekregen. “Bedankt iedereen, want ondertussen heeft Woody ook zijn ‘forever home’ gevonden”, zegt Wendy Kerselaers van de Mechelse Dierenbescherming.
  [naar artikel]
 47. Premier De Croo is scherp voor rellen bij coronaprotest: “Onaanvaardbaar en walgelijk” (22/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Eerste minister Alexander De Croo heeft maandag gereageerd op de betoging tegen de coronamaatregelen. Die mondde uit tot rellen waarna 45 mensen werden opgepakt. De Croo noemt het “onaanvaardbaar” en “walgelijk.”
  [naar artikel]
 48. Overlegcomité komt “op korte termijn” samen om energiecrisis te bespreken na vraag van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (27/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil dat er een Overlegcomité over de energieprijzen komt, zo zei hij bij VTM NIEUWS. Ook premier Alexander De Croo is voorstander van dat idee. Sterker nog, De Croo zal het Overlegcomité “op korte termijn” bijeenroepen, zo is bevestigd aan HLN. Eerder op de dag was er binnen de regering discussie over het langer openhouden van de oudere kernreactoren Doel 3 en Tihange 2. Zo verscheen vanochtend een open brief van het personeel van de Belgische kerncentrales, gericht aan de regering.
  [naar artikel]
 49. Premier De Croo bijzonder scherp voor rellen bij coronaprotest: “Onaanvaardbaar en walgelijk” (22/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Eerste minister Alexander De Croo heeft maandag gereageerd op de betoging tegen de coronamaatregelen. Die mondde uit tot rellen waarna 45 mensen werden opgepakt. De Croo noemt het “onaanvaardbaar” en “walgelijk.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy