Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
08:38 uur

Draait na L&H ook zaak-Arco op niets uit voor gedupeerden?

Express

22/09/2022 - 13:11

Het juridisch advieskantoor Deminor slaat alarm: over 100 dagen dreigt de zaak-Arco te verjaren, waardoor circa 800.000 gedupeerden alle hoop op een compensatie moeten laten varen. Nog geen jaar geleden eindigde een ander beleggersdrama, de zaak-Lernout & Hauspie, in een surrealistische stilte. De duizenden gedupeerden haakten na jaren van procederen uiteindelijk af, omdat alle hoop […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Arco-gedupeerden dagvaarden premier (07/02/2018 - Metro)
  Arco-gedupeerden hebben de regering gedagvaard. Ze trokken vandaag met een deurwaarder naar premier Charles Michel (MR). Dat meldt VTM NIEUWS. De gedupeerden eisen honderd procent van hun kapitaal terug. De organisaties roepen zoveel mogelijk gedupeerden op zich aan te sluiten. De dagvaardiging is een initiatief van twee verenigingen van gedupeerde Arco-spaarders: ‘geld terug van Arco’ en ‘Arcoparia’s’. Die vertegenwoordigen naar eigen zeggen meer dan 3.300 Arco-spaarders. Arco was de investeringsmaatschappij van de christelijke werknemersbeweging ACW, nu beweging.net. Arco belegde een groot deel van het geld in Dexia, en als belangrijke aandeelhouder ging ook Arco kopje onder toen de bank in 2011 failliet ging. Door het faillissement werden ook de Arco-coöperanten getroffen want zij verloren hun geld. De betrokken Arco-gedupeerden eisen nu honderd procent van hun kapitaal terug. De organisaties roepen zoveel mogelijk gedupeerden op zich aan te sluiten. bron: Belga
  [naar artikel]
 2. Arco-gedupeerden dagvaarden Belgische Staat (07/02/2018 - De Standaard)
  Arco-gedupeerden hebben de regering gedagvaard. Ze trokken woensdag met een deurwaarder naar premier Charles Michel (MR).
  [naar artikel]
 3. Arco-gedupeerden dagvaarden Belgische Staat (07/02/2018 - De Standaard)
  Arco-gedupeerden hebben de regering gedagvaard. Ze trokken woensdag met een deurwaarder naar premier Charles Michel (MR). Dat meldt VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 4. Zaak-Arco hangt als onzichtbaar spook boven De Croo I (02/10/2020 - Express)
  Het regeerakkoord van De Croo I rept met geen woord over een mogelijke schadeloosstelling van de naar schatting 800.000 Arco-gedupeerden,... The post Zaak-Arco hangt als onzichtbaar spook boven De Croo I appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Arco-gedupeerden dagen premier voor de rechter (07/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Arco-gedupeerden eisen hun volledige kapitaal terug. Dat doen ze door de regering te dagvaarden en zelfs een gerechtsdeurwaarder naar premier Charles Michel te sturen.
  [naar artikel]
 6. Arco-gedupeerden dagen premier voor de rechter (07/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Arco-gedupeerden eisen hun volledige kapitaal terug. Dat doen ze door de regering te dagvaarden en zelfs een gerechtsdeurwaarder naar premier Charles Michel (MR) te sturen. Dat zegt VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 7. Arco-gedupeerden dagen premier voor de rechter (07/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Arco-gedupeerden eisen hun volledige kapitaal terug. Dat doen ze door de regering te dagvaarden en zelfs een gerechtsdeurwaarder naar premier Charles Michel (MR) te sturen. Dat zegt VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 8. Arco-gedupeerden dagen premier voor de rechter (07/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Arco-gedupeerden eisen hun volledige kapitaal terug. Dat doen ze door de regering te dagvaarden en zelfs een gerechtsdeurwaarder naar premier Charles Michel (MR) te sturen. Dat zegt VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 9. Gedupeerden Arco dagvaarden Beweging.net (26/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Gedupeerden Arco dagvaarden Beweging.net Arcoclaim, een belangenorganisatie die meer dan 12.000 leden telt, sleept Beweging.net (het vroegere ACW) voor de rechter. De organisatie vordert een schadevergoeding voor de aangesloten coöperanten. Dat melden verschillende media. Een gerechtsdeurwaarder betekende de dagvaarding deze ochtend op vraag van Arcoclaim. Tot nu toe was het vroegere ACW altijd buiten schot gebleven tijdens de gerechtelijke […] Lees dit artikel: Gedupeerden Arco dagvaarden Beweging.net
  [naar artikel]
 10. Antwerpse Arco-gedupeerden verliezen geloof in politiek: “Wetstraat, voor de Dorpsstraat is dit veel geld” (26/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De politiek ziet geen oplossing meer om de 800.000 gedupeerde Arco-coöperanten te vergoeden. Bij de gedupeerden zelf schiet dat in het verkeerde keelgat. “Dit gaat de partijen stemmen kosten.”
  [naar artikel]
 11. Arco-gedupeerden dagvaarden regering (07/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Arco-gedupeerden dagvaarden de regering. Ze stuurden een deurwaarder naar premier Charles Michel (MR) en eisen hun volledige ingelegde kapitaal...
  [naar artikel]
 12. Ivan De Vadder over Arco: "CD&V heeft geen andere keuze dan te geloven in een vergoeding voor de gedupeerden" (17/09/2018 - VRT NWS)
  De regeringspartijen N-VA en Open VLD hebben aangekondigd dat ze niet langer geloven in een vergoeding voor de Arco-gedupeerden. "CD&V heeft geen andere keuze dan te geloven in een vergoeding voor de gedupeerden. Er is een regeerakkoord afgesproken en er is een zomerakkoord waar de beursgang van Belfius gekoppeld werd aan de vergoeding van de Arco-gedupeerden. De beursgang is niet doorgegaan, maar de CD&V zegt dat ze zich aan die belofte houdt. De partij voegt er aan toe dat het te gemakkelijk is om daar nu afstand van te doen”, aldus De Vadder in “Terzake”.
  [naar artikel]
 13. Na regering ook Belfius gedagvaard in nieuwe Arco-zaak (08/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Arco-gedupeerden die de regering-Michel voor de rechter slepen hebben in die procedure ook staatsbank Belfius gedagvaard. Dat bevestigt advocaat...
  [naar artikel]
 14. Hebben de coöperanten een zaak tegen Arco & co? (09/06/2021 - Knack)
  Nadat de staatswaarborg en het plan B van tafel zijn geveegd, is alle hoop van de Arco-coöperanten gevestigd op de rechtbank. In juni mogen alle partijen hun zegje doen voor de rechter. Ten vroegste na de zomer weten we of de gedupeerden iets van hun geld terugzien.
  [naar artikel]
 15. Na regering ook Belfius gedagvaard in nieuwe Arco-zaak (08/02/2018 - Metro)
  De Arco-gedupeerden die de regering-Michel voor de rechter slepen hebben in die procedure ook staatsbank Belfius gedagvaard. Dat bevestigt advocaat Geert Lenssens vandaag nadat De Tijd het nieuws meldde. Gisteren raakte reeds bekend dat een deurwaarder met een dagvaarding afgezakt was naar de premier. Later op de dag werd ook Belfius – de rechtsopvolger van de Belgische bankpoot van het gekapseisde Dexia – mee in het bad getrokken, bevestigt Lenssens. Samen met meester Niels Van Campenhout treedt hij op namens de initiatiefnemers ‘Geld terug van Arco’ en ‘Arcoparia’s’, twee verenigingen van gedupeerde Arco-spaarders. Twee bestuursleden van die verenigingen dagvaarden dus de regering en Belfius. Het is de bedoeling dat later de gedupeerden zich aansluiten, zodat het een groepsgeding wordt. “De twee verenigingen hebben op de valreep beslist om ook Belfius in de zaak te betrekken”, dixit meester Lenssens. “Dat geeft hen de kans om de vordering tegelijk tegen Belfius in te stellen. Ze vragen om zowel de staat als Belfius aansprakelijk te stellen.” Arco was de investeringsmaatschappij van de christelijke werknemersbeweging ACW, nu beweging.net. Arco belegde een groot deel van het geld in Dexia, en als belangrijke aandeelhouder ging ook Arco kopje onder toen de bank in 2011 failliet ging en de regering de Belgische bankpoot nationaliseerde. Door het faillissement werden ook de Arco-coöperanten getroffen want zij verloren hun geld. De betrokken Arco-gedupeerden eisen honderd procent van hun kapitaal terug. Ze roepen zoveel mogelijk gedupeerden op om zich aan te sluiten. De procedure wordt op 23 februari ingeleid voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. bron: Belga
  [naar artikel]
 16. Belangen­vereniging roept gedupeerden op om deal regering niet te aanvaarden: “Ga niet in op Arco-voorstel” (25/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf oktober kunnen de 800.000 Arco-gedupeerden bij Belfius aankloppen en een deel van hun geld terugvragen. Niet veel later krijgen ze dan 40 procent van het in rook opgegane bedrag terug. Dat is toch het scenario dat de regering schreef op vraag van CD&V. Of Europa daarmee zal instemmen, is een andere vraag. Belangengroepen gaan gedupeerden aanraden niet op het voorstel van de regering in te gaan.
  [naar artikel]
 17. Het pessimisme van de Arco-gedupeerden en meer: dit is het belangrijkste nieuws van de ochtend (12/09/2018 - De Morgen)
  De laatste State of The Union van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, een Belgisch-Nederlands bedrijf komt met een nieuw medicijn tegen reuma en het pessimisme van de Arco-gedupeerden. Dit is het belangrijkste nieuws van de ochtend.
  [naar artikel]
 18. Advocaat belangengroep Arco: "Tot nog toe zag ik altijd frustraties, maar nu zie ik woede" (17/09/2018 - VRT NWS)
  Geert Lenssen, advocaat van twee belangengroepen van Arco, reageert verontwaardigd op de politieke uitspraken van de afgelopen dagen. Dit weekend verklaarde N-VA-voorzitter Bart de Wever in Plopsaland dat een deal voor de gedupeerde Arco-coöperanten er waarschijnlijk niet inzit, tot groot ongenoegen van de Arco-gedupeerden. 
  [naar artikel]
 19. Het Arco-spook is terug: gedupeerden sturen waarschuwingsschot naar CD&V en andere Vivaldi-partijen (08/09/2020 - Express)
  In volle regeringsgesprekken duikt het Arco-spook weer op. De belangenvereniging ArcoClaim wil via een open brief druk zetten op de... The post Het Arco-spook is terug: gedupeerden sturen waarschuwingsschot naar CD&V en andere Vivaldi-partijen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Arco-topvrouw eist nu zelf 2,6 miljoen van Arco-spaarders (19/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselCoup de théâtre in de Arco-affaire: Francine Swiggers (foto), de gewezen topvrouw van Arco die zich moet verantwoorden voor misleiding van de spaarders, eist nu zelf 2,6 miljoen euro van de gedupeerden.
  [naar artikel]
 21. Arco-gedupeerden pessimistisch over vergoeding (10/09/2018 - De Standaard)
  Uitstel van de beursgang van Belfius, en de daaraan gekoppelde vergoeding voor de Arco-coöperanten zou wel eens afstel kunnen betekenen. Dat vrezen de belangengroepen Geld Terug van Arco en Arcoparia’s na de aankondiging dat er voorlopig geen beursgang komt.
  [naar artikel]
 22. N-VA-Kamerlid Dedecker gebruikte vervalste foto van Arco-gedupeerden (10/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA-Kamerlid Peter Dedecker heeft op zijn website meermaals een vervalste persfoto van manifesterende Arco-gedupeerden gebruikt. Dedecker heeft
  [naar artikel]
 23. Vereffening Arco rond, weg vrij voor plan B (12/04/2017 - De Tijd)
  01:01 De regering-Michel kan nu werk maken van de vergoeding voor Arco-gedupeerden.
  [naar artikel]
 24. N-VA-Kamerlid Dedecker gebruikte vervalste foto van Arco-gedupeerden (10/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  N-VA-Kamerlid Peter Dedecker heeft op zijn website meermaals een vervalste persfoto van manifesterende Arco-gedupeerden gebruikt. Dedecker heeft de foto intussen verwijderd en de fotograaf een vergoeding betaald voor het auteursrecht en het onrechtmatig gebruik. Hij benadrukt evenwel dat hij niet wist dat het om een gephotoshopte foto ging.
  [naar artikel]
 25. N-VA-Kamerlid Dedecker gebruikte vervalste foto van Arco-gedupeerden (10/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA-Kamerlid Peter Dedecker heeft op zijn website meermaals een vervalste persfoto van manifesterende Arco-gedupeerden gebruikt. Dedecker heeft de foto intussen verwijderd en de fotograaf een vergoeding betaald voor het auteursrecht en het onrechtmatig gebruik. Hij benadrukt evenwel dat hij niet wist dat het om een gephotoshopte foto ging.
  [naar artikel]
 26. Arcominabel (18/09/2018 - VRT NWS)
  Expert fiscaal recht Michel Maus ergert zich aan het "politieke steekspel" dat dit weekend was te zien over het Arco-dossier: "De enige correcte manier van handelen voor de regering is dan ook de ARCO-gedupeerden bijstaan in hun aanspraken op schadevergoeding bij diegenen die verantwoordelijk zijn voor het ARCO-debacle". 
  [naar artikel]
 27. Groep Arco-aandeelhouders dagvaardt premier Michel en eist volledige vergoeding (07/02/2018 - VRT NWS)
  Een paar duizend gedupeerden in het Arco-dossier wachten een politiek akkoord over Arco en de beursgang van Belfius niet af en starten een gezamenlijke rechtszaak tegen de Belgische staat. Ze willen 100 procent van hun geld terug. Dat meldt VTM Nieuws en het is ons bevestigd door hun advocaat.
  [naar artikel]
 28. Arco-gedupeerden pessimistisch over vergoeding (10/09/2018 - De Standaard)
  Uitstel van de beursgang van Belfius, en de daaraan gekoppelde vergoeding voor de Arco-coöperanten zou wel eens afstel kunnen betekenen. Dat vrezen de belangengroepen Geld Terug van Arco en Arcoparia’s na de aankondiging dat er voorlopig geen beursgang komt. Beleggersorganisatie Deminor begrijpt de beslissing wel. Ze vraagt om nog voor de beursgang een schikking te bereiken.
  [naar artikel]
 29. Minifactuur Arco voor Beweging.net (29/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Beweging.net, de koepel van christelijke werknemersorganisaties, moet veel minder neertellen voor het vergoeden van de Arco-gedupeerden dan
  [naar artikel]
 30. Gedupeerden Arco beginnen juridisch offensief (04/12/2020 - De Tijd)
  15:56 Ruim 10.000 Arco-coöperanten willen met rechtszaken de druk op Belfius, de Belgische staat en Beweging.net opvoeren. 'Het zou mooi zijn als we een schikking zoals bij Fortis kunnen bekomen', zegt Ab ...
  [naar artikel]
 31. Minifactuur Arco voor Beweging.net (29/07/2017 - De Tijd)
  01:01 Beweging.net, de koepel van christelijke werknemersorganisaties, moet veel minder neertellen voor het vergoeden van de Arco-gedupeerden dan gedacht. Allicht landt de eindfactuur op slechts 30 miljoen ...
  [naar artikel]
 32. Ethias verkopen om Arco te betalen (13/04/2019 - De Morgen)
  Wordt de noodlijdende verzekeraar Ethias verkocht aan staatsbank Belfius? De politiek overweegt het. Met de opbrengst kunnen de Arco-gedupeerden betaald worden. Maar de weg is nog lang.
  [naar artikel]
 33. Eerste vonnis in Arco-zaak is koude douche voor coöperanten (04/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het allereerste vonnis in de Arco-zaak, dat van de Brusselse ondernemingsrechtbank, is slecht uitgedraaid voor de 2.172 coöperanten die Arco en haar topvrouw Francine Swiggers hadden gedagvaard. De rechter heeft hun vordering onontvankelijk verklaard.
  [naar artikel]
 34. Belangengroep voor Arco-gedupeerden dagvaardt Beweging.net en eist geld terug (26/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De 12.000 leden van de belangenorganisatie Arcoclaim eisen het geld terug dat ze in Arco stopten. Tot nu toe bleef het vroegere ACW buiten schot.
  [naar artikel]
 35. Minifactuur Arco voor Beweging.net (29/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Beweging.net, de koepel van christelijke werknemersorganisaties, moet veel minder neertellen voor het vergoeden van de Arco-gedupeerden dan gedacht. Allicht landt de eindfactuur op slechts 30 miljoen euro, berekende De Tijd.
  [naar artikel]
 36. Minifactuur Arco voor Beweging.net (29/07/2017 - Knack)
  Beweging.net, de koepel van christelijke werknemersorganisaties, moet veel minder neertellen voor het vergoeden van de Arco-gedupeerden dan gedacht. Allicht landt de eindfactuur op slechts 30 miljoen euro, berekende De Tijd.
  [naar artikel]
 37. Minifactuur Arco voor Beweging.net (29/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Beweging.net, de koepel van christelijke werknemersorganisaties, moet veel minder neertellen voor het vergoeden van de Arco-gedupeerden dan gedacht. Allicht landt de eindfactuur op slechts 30 miljoen euro, berekende De Tijd.
  [naar artikel]
 38. 'Zonder twijfel heeft het Arco-dossier gewogen op de regering' (23/12/2018 - Knack)
  'Dossiers als Arco compromitteren de rechtsstaat', zegt Itinera-hoofdeconoom Ivan Van de Cloot. Hij hekelt de manier waarop de regering-Michel de gedupeerden wil vergoeden.
  [naar artikel]
 39. Arco-gedupeerden overwegen extra klacht tegen Belfius (02/03/2021 - De Tijd)
  01:30 De beslissing van de bankgroep Belfius om deelbewijzen in Arco-coöperaties niet meer weer te geven in het beleggingsoverzicht van klanten zet kwaad bloed bij gedupeerde beleggers. De belangenverenigin...
  [naar artikel]
 40. De verborgen spaarpot van Beweging.net (29/07/2017 - De Tijd)
  01:02 De werknemerskoepel Beweging.net moet van de federale regering 200 miljoen euro neertellen om de Arco-gedupeerden te vergoeden. Maar als alles meevalt, zou het voormalige ACW weinig of niets uit eigen...
  [naar artikel]
 41. Arco-gedupeerden brengen Nederlander Ab Flipse in stelling (15/05/2019 - Knack)
  Twee groeperingen van Arco-coöperanten gaan in zee met Ab Flipse, de Nederlander die bekendheid geniet voor zijn niet-aflatende strijd tegen de woekerpolissen die verzekeraars in Nederland verkochten.
  [naar artikel]
 42. Daar is Arco weer (15/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  En plots is daar weer het spook van Arco. De bekende advocaat Geert Lenssens van het Brusselse kantoor SQ Law heeft namens 5.000 gedupeerden de uittredende regering in gebreke gesteld.
  [naar artikel]
 43. Waarom Arco-coöperanten hun geld nog lang niet terug hebben (24/07/2018 - De Morgen)
  Binnenkort komt er, eindelijk, een oplossing voor de duizenden Arco-gedupeerden. Althans, dat laat de federale regering weten. Of dit ook echt zal lukken? De fundamentele problemen zijn nog steeds niet van de baan.
  [naar artikel]
 44. Waarom we best niet te vroeg juichen over Arco (07/04/2019 - De Morgen)
  Nog dit voorjaar komt er, eindelijk, een oplossing voor de duizenden Arco-gedupeerden. Althans, dat laat financiënminister Johan Van Overtveldt (N-VA) weten. Of dit daadwerkelijk zal lukken? Het fundamentele probleem is nog steeds niet opgelost. Een schets in vier vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 45. Waarom we best niet te vroeg juichen over Arco (11/01/2018 - De Morgen)
  Nog dit voorjaar komt er, eindelijk, een oplossing voor de duizenden Arco-gedupeerden. Althans, dat laat financiënminister Johan Van Overtveldt (N-VA) weten. Of dit daadwerkelijk zal lukken? Het fundamentele probleem is nog steeds niet opgelost. Een schets in vier vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 46. Premier Michel: 'Houden vast aan regeerakkoord over Arco' (17/10/2016 - De Tijd)
  12:34 De federale regering discussieert de komende weken en maanden over een beslissing over de Arco-gedupeerden. 'Die moet operationeel zijn in 2017', zei premier Charles Michel (MR), bij de start van het ...
  [naar artikel]
 47. Gedupeerden dreigen geld weg te halen bij Belfius (29/03/2019 - De Morgen)
  Verontwaardiging, machteloosheid en wraakzucht. Dat klinkt, naast realiteitszin, het meest door in de reacties op de Arco-affaire in de sociale media. Bij diverse gedupeerden resoneert de oproep 'We moeten ons geld weghalen bij Belfius.'
  [naar artikel]
 48. 'Belfius kan deel van Arco-schuld vergoeden' (10/04/2019 - De Morgen)
  De vereffening van Arco is rond, nu dringt voor de federale regering de tijd om een oplossing uit te werken voor de gedupeerden. Daarin lijkt een sleutelrol weggelegd voor Belfius, al moet daar binnen de taskforce nog stevig over gedebatteerd worden.
  [naar artikel]
 49. Regering heeft deal over Arco en Belfius (23/07/2018 - De Tijd)
  12:12 De regering-Michel heeft een akkoord op zak over de beursgang van 30 procent van Belfius en de oprichting van een fonds van 600 miljoen euro voor de vergoeding van de Arco-gedupeerden. Dat vernam De T...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy