Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
09:23 uur

Wie heeft nog zin in het WK-voetbal in Qatar? De sponsors alvast niet

Express

22/09/2022 - 14:13

Opvallend nieuws uit het kamp van de sponsors van de Rode Duivels. 13 van de 14 bedrijven zullen geen sponsoractiviteiten organiseren in Qatar. Ze geven hiermee aan dat ze niet akkoord gaan met het beleid van de Qatarese overheid en de FIFA. Bedrijven lijken meer dan ooit gevoelig te zijn voor de publieke opinie en […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Sponsors van Duivels blijven weg uit Qatar (14/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee sponsors van de Rode Duivels, koerierbedrijf GLS en warenhuisketen Carrefour, hebben beslist om geen klanten of gasten mee te nemen naar het WK voetbal in Qatar, zo meldt Het Nieuwsblad vandaag.
  [naar artikel]
 2. Sponsors Rode Duivels boycotten massaal WK voetbal in Qatar (21/09/2022 - De Standaard)
  Supporters van de Rode Duivels die via een sponsor van de voetbalbond naar het WK in Qatar wilden, mogen het vergeten.
  [naar artikel]
 3. Eerste sponsors Rode Duivels passen voor WK: “Dit toernooi mag niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden” (14/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Koerierbedrijf GLS en warenhuisketen Carrefour, twee sponsors van de Rode Duivels, zullen geen klanten en gasten meenemen naar het WK voetbal in Qatar, dit najaar. Aanleiding is de belabberde mensenrechtensituatie in het gastland.
  [naar artikel]
 4. Nieuwe sponsor van Rode Duivels haakt af: Proximus blijft weg van WK voetbal in Qatar (20/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Proximus, een van de sponsors van de Rode Duivels, zal geen klanten, partners of directieleden naar het WK in Qatar sturen. Dat heeft topman Guillaume Boutin woensdag gezegd tijdens de aandeelhoudersvergadering van het telecombedrijf.
  [naar artikel]
 5. Boycot van sponsors, en supporters sturen hun kat: welke imagoschade ondervindt Qatar door het WK voetbal? (21/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Byju's wordt sponsor wereldbeker voetbal (24/03/2022 - De Tijd)
  15:06 Het Indiase leerplatform Byju's wordt een van de sponsors van de wereldbeker voetbal in Qatar eind dit jaar. Hoe omvangrijk het contract is, is niet bekend.
  [naar artikel]
 7. "Qatar saboteerde tegenstanders tijdens campagnestrijd om WK voetbal te organiseren" (29/07/2018 - De Morgen)
  Qatar heeft voormalige CIA-agenten en een pr-bedrijf ingehuurd om tegenstanders te saboteren tijdens de campagne om het WK 2022 te organiseren. Dat meldt een klokkenluider aan The Sunday Times.  
  [naar artikel]
 8. Hoofdsponsor Rode Duivels haakt af voor WK in Qatar (14/04/2022 - De Tijd)
  19:36 Almaar meer sponsors van de Rode Duivels sturen dit najaar hun kat naar het WK voetbal in Qatar. Ook hoofdsponsor ING België haakt af, laat de bank weten.
  [naar artikel]
 9. Sponsors Rode Duivels blijven weg van het WK: ook geen Jupiler-delegatie in Qatar (15/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er zal ook geen delegatie van biermerk Jupiler naar Qatar reizen voor het WK voetbal. Dat meldt biergigant AB InBev, verwijzend naar de mensenrechtensituatie in het land. Het bedrijf volgt zo het voorbeeld van onder meer ING.
  [naar artikel]
 10. Het geweten van de sponsors: wie steekt geld in het Belgisch voetbal en waarom? (09/04/2022 - Knack)
  Sinds de komst van Marc Overmars naar Royal Antwerp FC hebben al vijf sponsors afgehaakt. 'De club was blind voor waar het sponsors anno 2022 om te doen is', meent sporteconoom Wim Lagae.
  [naar artikel]
 11. Bondscoach Zweden ziet Zlatan op WK in Qatar: “Als hij fit en gemotiveerd is, waarom niet?” (24/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Krijgen we Zlatan Ibrahimovic te zien op het WK voetbal in Qatar volgend jaar? Zweeds bondscoach Jan Andersson houdt de deur alvast open. “Hij traint met het verlangen van een kind.”
  [naar artikel]
 12. ING en vier andere bedrijven gaan niet mee met Nederland naar Qatar: Boycotten ook Belgische sponsors WK? (07/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Straf nieuws uit Nederland: ING, de hoofdsponsor van het Nederlands elftal, gaat niet mee naar het WK in Qatar. Concreet zal het bedrijf geen tickets claimen voor personeel en klanten, hoewel het daar wel recht op heeft. Als reden geeft de bank de mensenrechtensituatie in Qatar op. ING België, dat de Rode Duivels sponsort, beraadt zich nog over de zaak.
  [naar artikel]
 13. Geen Noorse boycot van WK voetbal in Qatar (20/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Noorwegen zal - als het land zich kwalificeert - het WK voetbal in Qatar in 2022 niet boycotten. Dat is zondag beslist op een congres van de Noorse voetbalbond (NFF).
  [naar artikel]
 14. Officieel: FIFA sluit Rusland uit van WK voetbal in Qatar (28/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland mag eind dit jaar niet deelnemen aan het WK voetbal in Qatar. Rusland speelde normaal gezien op 24 maart een barragewedstijd tegen Polen, de winnaar van dat duel zou het op 29 maart opnemen tegen Zweden of Tsjechië in de strijd om een ticket voor het WK 2022 in Qatar.
  [naar artikel]
 15. DE BLIK VAN BISTIAUX. “Sponsors die afhaken voor het WK in Qatar: te laat en contraproductief” (15/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  23 jaar lang was Paul Bistiaux de kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij onze columnist en stelt hij zich vragen bij het afhaken van sponsors voor het WK in Qatar. Daarnaast laat hij zijn licht schijnen over een, volgens hem, vermoeiend verschijnsel: trainersgeruchten. “Ik behandel het thema trainers altijd met enig cynisme, omdat ik hun rol vaak overroepen vind.”
  [naar artikel]
 16. WK voetbal 2022 in Qatar verkocht al 1,8 miljoen tickets; laatste 200.000 tickets volgende week te koop (30/06/2022 - Express)
  Ondanks alle kritiek op de organisatie van het WK voetbal van Qatar in 2022 is aan interesse voor het toernooi alvast geen gebrek. De wereldvoetbalbond FIFA liet woensdag namelijk weten dat er al maar liefst 1,8 miljoen tickets verkocht zijn. Op dinsdag 5 juli worden de voorlopig laatste 200.000 tickets te koop aangeboden. Het wereldkampioenschap […]
  [naar artikel]
 17. FIFA in “vergevorderde gesprekken” om Rusland uit te sluiten van WK voetbal in Qatar (28/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland zal eind maart wellicht niet mogen deelnemen aan de barrages voor het WK voetbal in Qatar. Rusland speelde normaal gezien op 24 maart tegen Polen, de winnaar van dat duel zou het op 29 maart opnemen tegen Zweden of Tsjechië in de strijd om een ticket voor het WK 2022 in Qatar.
  [naar artikel]
 18. FIFA in “vergevorderde gesprekken” om Rusland uit te sluiten van WK voetbal in Qatar (28/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Rusland zal eind maart wellicht niet mogen deelnemen aan de barrages voor het WK voetbal in Qatar. Rusland speelde normaal gezien op 24 maart tegen Polen, de winnaar van dat duel zou het op 29 maart opnemen tegen Zweden of Tsjechië in de strijd om een ticket voor het WK 2022 in Qatar.
  [naar artikel]
 19. Speelt ex-aanvaller Standard volgend jaar voor Qatar op WK voetbal? (09/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Speelt Junior Edmilson volgend jaar voor Qatar op het WK voetbal? Volgens La Dernière Heure wil de Qatarese voetbalbond alles in het werk stellen om de Braziliaanse Belg te naturaliseren zodat hij op het WK in datzelfde Qatar kan worden opgesteld.
  [naar artikel]
 20. Kroatië, Marokko en Canada: dit zijn de tegenstanders van de Rode Duivels in groepsfase WK voetbal in Qatar (01/04/2022 - VRT NWS)
  In de groepsfase van het WK voetbal zullen de Rode Duivels Kroatië, Marokko en Canada treffen in groep F. Het WK wordt eind dit jaar gespeeld in Qatar. Ons land speelt zijn eerste wedstrijd op 23 november tegen Canada. Lees meer bij Sporza.
  [naar artikel]
 21. Qatar biedt 40.000 Oegandezen baan aan voor WK voetbal (28/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Twee weken geleden kwam Qatar al tot een gelijkaardig akkoord met Jordanië, vorig jaar met Saoedi-Arabië. Qatar, het rijkste land ter wereld,
  [naar artikel]
 22. Geen alcohol op WK voetbal in Qatar, wel op "afgelegen plaatsen" (09/11/2016 - Sporza)
  Het WK voetbal in Qatar zal er één zijn zonder alcohol op publieke plaatsen. Dat heeft Hassan Al-Thawadi, secretaris-generaal van het organisatiecomité, bevestigd.
  [naar artikel]
 23. Amnesty International: "Arbeidsmigranten in Qatar uitgebuit voor bouw infrastructuur WK voetbal" (26/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Mercury MENA, het bedrijf dat betrokken is bij de infrastructuurwerken voor het WK voetbal 2022 in Qatar, heeft tientallen arbeidsmigranten...
  [naar artikel]
 24. Homokoppels niet welkom in sommige hotels in Qatar voor WK voetbal (12/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Drie hotels in Qatar zijn niet bereid om homokoppels onderdak te bieden wanneer die later dit jaar naar de Golfstaat afreizen om er het WK Voetbal bij te wonen. Dat blijkt uit een onderzoek van Scandinavische media. Nochtans had de FIFA gegarandeerd dat hotels homokoppels niet zouden discrimineren.
  [naar artikel]
 25. Geen alcohol in stadions tijdens het WK voetbal in Qatar (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De tribunes van de voetbalstadions in Qatar zullen alcoholvrij blijven tijdens het WK voetbal in november en december. Alleen in de omgeving van het stadions zal bij sommige wedstrijden bier te verkrijgen zijn. Dat heeft het persagentschap Reuters vernomen uit een bron die dicht bij de WK-organisatie staat.
  [naar artikel]
 26. Vijftig doden en 506 zwaargewonden in 2020 bij voorbereidingen WK voetbal in Qatar (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vijftig gastarbeiders kwamen vorig jaar om bij de opbouw van het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Nog eens 506 anderen raakten zwaargewond. Dat onthult de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) vrijdag in een onderzoeksrapport.
  [naar artikel]
 27. Hoofdsponsor van Oranje gaat niet mee naar WK voetbal: “Door mensenrechtensituatie in Qatar” (07/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De hoofdsponsor van het Nederlands nationaal elftal gaat niet mee naar het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. ING Nederland maakt bij dit toernooi geen gebruik van de mogelijkheid om kaarten te krijgen voor personeel en klanten, meldt de bank aan De Telegraaf.
  [naar artikel]
 28. Britse leger staat in voor verdediging WK voetbal in Qatar (31/05/2022 - Express)
  Het Britse leger zal met Qatar samenwerken om het WK voetbal te beschermen tegen terroristische of andere dreigingen. Dat kondigt het Britse ministerie voor Defensie zelf aan na een onderhoud tussen de emir van Qatar, sheik Tamim bin Hamad Al Thani, en de Britse premier Boris Johnson. In november 2022 vindt de vierjaarlijkse hoogmis van […]
  [naar artikel]
 29. Juweeltje in de woestijn: Qatar stelt nieuw WK-stadion voor (16/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het EK moet nog worden gespeeld maar in Qatar maken ze zich reeds volop klaar voor het WK voetbal dat in het najaar van 2022 zal plaatsvinden. Gisteren werd aan de rand van hoofdstad Doha alvast een gloednieuw stadion met een capaciteit van veertigduizend toeschouwers officieel als klaar beschouwd en zo dan ook aan de buitenwereld voorgesteld.
  [naar artikel]
 30. Voormalig communicatiedirecteur WK Qatar veroordeeld tot 3 jaar cel (15/12/2021 - Express)
  De voormalige communicatiedirecteur van het WK voetbal in Qatar, Abdullah Ibhais, is door het hof van beroep van Qatar veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Ibhais ontkent zijn schuld en beweert dat hij gestraft wordt vanwege zijn strijd tegen de mensenrechtenschendingen in Qatar. Het hof van beroep van Qatar heeft Abdullah Ibhais veroordeeld voor omkoping en […]
  [naar artikel]
 31. Qatar verwelkomt 2.000 fans in bedoeïenententen op WK voetbal 2022 (27/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Op het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar zullen tot 2.000 supporters kunnen verblijven in een dorp dat bestaat uit traditionele bedoeïenententen. Dat werd dinsdag aangekondigd door de organisatoren.
  [naar artikel]
 32. Qatar verwelkomt 2.000 fans in bedoeïenententen op WK voetbal 2022 (27/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar zullen tot 2.000 supporters kunnen verblijven in een dorp dat bestaat uit traditionele bedoeïenententen. Dat werd dinsdag aangekondigd door de organisatoren.
  [naar artikel]
 33. “Arbeidsmigranten werden in Qatar uitgebuit voor bouw infrastructuur WK voetbal” (26/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Mercury MENA, het bedrijf dat betrokken is bij de infrastructuurwerken voor het WK voetbal 2022 in Qatar, heeft tientallen arbeidsmigranten uitgebuit door het beruchte Qatarese sponsorsysteem te gebruiken. Dat blijkt uit een onderzoek van Amnesty International. Lonen en uitkeringen werden niet betaald en de werknemers bleven berooid achter in het land, stelt de mensenrechtenorganisatie.
  [naar artikel]
 34. Groen wil dat regering wegblijft op WK voetbal in Qatar: "Politiek moet doen wat het voetbal nalaat, morele keuzes maken" (09/04/2021 - VRT NWS)
  Na N-VA vraagt nu ook de federale meerderheidspartij Groen dat de ministers wegblijven van het WK voetbal in Qatar. "De politiek moet doen wat het voetbal heeft nagelaten: morele keuzes maken"
  [naar artikel]
 35. FIFA ziet dan toch af van uitbreiding naar 48 landen op WK in Qatar (22/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het WK voetbal van 2022 in Qatar wordt met 32 landen gespeeld, en niet met 48, zo heeft de Wereldvoetbalbond FIFA woensdag definitief beslist.
  [naar artikel]
 36. Amnesty: Arbeidsmigranten in Qatar uitgebuit voor bouw infrastructuur WK voetbal (26/09/2018 - Knack)
  Mercury MENA, het bedrijf dat betrokken is bij de infrastructuurwerken voor het WK voetbal 2022 in Qatar, heeft tientallen arbeidsmigranten uitgebuit door het beruchte Qatarese sponsorsysteem te gebruiken. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek van Amnesty International.
  [naar artikel]
 37. Duitse kunstenaar protesteert met 6.500 zandzakjes tegen WK voetbal in Qatar (01/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In het Zwitserse Zürich heeft de Duitse kunstenaar Volker-Johannes Trieb 6.500 zandzakjes in de vorm van een voetbal gedeponeerd voor het FIFA-hoofdkantoor. De zakjes zijn bedrukt met de tekst “Het geweten van de wereld, je bent een schande”. Samen met mensenrechtenorganisatie AWO wil hij op deze manier protesteren tegen de controversiële toewijzing van het wereldkampioenschap voetbal aan Qatar. Dat meldt het Duitse persagentschap DPA vrijdag.
  [naar artikel]
 38. Moeten de Rode Duivels het WK in Qatar boycotten? (06/06/2017 - Knack)
  Na de beschuldigingen van terrorisme staat de Golfstaat geïsoleerd. Is het wereldkampioenschap voetbal in Qatar nog haalbaar voor 2022? 'Ik denk niet dat een boycot zinvol is.'
  [naar artikel]
 39. Waarom speelt Qatar de openingswedstrijd niet? Wanneer spelen de Rode Duivels? Neem uw agenda erbij: het speelschema voor het WK in Qatar (02/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Traditiegetrouw opent het gastland het WK, maar dat is deze editie niet het geval. Senegal en Nederland hebben de eer om op 21 november om 11 uur Belgische tijd de hoogmis van het internationale voetbal op gang te trappen. Dat heeft alles te maken met verzoeken van de Amerikaanse televisie en voetbalbond Qatar. Wanneer komen de Rode Duivels in actie? Ontdek het hier!
  [naar artikel]
 40. Sinds toekenning WK voetbal aan Qatar “meer dan 6.500 gastarbeiders overleden” (23/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De voorbije tien jaar zijn meer dan 6.500 gastarbeiders uit vijf Aziatische landen overleden in Qatar, dat eind 2022 het WK voetbal organiseert. Dat blijkt uit onderzoek van de krant The Guardian.
  [naar artikel]
 41. Al 6.500 mensen gestorven in Qatar bij voorbereiding wereldkampioen voetbal (23/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zo’n 6.500 mensen zijn de afgelopen 10 jaar gestorven bij de voorbereiding van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar in 2022. Dat schrijft de Britse krant The Guardian vandaag. Het zou gaan om arbeiders uit onder andere Pakistan, Nepal en India.
  [naar artikel]
 42. FIFA-voorzitter Infantino geeft uitleg bij vervroeging WK voetbal: “Kwestie van respect voor geschiedenis van het voetbal” (29/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het WK voetbal begint niet zoals oorspronkelijk gepland op 21, maar op 20 november. Zo kan gastland Qatar de openingsmatch spelen. En op die manier kan er meteen ook een officiële openingsceremonie plaatsvinden in aanloop naar die match. “Uit respect voor de geschiedenis van het voetbal”, aldus FIFA-voorzitter Gianni Infantino. “Het is een eer voor heel Qatar en Ecuador om die wedstrijd te mogen spelen, denk ik.”
  [naar artikel]
 43. Officieel: WK voetbal gaat een dag eerder van start om gastland Qatar de openingsmatch te laten spelen (11/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het WK voetbal begint niet zoals oorspronkelijk gepland op 21, maar op 20 november. Dat communiceerde de wereldvoetbalbond FIFA vandaag. Zo kan gastland Qatar de openingsmatch spelen. En op die manier kan er meteen ook een officiële openingsceremonie plaatsvinden in aanloop naar die match. U kent de gebruikelijke toeters en bellen intussen wel: vuurwerk, optredens...
  [naar artikel]
 44. WK voetbal in Qatar mogelijk dag eerder van start zodat gastland openingsduel kan spelen (10/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Qatar wil het WK voetbal een dag vroeger laten beginnen, op zondag 20 november in plaats van maandag 21 november. Op die manier zou het gastland ‘s avonds (19 uur lokale tijd) de openingsmatch tegen Ecuador kunnen spelen.
  [naar artikel]
 45. Kritiek op WK in Qatar is geen gebakken lucht voor Deense voetballers, die met acties komen: “Onze deelname is puur sportief” (17/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Deense voetbalploeg zal op het WK in Qatar trainingskleding dragen met daarop boodschappen over de mensenrechten. Twee sponsors van de Deense bond stellen hun ruimte voor de logo’s daarvoor beschikbaar.
  [naar artikel]
 46. Qatar 'zal niet meer samenwerken' met bouwbedrijf na vernietigend rapport van Amnesty (11/06/2020 - Knack)
  Circa honderd werknemers van Qatar Meta Coats (QMC), een bouwbedrijf dat aan de gevel van het Al Bayt-stadion voor het WK voetbal 2022 werkt, wachten nog steeds op hun volledige loon voor zeven maanden werk.Nadat Amnesty International de uitbuiting had aangeklaagd, kondigde Qatar aan dat het niet langer zal samenwerken met het bedrijf.
  [naar artikel]
 47. Dansende invallersdoelman loodst Australië naar het WK voetbal met opvallende penaltysaves tegen Peru (13/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Australië heeft zich maandagavond als voorlaatste land gekwalificeerd voor het WK voetbal in Qatar. de Socceroos plaatsten zich ten koste van Peru. In de beslissende wedstrijd in Qatar bleef het 0-0 na de verlengingen en haalde Australië het na een spannende reeks strafschoppen met 5-4.
  [naar artikel]
 48. Sponsors van Rode Duivels willen niet mee naar WK in Qatar: een ethische keuze, of denken ze vooral aan hun imago? (14/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Rode Duivels wel sponsoren, maar zelf niet gaan netwerken in Qatar, dat doen GLS, Côte d’Or en Carrefour naar aanleiding van de belabberde mensenrechtensituatie in het WK-gastland. Maar is dit wel voldoende om hun imago niet te schaden? “Eigenlijk is het niet ethisch dat die bedrijven in zo’n lastig parket worden gebracht”, zegt moraalfilosoof Patrick Loobuyck (UAntwerpen).
  [naar artikel]
 49. Heeft Qatar WK voetbal gekocht? (09/04/2019 - De Morgen)
  De keuze van de wereldvoetbalbond FIFA om het WK van 2022 in Qatar te organiseren, blijft controverse veroorzaken. De nummer twee van de FIFA zou 1,2 miljoen dollar hebben gekregen van een Qatarees bedrijf.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy