Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
08:39 uur

Chinese beursintroducties laten Hongkong vaker links liggen

Express

22/09/2022 - 15:15

Het aandeel van Hongkong in de Aziatische beursintroducties is geslonken tot het laagste niveau in meer dan twee decennia, hoewel recent opnieuw een toename kon worden opgemerkt. Het probleem kost de Chinese metropool zijn positie als een van de grootste beursgenoteerde locaties van Azië. Dat blijkt uit een rapport van het persbureau Bloomberg. Volgens de […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Aziatische beursintroducties boeken nieuwe records ondanks vertraging in Hongkong (04/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Aziatische beursintroducties boeken nieuwe records ondanks vertraging in Hongkong In Azië hebben bedrijven met beursintroducties tijdens de voorbije drie maanden in totaal een bedrag van 56 miljard dollar opgehaald. Daarmee lieten de Aziatische beurzen het meest succesrijke derde kwartaal uit hun geschiedenis optekenen. Dat blijkt uit cijfers van het persbureau Bloomberg. Opgemerkt wordt wel dat de trend vooral gedragen wordt door een intensieve activiteit […] Lees dit artikel: Aziatische beursintroducties boeken nieuwe records ondanks vertraging in Hongkong
  [naar artikel]
 2. De keerzijde van de delisting van Chinese bedrijven: Shanghai overtreft Nasdaq met aantal beursintroducties (23/06/2022 - Express)
  De Shanghai Stock Exchange zag in de eerste helft van 2022 meer beursgangen dan de Amerikaanse Nasdaq en de aandelenmarkt van Hongkong. Verwacht wordt dat deze trend zich de rest van dit jaar zal voortzetten. Het aantal beursintroducties op de aandelenmarkt van Shanghai krijgt een forse boost door Chinese bedrijven die hun beursnotering schrappen in […]
  [naar artikel]
 3. Stoet Chinese beursintroducties in VS komt met risico's (29/06/2021 - De Tijd)
  14:30 Met het New Yorkse beursdebuut van de taxiapp Didi Chuxing kent de stroom Chinese beursintroducties in de VS een voorlopige climax dit jaar. Maar wat met China’s regelgevende kruistocht tegen zijn tec...
  [naar artikel]
 4. Commandant van Chinese troepen in Hongkong waarschuwt de betogers in de regio (01/08/2019 - VRT NWS)
  Het communistische regime in Peking lijkt de onrust in de autonome regio Hongkong beu te worden. Na de regering heeft nu ook de bevelhebber van de Chinese troepen in Hongkong een waarschuwing laten horen. Tegelijk is een propagandavideo verspreid waarin te zien is hoe Chinese soldaten oefenen om burgerprotesten de kop in te drukken.
  [naar artikel]
 5. Nieuwe intercontinentale datakabel mag niet in Hongkong landen (18/06/2020 - Express)
  Het Pacific Light Cable Network dat Noord-Amerika met Azië moet verbinden, moet Hongkong links laten liggen. De verbinding zou de... The post Nieuwe intercontinentale datakabel mag niet in Hongkong landen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Jobs bepalen je succes op Tinder: “Verpleegkundigen swipe ik naar links. Dat zijn altijd veel te lieve trutjes” (14/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mannen laten werkloze vrouwen op Tinder vaker links liggen. Dat blijkt uit een grootschalig undercoveronderzoek door de UGent op de populaire...
  [naar artikel]
 7. Chinese marktwaakhond houdt na onderzoek 42 beursgangen tegen (23/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese markttoezichthouder heeft 42 beursintroducties in Shanghai en Shenzen tegengehouden. Dat gebeurde na onderzoek naar een investeringsbank, een advocatenkantoor en andere partijen die bij de transacties betrokken waren. Het nieuws van de stopgezette beursintroducties werd gemeld door Shanghai Securities News, dat onderdeel is van staatspersbureau Xinhua.
  [naar artikel]
 8. China roept 42 beursintroducties een halt toe (23/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: China roept 42 beursintroducties een halt toe De Chinese beurswaakhond heeft 42 beursintroducties (tijdelijk) geblokkeerd. Die beslissing kwam er nadat de beurscommissie een onderzoek is gestart tegen een aantal partijen die bedrijven helpen bij hun beursgang, waaronder het beurshuis China Dragon Securities en het advocatenbureau Tian Yuan. Het Nationale Volkscongres van China heeft recent een wet aangenomen die de privacy van mensen […] Lees dit artikel: China roept 42 beursintroducties een halt toe
  [naar artikel]
 9. Britse vakantiegangers laten Europa vaker links liggen (29/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Britten kiezen vaker voor een vakantie buiten de Europese Unie, wegens de onzekerheid over de brexit en de zwakte van het Britse pond ten opzichte van de euro. Dat heeft touroperator Thomas Cook maandag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 10. Onderzoek VAB: Vlamingen nemen vaker de auto en in deze gemeentes kan je het goedkoopst tanken (28/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vlamingen laten het openbaar vervoer vaker links liggen als vervoersmiddel, en kiezen voor alternatieven zoals de fiets of de auto. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van VAB, een online bevraging van 2.000 Vlamingen eind november. Omdat de brandstofprijzen nu hoger liggen dan vorig jaar, geeft VAB ook tips om zuiniger te rijden en waar je het goedkoopst kan tanken.
  [naar artikel]
 11. Steeds meer studenten laten alcohol links liggen: “Het is niet meer stoer om lazarus te zijn” (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu het echte studentenleven weer uit de startblokken schiet, met berichten over dronkemanstaferelen en vechtpartijen, lijkt het beeld van de aan drank verslingerde student bevestigd. Toch wijst alles erop dat almaar meer studenten alcohol links laten liggen. Zelfs op cantussen wordt steeds vaker een glas water ad fundum gedronken. "Je hoeft je niet meer lazarus te drinken om stoer bevonden te worden."
  [naar artikel]
 12. Pijlen, katapulten en molotovcocktails: protesten in Hongkong draaien uit op geweld (17/11/2019 - De Standaard)
  Ook vandaag is het onrustig in de Chinese stadstaat Hongkong. Bij de rellen nabij de Chinese University of Hongkong, die bezet wordt door tegenstanders van de regering en Peking, kreeg een agent een pijl in het been.
  [naar artikel]
 13. Chinese veiligheidswet nekt Amnesty in Hongkong (25/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chinese veiligheidswet nekt Amnesty in Hongkong Amnesty International maakte bekend dat het de laatste twee kantoren in Hongkong tegen eind dit jaar zal sluiten. De Chinese overheid keurde vorig jaar een veiligheidswet goed, die het voor mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty onmogelijk maakt nog te werken in Hongkong. Veel andere organisaties verhuisden hun werkzaamheden al naar Taiwan. Op 31 oktober sluit Amnesty het […] Lees dit artikel: Chinese veiligheidswet nekt Amnesty in Hongkong
  [naar artikel]
 14. Jobs bepalen je succes op Tinder: ‘Verpleegkundigen swipe ik naar links. Dat zijn altijd veel te lieve trutjes’ (14/11/2019 - De Morgen)
  Mannen laten werkloze vrouwen op Tinder vaker links liggen. Dat blijkt uit een grootschalig undercoveronderzoek door de UGent op de populaire datingapp. Het is een aanvulling op een eerdere studie. ‘Ik matchte met een paaldanseres. Maar dat betekent niet dat we daarover moeten praten.’
  [naar artikel]
 15. “Amerikaanse journalisten in Hongkong doelwit van Chinese sancties” (04/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  China zal Amerikaanse journalisten in Hongkong aanpakken bij wijze van vergelding als de Verenigde Staten de visa van Chinese journalisten in de VS niet verlengen, zegt de hoofdredacteur van de Chinese krant Global Times. Spanningen tussen de Verenigde Staten en China lopen al tijden op vanwege de Chinese veiligheidswet voor Hongkong en de coronapandemie.
  [naar artikel]
 16. “Vlamingen nemen vaker de auto dan voor corona”, VAB geeft tips om zuiniger te rijden (28/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlamingen laten het openbaar vervoer vaker links liggen als vervoersmiddel en kiezen voor alternatieven zoals de auto. Dat besluit mobiliteitsclub VAB uit zijn mobiliteitsbarometer, een online bevraging bij tweeduizend Vlamingen eind november.
  [naar artikel]
 17. Hongkong legt bezoekers Chinese vasteland verplichte quarantaine op (05/02/2020 - Metro)
  Alle bezoekers die van het Chinese vasteland naar Hongkong komen, worden vanaf zaterdag onderworpen aan een verplichte quarantaine van twee weken. Dat heeft Carrie Lam, regeringsleider van het semi-autonome Chinese gebied, laten weten. Bedoeling van de maatregel is de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dijken. “Het is een harde maatregel. Maar na deze aankondiging (…) geloof ik dat het aantal aankomsten vanzelf zal verminderen”, aldus Lam. Hongkong kondigde gisteren zijn eerste overlijden door het coronavirus aan. Het heeft ook bijna alle grensposten met de rest van China gesloten. Bron: Belga   Het bericht Hongkong legt bezoekers Chinese vasteland verplichte quarantaine op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Chinese Tesla-rivaal Xpeng Motors wil tot 2 miljard dollar ophalen met beursnotering in Hongkong (23/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chinese Tesla-rivaal Xpeng Motors wil tot 2 miljard dollar ophalen met beursnotering in Hongkong Xpeng Motors, een Chinese producent van elektrische wagens, wil met een IPO (Initial Public Offering) in Hongkong (HKEX) 1 à 2 miljard dollar ophalen. Dat heeft een anonieme bron aan CNBC laten weten. De aandelen van Xpeng Motors worden ook al op de New York Stock Exchange verhandeld. Een anonieme bron heeft aan CNBC laten […] Lees dit artikel: Chinese Tesla-rivaal Xpeng Motors wil tot 2 miljard dollar ophalen met beursnotering in Hongkong
  [naar artikel]
 19. Hoge Chinese ambtenaar: “Hongkong moet bestuurd worden door fervente patriotten” (22/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hongkong moet bestuurd worden door "fervente patriotten". Dat heeft Xia Baolong, het hoofd van het Chinese bureau voor Hongkong en Macau, vandaag gezegd. Dat orgaan coördineert de samenwerking tussen het centrale Chinese gezag en de speciale bestuurlijke regio's Hongkong en Macau.
  [naar artikel]
 20. Bijna alle werkgevers laten consumptiecheques links liggen (09/10/2020 - Express)
  De Belgische werkgevers lopen niet warm voor de consumptiecheques. Een analyse van hr-bedrijf Securex leert dat slechts één op de... The post Bijna alle werkgevers laten consumptiecheques links liggen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Protesten in Hongkong: 'Politiegeweld deed de zaak escaleren' (29/12/2019 - Knack)
  Hongkong is de frontlinie van de strijd tegen het Chinese autoritarisme, meent Jeff Hai-Chi Loo van de Chinese University of Hong Kong.
  [naar artikel]
 22. Chinese selfie-verbeteraar Meitu wil 1 miljard dollar ophalen (24/08/2016 - Express)
  Het bedrijf Meitu, één van de meest succesvolle producenten van selfie-applicaties in China, hoopt met introductie op de beurs van Hongkong een bedrag van 1 miljard dollar te kunnen ophalen. De operatie wordt gezien als een test om te bekijken of Hongkong bij de beursintroducties van Chinese technologie-startups een alternatief kan vormen voor de beurzen van New York of het Chinese vasteland. Een succesvolle beursgang van Meitu zou volgens waarnemers Hongkong een troef kunnen bezorgen om andere Chinese startups zoals smartphone-producent Xiaomi of het alternatieve taxibedrijf Didi Chuxing te kunnen aantrekken. Meitu heeft bij de beursautoriteiten van Hongkong een aanvraag voor een notering ingediend. Het bedrijf zou met de operatie een bedrag tussen 500 miljoen dollar en 1 miljard dollar willen ophalen. De beursgang zou voorzien zijn voor het vierde kwartaal van dit jaar. New York Tot nu toe hebben grote Chinese internetbedrijven bij een beursgang steeds een voorkeur laten blijven voor de New York Stock Exchange en de Nasdaq Stock Market in de Verenigde Staten. Die voorkeur zou met een aantal factoren hebben te maken. Onder meer wordt benadrukt dat Amerikaanse investeerders gewend zijn aan de zakelijke modellen van technologiebedrijven. Tevens bieden de Amerikaanse regels de executives de mogelijkheid een grotere controle over de onderneming te behouden. Alibaba, JD.com en Baidu zijn voorbeelden van Chinese bedrijven met een Amerikaanse beursnotering. Technologiebedrijven – waaronder Tencent, Lenovo en Kingsoft – vertegenwoordigen op dit ogenblik slechts 10 procent van de totale waarde van de beurs in Hongkong. Dat zou volgens de waarnemers een voordeel kunnen zijn voor Meitu. Bovendien wordt aangevoerd dat de producten van het bedrijf in de Chinese taal opereren, zodat Meitu zich meer thuis zou voelen in Hongkong dan in New York. Meitu werd acht jaar geleden opgericht. Op dit ogenblik zouden meer dan één miljard mobiele apparaten met de producten van het bedrijf zijn uitgerust. (mah) The post Chinese selfie-verbeteraar Meitu wil 1 miljard dollar ophalen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 23. Chinese soldaten grijpen zonder vraag van regering in bij demonstraties Hongkong (16/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tientallen Chinese soldaten hebben zaterdag barricades van demonstranten opgeruimd aan een lokale universiteit. Het is voor het eerst sinds de uitbraak van het antiregeringsprotest dat de Chinese eenheden in Hongkong hun kazerne hebben verlaten.
  [naar artikel]
 24. Johnson belooft Hongkong steun tegen Chinese machtsgreep (03/06/2020 - De Tijd)
  11:57 Het Verenigd Koninkrijk laat de bevolking van Hongkong niet in de steek als China een omstreden veiligheidswet invoert. Dat heeft premier Boris Johnson laten verstaan.
  [naar artikel]
 25. Beurs in Hongkong hard omlaag door Chinese techbedrijven (13/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Beurs in Hongkong hard omlaag door Chinese techbedrijven De aandelenbeurs in Hongkong ging maandag hard omlaag door stevige koersverliezen onder de Chinese techbedrijven. De vrees voor een hardere aanpak van de techsector in China werd verder aangewakkerd door een bericht in de Britse zakenkrant Financial Times dat Peking betalingsbedrijf Ant Group, onderdeel van het grote webwinkelconcern Alibaba, wil opbreken en dwingen om een […] Lees dit artikel: Beurs in Hongkong hard omlaag door Chinese techbedrijven
  [naar artikel]
 26. 'Dit is nog maar het begin' (29/03/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse productiehuizen bevinden zich middenin een perfecte storm. Zenders die op de centen moeten letten, kijkers die lineaire televisie steeds vaker links laten liggen en de aanslepende economische crisis doen de productiesector naar adem happen.
  [naar artikel]
 27. Londen noemt Chinese veiligheidswet “strijdig met afspraken over Hongkong” (01/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Verenigd Koninkrijk zegt dat de invoering van de nieuwe Chinese veiligheidswet strijdig is met de afspraken die zijn gemaakt over Hongkong. ‘Het is een duidelijke schending van de autonomie van Hongkong en een direct gevaar voor de vrijheden van haar inwoners’, zei minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab woensdag.
  [naar artikel]
 28. "Meer dan miljoen betogers", maar leider Hongkong zet door met wet om mensen uit te leveren aan China (10/06/2019 - VRT NWS)
  De wet waarmee Hongkong verdachten kan uitleveren aan het Chinese vasteland, komt er. Dat zegt Carrie Lam, de leider van Hongkong. Daarmee gaat ze in tegen het enorme straatprotest dat gisteren de straten van het Chinese autonome gebiedsdeel overspoelde en dat voorbije nacht op rellen uitdraaide.
  [naar artikel]
 29. In deze Antwerpse gemeentes kan je het goedkoopst tanken, blijkt uit onderzoek VAB (28/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vlamingen laten het openbaar vervoer vaker links liggen als vervoersmiddel, en kiezen voor alternatieven zoals de fiets of de auto. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van VAB, een online bevraging van 2.000 Vlamingen eind november. Omdat de brandstofprijzen nu hoger liggen dan vorig jaar, geeft VAB ook tips om zuiniger te rijden en waar je het goedkoopst kan tanken.
  [naar artikel]
 30. Chinees leger verzamelt troepen nabij Hongkong: vrees voor interventie neemt toe (15/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden Chinese militairen zijn donderdag samengekomen in een stadion in Shenzhen, de Chinese metropool vlakbij de grens met Hongkong. Buiten het...
  [naar artikel]
 31. Chinese inlichtingendienst al aan de slag in Hongkong (08/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese veiligheidsdiensten zijn vandaag aan de slag gegaan in Hongkong. In een Hongkongs hotel is deze ochtend een onaangekondigde plechtigheid...
  [naar artikel]
 32. Carrie Lam: ‘Chinese interventie in Hongkong blijft een optie’ (08/10/2019 - De Morgen)
  Een Chinese interventie in Hongkong blijft een optie als het protest tegen de regering “zo erg” wordt dat de hulp van China inroepen niet meer uitgesloten kan worden. Dat heeft Carrie Lam, bestuursvoorzitter van Hongkong, gezegd tijdens haar wekelijkse persconferentie.
  [naar artikel]
 33. Chinese media roepen op tot ‘zero tolerance’ na oproer in Hongkong (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat er gisteren geweld uitbrak tijdens een manifestatie voor de democratie in Hongkong, roepen Chinese staatsmedia op tot een nultolerantiebeleid...
  [naar artikel]
 34. China verzamelt troepen nabij Hongkong, maar twijfelt: ingrijpen of niet? (15/08/2019 - De Morgen)
  De aanhoudende onrust in Hongkong stelt de Chinese regering in Peking voor een dilemma: hard ingrijpen of niet? De orde herstellen of chaos op straat tolereren? Nu een Chinese troepenmacht oefeningen heeft gehouden net buiten Hongkong neemt de vrees voor een interventie toe.
  [naar artikel]
 35. Chinees leger verzamelt troepen nabij Hongkong: vrees voor militaire interventie neemt toe (15/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden Chinese militairen zijn donderdag samengekomen in een stadion in Shenzhen, de Chinese metropool vlakbij de grens met Hongkong. Buiten het...
  [naar artikel]
 36. Eerste rechtstreekse verbinding tussen Brussels Airport en Hongkong ingevlogen (25/03/2018 - Metro)
  Vandaag is de eerste rechtstreekse verbinding tussen Brussels Airport en de Chinese stadstaat Hongkong ingevlogen. De verbinding wordt uitgevoerd door luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific. Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) woonde de inauguratie bij. In de vertrekhal dansten Chinese leeuwen hun dans om het historische feit te markeren. Dinsdag was al de verbinding met een andere Chinese stad, Shenzhen, in gebruik genomen, de derde Chinese verbinding van de maatschappij Hainan, na Peking en Shangai. Daar komt nu dus ook Hongkong bij. Zo’n 50.000 Belgen reizen jaarlijks tussen Brussel en Hongkong. Tot nog toe was er dus geen rechtstreekse verbinding. Bron: Belga   Het bericht Eerste rechtstreekse verbinding tussen Brussels Airport en Hongkong ingevlogen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Wereldwijd kritiek op Chinese veiligheidswet Hongkong: “Zeer negatieve gevolgen” (30/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De internationale gemeenschap reageert kritisch en bezorgd op de goedkeuring van de veiligheidswet voor Hongkong door het Chinese Volkscongres....
  [naar artikel]
 38. China waarschuwt Britten: “Gepaste maatregelen” als inwoners van Hongkong staatsburgerschap krijgen (02/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  China zal “gepaste maatregelen” nemen als het Verenigd Koninkrijk de toegang tot het Britse staatsburgerschap uitbreidt voor inwoners van Hongkong. Dat heeft de Chinese ambassade in Londen donderdag laten weten. Londen had een en ander woensdag aangekondigd na de invoering van de nieuwe Chinese veiligheidswet.
  [naar artikel]
 39. Wereldwijd kritiek op Chinese veiligheidswet Hongkong: ‘Zeer negatieve gevolgen’ (30/06/2020 - De Morgen)
  Het Chinese parlement heeft dinsdag de omstreden wet voor nationale veiligheid in Hongkong aangenomen. Dat melden lokale media in Hongkong. De nieuwe wet doet vrezen voor onderdrukking van elke politieke oppositie in de voormalige Britse kroonkolonie. Wereldwijd klinkt er alvast veel kritiek.
  [naar artikel]
 40. Amerikaanse jongeren laten laptop steeds vaker links liggen (10/04/2019 - De Morgen)
  Eén op vier Amerikaanse jongeren gebruikt tegenwoordig zijn smartphone om op internet te surfen. Het gebruik van vaste toestellen neemt af. In België staat deze evolutie nog in haar kinderschoenen.
  [naar artikel]
 41. Uitstel voor omstreden uitleveringswet in Hongkong (15/06/2019 - VRT NWS)
  In Hongkong ziet het er naar uit dat de omstreden uitleveringswet er voorlopig niet komt. Met die wet zou Hongkong verdachten kunnen uitleveren aan het Chinese vasteland. Er is al de hele week massaal protest. Het gaat om het grootste protest in Hongkong in jaren.  
  [naar artikel]
 42. Nieuwe Chinese wet doet Hongkong op grondvesten daveren: 'Doe wat we zeggen en het komt goed' (08/07/2020 - Knack)
  Met de invoering van een veiligheidswet door het Chinese Volkscongres op 1 juli is de stadstaat Hongkong zoals we die kenden verdwenen, stelt China-expert Catherine Vuylsteke vast. Is de democratiseringsbeweging verslagen?
  [naar artikel]
 43. Hongkong opent eigen Nasdaq als antwoord op Amerikaanse verstrengingen voor Chinese bedrijven (27/07/2020 - Express)
  De Chinese regio Hongkong opent maandag zijn eigen techbeurs, nadat de VS de regels voor beursgangen van Chinese bedrijven strenger... The post Hongkong opent eigen Nasdaq als antwoord op Amerikaanse verstrengingen voor Chinese bedrijven appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Minder tijd op sociale media en je smartphone in 2020? Zo pak je dat goede voornemen aan (01/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Heb jij je voorgenomen om je in 2020 minder met social media bezig te houden en je smartphone vaker links te laten liggen? Dan heeft Catherine...
  [naar artikel]
 45. China neemt omstreden veiligheidswet aan, VS stoppen export defensiemateriaal naar Hongkong (30/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Chinese parlement heeft dinsdag de omstreden wet voor nationale veiligheid in Hongkong aangenomen. Dat melden lokale media in Hongkong. De...
  [naar artikel]
 46. Man uit Hongkong gearresteerd voor uitjouwen van Chinees volkslied (31/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een man uit Hongkong is gearresteerd nadat hij het Chinese volkslied uitjouwde tijdens een kijkevenement van de Olympische Spelen in een shoppingcenter. De 40-jarige man zou ook een controversiële vlag van de koloniale periode in Hongkong hebben bovengehaald. Sinds juni 2020 is het in Hongkong verboden om oneerbiedig te zijn tegenover het volkslied.
  [naar artikel]
 47. Grootste zakendeal van het jaar in Hongkong: Lithiumgigant Tianqi trekt naar de beurs om 2 miljard dollar te verzilveren (30/06/2022 - Express)
  De beursgang van Tianqi Lithium kan een serieuze golf aan beursintroducties veroorzaken op de aandelenmarkt van Hongkong. Een van de grootste lithiumproducenten ter wereld trekt donderdag naar de beurs van Hongkong met de intentie om 2 miljard dollar aan investeringen op te halen. De beursgang van Tianqi is alvast de grootste zakendeal van het jaar […]
  [naar artikel]
 48. Chinese regering drukt hervorming door en maakt oppositie vleugellam  (30/03/2021 - VRT NWS)
  De Chinese president Xi Jinping heeft een radicale hervorming van het kiessysteem in Hongkong goedgekeurd, dat heeft het Chinese staatsnieuwsagentschap Xinhua gemeld. Volgens critici zal deze hervorming de oppositie in Hongkong helemaal vleugellam maken.
  [naar artikel]
 49. Protest in Hongkong terug op volle kracht door Chinese veiligheidswet (25/05/2020 - Express)
  De politie van Hongkong heeft het afgelopen weekend traangas afgevuurd en het waterkanon ingezet tegen de duizenden demonstranten die protesteerden... The post Protest in Hongkong terug op volle kracht door Chinese veiligheidswet appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy