Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
08:52 uur

Parijs ziet MidCat-pijpleiding voor gas en groene waterstof tussen Duitsland en Zuid-Europa niet zitten

Express

22/09/2022 - 16:17

Duitsland, Spanje en Portugal liggen overhoop met Parijs over een gaspijpleiding van het Iberische schiereiland naar Noord-Europa.  De drie landen raken steeds meer gefrustreerd door de weerstand van de Franse president Emmanuel Macron. Die verzet zich tegen de voltooiing van de MidCat-pijpleiding, die tot nu toe al 3 miljard euro heeft gekost. De Fransman wees […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Waterstofconferentie Antwerpen: waterstof is de ontbrekende schakel bij groene energie (07/05/2018 - VRT NWS)
  Waterstof is de ontbrekende schakel voor het gebruik groene energie. Dat is de boodschap van WaterstofNet, een bedrijvengroep die vandaag een conferentie organiseert over waterstof. Een aantal bedrijven laten zien wat ze in de pijpleiding hebben zitten.
  [naar artikel]
 2. Vattenfall wil op zee groene waterstof produceren met windenergie (14/01/2022 - Express)
  De Zweedse energiebedrijf Vattenfall start een proef waarbij een windmolen op zee groene brandstof maakt die daarna met een pijpleiding naar land kan. De proefturbine ligt bij Aberdeen, Schotland in de zee. Deze produceert al groene stroom voor het energiebedrijf, maar Vattenfall wil kijken of het ook mogelijk is om (efficiënt) waterstof te produceren. Ook […]
  [naar artikel]
 3. Strijd tussen Antwerpen en Rotterdam: race voor grootste groene energiehaven van Europa is ingezet (13/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Amper enkele weken na de aankondiging van een grote waterstoffabriek in Antwerpen, pakt Rotterdam uit met de komst van de grootste fabriek voor groene waterstof in Europa. Zes dagen later volgt de mededeling dat de haven van Antwerpen-Brugge lid is geworden van een Duitse stichting die groene waterstof promoot. De strijd tussen de Europese nummers 1 en 2 om dé groene energiehaven te worden, is helemaal losgebarsten. “Maar die onderlinge concurrentie kan hen net versterken”, zegt transporteconoom Thierry Vanelslander (UAntwerpen).
  [naar artikel]
 4. Reanimeert de Duitse energieretraite de Spaanse gaspijpleiding MidCat? (29/08/2022 - De Tijd)
  16:06 De Spaanse premier gaat dinsdag bij de Duitse regering reclame maken voor het MidCat-project, de gaspijpleiding tussen het Iberische schiereiland en Duitsland. Frankrijk, een belangrijke partner, blij...
  [naar artikel]
 5. Zuid-Afrika en Vlaanderen willen samenwerken rond groene waterstof (05/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Groene waterstof staat niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Zuid-Afrika hoog op de politieke agenda. Een samenwerking is in de maak, zo bleek dinsdag tijdens een werkbezoek van Vlaams minister-president Jan Jambon aan Pretoria.
  [naar artikel]
 6. Europa zet in op waterstof (08/07/2020 - De Tijd)
  13:38 Energie is goed voor 75 procent van de CO2-uitstoot in Europa. Waterstof en groene elektriciteit spelen een centrale rol in het Europese draaiboek voor een klimaatneutraal Europa tegen 2050.
  [naar artikel]
 7. Groene waterstof: havens Antwerpen en Zeebrugge bundelen krachten met Chili (05/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Groene waterstof: havens Antwerpen en Zeebrugge bundelen krachten met Chili De havens van Antwerpen en Zeebrugge en Chili zullen intensief samenwerken voor groene waterstofstromen tussen Chili en West-Europa. Daarvoor hebben de verschillende partijen een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend in de marge van de COP26-klimaatconferentie in Glasgow. “Die samenwerking zal de laatste barrières en leemtes wegnemen in de aanloop naar de effectieve opstart van groene […] Lees dit artikel: Groene waterstof: havens Antwerpen en Zeebrugge bundelen krachten met Chili
  [naar artikel]
 8. André Jurres (VoltH2): 'Zonder groene waterstof zijn er niet genoeg windmolens op zee' (19/11/2021 - Knack)
  In Trends Talk op Kanaal Z roept de energie-ondernemer André Jurres de overheid op om meer te investeren in laadpunten voor groene waterstof. Ook in de toekomstige energiemix kan waterstof een grote rol spelen: Jurres ziet de technologie hand in hand gaan met de uitbreiding van het offshore windmolenpark.
  [naar artikel]
 9. Duqm, de ‘sweet spot’ van DEME in de race naar groene waterstof (04/02/2022 - De Tijd)
  17:56 In de globale wedloop om groene waterstof heeft België een stevige voet tussen de deur in Oman. Terwijl DEME er in poleposition ligt om het groene goud op grote schaal te produceren, trekt minister Ti...
  [naar artikel]
 10. Grootste groene waterstoffabriek ter wereld ziet het licht in Canada (29/01/2021 - Express)
  Het Franse bedrijf Air Liquide heeft ’s werelds grootste groene waterstoffabriek geopend in Canada. Het is een eerste stap richting een massaal en duurzaam gebruik van de fel begeerde energiebron. Waterstof is een niet-vervuilende energiebron die gemakkelijk kan worden opgeslagen, in tegenstelling tot elektriciteit die bijvoorbeeld door windturbines wordt opgewekt. Tegenwoordig wordt waterstof echter op […] The post Grootste groene waterstoffabriek ter wereld ziet het licht in Canada appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Groene waterstof: deze 5 Vlaamse projecten zijn in de maak (19/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Groene waterstof: deze 5 Vlaamse projecten zijn in de maak Er gaat geen dag voorbij of er wordt een initiatief rond groene waterstof aangekondigd. Voor velen is H2 de ideale drager om hernieuwbare energie mee te stockeren en te transporteren. Ook Vlaanderen springt op de kar. De Vlaamse regering maakt 106 miljoen euro vrij om vijf grote projecten rond duurzame waterstof te helpen financieren. Het […] Lees dit artikel: Groene waterstof: deze 5 Vlaamse projecten zijn in de maak
  [naar artikel]
 12. Amerikaans bedrijf pompt 300 miljoen euro in groene waterstoffabriek in Antwerpse haven: wat is het belang? (08/06/2022 - VRT NWS)
  Het Amerikaanse bedrijf Plug Power gaat in de haven van Antwerpen een nieuwe fabriek bouwen waar groene waterstof zal worden gemaakt, goed voor een investering van 300 miljoen euro. Het contract is ondertekend tijdens de Belgische handelsmissie in de VS. Hoe belangrijk is groene waterstof? Wat kunnen we ermee doen? En is het eigenlijk wel nuttig om zelf groene waterstof te produceren?
  [naar artikel]
 13. Hoe nieuwe Europese regels, ondanks alle groene ambities, de productie van waterstof kunnen afremmen (29/05/2022 - Express)
  De Europese Commissie heeft onlangs documenten gepresenteerd over de criteria waaraan de productie van waterstof moet voldoen om als “hernieuwbaar” te worden beschouwd. Met name een richtlijn die in 2027 van kracht wordt – het gebruik van groene energie in hetzelfde uur als ze geproduceerd wordt – baart de sector zorgen. Europa rekent op waterstof […]
  [naar artikel]
 14. ‘Groene waterstof staat aan vooravond van enorme groei’ (20/01/2021 - Express)
  De vermogensbeheerder Schroders verwacht dat de vraag naar ecologisch opgewekte waterstof in 2050 liefst 800 keer groter zal zijn dan vandaag. Waterstof is een mogelijke energiebron voor tal van economische activiteiten, zoals de chemie, de zware industrie of de luchtvaart. Toyota gelooft ook nog steeds in de auto op waterstof, ondanks het vooralsnog beperkte succes. […] The post ‘Groene waterstof staat aan vooravond van enorme groei’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Waterstof is hot, maar er is amper genoeg groene stroom (09/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Er is, zeker de komende tien jaar, te weinig groene stroom om die te verspillen aan groene waterstof, waarschuwen wetenschappers.
  [naar artikel]
 16. Van der Straeten wil versnelling in certificering groene waterstof (09/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) wil dat Europa een tandje bijsteekt in de certificering van groene waterstof. Het gaat om een energiebron die volledig klimaatneutraal wordt geproduceerd en die als brandstof kan dienen voor sectoren die niet zomaar kunnen overschakelen op elektriciteit. Maar om zeker te zijn of ze wel echt ‘groen’ is, is een robuuste certificering nodig.
  [naar artikel]
 17. Rusland lijkt vanaf morgen weer gas aan Duitsland te leveren na onderhoud aan pijpleiding, maar onzekerheid blijft (20/07/2022 - VRT NWS)
  Stroomt er morgen weer gas door de pijpleiding tussen Rusland en Duitsland? Uit gegevens die de Duitse gasnetbeheerder Gascade binnenkrijgt, lijkt dat alvast het plan. Normaal gezien zijn de jaarlijkse onderhoudswerken aan de Nord Stream 1-pijpleiding morgen afgerond en kan er dus weer gas naar Duitsland stromen. Maar verschillende landen vrezen dat de Russische president Vladimir Poetin de gaskraan niet meer (volledig) zal opendraaien.
  [naar artikel]
 18. Groene waterstof-hub gepland in de Verenigde Arabische Emiraten (08/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Groene waterstof-hub gepland in de Verenigde Arabische Emiraten Het Franse energieconcern Engie en het in Abu Dhabi gevestigde groene energiebedrijf Masdar hebben een “strategische alliantie” gesloten, gericht op de ontwikkeling van groene waterstofprojecten. In een recente aankondiging zeiden de bedrijven “de gezamenlijke ontwikkeling van een in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigde hub voor groene waterstof” te onderzoeken. Hoewel de bedrijven karig waren met […] Lees dit artikel: Groene waterstof-hub gepland in de Verenigde Arabische Emiraten
  [naar artikel]
 19. Antwerpse haven wil draaischijf worden van groene waterstof: “Minder afhankelijk worden van Rusland en Saoedi-Arabië” (14/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse haven voert intensieve gesprekken met partners uit ongeveer alle hoeken van de wereld, om vanaf 2025 massaal groene waterstof naar Europa te transporteren. Groene waterstof is ‘hot’: deze energiedrager kan niet alleen de Antwerpse industrie maar ook onze vliegtuigreizen een pak milieuvriendelijker maken. Bovendien worden we zo minder afhankelijk van Rusland en verschuiven we onze energiebronnen naar landen als naar Chili, Oman of Australië.
  [naar artikel]
 20. Groene waterstof: 3 aandelen die op een Indiase boom inspelen (26/02/2022 - Express)
  Investeringsbank Goldman Sachs noemt in een nota drie aandelen van bedrijven die kunnen profiteren van nieuwe Indiase beleidsmaatregelen voor de productie van groene waterstof. Het Indiase Ministerie van Energie heeft onlangs nieuwe maatregelen genomen om de productie van groene waterstof in het land te bevorderen. De belangrijkste punten van het beleid zijn: De afschaffing van […]
  [naar artikel]
 21. Poetin: ‘Als Duitsland Nord Stream 2 morgen goedkeurt, krijgt Europa overmorgen extra gas’ (22/10/2021 - De Morgen)
  President Poetin belooft Europa meer gas te verkopen als Duitsland toestemming geeft voor ingebruikname van de controversiële pijpleiding Nord Stream 2. Als Duitsland de pijpleiding ‘morgen’ goedkeurt, heeft Europa ‘overmorgen’ extra gas, aldus Poetin.
  [naar artikel]
 22. België wil groene waterstof importeren uit Oman. Maar is dat wel haalbaar? (25/08/2022 - Express)
  In februari bezocht het Belgische koningspaar, samen met onder andere minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen), de golfstaat Oman. Hun doel was opmerkelijk. De Energieminister wil massaal groene waterstof importeren uit het land, om de energietransitie een duwtje in de rug te geven. Toch lijkt het plan niet realistisch: dit is waarom. Waterstof […]
  [naar artikel]
 23. Europa is absoluut speerpunt van de wereldwijde waterstof-industrie (17/02/2021 - Express)
  Energieprojecten op basis van waterstof zijn momenteel in belangrijke mate in Europa geconcentreerd. Dat blijkt uit een rapport van consulent McKinsey en de Hydrogen Council, de sectorfederatie van producenten van waterstof. De onderzoekers wijten dit wereldwijde marktleiderschap aan een gericht Europees beleid om waterstof in te zetten als een instrument dat de regio moet helpen […] The post Europa is absoluut speerpunt van de wereldwijde waterstof-industrie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. “Monopolievorming dreigt bij miljardenprojecten groene waterstof” (22/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Monopolievorming dreigt bij miljardenprojecten groene waterstof” In Nederland waarschuwt gasnetbeheerder Gasunie voor het ontstaan van monopolies bij de miljardeninvesteringen rond groene waterstof op basis van windenergie. Gasunie is zelf een deelnemer aan grootschalige waterstofprojecten die mogelijk een cruciale rol gaan spelen in de energiebevoorrading van de toekomst. Het staatsbedrijf waarschuwt echter voor het gevaar op een te grote machtsconcentratie bij private […] Lees dit artikel: “Monopolievorming dreigt bij miljardenprojecten groene waterstof”
  [naar artikel]
 25. Groene waterstof: Shell en Norsk Hydro slaan de handen ineen voor de productie van de energiedrager (10/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Groene waterstof: Shell en Norsk Hydro slaan de handen ineen voor de productie van de energiedrager De fossiele brandstofgigant Shell en Norsk Hydro, een Noors energie- en aluminiumconcern, gaan onderzoeken hoe ze kunnen samenwerken voor de productie van groene waterstof. Dat bericht zakensite CNBC. Volgens een intentieverklaring zullen Shell en Hydro’s groene waterstofbedrijf, Hydro Havrand, zich richten op de gezamenlijke opwekking en levering van waterstof “geproduceerd uit hernieuwbare elektriciteit in hubs […] Lees dit artikel: Groene waterstof: Shell en Norsk Hydro slaan de handen ineen voor de productie van de energiedrager
  [naar artikel]
 26. De waterstofeconomie: wonder of waanzin? (30/04/2021 - De Tijd)
  04:00 Waterstof is de grootste groene hype van het moment, waarmee we in principe fossielvrij kunnen rijden, varen, vliegen, verwarmen en produceren. Maar de productie van groene waterstof vreet elektricite...
  [naar artikel]
 27. Ambitieuze groene waterstofplannen van China zijn “heilige graal” om nuluitstoot te bereiken (24/03/2022 - Express)
  China wil tegen 2025 de productie van waterstof verdriedubbelen om zijn economie sneller klimaatneutraal te maken. China geldt als de grootste producent van waterstof ter wereld. Woensdag onthulde de Aziatische supermacht echter plannen om de productie van waterstof fors op te voeren. Tegen 2035 zou groene waterstof grotendeels het gebruik van aardgas binnen de Chinese […]
  [naar artikel]
 28. Groene waterstof voor Vlaamse industrie komt weer stapje dichterbij (23/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Groene waterstof voor Vlaamse industrie komt weer stapje dichterbij De aankondigingen over waterstofprojecten in België en Nederland volgen elkaar op. Wordt waterstof de energiedrager van de toekomst? Voor enkele antwoorden op die vragen moeten we richting Zeeland, de Nederlandse provincie aan de grens met België. Daar zijn ontwikkelingen aan de gang die ook een impact kunnen hebben op de distributie van waterstof in ons […] Lees dit artikel: Groene waterstof voor Vlaamse industrie komt weer stapje dichterbij
  [naar artikel]
 29. Shell bouwt grootste waterstoffabriek van Europa (07/07/2022 - Express)
  De aloude petroleummaatschappijen noemen zich tegenwoordig “energieleveranciers”, aangezien ze intussen meer dan enkel fossiele brandstoffen leveren, maar ook instaan voor de verdeling van alternatieve energie zoals groene waterstof. Waterstof is inderdaad ook een waardige groene alternatieve energievorm die een belangrijke rol in de energietransitie kan spelen, omdat de uitstoot enkel zuiver water is. Alleen komt […]
  [naar artikel]
 30. Duitsland wil wereldwijd marktleider in duurzame waterstof worden (11/06/2020 - Express)
  In Duitsland heeft de regering een bedrag van 7 miljard euro gereserveerd voor investeringen in de productie van duurzame waterstof.... The post Duitsland wil wereldwijd marktleider in duurzame waterstof worden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. België, waterstof en Oman: wat is het verband, en waarom is het koninklijke bezoek belangrijk?   (04/02/2022 - VRT NWS)
  Het Belgische koningspaar is op bezoek in enkele Golfstaten, waar ze samen met onder meer onze energieminister een installatie voor groene waterstof in Oman. Want het lijkt misschien een contradictie, maar dat is het niet: waarom maken olie-exporterende golfstaten grote investeringen in groene waterstof? Over de Belgische link met Oman, en waterstof in de woestijn: "De golfstaten hebben eigenlijk twee keer de jackpot gewonnen."
  [naar artikel]
 32. Haven Antwerpen wordt draaischijf voor groene waterstof: Plug Power bouwt megafabriek op oude Opel-site (08/06/2022 - Express)
  Het Amerikaanse bedrijf Plug Power kondigt de bouw aan van een fabriek voor groene waterstof op de site NextGen District, de terreinen van de vroegere Opel-autofabriek in de haven van Antwerpen. Met de investering zou een slordige 300 miljoen euro gemoeid zijn. Plug wil er 12.500 ton vloeibare en gasvormige groene waterstof per jaar produceren […]
  [naar artikel]
 33. Stil protest tegen komst van leidingstraat tussen Antwerpen en Ruhrgebied: "Die hoort hier simpelweg niet" (13/05/2021 - VRT NWS)
  Op verschillende plaatsen in Limburg en Antwerpen zijn stille protestacties gehouden tegen de mogelijke komst van een leidingstraat tussen de haven van Antwerpen en het Ruhrgebied in Duitsland. Die pijpleiding moet chemische stoffen vervoeren, zoals propaangas en waterstof.
  [naar artikel]
 34. Groene waterstof: Australië schiet Duitsland te hulp bij het vervangen van Russisch gas (30/03/2022 - Express)
  Sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen, proberen veel Europese landen hun energieafhankelijkheid van Moskou te verminderen. Onder hen bevindt Duitsland zich in een bijzonder slechte positie: het moet massaal actie ondernemen om zich los te maken van het Russische gasinfuus. Onze oosterburen rekenen daarbij vooral op waterstof. De Duitse energiegigant E.ON en het Australische bedrijf Fortescue […]
  [naar artikel]
 35. “Groene waterstof dreigt de gemiste kans van de energietransitie te worden” (16/06/2022 - Express)
  Europa zal zijn doelstellingen voor de productie van hernieuwbare waterstof niet halen, tenzij de kloof tussen “actie en ambitie” wordt gedicht. Daarom dienen in de komende jaren veel waterstofprojecten op grote, industriële schaal goedgekeurd. Dat oppert de voormalige topman van Snam, het bedrijf dat het Italiaanse gastransportnetwerk in handen heeft. De 46-jarige Marco Alverà, die […]
  [naar artikel]
 36. Grootste zonne-energiebedrijf van Europa broedt op groene waterstof-projecten in Portugal (23/12/2021 - Express)
  Zonne-energiebedrijf Lightsource bp gaat samenwerken met het Portugese Dourogas aan een aantal projecten voor de productie van groene waterstof. Dat meldt de zakensite CNBC. In een verklaring donderdag zei Lightsource bp – waarin olie- en gasgigant BP een belang van 50 procent heeft – dat de twee bedrijven door de samenwerking “het potentieel van acht […]
  [naar artikel]
 37. Pijpleiding Nord Stream 2 voor het eerst met aardgas gevuld (04/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Pijpleiding Nord Stream 2 voor het eerst met aardgas gevuld De omstreden pijpleiding Nord Stream 2 wordt voor het eerst met aardgas gevuld. Dat meldt uitbater Nord Stream 2 AG maandag. De pijplijn moet een eerste keer gevuld worden vooraleer het transport van gas tussen Rusland en Duitsland van start kan gaan. Wanneer de pijpleiding ook effectief in werking zal treden, maakt het bedrijf niet […] Lees dit artikel: Pijpleiding Nord Stream 2 voor het eerst met aardgas gevuld
  [naar artikel]
 38. "Groene waterstof zal goedkoper worden dan fossiele brandstoffen" (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Waterstof die afkomstig is uit een hernieuwbare bron en wordt geproduceerd met duurzame energie zal alsmaar goedkoper worden. Op die manier wordt groene waterstof competitief ten opzichte van waterstof die geproduceerd wordt met behulp van fossiele brandstoffen en zelfs ten opzichte van aardgas. Dat blijkt uit een rapport van BloombergNEF.
  [naar artikel]
 39. Waterstof "next big thing" voor klimaat? Kan "propere brandstof" zijn, maar moeten het halen uit het verre buitenland (04/11/2021 - VRT NWS)
  Vandaag tekenen de havens van Antwerpen en Zeebrugge en het Chileense ministerie van Energie een overeenkomst om waterstof vanuit het Zuid-Amerikaanse Chili naar Europa te importeren. Dat gebeurt in de marge van de klimaatconferentie van Glasgow. Waterstof wordt ook wel de droombrandstof genoemd, maar het is moeilijk om zelf te produceren. Prof. dr. Thijs Van de Graaf van de UGent legt uit wat het precies is en waarom waterstof zo goed is voor ons klimaat.
  [naar artikel]
 40. Bijna een op vijf Europese vrachtwagens zou tegen 2030 op waterstof kunnen rijden (23/12/2021 - Express)
  Adina Vălean, de eurocommissaris voor Vervoer, werkt aan een plan om de komende tien jaar 60.000 vrachtwagens op waterstof op de weg te krijgen. Waterstof zal een belangrijke rol spelen bij de groene transitie. De EU schat dat 10 tot 24 procent van het energieverbruik tegen 2050 op waterstof gebaseerd zou kunnen zijn. En terwijl […]
  [naar artikel]
 41. Duitsland rekent er niet op dat Nord Stream 1 pijpleiding opnieuw opgestart wordt (05/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse minister van Economie Robert Habeck rekent er niet op dat Rusland nog gas zal leveren aan Europa via de pijpleiding Nord Stream 1. "Er komt nog een beetje gas langs de pijpleiding door Oekraïne, maar dat Nord Stream 1 heropgestart wordt, is geen scenario waar ik vanuit ga", verklaarde Habeck deze avond op de Duitse tv-zender ZDF.
  [naar artikel]
 42. Grootste groene-waterstoffabriek van Benelux komt in Oostende (27/01/2020 - VRT NWS)
  In de haven van Oostende komt over vijf jaar mogelijk een fabriek die groene waterstof produceert op basis van de groene stroom die geproduceerd wordt door de windmolenparken in de Noordzee. De waterstof kan daarna gebruikt worden om opnieuw stroom op te wekken of om voertuigen te laten rijden. Het project gaat nu in een studiefase.
  [naar artikel]
 43. Groene waterstof: “Energietransitie kan sneller, goedkoper en schoner als we bestaande gasinfrastructuur integreren in nieuwe systemen” (16/02/2022 - Express)
  RWE, Duitslands grootste energieproducent, en onafhankelijke petroleumproducent Neptune Energy zullen samen een demonstratieproject voor groene waterstof in de Nederlandse Noordzee op poten zetten. Het H2opZee-project moet er komen tegen 2030. Een elektrolysecapaciteit van 300 tot 500 megawatt (MW) moet offshore-windenergie omzetten in waterstof. Dat nieuws melden Reuters en CNBC. In een verklaring stipten de bedrijven […]
  [naar artikel]
 44. Rederij CMB ontvouwt grote plannen met waterstof in Antwerpse haven (03/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Met een show en hoog bezoek ontvouwde de Antwerpse rederij CMB donderdag grootse plannen om van groene waterstof dé brandstof voor de toekomst van de industrie te maken. Ze stelden hun eerste multimodale tankstation voor waterstof voor, net als een nagelnieuwe truck die op waterstof rijdt. Daarvan willen ze er in de komende jaren honderden verkopen.
  [naar artikel]
 45. Duitsland zet in op waterstof voor vergroening industrie (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland zet vol in op waterstof om de industrie te helpen verduurzamen. De regering in Berlijn heeft daarom een plan met 38 maatregelen...
  [naar artikel]
 46. Chemiereus Ineos investeert 2 miljard euro in groene waterstof, ook in België (18/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chemiereus Ineos investeert 2 miljard euro in groene waterstof, ook in België De Britse chemiegroep Ineos zal zo’n 2 miljard euro investeren in de productie van groene waterstof, een propere energie die een sleutelrol speelt in het koolstofarm maken van de industriële sector. Dat berichten verschillende Britse media. Eén van de eerste fabrieken zou in België komen, luidt het nog. “Het gaat om de grootste investering ooit […] Lees dit artikel: Chemiereus Ineos investeert 2 miljard euro in groene waterstof, ook in België
  [naar artikel]
 47. Politici enthousiast over doorbraak die waterstof betaalbaar maakt: "Mogelijke concurrent voor kernenergie" (26/02/2019 - VRT NWS)
  Waterstof uit hernieuwbare energie of groene waterstof is al jaren een belofte op de energiemarkt. Onderzoekers van de KU Leuven hebben nu voor een doorbraak gezorgd, die groen waterstof betaalbaar kan maken. Hoe reageren de Vlaamse politieke partijen op dit nieuws en zal dit invloed hebben op beleidskeuzes?
  [naar artikel]
 48. Federale regering richt de blik op groene waterstof (29/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Willen we de zware industrie en het zwaar transport koolstofneutraal maken, dan is er massale import van groene waterstof nodig. Een eerste federale waterstofstrategie moet daar werk van maken.
  [naar artikel]
 49. Wordt Luiks bedrijf John Cockerill de wereldkampioen in elektrolysers voor groene waterstof? (12/05/2022 - Express)
  Het Luikse industriebedrijf John Cockerill bevestigt aan de zakenkrant L’Echo dat het een nieuwe fabriek voor de bouw van elektrolysers, generatoren van (groene) waterstof, ambieert in België tegen 2025. Dat moet 1 van de beoogde 8 wereldwijd verspreide gigafactories voor elektrolysers worden. Elektrolyse is het chemisch afsplitsingsproces waarbij waterstof uit water gehaald wordt, met de […]
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy