Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
07:51 uur

Kopzorgen voor Biden: torpedeert een recessie zijn kansen op herverkiezing?

Express

22/09/2022 - 16:48

Sinds Franklin Roosevelt in 1940 is nog nooit een Amerikaanse president erin geslaagd om tijdens een recessie herverkozen te worden. Huidig Witte Huis-bewoner Joe Biden komt dus in een lastig parket als er volgend jaar een recessie uitbreekt en blijft aanslepen tot in het campagnejaar 2024. Nu de Amerikaanse centrale bank woensdagavond bevestigd heeft dat […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Biden ambieert herverkiezing in 2024 (23/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden is van plan om zich kandidaat te stellen voor een herverkiezing bij de presidentsverkiezingen in 2024. Dat heeft Jen Psaki, de woordvoerster van het Witte Huis, maandag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 2. Biden: "VS zullen geen recessie doormaken” (25/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft verklaard dat zijn land geen recessie zal doormaken. “Ik denk dat we geen recessie zullen kennen”, zei hij aan journalisten.
  [naar artikel]
 3. Joe Biden (79) ambieert herverkiezing in 2024, meldt Witte Huis (23/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Joe Biden is van plan om zich kandidaat te stellen voor een herverkiezing bij de presidentsverkiezingen in 2024. Dat heeft Jen Psaki, de woordvoerster van het Witte Huis, maandag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 4. Een recessie of geen recessie? Auteurs Wikipedia raken het niet eens over de definitie (01/08/2022 - Express)
  Nu de economische groei in de Verenigde Staten (VS) voor het tweede kwartaal op rij negatief is, wordt er in principe gesproken van een recessie. Maar niet iedereen, waaronder de Amerikaanse president Joe Biden, deelt die overtuiging. Wikipedia laat sinds een toespraak van Biden niet langer toe dat mensen sleutelen aan de definitie van een […]
  [naar artikel]
 5. Biden zegt aan beterhand te zijn na coronabesmetting en verzekert: "VS zullen geen recessie doormaken” (26/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft verklaard dat zijn land geen recessie zal doormaken. “Ik denk dat we geen recessie zullen kennen”, zei hij maandag aan journalisten. Hij verzekerde hen gelijk dat hij zich veel beter voelt na zijn coronabesmetting van vorige week.
  [naar artikel]
 6. “Biden werkt aan campagne voor herverkiezing in 2024” (12/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden bereidt plannen voor om een herverkiezingscampagne te lanceren na de tussentijdse parlementsverkiezingen van november. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met naaste medewerkers en vertrouwelingen van Biden. Net als in 2018 zou zijn voornaamste motivatie het voorkomen van een nieuw presidentschap van Donald Trump zijn.
  [naar artikel]
 7. Hoe beleggen met een recessie voor de deur? (28/03/2018 - De Tijd)
  11:30 De hoofdeconoom van Janus Henderson verwacht begin 2019 een globale recessie. Dat is echter geen reden om halsoverkop in cash te vluchten. De verouderende bevolking biedt kansen op rendement.
  [naar artikel]
 8. Joe Biden: 'Trump wakkert de vlammen van haat aan' (02/06/2020 - Knack)
  De Democratische presidentskandidaat Joe Biden verwijt de Republikeinse president Donald Trump dat hij zich niets aantrekt van het verdeelde land en zich enkel voor zijn herverkiezing inspant.
  [naar artikel]
 9. Biden haalt uit: “Trump is enkel en alleen uit op macht” (02/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Democratische presidentskandidaat Joe Biden verwijt de Republikeinse president Donald Trump dat hij zich niets aantrekt van het verdeelde land en zich enkel voor zijn herverkiezing inspant. De president heeft geen belangstelling voor “de protesten in de straat die een verscheurd land tonen”, zei Biden in een toespraak in Philadelphia.
  [naar artikel]
 10. Deze indicator van de Federal Reserve wijst erop dat de Verenigde Staten mogelijk afstevenen op een recessie (08/06/2022 - Express)
  Het regende de afgelopen maanden doemberichten over een dreigende recessie in de Verenigde Staten. Volgens een indicator van de Federal Reserve zouden de onheilsprofeten wel eens gelijk kunnen hebben. Vorige week stonden Tesla-baas Elon Musk en de Amerikaanse president Joe Biden (opnieuw) met getrokken zwaarder tegenover elkaar. Biden stelde zich tijdens een persconferentie openlijk vragen […]
  [naar artikel]
 11. Belaagde Biden na aanslagen: 'We zullen jullie opjagen en laten boeten' (27/08/2021 - Knack)
  In een tussenkomst vanuit het Witte Huis heeft VS-president Joe Biden vergeldingsacties voor de aanslagen in Kaboel aangekondigd. Een ooit populaire beslissing bezorgt hem kopzorgen.
  [naar artikel]
 12. De onvermijdelijkheid van een recessie (10/08/2019 - De Tijd)
  01:45 Dat de economie weer in een recessie verzeilt, staat in de sterren geschreven. De vraag is enkel wanneer dat gebeurt, waar - in de VS, in Europa of in Azië - en hoe zwaar die recessie zal zijn.
  [naar artikel]
 13. Biden moet maar eens beslissen (12/04/2019 - De Morgen)
  De geruchtenmachine rond Joe Biden draait meer dan ooit op volle toeren. Voor vanavond maakt de vicepresident 'hoogstwaarschijnlijk' bekend of hij wel of niet de strijd aangaat met Hillary Clinton. Biden wikt en weegt zijn presidentiële kansen al maanden, maar zijn tijd raakt op.
  [naar artikel]
 14. Trump in acceptatiespeech: ‘Biden is vernietiger van Amerikaanse grootheid’ (28/08/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump bestempelde donderdagavond (lokale tijd) zijn Democratische rivaal Joe Biden als een ‘vernietiger van Amerikaanse grootsheid’ in een felle aanval, toen hij in een speech in de tuin van het Witte Huis de nominatie van de Republikeinse Partij voor herverkiezing accepteerde.
  [naar artikel]
 15. Paul D’Hoore over voordelen van recessie: “Als alles blijft zoals het nu is, kan je meer kopen voor hetzelfde geld” (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De financiële consequenties van de coronaviruspandemie zijn een bron van kopzorgen. Kijkers van VTM Nieuws stuurden massaal hun geldvragen in voor...
  [naar artikel]
 16. Twee 'veteranen' sturen Amerika weg van catastrofale begrotingsafgrond en recessie (09/04/2019 - De Morgen)
  Het compromis dat een catastrofale begrotingsafgrond en recessie tijdelijk omzeilt, is het werk van twee krasse veteranen: Democratisch vicepresident Joe Biden en Republikeins fractieleider Mitch McConnell.
  [naar artikel]
 17. Trump in acceptatiespeech: ‘Biden is vernietiger van Amerikaanse grootsheid’ (28/08/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump bestempelde donderdagavond (lokale tijd) zijn Democratische rivaal Joe Biden als een ‘vernietiger van Amerikaanse grootsheid’ in een felle aanval, toen hij in een speech in de tuin van het Witte Huis de nominatie van de Republikeinse Partij voor herverkiezing accepteerde.
  [naar artikel]
 18. Uit deze grafiek blijkt dat de VS niet snel in een recessie zullen belanden (03/08/2022 - Express)
  De tweede opeenvolgende inkrimping van de Amerikaanse economie betekent niet dat er sprake is van een recessie. In feite bewijzen de 6 factoren die officieel een recessie bepalen zelfs het tegendeel. Sinds vorige week, na de publicatie van de Amerikaanse groeicijfers, zijn er al heel wat debatten gevoerd over een recessie. Na de krimp van […]
  [naar artikel]
 19. Joe Biden, de onwaarschijnlijke ‘comeback kid’ van 77 jaar (04/03/2020 - De Morgen)
  Joe Biden leek doodverklaard, maar op Super Tuesday keerden zijn kansen. Zijn verrassende wederopstanding dankt hij vooral aan de gematigde, zwarte Democraten.
  [naar artikel]
 20. Joe Biden: “Een herverkiezing van Trump zou alleen nog meer geweld betekenen” (31/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Presidentskandidaat Joe Biden haalde maandagavond in een toespraak in Pittsburgh zwaar uit naar president Trump en weerlegde de volgens hem misleidende beschuldigingen van zijn rivaal. “Gelooft iemand dat er minder geweld zal zijn in Amerika als Donald Trump wordt herkozen”, klonk het op een rustige, beschaafde manier. De speech duurde amper een half uur.
  [naar artikel]
 21. Amerikanen googelen en masse “recessie” – ondanks sussende woorden van hun president (20/06/2022 - Express)
  Amerikaans president Joe Biden zegt dat hij ervan overtuigd is dat een recessie in de VS niet onvermijdelijk is. Maar de inflatie rijst de pan uit, de Federal Reserve staat op het punt om in razend tempo een reeks renteverhogingen door te voeren, en de gewone Amerikanen maken zich zorgen. Dat laatste blijkt uit hun […]
  [naar artikel]
 22. Kortste Amerikaanse recessie ooit (19/07/2021 - De Tijd)
  23:06 Amerikaanse recessie-arbiter NBER prikt de duur van de pandemische recessie vast op twee maanden.
  [naar artikel]
 23. Wat moet er nu nog gebeuren vooraleer Joe Biden écht de verkiezingen gewonnen heeft? (06/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu Joe Biden Donald Trump voorbijgestoken is in de belangrijke strijdstaten Georgia en Pennsylvania, ziet het er wel erg gunstig uit voor zijn kansen op het presidentschap. Toch is Biden in theorie nog niet zeker en kan het nog uren- of dagenlang afwachten zijn. Wat moet er gebeuren vooraleer ‘Uncle Joe’ effectief het podium kan bestijgen voor een overwinningsspeech? En wanneer zou dat kunnen gebeuren?
  [naar artikel]
 24. Trump en Biden sluiten campagnes af met felle aanvallen, opkomst Republikeinen wordt cruciaal (03/11/2020 - De Morgen)
  President Trump en zijn rivaal Joe Biden sloten maandag hun campagnes af met felle aanvallen. Trump hoopte zijn aanhangers te mobiliseren om vandaag massaal naar de stembus te gaan, om een Biden-presidentschap te voorkomen. De Democraat klonk optimistisch over zijn kansen, aangemoedigd door de laatste peilingen.
  [naar artikel]
 25. Waarom deze recessie in de VS anders is dan die in het verleden (30/07/2022 - Express)
  Voor het tweede achtereenvolgende kwartaal is de Amerikaanse economie gekrompen. Hoewel sommige deskundigen voorlopig terughoudend zijn om over een recessie te spreken, zagen anderen ze toch aankomen. Maar misschien is dit niet de ramp die voorspeld was. Als er in 2022 een recessie komt, zal die anders zijn dan alle andere. Voorlopig wil het Witte […]
  [naar artikel]
 26. De voornaamste bezorgdheid van CEO’s voor 2020: een recessie (10/01/2020 - Express)
  Bedrijfsleiders beschouwen een mogelijke recessie dit jaar als de grootste bedreiging voor hun bedrijven en de economie. Dat blijkt uit een rapport van The Conference Board, gebaseerd op een enquête bij nagenoeg zestienhonderd CEO’s over de hele wereld. De onderzoekers wijzen er daarbij op dat een dreigende recessie al voor het tweede jaar de grootste […] The post De voornaamste bezorgdheid van CEO’s voor 2020: een recessie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Eurozone gaat in recessie (18/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Eurozone gaat in recessie De Eurozone gaat met twee opeenvolgende kwartalen van economische achteruitgang in recessie. Dat bevestigt een cijferupdate van het Europese statistiekbureau Eurostat voor het eerste kwartaal van dit jaar. De terugval is volgens economen te wijten aan de vele coronamaatregelen die wegen op de economische activiteit. In de periode januari-maart kromp de economie van de landen […] Lees dit artikel: Eurozone gaat in recessie
  [naar artikel]
 28. Analist: “Deze economieën stevenen af op een recessie” (05/07/2022 - Express)
  Nu centrale banken volop de rente aan het verhogen zijn, neemt de vrees voor een recessie toe. Rob Subbaraman, econoom bij het beurshuis Nomura, verwacht dat verschillende landen de komende twaalf maanden in een recessie zullen terechtkomen. Een torenhoge inflatie dwingt de centrale banken om de voet op de rem te zetten. Door stelselmatig de […]
  [naar artikel]
 29. Proactieve Trump bereidt herverkiezing 2020 al voor (27/02/2018 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft een campagneleider benoemd voor zijn herverkiezing in 2020.
  [naar artikel]
 30. “We moeten ons niet langer de vraag stellen of er een recessie komt. De juiste vraag is: wanneer komt die er?” (11/07/2022 - Express)
  Zijn de Verenigde Staten (VS) goed op weg om in een recessie terecht te komen? Richard Kelly, strateeg bij de Canadese investeringsbank, is daar alvast van overtuigd. Volgens hem is de kans groter dan 50 procent dat er in de loop van de volgende achttien maanden sprake zal zijn van een Amerikaanse recessie. Nu de […]
  [naar artikel]
 31. Is de eurozone al in een recessie beland? (23/09/2022 - Express)
  De dienstensector en de industrie in de eurozone krimpen al drie maanden op rij, zo blijkt uit voorlopige indicatoren. De gevreesde recessie is daarmee eigenlijk al ingezet, concluderen economen. Een vaste definitie voor een recessie is er niet. Doorgaans wordt twee of drie opeenvolgende kwartalen van economische krimp als maatstaf gebruikt. Afgaande op de jongste […]
  [naar artikel]
 32. BinckBank slaat munt uit woelige beurshandel (23/04/2018 - De Tijd)
  08:25 Meer kopzorgen voor beleggers betekenen minder kopzorgen voor beursmakelaars.
  [naar artikel]
 33. Macron danst op slappe koord in aanloop naar presidentsrace 2022 (01/12/2020 - De Tijd)
  02:55 De Franse president Emmanuel Macron staat voor een lastige evenwichtsoefening als hij zijn kansen op een herverkiezing in 2022 gaaf wil houden. Hij moet linkse grieven over politiegeweld verzoenen met...
  [naar artikel]
 34. Eurozone verkeert in ‘double dip recessie’ (01/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Eurozone verkeert in ‘double dip recessie’ De economie van de eurozone is opnieuw in een recessie beland. Zo lieten zowel Duitsland, Spanje als Italië productiedalingen optekenen in het eerste kwartaal. Ons land en Frankrijk, daarentegen, veerden lichtjes op. De gevolgen van de pandemie blijven de bedrijvigheid treffen, schrijft de BBC. Het bbp van de eurozone is in de periode januari-maart met 0,6 […] Lees dit artikel: Eurozone verkeert in ‘double dip recessie’
  [naar artikel]
 35. Biden van plan zich kandidaat te stellen voor tweede termijn: “Verkiezingsstrijd met Trump zou mogelijkheid zelfs vergroten” (23/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ja, ik ben van plan om me opnieuw presidentskandidaat te stellen in 2024". Dat zei de Amerikaanse president Joe Biden woensdag in een exclusief interview met de zender ABC News. In het geval dat ook Bidens voorganger Donald Trump de verkiezingsstrijd nog eens zou aangaan, is de mogelijkheid om te streven naar een herverkiezing volgens de president “nog groter”.
  [naar artikel]
 36. Ecuadoranen leggen onbeperkte herverkiezing van president aan banden (05/02/2018 - Knack)
  In Ecuador heeft de bevolking via een referendum beslist om het amendement uit de grondwet te schrappen dat de onbeperkte herverkiezing toelaat van de president. Dat blijkt uit de eerste resultaten die zondag zijn vrijgegeven.
  [naar artikel]
 37. Terug van nooit weggeweest: de vrees voor economische recessie (23/01/2020 - De Morgen)
  Heel lang zal het niet meer duren vooraleer een nieuwe recessie op ons afkomt, en die zal stevig zijn. De onheilsprofeten zijn het dit keer wel zeker. Maar wat weten zij daar nu van?
  [naar artikel]
 38. Homans: ‘Wereldvreemde uitspraak van Gentse rechter’ (13/07/2018 - De Standaard)
  Vlaams minister van Gelijke Kansen en Integratie Liesbeth Homans (N-VA) reageert vlijmscherp op de rechtspraak uit Gent, die het boerkiniverbod in openbare zwembaden torpedeert. ‘Een zeer ongelukkige en wereldvreemde uitspraak’, aldus de minister.
  [naar artikel]
 39. Homans: ‘Wereldvreemde uitspraak van Gentse rechter’ (14/07/2018 - De Standaard)
  Vlaams minister van Inburgering en Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA) reageert vlijmscherp op de rechtspraak uit Gent, die het boerkiniverbod in openbare zwembaden torpedeert. ‘Een zeer ongelukkige en wereldvreemde uitspraak’, aldus de minister.
  [naar artikel]
 40. EU en VS reageren scherp op herverkiezing Daniel Ortega: “Nicaragua is een autocratie” (08/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: EU en VS reageren scherp op herverkiezing Daniel Ortega: “Nicaragua is een autocratie” In Nicaragua is zittend president Daniel Ortega herverkozen voor zijn vierde ambt als president. De uitslag van de verkiezingen lag op voorhand zo goed als vast, Ortega heeft de afgelopen maanden alle politieke concurrenten in de cel gesmeten of onder huisarrest geplaatst. De herverkiezing voltooit Nicaraguas overgang in een autocratisch regime volgens de EU. Autoritair […] Lees dit artikel: EU en VS reageren scherp op herverkiezing Daniel Ortega: “Nicaragua is een autocratie”
  [naar artikel]
 41. Zet u schrap voor de storm: wereldeconomie op weg naar recessie (07/12/2018 - De Morgen)
  Dat de beurzen in het rood staan, moet ook de niet-beleggers doen vrezen. Want de aandelenmarkten zijn de voorbodes van wat ons te wachten staat. Vraag is wat het wordt: een groeivertraging, of een volwaardige recessie.
  [naar artikel]
 42. Trump haalde 143 miljoen op voor herverkiezing, meer dan Democratische tegenkandidaten (02/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vorig jaar 143 miljoen dollar opgehaald om zijn herverkiezing te bekostigen. Zijn team maakte donderdag bekend dat hij in het laatste kwartaal 46 miljoen dollar verzamelde, zijn beste kwartaal van het jaar. Trumps Democratische tegenkandidaten volgen op (verre) afstand. Het gaat hier om het bedrag zonder de fondsen die de Republikeinse partij ophaalde of die van andere groepen en organisaties die Trumps herverkiezing steunen. In november trekken de Amerikanen opnieuw naar de stembus voor de presidentsverkiezingen.
  [naar artikel]
 43. De Keersmaecker op weg naar herverkiezing (04/04/2019 - De Morgen)
  Joseph Allijns is officieel kandidaat om voorzitter te worden van de Belgische Voetbalbond (KBVB). Vergeefse moeite, zo lijkt, want met de steun van de Vlaamse én Waalse amateurvleugel stevent François De Keersmaecker af op een herverkiezing.
  [naar artikel]
 44. Econoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz over de beste manier om de crisis te lijf te gaan‘Besparingen leiden tot een nieuwe recessie’ (28/03/2019 - De Morgen)
  Joseph Stiglitz (67) is woedend. De Nobelprijswinnaar en voormalig topadviseur van de Amerikaanse ex-president Bill Clinton voorspelde jaren geleden al de recessie, en ziet nu met lede ogen hoe de financiële markten die de crisis hebben veroorzaakt, de overheden straffen die hen nog niet zo lang geleden een hand boven het hoofd hebben gehouden. Een exclusief interview over het ‘dolle’ kapitalisme, de kansen op herstel en de reden waarom banken gestraft moeten worden.
  [naar artikel]
 45. Is de economie echt op weg naar een recessie? Deze belangrijke elementen staan nog in het groen (27/04/2022 - Express)
  Met inflatie, oorlog en stijgende rentevoeten dreigt, naast andere indicatoren, een recessie. Maar sommige trends in de consumentenuitgaven, de “ruggengraat” van de economie, gaan onverminderd door en nemen zelfs toe. Sinds enkele weken zijn er waarschuwingssignalen die wijzen op een recessie. De rentecurve op kort- en langlopende obligaties is omgekeerd, er woedt een oorlog in […]
  [naar artikel]
 46. Venezuela: belangrijkste oppositie buitenspel gezet (26/01/2018 - VRT NWS)
  Het Hooggerechtshof in Venezuela heeft beslist dat de coalitie van de drie belangrijkste oppositiepartijen niet mag deelnemen aan de presidentsverkiezingen in april. Daardoor zijn de kansen op een herverkiezing van de huidige president Nicolas Maduro veel groter geworden.
  [naar artikel]
 47. Kopzorgen voor Löw (13/04/2019 - De Morgen)
  De zes grootste kopzorgen voor de Duitse bondscoach Joachim Löw, in aanloop naar de halve finale vanavond tegen Brazilië: van een dubieuze scheidsrechter tot een bekritiseerde spelmaker. 'Özil wandelt maar wat rond.'
  [naar artikel]
 48. VS reageren terughoudend op herverkiezing van Rohani (20/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben zich in een eerste reactie terughoudend uitgelaten over de herverkiezing van de Iraanse president Hassan Rohani. De
  [naar artikel]
 49. Italië sukkelt opnieuw in recessie (18/01/2019 - De Tijd)
  15:36 De Italiaanse centrale bank stelt niet alleen dat Europa's derde economie in een recessie zit, maar halveert ook bijna de prognose voor 2019.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy