Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
08:40 uur

Vogelgriep vastgesteld op groot pluimveebedrijf in Sint-Laureins: ophokplicht in straal van 10 kilometer

VRT NWS

22/09/2022 - 17:05

In Sint-Laureins en de buurgemeenten geldt opnieuw een ophokplicht voor gevogelte. Het pluimvee mag niet buiten rondlopen, omdat er vogelgriep is vastgesteld in een groot pluimveebedrijf in Sint-Laureins. De 150.000 legkippen van het getroffen bedrijf zijn intussen geruimd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vogelgriep vastgesteld op pluimveebedrijf in Veurne (28/12/2021 - De Standaard)
  Er is vogelgriep van het type H5 vastgesteld op een commercieel pluimveebedrijf in Veurne, zo maakte het Federaal Voedselagentschap (FAVV) bekend. Om een verdere verspreiding te voorkomen, wordt het nog aanwezige pluimvee geruimd. Er wordt ook een beschermingszone van 3 kilometer rond het bedrijf ingesteld en een bewakingszone van 10 kilometer.
  [naar artikel]
 2. Vogelgriep vastgesteld bij bedrijf in Zeeland (13/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op een pluimveebedrijf in de Zeeuwse gemeente Sint Philipsland, zowat 25 kilometer ten noorden van de Belgische grens, is vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de 42.000 legkippen van het bedrijf afgemaakt.
  [naar artikel]
 3. Vogelgriep in pluimveebedrijf in Bocholt: bewakingszone van 10 kilometer rond het bedrijf ingesteld (21/09/2022 - VRT NWS)
  In een pluimveebedrijf in Bocholt is vogelgriep vastgesteld. Dat heeft het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen bekendgemaakt. Het gaat om de gevaarlijke hoogpathogene variant van het H5N1-virus. Er is rond het getroffen bedrijf een beschermingszone van 3 kilometer en een bewakingszone van 10 kilometer afgebakend.
  [naar artikel]
 4. Nu ook vogelgriep in Veurne, ophokplicht blijft gelden in het hele land (29/12/2021 - VRT NWS)
  In Veurne is vogelgriep vastgesteld op een pluimveebedrijf. Om verspreiding te voorkomen, wordt al het pluimvee geruimd. Houders van pluimvee in de buurt moeten zich houden aan strenge maatregelen.
  [naar artikel]
 5. Vogelgriep in Bocholt: ophokplicht (07/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, heeft laten weten dat er een geval van vogelgriep, type H5N1, is vastgesteld op een pluimveebedrijf in Bocholt. Het labo is momenteel aan het bepalen of het gaat om een hoog- of laagpathogene variant. Indien het zou gaan om een hoogpathogene variant, zullen bijkomende voorzorgsmaatregelen van toepassing zijn in het gebied rond de haard. Voorlopig volstaat het dat iedereen die gevogelte houdt, of dit nu professioneel of als hobby is, zich houdt aan de ophokplicht.
  [naar artikel]
 6. Vogelgriep vastgesteld bij West-Vlaams pluimveebedrijf en hobbykweker (15/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na besmettingen in Henegouwen en Luxemburg, is nu ook vogelgriep vastgesteld op een pluimveebedrijf in Waardamme en bij een hobbykweker in
  [naar artikel]
 7. Rusland heeft variant van de vogelgriep ontdekt bij werknemers pluimveebedrijf (20/02/2021 - Express)
  In Rusland zijn werknemers op een pluimveebedrijf besmet geraakt met de H5N8-variant van de vogelgriep. Er zou wel nog geen sprake zijn van besmettingen tussen mensen. Dat schrijft Bloomberg. De Russische autoriteiten hebben de besmetting vastgesteld bij zeven mensen die werken in een pluimveebedrijf in het zuiden van Rusland. ‘De Wereldgezondheidsorganisatie is inmiddels op de […] The post Rusland heeft variant van de vogelgriep ontdekt bij werknemers pluimveebedrijf appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Vogelgriep duikt op in Ravels pluimveebedrijf: bewakingszone van 10km ingesteld (08/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In een pluimveebedrijf in Ravels is vogelgriep opgedoken. De eigenaar moet daarom het aanwezige pluimvee laten ontruimen. Rond het betrokken bedrijf geldt zowel een beschermingszone van drie kilometer als een bewakingszone van tien kilometer.
  [naar artikel]
 9. Vogelgriep vastgesteld bij bedrijf in Zeeland (13/10/2017 - Metro)
  Op een pluimveebedrijf in de Zeeuwse gemeente Sint Philipsland, zowat 25 kilometer ten noorden van de Belgische grens, is vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de 42.000 legkippen van het bedrijf afgemaakt. Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken meldt dat het waarschijnlijk om de milde (laagpathogene) variant van vogelgriep gaat. Maar omdat die kan muteren naar een zeer besmettelijke en voor kippen dodelijke variant, schrijven Europese regels voor dat het bedrijf moet worden geruimd. In een zone van een kilometer rond de getroffen pluimveehouderij in Sint Philipsland mogen voorlopig geen kippen, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel worden vervoerd. Nederland werd op 18 mei nog vogelgriepvrij verklaard. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 10. Vogelgriep bij pluimveebedrijf in Nederlandse provincie Groningen (26/02/2018 - Knack)
  In het Groningse Oldekerk is zondag vogelgriep van het type H5 vastgesteld bij een pluimveebedrijf. Het bedrijf wordt geruimd om verspreiding van het virus te voorkomen. In totaal gaat het om 36.000 vogels, meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
  [naar artikel]
 11. Vogelgriep vastgesteld bij siervogelbedrijf in Bocholt (07/01/2022 - VRT NWS)
  Bij een siervogelbedrijf in Bocholt is vogelgriep vastgesteld. De ongeveer 7.000 dieren worden zaterdag geruimd. In een cirkel van 3 kilometer gelden ook extra maatregelen zoals het verbod op vervoer van pluimvee of eieren. Ook blijft de ophokplicht gelden.
  [naar artikel]
 12. Verschillende besmettingen met vogelgriep in pluimveebedrijf in Menen (26/11/2020 - De Standaard)
  In een pluimveebedrijf in het West-Vlaamse Menen zijn donderdag verschillende besmettingen met vogelgriep vastgesteld. Dat melden het FAVV en de Boerenbond. Uit veiligheidsoverwegingen zal de pluimveestapel vernietigd worden.
  [naar artikel]
 13. Vogelgriep vastgesteld bij bedrijf in Veurne: aanwezige pluimvee geruimd (28/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is vogelgriep van het hoogpathogene type H5N1 vastgesteld op een commercieel pluimveebedrijf in Veurne, zo maakte het FAVV dinsdag bekend. Om een verdere verspreiding te voorkomen, wordt het nog aanwezige pluimvee geruimd. Daarnaast wordt er ook een beschermingszone van 3 kilometer rond het bedrijf ingesteld en een bewakingszone van 10 kilometer.
  [naar artikel]
 14. Verschillende besmettingen met vogelgriep in pluimveebedrijf in Menen (26/11/2020 - VRT NWS)
  In een pluimveebedrijf in het West-Vlaamse Menen zijn verschillende besmettingen met vogelgriep vastgesteld. Dat melden het FAVV en de Boerenbond. Het is nog niet duidelijk over hoeveel gevallen het juist gaat. Uit veiligheidsoverwegingen zal de pluimveestapel vernietigd worden.
  [naar artikel]
 15. Verschillende besmettingen met vogelgriep in pluimveebedrijf in Menen (26/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In een pluimveebedrijf in het West-Vlaamse Menen zijn donderdag verschillende besmettingen met vogelgriep vastgesteld. Dat melden het FAVV en de Boerenbond. Het is nog niet duidelijk over hoeveel gevallen het juist gaat. Uit veiligheidsoverwegingen zal de pluimveestapel vernietigd worden.
  [naar artikel]
 16. Vogelgriep bij pluimveebedrijf in Utrecht: tienduizenden dieren worden afgemaakt (22/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Hekendorp, in de Nederlandse provincie Utrecht, is bij een pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het leghennenbedrijf geruimd. In totaal gaat het om circa 100.000 dieren in de leg- en opfokstallen van het bedrijf, zo meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw.
  [naar artikel]
 17. Vogelgriep bij pluimveebedrijf in Utrecht: tienduizenden dieren worden afgemaakt (22/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Hekendorp, in de Nederlandse provincie Utrecht, is bij een pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het leghennenbedrijf geruimd. In totaal gaat het om circa 100.000 dieren in de leg- en opfokstallen van het bedrijf, zo meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw zondag.
  [naar artikel]
 18. Vanaf maandag ophokplicht in heel het land nadat vogelgriep vastgesteld is (12/11/2021 - De Standaard)
  Vanaf maandag geldt in heel het land ophokplicht, nadat vogelgriep vastgesteld is bij een wilde gans in Schilde. Dat melden het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en minister van Landbouw David Clarinval vrijdag.
  [naar artikel]
 19. Vogelgriep vastgesteld bij gans in Schilde, ophokplicht in heel het land vanaf maandag (12/11/2021 - VRT NWS)
  Vanaf maandag geldt in heel België een ophokplicht voor vogels. Die maatregel wordt genomen nadat er vogelgriep vastgesteld is bij een wilde gans in Schilde. Zo melden het Federaal Voedselagentschap (FAVV) en minister David Clarinval (MR).
  [naar artikel]
 20. Vogelgriep vastgesteld in Schilde: vanaf maandag ophokplicht in heel het land (12/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag geldt in heel het land ophokplicht, nadat vogelgriep vastgesteld is bij een wilde gans in Schilde. Dat melden FAVV en minister Clarinval. Zo meteen meer.
  [naar artikel]
 21. Tweede uitbraak van vogelgriep dit jaar in pluimveebedrijf met exotische dieren (21/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  In het Venhof in Bocholt is vogelgriep vastgesteld. In januari werd hetzelfde bedrijf ook al met vogelgriep geconfronteerd. Het federaal voedselagentschap (FAVV) vermoedt dat besmette wilde vogels de oorzaak zijn van de uitbraken.
  [naar artikel]
 22. Verschillende besmettingen met vogelgriep in pluimveebedrijf in Menen (26/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  In een pluimveebedrijf in het West-Vlaamse Menen zijn donderdag verschillende besmettingen met vogelgriep vastgesteld.
  [naar artikel]
 23. Vogelgriep vastgesteld in Lebbeke: vanaf morgen geldt ophokplicht (01/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is vandaag vogelgriep vastgesteld bij een hobbykweker uit het Oost-Vlaamse Lebbeke. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de
  [naar artikel]
 24. Vogelgriep vastgesteld bij wilde gans in Schilde: vanaf maandag ophokplicht in ons land (12/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf maandag geldt in heel het land ophokplicht, nadat vogelgriep vastgesteld is bij een wilde gans in Schilde. Dat melden FAVV en minister Clarinval.
  [naar artikel]
 25. Ophokplicht vanaf maandag na vaststelling vogelgriep bij een wilde gans in Schilde (12/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf maandag geldt in heel het land ophokplicht, nadat vogelgriep vastgesteld is bij een wilde gans in Schilde. Dat melden het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en minister van Landbouw David Clarinval (MR) vrijdag.
  [naar artikel]
 26. Ophokplicht vanaf maandag na vaststelling vogelgriep bij een wilde gans in Schilde (12/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf maandag geldt in heel het land ophokplicht, nadat vogelgriep vastgesteld is bij een wilde gans in Schilde. Dat melden het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en minister van Landbouw David Clarinval vrijdag.
  [naar artikel]
 27. Vogelgriep vastgesteld in Vlaanderen, ophokplicht voor alle pluimvee (01/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij een hobbyhouder in de Oost-Vlaamse gemeente Lebbeke is woensdag het vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld. Dat meldt het federaal voedselagentschap FAVV. De verplichte preventieve maatregelen tegen de verspreiding van het virus worden versterkt: de ophokplicht zal namelijk ook voor particuliere houders gelden.
  [naar artikel]
 28. Vogelgriep vastgesteld in Vlaanderen, ophokplicht voor alle pluimvee (01/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een hobbyhouder in de Oost-Vlaamse gemeente Lebbeke is woensdag het vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld. Dat meldt het federaal voedselagentschap FAVV. De verplichte preventieve maatregelen tegen de verspreiding van het virus worden versterkt: de ophokplicht zal namelijk ook voor particuliere houders gelden.
  [naar artikel]
 29. Vogelgriep rukt op: in heel Nederland ophokplicht voor pluimvee (11/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlandse ministerie van Landbouw heeft vandaag een ophokplicht afgegeven voor commerciële pluimveehouders wegens de oprukkende vogelgriep....
  [naar artikel]
 30. Pluimveehouders houden hart vast na geval van vogelgriep in Bocholts kweekbedrijf (08/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De schrik zit er goed in bij de pluimveehouders die in een straal van 10 kilometer wonen rondom het Bocholtse bedrijf Het Veldhof. Nadat er vrijdag in een kweekbedrijf voor siervogels vogelgriep werd vastgesteld, beval het FAVV de opruiming van alle aanwezige vogels.
  [naar artikel]
 31. Vogelgriep op kalkoenbedrijf in Weert: verbod op vervoer pluimvee in straal van 10 kilometer (21/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op een kalkoenbedrijf in het Nederlands Limburgse Weert, net over de Belgische grens, is de vogelgriep vastgesteld. Het ministerie van Landbouw denkt dat het om een ernstige variant gaat. Om verdere verspreiding te voorkomen worden zowel het kalkoenbedrijf als een nabijgelegen leghennenbedrijf geruimd.
  [naar artikel]
 32. 170.000 kuikens afgemaakt vanwege vogelgriep in Nederland (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op een pluimveebedrijf in Grootschermer in de Nederlandse provincie Noord-Holland zijn alle 170.000 vleeskuikens afgemaakt omdat er vogelgriep was vastgesteld. Het gaat om een ernstig besmettelijke variant van het virus.
  [naar artikel]
 33. Flamingo’s moeten verhuizen: ophokplicht door vogelgriep treft ook de Zoo (14/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf morgen geldt er in heel ons land ophokplicht voor pluimvee. De maatregel komt er nadat vrijdag vogelgriep werd vastgesteld bij een wilde gans in Schilde. De vogelgriep zorgt voor bezorgdheid en extra werk bij de pluimveehouders. Maar ook de Zoo van Antwerpen moet maatregelen treffen. De flamingo’s zullen de bezoekers niet langer aan hun grote buitenperk mogen verwelkomen. Ze moeten naar een kleinere afgeschermde en overdekte volière. Gelukkig kan je ze ook daar nog een bezoekje brengen.
  [naar artikel]
 34. Vogelgriep rukt op: in heel Nederland ophokplicht voor pluimvee, niet in België (11/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlandse ministerie van Landbouw heeft vandaag een ophokplicht afgegeven voor commerciële pluimveehouders wegens de oprukkende vogelgriep....
  [naar artikel]
 35. Zelfs de flamingo’s moesten eraan geloven: 7.000 dieren vergast na uitbraak vogelgriep (10/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een familiebedrijf in het Limburgse ­Bocholt dat gespecialiseerd is in de kweek van siervogels werd vrijdag vogelgriep vastgesteld. Het FAVV beval de opruiming van alle daar aanwezige vogels, maar ook bij de pluimveehouders in een straal van 10 kilometer rond het getroffen bedrijf zit de schrik er goed in.
  [naar artikel]
 36. Zelfs de flamingo’s moesten eraan geloven: 7.000 dieren vergast na uitbraak vogelgriep (10/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Bij een familiebedrijf in het Limburgse ­Bocholt dat gespecialiseerd is in de kweek van siervogels werd vrijdag vogelgriep vastgesteld. Het FAVV beval de opruiming van alle daar aanwezige vogels, maar ook bij de pluimveehouders in een straal van 10 kilometer rond het getroffen bedrijf zit de schrik er goed in.
  [naar artikel]
 37. Opnieuw vogelgriep vastgesteld in Bocholt (21/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, heeft op 20 september 2022 vogelgriep vastgesteld op een pluimveebedrijf. Onderzoek bevestigde dat het gaat om de gevaarlijke hoogpathogene variant van het H5N1-virus. Binnen enkele dagen zal het pluimvee op het getroffen bedrijf door een gespecialiseerde firma geruimd worden. Enkele maanden geleden was er al een soortgelijke vaststelling in Bocholt.
  [naar artikel]
 38. Vogelgriep in Zoutleeuw zet kwaad bloed bij Limburgse duivenmelkers: “Streep door topmaand” (22/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het FAVV heeft woensdag vogelgriep vastgesteld bij een vogelhandelaar in Zoutleeuw. In een straal van tien kilometer rond die haard gelden er nu veiligheidsmaatregelen. Maar die zetten kwaad bloed bij de getroffen Limburgse duivenmelkers.
  [naar artikel]
 39. Vanaf morgen ophokplicht voor alle pluimvee (14/11/2020 - Express)
  Vanaf morgen geldt er een ophokplicht in ons land. Dit omdat er bij drie wilde vogels vogelgriep is vastgesteld. De... The post Vanaf morgen ophokplicht voor alle pluimvee appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Ouders in Sint-Laureins starten petitie voor nieuwe gemeenschapsschool: "We willen geen katholieke school" (08/07/2021 - VRT NWS)
  In Sint-Laureins zijn ouders een petitie gestart waarin ze de minister van Onderwijs vragen om er een nieuwe gemeenschapsschool op te richten. Dat doen ze omdat ze het niet zien zitten om hun kinderen naar de nieuwe katholieke basisschool te sturen. "Het is de enige school in een straal van 10 kilometer", zegt Paul Wallaert van het oudercomité.
  [naar artikel]
 41. Tweede geval van vogelgriep in België (21/02/2017 - De Standaard)
  Er is opnieuw een geval van vogelgriep vastgesteld in België. Het Federaal Voedselagentschap FAVV meldt dat het virus is bevestigd bij een wilde zwaan die dood lag op een vijver in het Vlaams-Brabantse Oud-Heverlee. De ophokplicht blijft nog minstens tot 10 maart van kracht.
  [naar artikel]
 42. Tweede geval van vogelgriep in België (21/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er is opnieuw een geval van vogelgriep vastgesteld in België. Het Federaal Voedselagentschap FAVV meldt dat het virus is bevestigd bij een wilde zwaan die dood lag op een vijver in het Vlaams-Brabantse Oud-Heverlee. De ophokplicht blijft nog minstens tot 10 maart van kracht.
  [naar artikel]
 43. Tweede geval van vogelgriep in België (21/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er is opnieuw een geval van vogelgriep vastgesteld in België. Het Federaal Voedselagentschap FAVV meldt dat het virus is bevestigd bij een wilde zwaan die dood lag op een vijver in het Vlaams-Brabantse Oud-Heverlee. De ophokplicht blijft nog minstens tot 10 maart van kracht.
  [naar artikel]
 44. Ophokplicht: eenden stadspark Sint-Truiden gevangen en in quarantaine geplaatst (17/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  In heel Vlaanderen geldt een ophokplicht voor vogels en pluimvee, om de verspreiding van vogelgriep tegen te gaan. En soms zorgt dat voor problemen. Het stadsbestuur van Sint-Truiden liet vandaag al haar tamme eenden vangen in het park. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan.
  [naar artikel]
 45. Opnieuw geval van vogelgriep in noorden van Frankrijk (06/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het noorden van Frankrijk is dit weekend opnieuw een geval van vogelgriep opgedoken. De besmetting werd vastgesteld in een pluimveebedrijf in de grensgemeente Winnezele. Dat heeft de prefectuur van het departement bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 46. Ophokplicht voor alle pluimvee in heel Nederland (08/12/2017 - VRT NWS)
  In Nederland is een landelijke ophokplicht voor pluimvee ingesteld nadat op een eendenbedrijf in Biddinghuizen in Flevoland vermoedelijk de extreem besmettelijke (hoogpathogene) variant van vogelgriep is vastgesteld. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw. De ongeveer 16.000 vleeseenden worden er vrijdag nog geruimd.
  [naar artikel]
 47. Vogelgriep vastgesteld op kalkoenbedrijf in Nederlandse provincie Noord-Brabant (05/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op een kalkoenbedrijf in het Brabantse Moergestel, op een twintigtal kilometer van de Belgische grens, is vogelgriep vastgesteld. De 18.000 dieren worden gedood om verspreiding van de ziekte te voorkomen, meldt het ministerie van Landbouw dinsdag.
  [naar artikel]
 48. Vogelgriep vastgesteld in Lebbeke: ophokplicht in het hele land (01/02/2017 - De Standaard)
  Bij een hobbykweker in Lebbeke is woensdag het H5N8 vogelgriepvirus vastgesteld, zo meldt het federaal voedselagentschap FAVV. Vanaf donderdagmiddag moet alle pluimvee opgehokt of afgeschermd worden.
  [naar artikel]
 49. Ophokplicht voor pluimvee mogelijk tot voorjaar van kracht, vogelgriep blijft circuleren bij wilde vogels (07/01/2021 - VRT NWS)
  De ophokplicht voor pluimvee blijft in ons land mogelijk nog het hele voorjaar verplicht, zowel voor professionele pluimveehouders als particulieren zegt het Federaal Voedselagenschap (FAVV). De ophokplicht was ingesteld omdat er eind november een uitbraak was van vogelgriep bij een aantal pluimveebedrijven. Daar is de situatie nu helemaal opgelost. Toch blijft het virus circuleren bij wilde vogels. Pluimvee moet dus zo veel mogelijk afgeschermd worden van wilde vogels en daarom blijft de ophokplicht voorlopig behouden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy