Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
08:09 uur

De asielzoeker in Joni Mitchell

De Tijd

22/09/2022 - 17:19

16:49 Na haar meesterwerk ‘Blue’ stapte Joni Mitchell in de jaren 70 over naar de platenmaatschappij Asylum. Vier albums uit die sleutelperiode verschijnen akoestisch verschoond in een nieuwe verzamelbox. H...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ook Joni Mitchell in het verweer tegen desinformatie op Spotify (29/01/2022 - De Tijd)
  19:23 Na Neil Young trekt ook de legendarische singer-songwriter Joni Mitchell haar muziek terug van Spotify. Dat de streamingdienst een platform geeft aan 'leugens die mensen het leven kosten', kan voor de...
  [naar artikel]
 2. Goede vriend James Taylor hint op terugkeer Joni Mitchell na hersenbloeding: “Het is geweldig om te zien” (18/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt erop dat de Canadese zanger Joni Mitchell (76) binnenkort haar rentree gaat maken en nieuwe muziek gaat uitbrengen. Daarop hint haar...
  [naar artikel]
 3. 7 jaar na haar hersenaneurysma treedt Joni Mitchell voor het eerst opnieuw op tijdens verrassingsconcert  (26/07/2022 - VRT NWS)
  De Canadese singer-songwriter Joni Mitchell heeft het publiek van het Newport Folk Festival aan de oostkust in de Verenigde Staten verrast met een optreden aan de zijde van countryzangeres Brandi Carlile. Voor het eerst in twintig jaar werkte ze een volledige set af voor een publiek. Zeven jaar geleden kreeg Mitchell een hersenaneurysma. Ze moest alles opnieuw leren.
  [naar artikel]
 4. Joni Mitchell volgt Neil Young en haalt muziek van Spotify: "Onverantwoordelijke mensen verspreiden coronaleugens" (29/01/2022 - VRT NWS)
  De Canadese zangeres en liedjesschrijfster Joni Mitchell (78) haalt haar muziek van Spotify, omdat via de streamingdienst desinformatie over COVID-19 zou verspreid worden. "Onverantwoordelijke mensen verspreiden leugens die mensenlevens kosten", legt Mitchell haar beslissing uit.
  [naar artikel]
 5. “Ik moest opnieuw leren hoe ik uit bed kon komen”: Joni Mitchell voor het eerst terug op het podium na hersenaneurysma (26/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De 78-jarige Grammy-winnares, Joni Mitchell, trad afgelopen zondag voor het eerst terug op na het hersenaneurysma dat haar bijna fataal werd in 2015. Dit deed ze op het Newport Folk Festival in Rhode Island, in het gezelschap van een aantal andere sterren.
  [naar artikel]
 6. Joni Mitchell volgt Neil Young en haalt muziek van Spotify (29/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Countryzangeres Joni Mitchell haalt in navolging van Neil Young al haar muziek van Spotify vanwege de “leugens” over coronavaccins die via de streamingdienst verspreid werden. Dat heeft ze aangekondigd in een open brief op haar website.
  [naar artikel]
 7. Waarom Spotify zich wellicht weinig zorgen maakt over het vertrek van Joni Mitchell of Neil Young (30/01/2022 - De Morgen)
  Na Neil Young haalt nu ook Joni Mitchell haar werk van Spotify. De twee muzieklegendes willen niet meer op hetzelfde platform te vinden zijn als Joe Rogan, de podcastster die nepnieuws over corona verspreidt. Spotify zelf kijkt voorlopig de kat uit de boom, want die tactiek bleek ook in het verleden al de beste.
  [naar artikel]
 8. Ook Joni Mitchell wil muziek van Spotify halen: “Onverantwoordelijke mensen verspreiden leugens” (29/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Singer-songwriter Joni Mitchell wil haar muziek van streamingplatform Spotify halen, laat ze weten op haar website. Eerder deze week liet artiest Neil Young zijn catalogus al weghalen door Spotify. Reden is dat podcastpresentator Joe Rogan, wiens podcast gemiddeld 11 miljoen luisteraars per aflevering haalt, regelmatig onwaarheden over het coronavirus en vaccinatie verspreidt.
  [naar artikel]
 9. Joni Mitchell op intensieve zorgen (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 10. Waarom Spotify zo gemakkelijk grote artiesten als Neil Young en Joni Mitchell laat vallen: “Eén miljoen dollar inkomsten of verlies draaien: de keuze is snel gemaakt” (30/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na Neil Young (76) haalt ook de Canadese muzikante Joni Mitchell (78) bepaalde delen van haar muziekreportoire van Spotify. Ze willen niet langer op hetzelfde platform gestreamd worden als komiek Joe Rogan (54), die in zijn podcast desinformatie over vaccins en corona verspreidt. Maar daar ligt Spotify niet van wakker. “Met oude rockgoden lokt Spotify geen nieuw publiek. Met podcasts is veel meer winst te boeken”, zegt een kenner.
  [naar artikel]
 11. Genialiteit in beeld (05/09/2017 - De Morgen)
  Wie Jaco Pastorius bij Joni Mitchell ziet soleren, ziet de beste bassist ter wereld. Een op sensatie beluste documentairemaker had op het dramatische einde gefocust, Trujillo zet het muzikale verhaal centraal.
  [naar artikel]
 12. Genialiteit in beeld (10/04/2019 - De Morgen)
  Wie Jaco Pastorius bij Joni Mitchell ziet soleren, ziet de beste bassist ter wereld. Een op sensatie beluste documentairemaker had op het dramatische einde gefocust, Trujillo zet het muzikale verhaal centraal.
  [naar artikel]
 13. Sister Sledge verliest zus Joni (11/04/2019 - De Morgen)
  Sister Sledge heeft niet meer alle zussen bij zich. Vrijdag overleed Joni Sledge van de popgroep, bekend van de hit 'We Are Family' uit 1979. Joni Sledge werd 60.
  [naar artikel]
 14. De fluister is luider dan de schreeuw (29/03/2019 - De Morgen)
  In Scandinavië is Thomas Dybdahl al jaren een gevestigde waarde, maar bij elke nieuwe plaat neemt zijn reputatie ook in de rest van Europa toe. Op het nieuweWhat's Left Is Foreverkrijgt hij hulp van Larry Klein, de rechterhand van Joni Mitchell.
  [naar artikel]
 15. Grote thema's, intieme storytelling (02/03/2020 - De Tijd)
  17:50 Ze mag The National en Jeff Tweedy tot haar aanbidders rekenen. De geest van folklegende Joni Mitchell waart rond in haar tere americana. Wie is Adrianne Lenker en waarom moeten we van haar band Big T...
  [naar artikel]
 16. 'Wij houden evenveel van Jay-Z, Joni Mitchell of gospel als van Slayer' (11/04/2019 - De Morgen)
  Tu Fawnings debuut Hearts on Hold weerspiegelde prachtig de eclectische smaak van koppel Corrina Repp en Joe Haege. En alsof dat niet genoeg was, mocht ook de rest van de band hun muzikale bagage op tafel leggen voor opvolger A Monument.
  [naar artikel]
 17. AFF, het festival dat drie batterijen kost, bossen plant en odes ontlokt (07/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ja, Joni Mitchell zong over Woodstock, maar kent u nog veel festivals waaraan een nummer opgedragen is? Wij wel: Absolutely Free Festival in Winterslag. Nu het feest dit weekend niet doorgaat: een terugblik, gratis en voor niets.
  [naar artikel]
 18. Sting en Wayne Shorter worden gelauwerd met Polar Music Prize (07/02/2017 - De Redactie)
  Aan de Polar Music Prize is een geldbedrag van 105.000 euro verbonden. Sting en Shorter treden met de overwinning in de voetsporen van onder anderen Paul McCartney, Joni Mitchell en Bob Dylan.
  [naar artikel]
 19. Daniela en Mitchell in Heers (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Mitchell Merola (27) uit Maasmechelen, zaakvoerder van restaurant Table’O en brasserie Bistr’O in Mechelen-Bovelingen.
  [naar artikel]
 20. Spotify neemt maatregelen tegen desinformatie na vertrek van Neil Young en Joni Mitchell (31/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Spotify gaat maatregelen nemen om desinformatie over het coronavirus aan te pakken. Dat heeft de Zweedse streaminggigant zondagavond meegedeeld. Spotify stond onder druk om actie te ondernemen nadat rocklegende Neil Young een boycot had aangekondigd.
  [naar artikel]
 21. Mitchell vraagt Daniela ten huwelijk in finale ‘Mijn Pop-uprestaurant’ (04/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de finale van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ hebben Daniela en Mitchell van Tabl’O alvast een reden tot vieren: Mitchell vroeg zijn vriendin ten huwelijk en ... ze zei ‘Ja’.
  [naar artikel]
 22. Mitchell vraagt Daniela ten huwelijk in finale ‘Mijn Pop-uprestaurant’ (04/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de finale van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ hebben Daniela en Mitchell van Tabl’O alvast een reden tot vieren: Mitchell vroeg zijn vriendin ten huwelijk en ... ze zei ‘Ja’.
  [naar artikel]
 23. ‘Joni’ toont dat een bandnaam zelden zo toepasselijk was als Heisa (15/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Normaal zou Heisa nu zijn reputatie als verpletterende liveband alle eer aandoen, maar … Het vervolg hoorde u al tot in den treure. Met tweede album Joni lossen de Hoeseltse herriemakers een splinterbom van je welste ter compensatie.
  [naar artikel]
 24. Streamingdienst Spotify neemt maatregelen tegen desinformatie na boycot van Neil Young en Joni Mitchell (30/01/2022 - VRT NWS)
  Streamingdienst Spotify gaat maatregelen nemen om desinformatie over het coronavirus aan te pakken. Dat meldt topman Daniel Ek in een blogpost. Spotify stond onder druk om actie te ondernemen nadat rocklegende Neil Young een boycot had aangekondigd.
  [naar artikel]
 25. Sister Sledge verliest één sister: Joni (60) overleden (12/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Joni Sledge, die samen met haar zussen de groep Sister Sledge vormde en onder andere de hit 'We are family' maakte, overleed op zestigjarige
  [naar artikel]
 26. Is dat een huwelijksaanzoek, Mitchell? (21/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Als we in de finale zitten, vraag ik je ten huwelijk" klinkt het in de keuken van Table'o. Pas maar op, Mitchell. Want belofte maakt schuld.
  [naar artikel]
 27. Hoort Mitchell de biologische klok van Daniela tikken? (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Daniela fleurt helemaal op bij het zien van een schattige baby. Graag zou ze zelf later ook enkele kinderen willen. Maar of Mitchell ook zo'n
  [naar artikel]
 28. Een culinaire uitdaging voor Mitchell (28/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ook bij Table'O komt vraagt iemand naar een vleesloos gerecht. Mitchell grijpt deze uitdaging met beide handen en schudt een overheerlijk
  [naar artikel]
 29. Van asielzoeker tot Academy-lid (10/11/2017 - De Tijd)
  09:00 Sahim Omar Kalifa heeft met ‘Zagros’ een van de mooiste Vlaamse filmdebuten van de afgelopen jaren gemaakt. Een gesprek met de Belgisch-Iraakse regisseur en ex-asielzoeker over Arabische dictators e...
  [naar artikel]
 30. Asielzoeker met plastieken reddingsvest en één zwemvlies uit Noordzee gevist (26/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Aan het windmolenpark in Zeebrugge, bijna dertig kilometer in zee, is het lichaam gevonden van een Afghaanse asielzoeker. De onfortuinlijke man droeg één zwemvlies, twee broeken en had een reddingsvest met plastieken flessen geknutseld. “Dit toont hoe wanhopig mensen soms zijn”, zegt West-Vlaams procureur Frank Demeester. Hij noemt de dood van de asielzoeker een kaakslag voor iedereen die ­mensensmokkel probeert te ­bestrijden.
  [naar artikel]
 31. Zetten Daniela en Mitchell hun concurrenten schaakmat in de tweede ronde? (06/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd tussen Laure en Charlotte & Daniela en Mitchell gaat verder. De tussenstand na het voorgerecht was in het voordeel van Madam P. Voor
  [naar artikel]
 32. Mitchell en Daniela zetten hun avontuur verder in Blankenberge! (06/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De volksjury heeft beslist: Mitchell en Daniela trekken samen met Leena & Yannick en Karel & Birger naar de zee om daar te gaan strijden in de
  [naar artikel]
 33. Wat kost een asielzoeker in België nu echt? (30/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Iedere asielzoeker heeft recht op een ‘bed, bad en brood’, maar ook op medische zorgen en eens erkend eveneens op onze sociale zekerheid. Jaarlijks...
  [naar artikel]
 34. Sister Sledge blijft optreden na dood Joni (14/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sister Sledge blijft na het overlijden van Joni optreden. Dat hebben de overgebleven zussen besloten. De concerten die al gepland stonden voor
  [naar artikel]
 35. Asielzoeker aan de slag bij Limburgse bakker: “Ik eet graag Limburgse vlaai” (17/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Bakkerij Van Gronsveld uit Bilzen zocht een extra bakkersgast en vond met de hulp van de VDAB een Syrische asielzoeker.
  [naar artikel]
 36. Afgaanse asielzoeker valt treinreizigers aan in Duitsland (19/07/2016 - De Tijd)
  07:07 In Beieren viel een jonge asielzoeker uit Aghanistan passagiers aan in een trein met een hakbijl en een mes. Zijn motieven zijn nog niet bekend.
  [naar artikel]
 37. Protest na zelfmoordpoging asielzoeker in Australië (03/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Australië is protest ontstaan nadat een asielzoeker verschillende keren zelfmoord probeerde te plegen. In het centrum waar de man verblijft, op...
  [naar artikel]
 38. Waarom ‘immer kalme’ Joni van ‘Kamp Waes’ plots compleet door het lint ging: “Ik wou in opstand komen in plaats van alleen maar bevelen op te volgen” (27/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Joni Ceusters (22) was wekenlang de man die ‘Kamp Waes’ het best leek te verteren. Maar in de jongste aflevering brak hij ei zo na. Althans, zo...
  [naar artikel]
 39. Romantiek én suspense in ‘Familie’: Stefanie trouwt met asielzoeker Ayo (of niet) (31/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Alles is in gereedheid gebracht! Vrijdagavond gaat het huwelijk van Stefanie met haar asielzoeker Ayo door. Het belooft dan een aflevering vol...
  [naar artikel]
 40. Bart Kaëll houdt Mitchell goed in het oog (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl Luc de zaal in de gaten houdt, heeft Bart zijn oog laten vallen op Mitchell.
  [naar artikel]
 41. Asielzoeker grist wapen uit holster en steekt in op Duitse politieagenten (12/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een asielzoeker heeft vandaag in Duitsland drie politieagenten aangevallen. De dertigjarige man zou het land uitgezet worden en verzette zich tegen...
  [naar artikel]
 42. Asielzoeker brengt kind (5) om in Duits asielcentrum en wordt gedood door politie (04/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de buurt van Regensburg, in de Duitse deelstaat Beieren, heeft een asielzoeker uit Afghanistan een vijfjarige Russische jongen gedood,
  [naar artikel]
 43. Italiaanse politie arresteert asielzoeker die opdracht kreeg voor terroristische aanval (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 21-jarige asielzoeker uit Gambia is in de Italiaanse havenstad Napels opgepakt, nadat hij in een video trouw had gezworen aan de leider van...
  [naar artikel]
 44. Italiaanse politie arresteert asielzoeker die opdracht kreeg voor terroristische aanslag (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 21-jarige asielzoeker uit Gambia is in de Italiaanse havenstad Napels opgepakt, nadat hij in een video trouw had gezworen aan de leider van...
  [naar artikel]
 45. Asielzoeker ronselt voor jihad in opvangcentrum nabij Maaseik: 4 jaar cel (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een 28-jarige Marokkaanse asielzoeker moet in Nederland vier jaar de cel in. Volgens de rechtbank in het Nederlands-Limburgse Roermond heeft de
  [naar artikel]
 46. Zangeres Joni Mitchell steunt Neil Young en haalt muziek ook van Spotify na misinformatie over coronavaccin (29/01/2022 - Express)
  Eerder deze week liet zanger Neil Young weten dat hij zijn muziek van het muziekplatform Spotify wou halen. De reden: het platform laat toe dat mensen misinformatie over het coronavaccin delen in podcasts. De zanger schreef in een brief naar Spotify dat hij wou dat zijn muziek van het platform verwijderd zou worden. De streamingdienst […]
  [naar artikel]
 47. Ajay Mitchell kiest voor de VS (21/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het is lang wikken en wegen geweest, maar Ajay Mitchell van Hubo Limburg United gaat dan toch naar de Verenigde Staten. Hij zal er studies en basketbal combineren aan de University of California, Santa Barbara.
  [naar artikel]
 48. Afgewezen asielzoeker snijdt bejaarde man de keel over, huishoudhulp ziet alles gebeuren (20/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 85-jarige man is in zijn huis in Wittenburg in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern om het leven gebracht door een afgewezen asielzoeker....
  [naar artikel]
 49. Paul Mitchell op persconferentie van AS Monaco: “Project Cercle Brugge is voor mij even belangrijk” (06/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij AS Monaco is de nieuwe technische directeur (TD), de Engelsman Paul Mitchell, officieel voorgesteld aan de Zuid-Franse voetbalpers tijdens een...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy