De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Biden deed een duidelijke oproep aan Poetin: ‘Doe het niet, doe het niet, doe het niet’’

De Morgen

22/09/2022 - 17:28


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Volgens Biden is Poetin een ‘oorlogsmisdadiger’. Wat is de impact van deze uitspraak? (18/03/2022 - De Morgen)
  ‘Een moordzuchtige dictator en een pure misdadiger die een immorele oorlog voert.’ Zo beschrijft de Amerikaanse president Joe Biden zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin. Een uitspraak die een diplomatieke impact heeft. ‘Er zijn in dit conflict duidelijke schendingen van het oorlogs- en humanitair recht.’
  [naar artikel]
 2. Politicoloog Hendrik Vos: ‘Dat dit geschil groots en dreigend wordt voorgesteld, komt Poetin én Biden goed uit’ (14/02/2022 - De Morgen)
  Laat Russisch president Vladimir Poetin zijn troepen Oekraïne binnenvallen, wat hij volgens Amerikaans president Joe Biden elk moment kan doen, dan belooft Biden een ‘snelle en hevige’ reactie. Toch sluiten de Amerikanen een diplomatieke ontmijning niet uit. Komt het tot een oorlog? ‘Daar heeft Biden noch Poetin baat bij. Maar dat dit geschil groots en dreigend wordt voorgesteld, komt hen allebei goed uit’, oordeelt professor politicologie Hendrik Vos (UGent).
  [naar artikel]
 3. ‘Willen de Russen ook het westen van Oekraïne inpalmen, dan beginnen ze aan een oorlog zonder einde’: politicoloog Hendrik Vos (14/02/2022 - De Morgen)
  Laat Russisch president Vladimir Poetin zijn troepen Oekraïne binnenvallen, wat hij volgens Amerikaans president Joe Biden elk moment kan doen, dan belooft Biden een ‘snelle en hevige’ reactie. Toch sluiten de Amerikanen een diplomatieke ontmijning niet uit. Komt het tot een oorlog? ‘Daar heeft Biden noch Poetin baat bij. Maar dat dit geschil groots en dreigend wordt voorgesteld, komt hen allebei goed uit’, oordeelt professor politicologie Hendrik Vos (UGent).
  [naar artikel]
 4. Live - Biden noemt Poetin ‘een paria’ die de oorlog in Oekraïne ‘duidelijk verliest’ • ‘Prigozjin wilde leiding over Russisch leger’ (28/06/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 5. ‘Poetin kán Oekraïne nooit helemaal bezetten’: expert Russisch leger schetst vijf mogelijke scenario’s (17/02/2022 - De Morgen)
  De Belgische kolonel buiten dienst Roger Housen, die professioneel het Russische leger bestudeerde, denkt dat Vladimir Poetin niet in staat is het land te veroveren. ‘Het is fysiek onmogelijk’, zegt hij. ‘Rusland kan een bezetting niet bolwerken.’
  [naar artikel]
 6. Primeur: Disneylied ‘We Don’t Talk About Bruno’ haalt nummer 1 in Billboard Top 100 (01/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Geen enkel Disneynummer deed het al voor. Het liedje ‘We Don't Talk About Bruno’ uit ‘Encanto’ staat momenteel op nummer 1 in de Amerikaanse Billboard Top 100. Zelfs oorwurm ‘Let It Go’ uit de film ‘Frozen’ deed het niet zo goed. Die schijf eindigde destijds op de 5de plek.
  [naar artikel]
 7. Dit zijn de leukste Poetin-parodieën: ‘Street Fighter’, ‘South Park’ en playbacken op ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’ (22/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op het internet duiken verschillende parodieën en memes op van Vladimir Poetin. Vooral de versie van ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’ van Borsato blijkt een grote hit op sociale media. Ook de makers van het komische programma ‘South Park’ spotten met de Russische president.
  [naar artikel]
 8. Live - Biden in toespraak: ‘Poetin kan niet aan de macht blijven’ (26/03/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 9. Live - ‘Poetin maakt geen grap’: Biden waarschuwt voor gevaar van nucleaire ‘armageddon’ (07/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 10. Zelensky op bezoek in VS: ‘Dit is een signaal van Biden aan Poetin: ‘maak je geen illusies, we blijven Oekraïne steunen’’ (21/12/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. STREAMINGTIP. ‘The Crowded Room’: deed ie het of deed ie het niet? (12/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Kan de week volgens u niet spannend genoeg van start gaan? Dan heeft u geluk, want op Apple TV+ loopt vanaf nu ‘The Crowded Room’. Een tiendelige, psychologische thrillerserie waarbij alles draait om een vermeende schutter. En dat mét glansrollen voor Amanda Seyfried en Tom ‘Spiderman’ Holland.
  [naar artikel]
 12. Professor Hendrik Vos: ‘Eigenlijk kan Poetin niet winnen’ (03/03/2022 - De Morgen)
  Foutloos gaat het niet, maar voor het eerst in lange tijd ziet EU-specialist Hendrik Vos (UGent) de Europese Unie vastberaden en eensgezind een vuist maken, nu ook op militair vlak. ‘We moeten niet langer al te zeer opletten om Poetin tegen de haren te strijken.’
  [naar artikel]
 13. Live - Biden wil uitspraken over Poetin niet terugnemen: teken van ‘morele verontwaardiging’ (28/03/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 14. Live - Biden: ‘VS en hun bondgenoten zullen zich niet laten intimideren door Poetin’ (30/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 15. De vraag dringt zich op of Joe Biden niet gewoon gelijk had toen hij zei dat Poetin ‘weg’ moest (20/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 16. Biden waarschuwt terroristen: de vergelding is op komst (27/08/2021 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwt de aanslagplegers die verantwoordelijk zijn voor alle doden bij het vliegveld in Kaboel: ‘Wij vergeven niet, wij vergeten niet. We zullen je opjagen en je laten boeten.’ Als de evacuaties voorbij zijn, beloofde Biden in een toespraak in het Witte Huis, zullen de Amerikanen de zelfmoordaanslagen van terreurgroep IS vergelden, ‘op ons eigen moment’.
  [naar artikel]
 17. Joe Biden nog ‘fit’ genoeg voor presidentschap na medische controle (17/02/2023 - Express)
  De president van de Verenigde Staten ondergaat elk jaar een medische controle. Gisteren was Biden voor de tweede keer aan de beurt. De dokter noemt hem ‘fit’ en ‘krachtig’. In het nieuws: Kevin O’Conner, de vaste arts van Biden, oordeelde dat hij “een gezonde, vitale tachtigjarige man is, in staat om de taken van het […]
  [naar artikel]
 18. Waarom de oorlog niet uit de lucht komt vallen: ‘Poetin dacht dat hij met Zelensky gouden zaakjes kon doen’ (15/03/2022 - De Morgen)
  ‘Zelensky is de anti-Poetin: jong, charismatisch en democratisch.’ Vooral dat laatste boezemt Poetin angst in, zegt Paul D’Anieri (57), expert in Oekraïne-Rusland-relaties. En toch was Zelensky na zijn verkiezing bereid tot meer toegevingen aan Poetin dan de Oekraïners lief was.
  [naar artikel]
 19. Live - Biden over Poetin: ‘In godsnaam, deze man kan niet aan de macht blijven’ • Kremlin verbolgen (26/03/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 20. Biden: ‘Ik denk niet dat we zonder chaos hadden kunnen vertrekken’ (19/08/2021 - De Morgen)
  Amerikaans president Joe Biden heeft woensdag in een interview met televisiezender ABC verklaard dat het ‘onvermijdelijk’ was dat de Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan gepaard zou gaan met chaos.
  [naar artikel]
 21. Live - Poetin: Rusland is ‘niet gek geworden’ maar risico op nucleaire oorlog neemt wel toe, bijkomende mobilisatie momenteel ‘niet nuttig’ (07/12/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 22. ‘Ik deed het met met deze twee of ik deed het niet, voor mij was het zo simpel’: Jeroom over ‘Boris’ en zijn beste vrienden (05/04/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. President Joe Biden in eerste State of the Union: ‘Poetin heeft geen idee wat hem te wachten staat’ (02/03/2022 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Joe Biden hield gisterenavond (lokale tijd) zijn eerste State of the Union-toespraak in het Congres. Hij sprak onder meer zijn steun voor Oekraïne uit en haalde verschillende malen uit naar de Russische president Vladimir Poetin, die hij ‘een dicator’ noemde.
  [naar artikel]
 24. Live - VN tegen Afrikaanse landen: ‘handvol donaties’ kunnen graandeal niet vervangen • Poetin: ‘Oekraïne niet succesvol bij tegenaanval’ (27/07/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 25. Zorgt verschijning van Biden in beige kostuum voor nieuw ‘schandaal’? (06/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Joe Biden gaf vrijdag een persconferentie en dat deed hij in een beige kostuum. Wat is daar opvallend aan? Wel, in 2014 deed toenmalig president Obama hetzelfde tijdens een toespraak over IS. Daar ontstond toen een bizar schandaal rond, de ‘Tan-gate’.
  [naar artikel]
 26. ‘Lowcarb, keto, vasten: het is lachwekkend’: deze expert wil ‘nutribullshit’ de wereld uit (10/02/2022 - De Morgen)
  Suiker maakt je niet dik en ziek. Met extra kilo’s loop je niet per se gezondheidsrisico’s en van diëten val je niet af. Met kennis van zaken en branie veegt arts en voedingsdeskundige Joshua Wolrich in Voeding is geen medicijn ‘nutribullshit’ van tafel. ‘Zelfs als dokter trapte ik in de val.’
  [naar artikel]
 27. Ook 'Studio 100' ontsnapt niet aan hogere energiekosten bij voorstelling nieuw spektakel: "Een warme oproep om een extra truitje te dragen” (29/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zichtbaar fier in de grote hal. Na meer dan 1 miljoen bezoekers bij ‘Daens’ en ‘40-45' presenteerden Gert Verhulst en ‘Studio 100' het gloednieuwe spektakelstuk ‘Red Star Line: De Gouden Horizon’. Al stond het bekende tv-gezicht daar niet helemaal zorgeloos. Want het ‘Pop-Up Theater’ in Puurs is immens. En in maart durft het wel nog eens flink koud te zijn.
  [naar artikel]
 28. Op zoek naar ‘pleeggrootouders’: steeds meer gezinnen kiezen voor niet-biologische oma of opa (02/01/2022 - De Morgen)
  ‘Een warme schoot en knuffelarmen’, meer is er volgens de oproep van een West-Vlaams koppel niet nodig om pleeggrootouder voor hun zoon te worden. Ze krijgen bijval van mensen die vrienden als niet-biologische oma of opa aanduiden én van experts. ‘Grootouders zijn belangrijk in het socialisatieproces.’
  [naar artikel]
 29. Wat zijn de scenario’s als Poetin op de rode knop zou duwen? (19/03/2022 - De Morgen)
  ‘Een jodiumpil gaat het verschil niet maken.’ Wat is het draaiboek als Poetin op de rode knop zou duwen, en heeft er nog iemand een schuilkelder te koop? ‘We hebben die van ons op Kapaza gezet.’
  [naar artikel]
 30. Biden heeft niet de intentie om met Poetin te praten op volgende G20-top: ‘Ik weiger om met Rusland te onderhandelen over bezetting van Oekraïne’ (12/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. Gaat Vladimir Poetin de geschiedenis in als ‘de nieuwe Hitler’? (17/07/2022 - Express)
  Noem Vladimir Poetin niet langer president, maar ‘pravitel‘ of ‘heerser’. Of althans, toch als het van de Russische Liberaal-Democratische Partij afhangt. Die wil namelijk afstand nemen van de “beschamende” term president, die pas wereldwijd bekend werd door de eerste Amerikaanse president, George Washington. Met de nieuwe, enigszins unieke benaming zou Poetin enkele plaatsjes stijgen in […]
  [naar artikel]
 32. STREAMINGTIP. ‘Miss Adrenaline: A Tale of Twins’: de ene zus is de andere (niet) (30/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Sara’, ‘LouisLouise’, ‘David’, ‘Ella’, ‘Lisa’: sinds 2007 kent ook Vlaanderen z’n telenovelles. Reeksen die niet gespaard blijven van drama en intriges, met telkens een sterk hoofdpersonage. Het genre zelf vond z’n oorsprong in Latijns-Amerika, en is daar nog steedss waanzinnig populair. Getuige daarvan: ‘Miss Adrenaline: A Tale of Twins’. Oorspronkelijk uit Colombia, maar zo succesvol dat de serie z’n weg vond naar Netflix.
  [naar artikel]
 33. Salah Abdeslam op terreurproces: ‘Ik was niet zo’n danser’ (02/11/2021 - De Morgen)
  ‘Ik was doordrongen van westerse waarden. Ik leefde zoals me dat was aangeleerd. Dansen deed ik wel niet. Ik was niet zo’n danser.’ Een verrassend minzame Salah Abdeslam stond in Parijs bijna twee uur lang rechters en advocaten te woord.
  [naar artikel]
 34. Amerikaanse spionagebazen: ‘Poetin kan zich niet veroorloven deze oorlog te verliezen’ (09/03/2022 - De Morgen)
  De Amerikaanse spionagediensten verwachten dat de Oekraïne-oorlog de komende weken ‘smerig’ wordt. De Russische president Vladimir Poetin is volgens hen ‘boos’ en getergd en hij zal de oorlog waarschijnlijk flink opvoeren. Ook rukt volgens de VS een nieuw Russisch konvooi snel op naar de hoofdstad Kiev.
  [naar artikel]
 35. Laat je niet strikken door ‘Pinokkio-producten’: waarom je niet alles op de verpakkingen van voeding mag geloven (09/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  ‘Ambachtelijk’ of ‘artisanaal’, ‘vers’, ‘traditioneel’, ‘op grootmoeders wijze’… Wedden dat het water je al in de mond komt als je dergelijke claims op de verpakking van een voedingsproduct leest? En dat weten de fabrikanten maar al te goed. Helaas zijn de meeste van die claims wettelijk niet vastgelegd en zijn ze vooral een marketingtruc om de consument in de luren te leggen. Testaankoop heeft er zelfs een naam voor: ‘Pinokkio-producten’.
  [naar artikel]
 36. Laat je niet strikken door ‘Pinokkio-producten’: waarom je niet alles op de verpakkingen van voeding mag geloven (08/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Ambachtelijk’ of ‘artisanaal’, ‘vers’, ‘traditioneel’, ‘op grootmoeders wijze’… Wedden dat het water je al in de mond komt als je dergelijke claims op de verpakking van een voedingsproduct leest? En dat weten de fabrikanten maar al te goed. Helaas zijn de meeste van die claims wettelijk niet vastgelegd en zijn ze vooral een marketingtruc om de consument in de luren te leggen. Testaankoop heeft er zelfs een naam voor: ‘Pinokkio-producten’.
  [naar artikel]
 37. Is Joe Biden, 80 jaar en president van de VS, een ‘super ager’? ‘Perfect gezond zijn op die leeftijd kan niet’ (22/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. Professor over Afghaanse chaos: ‘Natuurlijk is dit niet de fout van Joe Biden’ (16/08/2021 - De Morgen)
  We zullen moeten leren aanvaarden dat de taliban weer aan de macht zijn in Afghanistan. Alleen op die manier kunnen we volgens professor internationale politiek Sven Biscop (Egmont Instituut/UGent) invloed op het land uitoefenen. ‘Natuurlijk is dit niet de fout van Joe Biden.’
  [naar artikel]
 39. Live - Biden ‘denkt niet’ dat Poetin nucleaire wapens zal gebruiken • Explosies in bezette steden Cherson en Melitopol (12/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 40. Live - NAVO-landen bespreken extra wapenleveringen • Biden ‘denkt niet’ dat Poetin nucleaire wapens zal gebruiken (12/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. Werkgevers openen front tegen kernuitstap in gezamenlijke oproep: ‘We hebben nu zekerheid nodig’ (16/02/2022 - De Morgen)
  Het VBO, Voka, Beci en UWE, de verschillende werkgeversorganisaties van ons land, lanceren een ‘gezamenlijke oproep’ waarin ze vragen de jongste twee kerncentrales langer open te houden. ‘De context in ons land en in Europa is dermate gewijzigd dat het nu niet te verantwoorden is om in 2025 een volledige kernuitstap door te voeren’, luidt het in De Tijd.
  [naar artikel]
 42. SOAPCHECK. Acteurs uit ‘Thuis’ en ‘Familie’ krijgen vakantiejob bij MNM en rel om ‘Neighbours’ (04/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Of het nu ‘Familie’, ‘Thuis’, ‘Neighbours’ of ‘Sturm Der Liebe’ is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
  [naar artikel]
 43. Live - Biden: ‘Poetin is oorlogsmisdadiger’, Kremlin noemt uitlating ‘onvergeeflijk’ (16/03/2022 - De Morgen)
  Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne hieronder in de liveblog. Download de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 44. Poetin zet nieuw wapen in: Oekraïne staat machteloos tegenover ‘De Dolk’ (11/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Poetin zet een wapen in waartegen Oekraïne volledig weerloos is. Zelfs het Amerikaanse afweergeschut is er niet tegen opgewassen. “Binnen negen seconden kunnen we Londen platleggen”, zei een van de Kremlin-getrouwen ooit over het wapen. Waarom zet Poetin ‘De Dolk’ dan niet massaal in? Daar heeft Poetin volgens professor en militair expert Kris Quanten een goede reden voor.
  [naar artikel]
 45. J.Lo spreekt haar kind genderneutraal aan: is dat de toekomst? “Je moet niet bang zijn om je te verspreken” (21/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens haar recentste concert riep zangeres Jennifer Lopez haar kind genderneutraal het podium op. Dat deed ze door ‘die’ en ‘hun’ te gebruiken, toen ze Emme (14) voorstelde. Ze heeft het ook over haar ‘kind’ in plaats van haar ‘dochter’ of ‘zoon’. Dichter bij huis kregen federale ambtenaren aanbevelingen om genderneutraal te schrijven. Geen ‘heer’ en ‘mevrouw’ meer bij het opstellen van een mailtje, bijvoorbeeld. Genderneutraal spreken en schrijven: is dat de toekomst?
  [naar artikel]
 46. Getuigen over het drama in Strépy: ‘Remmen deed de wagen niet’ (20/03/2022 - De Standaard)
  Na twee jaar coronamaatregelen verlangden de carnavalisten van Strépy naar een uitbundig volksfeest. Maar de ‘rondeau’ werd een dodenmars. ‘Die auto dook uit het niets op.’
  [naar artikel]
 47. Live - Poetin mikt op groter gebied dan Donetsk en Loehansk, Biden kondigt ‘eerste reeks sancties’ aan (22/02/2022 - De Morgen)
  De voormalige Sovjet-republiek Oekraïne zoekt toenadering tot het westen. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • Rusland heeft de pro-Russische separatistische regio’s Donetsk en Loehansk erkend en stuurt nu troepen ‘om de vrede te handhaven’. De VS noemen dat manoeuvre een ‘invasie’. • Europa en de VS leggen Rusland sancties op. Duitsland besloot al om de belangrijke gaspijpleiding Nord Stream 2 voorlopig niet in gebruik te nemen. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 48. Live - Raketinslagen in Kiev • Zelensky ‘niet geïnteresseerd’ in onderhandelingen met ‘nobody’ Poetin (26/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 49. Nieuwe columnist Marc Van Ranst: ‘Poetin gebruikt woorden als ‘denazificatie’ niet zomaar’ (07/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy