Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
08:11 uur

Ouders lanceren oproep voor betere kinderopvang: ‘In drie dagen tijd hebben 2.400 mensen gereageerd’

De Morgen

22/09/2022 - 18:29


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ouders over kinderopvang: ‘De wanhoop spat ervan af’ (21/09/2022 - De Standaard)
  Onder de hashtag #redonzekinderopvang spreken ouders hun dankbaarheid uit voor de kinderopvang, maar ook hun wanhoop over de crisis. ‘Ze zien in de ogen van de begeleiders dat het zo echt niet verder kan.’
  [naar artikel]
 2. Werkgevers openen front tegen kernuitstap in gezamenlijke oproep: ‘We hebben nu zekerheid nodig’ (16/02/2022 - De Morgen)
  Het VBO, Voka, Beci en UWE, de verschillende werkgeversorganisaties van ons land, lanceren een ‘gezamenlijke oproep’ waarin ze vragen de jongste twee kerncentrales langer open te houden. ‘De context in ons land en in Europa is dermate gewijzigd dat het nu niet te verantwoorden is om in 2025 een volledige kernuitstap door te voeren’, luidt het in De Tijd.
  [naar artikel]
 3. GEZOCHT: co-ouders die nooit relatie hebben gehad (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Komende maandag wordt op VTM de eerste aflevering van ‘Ik wil een kind’ uitgezonden. Dina Tersago zal dan een oproep lanceren naar mensen die samen kinderen willen maken om ze op te voeden in co-ouderschap. Het artikel hierover ontketende een storm aan reacties.
  [naar artikel]
 4. De machteloze zoektocht naar kinderopvang: ‘Het leek te mooi om waar te zijn’ (19/08/2021 - De Morgen)
  Nog al te vaak voelen ouders zich machteloos in hun zoektocht naar kinderopvang. De plaats is beperkt, de kwaliteit is wisselend. In Leuven proberen gezinnen nu geld terug te krijgen van een crèche. ‘We moeten af van de private spelers.’
  [naar artikel]
 5. Sp.a wil kinderen drie dagen per week verplicht in de kleuterklas (17/03/2018 - Metro)
  De sp.a wil dat kinderen minstens drie dagen per week verplicht naar de kleuterklas gaan. Vanaf het eerste levensjaar hebben de ouders recht op één dag gratis kinderopvang. Dat wordt twee dagen vanaf het tweede levensjaar. De leerplicht wordt verlaagd naar drie jaar. Dat is vandaag beslist op het Go Left-congres van de partij in Antwerpen, waarvoor 1.300 mensen waren ingeschreven. Het congres kreeg vandaag een erg radicale resolutie voorgeschoteld, waarbij één dag kinderopvang werd verplicht vanaf het kind zes maanden oud is. Dat zou naar twee dagen stijgen vanaf het tweede levensjaar en drie dagen van het derde levensjaar, in de kleuterklas. Na een debat van drie kwartier en een 25-tal sprekers bleek de weerstand voor een verplichting vanaf het eerste levensjaar erg groot te zijn. Waar gaan alle kinderen naartoe moeten? Er is onvoldoende opvangcapaciteit, die kwalitatief en betaalbaar is, klonk het bij heel wat sprekers. Niet ieder kind is ook gebaat bij opvang, dus kan er beter werk gemaakt worden om ouders te stimuleren en voldoende opvang te voorzien. Uiteindelijk bleek het amendement van de Brusselse afdeling een ruime meerderheid te krijgen. Met één of twee dagen gratis kinderopvang naargelang de leeftijd en de verplichting om vanaf drie jaar drie dagen naar de kleuterklas te gaan. Daarnaast werd ook het amendement goedgekeurd dat de leerplicht naar drie jaar verlaagt. bron: Belga Het bericht Sp.a wil kinderen drie dagen per week verplicht in de kleuterklas verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Sp.a wil kinderen drie dagen per week verplicht in de kleuterklas (17/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De sp.a wil dat kinderen minstens drie dagen per week verplicht naar de kleuterklas gaan. Vanaf het eerste levensjaar hebben de ouders recht op één dag gratis kinderopvang. Dat wordt twee dagen vanaf het tweede levensjaar. De leerplicht wordt verlaagd naar drie jaar. Dat is zaterdag beslist op het Go Left-congres van de partij in Antwerpen, waarvoor 1.300 mensen waren ingeschreven.
  [naar artikel]
 7. Sp.a wil kinderen drie dagen per week verplicht in de kleuterklas (17/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De sp.a wil dat kinderen minstens drie dagen per week verplicht naar de kleuterklas gaan. Vanaf het eerste levensjaar hebben de ouders recht op één dag gratis kinderopvang. Dat wordt twee dagen vanaf het tweede levensjaar. De leerplicht wordt verlaagd naar drie jaar. Dat is zaterdag beslist op het Go Left-congres van de partij in Antwerpen, waarvoor 1.300 mensen waren ingeschreven.
  [naar artikel]
 8. OPROEP. Ouders gezocht die over de opvoeding van hun kroost willen vertellen (18/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de reeks ‘Mijn Kind’ in de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws zoeken we veel mama’s en papa’s die het in een interview willen hebben over de opvoeding die ze hun kinderen geven. We hebben het over huisregels en afspraken rond schermgebruik, bedtijd… over de mooie en de moeilijke momenten. Elk type gezin komt in aanmerking voor deze reeks, zeker ook alleenstaande ouders, nieuw samengestelde gezinnen, ‘oude’ ouders, adoptieouders, ouders van hetzelfde geslacht, tienerouders, ouders met elk een verschillende etnische achtergrond… Interesse? Stuur dan een mail waarin je je gezin kort voorstelt naar [email protected]
  [naar artikel]
 9. Scharrelpeuters gaan op ontdekkingstocht (22/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  In kinderopvang Charlotje hebben de opvoeders van het Meander Pedagogisch Bureau uit Alken het zomerkamp ‘Scharrelpeuters’ georganiseerd. De twee- en driejarige peuters mochten op ontdekkingstocht in hun ScharrelPlek. “Lekker buiten bezig zijn, planten voelen, de konijnen groeten, moddertaartjes bakken en dat soort activiteiten, kortom de wereld ontdekken, dat is de bedoeling”, legt Geert Dewael uit. “Wij doen dit omdat we, samen met de ouders, merkten dat er erg weinig aanbod was voor de jongste kinderen die de reguliere kinderopvang ontgroeid zijn. Een kamp van meerdere dagen ligt zowel voor de kinderen als voor hun ouders nog wat moeilijk en daarom hebben wij een aanbod ontwikkeld dat helpt om de eerste stapjes naar het kampgebeuren te zetten.”
  [naar artikel]
 10. Kleuterfun aan buitenschoolse kinderopvang (01/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kinderen tussen 2,5 en 5 jaar kunnen zaterdag, samen hun ouders, de zomervakantie goed inzetten op Kleuterfun aan buitenschoolse kinderopvang ‘Het Hemeltje’.
  [naar artikel]
 11. Misnoegde ouders bezetten kabinet van minister Crevits met eigen ‘kinderopvang’: “Veiligheid van onze kinderen is in gevaar” (14/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een vijftigtal misnoegde ouders hebben woensdagvoormiddag kinderopvang georganiseerd in de onthaalhal van het kabinet van minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). “Er moeten meer middelen naar de opvang gaan. Het welzijn van de kinderen hangt samen met dat van de begeleiders.”
  [naar artikel]
 12. ‘Het is crisis in de kinderopvang’: op bezoek in een kinderdagverblijf (14/03/2022 - De Morgen)
  Na de dood van een baby en de berichten over personeelstekorten in de kinderopvang, groeit de bezorgdheid van de ouders. Lotte Beckers neemt poolshoogte in het kinderdagverblijf van haar dochtertje, en ziet gepassioneerde begeleiders op hun tandvlees lopen.
  [naar artikel]
 13. Wat is Dali (20) overkomen? Ouders doen ultieme oproep: ‘Wie iets gezien heeft, meld het’ (21/09/2021 - De Standaard)
  ‘Mijn zoon heeft zware hoofdletsels. We wachten bang af. Het allerbelangrijkste is dat hij er weer bovenop komt.’ Twee dagen nadat de Gentse vicepraeses Dali Van Buynder (20) levensgevaarlijk gewond werd teruggevonden na een avondje in de Overpoort is het nog volstrekt onduidelijk wat hem is overkomen. Zijn moeder doet een ultieme oproep.
  [naar artikel]
 14. Kind en Gezin sluit kinderopvang Baloe na klacht over ‘ongepaste manier van straffen’: “Het gaat om heel ernstige feiten” (24/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  De kinderopvang uit de Rene Declercqlaan in Harelbeke wordt drie maanden geschorst na een klacht. Het agentschap Opgroeien onderzoekt een klacht rond ‘niet correct pedagogisch gedrag’ en ‘geen correcte manieren van straffen’. De uitbaatster was zich van geen kwaad bewust. “Drie maanden verplicht dicht, dit is een financieel drama.”
  [naar artikel]
 15. Hoe zorg je voor een betere work-life-balance? Maak kinderopvang beter en goedkoper (14/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderopvang moet beter en goedkoper. Dat vindt een meerderheid van de ouders die Gezinsbond bevroeg. Maar hoe dan? “De opvang is nog altijd sterk...
  [naar artikel]
 16. Hoe zorg je voor een betere work-life-balance? Maak kinderopvang beter en goedkoper (14/05/2019 - De Morgen)
  Kinderopvang moet beter en goedkoper. Dat vindt een meerderheid van de ouders die Gezinsbond bevroeg. Maar hoe dan? ‘De opvang is nog altijd sterk gericht op nine-to-five-banen.’
  [naar artikel]
 17. Goedkopere en betere kinderopvang sleutel tot invullen van veel vacatures (13/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Goedkopere en betere kinderopvang sleutel tot invullen van veel vacatures Om het grote aantal openstaande vacatures in te vullen, moet er geïnvesteerd worden in toegankelijkere en flexibelere kinderopvang. Dat concludeert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent, op basis van recente cijfers van StatBel. Een kwart van de deeltijdse werknemers in ons land werkt nu namelijk niet voltijds omdat de kinderopvang te wensen overlaat of […] Lees dit artikel: Goedkopere en betere kinderopvang sleutel tot invullen van veel vacatures
  [naar artikel]
 18. Politicologen lanceren oproep om over betere grondwet na te denken (29/11/2018 - Knack)
  Vijf politicologen en grondwetspecialisten lanceren met het oog op de verkiezingen van mei een initiatief in voorbereiding tot de grondwetsherziening, 'Welke grondwet na 2019?'.
  [naar artikel]
 19. Blokken doet ludieke oproep: “Wij zoeken vrouwen” (10/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tv-quiz ‘Blokken’ is op zoek naar vrouwelijke kandidaten. En om die oproep kracht bij te zetten, lanceren de makers op sociale media een parodie op...
  [naar artikel]
 20. Strijd aan de top van de smartphonemarkt gaat ongestoord verder (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is ieder voorjaar weer vaste prik: de grote merken lanceren opnieuw een lading topsmartphones, met betere schermen en betere camera’s en betere...
  [naar artikel]
 21. Mensen steken kerstverlichting aan als teken van hoop in tijden van coronavirus (18/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verspreiding van het coronavirus, de oproep tot ‘social distancing’, cafés, winkels en restaurants die sluiten, ... De ‘donkere dagen’ van de...
  [naar artikel]
 22. ‘Baby, baby, wat blaf je nou’: Nicole en Hugo lanceren hilarische parodie van een van hun grootste hits (07/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na het succes van ‘7 venkels en frambozen’ met Willy Sommers vorig jaar is het tijd voor een muzikaal vervolg. Speciaal voor de valentijnscampagne van Lidl hebben Nicole en Hugo hun nummer ‘Baby, baby’ in een nieuw jasje gestoken. Het uiteindelijk resultaat werd ‘Baby, baby, wat blaf je nou’.
  [naar artikel]
 23. ‘Baby, baby, wat blaf je nou’: Nicole en Hugo lanceren beestige parodie van een van hun grootste hits (07/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na het succes van ‘7 venkels en frambozen’ met Willy Sommers vorig jaar is het tijd voor een muzikaal vervolg. Speciaal voor de valentijnscampagne van Lidl hebben Nicole en Hugo hun nummer ‘Baby, baby’ in een nieuw jasje gestoken. Het uiteindelijk resultaat werd ‘Baby, baby, wat blaf je nou’.
  [naar artikel]
 24. Creatief met kinderopvang: nu de scholen sluiten hebben sommige ouders een originele oplossing klaar (14/03/2020 - De Morgen)
  Wie spelt je kinderen de les nu ze niet meer op school terechtkunnen? Enkele ouders en technisch werklozen springen creatief om met kinderopvang.
  [naar artikel]
 25. CD&V werkt aan uitbreiding steun voor kinderopvang (10/06/2017 - De Standaard)
  Op de familiedag in De Panne heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke een pakket voorstellen gelanceerd om ouders te steunen bij de kinderopvang tijdens de negen weken van de zomervakantie. Zo wil de partij opvanginitiatieven van ouders zelf ondersteunen, het ouderschapsverlof flexibeler maken en een nieuw decreet Buitenschoolse Kinderopvang opstellen.
  [naar artikel]
 26. Ouders in de bres voor kinderopvang: ‘Vanuit heel Vlaanderen komen er verhalen binnen’ (22/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 27. Kinderopvang ‘Kleine Maatjes’ sluit afdeling: “Hoge kosten zijn onhoudbaar” (09/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kinderopvang de ‘Kleine Maatjes’ langs de Rode Kruisstraat in Zonhoven heeft alle ouders een brief bezorgd. “We moeten noodgedwongen sluiten, omdat de kosten van onder meer energie gewoon onhoudbaar zijn”, kondigt verantwoordelijke Ine Willems tot haar eigen grote spijt aan.
  [naar artikel]
 28. Baby loopt ernstig hersentrauma op in kinderopvang, al jaren klachten over ‘kletsen en druggebruik’ (17/02/2022 - De Morgen)
  Het parket in Gent heeft kinderdagverblijf Sloeberhuisje in Mariakerke gesloten nadat een baby in kritieke toestand in het UZ Gent beland is. De crèche werd verzegeld, drie mensen zijn aangehouden. Er waren eerder al klachten over ‘kletsen’ en ‘druggebruik in het bijzijn van de kinderen’.
  [naar artikel]
 29. Hoe de grote smartphonemerken de consument compleet gek maken (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is ieder voorjaar weer vaste prik: de grote merken lanceren opnieuw een lading topsmartphones, met betere schermen en betere camera’s en betere...
  [naar artikel]
 30. ▶ ‘Wouter Beke had onmiddellijk moeten opstappen’: hoe het zo kon mislopen in de kinderopvang (11/03/2022 - De Morgen)
  Hoe krijgen we de energiefacturen weer onder controle? Of moeten we nog een hele tijd met die torenhoge prijzen leren leven? En in de Vlaamse regering ligt minister Wouter Beke (CD&V) alweer onder vuur, dit keer over problemen in de kinderopvang. ‘Hij had meteen moeten opstappen.’
  [naar artikel]
 31. Mama en papa zoeken job terwijl stad kind opvangt (10/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Met Europese centen willen Mechelen en Turnhout een project lanceren waarbij kansarme ouders makkelijker toegang krijgen tot kinderopvang. Tegelijkertijd zouden die mensen worden geholpen bij de zoektocht naar een nieuwe job.
  [naar artikel]
 32. Tientallen getuigen reageren op oproep na opduiken van ‘IS-filmpje’ (04/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tientallen mensen hebben twee dagen na het opduiken van het ‘IS-filmpje’ in het Antwerpse Centraal Station gereageerd op de oproep van het Antwerpse parket naar getuigen. Dat heeft woordvoerder Ken Witpas zaterdag gemeld aan VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 33. Mensen steken kerstverlichting aan als teken van hoop in donkere tijden van coronavirus (18/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verspreiding van het coronavirus, de oproep tot ‘social distancing’, cafés, winkels en restaurants die sluiten, ... De ‘donkere dagen’ van de...
  [naar artikel]
 34. ‘Ons systeem is niet afgestemd op de noden van het kind’ (01/08/2022 - De Standaard)
  Het drama in Mariakerke roept de vraag op die veel ouders zich af en toe stellen: hoort een baby in de kinderopvang? En zo ja, in welk soort opvang? ‘Onze aanpak schaadt niet, maar baat te weinig.’
  [naar artikel]
 35. OPROEP. Ga jij terug bij je ouders wonen omdat de energiefactuur te hoog is? (22/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De energieprijzen swingen de pan uit. Ook voor heel wat jonge mensen is het leven simpelweg te duur geworden, waardoor ze terugkeren naar ‘Hotel Mama’. Wij zijn op zoek naar mensen die terug bij hun ouders gaan wonen, omdat ze hun energiefactuur niet meer kunnen betalen.
  [naar artikel]
 36. Ouders 15-jarig meisje lanceren oproep: Wie redde het leven van onze dochter? (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op Facebook is vanmiddag een opmerkelijke oproep verschenen van een gezin uit Erembodegem bij Aalst. Richard Van Snick (48) en zijn vrouw Gina
  [naar artikel]
 37. ACV: “Maak kinderopvang gratis tot drie jaar” (08/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De christelijke vakbond ACV vraagt om kinderopvang tot drie jaar gratis te maken in Vlaanderen. In een eerste fase moet de voorschoolse kinderopvang kosteloos worden voor gezinnen met een laag inkomen, en uiteindelijk voor iedereen, legt ACV-topvrouw Ann Vermorgen woensdag uit op de VRT-radio. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) verdedigt het huidige systeem waarbij ouders een bijdrage betalen in functie van hun inkomen.
  [naar artikel]
 38. ACV: “Maak kinderopvang gratis tot drie jaar” (08/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De christelijke vakbond ACV vraagt om kinderopvang tot drie jaar gratis te maken in Vlaanderen. In een eerste fase moet de voorschoolse kinderopvang kosteloos worden voor gezinnen met een laag inkomen, en uiteindelijk voor iedereen, legt ACV-topvrouw Ann Vermorgen woensdag uit op de VRT-radio. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) verdedigt het huidige systeem waarbij ouders een bijdrage betalen in functie van hun inkomen.
  [naar artikel]
 39. Redders zien gevaarlijke trend en slaken noodkreet aan ouders: “Hou jullie kinderen in de gaten” (08/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Hoe mooier het weer, hoe meer verloren kinderen. Het lijkt wel een wetmatigheid aan de kust en op andere openbare plaatsen waar mensen verkoeling zoeken. Maar dit jaar loopt het de spuigaten uit, klinkt het bij de redders. “Als we de hele tijd de handen vol hebben met drie verloren kinderen aan elke arm, dan komt dat de veiligheid van de zwemmers niet ten goede”, zegt An Beun van IKWV, de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen. Ook de recreatiedomeinen lanceren een oproep. “Hou uw kinderen in de gaten.”
  [naar artikel]
 40. Redders zien gevaarlijke trend en slaken noodkreet aan ouders: “Hou jullie kinderen in de gaten” (08/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Hoe mooier het weer, hoe meer verloren kinderen. Het lijkt wel een wetmatigheid aan de kust en op andere openbare plaatsen waar mensen verkoeling zoeken. Maar dit jaar loopt het de spuigaten uit, klinkt het bij de redders. “Als we de hele tijd de handen vol hebben met drie verloren kinderen aan elke arm, dan komt dat de veiligheid van de zwemmers niet ten goede”, zegt An Beun van IKWV, de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen. Ook de recreatiedomeinen lanceren een oproep. “Hou uw kinderen in de gaten.”
  [naar artikel]
 41. Onrust in Oudsbergen: ‘Mensen zien nu elke dag wolven. Is dat nog normaal?’ (16/09/2021 - De Morgen)
  Ook al spreken experts tegen dat er ‘probleemwolven’ zijn, in het Limburgse Oudsbergen blijven boeren en bewoners ongerust. De dieren hebben er in korte tijd twee pony’s en een jonge koe doodgebeten. ‘Zal het straks niet aan ons, de mensen, zijn?’
  [naar artikel]
 42. Het loopt de spuigaten uit aan zee en de recreatiedomeinen, redders slaken noodkreet aan ouders (08/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hoe mooier het weer, hoe meer verloren kinderen. Het lijkt wel een wetmatigheid aan de kust en op andere openbare plaatsen waar mensen verkoeling zoeken. Maar dit jaar loopt het de spuigaten uit, klinkt het bij de redders. Daarom lanceren ze nu een oproep aan ouders.
  [naar artikel]
 43. Waar is het uitstekende ‘Live a Live’ al die tijd gebleven? (09/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na 28 jaar, én een forse remake, is roleplaying-game ‘Live a Live’ eindelijk beschikbaar voor westerse spelers. Dat zou verdorie tijd worden ook, want de gepimpte versie die onlangs voor de Switch verscheen, is meteen een van de betere games die we dit jaar in onze tengels hebben gehad.
  [naar artikel]
 44. Hulp bij zoektocht naar kinderopvang (22/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er komt in Zonhoven een zogenaamd Lokaal Loket Kinderopvang (LLK). Het LLK informeert ouders over het aanbod aan kinderopvang en ondersteunt indien nodig bij de zoektocht naar kinderopvang.
  [naar artikel]
 45. ANALYSE. Combinatie werk en gezin: doet de overheid genoeg? Investering in kinderopvang verdien je dubbel en dik terug (02/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het voorstel van minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) om het tekort aan kinderopvang op te lossen door ouders te verplichten hun ouderschap op te nemen in de eerste drie levensjaren van hun kind, heeft één verdienste: het heeft de discussie over kinderopvang verbreed. Welke middelen krijgen ouders van de overheid om de combinatie van werk en gezin mogelijk te maken? En volstaan die?
  [naar artikel]
 46. Dienst Opgroeien sluit kinderopvang ‘Sascha’ in Kalmthout na herhaalde inbreuken: “Er was geen beterschap” (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Agentschap Opgroeien heeft de vergunning van kinderopvang ‘Sascha’ in Kalmthout ingetrokken. Vanaf 1 april moet het kinderdagverblijf sluiten. De ouders van 25 kinderen moeten op zoek gaan naar een nieuwe opvangplek. Sasha kwam in 2019 ook al eens in het nieuws nadat volgens Opgroeien en de Zorginspectie de veiligheid van de kinderen niet honderd procent gegarandeerd kon worden. ER wordt wel benadrukt dat er géén sprake is van kindermishandeling.
  [naar artikel]
 47. Oproep van AA Gent krijgt gehoor: Pro League belooft ‘protocol’ voor scheidsrechters en VAR (28/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Amper één speeldag ver of scheidsrechterlijke beslissingen zorgen (alweer) voor onvrede in de Jupiler Pro League. AA Gent werd afgelopen weekend tegen Standard (2-2) ten onrechte twee strafschoppen door de neus geboord. De Buffalo’s lanceren daarom nu een “goedbedoelde oproep”.
  [naar artikel]
 48. Ouders van verongelukte kinderen lanceren nieuwe campagne: ‘Een veilige oversteekplaats redt levens’ (08/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 49. Federatie Kinderopvang wil heropwaardering van de sector en vraagt meer middelen (25/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Federatie Kinderopvang, het door Unizo opgerichte netwerk van kinderopvanginitiatieven, pleit voor een heropwaardering van de kinderopvang. Het imago van de sector staat onder druk. Om kwaliteitsvolle kinderopvang te bieden, moeten de budgetten sneller omhoog en moet het personeel ook een betere opleiding en verloning krijgen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy