Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
07:44 uur

Nationale Bank komt met donderwolken

Express

22/09/2022 - 19:23

Een ongeziene klap op de beurs voor het aandeel van de Belgische Nationale Bank, dat eerst ook even geschorst werd. Na een daling van 6,4 procent op dinsdag, ging er gisteren nog eens liefst 27,5 procent van de waarde verloren. Meer dan vervelend nieuws voor de grootste eigenaar van die bank, met 50 procent, de Belgische […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nationale Bank begeleidt ouder personeel naar uitgang (07/07/2017 - De Tijd)
  17:45 Bijna 400 oudere personeelsleden van de Nationale Bank kunnen de komende drie jaar hun werk bij de bank vervroegd stopzetten met behoud van 45 tot 60 procent van hun loon. De Nationale Bank zal hen he...
  [naar artikel]
 2. Pierre Wunsch, de nieuwe sterke man van de Nationale Bank (01/01/2019 - De Tijd)
  20:07 Pierre Wunsch begint vandaag als gouverneur van de Nationale Bank. Wie is de man die op het hoogste schavotje van de centrale bank komt te staan? Een portret.
  [naar artikel]
 3. Nationale Bank onder vuur bij start Optima-commissie (21/09/2016 - De Standaard)
  Naast Optima Bank komt ook de Nationale Bank vandaag in het vizier bij de start van de Optima-onderzoekscommissie. De gedupeerde lokale besturen zijn met veel meer dan eerst gedacht.
  [naar artikel]
 4. Vanackere komt terecht in mannenbastion met toplonen (31/10/2018 - De Tijd)
  17:15 Met Steven Vanackere (CD&V) krijgt de Nationale Bank opnieuw een mannelijke directeur met een politieke kleur. Is de Nationale Bank wel mee met de tijd?
  [naar artikel]
 5. Nationale Bank wil screening bankiers (07/04/2019 - De Morgen)
  In de eerste onderzoekscommissie over Optima wentelde de Nationale Bank alle schuld van zich af. Jan Smets, de gouverneur van de Nationale Bank, bepleitte wel een grondiger screening van bestuurders en managers van banken.
  [naar artikel]
 6. ECB overweegt Nationale Bank te hulp te schieten (23/09/2022 - De Tijd)
  15:39 De Europese Centrale Bank (ECB) onderzoekt hoe ze de verwachte verliezen van de nationale centrale banken van de eurozone kan beperken. Dat zou goed nieuws zijn voor de Nationale Bank van België.
  [naar artikel]
 7. Kern keurt benoeming Vanackere bij de Nationale Bank goed – meer vrouwen na hervorming (15/11/2018 - Metro)
  Het kernkabinet heeft de benoeming van CD&V-senator Steven Vanackere tot directeur bij de Nationale Bank bevestigd. Dat bevestigt de woordvoerder van premier Charles Michel. De regeringstop gaf ook groen licht voor een hervorming bij de bestuursorganen van de Nationale Bank, om zo meer vrouwen aan de top van de instelling te krijgen. De voordracht van ex-minister van Financiën Vanackere (CD&V) als directeur bij de Nationale Bank zorgde voor veel kritiek. Hij vervangt immers Marcia De Wachter, de laatste vrouw uit het bestuur van de Nationale Bank. De regeringstop heeft nu beslist dat er een hervorming komt die op termijn moet zorgen voor meer vrouwen in de bestuursorganen van de Nationale Bank. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) legde daarover vorige week een voorstel op tafel. bron: Belga Het bericht Kern keurt benoeming Vanackere bij de Nationale Bank goed – meer vrouwen na hervorming verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. 'Regering moet Nationale Bank betalen voor cijferwerk' (13/04/2019 - De Morgen)
  De Europese Centrale Bank (ECB) oordeelt dat het bijhouden van de nationale rekeningen niet tot de kerntaak van een Nationale Bank behoort. Wil België die statistieken nog ontvangen van de NBB, zal het daarvoor moeten betalen.
  [naar artikel]
 9. Nationale Bank geeft ‘ethische bank’ NewB groen licht (21/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nationale Bank heeft volgens De Tijd een positief advies over het bankproject NewB overgemaakt aan de Europese Centrale Bank (ECB). Als die dat...
  [naar artikel]
 10. 'Aandeel Nationale Bank is niet voor de goede huisvader' (22/09/2022 - De Tijd)
  21:27 Het aandeel Nationale Bank is donderdag verder gezakt na de historische koersdaling van woensdag. Is het aandeel nu koopwaardig en heeft de Nationale Bank fouten gemaakt?
  [naar artikel]
 11. De Nationale Bank, een speeltuin voor politieke benoemingen (05/11/2018 - De Tijd)
  19:01 Dat de benoemingen aan de top van de Nationale Bank omstreden zijn, is een lange traditie. Dat komt omdat ze bij uitstek partijpolitiek gekleurd zijn.
  [naar artikel]
 12. Nationale Bank mild over verlaging vennootschapsbelasting (06/12/2017 - VRT NWS)
  De Nationale Bank heeft het idee van de federale regering om de vennootschapsbelasting te verlagen grondig bestudeerd. Volgens de Nationale Bank is het goed dat de vennootschapsbelasting naar omlaag gaat, maar het is ook voor hen niet duidelijk of dit wel budgetneutraal zal zijn.
  [naar artikel]
 13. Minister Van der Straeten (Groen) leest het goed nieuws van de Nationale Bank; maar die verklaarde zich “niet bevoegd en niet deskundig” over taks op overwinsten (16/06/2022 - Express)
  Komt er een taks op de overwinsten die vooral Engie-Electrabel boekt, nu de electriciteitsprijzen door het dak schieten? De Vivaldi-ploeg denkt er serieus over na en minister van Energie Tinne Van der Straeten vroeg de Nationale Bank om een advies. Dat is nu klaar. “De Nationale Bank is van mening dat een belasting op de […]
  [naar artikel]
 14. Nationale Bank verwacht eerste verlies in tientallen jaren (21/09/2022 - De Tijd)
  15:01 De renteverhogingen van de Europese Centrale Bank hebben een grote negatieve impact op de resultaten van de Nationale Bank. De grootste verliezer is de federale overheid.
  [naar artikel]
 15. Nationale Bank viseert Nethys-dochter Integrale (20/02/2020 - Express)
  De gouverneur van de Nationale Bank, Pierre Wunsch, ziet problematische praktijken bij de Luikse verzekeraar Integrale, een filiaal van de groep Nethys. Dat blijkt uit een brief waarover Le Soir donderdag schrijft. De Nationale Bank stuurde een team naar de verzekeraar om als toezichthouder een en ander onder de loep te nemen. Uit de brief […] The post Nationale Bank viseert Nethys-dochter Integrale appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Nationale Bank verdient 140 miljoen aan negatieve rente (03/04/2018 - De Tijd)
  01:02 Het negatieverentebeleid van de Europese Centrale Bank is een steeds grotere inkomstenbron voor de Nationale Bank van België. De netto-opbrengst van dat beleid steeg in 2017 met 39 procent.
  [naar artikel]
 17. Nationale Bank: Belgische economie blijft komende jaren achterop hinken (17/12/2018 - VRT NWS)
  De Belgische economie zal de komende jaren trager blijven groeien dan in de rest van Europa. Dat zegt de Nationale Bank. Dat België het slechter doet dan het Europese gemiddelde heeft volgens de Nationale Bank onder meer te maken met het feit dat heel wat vacatures niet ingevuld raken. De volgende regering zal moeten blijven hervormen, zegt de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 18. Nationale Bank licht eigenaar Bank Nagelmackers en Fidea door (23/06/2017 - De Tijd)
  01:07 De financiële waakhond in ons land ziet extra toe op Anbang, nu de topman van de Chinese verzekeraar gearresteerd zou zijn. Mogelijk komt er een rem op kredietlijnen van Bank Nagelmackers - net als Fi...
  [naar artikel]
 19. Nationale Bank over Optima: "We hebben onze toezichtsrol altijd zorgvuldig uitgeoefend" (27/01/2018 - VRT NWS)
  De Nationale Bank reageert op de dagvaarding door de curatoren van de failliete Optima Bank. Die beschuldigen de Nationale Bank ervan zijn toezichtsrol over de banken niet goed genoeg te hebben uitgeoefend.
  [naar artikel]
 20. Werken nieuwe fietsverbinding aan Nationale Bank begonnen (06/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Mechelsesteenweg, naast de Nationale Bank, zijn dinsdag de werken gestart voor de aanleg van een nieuwe fietsverbinding. Op dit stuk komt een enkelrichtingsfietspad in rode asfalt en een trottoir.
  [naar artikel]
 21. Directie van Nationale Bank niet enkel mannenbastion, maar ook partijpolitiek spinnenweb (02/11/2018 - VRT NWS)
  Politieke ophef over de voordracht van Steven Vanackere als nieuw directielid van de Nationale Bank. Door die voordracht zou geen enkele vrouw meer zetelen in het directiecomité. Is de Nationale Bank effectief een mannenbastion? Of spelen er ook partijpolitieke overwegingen mee in de collectieve verontwaardiging? 
  [naar artikel]
 22. Nationale Bank viseert opnieuw de index (06/04/2019 - De Morgen)
  Luc Coene, de gouverneur van de Nationale Bank (NBB), stelt vandaag zijn langverwachte studie over de indexhervorming voor. Tijdens de voorstelling aan de regentenraad van de Bank reageerden de vakbonden gisteren zeer scherp en afwijzend.
  [naar artikel]
 23. Steven Vanackere benoemd tot vicegouverneur Nationale Bank (19/04/2021 - Express)
  Voormalig minister Steven Vanackere is benoemd tot vicegouverneur van de Nationale Bank. De benoeming is maandag aangekondigd in het Staatsblad. Vanackere is sinds begin 2019 directeur bij de Nationale Bank. Op die benoeming kwam toen heel wat kritiek omdat hij Marcia De Wachter verving, en zij was de laatste vrouw in het bestuur van de […] Lees dit artikel: Steven Vanackere benoemd tot vicegouverneur Nationale Bank
  [naar artikel]
 24. Nationale Bank legt oor te luister bij bevolking (03/12/2020 - De Tijd)
  03:15 De gouverneur van de Nationale Bank Pierre Wunsch wil weten wat de bevolking denkt over het monetair beleid van de Europese Centrale Bank.
  [naar artikel]
 25. Nationale Bank verlaagt dividend met 14 procent (31/03/2021 - De Tijd)
  22:40 De winst van de Nationale Bank daalde in 2020 met 20 procent naar 661 miljoen euro. De Nationale Bank verlaagt haar dividend en stort minder in de schatkist.
  [naar artikel]
 26. Steven Vanackere (CD&V) wordt directeur Nationale Bank (31/10/2018 - De Tijd)
  10:43 De regentenraad van de Nationale Bank zal woensdag zo goed als zeker ex-minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) voordragen als directeur van de Nationale Bank. Dat vernam De Tijd.
  [naar artikel]
 27. Nationale Bank eert Coene (06/01/2017 - De Standaard)
  De Nationale Bank eert de overleden Luc Coene, voormalig gouverneur en eregouverneur van de centrale bank. De bank wijst vooral op de rol van Coene bij de aanpak van de financiële crisis in 2008.
  [naar artikel]
 28. Britse Nationale Bank: brexit heeft ons al 80 miljard pond gekost (14/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gertjan Vlieghe, beleidsadviseur bij de Bank of England, de Nationale Bank van het Verenigd Koninkrijk, zegt dat de Britse economie sinds het...
  [naar artikel]
 29. Na acht jaar leegstand: eerste bewoner Nationale Bank is bekend (17/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Er beweegt wat in de Nationale Bank in Antwerpen. Als de renovatiewerken op het gelijkvloers klaar zijn, neemt interieurzaak Donum er dit jaar zijn intrek. De zaak verhuist van de huidige vestiging op de Frankrijklei wat verder naar het historische gebouw. Daarnaast komen er vooral ook kantoren in de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 30. Nationale Bank valt fiscaal gunstregime voor sparen opnieuw aan (13/04/2019 - De Morgen)
  De fiscale vrijstelling van spaarboekjes mag voor de Nationale Bank op de schop. Dat suggereert de bank in haar eindrapport over structurele bankhervormingen in België.
  [naar artikel]
 31. Vanackere bijt van zich af na heisa over topfunctie bij Nationale Bank (16/11/2018 - De Standaard)
  Voormalig vicepremier Steven Vanackere (CD&V) wordt vanaf 1 januari directeur bij de Nationale Bank. Op zijn Facebookpagina komt hij terug op de storm die zijn benoeming veroorzaakte. ‘Onheus dat enkelen insinueerden dat keuze voor mij niks te maken heeft met bekwaamheid.’
  [naar artikel]
 32. Handel in aandeel Nationale Bank stilgelegd (21/09/2022 - De Tijd)
  10:19 Het aandeel van de Nationale Bank zakte gisteren naar het laagste peil in zowat 20 jaar. Beleggers zetten zich schrap na de waarschuwing van de Nederlandse centrale bank over de miljardenimpact van de...
  [naar artikel]
 33. Nationale Bank telt de rekeningen nog eens na: overheidsschuld daalt van 102 naar 100 procent (18/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nationale Bank heeft een methodologische herziening doorgevoerd van de nationale rekeningen, waardoor de economische groei opwaarts werd...
  [naar artikel]
 34. NewB krijgt groen licht van Nationale Bank (21/01/2020 - Express)
  De Nationale Bank heeft volgens de krant De Tijd een positief advies over het bankproject NewB overgemaakt aan de Europese Centrale Bank (ECB). Als de ECB dat advies volgt, krijgt de coöperatie binnen een maand de vergunning om een nieuwe ethische bank te kunnen oprichten, schrijft de krant dinsdag. NewB wou geen commentaar geven zolang […] The post NewB krijgt groen licht van Nationale Bank appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Directrice Nationale Bank haalt uit naar Vestager: ‘Ze komt te laat’ (24/07/2018 - De Standaard)
  ‘Vestager is niet consistent als ze nu de Arco-deal wil onderzoeken, ze wist er al jaren van.’ Zo reageert Marcia De Wachter, directeur van de Belgische Nationale Bank (NBB) op de aankondiging van de Europese Commissaris voor Concurrentie. Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten is niet te spreken over de reactie.
  [naar artikel]
 36. Directrice Nationale Bank haalt uit naar Vestager: ‘Ze komt te laat’ (24/07/2018 - De Standaard)
  ‘Vestager is niet consistent als ze nu de Arco-deal wil onderzoeken, ze wist er al jaren van.’ Zo reageert Marcia De Wachter, directeur van de Belgische Nationale Bank (NBB) op de aankondiging van de Europese Commissaris voor Concurrentie. Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten is niet te spreken over de reactie.
  [naar artikel]
 37. Nationale Bank: ‘Belgische economie groeit weer’ (09/03/2021 - Express)
  De Nationale Bank gaat ervan uit dat de Belgische economische bedrijvigheid in het eerste kwartaal van 2021 met ongeveer 0,5 procent zal toenemen tegenover een kwartaal eerder. Nadat de economie in het vierde kwartaal van vorig jaar licht achteruit boerde, ziet de Nationale Bank weer voorzichtige tekenen van groei. Eerst nog een terugblik. De Belgische […] The post Nationale Bank: ‘Belgische economie groeit weer’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Gouverneur Nationale Bank: "Banken moeten voorzichtiger zijn met goedkope woonleningen" (10/02/2017 - De Redactie)
  Bij de voorstelling van het jaarrapport van de Nationale Bank van België heeft gouverneur Jan Smets gezegd dat de banken te makkelijk woonleningen toekennen. De Nationale Bank wil vanaf mei strenger worden.
  [naar artikel]
 39. Ex-gouverneur Nationale Bank Fons Verplaetse overleden aan coronavirus (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Fons Verplaetse, de voormalige gouverneur van de Nationale Bank en een van de architecten van het Belgische herstelbeleid, is op 90-jarige leeftijd overleden. “Hij overleed gisteravond na een korte ziekte en de gevolgen van Covid-19”, meldt de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 40. Nationale Bank: ‘Begrotingsevenwicht op korte termijn loslaten’ (13/03/2020 - Express)
  Pierre Wunsch, de gouverneur van de Nationale Bank van België (NBB) laat zijn licht schijnen over de maatregelen die de... The post Nationale Bank: ‘Begrotingsevenwicht op korte termijn loslaten’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Veilige fietsoversteek Nationale Bank komt er deze zomer (28/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar deze zomer wordt een veilige fietsoversteek aangelegd van de Mechelsesteenweg naar de Leopoldstraat aan de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 42. De Croo wil discussie over ‘heel goed betaalde’ posten bij Nationale Bank (02/11/2018 - De Standaard)
  De aanstelling van Steven Vanackere (CD&V) bij de Nationale Bank blijft voor ophef zorgen. ‘Is het wel nog nodig om zoveel heel goed betaalde functies te hebben bij de Nationale Bank?’, vraagt Open VLD-vicepremier Alexander De Croo zich af.
  [naar artikel]
 43. De Croo wil discussie over ‘heel goed betaalde’ posten bij Nationale Bank (02/11/2018 - De Standaard)
  De aanstelling van Steven Vanackere (CD&V) bij de Nationale Bank blijft voor ophef zorgen. ‘Is het wel nog nodig om zoveel heel goed betaalde functies te hebben bij de Nationale Bank?’, vraagt Open VLD-vicepremier Alexander De Croo zich af.
  [naar artikel]
 44. Euronext Brussel: Nationale Bank nogmaals een bank achteruit (22/09/2022 - De Tijd)
  12:47 De klappen voor de Nationale Bank na de zware winstwaarschuwing zijn nog niet voorbij. De verwachting van hogere rentes blijft op de vastgoedaandelen wegen. Nieuws rond actinium-225 helpt IBA niet voo...
  [naar artikel]
 45. Vanackere trekt naar Nationale Bank ‘met opgeheven hoofd’, ondanks ‘bagger in de media’ (16/11/2018 - De Standaard)
  Voormalig vicepremier Steven Vanackere (CD&V) wordt vanaf 1 januari directeur bij de Nationale Bank. Op zijn Facebookpagina komt hij terug op de storm die zijn benoeming veroorzaakte. ‘Onheus dat enkelen insinueerden dat keuze voor mij niks te maken heeft met bekwaamheid.’
  [naar artikel]
 46. Nationale Bank ontruimd omwille van verdacht voertuig (16/04/2019 - Metro)
  De gebouwen van de Nationale Bank aan de Brusselse Berlaimontlaan zijn vanochtend ontruimd omwille van een verdacht voertuig. Dat meldt BX1 en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse politie. Die heeft een veiligheidszone ingesteld en laat DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, ter plaatse komen. De Brusselse politie werd deze ochtend omstreeks 07.40 verwittigd door medewerkers van de Nationale Bank. Die maakten melding van een verdachte bestelwagen die vlakbij de gebouwen geparkeerd stond. De politie nam daarop het zekere voor het onzekere en stelde een veiligheidszone van zowat 200 meter in, tussen de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal en het rondpunt met de Bankstraat en de Zandstraat. De gebouwen van de Nationale Bank werden ook ontruimd. De ontmijningsdienst van het leger komt ter plaatse om na te gaan of er explosieven in de bestelwagen liggen. bron: Belga Het bericht Nationale Bank ontruimd omwille van verdacht voertuig verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Optima-topman Piqueur sleept Nationale Bank voor de rechter (02/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Optima-oprichter Jeroen Piqueur gaat de Nationale Bank dagvaarden. Die is volgens hem verantwoordelijk voor het faillissement van zijn bank, en moet dus opdraaien voor de financiële put, vindt hij. “Zij hebben mijn bank genekt.”
  [naar artikel]
 48. Van der Straeten krijgt ‘njet’ van Nationale Bank over voorstel crisisbijdrage (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Nationale Bank is niet van plan om een voorstel voor een crisisbijdrage van de energiesector uit te werken. Dat had federaal minister van Energie Tine Van der Straeten (Groen) nochtans gevraagd. Maar “dat is niet onze taak”, reageert de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 49. Curatoren Optima dagvaarden Nationale Bank (26/01/2018 - De Tijd)
  20:00 De curatoren van de failliete Gentse bank Optima lanceren een juridisch offensief. Ze dagvaarden niet alleen de vroegere top van de bank en van Optima Group maar, opvallend, ook de Nationale Bank en c...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy