De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Van uw spaarboekje tot de huizenprijzen: wat betekent de stijgende rente voor uw centen?

De Morgen

22/09/2022 - 19:31


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tweede bank verhoogt de rente op het spaarboekje: de spaarrente gaat van 0,09% naar 0,30% bij deze bank (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het spaarboekje blijft populair, ook al zorgt de stijgende inflatie ervoor dat je koopkracht in werkelijkheid afneemt. Wie goed vergelijkt, vindt op de markt wel nog spaarrekeningen met een hoger rendement dan het wettelijke minimum van 0,11%. Zo trekt de online bank MeDirect de rente op haar ME3-rekening van 0,09% netto naar 0,30% netto op. Het gaat om nagenoeg de hoogste rente op de Belgische spaarmarkt voor wie zijn geld tussen drie maanden en een jaar kan missen. Spaargids.be legt uit hoe de vork in de steel zit.
  [naar artikel]
 2. Waarom die 0,11% rente op uw spaarboekje problematisch is (12/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  0,11 procent. Met die rente op uw spaarboekje moet u bij de meeste banken vrede nemen. In realiteit zorgen verschillende factoren ervoor dat u...
  [naar artikel]
 3. Spaarboekje met hoogste rente niet altijd de beste keuze (29/01/2019 - De Morgen)
  Vandaag levert zelfs het meest lucratieve spaarboekje u maar maximum 1,2 procent rente op. Toch staart u zich beter niet blind op het hoogste percentage. Via onderstaande checklist kiest u het spaarboekje dat voor u persoonlijk het meest interessant is.
  [naar artikel]
 4. De rente stijgt, wat betekent dit voor u? (20/01/2022 - De Morgen)
  De langetermijnrente in de eurozone is deze week beginnen te stijgen. Wat betekent dit voor uw woonkrediet of spaarboekje?
  [naar artikel]
 5. Banken verhogen rente, maar niet op spaarboekje (10/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Verschillende banken hebben de rente op langlopende spaarproducten verhoogd. Daarmee reageren ze op de stijging van de langetermijnrente. Voor uw spaarboekje verandert er weinig of niets.
  [naar artikel]
 6. Spaarboekje met hoogste rente niet altijd de beste keuze (29/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag levert zelfs het meest lucratieve spaarboekje u maar maximum 1,2 procent rente op. Toch staart u zich beter niet blind op het hoogste...
  [naar artikel]
 7. Uw geld in 2017: wat moet u doen nu de rente zo laag staat? (26/01/2017 - Knack)
  In 2016 leverde een spaarboekje zo goed als niets op. Wat moet u doen met uw geld, nu de rente zo laag staat? Wie verstandig met zijn centen wil omspringen - en wie wil dat niet? - neemt maar beter de volgende vier vragen in overweging.
  [naar artikel]
 8. Waarom de stijgende rente ons land ook flink pijn kan doen: “We dreigen in een perfecte storm terecht te komen” (20/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De stijgende rente betekent dan wel goed nieuws voor uw spaarvarken, maar het kan ons land ook flink pijn doen. Door de rentestijgingen dreigt België in 2031 immers jaarlijks 20 miljard euro rente te moeten betalen op de staatsschuld. Hoe kan dat? En moeten we van die overheidsschuld dan echt wakker liggen? KBC-econoom Johan Van Gompel legt uit.
  [naar artikel]
 9. Historische verhoging Europese rente: wat gebeurt er met je spaarboekje, lening en beleggingen? (08/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Centrale Bank (ECB) trekt vandaag de rente op met 0,75 procent. De grootste rentestijging ooit. Maar hoe ga jij dat voelen in je portemonnee? En ga je dat direct merken op je spaarboekje? Financieel expert Pascal Paepen geeft advies.
  [naar artikel]
 10. Europese rente historisch hoog: wat gebeurt er met je spaarboekje, lening en beleggingen? (08/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Centrale Bank (ECB) trekt vandaag de rente op met 0,75 procent. De grootste rentestijging ooit. Maar hoe ga jij dat voelen in je portemonnee? En ga je dat direct merken op je spaarboekje? Financieel expert Pascal Paepen geeft advies.
  [naar artikel]
 11. Heeft een renteverhoging meteen een impact op jouw spaargeld? (18/02/2023 - Express)
  Veel spaarders hebben de voorbije maanden de rente op hun spaarboekje zien stijgen. Maar gelden die verhogingen ook voor het geld dat al op je spaarboekje stond voor de renteaanpassing? De details: Bijna alle spaarboekjes in ons land zijn gereglementeerde rekeningen. Dat betekent onder meer dat de spaarformules uit een basisrente en een getrouwheidspremie bestaan. […]
  [naar artikel]
 12. Eerste bank verhoogt (licht) rente op spaarboekje (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Internetbank NIBC Direct verhoogt op 13 juli de rente op een van haar spaarboekjes. Dat meldt het bedrijf op zijn website en valt ook te lezen bij verschillende gespecialiseerde media. NIBC is de eerste bank die de rente op het spaarboekje an sich - boven het nulpeil - verhoogt nu de Europese Centrale Bank een renteverhoging aangekondigd heeft voor juli.
  [naar artikel]
 13. Rente op meest renderende spaarboekje stijgt nog (25/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De rente op spaarboekjes klimt verder. Nadat alle banken de voorbije weken een eerste keer hun intrestvoeten hebben opgetrokken, kondigt een aantal financiële instellingen al aan een tweede of verdere verhoging aan. Daarbij gaat ook de vergoeding voor het best renderende spaarboekje op de Belgische markt omhoog.
  [naar artikel]
 14. België heeft niet langer een spaarboekje waarop je een rente krijgt van minstens 1 procent (03/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: België heeft niet langer een spaarboekje waarop je een rente krijgt van minstens 1 procent De internetbank Aion Bank heeft gesleuteld aan de rente op de Extended Spaarrekening. Door die renteverlaging verdwijnt het laatste spaarboekje in ons land met een rente van minstens 1 procent. De neobank Aion Bank zette in 2020 voet aan wal in ons land. De bank trok toen meteen alle aandacht naar zich toe door uit […] Lees dit artikel: België heeft niet langer een spaarboekje waarop je een rente krijgt van minstens 1 procent
  [naar artikel]
 15. Britse huizenprijzen stijgen niet meer dankzij brexit (31/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De stijgende huizenprijzen in Groot-Brittannië zijn tot stilstand gekomen. Dat zou komen door de onzekerheid die het vertrek uit de Europese Unie...
  [naar artikel]
 16. Chat: Hoe beleggen in tijden van stijgende rente? (11/01/2018 - De Tijd)
  15:53 In aanloop naar de Aandelengids, die zaterdag bij uw krant zit, kan u vrijdag om 12 uur chatten over de consequenties van de stijgende rente voor uw beleggingen.
  [naar artikel]
 17. Stijgende rente geeft ook Crelan duw in de rug (29/08/2023 - De Tijd)
  09:33 Crelan zet zich in de langer wordende rij banken die hogere inkomsten boeken dankzij de stijgende rente. Al wegen de hogere rente en de onzekerheid over de stikststofreglementering in Vlaanderen wel o...
  [naar artikel]
 18. Europese Centrale Bank zal vandaag wellicht rentes verhogen: wat betekent dit voor jouw spaarboekje, beleggingen en leningen? (27/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Centrale Bank (ECB) zal vandaag naar verwachting de rente optrekken met nog eens 0,75 procent. Waarom is dat nodig? Wordt dit de voorlopig laatste keer? En wat betekent dat voor je beleggingen, spaarboekje en leningen? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, beantwoordt de voornaamste vragen. “De ECB wil de inflatiecijfers naar beneden krijgen en daarvoor zijn renteverhogingen absoluut noodzakelijk.”
  [naar artikel]
 19. Spaargeld in 10 jaar 13 procent minder waard (23/09/2020 - Knack)
  Als u 10 jaar geleden 100 euro op een spaarboekje had gezet, is dat ondanks de ontvangen rente vandaag nog slechts 87 euro waard. Dat komt omdat de inflatie meestal hoger lag dan de rente op het spaarboekje. Dan verlies je aan koopkracht. Als gevolg van de coronacrisis zal dat ook de komende jaren het geval zijn.
  [naar artikel]
 20. Inflatie op hoogste niveau in 39 jaar: wat betekent dit voor uw loon, uw aankopen, spaarboekje en woonlening? (30/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe, nóg duurdere maand breekt aan. De stijgende inflatie in ons land kent geen einde en bedraagt nu 8,31 procent, en dat zullen we voelen. Maar zijn er ondertussen ook producten die goedkoper worden? Krijgen we hierdoor nu meer rente op ons spaargeld? En wat met de immer zo lage rentevoeten voor een woonlening? Hoofdeconoom Koen De Leus van BNP Paribas Fortis licht toe.
  [naar artikel]
 21. Inflatie op hoogste niveau in 39 jaar: wat betekent dit voor uw loon, uw aankopen, spaarboekje en woonlening? (30/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe, nóg duurdere maand breekt aan. De stijgende inflatie in ons land kent geen einde en bedraagt nu 8,31 procent, en dat zullen we voelen. Maar zijn er ondertussen ook producten die goedkoper worden? Krijgen we hierdoor nu meer rente op ons spaargeld? En wat met de immer zo lage rentevoeten voor een woonlening? Hoofdeconoom Koen De Leus van BNP Paribas Fortis licht toe.
  [naar artikel]
 22. Wall Street in de ban van stijgende rente (04/10/2018 - De Tijd)
  17:34 De stijgende rente zet ook Amerikaanse aandelen op verlies. Enkel de financiƫle sector profiteert van duurdere schulden.
  [naar artikel]
 23. ECB verhoogt rente met 50 basispunten: hoe reageert de beurs? En wat betekent dit voor ons spaarboekje? (02/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Deze middag kondigde de Europese Centrale Bank een nieuwe renteverhoging met 0,5 procentpunt aan, waardoor de rente vandaag op 3 procent komt te liggen. Hoe zullen we dat concreet voelen in onze portemonnee? Onze geldexpert Paul D’Hoore bespreekt de gevolgen voor wie leent, spaart en belegt.
  [naar artikel]
 24. ECB zwicht niet voor onrust op financiële markten: waarom wordt de rente opnieuw verhoogd? En wat betekent dit voor onze portemonnee? (16/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de depositorente vandaag opnieuw opgetrokken met 50 basispunten. De onrust in de bankensector heeft dus geen invloed gehad op de rentebeslissing. Waarom is deze verdere verhoging nodig? Was dit de laatste keer? En wat betekent dit voor de rente op ons spaarboekje en de woonleningen? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, beantwoordt de voornaamste vragen.
  [naar artikel]
 25. Ondanks historisch lage rente blijft spaarboekje populair (02/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Belg blijft zijn geld oppotten op het spaarboekje, ondanks de historisch lage rente. Dat blijkt dinsdag uit een rondvraag bij verschillende...
  [naar artikel]
 26. Corona stuwt huizenprijzen overal hoger (02/08/2021 - De Tijd)
  10:23 In nagenoeg alle rijke landen boekten de huizenprijzen begin dit jaar enorme stijgingen. De lage rente, veel spaargeld en de zoektocht naar ruimte in coronatijden zijn de drijvende motors achter de bo...
  [naar artikel]
 27. Stijgende rente herschikt beurzen (23/02/2021 - De Tijd)
  06:46 De focus van beleggers ligt op de Federal Reserve en diens repliek op de stijgende rente. Een Tesla-concurrent trekt naar de beurs via een blancochequebedrijf.
  [naar artikel]
 28. Ondanks lage rente blijft spaarboekje populair (02/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Belg blijft zijn geld oppotten op het spaarboekje, ondanks de historisch lage rente. Bij de meeste instellingen dikten de spaarboekjes verder aan. Tegelijk neemt ook de appetijt om (meer risicovol) te beleggen toe, in de zoektocht naar extra rendement. Maar dat gebeurt dus niet ten koste van het sparen.
  [naar artikel]
 29. De rente stijgt: wordt een hypotheek nu duurder? En brengt dat spaargeld éindelijk iets op? (20/01/2022 - De Morgen)
  De langetermijnrente in de eurozone is deze week beginnen te stijgen. Wat betekent dit voor uw woonkrediet of spaarboekje?
  [naar artikel]
 30. Wat kost een spaarboekje nog? (21/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  We weten het al: ook in tijden van lage rente blijft het spaarboekje toch ontzettend populair. Het is voor velen een veilige haven in tijden van...
  [naar artikel]
 31. Dit kost een spaarboekje gemiddeld (21/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  We weten het al: ook in tijden van lage rente blijft het spaarboekje toch ontzettend populair. Het is voor velen een veilige haven in tijden van...
  [naar artikel]
 32. Rente op meest lucratieve spaarboekje stijgt tot 2,85 procent (21/09/2023 - Express)
  Santander Consumer Bank trekt begin volgende week de rente op het spaarboekje Vision Max op tot 2,85 procent. Door die rentewijziging zal de nichespeler opnieuw de meest lucratieve spaarformule op de Belgische markt hebben. Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met […]
  [naar artikel]
 33. Met deze tips haalt u meer uit uw spaarboekje (11/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel de rente historisch laag staat, blijven heel veel Belgen trouw aan het spaarboekje. De mogelijkheid om eenvoudig geld bij te storten en af...
  [naar artikel]
 34. Zo leveren je spaarcenten tot 2,05% rente op (in plaats van de 0,50% op een klassiek spaarboekje) (24/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een spaarverzekering kan een goed alternatief zijn voor het klassieke spaarboekje wanneer u geld opzij wil zetten voor uw kind. Waar moet u op letten?
  [naar artikel]
 35. Ook Beobank verhoogt rente op spaarboekje (02/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Beobank is de volgende in de resem banken die een verhoging aankondigen van wat een spaarboekje oplevert.
  [naar artikel]
 36. Ook Beobank verhoogt rente op spaarboekje (02/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Beobank is de volgende in de resem banken die een verhoging aankondigen van wat een spaarboekje oplevert.
  [naar artikel]
 37. ING verhoogt opnieuw rente op spaarboekje (14/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ING verhoogt opnieuw de rente op hun spaarrekeningen, zo heeft de bank donderdag bekendgemaakt. Vanaf 1 augustus gaat de rente op een ING Spaarrekening naar 1,50 procent.
  [naar artikel]
 38. Ook ING verhoogt rente op spaarboekje (29/12/2022 - De Tijd)
  10:00 De grootbank biedt 0,40 procent basisrente en 0,10 procent getrouwheidspremie op een spaarboekje. Het is alleen nog wachten op de marktleider BNP Paribas Fortis.
  [naar artikel]
 39. Overheid beslist om rente eigen spaarboekje fors te verlagen en te plafonneren (24/04/2023 - Express)
  De overheid heeft de opvallende beslissing genomen om de rente op de e-DEPO-rekening te plafonneren op 2,5 procent bruto. Vandaag bedraagt de vergoeding nog 3,1 procent, wat dus betekent dat die vanaf volgende maand met 60 basispunten daalt. Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels […]
  [naar artikel]
 40. Belfius verlaagt rente op spaarreking (12/06/2019 - De Tijd)
  11:21 Door de aanhoudend lage rente verlaagt Belfius zijn rente op de Spaarrekening+. Dat is een spaarboekje waar maandelijks automatisch geld van de zichtrekening op werd gestort.
  [naar artikel]
 41. Slecht nieuws voor uw spaarboekje: rente blijft nog lang laag (07/06/2019 - De Morgen)
  Slecht nieuws voor wie op een hogere intrest op zijn spaarrekening rekent. De stijgende rente laat nog wat langer op zich wachten. De Europese Centrale Bank (ECB) besliste om haar rentevoeten nog tot eind juni 2020 op het huidige lage peil van 0 procent te houden. Dat is zes maanden langer dan wat ze tot nog toe garandeerde. Als dat nodig is, zal het zelfs nog langer zijn, liet voorzitter Mario Draghi weten.
  [naar artikel]
 42. Beste spaarboekje brengt vijf keer meer op dan het minimum, enkele maanden geleden was dat bijna tien keer meer (22/01/2022 - Express)
  Sinds de start van het nieuwe jaar hebben verschillende banken opnieuw het mes gezet in de spaartarieven. Ook de prijsbreker MeDirect snoeit nu in de spaarrente. De rente op Maandsparen Max is vrijdag gedaald van 0,7 naar 0,5 procent. Daardoor heeft de internetbank niet langer het spaarboekje met de hoogste rente op de markt. Het […]
  [naar artikel]
 43. Eerste spaarboekje met nulrente is een feit (08/11/2016 - De Tijd)
  10:00 Fintro, een dochter van BNP Paribas Fortis, verlaagt als eerste bank de rente op een spaarboekje voor particulieren naar nul procent. Let: het gaat om een niet-gereglementeerde spaarrekening, waarop h...
  [naar artikel]
 44. Nieuw spaarboekje heeft meteen de hoogste rente op de Belgische markt (15/02/2022 - Express)
  Santander Consumer Bank, de Belgische tak van de gelijknamige Spaanse bankgroep, heeft een nieuw spaarboekje gelanceerd. De rente klopt die van alle andere spaarboekjes in ons land, maar is te laag om je koopkracht te beschermen tegen de hoge inflatie. De afgelopen maanden werden de Belgische spaarders opnieuw om de oren geslagen met renteverlagingen. Sommige […]
  [naar artikel]
 45. Steeds minder Belgen geven rente op spaarboekje aan (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Door de forse daling van de rente ontvangen steeds minder landgenoten op hun spaarboekjes meer rente dan het fiscaal vrijgestelde bedrag. Steeds...
  [naar artikel]
 46. Rente op spaarrekeningen is te laag, stelt Nationale Bank (03/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De rente op spaarrekeningen is te laag, zo blijkt uit het jaarverslag van de Nationale Bank. De rente op het spaarboekje hangt sterk af van de rente bepaald door de Europese Centrale Bank (ECB). Maar zeven maanden na de eerste renteverhoging van de ECB zijn de spaarrentes nog niet op niveau, klinkt het.
  [naar artikel]
 47. Rente op spaarboekje overheid stijgt verder (01/12/2022 - Express)
  De rente op de e-DEPO-rekening, het spaarboekje van de overheid, is gestegen van 2 naar 2,3 procent bruto. Door die renteverhoging loopt het verschil met de bancaire spaarboekjes verder op. In het nieuws: De e-Depo-rekening brengt vanaf vandaag 2,3 procent bruto in het laatje. Na betaling van de roerende voorheffing (30 procent) hou je 1,61 […]
  [naar artikel]
 48. ING laat negatieve rente los vanaf september (08/06/2022 - Express)
  Nu de Europese Centrale Bank (ECB) op het punt staat de rente te verhogen, laat de grootbank ING weten dat de klanten met meer dan 250.000 euro op een zichtrekening vanaf september niet langer een negatieve rente moeten betalen. Door het lagerentebeleid van de ECB hebben talloze banken de rente op het spaarboekje de afgelopen […]
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy