De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Voormalige Russische topman zegt dat het land zichzelf in de voet heeft geschoten op vlak van technologie: “De sancties werken”

Express

22/09/2022 - 19:54

Oleg Vyoegin, een voormalige hooggeplaatste ambtenaar van het ministerie van Financiën en de centrale bank van Rusland, vertelde dinsdag in een interview aan Reuters dat het land zichzelf jarenlang heeft achtergesteld op vlak van technologie door de oorlog in Oekraïne.  Voor de oorlog in Oekraïne begon, leek het erop dat de Russische economie met 5 […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Viktor Orbán kritisch over sancties tegen Rusland: “De EU heeft zichzelf in de longen geschoten” (15/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie heeft “zichzelf in de longen geschoten” met ondoordachte economische sancties tegen Rusland die de Europese economie zullen vernietigen als ze niet worden teruggedraaid. Dat laat de Hongaarse premier Viktor Orbán weten in een interview met de openbare omroep voor radio.
  [naar artikel]
 2. Economische sancties kunnen Russische beer flink pijn doen (11/04/2019 - De Morgen)
  Rusland mag de voorbije dagen dan al in ware blitzkrieg-stijl de Krim geannexeerd hebben, de kans bestaat dat het zich daarmee op economisch vlak in de eigen voet geschoten heeft. De impact van de sancties die de voorbije dagen zowel vanuit Europa als vanuit de VS zijn aangekondigd, wordt nu stilaan overal voelbaar.
  [naar artikel]
 3. Poetin: “Een wereldwijde energiecrisis dreigt als het Westen ons nog meer sancties oplegt” (09/07/2022 - Express)
  De Russische dictator Vladimir Poetin waarschuwde vrijdag voor een catastrofale energiecrisis wereldwijd als er nog meer sancties tegen zijn land komen. “Die sancties berokkenen uiteindelijk veel meer schade aan de landen die ze opleggen”, zei hij in televisietoespraak. Het Westen heeft sinds de start van de oorlog in Oekraïne de Russische agressor verschillende sancties opgelegd. […]
  [naar artikel]
 4. Russische minister van Transport: “Rusland heeft zwaar te lijden onder westerse sancties” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische minister van Transport Vitali Saveliev heeft toegegeven dat de sancties die het Westen tegen Rusland heeft getroffen wegens de oorlog in Oekraïne voor ernstige logistieke problemen zorgen. “De sancties die vandaag tegen Rusland gelden, hebben bijna de volledige logistiek in ons land kapotgemaakt, en we worden gedwongen om te zoeken naar nieuwe logistieke corridors”, zei de minister tijdens een bezoek aan de Russische stad Astrakhan.
  [naar artikel]
 5. Rusland: “Westen schiet zichzelf door het hoofd” in conflict over Oekraïne (15/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Rusland heeft het Westen “zichzelf door het hoofd geschoten” met de invoerbeperkingen op Russische olie en gas. Die maatregelen kwamen er immers als reactie op de Russische invasie van Oekraïne. China heeft daarentegen de leveringen van brandstoffen uit Rusland opgevoerd.
  [naar artikel]
 6. “Ik zal alles terugbetalen”: drie jaar cel geëist voor voormalige financiële topman van politiezone, die 656.000 euro achteroverdrukte (08/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige financiële topman van de politiezone Midow, die in veertien jaar tijd voor maar liefst 665.000 euro cash afhaalde voor zichzelf, riskeert drie jaar cel. De zaak kwam begin 2021 aan het licht, in die periode nam hij ook zelf ontslag. “Het is een levensdoel geworden om het volledige bedrag terug te betalen”, zegt de man. Maar wat heeft hem ertoe geleid om zoveel geld te stelen? En van de politie dan nog.
  [naar artikel]
 7. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Wissels maakten verschil, Vormer reageerde als topprof” (28/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  “KRC Genk heeft zichzelf in de voet geschoten. Het liet een enorme kans liggen om de wederopstanding in te zetten. Zo wordt het alsmaar moeilijker om deze scheve situatie nog recht te trekken.”
  [naar artikel]
 8. “Ik zal alles terugbetalen”: drie jaar cel geëist voor voormalige financiële topman van politiezone, die 656.000 euro achterover drukte (08/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige financiële topman van de politiezone Midow, die in veertien jaar tijd voor maar liefst 665.000 euro cash afhaalde voor zichzelf, riskeert drie jaar cel. De zaak kwam begin 2021 aan het licht, in die periode nam hij ook zelf ontslag. “Het is een levensdoel geworden om het volledige bedrag terug te betalen”, zegt de man. Maar wat heeft hem ertoe geleid om zoveel geld te stelen? En van de politie de politie dan nog.
  [naar artikel]
 9. Verenigde Staten leggen “grootste sancties ooit” op aan Wit-Rusland (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten kondigen nieuwe sancties aan tegen Wit-Russische functionarissen, bedrijven en entiteiten. Daarmee verhogen ze de druk op het autoritaire regime van Aleksandr Loekasjenko. De sancties zijn een gevolg van het “voortdurende offensief tegen de democratische aspiraties en rechten van het Wit-Russische volk”, maar ook van de “schendingen van internationale regels” en de “corruptie” van het regime, klinkt het.
  [naar artikel]
 10. THES schiet zich in de voet tegen Heist: “Onbegrijpelijk dat we punten verliezen” (07/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  THES heeft zichzelf zaterdagavond serieus in de voet geschoten. Het kwam tegen Heist twee keer op voorsprong dankzij Vanaken en Bertaccini, maar telkens klommen de bezoekers na verdedigend geklungel opnieuw op gelijke hoogte. “Twee verloren punten”, was een ontgoochelde coach Patrick Witters duidelijk.
  [naar artikel]
 11. Vrouw van Russische legerleider slaagt erin om ondanks sancties luxeleven te leiden in Europa: “Svetlana eist minstens 50.000 dollar per maand” (20/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het is de vrouw van de Russische onderminister voor Defensie Timoer Ivanov gelukt om met twee eenvoudige “trucs” aan de westerse sancties te ontsnappen en een onbezorgd luxeleven te leiden in Europa. Dat zegt de Anti-Corruption Foundation van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny, die het Westen oproept om in te grijpen.
  [naar artikel]
 12. Russische hackers proberen met digitale aanvallen de “blokkade van Kaliningrad” te ontzetten (27/06/2022 - Express)
  De pro-Russische hackersgroep Killnet heeft verschillende Litouwse overheidswebsites platgelegd als reactie op de Europese sancties die het Baltische land heeft opgevolgd. Het Killnet-collectief, dat loyaal is aan het Kremlin, lanceerde de afgelopen dagen verschillende DDoS-aanvallen op Litouwse overheidsinstellingen en particuliere bedrijven. De groep hoopt zo het land te dwingen om de EU-sancties tegen Rusland te […]
  [naar artikel]
 13. “Russische raketten zitten nog steeds vol westerse onderdelen”: via deze kunstgrepen blijft technologie uit het Westen naar Rusland stromen ondanks sancties (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische wapenindustrie is onderhevig aan zware westerse sancties. Maar toch draaien de fabrieken op volle toeren en slaagt Moskou er nog steeds in om nieuwe tanks en raketten produceren. Het Oekraïense leger blijft bovendien westerse elektronische componenten ontdekken in wapens die door Russische soldaten aan het front zijn achtergelaten. Hoe is dit mogelijk?
  [naar artikel]
 14. Schatrijke Russische zakenman schiet uit zijn slof: “Russen hebben een rotleger” (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische zakenman Oleg Tinkov, die hard geraakt wordt door de westerse sancties, zegt dat hij zich tegen de oorlog in Oekraïne keert en roept het Westen op om een uitweg uit het conflict te vinden. “Geef Poetin een kans om zijn gezicht te redden en dit bloedbad te stoppen”, schrijft de schatrijke voormalige bankier in een bericht op Instagram.
  [naar artikel]
 15. Hoofd Russische staatszender geeft openlijk toe: “Al onze hoop is gesteld op hongersnood” (21/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische autoriteiten hopen dat een blokkade van de graanexport uit Oekraïne en een mogelijke wereldwijde voedselcrisis die daaruit voort kan komen, zal leiden tot het opheffen van de westerse sancties tegen het land. Dat heeft het hoofd van de Russische staatstelevisiezender RT gezegd. Volgens Margarita Simonyan is “alle hoop” van Moskou “gesteld op hongersnood”.
  [naar artikel]
 16. Voormalige Russische president Medvedev haalt zwaar uit naar Polen: “Land zal zeker verdwijnen” (16/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De voormalige Russische president Dmitri Medvedev heeft op Twitter sterk uitgehaald naar Polen en de Poolse eerste minister, nadat die laatste zich had uitgesproken over een mogelijke oorlog tussen de NAVO en Rusland. “Dit land zal zeker verdwijnen, samen met zijn domme premier.”
  [naar artikel]
 17. Voormalige Russische president Medvedev haalt zwaar uit naar Polen: “Land zal zeker verdwijnen” (15/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  De voormalige Russische president Dmitri Medvedev heeft op Twitter sterk uitgehaald naar Polen en de Poolse eerste minister, nadat die laatste zich had uitgesproken over een mogelijke oorlog tussen de NAVO en Rusland. “Dit land zal zeker verdwijnen, samen met zijn domme premier.”
  [naar artikel]
 18. Bestaan er sancties die Rusland zo zwaar raken dat oorlog in Oekraïne vermeden wordt? Expert legt uit (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met “een spervuur aan sancties” hoopt het Westen de Russische president Vladimir Poetin op de knieën te dwingen. Het moeten maatregelen zijn die Rusland pijn doen, zegt premier Alexander De Croo (Open Vld). Maar wat zijn dat dan, sancties die het land écht treffen? En kunnen ze een regelrechte oorlog in Oekraïne voorkomen? Of hebben de Russen gelijk als ze zeggen dat “ze er geen moer om geven”? We vroegen het aan professor internationale politiek Jonathan Holslag (VUB).
  [naar artikel]
 19. Russische rechter zegt dat Meta een “extremistische organisatie” is. Het bedrijf staat daarmee op gelijke voet met IS en de Taliban (22/03/2022 - Express)
  Meta staat volgens de Russische overheid op gelijke voet met terroristische organisaties zoals IS en de Taliban. Een Russische rechter gaf het Amerikaanse bedrijf maandag officieel de status van “extremistische organisatie”. Daarmee is Meta het eerste buitenlandse technologiebedrijf dat het slachtoffer is geworden van de Russische “extremismewet”.  De Russisch openbare aanklager was vorige week officieel […]
  [naar artikel]
 20. Weyts schrapt studiebeurzen voor Russen, CD&V reageert misnoegd: “Sancties moeten oligarchen raken” (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) krijgt kritiek vanuit de meerderheid over zijn beslissing om studiebeurzen voor Russische studenten te schrappen. “Onze sancties moeten Russische oligarchen raken. Niet de Russische studenten die hun land ontvluchten”, reageert Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V).
  [naar artikel]
 21. De grenzen van sancties (17/03/2022 - Express)
  Niemand weet hoeveel Russen de voorbije weken hun land hebben verlaten, maat het zijn er volgens Mikhail Viktorovich Zygar “honderdduizenden”. Deze voormalige hoofdredacteur van de onafhankelijke Russische televisiezender Dozhd is een van hen.  Het zijn uiteraard de mensen die het zich financieel kunnen veroorloven die vertrekken, met name de beter Russische middenklasse. Academici, journalisten, wetenschappers, […]
  [naar artikel]
 22. Vrouw Russisch legerleider slaagt erin om ondanks sancties luxeleven te leiden in Europa: “Svetlana eist minstens 50.000 dollar per maand” (20/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het is de vrouw van de Russische onderminister voor Defensie Timoer Ivanov gelukt om met twee eenvoudige “trucs” aan de westerse sancties te ontsnappen en een onbezorgd luxeleven te leiden in Europa. Dat zegt de Anti-Corruption Foundation van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny, die het Westen oproept om in te grijpen.
  [naar artikel]
 23. Zal geopolitiek of technologie de wereldwijde monetaire orde opnieuw vormgeven? (16/03/2023 - Express)
  Toen de Verenigde Staten en haar G7-partners sancties oplegden aan de Russische centrale bank en westerse financiële instellingen verboden zaken te doen met Russische tegenpartijen, waarschuwden commentatoren voor ingrijpende veranderingen in de mondiale monetaire en financiële orde. Andere landen zouden deze sancties zien als de zoveelste stap in de “bewapening” van de financiële wereld door […]
  [naar artikel]
 24. Rusland heeft Verenigde Naties nodig om westerse sancties weg te werken (25/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland gaat een beroep doen op de Verenigde Naties om een deel van de sancties van de westerse landen weg te werken. Dat heeft Dmitri Peskov, de woordvoerder van het Kremlin, meegedeeld aan het Russische nieuwsagentschap Interfax. De Russische eis komt er in de nasleep van het akkoord over de export van het Oekraïense graan.
  [naar artikel]
 25. “De Verenigde Staten zijn een supermacht op vlak van gas en kunnen Europa ter hulp schieten” (24/02/2022 - Express)
  Zo’n 40 procent van het gas dat in Europa verbruikt wordt, is afkomstig uit Rusland. Door het conflict in Oekraïne en de sancties die daarmee gepaard gaan, dreigen de prijzen nog verder te stijgen. Neil Chatterjee, de voormalige topman bij de Amerikaanse energieregulator (FERC), is ervan overtuigd dat de Verenigde Staten een eventueel gastekort in […]
  [naar artikel]
 26. Moskou dreigt met “stevige” en “pijnlijke” reactie op Amerikaanse sancties (23/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland wil met “stevige” en “pijnlijke” maatregelen reageren op de sancties die de Verenigde Staten hebben ingesteld. Dat blijkt woensdag uit een mededeling van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 27. Erdogan: “Europa oogst wat het heeft gezaaid en krijgt deze winter ernstige problemen” (06/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat de energiecrisis in Europa het gevolg is van de Europese sancties tegen Rusland. Die economische sancties kwamen er als reactie op de Russische inval in Oekraïne. “Europa oogst wat het heeft gezaaid”, zegt Erdogan. “Ik denk dat Europa deze winter ernstige problemen krijgt.”
  [naar artikel]
 28. VS verzwaren sancties tegen Rusland: verbod op import van vodka en land krijgt zelfde aanpak als Noord-Korea (11/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten komen met zwaardere sancties tegen Rusland vanwege de aanhoudende strijd in Oekraïne. President Joe Biden wil voor Rusland de status van "permanente normale handelsbetrekkingen" intrekken. Ook doen de Amerikanen Russische vodka, diamanten en visproducten zoals kaviaar in de ban. De maatregelen moeten de Russische economie opnieuw een zware klap bezorgen, zegt Biden. Poetin is “een agressor, dé agressor,” aldus de president, en hij “moet daarvoor boeten.”
  [naar artikel]
 29. Biden kondigt nieuwe zware sancties aan tegen Rusland: “Hij en zijn land zullen de gevolgen dragen” (24/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na de inval in Oekraïne komen er “harde sancties” tegen Rusland, zo heeft de Amerikaanse president Joe Biden donderdag aangekondigd tijdens een toespraak in het Witte Huis. De maatregelen zullen het Russische financiële systeem hard treffen, klinkt het.
  [naar artikel]
 30. Waarom Poetin blij is met sancties tegen Russische oligarchen: “Hij geeft geen moer om economische belangen” (15/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na de Russische inval in Oekraïne reageerden de EU, het VK en de VS met sancties tegen de Russische oligarchen. Hun tegoeden werden bevroren en ze verliezen steeds meer de controle over hun superjachten, villa's en voetbalteams. Het doel van de sancties is om de Russische leider te raken, maar volgens deskundigen kan het Poetin misschien weinig schelen. Een aantal experts geven hun mening aan het Amerikaanse nieuwsmedium Forbes.
  [naar artikel]
 31. Waarom Poetin blij is met sancties tegen Russische oligarchen: “Hij geeft geen moer om economische belangen” (15/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na de Russische inval in Oekraïne reageerden de EU, het VK en de VS met sancties tegen de Russische oligarchen. Hun tegoeden werden bevroren en ze verliezen steeds meer de controle over hun superjachten, villa's en voetbalteams. Het doel van de sancties is om de Russische leider te raken, maar volgens deskundigen kan het Poetin misschien weinig schelen. Een aantal experts geven hun mening aan het Amerikaanse nieuwsmedium Forbes.
  [naar artikel]
 32. IMF: “Russische economie doet het beter dan verwacht ondanks sancties” (26/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische economie zal dit jaar minder afzien van de internationale sancties vanwege de oorlog in Oekraïne dan verwacht. Dat meldt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het voegt toe dat de Europese landen meer dan verwacht de gevolgen dragen van de sancties.
  [naar artikel]
 33. Poetin erkent dat internationale sancties negatieve gevolgen kunnen hebben op Russische economie (29/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag toegegeven dat de internationale sancties tegen Russische bedrijven en personen negatieve gevolgen kunnen hebben op de economie van het land. Poetin sprak tijdens een bijeenkomst met de regering van “mogelijke” gevolgen op de "middellange termijn".
  [naar artikel]
 34. Antwerpse haven over Russische inval in Oekraïne: “Impact hangt af van sancties” (24/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Aangezien Rusland vorig jaar de vijfde belangrijkste handelspartner was, verwacht de haven van Antwerpen impact op de goederenstromen. Dat zegt het kabinet van havenschepen Annick De Ridder. “De zwaarte van die impact hangt af van de sancties die getroffen worden.”
  [naar artikel]
 35. Johnson kondigt sancties aan tegen Rusland (22/02/2022 - Express)
  Boris Johnson, de premier van het Verenigd Koninkrijk, heeft sancties aangekondigd tegen vijf Russische banken en drie Russische personen. De Britse premier Johnson kondigt daarom vandaag sancties aan tegen Rusland. “Vandaag legt het VK sancties op aan de volgende vier vijf Russische banken: Rossiya Bank, IS Bank, Genbank, Promsvyazbank en de Black Sea Bank”, zei […]
  [naar artikel]
 36. Russische economie “onherroepelijk achteruitgegaan” volgens nieuwe studie, hebben sancties dan toch effect? (27/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De economische sancties van het Westen hebben wel degelijk een effect op Rusland, dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Universiteit van Yale. Nochtans waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) onlangs nog dat de Russische economie minder afziet dan verwacht werd. “Wat er nodig is, is dat de bevolking zodanig hard getroffen wordt zodat die langzaamaan in opstand komt tegen Poetin”, zegt Bruno Merlevede econoom en Ruslandexpert van de UGent.
  [naar artikel]
 37. Russische economie “onherroepelijk achteruitgegaan” volgens nieuwe studie, hebben sancties dan toch effect? (27/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De economische sancties van het Westen hebben wel degelijk een effect op Rusland, dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Universiteit van Yale. Nochtans waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) onlangs nog dat de Russische economie minder afziet dan verwacht werd. “Wat er nodig is, is dat de bevolking zodanig hard getroffen wordt zodat die langzaamaan in opstand komt tegen Poetin”, zegt Bruno Merlevede econoom en Ruslandexpert van de UGent.
  [naar artikel]
 38. Professor Criekemans maant aan tot voorzichtigheid met sancties: “We zijn niet in oorlog met het Russische volk” (01/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Professor internationale politiek David Criekemans (UA) maant aan tot voorzichtigheid in het Oekraïense conflict. “Wij zijn niet in oorlog met het Russische volk en misschien moeten we toch eens goed nadenken eer we onze sancties verder uitbreiden”, zegt hij aan VTM NIEUWS. “Misschien moeten we de dialoog toch nog een kans geven.”
  [naar artikel]
 39. Professor Criekemans maant aan tot voorzichtigheid met sancties: “We zijn niet in oorlog met het Russische volk” (01/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Professor internationale politiek David Criekemans (UA) maant aan tot voorzichtigheid in het Oekraïense conflict. “Wij zijn niet in oorlog met het Russische volk en misschien moeten we toch eens goed nadenken eer we onze sancties verder uitbreiden”, zegt hij aan VTM NIEUWS. “Misschien moeten we de dialoog toch nog een kans geven.”
  [naar artikel]
 40. Sancties Trump leggen werken aan Russische pijplijn stil (21/12/2019 - De Tijd)
  17:32 De werken aan de 1.200 kilometer lange gaspijplijn vanuit Rusland naar Duitsland liggen voorlopig stil. Aanleiding zijn de sancties die de Amerikaanse president Donald Trump heeft opgelegd.
  [naar artikel]
 41. “Sancties tegen Moskou niet effectief genoeg omdat Russische energiesector wordt ontzien” (22/07/2022 - Express)
  “De sancties zouden veel meer pijn gedaan hebben als het Westen niet had gekozen voor een uitzonderingsbepaling voor de Russische energiesector”, schrijft de mediagenieke topeconoom Mohamed El-Erian. De voorzitter van Queens’ College in Cambridge denkt in een column na over hoe de economische afstraffing van de Russische agressor effectiever had gekund. Hoewel de EU eind […]
  [naar artikel]
 42. Voormalige speechschrijver Poetin sluit mogelijke staatsgreep in Rusland niet uit: “Economie gaat achteruit, de oorlog is verloren” (31/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige speechschrijver van de Russische president Poetin, Abbas Gallyamov, heeft tijdens een interview met het Amerikaanse ‘CNN’ gezegd dat “een militaire staatsgreep mogelijk wordt in Rusland naarmate de oorlog in Oekraïne blijft duren”. “De Russische economie gaat achteruit. De oorlog is verloren”, klinkt het. “Ons land wordt geregeerd door een oude tiran, een oude dictator.”
  [naar artikel]
 43. “Sancties tegen Rusland kunnen dominantie dollar ondergraven en adoptie crypto versnellen” (31/03/2022 - Express)
  De sancties tegen Rusland zouden de status van de Amerikaanse dollar als ’s werelds reservemunt in het gedrang kunnen brengen. Ook zouden ze de adoptie van digitale valuta’s kunnen stimuleren. Dat zegt Gita Gopinath, een topeconome binnen het IMF. De westerse sancties en bevriezingen van Russische activa naar aanleiding van de Russische invasie van Oekraïne […]
  [naar artikel]
 44. Hoe Jan Fabre zichzelf in de voet schoot en hoe de open brief tegen hem tot stand kwam (14/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Jan Fabre heeft zichzelf in de voet geschoten toen hij begin deze zomer zelfbewust verklaarde dat er in zijn gezelschap geen seksueel grensoverschrijdend gedrag bestond. De getuigenissen tegen hem hadden zich dan al opgestapeld. Het onderwerp was al intern aangekaart. Maar eind juni al beslisten twintig danseressen dat ze met hun beschuldigingen naar buiten zouden komen.
  [naar artikel]
 45. “Zoek de oplossing in eigen land”: vier manieren waarop Rusland de sancties probeert te overleven (22/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De economische sancties voor de oorlog in Oekraïne doen het Westen meer pijn dan Rusland zelf. De Russische president Vladimir Poetin kan het niet genoeg herhalen. Ook in eigen land houdt hij vol dat er meer dan genoeg manieren zijn om de sancties te omzeilen en er profijt uit te halen. CNN ziet al zeker vier manieren waarop Rusland de sancties probeert te overleven.
  [naar artikel]
 46. “Zoek de oplossing in eigen land”: vier manieren waarop Rusland de sancties probeert te overleven (22/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De economische sancties voor de oorlog in Oekraïne doen het Westen meer pijn dan Rusland zelf. De Russische president Vladimir Poetin kan het niet genoeg herhalen. Ook in eigen land houdt hij vol dat er meer dan genoeg manieren zijn om de sancties te omzeilen en er profijt uit te halen. CNN ziet al zeker vier manieren waarop Rusland de sancties probeert te overleven.
  [naar artikel]
 47. “Russische diamanten zijn niet voor altijd”: EU en VK gaan handel in Russische edelstenen beperken (19/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie gaat “de handel in Russische diamanten beperken” in het kader van de sancties vanwege de Russische inval in Oekraïne. Dat heeft Europese Raadsvoorzitter Charles Michel vrijdag aangekondigd tijdens een persconferentie op de G7-top in het Japanse Hiroshima. Bedoeling is Russische financiering van de oorlog te bemoeilijken.
  [naar artikel]
 48. Zelenski geeft ons land veeg uit de pan over Russische diamanten: waarom blijft sector gespaard van sancties? (31/03/2022 - VRT NWS)
  In zijn toespraak voor de Kamer heeft de Oekraïense president Zelenski uitgehaald naar het uitblijven van sancties tegen de Russische diamantsector. Antwerpen is één van de grote afnemers van de ruwe Russische diamant en toch bleef het in Europa opvallend stil rond het onderwerp. Waarom zijn er nog geen Europese sancties genomen? En hoe zit dat precies met die Russische diamanten?
  [naar artikel]
 49. Biden kondigt nieuwe sancties aan en stuurt 7.000 extra militairen naar Duitsland: “Het wordt een koude dag voor Rusland” (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft tijdens een toespraak nieuwe sancties aangekondigd die de Russische economie moeten verkreupelen, in de hoop de Russische invasie van Oekraïne de kop in te drukken. “Poetin zal een pariah worden op het internationale toneel", belooft hij.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy