De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Ouders in de bres voor kinderopvang: ‘Vanuit heel Vlaanderen komen er verhalen binnen’

De Morgen

22/09/2022 - 20:02


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ondanks wantoestanden en personeelstekort zijn ouders nog altijd “heel tevreden” over kinderopvang (26/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de vele verhalen over wantoestanden in de kinderopvang die de afgelopen maanden naar buiten zijn gekomen, zijn ouders nog steeds “heel tevreden” over de sector. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) bij meer dan 2.000 ouders. “Het aanbieden van kwaliteitsvolle en veilige kinderopvang is vandaag meer dan ooit een topsport”, aldus de organisatie.
  [naar artikel]
 2. Ouders over kinderopvang: ‘De wanhoop spat ervan af’ (21/09/2022 - De Standaard)
  Onder de hashtag #redonzekinderopvang spreken ouders hun dankbaarheid uit voor de kinderopvang, maar ook hun wanhoop over de crisis. ‘Ze zien in de ogen van de begeleiders dat het zo echt niet verder kan.’
  [naar artikel]
 3. Positieve verhalen uit de kinderopvang: “Zoontje gilt van geluk als hij mag gaan” (03/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  In tijden waarin wantoestanden in Vlaamse kinderdagverblijven het nieuws domineren, gingen wij op zoek naar positieve verhalen uit de kinderopvang. En u reageerde massaal. Meer dan duizend ouders spreken hun lof uit over hun onthaalouders of kinderopvang. “Ik laat mijn zoontje met een gerust hart achter.”
  [naar artikel]
 4. Een derde van ouders vond in 2022 geen plek in kinderopvang: nood het hoogst in Limburg en Oost-Vlaanderen (08/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan een derde van de ouders die in 2022 een plekje in de kinderopvang zocht, slaagde daar niet in. Zo bericht ‘De Tijd’ op zaterdag. Minister van Welzijn en Gezin Hilde Crevits (CD&V) beloofde vierhonderd nieuwe plaatsen om de grootste noden top te vangen.
  [naar artikel]
 5. “Een dringende boodschap”: ‘Pamperactie’ in Vlaams Parlement voor betere kinderopvang (08/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  Een zeventigtal ouders en enkele vrouwenorganisaties zijn woensdagmiddag, op Internationale Vrouwendag, afgezakt naar het Vlaams Parlement om een ‘pamperactie’ te voeren. De ouders en organisaties gaven aan enkele parlementsleden een pamper af, met binnenin hun eisen die voor een betere kinderopvang moeten zorgen. Want kwaliteitsvolle kinderopvang is enorm belangrijk voor vrouwen, zeggen de organisaties.
  [naar artikel]
 6. “Een dringende boodschap”: ‘Pamperactie’ in Vlaams Parlement voor betere kinderopvang (08/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een zeventigtal ouders en enkele vrouwenorganisaties zijn woensdagmiddag, op Internationale Vrouwendag, afgezakt naar het Vlaams Parlement om een ‘pamperactie’ te voeren. De ouders en organisaties gaven aan enkele parlementsleden een pamper af, met binnenin hun eisen die voor een betere kinderopvang moeten zorgen. Want kwaliteitsvolle kinderopvang is enorm belangrijk voor vrouwen, zeggen de organisaties.
  [naar artikel]
 7. Moderne western ‘War Pony’: De verhalen van Native Americans (20/04/2023 - De Wereld Morgen)
  Klassieke westerns vertellen vaak boeiende verhalen over de Amerikaanse geschiedenis en droom maar vertrekken daarbij meestal vanuit de witte cowboy-blik. Ten koste van ‘de indianen’. Dat is bij de moderne antiwestern ‘War Pony’ heel anders. Filmmakers Gina Gammell en Riley Keough vertellen over het leven in het indianenreservaat van Pine Ridge via de verhalen van Native Americans. Samen met hen getuigen ze over de levensomstandigheden, de opgelopen trauma’s en het verlies van cultuur. Maar ook over de veerkracht en het levensvuur. Te ontdekken tijdens MOOOV Filmfestival en daarna in de zalen. The post Moderne western ‘War Pony’: De verhalen van Native Americans appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 8. Kinderopvang op maat breidt uit in Vlaanderen: 1.894 extra plaatsen met inkomenstarief (28/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen krijgt 1.894 extra plaatsen voor kinderopvang met inkomenstarief, voor zulke plaatsen betalen ouders volgens hun inkomen. De extra plaatsen komen er vooral in steden en gemeenten, waar de nood het hoogst is, zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Met de extra plaatsen valt bijna 80% van de kinderopvang onder een meer betaalbaar inkomenstarief.
  [naar artikel]
 9. Ouders gaan zélf in beroep tegen sluiting kinderopvang van hun ‘moeke’: “Het beleid van Agentschap Opgroeien is schandalig” (13/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het Agentschap Opgroeien bevestigt dat de kinderopvang aan de Schoterweg in Tessenderlo ‘met gegronde reden’ is geschorst. Er werd een onderzoek opgestart, maar de ware reden van het sluiten van de kinderopvang zou een “burenruzie en geroep” zijn. De betrokken ouders tekenen beroep aan tegen de beslissing. “We staan allemaal als een blok achter uitbaatster Agnes”, zegt Hanne Vanderheyden.
  [naar artikel]
 10. De machteloze zoektocht naar kinderopvang: ‘Het leek te mooi om waar te zijn’ (19/08/2021 - De Morgen)
  Nog al te vaak voelen ouders zich machteloos in hun zoektocht naar kinderopvang. De plaats is beperkt, de kwaliteit is wisselend. In Leuven proberen gezinnen nu geld terug te krijgen van een crèche. ‘We moeten af van de private spelers.’
  [naar artikel]
 11. ‘Zonder kinderopvang zijn het de vrouwen die thuisblijven, dat weten we allemaal’ (05/10/2022 - De Standaard)
  De crisis in de kinderopvang dreef woensdagnamiddag voor de tweede keer actievoerders de straat op. ‘Waar blijft dat marshallplan voor de kinderopvang?’
  [naar artikel]
 12. "Er is nog leven in woonzorgcentra": medewerkers van Antwerps WZC delen positieve verhalen op Facebook (07/09/2020 - VRT NWS)
  Medewerkers van woonzorgcentrum Nottebohm in Antwerpen hebben een Facebookgroep opgericht om positieve verhalen te delen over woonzorgcentra. Ze vinden dat er tijdens de coronacrisis te vaak de nadruk wordt gelegd op wat er misloopt in woonzorgcentra. Op enkele dagen tijd telt de groep al meer dan 1.500 leden. Er komen verhalen uit heel Vlaanderen binnen.
  [naar artikel]
 13. Heel fijn voor de ouders, hoofdbrekens voor uitbaters: kosten voor kinderopvang al ingevuld op belastingbrief (10/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  De kosten voor kinderopvang kunnen vanaf dit jaar ook in de vooraf ingevulde aangifte van de belastingbrief zitten. Het maakt een groot verschil voor ouders die tot nu toe moesten rekenen met dagtarieven en opvangdagen. Maar de opstart van de nieuwe service verloopt niet rimpelloos en bezorgt de organisatoren van kinderopvang een pak extra werk.
  [naar artikel]
 14. Hoe leggen jonge ouders de vakantiepuzzel? ‘Zonder geld en een goed netwerk haal je het niet’ (03/07/2023 - De Standaard)
  In de zomer is kinderopvang voor velen moeilijk. De Gezinsbond vraagt aandacht voor de ‘puzzel’ die ouders moeten leggen. Lezers getuigen over de praktische en financiële uitdaging. ‘Een maand verlof zonder wedde is misschien logischer.’
  [naar artikel]
 15. ‘De loopbaankloof ontstaat echt vanaf het moment dat er kinderen komen’ (01/04/2022 - De Tijd)
  19:22 Als ouders in de eerste drie jaar meer thuis zijn, zou dat hun kroost én de overbevraagde kinderopvang ten goede komen. Dat suggereerde minister van Welzijn Wouter Beke. Maar wat doet zoiets met carri...
  [naar artikel]
 16. Hoe weet je dat je kind het goed heeft in kinderopvang? “Wat je ongerust zou kunnen maken, is een plotse verandering in gedrag” (15/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De verhalen uit de “horrorcrèche” in Oudenaarde doen ouders huiveren, en dan zeker ouders met een baby of peuter in de crèche. Hoe kun je weten welke klachten al tegen jouw kinderopvang zijn ingediend? En zijn er ook signalen bij je kindje waarop je moet letten?
  [naar artikel]
 17. Hoe weet je dat je kind het goed heeft in kinderopvang? “Wat je ongerust zou kunnen maken, is een plotse verandering in gedrag” (15/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De verhalen uit de “horrorcrèche” in Oudenaarde doen ouders huiveren, en dan zeker ouders met een baby of peuter in de crèche. Hoe kun je weten welke klachten al tegen jouw kinderopvang zijn ingediend? En zijn er ook signalen bij je kindje waarop je moet letten?
  [naar artikel]
 18. INTERVIEW. Na rampjaar voor kinderdagverblijven slaat stad noodkreet: “Meer betaalbare plaatsen nodig” (25/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Antwerpen gaat op vraag van de sector van de kinderopvang de kinderopvangtoelage voor ouders met 2 euro per dag verhogen. Kinderdagverblijven mogen vanaf januari ook 2 euro per dag per kind extra aanrekenen. Dat moet de sector meer ademruimte geven. “Wij zijn daarmee het werk van Vlaanderen aan het doen, nu is het aan Vlaams minister Hilde Crevits om meer betaalbare plaatsen in Antwerpen te creëren”, zegt Antwerps schepen van Kinderopvang Nabilla Ait Daoud (N-VA). Ook de perceptie van kinderopvang is heel slecht momenteel, ervaart Najim Kaldoun, uitbater van drie crèches. “We merken dat ouders die een kind komen inschrijven, al op voorhand argwanend zijn.”
  [naar artikel]
 19. Agentschap Opgroeien sluit kinderopvang in Tessenderlo, ouders gaan in beroep (13/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Agentschap Opgroeien bevestigt dat de kinderopvang aan de Schoterweg in Tessenderlo ‘met gegronde reden’ is geschorst. Er werd een onderzoek opgestart. Maar de ware reden van het sluiten van de kinderopvang zou een “burenruzie en geroep” zijn. De betrokken ouders tekenen beroep aan tegen de beslissing. “We staan allemaal als een blok achter uitbaatster Agnes”, zegt Hanne Vanderheyden.
  [naar artikel]
 20. Vierde coronagolf treft ook kinderopvang hard, in een week tijd meer dan 300 crèches deels of helemaal gesloten (24/11/2021 - VRT NWS)
  De kinderopvang moet zich steeds meer herorganiseren of zelfs sluiten door de vele coronabesmettingen, zowel bij de kinderen als de begeleiders. Kind en Gezin kreeg afgelopen week 499 meldingen over coronabesmettingen of hoogrisicocontacten binnen vanuit de kinderopvang. Ruim 4 procent van de 6.424 locaties in Vlaanderen is dicht. De situatie is vergelijkbaar met de piek van de tweede golf in oktober 2020.
  [naar artikel]
 21. ‘Ouders weer vertrouwen geven in hun crèche’, en vier andere taken voor de nieuwe topman van kinderopvang (19/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Maandenlang weerstond Katrien Verhegge, de topvrouw van het Vlaamse Agentschap Opgroeien, de kritiek na de vele schandalen in de kinderopvang. Vrijdagmorgen stapte ze dan toch op. Omdat “de storm was uitgemond in een heel persoonlijke aanval”. Zelf wilde ze blijven vechten, maar na 15 jaar aan de top van de kinderopvang kleefden de problemen aan haar persoon, en zegde de politiek het vertrouwen op. Voormalig kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen neemt haar taak tijdelijk over. Er wacht hem een berg werk.
  [naar artikel]
 22. Tom Waes in de bres voor ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Het geld was nodig om dit programma te maken” (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Op zondagavond dompelt Tom Waes (54) de kijkers op Eén onder in onze Vlaamse geschiedenis. Er werden kosten noch moeite gespaard voor de docureeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Maar net daar wringt volgens sommigen het schoentje. Het programma kreeg dan ook al heel wat kritiek over zich heen. Maar de presentator van dienst snelt ter verdediging in ‘De afspraak’. “Voor mij draait het rond de mensen die er iets uit kunnen leren.”
  [naar artikel]
 23. Kleuterfun aan buitenschoolse kinderopvang (01/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kinderen tussen 2,5 en 5 jaar kunnen zaterdag, samen hun ouders, de zomervakantie goed inzetten op Kleuterfun aan buitenschoolse kinderopvang ‘Het Hemeltje’.
  [naar artikel]
 24. Kinderen in bed gegooid, twee tandjes ‘ineens’ gebroken: kinderopvang in Oosterzele geschorst (13/02/2023 - Het Nieuwsblad)
  De vermeende mishandeling in een kinderopvang in Balegem kwam niet aan het licht na klachten bij het OCMW. Het was de ex-partner van de uitbaatster die zich vragen stelde toen hij zag dat de beveiligingscamera’s geregeld werden afgezet. Intussen is er een meldpunt voor ouders met vragen over hun kind.
  [naar artikel]
 25. Zus Lewis Capaldi in de bres voor ouders na kritiek op docu: “Er zullen altijd mensen zijn die problemen zoeken” (13/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De ouders van de Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi (26) krijgen het zwaar te verduren, na de release van de openhartige Netflix-docu ‘Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now’. Fans bestempelen hen als ‘hard en ‘wreed’ en daar is zijn zus Danielle (30) allesbehalve mee gediend. Op TikTok reageert ze nu op de kritiek met een niet mis te verstane boodschap.
  [naar artikel]
 26. ‘Het is crisis in de kinderopvang’: op bezoek in een kinderdagverblijf (14/03/2022 - De Morgen)
  Na de dood van een baby en de berichten over personeelstekorten in de kinderopvang, groeit de bezorgdheid van de ouders. Lotte Beckers neemt poolshoogte in het kinderdagverblijf van haar dochtertje, en ziet gepassioneerde begeleiders op hun tandvlees lopen.
  [naar artikel]
 27. Ouders starten noodgedwongen zelf met crèche in Hoeilaart, op dezelfde locatie als de geschorste kinderopvang (31/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ouders van het geschorste kinderdagverblijf Dumbo’s Kids uit Hoeilaart starten vanaf 9 januari zelf met een kinderopvang. Zo willen ze een oplossing bieden aan het structureel terkort aan kinderopvang in de gemeente. Het initiatief gebeurt in samenwerking met het lokaal bestuur en zou op termijn permanent georganiseerd worden.
  [naar artikel]
 28. CD&V werkt aan uitbreiding steun voor kinderopvang (10/06/2017 - De Standaard)
  Op de familiedag in De Panne heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke een pakket voorstellen gelanceerd om ouders te steunen bij de kinderopvang tijdens de negen weken van de zomervakantie. Zo wil de partij opvanginitiatieven van ouders zelf ondersteunen, het ouderschapsverlof flexibeler maken en een nieuw decreet Buitenschoolse Kinderopvang opstellen.
  [naar artikel]
 29. Geen vertrouwen in kinderopvang (28/04/2022 - De Standaard)
  Alle kinderen in Vlaanderen vanaf zes maanden naar de opvang? Deze ouders vinden het ondenkbaar. Ze blijven thuis of zochten een andere oplossing. ‘We zijn blij dat we ons die luxe kunnen veroorloven.’
  [naar artikel]
 30. Vlaanderen gooit de mondmaskers af: ‘Dit is een berekend risico’ (17/09/2021 - De Morgen)
  De mondmaskers worden opgeborgen. De politieke druk vanuit Vlaanderen om het ‘normale leven’ te hervatten was groot tijdens het Overlegcomité. Brussel en Wallonië volgen niet. De beslissing lokt alvast reacties uit vanuit verschillende kanten: ‘Is het niet een beetje vroeg?’
  [naar artikel]
 31. Inspectierapporten kinderopvang vanaf vandaag online: “Moet vertrouwen van ouders versterken” (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag staan de eerste inspectierapporten van kinderopvanginitiatieven in Vlaanderen en Brussel online. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). “In de kinderopvang wordt door het merendeel van de initiatieven heel goed werk geleverd dankzij duizenden medewerkers. De publicatie van de rapporten is een belangrijke stap om ouders te informeren over de kwaliteit en de veiligheid in de kinderopvanginitiatieven”, aldus de minister.
  [naar artikel]
 32. Meer kinderopvang op maat moet ouders over de drempel naar werk helpen (15/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ouders die willen werken, een opleiding volgen, thuiswerken of solliciteren moeten in de toekomst gemakkelijker en vaker kinderopvang kunnen inschakelen als ze daar nood aan hebben. Daarom doen de Vlaamse sociale partners, verenigd in de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een reeks voorstellen om het bestaande opvangmodel te hervormen. “Hoe vlotter ouders de opvangpuzzel voor hun kinderen kunnen leggen, hoe gemakkelijker ze zich op de arbeidsmarkt zullen begeven.”
  [naar artikel]
 33. Kinderopvang mag voortaan langer openblijven (24/07/2018 - De Morgen)
  Vanaf volgend jaar mogen crèches vroeger openen en later sluiten. Ook in het weekend en op feestdagen mag de opvang draaien, zonder meerkost voor de ouders. Bovendien voorziet Vlaanderen 100 plaatsen voor dringende kinderopvang.
  [naar artikel]
 34. Jambon: ‘Vlaanderen doet wat binnen zijn mogelijkheden ligt om Oekraïne te steunen’ (23/01/2023 - Knack)
  ‘Vlaanderen doet alles wat binnen zijn mogelijkheden ligt om de Oekraïners te ondersteunen.’ Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) maandag verklaard tijdens een bezoek aan het door oorlog getroffen land. De Vlaamse regering maakte maandag bekend dat er twee miljoen euro wordt uitgetrokken, om samen met Rode Kruis-Vlaanderen stroomgeneratoren te leveren aan Oekraïne. Naar aanleiding van de levering van die toestellen, brengt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) maandag ook een bezoek aan de West-Oekraïense stad Loetsk.  Jambon heeft in Loetsk ook een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de nationale en regionale overheden. Op die manier wil hij de lokale overheden en hulpdiensten een hart onder de riem steken. ‘We zijn hier vandaag samen vanwege de brutale agressie die ons Europese continent heeft opgeschrikt’, verduidelijkte hij een toespraak die hij bij die ontmoeting gaf. ‘De Vlaamse regering veroordeelt duidelijk de militaire invasie in Oekraïne, die de grondbeginselen van de internationale rechtsorde ondermijnt.’ ‘Onmiddellijk na de ongekende en niet-gerechtvaardigde militaire agressie tegen Oekraïne, heeft de Vlaamse regering besloten de Oekraïners niet in de steek te laten’, klinkt het nog in de speech. ‘Vlaanderen doet alles wat binnen zijn mogelijkheden ligt om de Oekraïners te ondersteunen.’ Jambon wijst er onder andere op dat meer dan 31.000 Oekraïners opvang hebben gekregen in Vlaanderen.  Volgens Jambon is het niet uitgesloten dat er vanuit de Vlaamse overheid nog extra inspanningen komen om de mensen in Oekraïne te helpen. ‘Nu was er een vraag van Rode Kruis-Vlaanderen’, klinkt het. ‘Als er nog vragen naar ons komen, zullen we die zeker met heel veel welwillendheid bekijken. Maar we gaan natuurlijk uit van wat hier nodig is en van wat de hulporganisaties ons vragen.’ Daar kan ook meer geld tegenover staan. ‘Als er noden zijn, gaan we kijken wat we kunnen doen’, klinkt het. ‘Die strijd die hier gevoerd wordt zeer belangrijk. Heel de westerse wereld stelt zich solidair op met Oekraïne.’ The post Jambon: ‘Vlaanderen doet wat binnen zijn mogelijkheden ligt om Oekraïne te steunen’ appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 35. Vanaf vandaag kunnen ouders inspectierapporten kinderopvang online raadplegen: “Moet vertrouwen versterken” (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag staan de eerste inspectierapporten van kinderopvanginitiatieven in Vlaanderen en Brussel online. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). “In de kinderopvang wordt door het merendeel van de initiatieven heel goed werk geleverd dankzij duizenden medewerkers. De publicatie van de rapporten is een belangrijke stap om ouders te informeren over de kwaliteit en de veiligheid in de kinderopvanginitiatieven”, aldus de minister.
  [naar artikel]
 36. Crèche wordt duurder voor ouders: ‘Het is onverantwoord, dat krijg je niet uitgelegd’ (28/10/2022 - De Standaard)
  De Vlaamse regering indexeert de prijs van de crèche voor ouders, maar niet de eigen bijdragen. Daardoor zullen zo’n 100.000 gezinnen vanaf januari 2023 tot 60 euro per maand extra moeten betalen voor kinderopvang voor baby’s en peuters.
  [naar artikel]
 37. Hulp bij zoektocht naar kinderopvang (22/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er komt in Zonhoven een zogenaamd Lokaal Loket Kinderopvang (LLK). Het LLK informeert ouders over het aanbod aan kinderopvang en ondersteunt indien nodig bij de zoektocht naar kinderopvang.
  [naar artikel]
 38. ‘Wij doen echt ons best, maar is dat genoeg voor ouders?’: steeds meer wantrouwen in kinderopvang (19/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 39. Vlaanderen trekt 2,6 miljoen euro extra uit voor kinderopvang voor kwetsbare gezinnen (23/05/2019 - Metro)
  De Vlaamse regering trekt 2,6 miljoen euro uit om ook voor kwetsbare gezinnen kinderopvang mogelijk te maken. Een deel van het budget wordt ook gebruikt om de flexibele opvang uit te breiden en voor gezinnen de combinatie werk-gezin eenvoudiger te maken. Dat maakt minister van Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) bekend. In de sector van de kinderopvang van baby’s en peuters wordt met een trappensysteem gewerkt. Er wordt onder meer ingezet op de sociale functie van kinderopvang, waarbij ouders voor de opvang van hun kinderen volgens hun inkomen betalen. De kinderdagverblijven ontvangen daarenboven een ‘plussubsidie’, op voorwaarde dat 30 procent van de kinderen in de voorziening uit een kwetsbaar gezin komt. Met de 2,6 miljoen euro die bijkomend wordt vrijgemaakt, komen er 422 zulke plaatsen in de kinderopvang bij. De investering maakt ook 792 kinderopvangmodules voor ruimere openingsuren mogelijk, net als 100 dringende opvangplaatsen. Die geselecteerde kinderdagverblijven krijgen extra middelen voor opvang op ruimere openingsmomenten om deze ook buiten de reguliere openingsuren te organiseren. Hierdoor spelen kinderopvanginitiatieven flexibeler in op de work/life-balans van de ouders, aldus het kabinet-Vandeurzen. bron: Belga Het bericht Vlaanderen trekt 2,6 miljoen euro extra uit voor kinderopvang voor kwetsbare gezinnen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Kinderopvang ‘Kleine Maatjes’ sluit afdeling: “Hoge kosten zijn onhoudbaar” (09/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kinderopvang de ‘Kleine Maatjes’ langs de Rode Kruisstraat in Zonhoven heeft alle ouders een brief bezorgd. “We moeten noodgedwongen sluiten, omdat de kosten van onder meer energie gewoon onhoudbaar zijn”, kondigt verantwoordelijke Ine Willems tot haar eigen grote spijt aan.
  [naar artikel]
 41. Misnoegde ouders bezetten kabinet van minister Crevits met eigen ‘kinderopvang’: “Veiligheid van onze kinderen is in gevaar” (14/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een vijftigtal misnoegde ouders hebben woensdagvoormiddag kinderopvang georganiseerd in de onthaalhal van het kabinet van minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). “Er moeten meer middelen naar de opvang gaan. Het welzijn van de kinderen hangt samen met dat van de begeleiders.”
  [naar artikel]
 42. ‘Cupido' Axel Daeseleire springt in ‘Axel Gaat Binnen’ in de bres voor verliefde Karel (20/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Axel Gaat Binnen’ leeft Axel Daeseleire 5 dagen mee op zorgboerderij Hoge Dries in Tongeren. Daar worden mensen met een verstandelijke beperking begeleid worden. Hij ontmoet er het verliefde koppeltje Luc en Bianca, en Karel, wiens partner op bezoek komt.
  [naar artikel]
 43. Ouders lanceren oproep voor betere kinderopvang: ‘In drie dagen tijd hebben 2.400 mensen gereageerd’ (22/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Vlaanderen zet volgende stap in ‘doorgaande lijn’ tussen kinderopvang en kleuterschool (16/05/2023 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse regering heeft vrijdag groen licht gegeven aan ministers Hilde Crevits en Ben Weyts om de volgende stap te zetten in hun proefprojecten rond de zogenaamde ‘doorgaande lijn’. Daarmee wil de regering nagaan of en hoe de afstand tussen de kinderopvang en het kleuteronderwijs verkleind kan worden.
  [naar artikel]
 45. Vlaanderen zet volgende stap in ‘doorgaande lijn’ tussen kinderopvang en kleuterschool (16/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering heeft vrijdag groen licht gegeven aan ministers Hilde Crevits en Ben Weyts om de volgende stap te zetten in hun proefprojecten rond de zogenaamde ‘doorgaande lijn’. Daarmee wil de regering nagaan of en hoe de afstand tussen de kinderopvang en het kleuteronderwijs verkleind kan worden.
  [naar artikel]
 46. In deze kinderopvang schuilt een heuse binnenspeeltuin mét ballenbad en glijbaan (12/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  De ouders die hun kinderen komen ophalen in kinderopvang ’t Alvermanneke in Zonhoven, krijgen hen voortaan misschien toch iets moeilijker mee naar huis. De opvang heeft sinds kort namelijk zijn eigen binnenspeeltuin, mét ballenbad en glijbaan.
  [naar artikel]
 47. CD&V heeft pakket om ouders te steunen bij kinderopvang tijdens zomervakantie (10/06/2017 - Knack)
  Op de familiedag in De Panne heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke een pakket voorstellen gelanceerd om ouders te steunen bij de kinderopvang tijdens de negen weken van de zomervakantie. "Wij zijn de gezinspartij van Vlaanderen", beklemtoonde hij.
  [naar artikel]
 48. Waarom je kroost plots Hollands spreekt (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Doei’ in plaats van ‘dag’, ‘etui’ in plaats van ‘pennenzak’, ‘trek’ in plaats van ‘honger’. In heel wat Vlaamse huiskamers horen ouders hun...
  [naar artikel]
 49. Van de zaak Horion tot de Cafémoorden: tv-reeks ‘De Kroongetuigen’ vanaf vandaag ook als podcast te beluisteren (19/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘VTM Nieuws’ verrassen met een misdaadpodcast, ‘De kroongetuigen’, een bewerking van de populaire documentairereeks op tv. En dat is meteen een primeur voor Vlaanderen. “De verhalen zijn nog beklijvender als je ze enkel hoort.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy