Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
08:41 uur

Ouders in de bres voor kinderopvang: ‘Vanuit heel Vlaanderen komen er verhalen binnen’

De Morgen

22/09/2022 - 20:02


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ouders over kinderopvang: ‘De wanhoop spat ervan af’ (21/09/2022 - De Standaard)
  Onder de hashtag #redonzekinderopvang spreken ouders hun dankbaarheid uit voor de kinderopvang, maar ook hun wanhoop over de crisis. ‘Ze zien in de ogen van de begeleiders dat het zo echt niet verder kan.’
  [naar artikel]
 2. De machteloze zoektocht naar kinderopvang: ‘Het leek te mooi om waar te zijn’ (19/08/2021 - De Morgen)
  Nog al te vaak voelen ouders zich machteloos in hun zoektocht naar kinderopvang. De plaats is beperkt, de kwaliteit is wisselend. In Leuven proberen gezinnen nu geld terug te krijgen van een crèche. ‘We moeten af van de private spelers.’
  [naar artikel]
 3. Kinderopvang op maat breidt uit in Vlaanderen: 1.894 extra plaatsen met inkomenstarief (28/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen krijgt 1.894 extra plaatsen voor kinderopvang met inkomenstarief, voor zulke plaatsen betalen ouders volgens hun inkomen. De extra plaatsen komen er vooral in steden en gemeenten, waar de nood het hoogst is, zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Met de extra plaatsen valt bijna 80% van de kinderopvang onder een meer betaalbaar inkomenstarief.
  [naar artikel]
 4. ‘De loopbaankloof ontstaat echt vanaf het moment dat er kinderen komen’ (01/04/2022 - De Tijd)
  19:22 Als ouders in de eerste drie jaar meer thuis zijn, zou dat hun kroost én de overbevraagde kinderopvang ten goede komen. Dat suggereerde minister van Welzijn Wouter Beke. Maar wat doet zoiets met carri...
  [naar artikel]
 5. Kleuterfun aan buitenschoolse kinderopvang (01/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kinderen tussen 2,5 en 5 jaar kunnen zaterdag, samen hun ouders, de zomervakantie goed inzetten op Kleuterfun aan buitenschoolse kinderopvang ‘Het Hemeltje’.
  [naar artikel]
 6. Vlaanderen gooit de mondmaskers af: ‘Dit is een berekend risico’ (17/09/2021 - De Morgen)
  De mondmaskers worden opgeborgen. De politieke druk vanuit Vlaanderen om het ‘normale leven’ te hervatten was groot tijdens het Overlegcomité. Brussel en Wallonië volgen niet. De beslissing lokt alvast reacties uit vanuit verschillende kanten: ‘Is het niet een beetje vroeg?’
  [naar artikel]
 7. ‘Het is crisis in de kinderopvang’: op bezoek in een kinderdagverblijf (14/03/2022 - De Morgen)
  Na de dood van een baby en de berichten over personeelstekorten in de kinderopvang, groeit de bezorgdheid van de ouders. Lotte Beckers neemt poolshoogte in het kinderdagverblijf van haar dochtertje, en ziet gepassioneerde begeleiders op hun tandvlees lopen.
  [naar artikel]
 8. "Er is nog leven in woonzorgcentra": medewerkers van Antwerps WZC delen positieve verhalen op Facebook (07/09/2020 - VRT NWS)
  Medewerkers van woonzorgcentrum Nottebohm in Antwerpen hebben een Facebookgroep opgericht om positieve verhalen te delen over woonzorgcentra. Ze vinden dat er tijdens de coronacrisis te vaak de nadruk wordt gelegd op wat er misloopt in woonzorgcentra. Op enkele dagen tijd telt de groep al meer dan 1.500 leden. Er komen verhalen uit heel Vlaanderen binnen.
  [naar artikel]
 9. Geen vertrouwen in kinderopvang (28/04/2022 - De Standaard)
  Alle kinderen in Vlaanderen vanaf zes maanden naar de opvang? Deze ouders vinden het ondenkbaar. Ze blijven thuis of zochten een andere oplossing. ‘We zijn blij dat we ons die luxe kunnen veroorloven.’
  [naar artikel]
 10. Waarom je kroost plots Hollands spreekt (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Doei’ in plaats van ‘dag’, ‘etui’ in plaats van ‘pennenzak’, ‘trek’ in plaats van ‘honger’. In heel wat Vlaamse huiskamers horen ouders hun...
  [naar artikel]
 11. Vierde coronagolf treft ook kinderopvang hard, in een week tijd meer dan 300 crèches deels of helemaal gesloten (24/11/2021 - VRT NWS)
  De kinderopvang moet zich steeds meer herorganiseren of zelfs sluiten door de vele coronabesmettingen, zowel bij de kinderen als de begeleiders. Kind en Gezin kreeg afgelopen week 499 meldingen over coronabesmettingen of hoogrisicocontacten binnen vanuit de kinderopvang. Ruim 4 procent van de 6.424 locaties in Vlaanderen is dicht. De situatie is vergelijkbaar met de piek van de tweede golf in oktober 2020.
  [naar artikel]
 12. Van de zaak Horion tot de Cafémoorden: tv-reeks ‘De Kroongetuigen’ vanaf vandaag ook als podcast te beluisteren (19/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘VTM Nieuws’ verrassen met een misdaadpodcast, ‘De kroongetuigen’, een bewerking van de populaire documentairereeks op tv. En dat is meteen een primeur voor Vlaanderen. “De verhalen zijn nog beklijvender als je ze enkel hoort.”
  [naar artikel]
 13. De zaak Horion, de Cafémoorden ... : tv-reeks ‘De Kroongetuigen’ vanaf vandaag ook als podcast te beluisteren (19/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘VTM Nieuws’ verrassen met een misdaadpodcast, ‘De kroongetuigen’, een bewerking van de populaire documentairereeks op tv. En dat is meteen een primeur voor Vlaanderen. “De verhalen zijn nog beklijvender als je ze enkel hoort.”
  [naar artikel]
 14. CD&V werkt aan uitbreiding steun voor kinderopvang (10/06/2017 - De Standaard)
  Op de familiedag in De Panne heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke een pakket voorstellen gelanceerd om ouders te steunen bij de kinderopvang tijdens de negen weken van de zomervakantie. Zo wil de partij opvanginitiatieven van ouders zelf ondersteunen, het ouderschapsverlof flexibeler maken en een nieuw decreet Buitenschoolse Kinderopvang opstellen.
  [naar artikel]
 15. Kinderopvang ‘Kleine Maatjes’ sluit afdeling: “Hoge kosten zijn onhoudbaar” (09/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kinderopvang de ‘Kleine Maatjes’ langs de Rode Kruisstraat in Zonhoven heeft alle ouders een brief bezorgd. “We moeten noodgedwongen sluiten, omdat de kosten van onder meer energie gewoon onhoudbaar zijn”, kondigt verantwoordelijke Ine Willems tot haar eigen grote spijt aan.
  [naar artikel]
 16. ‘Cupido' Axel Daeseleire springt in ‘Axel Gaat Binnen’ in de bres voor verliefde Karel (20/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Axel Gaat Binnen’ leeft Axel Daeseleire 5 dagen mee op zorgboerderij Hoge Dries in Tongeren. Daar worden mensen met een verstandelijke beperking begeleid worden. Hij ontmoet er het verliefde koppeltje Luc en Bianca, en Karel, wiens partner op bezoek komt.
  [naar artikel]
 17. Kind en Gezin sluit kinderopvang Baloe na klacht over ‘ongepaste manier van straffen’: “Het gaat om heel ernstige feiten” (24/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  De kinderopvang uit de Rene Declercqlaan in Harelbeke wordt drie maanden geschorst na een klacht. Het agentschap Opgroeien onderzoekt een klacht rond ‘niet correct pedagogisch gedrag’ en ‘geen correcte manieren van straffen’. De uitbaatster was zich van geen kwaad bewust. “Drie maanden verplicht dicht, dit is een financieel drama.”
  [naar artikel]
 18. Ouders lanceren oproep voor betere kinderopvang: ‘In drie dagen tijd hebben 2.400 mensen gereageerd’ (22/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 19. ‘Ons systeem is niet afgestemd op de noden van het kind’ (01/08/2022 - De Standaard)
  Het drama in Mariakerke roept de vraag op die veel ouders zich af en toe stellen: hoort een baby in de kinderopvang? En zo ja, in welk soort opvang? ‘Onze aanpak schaadt niet, maar baat te weinig.’
  [naar artikel]
 20. Misnoegde ouders bezetten kabinet van minister Crevits met eigen ‘kinderopvang’: “Veiligheid van onze kinderen is in gevaar” (14/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een vijftigtal misnoegde ouders hebben woensdagvoormiddag kinderopvang georganiseerd in de onthaalhal van het kabinet van minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). “Er moeten meer middelen naar de opvang gaan. Het welzijn van de kinderen hangt samen met dat van de begeleiders.”
  [naar artikel]
 21. Dikke, de coming man van de Vlaamse rap: ‘Ook als het niet goed gaat, moet je blijven doorjassen’ (27/11/2021 - De Morgen)
  Door met zijn debuutplaat 130 kilo op één binnen te komen in de Ultratop zorgde Dikke voor het onverwachtste hiphopsucces van 2021. De Limburgse rapper heeft nu een opvolger klaar. ‘Ik heb maar één wens: dat mijn ouders dankzij mij in Marokko kunnen wonen zonder iets tekort te komen.’
  [naar artikel]
 22. Meer kinderopvang op maat moet ouders over de drempel naar werk helpen (15/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ouders die willen werken, een opleiding volgen, thuiswerken of solliciteren moeten in de toekomst gemakkelijker en vaker kinderopvang kunnen inschakelen als ze daar nood aan hebben. Daarom doen de Vlaamse sociale partners, verenigd in de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een reeks voorstellen om het bestaande opvangmodel te hervormen. “Hoe vlotter ouders de opvangpuzzel voor hun kinderen kunnen leggen, hoe gemakkelijker ze zich op de arbeidsmarkt zullen begeven.”
  [naar artikel]
 23. Kinderopvang mag voortaan langer openblijven (24/07/2018 - De Morgen)
  Vanaf volgend jaar mogen crèches vroeger openen en later sluiten. Ook in het weekend en op feestdagen mag de opvang draaien, zonder meerkost voor de ouders. Bovendien voorziet Vlaanderen 100 plaatsen voor dringende kinderopvang.
  [naar artikel]
 24. Hulp bij zoektocht naar kinderopvang (22/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er komt in Zonhoven een zogenaamd Lokaal Loket Kinderopvang (LLK). Het LLK informeert ouders over het aanbod aan kinderopvang en ondersteunt indien nodig bij de zoektocht naar kinderopvang.
  [naar artikel]
 25. ‘Ghostwire: Tokyo ‘ brengt griezels uit Japanse fabelwe­reld naar de console (14/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De wezens die je moet verslaan in nieuwe videogame ‘Ghostwire: Tokyo’ komen recht uit Japanse volksverhalen. De makers van de game vonden daarvoor een merkwaardige bron van inspiratie: de verhalen over schrikbarende wezens waarmee ouders en grootouders hen bang maakten in hun kindertijd.
  [naar artikel]
 26. Rapper Dikke: ‘Als ik een Rolls Royce kan veroorloven, zal ik nog om de hoek parkeren, om niet op te vallen’ (27/11/2021 - De Morgen)
  Door met zijn debuutplaat 130 kilo op één binnen te komen in de Ultratop zorgde Dikke voor het onverwachtste hiphopsucces van 2021. De Limburgse rapper heeft nu een opvolger klaar. ‘Ik heb maar één wens: dat mijn ouders dankzij mij in Marokko kunnen wonen zonder iets tekort te komen.’
  [naar artikel]
 27. Rapper Dikke: ‘Ik heb maar één wens: dat mijn ouders dankzij mij in Marokko kunnen wonen zonder iets tekort te komen’ (27/11/2021 - De Morgen)
  Door met zijn debuutplaat 130 kilo op één binnen te komen in de Ultratop zorgde Dikke voor het onverwachtste hiphopsucces van 2021. De Limburgse rapper heeft nu een opvolger klaar. ‘Ik heb maar één wens: dat mijn ouders dankzij mij in Marokko kunnen wonen zonder iets tekort te komen.’
  [naar artikel]
 28. Dienst Opgroeien sluit kinderopvang ‘Sascha’ in Kalmthout na herhaalde inbreuken: “Er was geen beterschap” (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Agentschap Opgroeien heeft de vergunning van kinderopvang ‘Sascha’ in Kalmthout ingetrokken. Vanaf 1 april moet het kinderdagverblijf sluiten. De ouders van 25 kinderen moeten op zoek gaan naar een nieuwe opvangplek. Sasha kwam in 2019 ook al eens in het nieuws nadat volgens Opgroeien en de Zorginspectie de veiligheid van de kinderen niet honderd procent gegarandeerd kon worden. ER wordt wel benadrukt dat er géén sprake is van kindermishandeling.
  [naar artikel]
 29. “We zijn nu ook ‘besmettelijker’ voor emoties”: waarom deze dagen alles harder lijkt binnen te komen dan anders (27/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Voor het minste komen de tranen. Hilde De Baerdemaeker (43) deelde dat gevoel afgelopen weekend op sociale media. Heel wat mensen herkennen zich erin: in deze tijden komen emoties traditioneel harder binnen. “Na een tijd vol stress zijn we tijdens een vakantie psychologisch ‘besmettelijker’ voor emoties”, zegt professor klinische psychologie Patrick Luyten.
  [naar artikel]
 30. “We zijn nu ook ‘besmettelijker’ voor emoties”: waarom deze dagen alles harder lijkt binnen te komen dan anders (27/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor het minste komen de tranen. Hilde De Baerdemaeker (43) deelde dat gevoel afgelopen weekend op sociale media. Heel wat mensen herkennen zich erin: in deze tijden komen emoties traditioneel harder binnen. “Na een tijd vol stress zijn we tijdens een vakantie psychologisch ‘besmettelijker’ voor emoties”, zegt professor klinische psychologie Patrick Luyten.
  [naar artikel]
 31. Vandenbroucke pakt uit met deal over ‘twintig jaar durende saga’ van artsenquota, maar Vlaanderen op de rem (29/04/2022 - De Standaard)
  Er is een doorbraak in een van de grootste communautaire probleemdossiers: de artsenquota. Aan Franstalige kant komt er een beperkend ingangsexamen vanaf 2023, terwijl alle ‘overtallen’ tot 2027 worden kwijtgescholden. Vanuit Vlaanderen wordt verbaasd gereageerd op de ‘vlucht vooruit.’
  [naar artikel]
 32. Kinderopvang Sascha in Kalmthout gesloten na herhaalde inbreuken: ‘Er was geen beterschap’ (15/03/2022 - De Morgen)
  Het Agentschap Opgroeien heeft de vergunning van kinderopvang Sascha in Kalmthout ingetrokken. Vanaf 1 april moet het kinderdagverblijf sluiten. De ouders van 25 kinderen moeten op zoek gaan naar een nieuwe opvangplek. Er wordt wel benadrukt dat er géén sprake is van kindermishandeling.
  [naar artikel]
 33. Vlaanderen trekt 2,6 miljoen euro extra uit voor kinderopvang voor kwetsbare gezinnen (23/05/2019 - Metro)
  De Vlaamse regering trekt 2,6 miljoen euro uit om ook voor kwetsbare gezinnen kinderopvang mogelijk te maken. Een deel van het budget wordt ook gebruikt om de flexibele opvang uit te breiden en voor gezinnen de combinatie werk-gezin eenvoudiger te maken. Dat maakt minister van Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) bekend. In de sector van de kinderopvang van baby’s en peuters wordt met een trappensysteem gewerkt. Er wordt onder meer ingezet op de sociale functie van kinderopvang, waarbij ouders voor de opvang van hun kinderen volgens hun inkomen betalen. De kinderdagverblijven ontvangen daarenboven een ‘plussubsidie’, op voorwaarde dat 30 procent van de kinderen in de voorziening uit een kwetsbaar gezin komt. Met de 2,6 miljoen euro die bijkomend wordt vrijgemaakt, komen er 422 zulke plaatsen in de kinderopvang bij. De investering maakt ook 792 kinderopvangmodules voor ruimere openingsuren mogelijk, net als 100 dringende opvangplaatsen. Die geselecteerde kinderdagverblijven krijgen extra middelen voor opvang op ruimere openingsmomenten om deze ook buiten de reguliere openingsuren te organiseren. Hierdoor spelen kinderopvanginitiatieven flexibeler in op de work/life-balans van de ouders, aldus het kabinet-Vandeurzen. bron: Belga Het bericht Vlaanderen trekt 2,6 miljoen euro extra uit voor kinderopvang voor kwetsbare gezinnen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Ouders zonder kinderopvang organiseren noodcrèche op het kabinet van minister Crevits (14/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tientallen ouders zijn woensdagvoormiddag met hun baby’s en peuters naar het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits getrokken. Dat deden ze om het personeelstekort in de kinderopvang aan te klagen. De linkse oppositie van het Vlaams Parlement ondersteunde de actie. Minister Crevits ontsnapte even uit de Vlaamse ministerraad om naar de grieven van de ouders te luisteren.
  [naar artikel]
 35. Ouders zonder kinderopvang organiseren noodcrèche op het kabinet van minister Crevits (14/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Tientallen ouders zijn woensdagvoormiddag met hun baby’s en peuters naar het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits getrokken. Dat deden ze om het personeelstekort in de kinderopvang aan te klagen. De linkse oppositie van het Vlaams Parlement ondersteunde de actie. Minister Crevits ontsnapte even uit de Vlaamse ministerraad om naar de grieven van de ouders te luisteren.
  [naar artikel]
 36. Van ‘Batgirl’ tot ‘The Flash’ en ‘The Batman’: bekijk hier de eerste beelden van de nieuwste DC-reeksen (17/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  DC Comics en Warner Bros. hielden zaterdag hun tweede jaarlijkse ‘Fandome’ en onthulden heel wat nieuwe trailers voor films en shows die eraan komen. Fans kregen onder meer een blik op ‘The Batman’, ‘The Flash’, ‘Peacemaker’ en ‘Black Adam’. Ook de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah waren aanwezig om te spreken over hun reeks ‘Batgirl’. Een overzicht van het grootste nieuws dat is gevallen.
  [naar artikel]
 37. Bewonder ooievaars van heel dichtbij dit weekend in Zwin Natuur Park (26/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist organiseert de provincie West-Vlaanderen zaterdag en zondag een ooievaarsweekend. De bezoekers kunnen vanuit een toren heel dicht bij de nesten komen. Er is ook een tentoonstelling, getiteld ‘Ooievaars in het Zwin. Alles wat je altijd al wou weten over de ooievaars’.
  [naar artikel]
 38. Audit legt resem pijnpunten bloot bij inspectie en handhaving kinderopvang (04/07/2022 - De Standaard)
  Het agentschap Opgroeien krijgt slechte punten van Audit Vlaanderen, dat belangrijke mankementen vaststelde bij de inspectie en handhaving in de kinderopvang. ‘De uitdagingen zijn niet min’, zegt minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).
  [naar artikel]
 39. Ouders van ‘bachelor’ Fabrizio komen poolshoogte nemen in Griekenland: “Je bent hier niet om te kussen, hé” (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie wordt de vrouw van Fabrizio? Dat is de centrale vraag in ‘De Bachelor’. Voor zijn ouders luidt die vraag: ‘wie wordt onze nieuwe schoondochter?’ En dus zakten mama en papa Tzinaridis af naar Griekenland om de vooruitgang van hun zoon te volgen.
  [naar artikel]
 40. CD&V heeft pakket om ouders te steunen bij kinderopvang tijdens zomervakantie (10/06/2017 - Knack)
  Op de familiedag in De Panne heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke een pakket voorstellen gelanceerd om ouders te steunen bij de kinderopvang tijdens de negen weken van de zomervakantie. "Wij zijn de gezinspartij van Vlaanderen", beklemtoonde hij.
  [naar artikel]
 41. ‘K2 Zoekt K3’-jurylid Samantha Steenwijk is dolgelukkig met echtgenote Daisy: “Maar mijn ouders hadden het er heel moeilijk mee” (10/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse Samantha Steenwijk (35) was in Vlaanderen tot voor kort een nobele onbekende. Maar nu kennen we haar als jurylid in ‘K2 zoekt K3’. Samen met haar collega-zangeres Natalia vormt de bijzonder goed van de tongriem gesneden Samantha de ‘hoor-jury’. In Nederland is Samantha al lang een vedette, dankzij haar deelnames aan talentenjachten als ‘Bloed Zweet & Tranen’ en ‘The Voice of Holland’. Ze wordt beschouwd als een ‘zangeres van het volk’. Ze zorgt voor sfeer met haar meezingers, en de jongste jaren neemt ze ook regelmatig meer intimistische liedjes op.
  [naar artikel]
 42. Rechtszaak van Belgisch donorkind roept vragen op: “Er zullen nog verhalen naar boven komen” (11/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Brugse rechtszaak van een man van 36 tegen de arts die zijn moeder ongevraagd zou hebben bevrucht met zaad van een spermadonor, maakt heel wat los. Vragen van andere kinderen én van ouders, die aankloppen bij Donorkinderen vzw met vragen over hun afkomst. “Er zullen nog zulke verhalen naar boven komen”, zegt de vzw. Al stellen fertiliteitsartsen gerust dat er vandaag wél waterdichte systemen bestaan.
  [naar artikel]
 43. Ouders zijn stereotiepe kindermenu’s op restaurant beu (11/08/2022 - De Standaard)
  Spaghetti bolognese, frikandel met frietjes of een koninginnenhapje met kroketjes. Heel gevarieerd is de kinderkaart op restaurant doorgaans niet. En dat leidt bij heel wat ouders tot frustratie, blijkt op Twitter. ‘Het kan ook anders’, stelt kinderdiëtist Rolinde Demeyer.
  [naar artikel]
 44. Van ‘budgettair luchtkasteel’ tot ‘niet de juiste methode’: pensioenplan Lalieux krijgt veel tegenwind (03/09/2021 - De Morgen)
  Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) presenteerde deze ochtend haar langverwachte pensioenplannen in een interview met De Tijd en Het Laatste Nieuws. Vanuit heel wat hoeken stromen er nu reacties binnen op het pensioenplan. Een overzicht.
  [naar artikel]
 45. Liefde in tijden van oorlog: Oekraïense soldaat vraagt vriendin ten huwelijk aan checkpoint (15/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De oorlog in Oekraïne veroorzaakt heel wat leed en verwoesting. Sinds het conflict begon op 24 februari zijn er volgens de VN al meer dan 600 burgers om het leven gekomen. Maar af en toe komen er ook mooie verhalen vanuit het oorlogsgebied. Verhalen van hoop en liefde. Zo wilde een Oekraïense militair niet langer wachten, dus besloot hij zijn vriendin onmiddellijk ten huwelijk vragen. Maar dat wilde hij niet zomaar doen, dus bedacht hij met zijn vrienden een plannetje zodat zeker ‘ja’ zou zeggen.
  [naar artikel]
 46. ACV: “Maak kinderopvang gratis tot drie jaar” (08/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De christelijke vakbond ACV vraagt om kinderopvang tot drie jaar gratis te maken in Vlaanderen. In een eerste fase moet de voorschoolse kinderopvang kosteloos worden voor gezinnen met een laag inkomen, en uiteindelijk voor iedereen, legt ACV-topvrouw Ann Vermorgen woensdag uit op de VRT-radio. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) verdedigt het huidige systeem waarbij ouders een bijdrage betalen in functie van hun inkomen.
  [naar artikel]
 47. ACV: “Maak kinderopvang gratis tot drie jaar” (08/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De christelijke vakbond ACV vraagt om kinderopvang tot drie jaar gratis te maken in Vlaanderen. In een eerste fase moet de voorschoolse kinderopvang kosteloos worden voor gezinnen met een laag inkomen, en uiteindelijk voor iedereen, legt ACV-topvrouw Ann Vermorgen woensdag uit op de VRT-radio. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) verdedigt het huidige systeem waarbij ouders een bijdrage betalen in functie van hun inkomen.
  [naar artikel]
 48. Werkgevers en horeca niet tevreden met nieuwe ‘symboolmaatregelen’: ‘Dit is de facto een economische sluiting’ (17/11/2021 - De Morgen)
  Vanuit werkgeverszijde en de federatie Horeca Vlaanderen wordt overwegend negatief gereageerd op de nieuwe coronamaatregelen. Zeker Matthias Decaluwé van Horeca Vlaanderen is snoeihard voor de ‘symboolmaatregelen’ in horeca. Hij heeft het over ‘een de facto economische sluiting’. Zorgnet-Icuro vreest dan weer dat de maatregelen net onvoldoende zullen zijn om een kentering teweeg te brengen.
  [naar artikel]
 49. Creatief met kinderopvang: nu de scholen sluiten hebben sommige ouders een originele oplossing klaar (14/03/2020 - De Morgen)
  Wie spelt je kinderen de les nu ze niet meer op school terechtkunnen? Enkele ouders en technisch werklozen springen creatief om met kinderopvang.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy