De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Minister Van den Brandt over circulatieplan Anderlecht: "Op basis van intimidaties aanpassen is dat gedrag legitimeren"

VRT NWS

22/09/2022 - 20:41

Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) zou het een fout signaal vinden als de gemeente Anderlecht het circulatieplan in de wijk Kuregem aanpast enkel op basis van het agressieve protest van een groep buurtbewoners. Dat zegt ze bij Bruzz.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oudenaarde stuurt mobiliteitsplan bij: "Misschien voeren we het zelfs af" (28/04/2022 - VRT NWS)
  De stad Oudenaarde gaat het circulatieplan in de buurt van het station en in deelgemeente Bevere aanpassen. Dat circulatieplan werd twee weken geleden ingevoerd, maar er duiken te veel verkeersproblemen op. Vandaag worden de verkeerslichten anders ingesteld, maar er zullen wellicht nog andere aanpassingen volgen.
  [naar artikel]
 2. Gaëlle Mys stopte met turnen "vanwege pesterijen en intimidaties" (25/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ook voormalig turntopper Gaëlle Mys heeft in haar carrière te maken gehad met intimidaties en pesterijen. Die hebben ervoor gezorgd dat ze in 2016...
  [naar artikel]
 3. Minister Van den Brandt pakt 30 nieuwe zwarte verkeerspunten in Brussel aan met "quick wins" (14/12/2022 - VRT NWS)
  Meiser, Dailyplein, Troonlaan: Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) wil met "quick wins" de verkeersveiligheid verbeteren op 30 zwarte punten in het gewest. In zestien straten moet ook de snelheid omlaag.
  [naar artikel]
 4. Brussels minister Van den Brandt veroordeelt geweld en vandalisme bij protest Schaarbeek: "Politici van MR en PVDA hitsen boel op" (26/10/2022 - VRT NWS)
  Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) heeft het gewelddadige protest in Schaarbeek gisterenavond veroordeeld. Volgens haar hitsen politici van PVDA en MR de boel op. "Iedereen moet ondubbelzinnig het geweld en vandalisme veroordelen", zegt ze in "De ochtend". "Wat gisteren gebeurd is, kunnen we niet tolereren."
  [naar artikel]
 5. Nieuwe campagne over seksueel grensoverschrijdend gedrag: "Sta stil bij je eigen gedrag" (04/11/2019 - VRT NWS)
  "Is't oké? Niet zeker? Check het." Het is de slagzin van een grote, nieuwe sensibiliseringscampagne van Sensoa, Zij-kant en vzw Zijn om seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken en te voorkomen. Die focust vooral op de situaties die zich in de "grijze zone" bevinden", waarin het niet helemaal duidelijk is of gedrag al dan niet seksueel grensoverschrijdend is. "We roepen iedereen op om te checken of je eigen gedrag wel oké is, of de andere met dat gedrag gediend is en om tussen te komen als omstaander."
  [naar artikel]
 6. Betoging tegen circulatieplan: 'Er loopt meer volk rond in Bokrijk dan in Gent' (01/05/2017 - Knack)
  "De Gentse inwoners zijn woedend op de coalitie van sp.a, Groen en Open Vld omdat het circulatieplan te radicaal is", zeggen de deelnemers aan de betoging tegen het vorige maand ingevoerde circulatieplan in Gent.
  [naar artikel]
 7. Antwerps burgemeester De Wever: "Overlegcomité moet plexiregels aanpassen, dat kan je toch niet meer handhaven?" (08/05/2021 - VRT NWS)
  Een "cock-up" (miskleun, red.), zo noemt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) de discussies over de regels rond plexiglazen wanden op een terras. "Het Overlegcomité moet dat dinsdag aanpassen", vindt hij. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bevestigt dat het thema dinsdag op tafel zal liggen. Intussen vraagt ze de politie om de plexiregels "zacht" te handhaven.
  [naar artikel]
 8. N-VA legt zich niet neer bij afwijzen referendum voor circulatieplan in Gent: "Dit is hallucinant" (28/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  "Dit is een puur politieke beslissing. N-VA legt zich niet neer bij dit resultaat." Dat zegt N-VA-lijsttrekker Elke Sleurs na de bekendmaking dat er geen referendum wordt georganiseerd over het circulatieplan van Gent. De partij noemt de telling van de handtekeningen "twijfelachtig".
  [naar artikel]
 9. Minister Van den Brandt over metrotunnel onder Zuidpaleis: "Geen terugweg mogelijk" (21/03/2023 - VRT NWS)
  Voor Brussels minister voor Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) is het ondenkbaar dat de ondertunneling van het Zuidpaleis zou worden opgegeven. Ze zegde dinsdag in de commissie Mobiliteit haar volle steun toe aan de MIVB in de procedures tegen de aannemer.
  [naar artikel]
 10. "Ik zou me niet aanpassen aan PSG. Volle kracht vooruit!" (16/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de tiende aflevering van VISTA! had het panel het ook over de Champions League-wedstrijd komende woensdag van Anderlecht tegen PSG. "Ik zou...
  [naar artikel]
 11. Is het te laat om klimaatverandering af te wenden? "We moeten nu focussen op ons aanpassen" (16/08/2018 - De Morgen)
  Na enkele bloedhete weken lijkt het terugdringen van de uitstoot verder weg dan ooit. Moeten we ons falen niet gewoon accepteren en ons aanpassen aan de situatie? "We hebben te lang gedacht dat aanpassen niet nodig zou zijn", zegt milieuprofessor Edwin Zaccaï (ULB).
  [naar artikel]
 12. Brussels minister Elke Van den Brandt: "Geen opvang meer voor alleenstaande mannen zal nieuwe tentenkampen creëren" (31/08/2023 - VRT NWS)
  Brussels minister Elke Van den Brandt (Groen) reageert verontwaardigd op de aanpassing van het asielbeleid van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V). Alleenstaande mannen die asiel aanvragen, krijgen tijdelijk geen opvang meer. Zowel juridisch als menselijk stelt ze er zich vragen bij. "Dat is een beleid dat nieuwe tentenkampen zal creëren", zegt ze in "De ochtend".
  [naar artikel]
 13. 18 jaar en in de basis van Anderlecht: "Hij heeft het heel goed gedaan" (03/04/2018 - Sporza)
  Alexis Saelemaekers beleefde zondag zijn debuut in de basis-11 van Anderlecht. De jonge rechtsachter kweet zich meer dan behoorlijk van zijn taak.
  [naar artikel]
 14. 26.000 handtekeningen: referendum over Gents circulatieplan kan worden afgedwongen (06/03/2017 - De Redactie)
  De vraag die IntelliGentmobiel wil beantwoord zien luidt: "Vindt u dat Gent en de Gentenaars beter worden van het voorliggende circulatieplan: ja of neen?".
  [naar artikel]
 15. Extra druk op eerste avond van nieuwe circulatieplan in Brussel: "Mensen moeten letterlijk nog hun weg zoeken" (16/08/2022 - VRT NWS)
  Het is op de eerste avond dat het nieuwe circulatieplan in Brussel-centrum in werking is getreden, drukker dan gewoonlijk op de weg. Dat zegt verkeersexpert Hajo Beeckman. Het nieuwe circulatieplan bant doorgaand verkeer uit de zogenoemde Vijfhoek in de hoofdstad.
  [naar artikel]
 16. Gaat Antwerpen met een circulatieplan straks Gent achterna? (13/04/2018 - VRT NWS)
  Krijgt de stad Antwerpen na Gent tijdens de volgende legislatuur een circulatieplan en een autoluwe binnenstad? Als het van de partij Groen en haar kandidaat-burgemeester Wouter Van Besien afhangt wel. En dat hele mobiliteitsplan mag nog verder gaan dan dat in Gent. "Gezonde lucht, verkeersveiligheid en aangename straten en pleinen: dat zijn de thema's die er op dit moment echt toe doen", zegt Van Besien in "De ochtend" op Radio 1. "Daarvoor ligt de sleutel in een andere mobiliteit."
  [naar artikel]
 17. Knips, eenrichtingverkeer en minder auto's in centrum Aalst door nieuw circulatieplan: "We geven de stad terug aan de bewoners" (30/10/2020 - VRT NWS)
  Eind 2021 voert Aalst een circulatieplan in waarbij doorgaand verkeer uit het centrum geweerd wordt. Er komen "knips" waar verkeer niet meer door zal kunnen en straten veranderen ook van rijrichting. "Dit is nodig om de leefbaarheid voor inwoners én bezoekers te verhogen", zegt schepen Jean-Jacques De Gucht (Open VLD).
  [naar artikel]
 18. Aalst past circulatieplan aan, handelaars willen referendum om plan terug te draaien: "Er is niks verbeterd"  (15/10/2021 - VRT NWS)
  Er komen in Aalst al enkele grote aanpassingen aan het nieuwe circulatieplan dat half augustus werd ingevoerd. Dat is nodig om een vlotte doorstroming te blijven garanderen, volgens de stad. Bij de fietsersbond zijn de reacties verdeeld, en veel handelaars willen het circulatieplan volledig terugdraaien.
  [naar artikel]
 19. Ophef over "gecensureerd" protestliedje tegen het Gentse circulatieplan (22/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op sociale media is ophef ontstaan over een liedje van de Gentse zanger Kurt Burgelman, bekend van zijn groep Biezebaaze. Burgelman werd zaterdag opgevoerd in een televisieshow van de regionale zender AVS, waar hij een liedje zong uit protest tegen het circulatieplan van Gent. Dat werd nadien gereduceerd tot een halve minuut, omdat AVS "niet aan politiek wil doen tijdens de Feesten". "Censuur", klinkt het boos.
  [naar artikel]
 20. Brussels minister Elke Van den Brandt sluit extra coronamaatregelen in hoofdstad niet uit (18/08/2020 - VRT NWS)
  "Indien de cijfers in Brussel daar om vragen, dan zullen er nog strengere maatregelen worden genomen om het coronavirus terug in te dijken." Dat heeft Brussels minister Elke Van den Brandt (Groen) dinsdag verklaard in De Ochtend op Radio 1. Ze benadrukt ook dat de huidige maatregelen ook moeten worden gehandhaafd.
  [naar artikel]
 21. Verlichting in nieuwe Antwerpse politiegebouw brandt dag en nacht ... maar politie verhuist pas in mei (28/03/2023 - VRT NWS)
  De verlichting van het nieuwe hoofdkwartier van de Antwerpse politie brandt dag en nacht. Dat is vreemd aangezien het Antwerpse korps pas in mei zijn intrek neemt in het gebouw. Toch zullen de lampen blijven branden. "Het lichtplan is complex en het aanpassen blijkt duurder dan de LED-lampen te laten branden", zegt politiewoordvoerder Willem Migom aan Radio 2 in Antwerpen.
  [naar artikel]
 22. Prikacties op Mechelse Vesten tegen circulatieplan: "Veel files en slecht voor milieu" (25/05/2023 - VRT NWS)
  In Mechelen houden actiegroepen prikacties op de Vesten. De groepen protesteren tegen het Mechelse circulatieplan dat volgens hen veel verkeershinder veroorzaakt. Ze willen dat het verkeer er opnieuw via twee richtingen kan. "De huidige situatie is onhoudbaar", zegt initiatiefnemer Carl Bols.
  [naar artikel]
 23. Circulatieplan zorgt voor betere luchtkwaliteit in Gent, "maar niet op onze lauweren rusten" (29/08/2018 - De Morgen)
  De luchtkwaliteit in Gent is fors verbeterd sinds de invoering van het circulatieplan. Al wordt de internationale uitstootnorm nog steeds op enkele plaatsen in de stad overschreden. "We kunnen zeker nog stappen vooruitzetten. Na het centrum willen we de komende jaren ook inzetten op schone lucht in de rest van Gent", zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen).
  [naar artikel]
 24. Jan Jambon blikt terug op start als minister-president: "Vlaams Parlement is rustiger dan de Kamer, ik ga mij aanpassen" (06/10/2019 - VRT NWS)
  De start van Jan Jambon (N-VA) als minister-president verliep niet bepaald rimpelloos. In "De zevende dag" blikte hij terug op zijn eerste dagen aan het hoofd van de Vlaamse regering. "Ik ben de Kamer gewoon, daar ging het er veel woeliger aan toe", zegt hij. En over het niet vrijgeven van de cijfers vóór de regeringsverklaring? "Ik snap de commotie eigenlijk niet zo goed."
  [naar artikel]
 25. Rector Universiteit Antwerpen wil regels rond studentendopen aanpassen: "Charter gaat niet ver genoeg" (10/12/2018 - VRT NWS)
  De rector van de Antwerpse Universiteit, Herman Van Goethem, wil  het bestaande doopcharter aanpassen. Zo vindt hij dat een "schachtenverkoop" verboden moet worden.
  [naar artikel]
 26. Aalter komt met nieuw circulatieplan: "We willen de vrachtwagens weren uit het centrum" (09/06/2021 - VRT NWS)
  Vanaf 1 september gaat in Aalter het nieuwe circulatieplan in. In alle dorpskernen van de hoofd- en deelgemeenten komt er een zone 30. Daarnaast worden vrachtwagens uit het centrum geweerd. "Het is een gigantisch veiligheidsprobleem voor fietsers en andere weggebruikers wanneer truckers zich langs gemeentewegen parkeren", vertelt burgemeester Pieter De Crem (CD&V).
  [naar artikel]
 27. Schaarbeek evalueert circulatieplan Azaleawijk: "Succes met aandachtspunten" (21/04/2023 - VRT NWS)
  De eerste evaluatie van het nieuwe circulatieplan in de Schaarbeekse Azaleawijk is overwegend positief. Het autoverkeer is sterk afgenomen, terwijl het aantal fietsers is toegenomen in de wijk. De veiligheid in de schoolomgeving blijft wel een belangrijk aandachtspunt.
  [naar artikel]
 28. Honderden bij grimmig protest tegen Gents circulatieplan (01/05/2017 - De Redactie)
  "Gent is door dit circusplan van de ene dag op de andere dag een dode stad geworden", zegt woordvoerder en huisarts Jozef Burm, een van de initiatiefnemers van het afgewezen referendum over het omstreden circulatieplan. De sfeer werd vanochtend ook even grimmig.
  [naar artikel]
 29. Termont: "Circulatieplan is moedigste beslissing in 41 jaar in het stadhuis" (24/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Het circulatieplan is de moedigste beslissing die ik heb genomen in de 41 jaar dat ik in het stadhuis zit." Dat heeft de uittredende Gentse...
  [naar artikel]
 30. "Ze vinden mijn protestsong tegen circulatieplan gewaagd, maar nodig" (18/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kurt Burgelman zong zondag zijn aangepaste versie van 'Maan Gent' op de Groentenmarkt, met aangepaste tekst tegen het Gentse circulatieplan. Het
  [naar artikel]
 31. Aalst start circulatieplan en voert zone 30 in in binnenstad (15/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  In Aalst wordt zondag een circulatieplan in stelling gebracht en moeten automobilisten voortaan rekening houden met een snelheidsbeperking in de binnenstad. Vanaf 7 uur zullen 6 ploegen zowat 1.000 verkeersborden aanpassen om onnodig verkeer uit het centrum te weren. Maandag is het circulatieplan volledig ingevoerd, maar de lokale politie zal de eerste weken vooral sensibiliseren bij inbreuken.
  [naar artikel]
 32. Carl Devos: "discussie over circulatieplan in Gent wordt belangrijk stemmotief voor kiezer" (01/10/2018 - VRT NWS)
  De politicoloog Carl Devos heeft in "Iedereen kiest" zijn licht laten schijnen over de nakende stembusgang in Gent. "De discussie over het circulatieplan in Gent wordt ongetwijfeld een belangrijk stemmotief voor de kiezer in de Arteveldestad", aldus Devos.
  [naar artikel]
 33. Jette gaat circulatieplan samen met inwoners en handelaars aanpassen na hevig protest en vernielingen (27/10/2022 - VRT NWS)
  Het gemeentebestuur van Jette gaat inwoners, handelaars en scholen bevragen over het nieuwe circulatieplan en dat plan nadien aanpassen. Dat is aangekondigd tijdens een woelige gemeenteraad. Onder andere in de Lecharlierwijk zijn een paar weken geleden verkeersborden en paaltjes die het autoverkeer tegenhouden geïnstalleerd. Die werden door groepjes inwoners verplaatst en vernield.
  [naar artikel]
 34. Minister Sven Gatz over de zaak-Fabre: "We gaan dit onderzoeken met woord en wederwoord" (13/09/2018 - VRT NWS)
  "We gaan deze zaak grondig doorlichten", reageert minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) in "De ochtend" op het verhaal dat 20 ex-medewerkers kunstenaar Jan Fabre beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag. "Ik erken dat er in bepaalde gezelschappen een meester-leerlingverhouding ontstaat, maar hier lees je letterlijk in de open brief dat er een zwijgcultuur is, en dat baart me zorgen."
  [naar artikel]
 35. Geen referendum over circulatieplan in Gent door ongeldige handtekeningen: "Hallucinant" (28/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt geen referendum over het circulatieplan in Gent. Dat heeft het stadsbestuur bekendgemaakt op een persconferentie. Tegenstanders hadden
  [naar artikel]
 36. [VIDEO] - Ochtendspits in Gent vergeleken vóór en ná het circulatieplan (03/04/2017 - De Redactie)
  Vandaag trad in Gent het nieuwe circulatieplan in voege. Het verkeersplan zou chaos en volkswoede teweeg brengen. "Terzake" vergeleek de ochtendspits vandaag met die van een week geleden.
  [naar artikel]
 37. Eerste ontslagen door circulatieplan zijn een feit: pizzeria gooit twee koeriers op straat (05/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het circulatieplan heeft al meteen twee jobs gekost. "Ik heb mijn twee vaste koeriers moeten laten gaan en heb alle thuisleveringen gestopt",
  [naar artikel]
 38. David Schwimmer strijdt tegen intimidatie: "Grijze zone krijgt niet genoeg aandacht" (06/04/2017 - De Redactie)
  De "Friends"-acteur heeft een sensibiliseringscampagne gemaakt over ongepast gedrag en seksuele intimidatie tegenover vrouwen. "We moeten duidelijk maken dat dit gedrag niet gepast is."
  [naar artikel]
 39. Petitie tegen circulatieplan in Kuregem al 1.000 keer ondertekend: "Het is een catastrofe" (19/07/2022 - VRT NWS)
  Het circulatieplan dat deze maand in werking is getreden in de Anderlechtse Kuregemwijk botst op heel wat tegenstand. Een petitie die komaf wil maken met het mobiliteitsplan werd momenteel al ruim 1.000 keer ondertekend.
  [naar artikel]
 40. "Stemming ongeldig? Dan wet aanpassen" (03/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Hongaarse premier Viktor Orbán wil de grondwet aanpassen zodat het referendum van gisteren toch geldig kan gemaakt worden. De Hongaren trokken
  [naar artikel]
 41. "Stemming ongeldig? Dan wet aanpassen" (04/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Hongaarse premier Viktor Orbán wil de grondwet aanpassen zodat het referendum van gisteren toch geldig kan gemaakt worden. De Hongaren trokken
  [naar artikel]
 42. Minister Jambon: "We mogen onze agenda niet aanpassen aan de terroristen!" (23/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sam en Heidi belden deze ochtend met Jan Jambon (N-VA), vicepremier en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken. Hij reageert geschokt op de
  [naar artikel]
 43. "Kantelmoment" in samenleving: hoe meldingen van grensoverschrijdend gedrag elkaar als domino's opvolgen    (07/02/2022 - VRT NWS)
  "We zitten op een kantelmoment in de samenleving." Dat zegt Patrizia Zanoni, hoogleraar aan de School voor Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Hasselt, nu getuigenissen over grensoverschrijdend gedrag meer en meer naar boven komen. "De maatschappij tolereert dit soort gedrag minder en minder."
  [naar artikel]
 44. Anderlecht "te koop": "We bestuderen voorstellen minutieus" (18/11/2017 - Sporza)
  Anderlecht laat niet in zijn kaarten kijken over de verkoop van de club. "RSCA moet hier financieel en sportief beter van worden", blijft paars-wit op de vlakte.
  [naar artikel]
 45. Onze chef voetbal fileert de 'State of the Union' van kersvers Anderlecht-eigenaar Marc Coucke: "Debuutrede die kon tellen" (23/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  RSC Anderlecht is dood, leve RSC Anderlecht: "Kijk eens Marc, dit is Anderlecht." En Roger Vanden Stock wees de ­toekomstige koning van Het Park op...
  [naar artikel]
 46. Roma over relschoppers: "Veroordelen afschuwelijk gedrag" (25/04/2018 - Sporza)
  Roma-supporters hebben zich flink misdragen in Liverpool. De Italiaanse voetbalclub veroordeelt het gedrag van een "kleine minderheid".
  [naar artikel]
 47. Gemeente Anderlecht wil met actieplan inwoners aangename zomer bezorgen (15/06/2023 - VRT NWS)
  De gemeente Anderlecht start met een actieplan om overlast en "onburgerlijk gedrag" tegen te gaan. Het is een initiatief van burgemeester Fabrice Cumps (PS) om Anderlechtenaren "een aangename zomer te laten beleven met respect voor iedereen". Zo komt er een alcoholverbod in de openbare ruimte, en moeten alle voor het publiek toegankelijke inrichtingen uiterlijk om 1 uur 's nachts sluiten.
  [naar artikel]
 48. Kandidaten: toon ons wat je doet, niet wat je belooft (23/09/2018 - VRT NWS)
  Said Bataray heeft genoeg van de vele folders met beloftes in zijn brievenbus. Hij wil niet kiezen op basis van "wat ik zal doen", maar op  basis "wat ik gedaan heb". Daarom heeft hij een plan uitgedokterd hoe "we onze leiders kiezen op basis van hun daden in plaats van hun slogans en hun posters".
  [naar artikel]
 49. Roepers kapen participatievergadering over circulatieplan "Good Move" in Schaarbeek (27/06/2023 - VRT NWS)
  Gejoel, onderbreken van sprekers, eindeloze monologen en beledigingen. Een Schaarbeekse vergadering die de standpunten over mobiliteit en Good Move dichter bijeen moest brengen, ontaardde zondag in een hallucinante vertoning. De tegenstanders van het circulatieplan maakten daarbij elke dialoog onmogelijk.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy