Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
07:28 uur

Tesla roept 1,1 miljoen auto’s terug naar de fabriek vanwege onveilige elektrische ramen

Express

22/09/2022 - 20:56

Elektrische wagenfabrikant Tesla roept in de Verenigde Staten 1,1 miljoen auto’s terug naar de fabriek vanwege een probleem met de elektrische ramen. De software die die ramen bedient weet mogelijk niet wanneer een obstakel – zoals een vinger – in de weg zit, luidt het. Dat terwijl ze automatisch naar omlaag zouden moeten gaan wanneer ze zo’n […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tesla roept 1,1 miljoen auto's terug in VS om probleem met ramen (22/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla roept in de Verenigde Staten bijna 1,1 miljoen auto's terug wegens een probleem met de elektrische ramen. De beveiliging van de autoruiten tegen beklemming werkt niet altijd goed, waardoor bestuurders en bijrijders kans op letsel lopen.
  [naar artikel]
 2. Tesla roept 1,1 miljoen auto's terug in de VS (22/09/2022 - De Tijd)
  16:31 Tesla roept in de Verenigde Staten bijna 1,1 miljoen auto's terug. De oorzaak is een probleem met de elektrische ramen, waardoor inzittenden geklemd kunnen raken.
  [naar artikel]
 3. Tesla roept tienduizenden auto’s in VS terug (02/02/2022 - Express)
  Tesla heeft bijna 54.000 auto’s teruggeroepen vanwege een probleem in de zogenaamde Full Self-Driving software. Dat blijkt uit documenten ingediend bij de National Highway Traffic Safety Administration.  Door de softwarefout kunnen de auto’s, wanneer zij automatisch rijden, doorrollen na stopborden. Daarom is er een update van de software nodig. Het aandeel Tesla lijkt dinsdag ongeveer […]
  [naar artikel]
 4. Tesla roept oudere sedan Model S terug (30/03/2018 - Metro)
  Autofabrikant Tesla heeft duizenden auto’s teruggeroepen vanwege een fout in de stuurbekrachtiging. De terugroepactie betreft alle sedan Model S-auto’s die voor april 2016 zijn gebouwd. Wereldwijd gaat het om ongeveer 123.000 elektrische wagens. De terugroepactie geldt niet voor de goedkopere Model 3 en de SUV Model X. Volgens Tesla heeft het betreffende probleem nog niet geleid tot ongelukken. Een onderdeel van de stuurbekrachtiging moet opnieuw worden vervangen vanwege mogelijke roestvorming bij bouten. De corrosie had in het bijzonder plaats in koudere landen waar op de wegen veel zout wordt gestrooid. bron: Belga   Het bericht Tesla roept oudere sedan Model S terug verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Tesla roept auto's terug wegens onveilige stoel (04/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Tesla roept 123.000 auto's terug (30/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Autofabrikant Tesla heeft duizenden auto's teruggeroepen vanwege een fout in de stuurbekrachtiging. De terugroepactie betreft alle sedan Model...
  [naar artikel]
 7. “Tesla gaat fabriek bouwen in China” (22/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Maker van elektrische auto’s Tesla lijkt definitief auto’s in China te gaan maken. Volgens The Wall Street Journal is het Amerikaanse bedrijf dicht bij een overeenkomst om een fabriek te bouwen in de zogenoemde vrije handelszone van Shanghai. Met de eigen fabriek in China hoopt Tesla beter te kunnen profiteren van de snelgroeiende markt voor elektrisch aangedreven voertuigen in het Aziatische land. Tesla zou met de locatie onder meer de productiekosten voor de auto’s fors omlaag kunnen brengen.
  [naar artikel]
 8. Tesla roept 135.000 auto's terug en wijst naar Nvidia voor probleem met boordcomputer (02/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla roept in de Verenigde Staten bijna 135.000 wagens van het Model S en het Model X terug vanwege een veiligheidsprobleem in verband met de boordcomputer. Dat doet de autofabrikant nadat het Amerikaanse agentschap voor verkeersveiligheid eerder dit jaar al aan de alarmbel had getrokken. Tesla wijst met de vinger naar Nvidia.
  [naar artikel]
 9. Tesla klopt verwachtingen met verkoop van kwart miljoen elektrische auto’s (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla heeft in het derde kwartaal bijna een kwart miljoen wagens geleverd. Dat is meer dan verwacht. Het gaat om een record voor de producent van elektrische wagens. Tesla maakte de cijfers zaterdag bekend.
  [naar artikel]
 10. Tesla roept 123.000 wagens terug (30/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Autofabrikant Tesla heeft duizenden auto’s teruggeroepen vanwege een fout in de stuurbekrachtiging. De terugroepactie betreft alle sedan Model S-auto’s die voor april 2016 zijn gebouwd. Wereldwijd gaat het om ongeveer 123.000 elektrische wagens. De terugroepactie geldt niet voor de goedkopere Model 3 en de SUV Model X.
  [naar artikel]
 11. Tesla roept 123.000 wagens terug (30/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Autofabrikant Tesla heeft duizenden auto’s teruggeroepen vanwege een fout in de stuurbekrachtiging. De terugroepactie betreft alle sedan Model S-auto’s die voor april 2016 zijn gebouwd. Wereldwijd gaat het om ongeveer 123.000 elektrische wagens. De terugroepactie geldt niet voor de goedkopere Model 3 en de SUV Model X.
  [naar artikel]
 12. Tesla levert 1 op 3 nieuwe elektrische auto’s in China (10/03/2020 - Express)
  Elektrische autobouwer Tesla plukt de vruchten van zijn fabriek in China. Het bedrijf van Elon Musk levert een derde van... The post Tesla levert 1 op 3 nieuwe elektrische auto’s in China appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Tesla opent eerste fabriek in Europa, ondanks protest van milieuactivisten (22/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla heeft dinsdag zijn eerste fabriek in Europa officieel geopend. Topman Elon Musk zakte af naar de fabriek in Grünheide nabij Berlijn, om de eerste dertig daar gebouwde exemplaren van Tesla’s Model Y aan nieuwe eigenaren te leveren. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz en minister van Economie Robert Habeck prezen de miljardeninvestering van Tesla in een ‘gigafactory’ in Duitsland.
  [naar artikel]
 14. Californisch agentschap beschuldigt Tesla van rassensegregatie in fabriek (10/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een Californisch staatsagentschap heeft klacht ingediend tegen Tesla wegens rassendiscriminatie in de fabriek van de autobouwer in Fremont in de Amerikaanse staat. De fabrikant van elektrische auto’s wordt beschuldigd van “rassensegregatie” op de werkplek.
  [naar artikel]
 15. Tesla roept oudere sedan Model S terug (30/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Autofabrikant Tesla heeft duizenden auto's teruggeroepen vanwege een fout in de stuurbekrachtiging.
  [naar artikel]
 16. Daar komt de Chinese elektrische auto: BYD stoot Tesla van de troon en wil nu ook ons land veroveren (06/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Nog dit jaar komen de elektrische auto’s van het Chinese BYD naar ons land. De invoerder van Toyota en Lexus zet zijn schouders onder het merk. Geen kleintje, want de autobouwer heeft net Tesla van de troon gestoten als grootste producent van elektrische auto’s.
  [naar artikel]
 17. Daar komt de Chinese elektrische auto: BYD stoot Tesla van de troon en wil nu ook ons land veroveren (07/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Nog dit jaar komen de elektrische auto’s van het Chinese BYD naar ons land. De invoerder van Toyota en Lexus zet zijn schouders onder het merk. Geen kleintje, want de autobouwer heeft net Tesla van de troon gestoten als grootste producent van elektrische auto’s.
  [naar artikel]
 18. Verrassing: de best verkochte tweedehands elektrische auto in de VS is geen Tesla (29/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verrassing: de best verkochte tweedehands elektrische auto in de VS is geen Tesla Tesla mag dan de Amerikaanse markt voor nieuwe elektrische auto’s domineren, maar niet die voor tweedehandswagens. Het bedrijf van Elon Musk heeft maar één product in de top vijf. Op het podium van de best verkochte nieuwe elektrische auto’s in de afgelopen drie jaar in de Verenigde Staten staan uitsluitend Tesla-voertuigen. In volgorde: Model 3, […] Lees dit artikel: Verrassing: de best verkochte tweedehands elektrische auto in de VS is geen Tesla
  [naar artikel]
 19. Elon Musk negeert verbod en heropent Tesla-fabriek (12/05/2020 - De Tijd)
  16:34 Tesla zet zijn personeel in Californië opnieuw aan het werk. Daarmee gaat de maker van elektrische auto's in tegen een besluit van de lokale autoriteiten dat de fabriek in Fremont nog niet heropgestar...
  [naar artikel]
 20. Tesla bevestigt bouw van fabriek in China (02/11/2017 - Knack)
  Elon Musk, de oprichter van Tesla, heeft woensdag bevestigd dat de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's een akkoord heeft met de Chinese autoriteiten om een fabriek in Shanghai te bouwen.
  [naar artikel]
 21. Definitief groen licht voor eerste Tesla-fabriek in Europa (03/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse producent van elektrische auto’s Tesla heeft van de Duitse autoriteiten de definitieve goedkeuring gekregen voor zijn eerste fabriek in Europa. Dat weet de Duitse zakenkrant Handelsblatt.
  [naar artikel]
 22. Elektrische botenbouwers strijden om Tesla op het water te worden (05/03/2021 - Express)
  Na elektrische auto’s maken nu ook elektrische boten hun opmars. Heel wat fabrikanten proberen het maritieme equivalent te worden van Tesla, het Californische bedrijf dat enkele van de meest modieuze en snelste elektrische auto’s bouwt. Elektrische boten zijn, net als elektrische auto’s, geen nieuw idee. Begin 1900 reed Clara Ford liever met haar elektrische auto […] The post Elektrische botenbouwers strijden om Tesla op het water te worden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Extra vertraging bij bouw Tesla-fabriek in Duitsland (02/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe fabriek van Tesla in de buurt van Berlijn kan waarschijnlijk pas eind januari volgend jaar gaan produceren. Dat meldt het Duitse vakblad Automobilwoche op basis van ingewijden. Daarmee zou de grote fabriek voor elektrische auto’s en accu’s extra vertraging oplopen.
  [naar artikel]
 24. Tesla levert recordaantal auto's af (02/01/2021 - De Tijd)
  20:54 Ondanks de pandemie, die de Californische fabriek maanden op slot deed, haalde de pionier in elektrische auto's in 2020 de doelstelling van een half miljoen voertuigen.
  [naar artikel]
 25. Tesla roept honderden wagens terug die naar China zijn verscheept (03/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Tesla roept honderden wagens terug die naar China zijn verscheept Tesla roept ruim 700 wagens terug die naar China zijn geëxporteerd. Het gaat om Model 3-wagens. Dat heeft de Chinese toezichthouder State Administration for Market Regulation (SAMR) laten weten. Tesla heeft de afgelopen maanden al duizenden wagens uit China en de Verenigde Staten moeten terugroepen. De producent van elektrische wagens is de afgelopen maanden ook […] Lees dit artikel: Tesla roept honderden wagens terug die naar China zijn verscheept
  [naar artikel]
 26. Tesla trekt nieuwe betaversie voor zelfrijdende auto terug door technische moeilijkheden (25/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Tesla trekt nieuwe betaversie voor zelfrijdende auto terug door technische moeilijkheden Tesla, de fabrikant van elektrische auto’s, trekt zijn betaversie voor volledig zelfrijdende auto’s tijdelijk terug. Het bedrijf van Elon Musk komt tot die beslissing na klachten van bestuurders over technische fouten. Terug naar 10.2 Amper een dag na de release van een nieuwe 10.3 betaversie voor zijn zelfrijdende auto’s, kondigt Tesla-CEO Elon Musk aan voorlopig […] Lees dit artikel: Tesla trekt nieuwe betaversie voor zelfrijdende auto terug door technische moeilijkheden
  [naar artikel]
 27. Tesla misnoegd door aanslepende bouwaanvraag voor fabriek in Duitsland (09/04/2021 - Knack)
  Tesla vindt het 'bijzonder irritant' dat de goedkeuring van de bouw van een nieuwe fabriek nabij de Duitse hoofdstad Berlijn zo lang aansleept. Dat blijkt uit een juridisch document van de Amerikaanse constructeur van elektrische auto's en batterijen.
  [naar artikel]
 28. Tesla misnoegd door aanslepende bouwaanvraag voor fabriek in Duitsland (08/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla is misnoegd dat de goedkeuring van de bouw van een nieuwe fabriek nabij de Duitse hoofdstad Berlijn zo lang aansleept. Dat blijkt uit een juridisch document van de Amerikaanse bouwer van elektrische auto's en batterijen.
  [naar artikel]
 29. Tesla overweegt bouw eigen lithiumraffinaderij in Texas (09/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De producent van elektrische auto's Tesla overweegt een eigen raffinaderij voor de verwerking van lithium te bouwen aan de kust van de Amerikaanse staat Texas. Lithium is een cruciale grondstof voor batterijen van elektrische auto's en met die eigen fabriek krijgt Tesla meer zekerheid bij de leveringen.
  [naar artikel]
 30. Tesla opent eerste Europese gigafabriek in Duitsland: plaats voor 12.000 jobs op werkvloer van 227.000 m² (22/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla heeft zijn eerste fabriek in Europa officieel geopend. CEO Elon Musk zakte af naar de fabriek in Grünheide nabij Berlijn, om de eerste dertig daar gebouwde exemplaren van Tesla’s Model Y aan de nieuwe eigenaren te leveren. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de minister van Economie Robert Habeck prezen de miljardeninvestering van Tesla in een ‘gigafactory’ in Duitsland.
  [naar artikel]
 31. BMW roept ruim half miljoen wagens terug (18/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  BMW roept wereldwijd zo’n 560.000 auto’s terug naar de garage wegens corrosierisico aan een koppelstuk van een elektrische leiding in de koffer. Dat heeft een woordvoerder van de Duitse autobouwer bevestigd.
  [naar artikel]
 32. Tesla-bestuurder ‘roept’ zijn auto met hoogtechnologische functie, maar privéjet staat in de weg (01/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Eigenaars van een Tesla durven wel eens klagen dat ze eigenlijk proefpersonen zijn die de auto testen. Voor de smart summons-functie van het elektrische voertuig - een hoogtechnologisch snufje waarbij je de Tesla kan ‘roepen’ - is dat zeker het geval. Tesla waarschuwt op zijn website dat de functie, die in 2019 werd geïntroduceerd, nog in de testfase zit en enkel mag worden gebruikt als er snel kan worden ingegrepen. Die waarschuwing zal de Amerikaanse Tesla-eigenaar uit bovenstaande video zeker onthouden. Toen hij smart summons gebruikte op een vliegveld, werkte de functie perfect. Alleen stond er een privéjet van zo’n 3,5 miljoen dollar in de weg.
  [naar artikel]
 33. Tesla stapt vanwege dure grondstoffen over op goedkopere accu's (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla stapt voor een deel van zijn productie over op goedkopere accu’s vanwege de hoge prijzen voor grondstoffen die gebruikt worden in de reguliere accu’s. Dat heeft de fabrikant van elektrische auto’s laten verstaan in de marge van de presentatie van de kwartaalcijfers.
  [naar artikel]
 34. Tesla schrijft geschiedenis: een miljoen elektrische auto's geproduceerd (10/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla gaat de geschiedenis in als de eerste fabrikant die een miljoen elektrische auto's heeft geproduceerd. De mijlpaal werd in de afgelopen uren...
  [naar artikel]
 35. Tesla wil volgende week in Duitsland gemaakte auto’s leveren (14/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse producent van elektrische wagens Tesla zou van plan zijn volgende week, op 22 maart, de eerste auto’s te leveren die in de Duitse fabriek van de band zijn gerold. Dat heeft het Duitse persbureau dpa vernomen.
  [naar artikel]
 36. Californisch agentschap beschuldigt Tesla van rassensegregatie in fabriek (10/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een Californisch staatsagentschap heeft klacht ingediend tegen Tesla wegens rassendiscriminatie in de fabriek van de autobouwer in Fremont in de Amerikaanse staat. De fabrikant van elektrische auto's wordt beschuldigd van rassensegregatie op de werkplek.
  [naar artikel]
 37. Tesla mag in Duitsland 92 hectare bos kappen voor nieuwe fabriek (22/02/2020 - De Morgen)
  Tesla heeft vrijdag het omzagen hervat van 92 hectare bos op een terrein waar de eerste Europese fabriek van de elektrische auto-maker wordt gebouwd. De Duitse rechter veegde bezwaren van milieu-organisaties tegen de kap van tafel.
  [naar artikel]
 38. Veiligheidsgebreken Autopilot: Tesla riskeert 114 miljoen dollar boete (14/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Veiligheidsgebreken Autopilot: Tesla riskeert 114 miljoen dollar boete Een Amerikaanse toezichthouder op de veiligheid van auto’s vraagt elektrische wagenmaker Tesla waarom deze geen terugroepactie heeft geïnitieerd wanneer het bedrijf een veiligheidsgerelateerde software-update doorvoerde. Tesla riskeert civiele boetes van meer dan 114 miljoen dollar als het niet meewerkt aan het onderzoek. De “Emergency Light Detection Update” werd geleverd aan de auto’s van klanten, een […] Lees dit artikel: Veiligheidsgebreken Autopilot: Tesla riskeert 114 miljoen dollar boete
  [naar artikel]
 39. Definitief groen licht voor Duitse Tesla-fabriek (03/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla heeft van de Duitse autoriteiten de definitieve goedkeuring gekregen voor zijn eerste fabriek in Europa. Dat weet de Duitse zakenkrant Handelsblatt.
  [naar artikel]
 40. Eerste Europese gigafactory van Tesla start officieel met productie (22/03/2022 - Express)
  In Grünheide, midden in het bosgebied rond de Duitse hoofdstad Berlijn, heeft de Amerikaanse autobouwer Tesla zijn nieuwe gigafactory officieel geopend. De Duitse fabriek is wereldwijd de vierde gigafactory van Tesla, die al wagens bouwt in Nevada, New York en Shanghai. De gigafactory van Tesla in Duitsland is de grootste productielocatie van elektrische auto’s in […]
  [naar artikel]
 41. Tesla mag bos kappen voor Duitse fabriek (21/02/2020 - Express)
  De bouwer van elektrische auto’s krijgt toestemming van een Duitse rechtbank om bomen te rooien voor de bouw van zijn eerste Europese fabriek in Berlijn. Dat blijkt uit een mededeling van de rechtbank. De bouw liep eerder deze week nog vertraging op. Maandag dienden milieu-activisten een klacht in bij het gerecht omdat Tesla een groot […] The post Tesla mag bos kappen voor Duitse fabriek appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 42. Duurzame batterijfabriek voorziet jaarlijks 20.000 elektrische auto’s van grafiet (22/09/2022 - Express)
  Het Noorse bedrijf Vianode investeert 2 miljard Noorse kronen (195 miljoen euro) in de bouw van haar eerste duurzame batterijfabriek. Tegen 2024 zal de fabriek jaarlijks anodegrafiet produceren voor zo’n 20.000 elektrische auto’s. De materialen worden gemaakt met 90 procent minder CO2-uitstoot dan nu. De gemiddelde elektrische auto bevat 70 kilo grafietmaterialen. Grafiet -laagjes van […]
  [naar artikel]
 43. 'Musk plant Tesla-fabriek in China' (10/07/2018 - De Tijd)
  16:32 Elon Musk, topman van Tesla, wil elektrische auto's gaan produceren in China. Hij plant een fabriek in Shanghai, aldus ingewijden.
  [naar artikel]
 44. Tesla levert duizenden auto’s meer af dan verwacht (05/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Tesla levert duizenden auto’s meer af dan verwacht Tesla heeft in het derde kwartaal meer dan 241.000 auto’s aan klanten geleverd. Dat zijn er veel meer dan analisten hadden voorspeld. Tesla had in het verleden nog wel eens tegenvallers door problemen met de productie. Analisten dachten dat de producent van elektrische auto’s in het derde kwartaal zo’n 221.000 auto’s zou afleveren. Het werden […] Lees dit artikel: Tesla levert duizenden auto’s meer af dan verwacht
  [naar artikel]
 45. Decathlon roept onveilige elektrische fietsen terug (20/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Sportketen Decathlon roept verschillende types elektrische fietsen terug. De fietsen zijn zowel op vlak van veiligheid als op reglementair vlak niet conform, zegt de keten op haar website.
  [naar artikel]
 46. Decathlon roept onveilige elektrische fietsen terug (20/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Sportketen Decathlon roept verschillende types elektrische fietsen terug. De fietsen zijn zowel op vlak van veiligheid als op reglementair vlak niet conform, zegt de keten op haar website.
  [naar artikel]
 47. Decathlon roept onveilige elektrische fietsen terug (21/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Sportketen Decathlon roept verschillende types elektrische fietsen terug. De fietsen zijn zowel op het vlak van veiligheid als op reglementair vlak niet conform, zegt de keten op haar website.
  [naar artikel]
 48. Voorwaardelijk groen licht voor Duitse Tesla-fabriek (04/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla heeft van de Duitse autoriteiten een voorwaardelijke goedkeuring gekregen voor zijn eerste fabriek in Europa. Dat meldt de deelstaat Brandenburg. Tesla moet de komende twee weken aantonen dat het aan alle voorwaarden kan voldoen. Bezwaren tegen de vergunning kunnen de komende maand worden ingediend.
  [naar artikel]
 49. Elektrische auto’s in opmars, Tesla verliest marktdominantie (13/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Elektrische auto’s in opmars, Tesla verliest marktdominantie Het aandeel van geëlektrificeerde wagens in België blijft toenemen. Eind 2020 was ongeveer 14 procent van de nieuw geregistreerde wagens in België (deels) elektrisch. Negen maanden later is dat aandeel gestegen tot 21 procent. Dat blijkt uit de nieuwe kwartaalcijfers van de FEBIAC. Tesla krijgt hierdoor met steeds meer concurrentie te maken. De Belgische automarkt […] Lees dit artikel: Elektrische auto’s in opmars, Tesla verliest marktdominantie
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy