Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
07:56 uur

Een fietsongeval van Juan Benjumea (Groen) leidt tot spanning bij Open Vld

Express

22/09/2022 - 20:56

Juan Benjumea, een Brussels Parlementslid van Groen, is in de nacht van maandag op dinsdag naar eigen zeggen “slachtoffer geworden van sabotage van het nieuwe Brusselse circulatieplan“. Want in het donker had hij niet goed gezien dat buurtbewoners in Anderlecht uit onvrede met dat nieuwe plan een betonblok die de straat afsluit voor auto’s versleept hadden […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Voorzittersstrijd van Groen kent nóg een duo: “Kop of munt?” (04/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Groen krijgt dan toch een voorzittersstrijd. Elisabeth Meuleman (46) en Juan Benjumea (30) nemen samen de handschoen op tegen Jeremie Vaneeckhout (36) en Nadia Naji (30) en outsiders Jenna Boeve (31) en Jad Zeitouni (28). “Groen moet niet de grootste roeper zijn, maar de grootste doener.”
  [naar artikel]
 2. Toch voorzittersstrijd bij Groen: drie duo’s kandidaat om Meyrem Almaci op te volgen (03/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Groen krijgt dat toch een voorzittersstrijd. Elisabeth Meuleman en Juan Benjumea nemen samen de handschoen op tegen Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji en outsiders Jenna Boeve en Jad Zeitouni, zo werd bevestigd aan onze redactie. “Groen moet niet de grootste roeper zijn, maar de grootste doener.”
  [naar artikel]
 3. Toch voorzittersstrijd bij Groen: drie duo’s kandidaat om Meyrem Almaci op te volgen (03/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Groen krijgt dat toch een voorzittersstrijd. Elisabeth Meuleman en Juan Benjumea nemen samen de handschoen op tegen Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji en outsiders Jenna Boeve en Jad Zeitouni, zo werd bevestigd aan onze redactie. “Groen moet niet de grootste roeper zijn, maar de grootste doener.”
  [naar artikel]
 4. Ook Elisabeth Meuleman is kandidaat om Meyrem Almaci op te volgen (03/05/2022 - De Standaard)
  Groen krijgt dat toch een voorzittersstrijd. Elisabeth Meuleman en Juan Benjumea nemen samen de handschoen op tegen Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji en outsiders Jenna Boeve en Jad Zeitouni. ‘Groen moet niet de grootste roeper zijn, maar de grootste doener.’
  [naar artikel]
 5. ‘Een zonnekoning als partijvoorzitter, dat is niet meer van deze tijd’ (03/05/2022 - De Standaard)
  Groen krijgt dan toch een voorzittersstrijd. Elisabeth Meuleman en Juan Benjumea nemen samen de handschoen op tegen Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji en outsiders Jenna Boeve en Jad Zeitouni. ‘Groen moet niet de grootste roeper zijn, maar de grootste doener.’
  [naar artikel]
 6. Nog twee duo's gaan voor voorzitterschap Groen, bekendste naam is Elisabeth Meuleman (03/05/2022 - VRT NWS)
  Ook Vlaams Parlementslid Elisabeth Meuleman stelt zich kandidaat om voorzitter te worden van Groen. Dat doet ze in duo met Brussels Parlementslid Juan Benjumea-Moreno. Daarnaast slaan ook Jad Zeitouni en Jenna Boeve de handen in elkaar. Zij zijn respectievelijk medewerkers van vicepremier Petra De Sutter en Brussels minister Elke Van den Brandt.
  [naar artikel]
 7. Op de valreep nog twee duo’s die strijden om voorzitterschap Groen (03/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na Jeremie Vaneeckhout (36) en Nadia Naji (30) gisteren stappen nog twee duo’s op de valreep in de race om Meyrem Almaci op te volgen. Jenna Boeve (32) en Jad Zeitouni (29) kondigen dinsdag net als Elisabeth Meuleman (46) en Juan Benjumea-Moreno (30) aan de strijd om het voorzitterschap aan te gaan.
  [naar artikel]
 8. Sabotage aan circulatieplan in Anderlecht maakt slachtoffer: parlementslid knalt op betonblok (21/09/2022 - VRT NWS)
  Brussels parlementslid Juan Benjumea-Moreno (Groen) is dinsdagavond tegen een betonblok gefietst. Dat blok was een verkeersfilter op de Veeartsenstraat voor het Anderlechts circulatieplan, maar werd door opstandige buurtbewoners naar de fietsstrook versleept. “Het is levensgevaarlijk wat zij doen.”
  [naar artikel]
 9. Open Vld geeft alvast groen licht in Antwerpen, spanning bij sp.a (22/12/2018 - Metro)
  In Antwerpen hebben de leden van de lokale Open Vld-afdeling vandaag het ontwerp-bestuursakkoord van N-VA, sp.a en Open Vld unaniem goedgekeurd. Dat zegt de partijleiding, die de eensgezindheid verklaart door te stellen dat bijna het volledige liberale verkiezingsprogramma in het akkoord zou zijn opgenomen. Bij N-VA begon het partijcongres later, bij sp.a zijn de gesprekken al sinds 9.30 uur aan de gang en blijft de spanning te snijden. Bij N-VA heeft de fractievergadering voorafgaand aan het dagelijks bestuur van de Antwerpse afdeling wel al beslist om voormalig Kamerlid Johan Klaps aan te duiden als fractieleider in de gemeenteraad. Hij volgt Carine Leys op. bron: Belga Het bericht Open Vld geeft alvast groen licht in Antwerpen, spanning bij sp.a verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Na WK-baby Felix is er nu EK-zoon Mateo: Brussels parlementslid maakt opnieuw geboorte zoon mee net na affluiten Rode Duivels-wedstrijd (28/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgen wisten zondagavond verlengingen te vermijden in de clash tegen Portugal, maar ten huize Benjumea in Anderlecht was het net na affluiten van de achtste finale wel alle hens aan dek. Zo'n drie jaar nadat Brussels parlementslid Juan Benjumea (Groen) op de avond van de WK-wedstrijd tegen Panama voor het eerst vader werd, mocht hij zondagavond zijn tweede zoon verwelkomen. Deze keer is Mateo de Duivel van dienst. Enkele minuten na de bloedstollende slotfase kwam hij ter wereld, opnieuw na een wedstrijd waarin een van de gebroeders Hazard een hoofdrol opeiste. “Ik was tijdens de match al om de twee minuten naar mijn gsm aan het kijken. Toen belde mijn vrouw. ‘Het zal toch wel niet, zeker’?
  [naar artikel]
 11. Protest tegen circulatieplan houdt niet op: parlementslid rijdt met fiets op betonblokken die verplaatst werden en is stuk tand kwijt (21/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Brussels parlementslid Juan Benjumea-Moreno (Groen) is maandagavond op de George Moreaustraat in Kuregem met zijn fiets tegen een betonblok gereden. Tegenstanders van het nieuw ingevoerde circulatieplan uiten al maanden hun ongenoegen en vernietigen en verplaatsen nu ook de betonblokken.
  [naar artikel]
 12. Brussels parlementslid valt over betonblok nadat tegenstanders circulatieplan het verschoven: “Een stuk van mijn tand kwijt, maar het had erger gekund” (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Juan Benjumea-Moreno, Brussels parlementslid voor Groen, reed maandagavond met zijn fiets tegen een betonblok op de George Moreaustraat in Kuregem. Het blok werd verplaatst door tegenstanders van het nieuwe circulatieplan in Anderlecht.
  [naar artikel]
 13. Brussels parlementslid valt over betonblok nadat tegenstanders circulatieplan het hadden verschoven: “Een stuk van mijn tand kwijt, maar het had erger gekund” (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Juan Benjumea-Moreno, Brussels parlementslid voor Groen, reed maandagavond met zijn fiets tegen een betonblok op de George Moreaustraat in Kuregem. Het blok werd verplaatst door tegenstanders van het nieuwe circulatieplan in Anderlecht.
  [naar artikel]
 14. Zoals voorspeld: Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji wonnen met een straatlengte (13/06/2022 - Express)
  Groen had maar één stemronde nodig om een nieuwe voorzitter te kennen: het duo Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji won 57 procent van de stemmen. Outsiders Juan Benjumea en Elisabeth Meuleman stranden op slechts 35 procent, hoewel verschillende waarnemers op voorhand geschreven hadden “dat het razend spannend zou worden”. Niet dus. Jenna Boeve en Jad […]
  [naar artikel]
 15. Groen: 'Niets doen is niet minder dan schuldig verzuim' (17/10/2017 - De Standaard)
  Door een nieuw fietsongeval met dodelijke afloop in Antwerpen is ‘de maat voor Groen vol’. De partij wil dat het gemeentebestuur een taskforce opricht.
  [naar artikel]
 16. Bestuursakkoord Antwerpen: Open Vld geeft groen licht, spanning bij sp.a (22/12/2018 - Knack)
  In Antwerpen hebben de leden van de lokale Open Vld-afdeling zaterdag het ontwerp-bestuursakkoord van N-VA, sp.a en Open Vld unaniem goedgekeurd.
  [naar artikel]
 17. Burgemeester Roggen na fietsongeval eerste keer opnieuw op de fiets (10/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zijn recente fietsongeval houdt burgemeester Jo Roggen (Open Vld) niet van de fiets. Hij heeft zopas voor het eerst opnieuw een rit gedaan met de vaste makkers die toen ook bij het ongeval waren betrokken.
  [naar artikel]
 18. ‘Gezondheidsnoodwet’ van Vandenbroucke leidt tot spanning met liberalen, farmasector in alle staten (03/02/2021 - Express)
  Kan een pandemie-aanpak plots ook een ideologisch debat opleveren, dat doorsijpelt binnen de regering? Het heeft er alle schijn van: zowel over de pandemiewet van Annelies Verlinden (CD&V) als over de gezondheidsnoodwet van Frank Vandenbroucke (Vooruit) heerst spanning. Die laatste wil de mogelijkheid om de farmasector een streng kader op te leggen. Uiteraard reageert de […] The post ‘Gezondheidsnoodwet’ van Vandenbroucke leidt tot spanning met liberalen, farmasector in alle staten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Open VLD geeft alvast groen licht voor Antwerps bestuursakkoord, spanning bij SP.A (22/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  In Antwerpen hebben de leden van de lokale Open Vld-afdeling zaterdag het ontwerp-bestuursakkoord van N-VA, sp.a en Open Vld unaniem goedgekeurd. Dat zegt de partijleiding, die de eensgezindheid verklaart door te stellen dat bijna het volledige liberale verkiezingsprogramma in het akkoord zou zijn opgenomen.
  [naar artikel]
 20. Tom Boonen leidt Quick.Step Floors in Ronde van San Juan (05/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Boonen start zijn laatste seizoen als profrenner met de Ronde van San Juan in Argentinië. Die rittenkoers voor snelle mannen, met 2.1-label,
  [naar artikel]
 21. Tom Boonen leidt Quick.Step Floors in Ronde van San Juan (05/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tom Boonen start zijn laatste seizoen als profrenner met de Ronde van San Juan in Argentinië. Die rittenkoers voor snelle mannen, met 2.1-label, wordt van 23 tot 29 januari afgewerkt.
  [naar artikel]
 22. Juan Martin del Potro eerste halvefinalist op US Open (05/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De 29-jarige Argentijn Juan Martin del Potro (ATP-3) heeft zich in New York als eerste geplaatst voor de halve finales van het US Open.
  [naar artikel]
 23. Juan Martin del Potro geeft forfait voor Australian Open (01/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Juan Martin del Potro neemt niet deel aan de Australian Open in Melbourne, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De 30-jarige Argentijn is nog onvoldoende hersteld van een zware knieblessure.
  [naar artikel]
 24. Juan Martin del Potro mist wellicht Australian Open (21/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Juan Martin del Potro verwacht dat hij volgende maand onvoldoende fit is om op de Australian Open uit te komen. De voormalige winnaar van de US
  [naar artikel]
 25. Spanning tussen N-VA en Open Vld: alsof Jambon I nog geen problemen genoeg heeft (16/11/2020 - De Morgen)
  De federale spanning tussen N-VA en Open Vld dreigt de geplaagde Vlaamse regering helemaal te verlammen. Kan je een historische gezondheidscrisis en een nakende brexit de baas als twee van de drie coalitiepartijen elkaar met de nek aankijken?
  [naar artikel]
 26. Moeder verloor haar zoon na fietsongeval, nu ontmoet ze de man die zijn gezicht kreeg (26/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  David Rodebaugh stierf veel te vroeg op 26-jarige leeftijd nadat hij bij een fietsongeval een zwaar hoofdtrauma had opgelopen. Davids moeder
  [naar artikel]
 27. 62-jarige vrouw overlijdt na fietsongeval in Hasselt (09/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De 62-jarige Hasseltse Anny Schouterden, die dinsdag een zwaar fietsongeval had aan Ekkelgaarden, is aan de gevolgen daarvan bezweken. De aanrijding met een auto werd de fervente fietsster uiteindelijk fataal.
  [naar artikel]
 28. Spanning in Vlaamse regering stijgt na buddy-project van N-VA en Groen (20/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Dat N-VA samen met Groen een buddy-project tegen eenzaamheid opzet, schiet in het verkeerde keelgat bij Vlaamse coalitiepartners Open Vld en CD&V. Het is tekenend voor de nervositeit rond de Vlaamse regering. “Dit is geen gezonde situatie.”
  [naar artikel]
 29. Djokovic bouwt spanning op richting Australian Open: “Misschien weet de ATP het” (30/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Doet hij nu mee of niet? Novak Djokovic bouwt de spanning in aanloop naar de Australian Open aardig op.
  [naar artikel]
 30. Open Vld en Groen opnieuw samen naar de kiezer in Mechelen (14/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er komt opnieuw een stadslijst in Mechelen. De leden van Open Vld en Groen hebben woensdagavond groen licht gegeven voor een nieuw gemeenschappelijk project bij de gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen. Ook bij de vorige verkiezingen had Mechelen een stadslijst, die bestond uit Open Vld, Groen en enkele onafhankelijken.
  [naar artikel]
 31. Groen en sp.a schorten gesprekken met Open Vld en CD&V in Gent op: “Zo kan je geen stad besturen” (12/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Gent schort het kartel sp.a/Groen de onderhandelingen met Open Vld en CD&V op. Vooral de houding van de liberalen in de vorming van een vierkoppige meerderheid is na vier weken problematisch, vindt Groen-kopstuk Filip Watteeuw. Die wil nu een formateursnota uitwerken en voorleggen aan Open Vld.
  [naar artikel]
 32. Groen onderhandelt verder met Tommelein, maar houdt deur open voor Stadslijst in Oostende: “Groen steekt nu zijn nek uit” (24/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De leden van groen hebben een mandaat gegeven om verder te praten met Bart Tommelein om te kijken of de vernieuwingscoalitie met Open Vld, Groen,...
  [naar artikel]
 33. Kris Peeters lichtgewond na fietsongeval (17/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vicepremier en minister van Werk, Kris Peeters, is lichtgewond geraakt bij een fietsongeval. De christendemocraat werd aangereden en liep daarbij
  [naar artikel]
 34. Groen en sp.a keuren samenwerking goed na voelbare spanning bij Groen (15/10/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/m5d1_LMtljNJEU_tr8jesPuSdME/diocontent/113546605/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 35. Zoveelste dodelijke fietsongeval: ‘Dit toont hoeveel werk er nog is’ (18/09/2020 - De Morgen)
  In Zwevegem is een 12-jarig meisje vrijdag doodgereden door een vrachtwagen. Het is al het zesde dodelijke fietsongeval deze maand in het zuiden van West-Vlaanderen. Experts en fietsbonden reageren streng: ‘Wie verandering tegenhoudt, moet vandaag eens in de spiegel kijken.’
  [naar artikel]
 36. Groen en sp.a keuren samenwerking dan toch goed na interne spanning bij Groen (15/10/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/m5d1_LMtljNJEU_tr8jesPuSdME/diocontent/113546605/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 37. Groen en sp.a keuren samenwerking dan toch goed na voelbare spanning bij Groen (15/10/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/m5d1_LMtljNJEU_tr8jesPuSdME/diocontent/113546605/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 38. Digitale nieuwjaarsrecepties in coronatijden bij Open VLD en Groen (16/01/2021 - VRT NWS)
  Vanavond hebben de partijen Groen en Open VLD hun digitale nieuwjaarsrecepties georganiseerd. Door het coronavirus werden die bij beide partijen immers live uitgezonden. Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert (Open VLD) riep op om een einde te maken aan ruzie en beledigingen in de politiek. Meyrem Almaci (Groen) wil dat de klimaatambities opgeschroefd worden. "Dat is het vaccin om uit het economische dal te kruipen", klinkt het.
  [naar artikel]
 39. Spanning tussen N-VA en Open Vld dreigt Vlaamse regering te verlammen (17/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De federale spanning tussen N-VA en Open Vld dreigt de geplaagde Vlaamse regering helemaal te verlammen. Kan je een historische gezondheidscrisis en een nakende brexit de baas als twee van de drie coalitiepartijen elkaar met de nek aankijken?
  [naar artikel]
 40. N-VA wipt met Groen en Open Vld socialisten uit meerderheid in Sint-Niklaas (16/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Sint-Niklaas brengt burgemeester Lieven Dehandschutter een bestuursploeg op de been met Groen en Open Vld. Dehandschutter volgt zichzelf op en duidt schepenen aan, drie van Groen en een van Open Vld. In het bestuursakkoord belooft Dehandschutter een kordaat veiligheidsbeleid, enkele infrastructuurwerken en een wijkcirculatieplan.
  [naar artikel]
 41. Australian Open – Knieblessure houdt Juan Martin del Potro uit Melbourne (11/01/2020 - Metro)
  Juan Martin del Potro geeft forfait voor de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De organisatie bevestigde zaterdag in een tweet dat de Argentijn nog niet hersteld is van zijn knieblessure. “Onze tweevoudige kwartfinalist Juan Martin del Potro heeft zich teruggetrokken van de Australian Open 2020. Hij zet zijn revalidatie na een knieblessure verder. We wensen jou veel succes bij het herstel en hopen je snel terug te zien in Australië”, klinkt het. De 31-jarige Del Potro kwetste zich in juni op het grastoernooi van Queen’s en speelde sindsdien geen enkele wedstrijd meer. De 31-jarige Argentijn, die in zijn carrière al heel wat blessureleed te verwerken kreeg, haalde in 2009 en 2012 de kwartfinales in Melbourne. Als voormalig nummer drie van de wereld is hij vandaag weggezakt naar de 120e plaats op de ranking. Met de US Open 2009 heeft hij een grandslamtitel op zijn erelijst. bron: Belga Het bericht Australian Open – Knieblessure houdt Juan Martin del Potro uit Melbourne verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Hard tegen hard in Gent: hoe zwaar zal SP.A-Groen Mathias De Clercq laten zweten? (13/11/2018 - VRT NWS)
  De spanning in Gent is zich volop aan het opbouwen. Het kartel SP.A-Groen zet de coalitiegesprekken met Open VLD/CD&V on hold. Het kartel vindt de liberale kandidaat-burgemeester Mathias De Clercq te gulzig, omdat hij van de liberale schepenen superschepenen wil maken door ze te overladen met zware bevoegdheden. Kandidaat-burgemeester voor Groen Filip Watteeuw zal nu tegen het einde van de week een formateursnota op tafel leggen die het kartel beter uitkomt dan het voorstel van De Clercq. Zit alles nu muurvast?
  [naar artikel]
 43. Groen en Open Vld botsen over hoofddoeken in Gentse scholen: "Met liberaal was dit anders" (28/08/2018 - De Standaard)
  Groen en Open VLD botsen over de beslissing om op één extra school van de Stad Gent dit schoolhjaar de hoofddoek en andere religieuze hoofddeksels toe te laten. Groen nam de beslissing, tegen de zin van de liberalen. "Het is de keuze van de directie", zegt Elke Decruynaere (Groen). "Met een liberaal was dit anders gegaan", klinkt het bij Open VLD.
  [naar artikel]
 44. Groen en Open Vld botsen over hoofddoeken in Gentse scholen: "Met liberaal was dit anders" (28/08/2018 - De Standaard)
  Groen en Open VLD botsen over de beslissing om op één extra school van de Stad Gent dit schoolhjaar de hoofddoek en andere religieuze hoofddeksels toe te laten. Groen nam de beslissing, tegen de zin van de liberalen. "Het is de keuze van de directie", zegt Elke Decruynaere (Groen). "Met een liberaal was dit anders gegaan", klinkt het bij Open VLD.
  [naar artikel]
 45. Brussels Parlement – Brusselse assemblee krijgt grondige facelift na 26 mei (11/06/2019 - Metro)
  Het Brussels en Waals Gewest bijten dinsdag de spits af in de installatie van hun parlement na de verkiezingen van 26 mei. Het Brussels Parlement wordt voor de installatievergadering voorgezeten door het oudste parlementslid, cdH’er Pierre Kompany. Het halfrond wordt voor de helft gevuld met nieuwkomers, terwijl ook de pikorde onder de fracties, vooral aan Franstalige kant, grondig dooreengeschud is. Het Brussels Parlement wordt voor meer dan de helft vernieuwd. Drie verkozenen gaven hun zitje reeds voor de eedaflegging door aan een opvolger. Het halfrond telt twee nieuwe partijen, DierAnimal en Agora, en maar liefst vijf éénmansfracties, inclusief de PVDA’er die op de Nederlandstalige lijst verkozen is en zich formeel niet kan aansluiten bij zijn tien Franstalige partijgenoten. Groen is voortaan de grootste fractie met vier zetels (1). Arnaud Verstraete zat vorig jaar in het Brussels Parlement, lijsttrekster en informateur Elke Van den Brandt, keert terug naar de assemblee, terwijl Juan Benjumea Morena (als jongste Nederlandstalige ondervoorzitter bij de installatievergadering) en Lotte Sopps nieuwkomers zijn. Van de 17 Nederlandstalige parlementsleden waren er 8 al lid van het parlement, leggen er 7 voor het eerst de eed af en keren er 2 terug naar het Brussels Parlement. De nieuwkomers zijn Juan Benjumea Morena en Lotte Stoops van Groen, Mathias Vanden Borre en Gilles Verstraeten voor N-VA, Els Rochette voor one.brussels, Jan Busselen voor PVDA en Pepijn Kennis voor Agora. Elke Van den Brandt (Groen) en Sven Gatz (Open Vld) zetelden in het verleden reeds in het verleden in het Brussels Parlement. Ook nieuw zijn publiciste Hilde Sabbe en gewezen Vlaams parlementslid Joris Poschet, die de uittredende ministers Pascal Smet (one.brussels-sp.a) en Bianca Debaets (CD&V) vervangen in afwachting van een nieuwe Brusselse regering. De Franstalige taalgroep wordt net voor de helft vernieuwd (36 op 72). Bij Ecolo gaat het om 10 van de 15 leden, bij MR om 6 van de 13, DéFI 4 van de 10 en cdH 3 van de 6. Koploper is PVDA met 8 van de 10 nieuwkomers op de Franstalige lijst (PTB). PS telt slechts 4 nieuwkomers op 17. Ook de verkozene van DierAnimal is een neofiet. Bij de opvolgers voor de ontslagnemende ministers zitten nog eens vier nieuwkomers, één bij PS en cdH en twee bij DéFI. De burgemeesters van Brussel en Ukkel, Philippe Close (PS) en Boris Dillies (MR), beslisten reeds voor de eedaflegging niet te zullen zetelen. Dat geldt ook de PVDA’er Ahmed Haagiloee, die tegen zijn verwachtingen in verkozen werd. De samenstelling van het Brussels Parlement is op 26 mei grondig dooreengeschud, vooral aan Franstalige kant. Grote winnaars zijn Ecolo en PVDA die 7 en 6 zetels wonnen. Ecolo wordt met 15 zetels de tweede fractie achter PS, dat 2 zetels groter is ondanks een verlies van 4 zetels. PVDA is met 10 zetels even groot als DéFI dat 2 zetels verlies. MR is de derde fractie met 13 zetels, een verlies van 5. CdH verliest 3 zetels en behoudt er 6, onvoldoende om een erkende fractie te vormen. Dat is ook het geval voor DierAnimal, dat met één zetel haar intrede doet in het parlement. bron: Belga Het bericht Brussels Parlement – Brusselse assemblee krijgt grondige facelift na 26 mei verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. US Open – Argentijn Juan Martin del Potro geeft geblesseerd forfait (14/08/2019 - Metro)
  De 30-jarige Argentijn Juan Martin Del Potro (ATP-12) geeft forfait voor het US Open. Dat deelde de organisatie dinsdag mee. De toernooiwinnaar van 2009, vorig jaar runner-up, herstelt nog na een operatie aan de rechterknie. In juni liep hij tijdens het toernooi van Queens een breuk in de knieschijf op. De Amerikaan Denis Kudla (ATP-111), die eerder op de dag nog een wildcard toebedeeld kreeg, komt nu automatisch op de hoofdtabel. Zijn uitnodiging gaat naar zijn landgenoot Christopher Eubanks (ATP-191). Het vierde en laatste Grand Slam van het seizoen gaat maandag 26 augustus in Flushing Meadows, New York, van start. . bron: Belga Het bericht US Open – Argentijn Juan Martin del Potro geeft geblesseerd forfait verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Partijbesturen Groen, SP.A en Open VLD geven groen licht voor Gentse coalitie (01/12/2018 - Knack)
  De onderhandelaars zijn het in Gent over een nota die moet leiden tot een bestuursakkoord. Gent krijgt zo een coalitie met Groen-SP.A, Open VLD en CD&V.
  [naar artikel]
 48. Spanning bij Groen over lijsttrekkerschap (25/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltZaterdag beslissen de leden van Groen wie de lijst voor de Kamer en voor het Vlaams Parlement mag trekken. Op de Limburgse lijst van Vlaanderen prijkt bovenaan de naam van Johan Danen, op die van de Kamer staat een grote verrassing: Hind Salhane, ex-medewerkster van Lode Vereeck (Open Vld), zo vernemen we uit meerdere bronnen. Maar daarover moet dus nog worden gestemd, die discussie zou wel eens heftig kunnen zijn. De definitieve lijst kan er dus ook helemaal anders uit zien.
  [naar artikel]
 49. ‘Meer groen in gevangenissen leidt tot minder geweld’ (25/02/2021 - Express)
  In gevangenissen met meer groen komen geweld en zelfverwonding minder vaak voor, zo blijkt uit een studie van de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Birmingham.  Onderzoekers hebben het percentage groene ruimte – meer bepaald bomen, tuinen en struikgewas – in gevangenissen in Engeland en Wales in kaart gebracht en dit vergeleken met cijfers over […] The post ‘Meer groen in gevangenissen leidt tot minder geweld’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy