Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
07:49 uur

Spanje wil energiekosten compenseren met belasting op hoogste vermogens

De Tijd

22/09/2022 - 20:56

20:40 Uitzonderlijke belastingen voor de rijkste 1 procent van de Spaanse bevolking moeten de gevolgen van de inflatie voor alle andere Spanjaarden verzachten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Inflatie in het VK stijgt tot hoogste in tien jaar door energiekosten (17/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Inflatie in het VK stijgt tot hoogste in tien jaar door energiekosten De inflatie in het Verenigd Koninkrijk is sneller dan verwacht gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar. Daardoor is de Bank of England (BOE) onder druk komen te staan om de rente te verhogen. Het wordt steeds moeilijker voor de huishoudens om hun levensstandaard op peil te houden.  De consumentenprijzen stegen in oktober met […] Lees dit artikel: Inflatie in het VK stijgt tot hoogste in tien jaar door energiekosten
  [naar artikel]
 2. 'Excessieve belasting op kapitaal is altijd een misstap' (01/09/2016 - Knack)
  "Excessieve belasting is altijd een misstap. Zelfs als het om de grootste vermogens gaat", schrijft advocaat Jan Tuerlinckx. Frankrijk is volgens hem een mooi voorbeeld van hoe het niet moet.
  [naar artikel]
 3. VN-comité: Spanje moet vrouw compenseren voor geweld tijdens bevalling (15/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Spanje moet een vrouw compenseren die gedwongen werd een keizersnede te ondergaan terwijl haar armen waren vastgebonden. Dat oordeelde het Comité voor de uitbanning van discriminatie van vrouwen (CEDAW) van de Verenigde Naties donderdag.
  [naar artikel]
 4. CEO Amerikaanse grootbank: ‘Meer belastingen op de rijken, maar niet op vermogens’ (23/09/2020 - Express)
  Jamie Dimon, de CEO van de Amerikaanse grootbank JPMorgan Chase, heeft geen problemen met een extra belasting voor de rijken.... The post CEO Amerikaanse grootbank: ‘Meer belastingen op de rijken, maar niet op vermogens’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. VN-comité: Spanje moet vrouw compenseren voor gedwongen keizersnede (15/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Spanje moet een vrouw compenseren die gedwongen werd een keizersnede te ondergaan terwijl haar armen waren vastgebonden. Dat oordeelde het Comité voor de uitbanning van discriminatie van vrouwen (CEDAW) van de Verenigde Naties donderdag.
  [naar artikel]
 6. 'Geen tax shift bis op de kap van alle ondernemers' (24/05/2017 - De Tijd)
  15:02 De werkgevers reageren boos op de voorstellen van CD&V om de lasten in een aantal sectoren, zoals de bouw en de e-commerce, te verlagen via een belasting van de grote vermogens.
  [naar artikel]
 7. De nieuwe belasting van CD&V (13/04/2019 - De Morgen)
  De volgende federale regering moet 17,3 miljard euro besparen. CD&V pleit voor de invoering van een vermogens-winstbelasting. Een belangrijk symbool, maar geen paardenmiddel.
  [naar artikel]
 8. Minder belasting op hogere pensioenen (25/10/2016 - Knack)
  Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) gaat de crisisbelasting op de hoogste pensioenen verlagen. Lagere en middelgrote pensioenen zijn al vrijgesteld van die belasting.
  [naar artikel]
 9. Feestje verknald: daar is de vermogens(winst)belasting weer (24/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Charles Michel (MR) heeft zijn grote zomerakkoord in het feestweekend na 21 juli niet gekregen. Nadat Open Vld-vicepremier Alexander De Croo
  [naar artikel]
 10. 'Een vermogens(winst)belasting is, in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, geen wondermiddel' (28/09/2016 - Knack)
  Hoewel onze regering 4,2 miljard euro moet besparen, blijven structurele maatregelen uit. En zelfs als die er komen, is het te laat.
  [naar artikel]
 11. Feestje verknald: daar is de vermogens(winst)belasting weer (24/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Charles Michel (MR) heeft zijn grote zomerakkoord in het feestweekend na 21 juli niet gekregen. Nadat Open Vld-vicepremier Alexander De Croo
  [naar artikel]
 12. "Held van de rijken" Macron schaft belasting op grote vermogens af (27/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/G0WKRWQCKIqsyJx9cV9uFByc-t0/diocontent/112524879/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 13. 'Bijdrage hoogste vermogens moet 300 miljoen opleveren' (17/10/2020 - De Tijd)
  10:26 Dat zegt vicepremier en minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V)
  [naar artikel]
 14. Belasting omlaag in Spanje, maar niet voor de bioscopen (10/04/2017 - Express)
  The post Belasting omlaag in Spanje, maar niet voor de bioscopen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 15. Crombez: ‘De superrijken moeten een inspanning leveren’ (14/04/2020 - De Standaard)
  Volgens ex-SP.A-voorzitter John Crombez is een belasting op grote vermogens nodig om de gevolgen van de coronacrisis de baas te kunnen. ‘Straks wordt dat onvermijdelijk.’ De PVDA pleit voor een ‘coronataks’.
  [naar artikel]
 16. Crombez: “De superrijken moeten een inspanning leveren” (14/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Volgens ex-SP.A-voorzitter John Crombez is een belasting op grote vermogens nodig om de gevolgen van de coronacrisis de baas te kunnen. ‘Straks wordt dat onvermijdelijk.’ De PVDA pleit voor een ‘coronataks’.
  [naar artikel]
 17. 'Liquidatiebonus is pervers' (10/04/2019 - De Morgen)
  Wie zijn bedrijf opdoekt, moet een belasting betalen. Die liquidatiebonus bedraagt nu 10 procent maar wordt vanaf volgend jaar 25 procent. 'Een aanslag op de vermogens van vrije beroepen', vindt Geert Verrijken, hoofdredacteur van De Specialist.
  [naar artikel]
 18. Ook Spanje waagt zich aan digitaks (19/02/2020 - Express)
  De Spaanse regering stemt in met een nieuwe digitale taks die technologiegiganten aan een extra belasting onderwerpt. Spanje is het zoveelste Europese land dat zich de woede van de Verenigde Staten op de hals dreigt te halen. Na Italië, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk wil nu ook Spanje werk maken van een digitale taks. […] The post Ook Spanje waagt zich aan digitaks appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Spanje legt banken extra belasting op (12/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaanse regering wil grote banken en ook energiebedrijven tijdelijk een extra belasting opleggen. Met het geld zullen beleidsmaatregelen bekostigd worden om de impact van de recordinflatie op de consumenten te temperen. Dat heeft de Spaanse premier Pedro Sanchez aangekondigd in Madrid.
  [naar artikel]
 20. OPINIE: "Herleid rechtvaardigheid niet tot de zoveelste belasting waar de echte grote vermogens toch aan ontsnappen" (27/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is eindelijk zover. Na veel vijven en zessen is de erfbelasting eindelijk een feit. Belastingen verlagen is normaalgezien een veilige politieke...
  [naar artikel]
 21. Zware industrie slurpt veel Vlaams klimaatgeld op (06/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nergens in Europa krijgt de zware industrie een groter percentage klimaatsubsidies om energiekosten te compenseren dan in Vlaanderen. In 2019 lag de “indirecte compensatie” op 48 procent, hoewel Europa maximaal 25 procent adviseert. Dat schrijft De Morgen donderdag.
  [naar artikel]
 22. Steven Vanackere duwt vermogenstaks van tafel (12/04/2019 - De Morgen)
  De discussie over de invoering van een vermogenstaks deze legislatuur lijkt definitief van de baan. Bij monde van minister van Financiën Steven Vanackere kant nu ook CD&V zich tegen een belasting op de grote vermogens.
  [naar artikel]
 23. Kaaimantaks brengt maar 5 miljoen op (24/04/2018 - VRT NWS)
  De belasting op vermogens in belastingparadijzen leverde vorig jaar opnieuw veel minder op dan in de begroting staat ingeschreven. Oppositiepartij SP.A leidt uit cijfers van de FOD financiën af dat het om 5 miljoen euro ging, minister van financiën Van Overtveldt rekende op 510 miljoen.
  [naar artikel]
 24. Golfstaten ontdekken ‘nieuwe’ belasting: de btw (16/04/2021 - Express)
  De Golfstaat Oman introduceert vandaag een voor het land nieuw type belasting: een btw-tarief van 5 procent op verkochte goederen en diensten. De verbruiksbelasting moet de staatskas meer geld opleveren. Bij een belasting op de toegevoegde waarde, kortweg btw, betaalt de eindgebruiker een procentuele belasting bij de aankoop van een goed of de vergoeding voor […] Lees dit artikel: Golfstaten ontdekken ‘nieuwe’ belasting: de btw
  [naar artikel]
 25. Vlaanderen is Europees kampioen groene subsidies voor zware industrie (06/05/2021 - De Morgen)
  Nergens in Europa krijgt de zware industrie een groter percentage klimaatsubsidies om energiekosten te compenseren dan in Vlaanderen. In 2019 lag de ‘indirecte compensatie’ op 48 procent, hoewel Europa maximaal 25 procent adviseert.
  [naar artikel]
 26. Terwijl de VS pleiten voor een wereldwijde belasting, blijven ze sancties opleggen aan landen die Big Tech belasten (03/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Terwijl de VS pleiten voor een wereldwijde belasting, blijven ze sancties opleggen aan landen die Big Tech belasten De Verenigde Staten (VS) hebben nieuwe sancties opgelegd aan zes landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. De oorzaak: de invoering door deze landen van een belasting die hoofdzakelijk gericht is op Big Tech, waarvan de meeste in de VS zijn gevestigd. Dat terwijl het land pleit voor een wereldwijde belasting. Ongeveer 2 miljard […] Lees dit artikel: Terwijl de VS pleiten voor een wereldwijde belasting, blijven ze sancties opleggen aan landen die Big Tech belasten
  [naar artikel]
 27. Gezocht: overwinteraars die naar Spanje trekken om hoge energiekosten te ontlopen (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De energieprijzen springen de pan uit. Misschien is het daarom beter om komende winter thuis alle energieverslinders dicht te draaien en een vlucht te boeken naar España? Zult u in Spanje overwinteren, eventueel om van daar te telewerken? En kan u ook zeggen wat u daarmee zoal bespaart? Ik verneem het graag via [email protected] Vergeet zeker uw telefoonnummer niet te vermelden.
  [naar artikel]
 28. Belasting op masten en pylonen (08/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er komt een belasting op hoogspanningsmasten en pylonen. Ook in omliggende gemeenten Peer, Kinrooi en Maaseik wordt deze belasting sinds kort geheven.
  [naar artikel]
 29. Groen: "Belast grote vermogens" (09/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Wij roepen CD&V op om voet bij stuk te houden en door te duwen voor een bijdrage van de grootste vermogens". Dat zegt Kristof Calvo,
  [naar artikel]
 30. “Grote vermogens belasten is enkel een kwestie van wil” (12/10/2016 - Apache)
  Hoe onmogelijk is het om de rijksten in ons land te laten bijdragen? Expert Michel Maus: "Het kan perfect, maar grote vermogens zijn invloedrijk."
  [naar artikel]
 31. Nergens zoveel klimaatsubidies voor zware industrie als in Vlaanderen (06/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nergens in Europa krijgt de zware industrie een groter percentage klimaatsubsidies om energiekosten te compenseren dan in Vlaanderen. In 2019 lag de “indirecte compensatie” op 48 procent, hoewel Europa maximaal 25 procent adviseert. Dat schrijft De Morgen donderdag.
  [naar artikel]
 32. “Niet dezelfde fout maken als bij belasting op arbeid” (26/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Als het van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) afhangt, wordt de vennootschapsbelasting tegen het jaar 2020 verlaagd naar 20 procent. Om die operatie te financieren, ligt onder meer het optrekken van de roerende voorheffing naar 30 procent op tafel. “Daarmee behoort de belasting op beleggingsinkomsten tot de hoogste van Europa”, vindt Sven Sterckx, voorzitter van de Vlaamse Federatie van Beleggers.
  [naar artikel]
 33. In Spanje stijgt de dodentol sneller dan in Italië: wat is er aan de hand? (24/03/2020 - De Morgen)
  In Spanje zijn er gisteren 462 nieuwe doden gemeld, waardoor de tol van het coronavirus daar op 2.182 komt te staan. Dat is het derde hoogste cijfer ter wereld en de sterfte blijkt in Spanje zelfs sneller dan in Italië te gaan.
  [naar artikel]
 34. Warme bakker sluit maand de deuren door hoge energiekosten: “Het is pijnlijk maar het moet” (02/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een kleine warme bakker uit Edegem sluit een maand de deuren. Reden? De hoge energiekosten. “Ik word er nog emotioneel van als ik erover praat. Het moet om de hoge energiekosten te drukken. We kunnen geen beroep doen op de overheid, dus het moet zo.”
  [naar artikel]
 35. ‘Vermogens extra belasten is economische noodzaak' (12/12/2016 - De Tijd)
  15:38 Door nieuwe technologie neemt het belang van menselijke arbeid in onze economie af. Daarom moeten we vermogens meer gaan belasten, oordeelt de nieuwe linkse denktank Minerva.
  [naar artikel]
 36. In Spanje stijgt de dodentol sneller dan in Italië (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Spanje zijn er gisteren 462 nieuwe doden gemeld, waardoor de tol van het coronavirus daar op 2.182 komt te staan. Dat is het derde hoogste...
  [naar artikel]
 37. In Spanje stijgt de dodentol sneller dan in Italië: wat is er aan de hand? (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Spanje zijn er gisteren 462 nieuwe doden gemeld, waardoor de tol van het coronavirus daar op 2.182 komt te staan. Dat is het derde hoogste...
  [naar artikel]
 38. Spanje meldt 838 nieuwe coronadoden: hoogste aantal tot dusver (29/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Spanje zijn de voorbije 24 uur liefst 838 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is alweer een nieuw record, nadat zaterdag...
  [naar artikel]
 39. [VIDEO] - Temmerman raadt parlement aan om naar deredactie.be te surfen (17/10/2016 - De Redactie)
  Tijdens het debat over de beleidsverklaring is het ook gegaan over een belasting op vermogens. Volgens Karin Temmerman (SP.A) wordt in ons land vermogen nauwelijks belast. Ze wijst hiervoor naar de fact check op deredactie.be. U kan deze fact check HIER vinden.
  [naar artikel]
 40. OPROEP. Slaan jullie ook de handen in elkaar om de oplopende energiekosten te drukken? (01/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Sint Lievens Houtem wil zijn publieke gebouwen openstellen voor wie tijdens de winter wil telewerken. Zo wil de gemeente zijn inwoners die thuis aan de slag zijn, helpen om de hoogoplopende energiekosten te drukken.
  [naar artikel]
 41. “Twaalf huizen in thuisland maar toch uitkering bij ons” (27/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Antwerpse OCMW wil privébedrijven inschakelen om na te gaan of leefloontrekkers vermogens hebben in het buitenland. In Nederland werden zulke bedrijven al zo’n vijftien jaar geleden geïntroduceerd. “Bij vier tot zes op de tien personen die we onderzoeken, vinden we effectief buitenlandse vermogens”, klinkt het bij Soza Xpert.
  [naar artikel]
 42. “Twaalf huizen in thuisland maar toch uitkering bij ons” (27/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse OCMW wil privébedrijven inschakelen om na te gaan of leefloontrekkers vermogens hebben in het buitenland. In Nederland werden zulke bedrijven al zo’n vijftien jaar geleden geïntroduceerd. “Bij vier tot zes op de tien personen die we onderzoeken, vinden we effectief buitenlandse vermogens”, klinkt het bij Soza Xpert.
  [naar artikel]
 43. Belasting op biljart en tafelvoetbal verdwijnt (03/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf 2019 verdwijnt de belasting op speeltoestellen zoals tafelvoetbal, biljart, flipperkast en jukebox. De belasting op echte goktoestellen zoals Bingo stijgt dan weer van 3.570 euro naar 4.000 euro. “Een belasting op behendigheidsspelen zoals biljart of tafelvoetbal is nergens voor nodig. Ze kost bovendien meer dan ze opbrengt”, argumenteert Vlaams minister van Financiën en Begroting Bart Tommelein (Open Vld) in een mededeling. Hij heeft een voorontwerp van decreet klaar dat de de belasting op kansspelen en speeltoestellen hervormt.
  [naar artikel]
 44. Belasting op biljart en tafelvoetbal verdwijnt (03/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf 2019 verdwijnt de belasting op speeltoestellen zoals tafelvoetbal, biljart, flipperkast en jukebox. De belasting op echte goktoestellen zoals Bingo stijgt dan weer van 3.570 euro naar 4.000 euro. “Een belasting op behendigheidsspelen zoals biljart of tafelvoetbal is nergens voor nodig. Ze kost bovendien meer dan ze opbrengt”, argumenteert Vlaams minister van Financiën en Begroting Bart Tommelein (Open Vld) in een mededeling. Hij heeft een voorontwerp van decreet klaar dat de de belasting op kansspelen en speeltoestellen hervormt.
  [naar artikel]
 45. Beurstaks levert bijna 300 miljoen op, hoogste opbrengst sinds 2000 (14/02/2018 - VRT NWS)
  De beurstaks, een belasting op de aan- en verkoop van aandelen en obligaties, heeft vorig jaar 289,9 miljoen euro opgebracht voor de schatkist. Dat schrijft De Tijd. Het gaat om de hoogste opbrengst sinds 2000.
  [naar artikel]
 46. Mechels stadsbestuur maakt belofte om ontbossing te compenseren nog niet waar: extra maatregelen op til (28/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het stadsbestuur bekijkt samen met natuurverenigingen om bos of bomen die gekapt worden in de toekomst zo veel mogelijk in Mechelen te compenseren. In de lus van de R6 lukt dat nog niet. Enkele van de pistes die de stad bewandelt, zijn de verwerving van gronden, groepsaankoop van bomen en de oprichting van een fonds om gekapte bomen op privéterrein te compenseren.
  [naar artikel]
 47. "Regering rijdt opnieuw voor vermogens en werkgevers" (15/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Nog maar eens laat de regering de balans overhellen in het voordeel van vermogens en werkgevers. Werknemers en sociaal verzekerden betalen
  [naar artikel]
 48. Compleet verouderd, maar nog steeds geïnd: belasting op drijfkracht (14/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een belasting op het elektriciteitsverbruik van bedrijven is een valabel alternatief voor de verouderde belasting op drijfkracht. Volgens specialist fiscaal recht Thomas De Jonckheere van de Universiteit Antwerpen kan een gemeente met een heffing op het stroomverbruik ook ecologische doelstellingen nastreven.
  [naar artikel]
 49. “Ecocheques doen energiekosten tot 16 miljoen euro dalen” (22/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Door aankopen met ecocheques besparen 1,7 miljoen Belgische gebruikers samen tot 15,70 miljoen euro aan energiekosten per jaar. “Een verstrenging en uitbreiding van het systeem zal positieve effecten hebben op het milieu”, zegt professor Wim Marneffe (UHasselt).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy