De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Is het niet een tikje cynisch om op het moment dat de kinderopvang verzuipt uit te pakken met papieren slingers?

De Morgen

22/09/2022 - 21:03


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wat is er loos met de Vlaamse regering? (20/11/2021 - De Morgen)
  Vlaanderen heeft een coalitie die min of meer gevormd is naar het eigen evenbeeld: tikje rechts, tikje liberaal, tikje conservatief. Toch toont het rapport tot dusver teleurstellende resultaten. Jan Jambon dreigt er het symbool van te worden.
  [naar artikel]
 2. Theo Francken openhartig: “De dag dat ik cynisch word, stop ik ermee” (20/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een strak en efficiënt migratiebeleid: Theo Francken (N-VA) lijkt er zijn levenswerk van te maken. Asielzoekers opvang bieden, economische migranten tegenhouden en illegalen uitzetten, dat zijn de drie prioriteiten van de man uit Lubbeek. Al legt hij de klemtoon in zijn communicatie net dat tikje meer op de twee laatste taken. Weinig politici worden zoals hij zowel verguisd als aanbeden. Vorige week kreeg zijn masterplan groen licht binnen de regering. Een goed moment om een balans op te maken.
  [naar artikel]
 3. Waar wacht u op, Vlaamse regering, om de crisis in de kinderopvang aan te pakken?  (23/09/2022 - VRT NWS)
  Onderzoekers Jochen Devlieghere en Michel Vandenbroeck vragen zich af waar de Vlaamse regering op wacht om de crisis in de kinderopvang aan te pakken. De oorzaken en de oplossingen zijn bekend, zo vinden ze. Wat is het probleem en wat zijn de oplossingen?
  [naar artikel]
 4. Extra personeel om wantoestanden bij kinderopvang aan te pakken, te weinig volgens oppositie (23/11/2022 - VRT NWS)
  De dienst van het Agentschap Opgroeien die mee toezicht houdt op de kinderopvang krijgt maar een deel van het extra personeel dat gevraagd was om de wantoestanden in de kinderdagverblijven aan te pakken. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) pareert de kritiek en benadrukt dat er heel wat extra inspecteurs bijkomen. "Dat zijn mensen die ook effectief langsgaan in de kinderdagverblijven."
  [naar artikel]
 5. Van het aura van ‘sterke Jan’ waarmee Jambon de Vlaamse regering binnenstapte, blijft nog weinig over (20/11/2021 - De Morgen)
  Vlaanderen heeft een coalitie die min of meer gevormd is naar het eigen evenbeeld: tikje rechts, tikje liberaal, tikje conservatief. Toch toont het rapport tot dusver teleurstellende resultaten. Jan Jambon dreigt er het symbool van te worden.
  [naar artikel]
 6. Leo Van Loo, de man die problemen in kinderopvang moet aanpakken: "Vertrouwen in de sector moet hersteld worden" (15/03/2022 - VRT NWS)
  Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft Leo Van Loo aangesteld als opdrachthouder voor de kinderopvang. Na de wantoestanden in verschillende kinderdagverblijven moet Van Loo helpen om de problemen in de sector aan te pakken. "Het is de bedoeling om het vertrouwen in de kinderopvang te herstellen", zegt Van Loo zelf.
  [naar artikel]
 7. Extra plekken in crèches betalen in ruil voor fiscaal voordeel: Vlaanderen kijkt naar bedrijven om crisis in kinderopvang aan te pakken (21/09/2023 - Het Nieuwsblad)
  Om de crisis in de kinderopvang aan te pakken, kijkt de Vlaamse regering ook naar bedrijven. Er ligt een plan op tafel waarbij zij extra opvangplaatsen voor hun werknemers kunnen bekostigen in ruil voor fiscaal voordelige maatregelen.
  [naar artikel]
 8. 107 Zelzaatse kinderen niet naar school tot aan herfstvakantie, door 2 besmettingen bij kinderopvang (22/10/2020 - VRT NWS)
  In Zelzate mogen 107 kinderen tot aan de herfstvakantie niet naar school, nadat 2 begeleiders uit de gemeentelijke kinderopvang besmet zijn met het corona-virus. Ook de 28 andere personeelsleden en 6 stagiairs van de kinderopvang moeten in quarantaine, dus blijft de kinderopvang tijdelijk gesloten.
  [naar artikel]
 9. Huiszoekingsbevel om sans-papiers op te pakken: onderzoeksrechters zijn tegen (23/01/2018 - Knack)
  De Kamercommissie Binnenlandse Zaken stemt dinsdag over een wetsontwerp dat groen licht geeft voor huiszoekingen met als doel vreemdelingen zonder papieren op te pakken.
  [naar artikel]
 10. Crisis in de kinderopvang, hoe geraken we hieruit? (10/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sinds er in februari dit jaar een baby overleed in een kinderdagverblijf is de kinderopvang niet meer uit de actualiteit weg te branden. Waar staan we nu? En misschien nog een belangrijkere vraag: kan je als ouder nog vertrouwen hebben in de kinderopvang?
  [naar artikel]
 11. Hulp bij zoektocht naar kinderopvang (22/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er komt in Zonhoven een zogenaamd Lokaal Loket Kinderopvang (LLK). Het LLK informeert ouders over het aanbod aan kinderopvang en ondersteunt indien nodig bij de zoektocht naar kinderopvang.
  [naar artikel]
 12. Nieuw registratiesysteem voor kinderopvang (25/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf nu stappen kinderopvang Holder de Bolder uit Gerdingen, kinderopvang Pinoccio uit Beek en kinderopvang ‘t Ittertuintje uit Opitter over naar een nieuw gezamenlijk online registratiesysteem: Kwandoo. Ook de vakantieopvang zal via dit systeem verlopen.
  [naar artikel]
 13. ONZE OPINIE. Bespaar ons die interne gevechten, CD&V. Kom nu met een actieplan, als gezinspartij (29/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Kijk naar Wouter Beke (CD&V). In zijn verschroeiende queeste om de kinderopvang in Vlaanderen aan te pakken, zag hij plots het licht branden. Beperk het ouderschapsverlof tot drie jaar, of de eerste duizend dagen van het kind. Wouter Beke moet bergop vechten om de kinderopvang aan te pakken, maar bespaar ons dergelijke lapmiddeltjes. Als die eerste duizend dagen zo belangrijk zijn, dan is drie weken vaderschapsverlof alvast veel te weinig.
  [naar artikel]
 14. Steeds meer moslims vieren Suikerfeest met slingers en ballonnen: “Net zoals bij Kerstmis” (20/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Voor de Eid El-Fitr of het Suikerfeest versieren moslims nu ook steeds vaker hun woning. Met bedrukte slingers, tafelkleden en stickers, lichtjes en ballonnen vieren ze het einde van de ramadan.
  [naar artikel]
 15. Groen trekt aan alarmbel over "crisis in de kinderopvang" (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Oppositiepartij Groen luidt de alarmbel over de situatie in de Vlaamse kinderopvang. Volgens parlementslid Celia Groothedde is de sector in crisis en moet de Vlaamse regering dringend bijsturen. Dat minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) nu ook kinderbegeleiders wil inschakelen in de kleuterklas, is misschien goed voor de kleuterscholen. "Maar voor de kinderopvang kon dit op geen slechter moment komen", zegt Groothedde.
  [naar artikel]
 16. Bewakingscamera nog maar net geïnstalleerd in kinderopvang, maar filmt al meteen schokkend tafereel (07/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een verzorgster uit een kinderopvang in het Amerikaanse Delaware County is gearresteerd nadat een bewakingscamera een vreselijk moment kon filmen. De video laat zien hoe de vrouw met opzet een vierjarig meisje van een trap duwt.
  [naar artikel]
 17. Onderzoeksrechters: 'Huiszoekingsbevel om sans-papiers op te pakken gaat te ver' (23/01/2018 - De Standaard)
  De onderzoeksrechters geven de parlementsleden vandaag een negatief advies over een wetsontwerp dat het mogelijk moet maken om mensen zonder papieren bij hen thuis of in de woning ‘van een derde’ op te pakken met een huiszoekingsbevel.
  [naar artikel]
 18. Vanaf 6 december kan je in Zutendaal online zoeken naar kinderopvang (02/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Huis van het Kind lanceert op dinsdag 6 december een digitaal loket kinderopvang. Dankzij deze tool kunnen ouders en aanbieders van kinderopvang meteen met elkaar in digitaal gesprek gaan. Op die manier wordt het vinden van kinderopvang veel makkelijker.
  [naar artikel]
 19. Agentschap Opvoeden schorst vergunning van kinderopvang Rheia in Heverlee: "Ernstige tekorten vastgesteld" (09/09/2022 - VRT NWS)
  Het Agentschap Opgroeien schorst de vergunning van kinderopvang Rheia in Heverlee, bij Leuven. De schorsing betekent dat de kinderopvang vanaf 12 september 2022 gesloten is en dat ouders en hun kinderen er niet langer terechtkunnen voor kinderopvang.
  [naar artikel]
 20. Kinderopvang na corona: 'Kinderen afgeven aan de deur van de crèche, dat mogen we niet normaal vinden' (14/06/2020 - Knack)
  De hele coronacrisis lang is de kinderopvang aan het werk gebleven. Met respect voor de coronamaatregelen, al raken sommige daarvan aan de essentie van de opvang. 'Ik hoop dat we snel weer ouders mogen binnenlaten. We willen niet terug naar de kinderopvang van de jaren 70.'
  [naar artikel]
 21. Ruim 1 op 4 Vlaamse werknemers verzuipt in zijn of haar werk: hoe signaleer je dat aan je baas? (11/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 1 werknemer op 4 heeft meer werk op de plank liggen dan hij of zij goed kan afwerken. Dat blijkt uit een studie van UGent rond het welzijn van de Vlaamse werknemer. Wat kun je doen als je ‘verzuipt’ en zo de nodige stress ervaart? Hoe signaleer je dat tijdig bij je baas, zonder daarbij schrik te hebben van een mogelijke onaangename reactie? Jobat.be zet je op weg.
  [naar artikel]
 22. Kinderopvang breidt uit (13/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Goed nieuws voor Breese gezinnen die een beroep doen op kinderopvang: het Wiekersnestje in de Sint-Jacobstraat wordt helemaal vernieuwd en breidt zelfs uit. Op korte termijn zal ook de kinderopvang op de Gerkenberg naar het Wiekersnestje verhuizen. Op die manier wordt alle stedelijke kinderopvang op één locatie ondergebracht.
  [naar artikel]
 23. Uitbaatster van crèche 't Sloeberhuisje stopt met kinderopvang (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De uitbaatster van de crèche ‘t Sloeberhuisje in de Gentse deelgemeente Mariakerke, waar een meisje van zes maanden oud levensgevaarlijk gewond raakte en later in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleed, stopt met haar kinderopvang. Dat zegt haar advocaat Han Vervenne, die stelt dat de vrouw niet aanwezig was op het moment van de feiten.
  [naar artikel]
 24. Vrouwen brengen getuigenissen over kinderopvangproblematiek naar Jambon: “Onze sector draagt de samenleving” (22/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Aan het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon heeft een delegatie van vrouwenbewegingen en het Crisiskabinet Kinderopvang donderdag meer dan 2.400 getuigenissen over gebrekkige kinderopvang afgegeven. Onder de noemer #redonzekinderopvang vragen ze om de problematiek prioritair aan te pakken. De getuigenissen worden intussen voorgelezen via YouTube.
  [naar artikel]
 25. Het is Gouden Week in Japan en overal hangen gekleurde karpers in de lucht (03/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie op dit moment door Japan reist, zal zich er ongetwijfeld al over verbaasd hebben. Overal deinen vrolijke slingers in de wind, met uit
  [naar artikel]
 26. Leerlingen van De Startbaan vieren carnaval zonder slingers en confetti (20/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De 300 leerlingen van basisschool De Startbaan trokken vrijdag in een kleurrijke carnavalsoptocht door de straten van Lanklaar. Om de straten proper te houden, gebeurde dat zonder confetti en slingers. Ouders en grootouders mochten niet meelopen in de optocht. “Zo is de carnavalsstoet echt een feest voor de kinderen”, zo klinkt het op de school. Langs de omloop mochten de familieleden natuurlijk wel komen kijken naar de kleurrijke stoet.
  [naar artikel]
 27. K3 heeft record op YouTube te pakken: 30 miljoen views voor ‘10.000 luchtballonnen’ (06/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De slingers hangen uit bij de meiden van K3. Hun hitsingle 10.000 luchtballonnen werd op YouTube meer dan 30 miljoen keer bekeken, een record...
  [naar artikel]
 28. Kinderopvang verwelkomt meer kinderen vanaf maandag (30/04/2020 - De Standaard)
  Er zullen vanaf maandag meer kinderen welkom zijn in de kinderopvang. De kinderopvanginitiatieven krijgen op dit eigenste moment een draaiboek van de Vlaamse overheid over hoe ze dat moeten aanpakken.
  [naar artikel]
 29. Bye bye papieren ticket (13/04/2019 - De Morgen)
  Het papieren treinkaartje is niet meer in Nederland. En dat is triest nieuws voor wie ze bijhoudt. Want dat aan elk ticket een herinnering kleeft, weet al wie zijn papieren memorabilia koestert. 'Ik was 18, had net een lief, en schreef al zijn sms'en over in een boekje.'
  [naar artikel]
 30. Uitbaatster van crèche ‘t Sloeberhuisje stopt met kinderopvang (21/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De uitbaatster van de crèche ‘t Sloeberhuisje in de Gentse deelgemeente Mariakerke, waar een meisje van zes maanden oud levensgevaarlijk gewond raakte en later in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleed, stopt met kinderopvang. Dat zegt haar advocaat Han Vervenne, die stelt dat de vrouw niet aanwezig was op het moment van de feiten.
  [naar artikel]
 31. Kinderopvang tijdens paasvakantie in alle scholen van Bilzen (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Bilzerse schooldirecties, leerkrachten en begeleiders van kinderopvang hebben een bijzondere regeling getroffen voor de kinderopvang in de paasvakantie. “Alle vestigingen van stedelijke voor- en naschoolse kinderopvang Domino blijven open. Hetzelfde geldt voor de opvanginitiatieven van de scholen in de verschillende deelgemeenten en het centrum, en dat zowel voor, tijdens als na de gebruikelijke lesuren”, verduidelijkt schepen van kinderopvang, Griet Mebis.
  [naar artikel]
 32. Kinderopvang Tinker-Bell viert zot carnavalsfeestje (15/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Carnaval werd dit jaar op vele plekken een feest in mineur, maar niet bij Ferm kinderopvang. Bij kinderopvang Tinker-Bell in Rekem werd er een zot feestje gevierd.
  [naar artikel]
 33. Uitbaatster van crèche waar baby overleed stopt met kinderopvang (21/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  De uitbaatster van de crèche ‘t Sloeberhuisje in de Gentse deelgemeente Mariakerke, waar een meisje van zes maanden oud levensgevaarlijk gewond raakte en later in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleed, stopt met kinderopvang. Dat zegt haar advocaat Han Vervenne, die stelt dat de vrouw niet aanwezig was op het moment van de feiten.
  [naar artikel]
 34. Uitbaatster van crèche waar baby overleed stopt met kinderopvang (21/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De uitbaatster van de crèche ‘t Sloeberhuisje in de Gentse deelgemeente Mariakerke, waar een meisje van zes maanden oud levensgevaarlijk gewond raakte en later in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleed, stopt met kinderopvang. Dat zegt haar advocaat Han Vervenne, die stelt dat de vrouw niet aanwezig was op het moment van de feiten.
  [naar artikel]
 35. Ikea stopt met papieren catalogus (07/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ikea gaat niet langer een papieren catalogus uitbrengen. Dat heeft de Zweedse meubelreus maandag bekendgemaakt. Een papieren versie past niet langer in de hedendaagse digitale wereld, klinkt het.
  [naar artikel]
 36. Ikea stopt met papieren catalogus (07/12/2020 - De Morgen)
  Ikea gaat niet langer een papieren catalogus uitbrengen. Dat heeft de Zweedse meubelreus vandaag bekendgemaakt. Een papieren versie past niet langer in de hedendaagse digitale wereld, klinkt het.
  [naar artikel]
 37. Ikea stopt met papieren catalogus (07/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Ikea gaat niet langer een papieren catalogus uitbrengen. Dat heeft de Zweedse meubelreus maandag bekendgemaakt. Een papieren versie past niet langer in de hedendaagse digitale wereld, klinkt het.
  [naar artikel]
 38. Ikea stopt met papieren catalogus (07/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ikea gaat niet langer een papieren catalogus uitbrengen. Dat heeft de Zweedse meubelreus maandag bekendgemaakt. Een papieren versie past niet langer in de hedendaagse digitale wereld, klinkt het.
  [naar artikel]
 39. Sector van kinderopvang wil gehoord worden bij coronabeslissingen (27/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De sector van de kinderopvang vraagt om mee aan tafel te mogen zitten met andere actoren. Dat stelt Mentes vzw, een ondersteuningsnetwerk van kinderopvang vandaag in een persbericht.
  [naar artikel]
 40. Federatie Kinderopvang wil heropwaardering van de sector en vraagt meer middelen (25/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Federatie Kinderopvang, het door Unizo opgerichte netwerk van kinderopvanginitiatieven, pleit voor een heropwaardering van de kinderopvang. Het imago van de sector staat onder druk. Om kwaliteitsvolle kinderopvang te bieden, moeten de budgetten sneller omhoog en moet het personeel ook een betere opleiding en verloning krijgen.
  [naar artikel]
 41. Brand in kleuterschool en kinderopvang in Laken (23/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In een kleuterschool en kinderopvang in de Brusselse deelgemeente Laken heeft vrijdagochtend een brand gewoed. Daarbij vielen geen gewonden. De materiële schade bleef ook beperkt maar het schoolgebouw is op dit moment onbruikbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.
  [naar artikel]
 42. Vijftigste auto rijdt zich kapot op berucht horrorpaaltje in Nederlandse stad, buurtbewoners hangen slingers op (08/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een inzinkbaar paaltje dat inmiddels beroemd en berucht is in de Nederlandse stad Den Haag en omstreken, heeft zijn 50ste ongeluk met een voertuig te verduren gekregen. Omwonenden hingen prompt slingers op om de speciale ‘mijlpaal’ te vieren. Het nieuws van het Hollandse horrorpaaltje bereikte intussen zelfs autonieuwswebsites in de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 43. Volstaat extra geld om crisis in kinderopvang aan te pakken? "Belangrijke stap, maar nog veel werk" (25/09/2023 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering investeert jaarlijks 270 miljoen euro extra in de kinderopvang. Het was de belangrijkste maatregel die minister-president Jan Jambon (N-VA) aankondigde tijdens de Septemberverklaring. De sector verkeert al maanden in crisis en krijgt nu extra geld. Zal dat genoeg zijn om de crisis te bezweren?
  [naar artikel]
 44. ONZE OPINIE. “De dag dat de PS de regering laat vallen over illegale hongerstakers, danst Vlaams Belang de polonaise” (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de Brusselse Begijnhofkerk gaat het van kwaad naar erger met enkele honderden hongerstakers. “Het zijn pionnen in een uiterst cynisch, politiek spektakel”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Want vergis u niet, deze protestactie is geen geïmproviseerd hersenspinsel van mensen zonder papieren, het is georchestreerd door professionals.”
  [naar artikel]
 45. Eerste EU-top zonder Britten (16/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het gastland voor deze top is Slovakije, dat op dit moment de voorzitter is van de Europese Unie. "Best cynisch, want premier Robert Fico staat
  [naar artikel]
 46. Na #rozevod: “Papieren rijbewijs vernieuwen is niet nodig” (16/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Houders van een papieren rijbewijs die niet meer lijken op de foto op zijn of haar rijbewijs lopen het risico een boete te krijgen, zo raakte maandag bekend. Maar toch is het niet nodig je papieren rijbewijs zomaar te laten vernieuwen, aldus de FOD Mobiliteit en Vervoer.
  [naar artikel]
 47. Na #rozevod: “Papieren rijbewijs vernieuwen is niet nodig” (16/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Houders van een papieren rijbewijs die niet meer lijken op de foto op zijn of haar rijbewijs lopen het risico een boete te krijgen, zo raakte maandag bekend. Maar toch is het niet nodig je papieren rijbewijs zomaar te laten vernieuwen, aldus de FOD Mobiliteit en Vervoer.
  [naar artikel]
 48. ONZE OPINIE. “De werkloosheidsuitkering in de tijd beperken klinkt goed, maar het is een doodgeboren kind en het haalt ons niet uit de rode cijfers” (06/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “CD&V ziet plots het licht en wil de werkloosheidsuitkering beperken in de tijd terwijl ze dat in de vorige regering zelf tegenhield. Dat de partij dat nu oppert, is een tikje cynisch”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Niet omdat er geen goede redenen zijn om dat debat te voeren, wel omdat ze gegarandeerd op links verzet stoot. Dan activeert Sammy Mahdi beter Jo Brouns die in Vlaanderen enkele sleutels in handen heeft.”
  [naar artikel]
 49. Bij deze school in Brugge lopen kinderopvang en  kleuterschool in elkaar over: zo werkt het (13/04/2023 - VRT NWS)
  Voor onder andere het personeelstekort in de kinderopvang zien experten een oplossing door kinderopvang en kleuteronderwijs meer te laten samenwerken. Momenteel lopen er in ons land al twaalf proefprojecten daarrond, waarvan een in Brugge. Oppositiepartij Vooruit stelt alvast voor om kinderopvang toe te voegen aan de taken van de minister van Onderwijs.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy