Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
09:37 uur

De Orbanisering van Europa, made in Italië

De Tijd

22/09/2022 - 21:27

21:14 Na Zweden krijgt volgend weekend ook Italië een extreemrechtse regering. Europa houdt de adem in. Hoe groot wordt de chaos in de kwetsbare derde grootste economie van de eurozone? Kalft de kritiek op ...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Italië kreunt onder hittegolf: op Sicilië is 48,8 graden gemeten, mogelijk hoogste temperatuur ooit in Europa (11/08/2021 - VRT NWS)
  Zuid-Europa blijft kreunen onder de hitte. Italië beleeft de heetste week van de zomer, met temperaturen die oplopen tot ver boven 40 graden. In de Siciliaanse stad Siracusa is vanmiddag 48,8 graden gemeten. Als deze waarde in de officiële statistieken wordt opgenomen, gaat het om de hoogste temperatuur ooit gemeten in Europa. Sicilië, maar ook Zuid-Italië en Griekenland kampen ook nog altijd met bosbranden. In de Zuid-Italiaanse regio Calabrië is een man om het leven gekomen.
  [naar artikel]
 2. Von der Leyen biedt Italië excuses van Europa aan (16/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft Italië excuses aangeboden omdat Europa te laat reageerde toen Italië in februari als eerste...
  [naar artikel]
 3. Von der Leyen biedt Italië excuses van Europa aan over aanpak coronacrisis (16/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft Italië excuses aangeboden omdat Europa te laat reageerde toen Italië in februari als eerste...
  [naar artikel]
 4. Hevige regenval teistert nu ook Noord-Italië en zorgt voor nieuwe overstromingen in Europa (28/07/2021 - De Morgen)
  Na het zware noodweer in Centraal-Europa is nu ook Noord-Italië getroffen door hevige regenval. In de omgeving van het Comomeer veranderden straten in rivieren met kolkende modderstromen die alles op hun pad meesleuren.
  [naar artikel]
 5. Hier haal je de beste pizza van Europa (Nee, het is niet in Italië) (04/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ieder jaar onthult de 50toppizza-site haar beroemde ranglijst van de 50 beste pizzeria’s van Europa. De beste pizzazaak ligt verrassend genoeg niet in Italië, maar in Parijs. Ook ons land kon een plek in de top tien wegkapen.
  [naar artikel]
 6. Katapulteert Italië Europa terug naar de eurocrisis? (23/07/2022 - De Tijd)
  02:05 Een zwalpend Italië en een Europese Centrale Bank (ECB) die diep in haar gereedschapskist tastte om de crisis te bezweren, riepen deze week herinneringen op aan de eurocrisis van tien jaar geleden. Ee...
  [naar artikel]
 7. Bosbranden teisteren Zuid-Europa: aanhoudende hitte eist tol in Turkije, Griekenland en Italië (02/08/2021 - De Morgen)
  Nooit geziene natuurbranden teisteren het zuiden van Europa. In Turkije eiste het vuur zeker acht levens. Ook in Griekenland en Italië wordt met man en macht geprobeerd de vlammen onder controle te krijgen. ‘Dit is een stevige waarschuwing’, concludeert Patricia Espinosa, topvrouw van het VN-klimaatverdrag.
  [naar artikel]
 8. Israëlische Hooggerechtshof laat 6-jarige jongen die als enige kabelbaandrama overleefde, naar Italië terugkeren (29/11/2021 - VRT NWS)
  De 6-jarige jongen die in mei als enige de ramp met een kabelbaan in het noorden van Italië heeft overleefd, zal binnen de twee weken naar Italië terugkeren. Een grootvader had hem in september na een bezoek aan Italië naar Israël meegenomen. Het Israëlische Hooggerechtshof heeft nu beslist dat de jongen in Italië thuishoort.
  [naar artikel]
 9. Sloveense minister stapt zelf op: “We willen geen orbanisering van de staat" (18/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Sloveense minister van Volksgezondheid is opgestapt. Tomaz Gantar hekelt de "orbanisering" van het land onder het mom van de strijd tegen het coronavirus. Het lid van de Democratische Partij van Gepensioneerden (DeSUS) beschuldigt de populistische premier Janez Jansa ervan de strijd tegen de epidemie te gebruiken om de oppositie te verzwakken.
  [naar artikel]
 10. Goed nieuws voor de Red Flames: Italië en IJsland laten punten liggen door gelijkspel (14/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Italië en IJsland hebben donderdagavond op het EK vrouwenvoetbal in Engeland op de tweede speeldag van groep D 1-1 gelijkgespeeld. Italië blijft zo in de running voor een plaats in de kwartfinales. Het moet dan wel winnen van België.
  [naar artikel]
 11. Italië voert coronapasverplichting voor alle werknemers in (17/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Italië voert coronapasverplichting voor alle werknemers in Italië gaat vanaf volgende maand eisen dat alle Italiaanse werknemers een geldig coronapaspoort hebben. De regering van premier Mario Draghi verwerkelijkt hiermee één van de strengste beleidsmaatregelen inzake vaccinatie in Europa. Tijdens een kabinetsvergadering op donderdag werd de maatregel goedgekeurd. De regel geldt voor alle werknemers in de openbare en de particuliere sector en gaat […] Lees dit artikel: Italië voert coronapasverplichting voor alle werknemers in
  [naar artikel]
 12. Brazilië en Italië spelen vrouwenfinale Nations League volleybal (16/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Brazilië en Italië spelen de finale van de Nations League volley voor vrouwenteams. Brazilië versloeg zaterdag in de halve finales in het Turkse Ankara, waar de knock-outfase op het programma staat, Servië met 1-3 (25-14, 18-25, 24-26 en 19-25). Italië greep een finaleticket ten koste van Turkije en haalde het met 0-3 (18-25, 26-28 en 22-25). De finale en wedstrijd om het brons volgen zondag.
  [naar artikel]
 13. België verstrengt opnieuw reisadviezen: ook Frankrijk en Italië kleuren steeds roder (20/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Buitenlandse Zaken heeft haar reisadviezen nog maar eens aangescherpt. Het grootste deel van Europa was al rood ingekleurd en nu beginnen ook de laatste bastions die nog standhielden te wankelen. Zo gaan grote delen van Frankrijk vandaag van oranje naar rood. En ook in buurland Italië deint de rode vlek verder uit.
  [naar artikel]
 14. Ontketenen verkiezingen in Italië een nieuwe eurocrisis? (13/09/2022 - Express)
  Italië trekt op 25 september naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Giorgia Meloni van de postfascistische partij Fratelli d’Italia (Broeders van Italië) is torenhoog favoriet om de volgende premier te worden. De stembusslag valt in een periode van financiële zenuwachtigheid: de stijgende Italiaanse rente toont aan dat de markten zich weer zorgen […]
  [naar artikel]
 15. Luchtvaartstakingen in Italië en Frankrijk zorgen voor chaos (08/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een staking van de luchtverkeersleiding in Italië heeft woensdag verspreid over Europa voor afgelaste vluchten gezorgd. Ook van en naar Brussels Airport werden vluchten geschrapt. In Frankrijk zijn er zowel vandaag als morgen stakingen op luchthavens in Parijs.
  [naar artikel]
 16. Ook in Noord-Italië nu zware overstromingen door hevige regenval (28/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Noodweer blijft Europa teisteren. Nadat eerder ons land, Duitsland en Oostenrijk getroffen werden door zware regenbuien, wordt nu ook Noord-Italië overspoeld. Aan het Comomeer veranderen straten in rivieren en spoelen wagens zomaar weg.
  [naar artikel]
 17. 6-jarig jongetje dat als enige kabelbaandrama overleefde, moet naar Italië teruggebracht worden (25/10/2021 - VRT NWS)
  Een 6-jarig jongetje dat in mei als enige de ramp met een kabelbaan in het noorden van Italië heeft overleefd, moet naar Italië teruggebracht worden. Dat heeft een Israëlische rechtbank beslist. Een grootvader had hem vorige maand na een bezoek aan Italië naar Israël meegenomen.
  [naar artikel]
 18. Italië onderzoekt ‘ontvoering’ van 6-jarige jongen die kabelbaanongeluk overleefde (13/09/2021 - De Morgen)
  De zesjarige Eitan Biran is de enige overlever van het dodelijke kabelbaanongeluk in Noord-Italië in mei, waarbij 14 doden vielen. Hij verloor die dag zijn ouders, broer en overgrootouders. Vandaag staat Eitan centraal in een bittere voogdijstrijd tussen zijn familie in Italië en in Israël.
  [naar artikel]
 19. Almaar meer rode reisbestemmingen: Frankrijk vrijwel volledig rood, in Italië twee regio’s erbij (15/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De FOD Buitenlandse Zaken heeft zondag de nieuwe reisadviezen gepubliceerd. De Europese coronakaart kleurt opnieuw wat roder. Vrijwel heel Frankrijk kleurt rood, ook in het noorden en oosten van Europa stijgen de cijfers. In Italië gaan Calabrië en Basilicata van oranje naar rood.
  [naar artikel]
 20. OVERZICHT. Besmettingscijfers bereiken recordhoogtes in Verenigd Koninkrijk, Italië en Denemarken door oprukkende omikronvariant (24/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De omikronvariant slaat hard toe in Europa. Niet alleen in België, maar ook in andere landen wint de nieuwe variant aan kracht. En dat laat zich onder meer in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië merken in het aantal nieuwe besmettingen. Die klimmen tot ongeziene hoogtes. Een overzicht.
  [naar artikel]
 21. Italië roept opnieuw op om migranten binnen de EU te herverdelen (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Italië heeft opnieuw opgeroepen om migranten die in het zuiden van Europa aankomen te verdelen onder de verschillende lidstaten van de Europese Unie. Minister van Binnenlandse Zaken Luciana Lamorgese sprak daarover met eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson.
  [naar artikel]
 22. Mag Italië alsnog naar WK in Qatar dankzij blunder Ecuador? “Concreter dan jullie denken” (17/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Italië krijgt men steeds meer hoop dat er toch een deelname aan het WK in zit. Afgelopen maart was de klap voor de Azzurri gigantisch, nadat Noord-Macedonië de Italianen uitschakelde tijdens de kwalificatie. Door de situatie van Ecuador zit er nu misschien toch een WK-ticket in voor Italië.
  [naar artikel]
 23. Prošek versus Prosecco: Dreigende wijnoorlog tussen Kroatië en Italië (20/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Prošek versus Prosecco: Dreigende wijnoorlog tussen Kroatië en Italië De Kroatische wijn Prošek mag een dossier indienen om een beschermde oorsprongsbenaming te krijgen. Dat heeft de Europese Commissie recent gemeld. Die beslissing heeft echter in Italië tot grote verontwaardiging geleid. Daar wordt immers gevreesd dat de Kroatische concurrentie de markt voor de Italiaanse Prosecco zou kunnen ondermijnen. De dreigende wijnoorlog tussen Kroatië en Italië […] Lees dit artikel: Prošek versus Prosecco: Dreigende wijnoorlog tussen Kroatië en Italië
  [naar artikel]
 24. Alweer kraakt Europa’s eenheid onder corona: Italië, Ierland, Griekenland en Portugal wijzen Covid-pas naar prullenmand en voeren weer testen in, Frankrijk en Duitsland boos (17/12/2021 - Express)
  Europa leert maar niet bij in deze crisis. Alweer gooit een trosje landen de afspraken overboord, om eenzijdig PCR-testen verplicht te maken bij het reizen binnen de EU. Dinsdag voerde Italië dat zonder overleg in, tot verrassing van de andere lidstaten en de Europese Commissie. Een dag later zijn Griekenland, Portugal en Ierland gevolgd. Op […]
  [naar artikel]
 25. Italië breekt record, maar wint opnieuw niet na gemiste strafschop Jorginho - Duitsland en Spanje houden schietoefeningen (05/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Europees kampioen Italië mag een record bijschrijven. De Squadra is na vanavond de enige ploeg ooit die 36 matchen op een rij ongeslagen is. Toch won Italië opnieuw niet: het bleef op 0-0 steken in Zwitserland.
  [naar artikel]
 26. Rechtstreekse zeeroute van Turkije naar Italië steeds populairder bij mensensmokkelaars (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Griekse kustwacht maken smokkelaars vaker gebruik van de rechtstreekse zeeroute tussen Turkije en Italië om migranten en asielzoekers naar Europa te brengen. Dat schrijft de Griekse krant Kathimerini maandag.
  [naar artikel]
 27. Rechtstreekse zeeroute van Turkije naar Italië steeds populairder bij mensensmokkelaars (30/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Volgens de Griekse kustwacht maken smokkelaars vaker gebruik van de rechtstreekse zeeroute tussen Turkije en Italië om migranten en asielzoekers naar Europa te brengen. Dat schrijft de Griekse krant Kathimerini maandag.
  [naar artikel]
 28. De ‘Orbanisering’ van Slovenië draait haar culturele vrijheden de nek om (06/03/2021 - Express)
  Journalisten, geleerden en kunstenaars in Slovenië trekken al wekenlang aan de alarmbel: de culturele vrijheden van het land staan onder een ongekende druk. De drijvende kracht hierachter is de regering van premier Janez Janša, een populistische nationalist die sinds maart 2020 voor de derde keer aan het roer van de Sloveense overheid mag staan. Janša […] The post De ‘Orbanisering’ van Slovenië draait haar culturele vrijheden de nek om appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Komt de paus in 2018 naar de Ronde van Italië? (27/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de Giro volgend jaar niet in Italië, maar in Israël start is sinds eind vorige maand bekend. De officiële presentatie voor de editie van 2018...
  [naar artikel]
 30. Ciara blijft hard toeslaan in Europa: Britse wandelaar komt om, bejaarde vrouw (77) sterft in Italië (11/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een dode in Italië, een tweede dode in Groot-Brittannië en verkeersproblemen op Corsica: ook vandaag heeft de storm Ciara in delen van Europa...
  [naar artikel]
 31. Europees kampioen voetbal Italië wil Euro 2032 organiseren (08/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Italië heeft aangegeven host te willen zijn voor het Europees kampioenschap 2032. Dat maakte de Italiaanse Voetbalfederatie (FIGC) maandag bekend aan de UEFA. Normaal wilde Italië ook het EK in 2028 organiseren, maar het laat deze hoop nu vallen.
  [naar artikel]
 32. Italië roept opnieuw op tot de herverdeling van migranten in de EU (05/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Italië heeft opnieuw opgeroepen om migranten die in het zuiden van Europa aankomen te verdelen onder de verschillende lidstaten van de Europese Unie. Minister van Binnenlandse Zaken Luciana Lamorgese sprak daarover woensdag met eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson, meldt haar ministerie.
  [naar artikel]
 33. Noodweer gijzelt Europa: stormen en overvloedige sneeuw zorgen voor zware ravage, al minstens 10 doden in Italië (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zware onweders, stormen en sneeuwbuien houden grote delen van Europa in hun greep. Vooral Italië, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Kroatië...
  [naar artikel]
 34. Noodweer gijzelt Europa: stormen en overvloedige sneeuw zorgen voor zware ravage, al zeker 9 doden in Italië (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zware onweders, stormen en sneeuwbuien houden grote delen van Europa in hun greep. Vooral Italië, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Kroatië...
  [naar artikel]
 35. Make over voor Made in (14/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Made in, het businessplatform van mediagroep Mediahuis, wordt grondig vernieuwd. Made-in.be groepeert zeven afzonderlijke regio’s die samen heel Vlaanderen bestrijken.
  [naar artikel]
 36. Noodweer in Italië: tornado op Sicilië (05/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Italië kampt deze week met felle stormen. Sommige daarvan veroorzaken heel wat schade. In Catania, op het eiland Sicilië, werd een tornado gemeld.
  [naar artikel]
 37. Hoe duurzaam is Italië? (05/08/2022 - Express)
  Er gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid. Zeker niet alleen in Nederland of België. Sterker nog, er zijn meerdere landen waar we veel van kunnen leren. Dit keer: Italië. Wie aan landen denkt die het goede duurzame voorbeeld geven, denkt misschien niet meteen aan Italië. ‘De laars’ staat vooral bekend vanwege het lekkere eten, […]
  [naar artikel]
 38. Aantal slachtoffers voorbij de kaap van 25.000 in Italië (22/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het officiële dodental door de uitbraak van het coronavirus in Italië is de 25.000 voorbij. Italië heeft de voorbije 24 uur 437 nieuwe overlijdens...
  [naar artikel]
 39. België komt met strengere reisadviezen: groot deel van Europa kleurt opnieuw rood (05/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Buitenlandse Zaken heeft haar reisadviezen verstrengd. Vrijwel heel Europa kleurt nu rood, met uitzondering van Frankrijk, Italië en Portugal.
  [naar artikel]
 40. Rusland beperkt opnieuw gasleveringen aan Italië en Oostenrijk (11/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische gasproducent Gazprom gaat de gasleveringen naar Italië en Oostenrijk opnieuw beperken. Dat melden het Italiaanse energiebedrijf Eni en het Oostenrijkse OMV. In Italië wordt de toevoer met nog eens een derde verminderd, in Oostenrijk gaat het vandaag om een daling met 70 procent.
  [naar artikel]
 41. Italiaanse patiënt 1: “Ongelofelijk dat ik weer begon te ademen, maar dan kreeg ik nieuwe mokerslag” (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op 20 februari werd ‘patiënt 1' ziek in Italië. De 38-jarige Mattia was de eerste bekende, ernstig zieke coronapatiënt in Europa. En ook al was hij...
  [naar artikel]
 42. In België wonende motorrijder komt om het leven in Italië (29/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een 66-jarige motorrijder die in ons land woont is in Italië, op terugweg van zijn vakantie, overleden. Dat melden Italiaanse media.
  [naar artikel]
 43. Aantal dodelijke slachtoffers voorbij de kaap van 25.000 in Italië (22/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het officiële dodental door de uitbraak van het coronavirus in Italië is de 25.000 voorbij. Italië heeft de voorbije 24 uur 437 nieuwe overlijdens...
  [naar artikel]
 44. Storm Ciara blijft hard toeslaan in Europa: Britse wandelaar komt om, ook Italiaanse vrouw (77) sterft (11/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een dode in Italië, een tweede dode in Groot-Brittannië en verkeersproblemen op Corsica: ook vandaag heeft de storm Ciara in delen van Europa...
  [naar artikel]
 45. Zware bosbranden teisteren Italië na maanden van droogte (30/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Piëmont en Lombardije, in het noordwesten van Italië, bestrijden meer dan 200 brandweerlui deze nacht maar liefst vijftien bosbranden. Dat...
  [naar artikel]
 46. Argentinië zet Italië makkelijk opzij in ‘Finalissima’ na eerbetoon aan afscheidnemende Chiellini - Polen wint van Wales in Nations League (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Argentinië mag zich de winnaar noemen van de eerste editie van ‘Finalissima’, oftewel het duel tussen de kampioenen van Europa en Zuid-Amerika. De winnaar van de laatste editie van de Copa América won op Wembley met 3-0 van regerend Europees kampioen Italië, waar de 37-jarige verdediger Giorgio Chiellini zijn laatste interland speelde.
  [naar artikel]
 47. Amazon krijgt monsterboete van 1,3 miljard dollar aangesmeerd door Italië wegens misbruik van machtspositie (09/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Amazon krijgt monsterboete van 1,3 miljard dollar aangesmeerd door Italië wegens misbruik van machtspositie In een rechtszaak tussen Italië en Amazon, werd de technologiereus aangeklaagd wegens het misbruiken van zijn machtspositie. Met een totale boete van 1,13 miljard euro (of 1,28 miljard dollar) is het één van de zwaarste boetes voor een Amerikaanse techgigant in Europa. De Italiaanse Mededingingsautoriteit AGCM verklaarde in een persbericht dat Amazon bij het verkopen […] Lees dit artikel: Amazon krijgt monsterboete van 1,3 miljard dollar aangesmeerd door Italië wegens misbruik van machtspositie
  [naar artikel]
 48. Gaat premier Draghi voor het presidentschap? Italië (en Europa) vreest chaos bij vertrek (30/12/2021 - De Morgen)
  De man die internationaal bekend werd als leider van de Europese Centrale Bank (ECB) en dit jaar Italië door een crisis loodste, kan een gooi doen naar het Italiaanse presidentschap. Maar velen vrezen dat het land zonder deze premier vervalt in chaos. En waarom zou hij overstappen naar een ceremoniele functie?
  [naar artikel]
 49. Weinig wijzigingen op Belgische coronakaart: slechts één groene regio en enkele oranje uitzonderingen in heel Europa (24/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijwel heel Europa kleurt volledig rood op de Belgische coronakaart. Enkel in Italië, Roemenië en Finland kunnen toeristen terecht in oranje regio’s. Op zoek naar het enige groene gebied in Europa? Dan moet je in Roemenië zijn.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy