Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
07:38 uur

Naast KMSKA opent ook museumrestaurant Madonna: gerechten geïnspireerd op kunstwerken

Gazet van Antwerpen

22/09/2022 - 21:34

Niet alleen het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) gaat zaterdag eindelijk open. Onder de naam Madonna openen ook een grand café, een bar en een restaurant. “Met gerechten geïnspireerd op kunstwerken”, zegt eigenaar Jan Jacobs. Wij gingen kijken in de laatste hectische dagen voor de opening.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Madonna, het museumcafé van het KMSKA, opent de deuren voor het grote publiek (24/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Madonna: die naam kreeg het nieuwe museumcafé van het KMSKA dat vandaag de deuren opende. Het moet een echte ontmoetingsplek worden voor museumbezoekers en toevallige passanten.
  [naar artikel]
 2. Vandaag opent het KMSKA na 11 jaar officieel weer de deuren: dit zijn de vijf tips van Chantal Pattyn (24/09/2022 - VRT NWS)
  VRT NWS vroeg Klara-nethoofd en kunstkenner Chantal Pattyn naar haar favoriete vijf kunstwerken in het vernieuwde KMSKA, dat vandaag de deuren opent. Ze antwoordde met een lijstje van… vijf plekken in het gebouw. “Ik deed een knieval voor Memlings God de Vader en de Musicerende Engelen.”
  [naar artikel]
 3. Thomas Vanderveken koos drie topstukken uit het KMSKA, ontdek ze hier tot in de kleinste details (20/09/2022 - VRT NWS)
  Zaterdag opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen (KMSKA) maar vanavond krijgt Thomas Vanderveken de sleutels van het museum al, voor de documentairereeks "Een nacht in het museum", dit zijn de drie kunstwerken die hij graag uitlicht.
  [naar artikel]
 4. KMSKA geeft werken gratis in bruikleen aan kleinere musea (29/03/2019 - De Morgen)
  Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) gaat kosteloos kunstwerken uitlenen aan kleinere musea in Vlaanderen. Het geld komt van de Vlaamse overheid.
  [naar artikel]
 5. Kunstwerken Freddie Mercury geveild voor goede doel (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vier NFT-kunstwerken, geïnspireerd op Freddie Mercury, worden geveild om geld in te zamelen voor het goede doel. Hiermee wordt stilgestaan bij de 75e verjaardag van de voormalig Queen-zanger. Normaal vond die plaats op 5 september.
  [naar artikel]
 6. Van Lier tot Oslo: Antwerpen stuurt zijn kunstwerken uit (05/04/2019 - De Morgen)
  Het Antwerpse Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA) mag dan vanaf zaterdag gesloten zijn, de collectie is op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland te zien. ‘Niet alleen in de Koningin Fabiolazaal in Antwerpen’, zegt KMSKA-directeur Paul Huvenne.
  [naar artikel]
 7. Sterrenrestaurant Ogst opent delicatessenwinkel naast restaurant (24/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Hasseltse sterrenrestaurant Ogst opent, pal naast de zaak in de Ridder Portmansstraat, een delicatessenwinkel waarin dit eindejaar alvast een eindejaarsmesnu kan opgepikt worden en vanaf volgend voorjaar dagelijks verse gerechten maar ook wijnen en andere lekkere dingen te koop zijn.
  [naar artikel]
 8. Amateurkunstenaars uit Vlaamse Ardennen stellen kunstwerken voor, gemaakt tijdens de lockdown (11/11/2021 - VRT NWS)
  37 amateurkunstenaars uit de Vlaamse Ardennen stellen vandaag een kunstwerk voor dat ze gemaakt hebben tijdens de lockdown. Hun kunstwerken zijn geïnspireerd door corona. "We konden niet meer buiten, dus daarom hebben we ons op kunst gestort", zegt een van de kunstenaars.
  [naar artikel]
 9. Tomorrowland opent "magische woestijnoase" in Dubai (09/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dancefestival Tomorrowland opent in september een eigen woestijnoase in Dubai waar mensen kunnen overnachten onder de sterrenhemel. De inkleding is geïnspireerd op "de magie van het festival".
  [naar artikel]
 10. Antwerps topmuseum KMSKA heropent feestelijk na elf jaar verbouwen (24/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Na een renovatie van elf jaar opent vandaag eindelijk het KMSKA opnieuw de deuren. En daar hoort een feest bij. Dit weekend vier het museum zijn heropening met een groots Openingsfestival. De festiviteiten beginnen zaterdag 24 september om 10u30.
  [naar artikel]
 11. Antwerps topmuseum KMSKA heropent feestelijk na elf jaar verbouwen (24/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na een renovatie van elf jaar opent vandaag eindelijk het KMSKA opnieuw de deuren. En daar hoort een feest bij. Dit weekend vier het museum zijn heropening met een groots Openingsfestival. De festiviteiten beginnen zaterdag 24 september om 10u30.
  [naar artikel]
 12. Nieuw culinair talent opent woensdag in Noord-Limburg (04/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De jonge chef-kok Bert Brouwers opent in Hamont de deuren van Stad 10, een nieuw adres voor Limburgse topgastronomie. Met de ervaring in sterrenzaken als Innesto (1*), Ralf Berendsen (2*) en Cuchara (2*) brengt Brouwers verfijnde menu’s geïnspireerd op de Franse keuken.
  [naar artikel]
 13. Tomorrowland opent “magische woestijnoase” in Dubai (09/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Dancefestival Tomorrowland opent in september een eigen woestijnoase in Dubai waar mensen kunnen overnachten onder de sterrenhemel. De inkleding is geïnspireerd op “de magie van het festival”.
  [naar artikel]
 14. Info over iPhone SE 3 gelekt: een compacte iPhone geïnspireerd op iPhone 11 (26/12/2021 - Express)
  Een nieuw lek heeft nu wat meer details onthuld over de aankomende iPhone SE 3. De telefoon zal naar verluidt geïnspireerd zijn op de iPhone 11 en zal worden aangedreven door een A15 Bionic, of een aangepaste versie van de chipset. De lancering blijft gepland voor de eerste helft van 2022. Naar verluidt zal de […]
  [naar artikel]
 15. ANTWERPEN LIVE. Zaterdag opent KMSKA na elf jaar opnieuw de deuren: “Het voelt als een eerste schooldag” (21/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na een grondige renovatie van elf jaar is het komende zaterdag dan eindelijk zo ver. Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten opent zaterdag 24 september opnieuw haar deuren voor het grote publiek. “Eerst voor de buren, want zij hebben jarenlang op een werf moeten kijken, maar dan is het een weekend feest”, zegt Carmen Willems, algemeen directeur van het KMSKA.
  [naar artikel]
 16. Madonna kan koeriersdienst er niet van overtuigen dat ze écht Madonna is (06/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  'Material Girl' Madonna heeft een ruzie met koeriersbedrijf FedEx publiekelijk gemaakt door haar frustraties op Twitter te delen. Madonna had een
  [naar artikel]
 17. Benoît Poelvoorde krijgt hoofdrol in film geïnspireerd op de zaak-Dutroux (22/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een rechtstreekse verfilming is het niet, wil de producent duidelijk gezegd hebben. Maar het scenario van Maldoror, de Belgische film waarin Benoît Poelvoorde een belangrijke rol zal spelen, is wel geïnspireerd op de zaak Dutroux. Het project rijpt al vijftien jaar in de koker van regisseur-scenarist Fabrice du Welz.
  [naar artikel]
 18. Benoît Poelvoorde krijgt hoofdrol in film geïnspireerd op de zaak-Dutroux (22/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een rechtstreekse verfilming is het niet, wil de producent duidelijk gezegd hebben. Maar het scenario van Maldoror, de Belgische film waarin Benoît Poelvoorde een belangrijke rol zal spelen, is wel geïnspireerd op de zaak Dutroux. Het project rijpt al vijftien jaar in de koker van regisseur-scenarist Fabrice du Welz.
  [naar artikel]
 19. Aftellen naar de heropening van het KMSKA: deze kunstwerken kennen een uitzonderlijke geschiedenis (18/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Nog minder dan honderd dagen voor het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen eindelijk de deuren heropent. Van de 650 schilderijen die vast op zaal komen, hangen vele inmiddels al op hun plek. Elk kunstwerk vertelt een eigen straf verhaal. Nu de ticketverkoop gestart is en deze krant daar 10.000 gratis kaartjes bovenop doet, selecteren wij tien KMSKA-werken met een uitzonderlijke geschiedenis. Van het kleinste tot het grootste, van peperduur tot veel te lang miskend.
  [naar artikel]
 20. Militairen uit Lombardsijde adopteren varaan "Charly" uit Pairi Daiza: "Ons logo is op hem geïnspireerd" (22/04/2022 - VRT NWS)
  De militairen van de nieuwe legercompagnie van Lombardsijde hebben een komodovaraan uit het dierenpark Pairi Daiza geadopteerd. "Hij is onze mascotte. Ons nieuw logo is op hem geïnspireerd."
  [naar artikel]
 21. Benoît Poelvoorde speelt hoofdrol in Belgische film geïnspireerd op de zaak Dutroux (21/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het najaar van 2022 komt er een Belgische film in de zalen die geïnspireerd is op de zaak-Dutroux. De prent zal de naam ‘Maldoror’ dragen en acteur Benoît Poelvoorde (56) kruipt in de huid van een van de hoofdrollen. “Ik droom al 15 jaar van dit project", aldus regisseur Fabrice Du Welz.
  [naar artikel]
 22. LIVE. Antwerps topmuseum KMSKA heropent feestelijk na elf jaar verbouwen: volg hier hét culturele hoogtepunt van 2022 (24/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na een renovatie van elf jaar opent vandaag eindelijk het KMSKA opnieuw de deuren. En daar hoort een feest bij. Dit weekend vier het museum zijn heropening met een groots Openingsfestival. De festiviteiten beginnen zaterdag 24 september om 10u30. Volg hier alles op de voet via onze livestream.
  [naar artikel]
 23. Madonna verbaast met expliciete kunst waarin ze bevalt van robotduizendpoten en bomen (12/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Madonna weet opnieuw om de gemoederen bezig te houden. De 63-jarige popkoningin heeft drie zeer expliciete kunstwerken naar buiten gebracht: videoclips waarin een naakte, digitale versie van haarzelf bevalt van vlinders, bomen en robotduizendpoten.
  [naar artikel]
 24. Madonna verbaast met expliciete kunst waarin ze bevalt van robotduizendpoten en bomen (12/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Madonna weet opnieuw om de gemoederen bezig te houden. De 63-jarige popkoningin heeft drie zeer expliciete kunstwerken naar buiten gebracht: videoclips waarin een naakte, digitale versie van haarzelf bevalt van vlinders, bomen en robotduizendpoten.
  [naar artikel]
 25. Russische gymnast klimt met Z op borst podium op naast Oekraïner (07/03/2022 - De Standaard)
  De de internationale turnbond (FIG) opent een onderzoek naar het ‘schokkend gedrag’ van de Russische gymnast Ivan Kuliak. Die betrad het podium van een wedstrijd met een Z op de borst geplakt, een openlijke steunbetuiging aan de Russische troepen in Oekraïne. Naast hem stond de Oekraïense winnaar Illia Kovtun.
  [naar artikel]
 26. Russische gymnast steunt openlijk de oorlog met symbool terwijl hij naast Oekraïner op podium staat (07/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De internationale turnbond (FIG) opent een onderzoek naar het “schokkend gedrag” van de Russische gymnast Ivan Kuliak. Die betrad het podium van een wedstrijd met een Z op de borst geplakt, een openlijke steunbetuiging aan de Russische troepen in Oekraïne. Naast hem stond de Oekraïense winnaar Illia Kovtun.
  [naar artikel]
 27. Na elf jaar gaat schatkamer KMSKA in Antwerpen zaterdag weer open, wat moet je weten over "het Schoonste Museum"? (20/09/2022 - VRT NWS)
  Straks geeft minister-president Jan Jambon (N-VA) het startschot voor de heropening van het culturele kroonjuweel van Vlaanderen, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen. Soms leek de renovatie van dat KMSKA een processie van Echternach. Maar elf jaar en ruim 100 miljoen later is de metamorfose compleet. Dat kun je vanaf volgend weekend ervaren als bezoeker. Tijd om het gebouw (oud én nieuw en 40 procent groter) en vooral de rijke collectie kunstwerken te (her)ontdekken, van Rubens tot Tuymans.
  [naar artikel]
 28. Madonna opent kinderafdeling in ziekenhuis in Malawi (08/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Madonna (58) blijft zich inzetten voor Malawi, het Afrikaanse geboorteland voor vier van haar zes kinderen. Deze keer geen adoptie voor de
  [naar artikel]
 29. ANTWERPEN LIVE. Nog 100 dagen tot langverwachte heropening KMSKA: “We willen er een groot feest van maken” (16/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Over exact honderd dagen opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA) opnieuw haar deuren na elf jaar renovatie. Hoewel het nog niet voor morgen is, begint het al te kriebelen bij algemeen directeur Carmen Willems. “Nu het vernieuwde museum steeds meer vorm krijgt, neemt de spanning toe.”
  [naar artikel]
 30. KMSKA is meer dan Rubens en Ensor: museum verwelkomt deze uitdagende kunstprojecten (24/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het KMSKA is meer dan de vaste collectie topstukken van Rubens en Ensor. Het nieuwe museum integreert hedendaagse kunst en maakt werk van tijdelijke exposities. Antwerpenaar Boy & Erik Stappaerts installeerde gigantische kleurenmuren, Christophe Coppens bedacht tien installaties op kindermaat en Ives Maes onderzocht hoe wereldexposities museumpaleizen of ruïnes nalieten.
  [naar artikel]
 31. Madonna eert Mark Blum: ‘You’-acteur sterft aan coronavirus (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Mark Blum, bekend van zijn rol in ‘Crocodile Dundee’, is op 69-jarige leeftijd overleden aan het coronavirus. Madonna, die naast hem stond in...
  [naar artikel]
 32. PRAKTISCH. Openingsweekend KMSKA: dit staat er allemaal op het programma (23/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bij de opening van het KMSKA op 24 en 25 september wordt er veel volk verwacht op het Zuid, mede door het bijbehorende gratis festival. Enkele tips:
  [naar artikel]
 33. Het vernieuwde KMSKA is op zoek naar testpubliek (02/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen is op zoek naar een testpubliek. Sinds 2011 is het museum gesloten voor ingrijpende verbouwingen, maar het einde komt stilaan in zicht. Het KMSKA zoekt nu een groep van 100 mensen om de publieksbeleving van het vernieuwde museum grondig te testen. Aanmelden van via de website van KMSKA
  [naar artikel]
 34. Onze museumkenner over het vernieuwde KMSKA: een wow-gevoel in plaats van een schools museum (20/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het was akelig lang wachten op de heropening van het KMSKA. Elf jaar waren er nodig voor de restauratie, de uitbreiding en een totaal nieuwe oriëntatie van het museum. Ziet het KMSKA er langs de buitenkant vooral properder uit, binnenin bleef weinig onaangeroerd. Het nieuwe museum maakt komaf met het schoolse verleden en mikt volop op het wow-gevoel. Daarvoor mag er zelfs een dromedaris in de Rubenszaal.
  [naar artikel]
 35. Madonna stelt teleur in Tel Aviv (19/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De verwachtingen voor het optreden van de Queen of Pop Madonna op het songfestival in Tel Aviv waren hoog gespannen. Madonna maakte in kerkelijke...
  [naar artikel]
 36. Het had niet veel gescheeld of het museum stond in het Stadspark: 10.000 stappen langs de wortels van het KMSKA (22/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  BeroepsBelg Tanguy Ottomer leidt ons in deze wandeling langs de wortels van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten.Hij is zelf al jaren gids in het KMSKA en dus de ideale man om ons wegwijs te maken in de geschiedenis van dit Antwerpse monument. Want wist je dat je in de tuin van de Koninklijke Academie de voorloper van het KMSKA vindt? Of dat het monumentale pand eigenlijk een plek in het Stadspark zou krijgen? ?
  [naar artikel]
 37. VIDEO: Madonna imiteert Kim Kardashian (27/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Madonna was eerder deze week te gast bij The Tonight Show met Jimmy Fallon. Tijdens een hilarische Lip Flip - waarbij Madonna en Jimmy virtueel van...
  [naar artikel]
 38. Madonna stelt teleur in Tel Aviv: “Moeder Maria, wat een afgang” (19/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De verwachtingen voor het optreden van de Queen of Pop Madonna op het songfestival in Tel Aviv waren hoog gespannen. Madonna maakte in kerkelijke...
  [naar artikel]
 39. Nieuwe sushi-bar opent de deuren pal naast het gemeentehuis van Lille (20/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Nepalese schoonbroers openden deze week Moshi Sushi in het centrum van Lille. De uitbaters zijn niet aan hun proefstuk toe, sinds een aantal jaren runnen ze ook in Ranst een eigen zaak met Oosterse gerechten.
  [naar artikel]
 40. Supersnelle nieuwe parkinsontest is geïnspireerd op vrouw die de ziekte kan ruiken (09/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. Kijk voor het eerst binnen in de afgewerkte Rubenszaal van KMSKA en maak zelf kans op een plek aan de muur (05/09/2022 - VRT NWS)
  Canvas, MuseumPASSmusées en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen (KMSKA) starten vandaag een nieuwe editie van "De nationale expo", de lancering geeft ons meteen een eerste blik in de Rubenszaal van het KMSKA mét de schilderijen aan de muur. Ontdek hier hoe jouw werk in het museum kan belanden.
  [naar artikel]
 42. Madonna: hart van een rebel, ziel van een pionier (16/08/2018 - De Morgen)
  Vandaag wordt Madonna zestig. Een week lang blikken we terug op de relevantie van het popicoon. Vandaag: Madonna als Agent Provocateur, of hoe ze óók de grenzen van het fatsoen heeft verlegd.
  [naar artikel]
 43. Een popicoon wordt 60: Madonna, heldin van de gay scene (14/08/2018 - De Morgen)
  Donderdag wordt Madonna zestig. Een week lang blikken we terug op de relevantie van de popdiva. Vandaag: Madonna als gay icoon, en haar belang voor de LGBTQ-community.
  [naar artikel]
 44. KMSKA wordt zelfstandig museum (23/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De overheidsinstelling Koninklijk Museum van Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) wordt een vzw. Daardoor krijgt het meer autonomie op het vlak van financiën, ontwikkeling en personeelsbeleid.
  [naar artikel]
 45. Midden-Oosterse keuken boomt: “Hummus doet niet aan politiek” (+ onze 5 tips in Antwerpen) (11/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Midden-Oosterse keuken is hot! Vraag dat maar aan Antwerpenaar Tom Sas en zijn Belgisch-Israëlische vrouw Lori Dardikman. In Antwerpen hebben ze met Boker Tov – ‘goeiemorgen’ in het Hebreeuws – intussen vier restaurants geïnspireerd op gerechten uit Tel Aviv, de bruisende stad in Israël. Ze kregen er zelfs lofbetuigingen voor van de Israëlische consul in hoogsteigen persoon.
  [naar artikel]
 46. Edegems bedrijf maakt grootste kunstmozaïek van Vlaanderen voor KMSKA: “Dit is als een modern schilderij, veel meer en fijner werk” (20/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In atelier Mosaico di Due in Edegem is een gigantisch werk aan de gang: de grootste kunstmozaïek van Vlaanderen, die de ingang van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA) zal opfleuren. Hij zal 76 m² groot zijn 480.000 stukjes marmer bevatten. Woensdagmiddag kwamen de Vlaamse minister-president, de voorzitter van het KMSKA en de burgemeester een kijkje nemen en een stukje marmer op maat slaan.
  [naar artikel]
 47. Jacqueline Grandjean alweer weg bij KMSKA (10/01/2022 - De Tijd)
  14:31 Jacqueline Grandjean verlaat na drie maanden het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Er was onenigheid over de invulling van haar rol als artistiek directeur.
  [naar artikel]
 48. KMSKA prijkt op voorpagina The New York Times: “Een van de meest prestigieuze musea van België” (23/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het gerenoveerde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) opent zaterdag eindelijk haar deuren voor het grote publiek. De (internationale) pers kreeg dinsdag al een voorsmaakje en kon het museum meteen ontdekken. De Amerikaanse krant The New York Times was ook aanwezig en spreekt over “één van de meest prestigieuze en belangrijke musea van België”.
  [naar artikel]
 49. Tomorrowland opent ‘magische woestijnoase’ in Dubai (09/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De grenzen van Tomorrowland zijn al lang niet meer die van De Schorre in Boom. Na Brazilië en Alpe d’Huez slaat het dancefestival dit najaar zijn tenten op in Dubai. Daar komt een glampingsite waar mensen kunnen overnachten onder de sterrenhemel, geïnspireerd op ‘de magie van het festival’.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy