Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
08:06 uur

Misschien moeten de ministers uit de Vlaamse regering het eens zelf een week proberen in de kinderopvang?

De Morgen

22/09/2022 - 22:36


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Groen trekt aan alarmbel over "crisis in de kinderopvang" (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Oppositiepartij Groen luidt de alarmbel over de situatie in de Vlaamse kinderopvang. Volgens parlementslid Celia Groothedde is de sector in crisis en moet de Vlaamse regering dringend bijsturen. Dat minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) nu ook kinderbegeleiders wil inschakelen in de kleuterklas, is misschien goed voor de kleuterscholen. "Maar voor de kinderopvang kon dit op geen slechter moment komen", zegt Groothedde.
  [naar artikel]
 2. Vlaamse regering wil af van kloof tussen kinderopvang en kleuterschool (08/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse regering wil nagaan of en hoe de afstand tussen de kinderopvang en het kleuteronderwijs kan verkleind worden. Door 12 vernieuwende projecten te steunen wil de regering de komende jaren experimenteren met de zogenaamde ‘doorgaande lijn’ tussen de kinderopvang en het onderwijs. Dat melden Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
  [naar artikel]
 3. Vlaamse regering wil af van kloof tussen kinderopvang en kleuterschool (08/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering wil nagaan of en hoe de afstand tussen de kinderopvang en het kleuteronderwijs kan verkleind worden. Door 12 vernieuwende projecten te steunen wil de regering de komende jaren experimenteren met de zogenaamde 'doorgaande lijn' tussen de kinderopvang en het onderwijs. Dat melden Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
  [naar artikel]
 4. De Wever: "Als partijen die abortuswet willen versoepelen regering kunnen vormen, moeten ze dat maar doen” (11/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De voorstanders van de versoepeling van abortus moeten misschien maar zelf proberen een nieuwe federale regering te vormen “als ze elkaar zo...
  [naar artikel]
 5. De Wever: "Als partijen die abortuswet willen versoepelen een regering kunnen vormen, moeten ze dat maar doen” (11/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De voorstanders van de versoepeling van abortus moeten misschien maar zelf proberen een nieuwe federale regering te vormen “als ze elkaar zo...
  [naar artikel]
 6. Vlaamse regering werkt deze week verder aan klimaatmaatregelen (02/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering heeft het afgelopen weekend nog geen akkoord bereikt over bijkomende klimaatmaatregelen. De betrokken ministers hebben urenlang vergaderd. Deze week wordt het werk voortgezet, zowel tussen technici als tussen de ministers.
  [naar artikel]
 7. Vlaamse regering breidt compensaties voor kinderopvang uit (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering voorziet opnieuw in een reeks compensaties voor de kinderopvang. Alle voorzieningen zullen voor november en december een compensatie kunnen aanvragen voor weggevallen opvangprestaties. Ouders van hun kant moeten niet betalen voor afwezigheden en verliezen geen respijtdagen. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 8. Vlaamse regering wil één computersysteem voor meldingen over kinderopvang (09/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een nieuw computersysteem in de kinderopvang, moet het mogelijk maken om problemen in kinderdagverblijven sneller op te sporen. De Vlaamse regering maakt daar 1,7 miljoen euro voor vrij.
  [naar artikel]
 9. Vlaamse regering wil één computersysteem voor meldingen over kinderopvang (09/07/2022 - De Standaard)
  Een nieuw computersysteem in de kinderopvang, moet het mogelijk maken om problemen in kinderdagverblijven sneller op te sporen. De Vlaamse regering maakt daar 1,7 miljoen euro voor vrij.
  [naar artikel]
 10. Vlaamse regering investeert 10 miljoen euro in kinderopvang (20/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering investeert 10 miljoen euro in de kinderopvang. Een deel van de middelen gaat naar kinderopvanginitiatieven die tot nog toe geen enkele vorm van ondersteuning kregen. Dat heeft minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 11. ▶ ‘Wouter Beke had onmiddellijk moeten opstappen’: hoe het zo kon mislopen in de kinderopvang (11/03/2022 - De Morgen)
  Hoe krijgen we de energiefacturen weer onder controle? Of moeten we nog een hele tijd met die torenhoge prijzen leren leven? En in de Vlaamse regering ligt minister Wouter Beke (CD&V) alweer onder vuur, dit keer over problemen in de kinderopvang. ‘Hij had meteen moeten opstappen.’
  [naar artikel]
 12. Limburgse kinderopvang draait in de soep, Bilzen zoekt oplossingen (01/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het tekort aan kinderopvang in de Limburgse gemeenten blijft groot. Kinderopvang Ferm kreeg het afgelopen jaar, in de 24 gemeenten waar ze werkzaam zijn, meer dan 3.000 aanvragen waarvan ze niet eens de helft positief hebben kunnen beantwoorden. De kinderopvang organiseert daarom op 9 maart in Bilzen waarbij mensen die interesse hebben meer info kunnen vragen. Ook de stad Bilzen komt met verschillende initiatieven die het beroep aantrekkelijker moeten maken. Het vinden van kinderopvang in Limburg loopt voor geen meter. Kinderopvang Ferm kreeg het afgelopen jaar, in de 24 gemeenten waar ze werken, meer dan 3.000 aanvragen. Niet eens de helft kreeg een plaats. De kinderopvang organiseert daarom op 9 maart in Bilzen een grootse infosessie. De stad Bilzen komt ook zelf met verschillende initiatieven die het beroep aantrekkelijker moeten maken
  [naar artikel]
 13. Onderzoekscommissie kinderopvang komt met eindrapport: de belangrijkste aanbevelingen op een rijtje (14/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De onderzoekscommissie naar de veiligheid in de kinderopvang heeft de laatste knopen doorgehakt en een rapport opgesteld met vaststellingen en aanbevelingen over wat de Vlaamse regering moet veranderen in de kinderopvang. Wat kan dat betekenen voor uw crèche?
  [naar artikel]
 14. De Wever: ‘Als partijen die abortuswet willen versoepelen regering kunnen vormen, moeten ze dat maar doen’ (11/07/2020 - De Morgen)
  De voorstanders van de versoepeling van abortus moeten misschien maar zelf proberen een nieuwe federale regering te vormen ‘als ze elkaar zo geweldig vinden’. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever verklaard aan VRT NWS. De Wever legt zo nog meer druk op het abortusdossier, dat de federale formatie nu helemaal lijkt te torpederen.
  [naar artikel]
 15. Dit zijn de ministers in de regering-Jambon (02/10/2019 - Knack)
  CD&V en N-VA hebben in de nacht van dinsdag op woensdag besloten wie hun ministers in de nieuwe Vlaamse regering worden. Enkel Open VLD moet haar twee ministers woensdagvoormiddag nog voorstellen. Dit is de nieuwe ministersploeg.
  [naar artikel]
 16. Regering (voorlopig) geen geld voor beloofde gelijkschakeling subsidies kinderopvang (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering slaagt er niet in de subsidies in de kinderopvang gelijk te schakelen tegen 1 april 2020. Die gelijkschakeling was beloofd bij...
  [naar artikel]
 17. Regering heeft (voorlopig) geen geld voor beloofde gelijkschakeling subsidies kinderopvang (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering slaagt er niet in de subsidies in de kinderopvang gelijk te schakelen tegen 1 april 2020. Die gelijkschakeling was beloofd bij...
  [naar artikel]
 18. Vlaamse regering werkt komende dagen voort aan klimaatmaatregelen (31/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering heeft ook vandaag nog geen akkoord bereikt over bijkomende klimaatmaatregelen. De betrokken ministers hebben urenlang vergaderd. De komende dagen wordt het werk voortgezet, zowel tussen technici als tussen de ministers, en pas later volgende week wordt verder gecommuniceerd, zo wordt in regeringskringen vernomen.
  [naar artikel]
 19. Vlaamse regering investeert zelf amper in hernieuwbare energie (27/12/2017 - Knack)
  Ondanks hun hoge eisen voor hernieuwbare energie aan burgers en bedrijven dragen de Vlaamse ministers zelf maar beperkt bij.
  [naar artikel]
 20. Vlaams regeerakkoord – CD&V krijgt drie ministers in regering (01/10/2019 - Metro)
  CD&V krijgt drie ministers in de nieuwe Vlaamse regering, onder wie ook de Brusselaar. Dat heeft Belga bij verschillende bronnen vernomen. Tot nog toe werd gedacht aan twee ministers en het parlementsvoorzitterschap voor CD&V, maar nu zouden de christendemocraten toch drie posten krijgen in de regering. bron: Belga Het bericht Vlaams regeerakkoord – CD&V krijgt drie ministers in regering verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Zo ziet de nieuwe Vlaamse regering eruit (01/10/2019 - De Morgen)
  De kogel is door de kerk. De namen van de ministers in de nieuwe Vlaamse regering zijn bekend. N-VA krijgt 4 ministers onder wie minister-president Jan Jambon, CD&V 3 en Open Vld 2. Partijvoorzitters Wouter Beke (CD&V) en Gwendolyn Rutten (Open Vld) treden toe tot de regering-Jambon I.
  [naar artikel]
 22. Vlaamse regering: “Komende twee jaar minstens 1.300 mensen opleiden voor kinderopvang” (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering wil de komende twee jaar 1.300 mensen opleiden voor een job in de kinderopvangsector. De sector smeekt om extra handen. Net door die krapte op de arbeidsmarkt is de verlaging van het aantal kinderen per begeleider - waar door sommige experten op wordt gehamerd - op dit moment niet echt realistisch. Dat schrijven de Vlaamse CD&V-ministers Wouter Beke (Welzijn), Hilde Crevits (Werk) en Benjamin Dalle (Jeugd) in een opiniestuk op Knack.be.
  [naar artikel]
 23. "Regels voor kinderopvang moeten eenvoudiger" (04/06/2018 - VRT NWS)
  De Gezinsbond en de christelijke welzijnsorganisatie Caritas vragen eenvormige en simpele regels voor de kinderopvang. Ze vinden dat arme gezinnen automatisch het laagste tarief moeten krijgen, zonder dat ze dat zelf moeten aanvragen.
  [naar artikel]
 24. Waar wacht u op, Vlaamse regering, om de crisis in de kinderopvang aan te pakken?  (23/09/2022 - VRT NWS)
  Onderzoekers Jochen Devlieghere en Michel Vandenbroeck vragen zich af waar de Vlaamse regering op wacht om de crisis in de kinderopvang aan te pakken. De oorzaken en de oplossingen zijn bekend, zo vinden ze. Wat is het probleem en wat zijn de oplossingen?
  [naar artikel]
 25. Tommelein ziet geen probleem in extra Vlaamse minister: "Negen ministers met twee voor ons is juiste verdeling” (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik denk niet dat het aantal ministers in de Vlaamse regering een groot probleem is. Wettelijk gezien mogen er elf ministers zijn, maar ga er van...
  [naar artikel]
 26. Vlaamse regering is het nog niet eens over ‘betonstop’ (25/11/2016 - De Standaard)
  Waar en hoe zullen Vlamingen binnenkort nog kunnen bouwen? De Vlaamse regering heeft zich vrijdag over het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen gebogen, maar is het niet eens geraakt. Volgende week woensdag wordt er verdergegaan.
  [naar artikel]
 27. Vlaamse ministers boos op Marghem (02/12/2018 - De Standaard)
  De Vlaamse ministers van Energie en Klimaat, Bart Tommelein (Open VLD) en Joke Schauvliege (CD&V) zijn not amused met de uitspraak van hun federale collega Marie-Christine Marghem (MR) op de VRT. Volgens Marghem staat Vlaanderen op de rem in het klimaatbeleid, maar de twee ministers uit de regering-Bourgeois ontkennen dat.
  [naar artikel]
 28. Vlaamse ministers boos op Marghem (02/12/2018 - De Standaard)
  De Vlaamse ministers van Energie en Klimaat, Bart Tommelein (Open VLD) en Joke Schauvliege (CD&V) zijn not amused met de uitspraak van hun federale collega Marie-Christine Marghem (MR) op de VRT. Volgens Marghem staat Vlaanderen op de rem in het klimaatbeleid, maar de twee ministers uit de regering-Bourgeois ontkennen dat.
  [naar artikel]
 29. ‘Tienermoeders moeten automatisch laagste tarief in kinderopvang krijgen’ (29/06/2017 - De Standaard)
  Tienermoeders zouden in de kinderopvang automatisch het laagste tarief moeten krijgen. Dat zegt Vlaams parlementslid Freya Saeys (Open VLD) aan Belga. Tienermoeders kunnen zelf geen contract afsluiten met de kinderopvang, waardoor het tarief berekend wordt op het inkomen van de grootouders van het kind.
  [naar artikel]
 30. “Tienermoeders moeten automatisch laagste tarief in kinderopvang krijgen” (29/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Tienermoeders zouden in de kinderopvang automatisch het laagste tarief moeten krijgen. Dat zegt Vlaams parlementslid Freya Saeys (Open Vld) aan Belga. Tienermoeders kunnen zelf geen contract afsluiten met de kinderopvang, waardoor het tarief berekend wordt op het inkomen van de grootouders van het kind.
  [naar artikel]
 31. “Tienermoeders moeten automatisch laagste tarief in kinderopvang krijgen” (29/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tienermoeders zouden in de kinderopvang automatisch het laagste tarief moeten krijgen. Dat zegt Vlaams parlementslid Freya Saeys (Open Vld) aan Belga. Tienermoeders kunnen zelf geen contract afsluiten met de kinderopvang, waardoor het tarief berekend wordt op het inkomen van de grootouders van het kind.
  [naar artikel]
 32. Vlaamse begroting moet ook voor u en ik leesbaar worden (06/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Moeten de ministers van de Vlaamse regering hun beleidsplannen in de toekomst niet langer in een jaarlijkse beleidsbrief gieten? Als het van...
  [naar artikel]
 33. Vlaamse regering: “Komende twee jaar minstens 1.300 mensen opleiden voor kinderopvang” (11/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse regering wil de komende twee jaar 1.300 mensen opleiden voor een job in de kinderopvangsector. De sector smeekt om extra handen. Net door die krapte op de arbeidsmarkt is de verlaging van het aantal kinderen per begeleider – waar door sommige experten op wordt gehamerd – op dit moment niet echt realistisch. Dat schrijven de Vlaamse CD&V-ministers Wouter Beke (Welzijn), Hilde Crevits (Werk) en Benjamin Dalle (Jeugd) in een opiniestuk op Knack.be.
  [naar artikel]
 34. Vlaamse regering: “Komende twee jaar minstens 1.300 mensen opleiden voor kinderopvang” (11/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering wil de komende twee jaar 1.300 mensen opleiden voor een job in de kinderopvangsector. De sector smeekt om extra handen. Net door die krapte op de arbeidsmarkt is de verlaging van het aantal kinderen per begeleider – waar door sommige experten op wordt gehamerd – op dit moment niet echt realistisch. Dat schrijven de Vlaamse CD&V-ministers Wouter Beke (Welzijn), Hilde Crevits (Werk) en Benjamin Dalle (Jeugd) in een opiniestuk op Knack.be.
  [naar artikel]
 35. Ministers sturen aan op snellere derde prik voor onderwijspersoneel in basisscholen en kinderopvang (04/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ministers van Onderwijs en Welzijn willen dat het onderwijspersoneel in het basisonderwijs en mensen die kinderopvang verstrekken versneld worden uitgenodigd voor hun derde prik. Dat meldt het persbureau Belga.
  [naar artikel]
 36. Stikstof verdeelt Vlaamse regering: N-VA en CD&V lijnrecht tegenover elkaar (07/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  De kern van de Vlaamse regering buigt zich vandaag opnieuw over het stikstofprobleem. De ministers moeten een akkoord zien te vinden over het terugdringen van stikstofneerslag in natuurgebieden. En de tijd dringt: twee rechters oordeelden al dat de Vlaamse stikstofaanpak in strijd is met de Europese richtlijnen. Vergunningen voor landbouw- en industrieprojecten staan daardoor helemaal op de helling.
  [naar artikel]
 37. Deze Vlaamse ministers en hun bevoegdheden kennen we al (02/10/2019 - VRT NWS)
  De namen van de (meeste) ministers van de nieuwe Vlaamse regering-Jambon zijn bekend, net als hun bevoegdheden. De N-VA levert naast minister-president Jan Jambon drie ministers en de voorzitter van het Vlaams Parlement. CD&V krijgt drie ministers, Open VLD twee. Die laatste partij maakt de namen pas morgen (woensdag) bekend.
  [naar artikel]
 38. Regering moet zware beroepen zelf invullen (05/10/2017 - De Tijd)
  22:24 De vakbonden en de werkgeversorganisaties raken het niet eens over de invulling van wat een zwaar beroep is. De regering-Michel zal zelf met een oplossing moeten komen.
  [naar artikel]
 39. Vlaamse ministers investeren zelf amper in hernieuwbare energie: "Alle miljoenen gaan naar renovatie en isolatie" (27/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks hun hoge eisen voor hernieuwbare energie dragen de Vlaamse ministers zelf maar beperkt bij. Dat blijkt vandaag uit een rondvraag van...
  [naar artikel]
 40. Geen statiegeld, wel slimme kilometerheffing: dit besliste de Vlaamse regering vannacht (21/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering heeft haar superministerraad afgerond. Na een marathonvergadering van zo'n 20 uur hebben de ministers van de regering-Bourgeois...
  [naar artikel]
 41. Vlaamse regering zei ‘nee’ tegen extra Zorginspecteurs (22/04/2022 - De Standaard)
  Een vraag om de Zorginspectie met achttien personen uit te breiden, werd afgeketst door de Vlaamse regering. Zo bleek vrijdag in de parlementaire onderzoekscommissie Kinderopvang.
  [naar artikel]
 42. Live - Vlaamse ministers leggen eed af, Jambon naar koning (02/10/2019 - De Morgen)
  De leden van N-VA, CD&V en Open Vld hebben met ruime meerderheden het regeerakkoord van de nieuwe Vlaamse regering goedgekeurd. De partijen hebben ook hun ministers aangeduid. Later vandaag leggen de nieuwe Vlaamse ministers de eed af. Daarna leest Jambon in het parlement de regeerverklaring. Volg alle ontwikkelingen hier live.
  [naar artikel]
 43. Ze moeten 3 miljard euro besparen maar ministers willen 400 miljoen extra uitgeven (06/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De partijen van de regering-Michel hebben hun verlanglijstje klaar voor de begrotingsgesprekken die volgende week van start gaan. In totaal vragen ze 409 miljoen euro extra voor de begroting 2019. Ruim de helft daarvan (217 miljoen euro) wordt door de N-VA ministers gevraagd, 165 miljoen euro door de CD&V-ministers, 25 miljoen door MR-ministers en 2 miljoen door de Open Vld-ministers. Dat schrijft De Tijd vrijdag.
  [naar artikel]
 44. Bouwvergunning voor kinderopvang en 14 wooneenheden (26/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het college van burgemeester en schepenen keurde op donderdag 17 oktober de bouwvergunning voor de buitenschoolse kinderopvang ‘De Bengeltjes’ en aansluitend de 14 wooneenheden in het academiepark goed. Op de bovenverdieping van de kinderopvang worden 8 appartementen voorzien en op de site zelf worden nog eens 6 eengezinswoningen gebouwd. Deze bouw maakt deel uit van het gebiedsontwikkelingsproject in het academiepark van Koersel.
  [naar artikel]
 45. Worden dit de nieuwe Vlaamse ministers? (25/09/2019 - De Morgen)
  “Ik denk niet dat het aantal ministers in de Vlaamse regering een groot probleem is. Wettelijk gezien mogen er elf ministers zijn, maar ga er van uit dat het er negen zullen zijn.” Dat zegt Open Vld-kopstuk Bart Tommelein in de marge van de commissiezitting in het Vlaams Parlement. Ook bij andere partijen valt te horen dat de 5-2-2-verdeling tamelijk vast ligt.
  [naar artikel]
 46. Vlaamse regering stelt beslissing over stikstof uit: kans dat ze voor jaarwisseling valt slinkt (18/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse regering heeft het stikstofdossier voorlopig geparkeerd. Begin volgende week pikken de ministers de draad weer op, maar de kans dat er dit jaar nog een duidelijk en stabiel wettelijk kader komt, is miniem. De timing is krap en de sfeer binnen de regering heeft al betere dagen gekend.
  [naar artikel]
 47. Vlaamse superministerraad nog steeds bezig (22/12/2017 - Metro)
  De ministers van de Vlaamse regering zitten nog steeds samen op het Martelaarsplein 19. Sinds 10 uur vrijdagochtend vergadert de regering-Bourgeois over meer dan 130 agendapunten, waaronder de geplande hervorming van de registratierechten, het nieuwe jeugddelinquentierecht, de hervorming van de leerlingenbegeleiding, de sterilisatie van huiskatten,… Het is voorlopig onduidelijk of (en zoja, tegen wanneer) de negen Vlaamse ministers over alle agendapunten een akkoord kunnen bereiken. bron: Belga
  [naar artikel]
 48. Vlaamse superministerraad nog steeds bezig (22/12/2017 - Metro)
  De ministers van de Vlaamse regering zitten nog steeds samen op het Martelaarsplein 19. Sinds 10 uur vrijdagochtend vergadert de regering-Bourgeois over meer dan 130 agendapunten, waaronder de geplande hervorming van de registratierechten, het nieuwe jeugddelinquentierecht, de hervorming van de leerlingenbegeleiding, de sterilisatie van huiskatten,… Het is voorlopig onduidelijk of (en zoja, tegen wanneer) de negen Vlaamse ministers over alle agendapunten een akkoord kunnen bereiken. bron: Belga
  [naar artikel]
 49. Hoogspanning over hoogspanning: het Vlaamse "hoofdpijndossier" Ventilus uitgelegd in 5 vragen (15/07/2022 - VRT NWS)
  Bovengronds of ondergronds? Dat is de hamvraag over de hoogspanningslijnen van het Ventilus-project, die de stroom van windmolens op zee naar het binnenland moeten brengen. De Vlaamse ministers buigen zich over de kwestie vandaag, op de laatste ministerraad voor de zomer, een deadline die de Vlaamse regering zichzelf had opgelegd over de kwestie. Wat is het belang van Ventilus? En wat maakt dat allemaal zo complex? We leggen het hier nog eens uit in 5 vragen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy