Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
08:39 uur

Zeker 34 migranten verdronken bij scheepsongeluk voor Syrische kust

Het Laatste Nieuws

22/09/2022 - 23:20

Bij een scheepsongeluk in de buurt van de Syrische kustplaats Tartous zijn minstens 34 migranten om het leven gekomen. Zeker twintig anderen zijn in het ziekenhuis beland, meldt het Syrische staatspersbureau Sana.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zeker 61 doden nadat boot met migranten gekapseisd is voor Syrische kust (23/09/2022 - VRT NWS)
  Voor de kust van Syrië zijn al zeker 61 mensen verdronken nadat een boot met migranten is gekapseisd, dat meldt de Libanese minister van Transport. De boot was vertrokken vanuit buurland Libanon richting Europa. De dodentol kan nog oplopen, want naar verluidt waren er meer dan 120 migranten aan boord.
  [naar artikel]
 2. Tientallen migranten verdronken voor kust van Tunesië (03/06/2018 - VRT NWS)
  Voor de kust van Tunesië zijn zeker 35 migranten verdronken nadat hun boot in de problemen was gekomen. De Tunesische kustwacht heeft ook zeker 68 opvarenden levend uit het water kunnen halen. De reddingsoperatie is nog altijd aan de gang.
  [naar artikel]
 3. Vijf migranten voor Turkse kust verdronken (30/09/2018 - Metro)
  Zeker vijf migranten zijn in de Egeïsche Zee verdronken in een poging om van Turkije op een van de Griekse eilanden te geraken. Hun boot is voor de kust van het West-Turkse district Sultanice gekapseisd, schreef het Turkse staatspersagentschap Anadolu vandaag. De kustwacht is op zoek naar mogelijke vermisten. De nationaliteit van de slachtoffers is nog niet bekend. Syrische vluchtelingen of migranten uit andere landen proberen almaar vanuit Turkije een van de Griekse eilanden te bereiken. Turkije heeft meer dan 3,5 miljoen vluchtelingen alleen al uit Syrië opgenomen. In het vluchtelingenakkoord tussen de EU en Turkije van 2016 werd onder andere afgesproken dat de EU alle migranten kan terugsturen, die illegaal via Turkije op de Griekse eilanden geraken maar geen asiel krijgen. Voor elke teruggestuurde Syrische vluchteling mag een andere Syriër uit Turkije legaal en rechtstreeks naar de EU. Bron: Belga   Het bericht Vijf migranten voor Turkse kust verdronken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Zeker 239 migranten verdronken voor Libische kust (03/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker 239 migranten zijn in de Middellandse Zee verdronken na het zinken van twee schepen voor de Libische kust. Dat meldt de
  [naar artikel]
 5. Zeker 74 migranten en vluchtelingen verdronken voor kust van Libië (12/11/2020 - VRT NWS)
  Voor de kust van Libië zijn zeker 74 migranten en vluchtelingen verdronken die Europa wilden bereiken via de Middellandse Zee. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) van de Verenigde Naties.
  [naar artikel]
 6. Migranten verdronken nadat boot voor kust van Tunesië zinkt (11/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker elf migranten uit Afrika zijn zondag verdronken toen hun boot voor de kust van Tunesië zonk. De autoriteiten zoeken nog naar de ongeveer...
  [naar artikel]
 7. Zeker 57 migranten verdronken voor Libische kust (27/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker 57 migranten zijn voor de kust van Libië verdronken na het kapseizen van hun boot. Overlevenden zijn door vissers en de kustwacht naar het vasteland gebracht, meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Getuigen hebben verklaard dat onder de dodelijke slachtoffers twintig vrouwen en twee kinderen zijn.
  [naar artikel]
 8. Zeker 20 migranten verdronken voor kust van Calais (24/11/2021 - De Tijd)
  18:30 Er is opnieuw een boot met migranten gezonken voor de Franse kust, met al zeker 20 slachtoffers. Het is het dodelijkste ongeval in de migratiecrisis sinds 2018.
  [naar artikel]
 9. Minstens 23 Afrikaanse migranten verdronken voor de kust van Tunesië (02/06/2021 - VRT NWS)
  Voor de kust van Tunesië zijn zeker 23 Afrikaanse migranten verdronken. Ze waren onderweg van Libië naar Italië toen hun boot zonk. De Tunesische marine kon 70 mensen levend uit het water halen.
  [naar artikel]
 10. Meer dan twintig Afrikaanse migranten verdronken bij Tunesië (02/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker 23 migranten zijn verdronken bij een scheepswrak voor de kust van Tunesië toen ze probeerden de Middellandse Zee over te steken van Libië naar Italië. De Tunesische Rode Halve Maan meldde dat er ook zeventig migranten zijn gered.
  [naar artikel]
 11. Triest record: minstens 27 migranten verdronken in Kanaal voor kust van Calais (24/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Triest record: minstens 27 migranten verdronken in Kanaal voor kust van Calais Migranten wagen vrijwel dagelijks de gevaarlijke oversteek van Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk. Vandaag kapseisde een boot voor de kust van Calais en liep het helemaal fout. Vissers vonden de lichamen van verdronken migranten. De Franse politie spreekt van 27 slachtoffers, maar volgens de lokale pers zijn het er meer. De Franse regering betuigde via […] Lees dit artikel: Triest record: minstens 27 migranten verdronken in Kanaal voor kust van Calais
  [naar artikel]
 12. Zeker 100 migranten, onder wie 20 kinderen, verdronken na schipbreuk voor kust van Libië (10/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan honderd migranten, onder wie ten minste twintig kinderen, zijn begin deze maand verdronken door een schipbreuk voor de kust van Libië. Dat...
  [naar artikel]
 13. Tientallen migranten verdronken voor kust van Marokko (05/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaanse kustwacht vreest dat zo'n vijftig migranten zijn verdronken voor de Marokkaanse kust. Reddingsdiensten haalden drie "uitgeputte en
  [naar artikel]
 14. Balans na scheepsramp voor Syrische kust loopt verder op: nu al 86 doden (24/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De dodentol na een scheepsongeluk in de buurt van de Syrische kustplaats Tartoes is opgelopen tot 86. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Syrische staatsbureau Sana.
  [naar artikel]
 15. Dodelijkste ongeluk op Kanaal ooit, zeker 27 migranten verdronken (24/11/2021 - De Morgen)
  Zeker 27 mensen zijn om het leven gekomen, nadat een boot met migranten woensdag voor de kust van het Franse Calais is gekapseisd. Het is het dodelijkste ongeluk op het Kanaal in de geschiedenis, aldus de Franse kustwacht in Calais. De kans is groot dat nog meer lichamen van verdronken migranten geborgen worden, melden de Franse autoriteiten.
  [naar artikel]
 16. Nieuw vluchtelingendrama voor kust Libië: zeker 90 mensen verdronken (02/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het migratie-agentschap van de Verenigde Naties vreest dat zeker 90 mensen zijn verdronken nadat een smokkelboot, die vooral Pakistaanse migranten...
  [naar artikel]
 17. Zeker 70 migranten verdrinken nadat boot zinkt voor Tunesische kust (10/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens 70 mensen, waarschijnlijk allemaal migranten die hun geluk in Europa wilden beproeven, zijn vandaag verdronken voor de kust van Tunesië...
  [naar artikel]
 18. Dodelijkste ongeluk op Kanaal ooit, zeker 31 migranten verdronken (24/11/2021 - De Morgen)
  Zeker 31 mensen zijn om het leven gekomen, nadat een boot met migranten woensdag voor de kust van het Franse Calais is gekapseisd. Het is het dodelijkste ongeluk met migranten op het Kanaal in de geschiedenis, aldus de Franse kustwacht in Calais. De kans is bestaande dat nog meer lichamen van verdronken migranten geborgen worden, melden de Franse autoriteiten. Voorlopig zijn twee mensen levend uit het water gehaald.
  [naar artikel]
 19. Dodelijkste ongeluk op Kanaal ooit, zeker 31 migranten verdronken (25/11/2021 - De Morgen)
  Zeker 27 mensen zijn om het leven gekomen, nadat een boot met migranten woensdag voor de kust van het Franse Calais is gekapseisd. Het is het dodelijkste ongeluk met migranten op het Kanaal in de geschiedenis, aldus de Franse kustwacht in Calais. De kans is bestaande dat nog meer lichamen van verdronken migranten geborgen worden, melden de Franse autoriteiten. Voorlopig zijn twee mensen levend uit het water gehaald.
  [naar artikel]
 20. Dodelijkste ongeluk op Kanaal ooit, zeker 31 migranten verdronken (24/11/2021 - De Morgen)
  Zeker 31 mensen zijn om het leven gekomen, nadat een boot met migranten woensdag voor de kust van het Franse Calais is gekapseisd. Het is het dodelijkste ongeluk met migranten op het Kanaal in de geschiedenis, aldus de Franse kustwacht in Calais. De kans is bestaande dat nog meer lichamen van verdronken migranten geborgen worden, melden de Franse autoriteiten. Voorlopig zijn twee mensen levend uit het water gehaald.
  [naar artikel]
 21. Minstens 20 migranten verdronken voor kust van Tunesië (16/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een boot met migranten die probeerden Europa te bereiken, is gezonken voor de Tunesische kust. Zeker 20 lichamen werden al geborgen en zeventien mensen zijn nog vermist, zo meldt de kustwacht vrijdag.
  [naar artikel]
 22. Bijna 60 migranten verdronken voor Libische kust (26/07/2021 - De Tijd)
  21:56 Bij een bootongeluk voor de Libische kust zijn zeker 57 migranten overleden. Om een nog onduidelijke reden is hun schip gekapseisd.
  [naar artikel]
 23. Migrantenboot kapseist voor kust van Libië: "Zeker honderd vluchtelingen verdronken" (29/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Mogelijk zijn zo'n honderd migranten verdronken voor de kust van Libië nadat hun boot kapseisde. Dat hebben de Libische zeemacht en kustwacht...
  [naar artikel]
 24. Twee migranten verdronken voor Turkse kust, meer dan 80 anderen gered (29/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van de Turkse stad Izmir zijn zeker twee mensen verdronken toen hun boot kapseisde in de Egeïsche Zee. Dat meldt de Turkse kustwacht.
  [naar artikel]
 25. Dodelijkste ongeluk op Kanaal ooit, zeker 31 migranten verdronken (24/11/2021 - De Morgen)
  Zeker 31 mensen zijn om het leven gekomen, nadat een boot met migranten woensdag voor de kust van het Franse Calais is gekapseisd. Het is het dodelijkste ongeluk op het Kanaal in de geschiedenis, aldus de Franse kustwacht in Calais. De kans is bestaande dat nog meer lichamen van verdronken migranten geborgen worden, melden de Franse autoriteiten. Voorlopig zijn twee mensen levend uit het water gehaald.
  [naar artikel]
 26. Ruim veertig migranten verdronken voor kust van Westelijke Sahara (08/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vierenveertig migranten zijn verdronken nadat hun boot zondag zonk voor de kust van de Westelijke Sahara in het zuiden van Marokko. Dat heeft de Spaanse ngo Caminando Fronteras gemeld.
  [naar artikel]
 27. Kort na sluiten wankel migratieakkoord overlijden zeker 100 mensen voor Libische kust (29/06/2018 - De Morgen)
  Nog geen etmaal nadat Europese leiders in Brussel een wankel akkoord bereikten om de migratiecrisis te bedwingen, is voor de kust van Libië opnieuw een bootje met migranten omgeslagen. Zeker honderd mensen zijn vermoedelijk verdronken, zestien migranten werden gered door de Libische kustwacht.
  [naar artikel]
 28. 3 migranten verdronken voor de kust van Kreta, meer dan 50 anderen gered (15/09/2020 - VRT NWS)
  Voor de kust van het Griekse eiland Kreta is een boot met migranten gezonken. Twee kinderen en een vrouw zijn verdronken. Meer dan vijftig mensen konden gered worden.
  [naar artikel]
 29. Opnieuw tientallen migranten verdronken op de Middellandse Zee (10/05/2019 - VRT NWS)
  Voor de kust van Tunesië zijn tientallen migranten en vluchtelingen verdronken. Ze zaten op een bootje dat uit Libië kwam en gekapseisd is. Er is sprake van 50 tot wel 70 mensen die verdronken zijn. Een vissersboot heeft 16 anderen gered. De schipbreuk is dit jaar een van de dodelijkste op de Middellandse Zee. 
  [naar artikel]
 30. Zeker vijf migranten verdronken op weg naar Griekenland (30/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker vijf migranten zijn in de Egeïsche Zee verdronken in een poging om van Turkije op een van de Griekse eilanden te geraken.
  [naar artikel]
 31. VN-vluchtelingenorganisatie "verbijsterd" door toenemend aantal verdronken migranten (22/06/2018 - De Morgen)
  Voor de Libische kust zijn de afgelopen dagen zeker 220 migranten verdronken bij verschillende scheepsrampen. De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR, die dit gisteravond bekend maakte, zegt "verbijsterd" te zijn door het toenemend aantal migranten en vluchtelingen dat sterft tijdens de overtocht naar Europa.
  [naar artikel]
 32. 130 bootvluchtelingen verdronken voor Libische kust (23/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van Libië zijn tientallen vluchtelingen en migranten verdronken. Dat meldt SOS Mediterranee vandaag. Een vaartuig met 130 mensen aan boord dat Europa probeerde te bereiken, was in de problemen gekomen.
  [naar artikel]
 33. Zeker 70 migranten verdrinken nadat boot zinkt voor Tunesische kust (10/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Minstens 70 mensen, waarschijnlijk allemaal migranten die hun geluk in Europa wilden beproeven, zijn vrijdag verdronken voor de kust van Tunesië nadat de boot waarin ze zaten zonk. Dat meldt het Tunesische persagentschap TAP.
  [naar artikel]
 34. Vier migranten verdronken voor kust van Spanje (01/04/2018 - Metro)
  De Spaanse kustwacht heeft zondag in de Straat van Gibraltar de lijken van vier migranten opgevist die met een gammel bootje Spanje probeerden te bereiken vanuit Marokko. De enige overlevende wist de hulpdiensten te vertellen dat het bootje zondagochtend in Tanger vertrokken was met twaalf mensen aan boord. De boot zou volgens de overlevende gekapseisd zijn. Waar de migranten vandaan komen, is vooralsnog onduidelijk. Bron: Belga   Het bericht Vier migranten verdronken voor kust van Spanje verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Elf migranten verdronken voor kust Tunesië (03/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van het zuiden van Tunesië zijn elf lichamen uit het water gehaald. Zevenenzestig opvarenden van een bootje met migranten richting...
  [naar artikel]
 36. Wellicht 117 mensen verdronken voor de kust van Libië (19/01/2019 - VRT NWS)
  Voor de kust van Libië zijn wellicht 117 mensen verdronken. Hun rubberbootje zonk op ongeveer 50 zeemijl van de kust. De Italiaanse marine kon drie overlevenden redden. Ze werden met ernstige onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar een ziekenhuis op het Italiaanse eiland Lampedusa. Daar vertelden ze dat er 120 migranten en vluchtelingen op het bootje hadden gezeten. Wellicht is iedereen verdronken, ook een zwangere vrouw en een baby van twee maanden oud.
  [naar artikel]
 37. Minstens 35 migranten verdronken voor kust Tunesië (03/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van het zuiden van Tunesië zijn 35 lichamen uit het water gehaald nadat een boot met 180 migranten aan boord is gezonken. Volgens de...
  [naar artikel]
 38. Zeker 70 migranten verdrinken nadat boot zinkt voor Tunesische kust (10/05/2019 - Metro)
  Minstens 70 mensen, waarschijnlijk allemaal migranten die hun geluk in Europa wilden beproeven, zijn vandaag verdronken voor de kust van Tunesië nadat de boot waarin ze zaten zonk. Dat meldt het Tunesische persagentschap TAP. De boot, die op weg was van buurland Libië naar Europa, zonk in de buurt van de kuststad Sfax. De Tunesische kustwacht is al de hele dag bezig met het bergen van de lichamen. Volgens ooggetuigen konden zestien opvarenden gered worden door lokale vissers. Bron: Belga   Het bericht Zeker 70 migranten verdrinken nadat boot zinkt voor Tunesische kust verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Minstens 17 migranten sterven bij schipbreuk voor Tunesische kust (22/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van Tunesië zijn minstens 17 migranten verdronken toen ze via de Middellandse Zee de oversteek wilden maken naar Italië. De kustwacht redde 380 andere migranten uit het water. Dat meldt de Tunesische Rode Halve Maan.
  [naar artikel]
 40. Meer dan 40 migranten verdronken voor Tunesische kust (16/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor de kust van Tunesië zijn 41 lichamen van migranten uit het water gehaald nadat hun boot zonk. Dat melden de Verenigde Naties vrijdag. Eerder op de dag was er sprake van minstens 20 doden en 17 vermisten.
  [naar artikel]
 41. Minstens 46 migranten verdronken voor kust van Jemen (07/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van Jemen zijn gisteren 46 migranten omgekomen nadat hun boot was gekapseisd. Dat meldt de aan de Verenigde Naties verbonden...
  [naar artikel]
 42. 40-tal migranten verdronken na schipbreuk voor kust Mauritanië (06/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van het West-Afrikaanse Mauritanië is een boot met een veertigtal migranten aan boord gezonken. Slechts één iemand overleefde de ramp,...
  [naar artikel]
 43. Honderd Syrische migranten gered voor de kust van Cyprus (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Cypriotische politie meldt dinsdag dat het 101 Syrische migranten heeft gered die ten zuidoosten van het eiland in de Middellandse Zee waren...
  [naar artikel]
 44. Drie migranten verdronken en 47 gered bij schipbreuk in Marokko (23/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Drie migranten zijn verdronken en 47 anderen gered nadat hun boot woensdagochtend was gekapseisd ter hoogte van de kust van de Westelijke Sahara in Marokko. Dat hebben de Marokkaanse autoriteiten bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 45. Minstens zeven migranten verdronken nabij Lampedusa (24/11/2019 - De Standaard)
  Voor de kust van het Italiaanse eilandje Lampedusa zijn minstens zeven migranten verdronken toen hun overbeladen boot kapseisde. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa zondag.
  [naar artikel]
 46. Twee migranten verdrinken voor Turkse kust, meer dan 80 gered (29/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor de kust van de Turkse stad Izmir zijn zeker twee mensen verdronken toen hun boot kapseisde in de Egeïsche Zee. Dat meldt de Turkse kustwacht.
  [naar artikel]
 47. Vermoedelijk opnieuw 90 migranten verdronken in Middellandse Zee (02/02/2018 - VRT NWS)
  Voor de kust van Libië is opnieuw een boot gekapseisd die migranten aan boord had. Daarbij zijn volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) vermoedelijk zo'n 90 mensen verdronken zijn. De meesten van hen zijn Pakistanen.
  [naar artikel]
 48. VN vreest nieuw vluchtelingendrama voor kust Libië (02/02/2018 - Metro)
  Het migratie-agentschap van de Verenigde Naties vreest dat zeker 90 mensen zijn verdronken nadat een smokkelboot, die vooral Pakistaanse migranten vervoerde, voor de kust van Libië kapseisde. Dat meldt Sky News vandaag. bron: Belga
  [naar artikel]
 49. VN vreest nieuw vluchtelingendrama voor kust Libië (02/02/2018 - Metro)
  Het migratie-agentschap van de Verenigde Naties vreest dat zeker 90 mensen zijn verdronken nadat een smokkelboot, die vooral Pakistaanse migranten vervoerde, voor de kust van Libië kapseisde. Dat meldt Sky News vandaag. bron: Belga
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy