Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
07:52 uur

België dringt aan op transparante verkiezingen in Congo

Het Laatste Nieuws

22/09/2022 - 23:51

Een correct verloop van de verkiezingen in de Democratische Republiek Congo eind volgend jaar is "een prioriteit" voor België. Dat heeft premier Alexander De Croo donderdag gezegd voor aanvang van een ontmoeting met de Congolese president Félix Tshisekedi in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De Croo dringt in New York aan op transparante verkiezingen in Congo (22/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een correct verloop van de verkiezingen in de Democratische Republiek Congo eind volgend jaar is “een prioriteit” voor België. Dat heeft premier Alexander De Croo donderdag gezegd voor aanvang van een ontmoeting met de Congolese president Félix Tshisekedi in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.
  [naar artikel]
 2. Premier Michel dringt aan op verkiezingen in Congo (23/09/2016 - De Redactie)
  Michel veroordeel het geweld van de afgelopen dagen in Congo en wil dat er zo snel mogelijk verkiezingen komen. Minister van Buitenlandse Zaken Reynders vraagt dat er een onafhankelijk onderzoek naar het geweld komt.
  [naar artikel]
 3. België geeft tand van Lumumba pas in juni terug aan Congo (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  België zal de veelbesproken tand van de vermoorde ex-premier Patrice Emery Lumumba pas in juni teruggeven aan de Democratische Republiek Congo. De geplande ceremonie van 17 januari wordt uitgesteld, onder meer door de coronapandemie, aldus het Congolese presidentschap.
  [naar artikel]
 4. Nobelprijswinnaar Mukwege: ‘België moet leiderschap tonen rond Oost-Congo’ (12/06/2022 - De Tijd)
  13:11 Nobelprijswinnaar Denis Mukwege roept België op zijn verantwoordelijkheid op te nemen en te reageren op het geweld in Oost-Congo. ‘Ik zie echt het verschil niet met de Russische agressie in Oekraïne.’
  [naar artikel]
 5. Reynders dringt aan op 'inclusieve' en 'open' verkiezingen in Congo (27/09/2018 - Knack)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft woensdag in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York bij zijn Congolese ambtgenoot Léonard Shi Okitundu aangedrongen op een "inclusief" en "open" verkiezingsproces in de Democratische Republiek Congo.
  [naar artikel]
 6. Guatemala, Brazilië, Marokko en zelfs China: ook deze landen had België ooit in het vizier om een kolonie te stichten (21/12/2021 - VRT NWS)
  In zijn nieuwe boek "Koloniaal België" blikt historisch auteur Lucas Catherine terug op de drang van België in het verleden om wereldwijd kolonies te stichten. Dat ging van Midden-Amerika, Noord-Afrika tot in China, maar enkel in Congo kregen de Belgen vaste voet aan de grond. De andere pogingen mislukten soms spectaculair.
  [naar artikel]
 7. Expertenrapport van ‘koloniaal verleden’ van België in Congo is nog maar de start van discussie rond herstelbetalingen (28/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Expertenrapport van ‘koloniaal verleden’ van België in Congo is nog maar de start van discussie rond herstelbetalingen Een lijvig rapport van liefst 680 bladzijden is gisteren afgerond en uitgestuurd: de experten van de Bijzonder Kamercommissie zijn klaar. Groen-fractieleider Wouter De Vriendt is daar voorzitter, Jan Briers (CD&V) ondervoorzitter. Zij stelden een commissie van tien experten aan, waaronder historici maar ook afstammelingen van de Congolezen van destijds, om een rapport te maken. Binnenkort volgt de officiële voorstelling […] Lees dit artikel: Expertenrapport van ‘koloniaal verleden’ van België in Congo is nog maar de start van discussie rond herstelbetalingen
  [naar artikel]
 8. EU stelt Congo voor keuze: verkiezingen of sancties (14/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De 28 leden van de Europese Unie (EU) gaan maandag de Democratische Republiek Congo (DRC) officieel verzoeken om in 2017 verkiezingen te houden.
  [naar artikel]
 9. Na de "diepste spijt" van koning Filip: welke invloed zullen zijn woorden op relatie Congo-België hebben? (08/06/2022 - VRT NWS)
  In Congo, België én ver daar buiten is de toespraak die koning Filip in Kinshasa gaf met argusogen gevolgd. De vorst drukte zijn "diepste spijt" uit over het koloniale verleden en zei dat "discriminatie en racisme" het regime kenmerkten. Welke invloed zullen deze woorden op de relatie tussen ons land en Congo hebben? Dit zeggen enkele kenners.
  [naar artikel]
 10. Moet koning Filip sorry zeggen tegen Congo? (12/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Politici willen dat de koning namens België zijn excuses aanbiedt aan Congo. Is zo’n verontschuldiging symbolisch of geven ze de Congolezen recht...
  [naar artikel]
 11. België bereid teruggave van alle koloniale goederen aan Congo te onderzoeken (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  België is bereid om in samenspraak met de Congolese autoriteiten de teruggave te onderzoeken van alle goederen en kunstwerken uit de koloniale periode, die nu in het bezit zijn van federale instellingen. Dat heeft staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine (PS) gezegd op de eerste dag van zijn bezoek aan Congo. Hij bracht onder meer een bezoek aan het nieuwe nationaal museum in de Congolese hoofdstad.
  [naar artikel]
 12. De Croo: "Congo is afgegleden naar een uitgewerkt systeem van zelfbediening" (27/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de verslechterde relaties met het regime van president Joseph Kabila blijft België voortwerken in Congo ten gunste van de bevolking. "Wij...
  [naar artikel]
 13. Na de verkiezingen in Congo: wil de echte president nu opstaan? (08/01/2019 - Knack)
  Een week na de verkiezingen telde Congo niet één, maar drie (en mogelijk vier) virtuele presidenten. Achter de schermen is al druk onderhandeld om de gedoodverfde winnaar van de macht te houden.
  [naar artikel]
 14. Algemene Vergadering VN: Reynders dringt aan op "inclusieve" en "open" verkiezingen in Congo (27/09/2018 - VRT NWS)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft woensdag in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York bij zijn Congolese ambtgenoot Léonard Shi Okitundu aangedrongen op een "inclusief" en "open" verkiezingsproces in de Democratische Republiek Congo.
  [naar artikel]
 15. Eerste ministerieel bezoek in twee jaar tijd: Philippe Goffin (MR) bezoekt Congo volgende maand (26/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De relatie tussen België en Congo lijkt terug op een goed spoor te zitten. Dat wordt beklonken met een bezoek van minister van Buitenlandse Zaken...
  [naar artikel]
 16. Alice Seeley Harris: de vrouw die Leopold II uit Congo verdreef (12/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat koning Leopold II zijn ‘Vrijstaat Congo’ aan België moest laten — wat het lot van de bevolking daar verbeterde — is grotendeels te danken aan...
  [naar artikel]
 17. BEKIJK - Koninklijk bezoek aan Congo: in het verleden leverde dat deze historische beelden op (16/02/2022 - VRT NWS)
  Van 6 tot 9 maart trekt koning Filip samen met koningin Mathilde naar Congo. Het is niet de eerste keer dat een Belgische koning die reis maakt. Albert I, Boudewijn en Albert II gingen hem al voor. Bekijk in de video hoe die koninklijke bezoeken eruitzagen en hoe de relatie tussen België en Congo door de jaren heen is veranderd.
  [naar artikel]
 18. Belg die fortuin verdiende met woekerprijzen in Congo sponsort AfricaMuseum (10/12/2021 - De Standaard)
  De Belgische topmanager Philippe de Moerloose rekende torenhoge prijzen aan op landbouwmaterieel in Congo. In België is hij een belangrijke privédonateur van het AfricaMuseum. ‘Als dat geen neokolonialisme is, dan weet ik het ook niet meer.’
  [naar artikel]
 19. Congo wil sluiting van Belgisch consulaat-generaal in Lubumbashi (05/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Democratische Republiek Congo vraagt België zijn consulaat-generaal in Lubumbashi, de hoofdstad van de provincie Haut-Katanga, te sluiten, een...
  [naar artikel]
 20. Europese Commissie dringt aan op Belgische plannen voor opslag kernafval (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie dringt er bij België op aan het kernafval te beheren in overeenstemming met de Europese regels. De Commissie heeft daarover...
  [naar artikel]
 21. Koning Filip zet voor het eerst voet in Congo, met een spijtbetuiging op zak. Maar komen er ook herstelbetalingen? (06/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Van het gruwelijke ‘rode rubber’ tot rassenonderdrukking en de jarenlange steun van een megalomane dictator: België worstelt tot op de dag van vandaag met haar koloniale verleden. Maar voor het eerst zet een Belgische koning morgen voet op Congolese grond met een spijtbetuiging op zak. Historisch. Maar gaat België ook herstel betalen? “België moet toch niet de kas van een corrupt regime gaan spekken."
  [naar artikel]
 22. Belg die fortuin verdiende met woekerprijzen in Congo sponsort AfricaMuseum (10/12/2021 - De Standaard)
  De Belgische topmanager Philippe de Moerloose vroeg torenhoge prijzen voor op landbouwmaterieel in Congo. In België is hij een belangrijke privédonateur van het AfricaMuseum. ‘Als dat geen neokolonialisme is, dan weet ik het ook niet meer.’
  [naar artikel]
 23. In Congo nemen 4 verschillende partijen met exact dezelfde naam deel aan verkiezingen (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Congolese overheid heeft de officiële lijst bekendgemaakt van partijen die op 23 december mogen deelnemen aan de verkiezingen in het land. De...
  [naar artikel]
 24. Verkiezingen in Congo op 23 december 2018 (05/11/2017 - De Tijd)
  20:27 De presidents-, parlements-, provinciale en lokale verkiezingen in de Democratische Republiek Congo zijn voor 23 december 2018 vastgelegd, zo is zondag uit officiële bron vernomen.
  [naar artikel]
 25. Nieuw excuus voor uitstel verkiezingen Congo: "geen geld" (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Democratische Republiek Congo beschikt niet over voldoende financiële middelen om de voor eind dit jaar geplande verkiezingen te houden. Dat
  [naar artikel]
 26. Protest in Congo na uitstel verkiezingen (27/12/2018 - Knack)
  In Congo zijn betogingen uitgebroken tegen het gedeeltelijke uitstel van de verkiezingen die voor zondag gepland zijn.
  [naar artikel]
 27. Geen woord over de miljarden die in Belgische zakken verdwenen en daar heeft Filip een goede reden voor (30/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft spijt van de wonden die België in Congo heeft geslagen. Hij noemt de “geweld- en gruweldaden” in de tijd van Congo Vrijstaat van...
  [naar artikel]
 28. Reynders 'bezorgd' over situatie in Congo twee dagen voor verkiezingen (28/12/2018 - Knack)
  Federaal minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders heeft vrijdag zijn 'bezorgdheid' geuit over de evolutie van de chaotische situatie in Congo, twee dagen voor de verkiezingen. Donderdag riep Kinshasa de Europese Unie nog op om zijn vertegenwoordiger in Congo terug te roepen.
  [naar artikel]
 29. Reynders ‘bezorgd’ over situatie in Congo twee dagen voor verkiezingen (28/12/2018 - De Standaard)
  Federaal minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR) heeft vrijdag zijn ‘bezorgdheid’ geuit over de evolutie van de chaotische situatie in Congo, twee dagen voor de verkiezingen. Donderdag riep Kinshasa de Europese Unie nog op om zijn vertegenwoordiger in Congo terug te roepen.
  [naar artikel]
 30. Congo na de verkiezingen: "Congolezen wachten vooral op president gedragen door het volk" (08/01/2019 - VRT NWS)
  Wat is er aan de hand in het Congo van Kabila? Meer dan een week na de verkiezingen wacht het land vol ongeduld op de officiële bekendmaking van de uitslag. Onkunde van de Congolese kiescommissie of politieke manoeuvres achter de schermen door een regime dat eigenlijk de macht niet wil afgeven? Congo-kenners Nadia Nsayi en Walter Zinzen zoeken naar verklaringen in "De afspraak".
  [naar artikel]
 31. Hoe een Belgisch-Libanese zakenman Amerikaanse sancties ontdook via Congo (26/11/2021 - De Standaard)
  In België werd hij veroordeeld voor miljoenenfraude. Volgens de Amerikanen financiert hij terroristen. In Congo ging zijn zakenimperium ondergronds, maar bleef het de familie-Kabila spekken, kappen in het regenwoud en EU-subsidies opstrijken. Zelf voelt hij zich als een slachtoffer. Congo Hold-up, de onderzoeksreeks van De Standaard en zijn partners, toont de ontluisterende wereld van de Belgisch-Libanese zakenman Kassim Tajideen.
  [naar artikel]
 32. Congolese oppositieleden Fayulu en Tshisekedi weigeren 'vredesakte' te ondertekenen (29/12/2018 - Knack)
  In Congo hebben de twee belangrijkste kandidaten van de oppositie, Martin Fayulu en Félix Tshisekedi, zaterdag geweigerd 'een akte voor de vrede' te ondertekenen. Die akte roept iedereen op tot 'een engagement voor de vrede en transparante, vreedzame en geweldloze verkiezingen.'
  [naar artikel]
 33. 'Verkiezingen of niet, op deze manier zal Congo verder afdalen naar de hel' (17/09/2018 - Knack)
  Ook nu president Kabila eindelijk een kandidaat-opvolger heeft aangeduid, blijft de Congolese topdokter en mensenrechtenactivist Denis Mukwege zeker van zijn stuk: er zullen dit jaar geen verkiezingen die naam waardig plaatsvinden in de Democratische Republiek Congo.
  [naar artikel]
 34. Congo staat op ontploffen (29/12/2017 - De Morgen)
  Zondag verstrijkt in Congo het Sint-Silvesterakkoord zonder dat president Kabila zijn belofte om verkiezingen te organiseren is nagekomen. Er worden straatprotesten verwacht en de impasse zorgt voor een chaotische en gewelddadige desintegratie van Congo die niemand nog lijkt te kunnen tegenhouden.
  [naar artikel]
 35. Congo staat op ontploffen (05/04/2019 - De Morgen)
  Zondag verstrijkt in Congo het Sint-Silvesterakkoord zonder dat president Kabila zijn belofte om verkiezingen te organiseren is nagekomen. Er worden straatprotesten verwacht en de impasse zorgt voor een chaotische en gewelddadige desintegratie van Congo die niemand nog lijkt te kunnen tegenhouden.
  [naar artikel]
 36. Koning Filip reist naar Congo: wordt dit een historisch kantelpunt?  (07/06/2022 - VRT NWS)
  Twaalf jaar na zijn vader koning Albert, gaat koning Filip samen met koningin Mathilde naar Congo. Een langverwacht bezoek, met uitdagingen en kansen. Zal de koning zijn spijtbrief van 2020 ook voorlezen? Welke boodschap heeft hij voor president Tshisekedi en voor de Congolese burgers? Wat kan België anno 2022 nog betekenen in Congo? Een analyse.
  [naar artikel]
 37. ‘België werkt niet’, stelt de N-VA keer op keer vast, maar stilaan dringt een andere analyse zich op (13/11/2021 - De Morgen)
  Het besef dat de klimaataanpak niet langer uitstel verdraagt, doet politici alle kanten tegelijk opstuiven. De kernuitstap is niet het enige idee waarvan de deugdelijkheid aan het wankelen gaat. Werkt België niet of werkt het (con)federalisme niet?
  [naar artikel]
 38. Algemene Vergadering VN – Reynders dringt aan op “inclusieve” en “open” verkiezingen in Congo (27/09/2018 - Metro)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft woensdag in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York bij zijn Congolese ambtgenoot Léonard Shi Okitundu aangedrongen op een “inclusief” en “open” verkiezingsproces in de Democratische Republiek Congo. “De Congolese boodschap was heel eenvoudig. Ze willen het verkiezingsproces alleen beheren en ze vinden dat de voorbereiding naar verwachting verloopt, zodat de verkiezingen op 23 december kunnen plaatsvinden”, zei Reynders na afloop van het gesprek. “Wij hebben er van onze kant sterk op aangedrongen dat de verkiezingen inclusief moeten verlopen en dat het democratische debat voldoende open moet zijn.” Met twee jaar uitstel zouden op 23 december eindelijk verkiezingen moeten plaatsvinden in Congo. President Joseph Kabila kan niet meer meedingen naar een derde mandaat. Zijn partij schuift Emmanuel Ramazani Shadary naar voor. Intussen trekt de oppositie het correcte verloop van de stembusgang in twijfel. Zo mogen oppositieleiders Jean-Pierre Bemba en Moïse Katumbi niet deelnemen en worden de digitale stemmachines en kieslijsten als onbetrouwbaar aanzien. Dinsdagavond verzekerde president Joseph Kabila in zijn toespraak voor de Algemene Vergadering dat het verkiezingsproces in Congo “onomkeerbaar” is en dat de verkiezingen “voor het jaareinde” zullen plaatsvinden. “We zullen alles in het werk stellen om een rustige en geloofwaardige stembusgang te garanderen”, verklaarde het Congolese staatshoofd, die “elke inmenging in het lopende verkiezingsproces” afwees. Reynders kruiste Kabila reeds even in de wandelgangen van de VN-hoofdzetel. “We bekijken momenteel of het mogelijk is om, net als vorig jaar, een contact te organiseren tussen president Kabila en premier Michel”, meldde de MR-vicepremier. bron: Belga Het bericht Algemene Vergadering VN – Reynders dringt aan op “inclusieve” en “open” verkiezingen in Congo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Congo sluit buitenlandse financiering van verkiezingen van december uit (25/03/2018 - Metro)
  De Democratische Republiek Congo heeft zondag gezegd dat ze de verkiezingen voor een opvolger van president Joseph Kabila met eigen fondsen zal financieren. Buitenlandse geldschieters worden uitgenodigd het geld dat ze voor de verkiezingen hebben uitgetrokken, aan andere sectoren toe te kennen. “De DR Congo beschikt over middelen om de verkiezingen van 23 december zelf te financieren, want we tekenen een verbetering op in de staatsfinanciën” zei Lambert Mende, woordvoerder van de Congolese regering. “Het is uitgesloten dat de komende verkiezingen van buitenaf gefinancierd worden”, voegde hij eraan toe. “We willen geen herhaling van wat we in het verleden hebben meegemaakt en waarbij zij die financiering verstrekken, de neiging hebben de uitkomst van de stembusgang te willen sturen”, legde Mende uit. “Financiële constructies voor financiering van de verkiezingen bestaan. We nodigen de partners uit zich op andere sectoren te richten”, aldus de Congolese minister van Binnenlandse Zaken, Henri Mova. Voor 23 december zijn in Congo presidents-, parlements- en lokale verkiezingen gepland. Bron: Belga   Het bericht Congo sluit buitenlandse financiering van verkiezingen van december uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. DR Congo wil koste wat het kost naar het WK en aast op Theo Bongonda en Orel Mangala (30/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  In maart zullen de zenuwen strak gespannen staan in de DR Congo. De nationale ploeg van het Afrikaanse land wil zich dan namelijk voor het eerst in 48 jaar nog eens plaatsen voor het WK voetbal. En daarvoor zouden ze ook naar België kijken.
  [naar artikel]
 41. Belgisch spookbedrijf ontving miljoenen uit Congo (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een Belgisch-Congolees ondernemersduo uit de entourage van ex-president Joseph Kabila stuurde miljoenen naar een Brussels bedrijf dat niet bestaat. Een deel van dat geld kwam terecht op een rekening bij ING België. Dat blijkt vandaag uit onderzoek van De Standaard in het kader van ‘Congo Hold-up’.
  [naar artikel]
 42. VS: verkiezingen in Congo voor eind 2018 (27/10/2017 - De Tijd)
  14:34 Congo moet voor eind 2018 een stembusgang organiseren om Joseph Kabila te vervangen als president, of de verkiezingen verliezen internationale steun. Dat hebben de VS vrijdag laten weten.
  [naar artikel]
 43. Kiescommissie acht verkiezingen in Congo voor eind dit jaar "onmogelijk" (07/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er komen dit jaar geen verkiezingen meer in Congo. Dat heeft de voorzitter van de nationale kiescommissie Céni vandaag verklaard. De Verenigde
  [naar artikel]
 44. Kiescommissie stelt verkiezingen in Congo met een week uit (20/12/2018 - Metro)
  De langverwachte verkiezingen in Congo worden met een week uitgesteld, tot zondag 30 december. Dat heeft de kiescommissie deze namiddag aangekondigd. Eerder op de dag was al duidelijk geworden dat de kiescommissie Céni zich “technisch niet in staat acht” de verkiezingen zoals gepland deze week zondag te laten doorgaan. De reden voor het uitstel die de Céni aanhaalde was de brand, vorige week, in een opslagplaats van de commissie in Kinshasa. Daarbij werden 80 pct van de stemcomputers voor de hoofdstad vernield. De verkiezingen, voor een nieuwe president, nieuw parlement en provincieraad, waren de voorbije twee jaar al verschillende keren uitgesteld. bron: Belga Het bericht Kiescommissie stelt verkiezingen in Congo met een week uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. "Geen verkiezingen dit jaar in Congo" (07/07/2017 - De Redactie)
  Er komen dit jaar geen verkiezingen meer in Congo. Dat heeft de voorzitter van de nationale kiescommissie Céni vrijdag verklaard.
  [naar artikel]
 46. Podvis#3: Congo, een maand na de verkiezingen: et maintenant, que va-t-on faire? (30/01/2019 - VRT NWS)
  Podvis: zo heet de podcast van VRT NWS, waarin we samen met jou in een actueel thema duiken. In deze derde aflevering probeert Stijn Vercruysse te weten te komen hoe het nu verder moet in Congo, een maand na de omstreden verkiezingen en een week na de eedaflegging van de nieuwe president.
  [naar artikel]
 47. Nog geen aanwijzingen voor gevallen van apenpokken in België (19/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  In België zijn er nog geen aanwijzingen dat er gevallen van de apenpokken zijn opgedoken. Dat meldt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) donderdag. In het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, de Verenigde Staten en Canada zijn wel al gevallen bekend. In Congo is een uitbraak vastgesteld.
  [naar artikel]
 48. Congo wil Ishango-botjes die in Brussel worden bewaard terug (22/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nationaal Instituut voor Natuurbehoud (ICCN) van de Democratische Republiek Congo (DRC) wil dat België de Ishango-botjes teruggeeft. Het gaat om archeologische artefacten die in de voormalige Belgische kolonie werden opgegraven. Dat heeft interim-directeur van het ICCN Olivier Mushiete Nkole gezegd.
  [naar artikel]
 49. Verkiezingen in Congo voorbij, wanorde nog niet (31/12/2018 - De Morgen)
  Na meer dan twee jaar vertraging was het zo ver: de Democratische Republiek Congo mocht stemmen voor een opvolger van president Joseph Kabila. Congo maakt zijn eerste democratische machtswisseling mee sinds het land in 1960 onafhankelijk werd van België. In theorie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy