Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
07:55 uur

Extra file verwacht op viaduct van Merksem door noodherstelling van brugvoeg

Het Laatste Nieuws

22/09/2022 - 23:51

Op het viaduct van Merksem van de Antwerpse ring belooft de ochtendspits extra moeilijk te worden. Een aannemer voert in de richting van Nederland een noodherstelling uit aan een brugvoeg, waardoor mogelijk drie van de vier rijstroken ingenomen zullen moeten worden. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Hoe lang de werken en de bijhorende hinder zullen duren, is nog niet bekend.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. File in Merksem groeit snel aan door noodherstelling aan viaduct (23/09/2022 - De Standaard)
  Het verkeer op de Antwerpse ring ondervindt vrijdagochtend hinder door de noodherstelling van een brugvoeg op het viaduct van Merksem, waar de file snel aangroeit. Het Vlaams Verkeerscentrum drukt de weggebruikers op het hart de verkeersinformatie op te volgen en indien mogelijk de regio te vermijden.
  [naar artikel]
 2. Brugvoeg op viaduct Merksem zorgt opnieuw voor problemen: zware ochtendspits verwacht door noodherstelling (23/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De ochtendspits in Antwerpen dreigt vrijdagochtend zwaar in de soep te draaien. Een brugvoeg op het viaduct van Merksem die eerder al voor problemen zorgde, moet dringend hersteld worden. Vrijdagochtend, rond 6 uur, voert een aannemer een nieuwe noodherstelling uit. Daarbij worden mogelijk drie rijstroken ingenomen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en het Verkeerscentrum waarschuwen voor ernstige hinder en extra files.
  [naar artikel]
 3. Ernstige hinder op Antwerpse Ring richting Nederland door schade aan brugvoeg op viaduct van Merksem (16/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op het viaduct van Merksem van de Antwerpse Ring (R1) is schade vastgesteld aan een van de brugvoegen in het wegdek. Twee rijstroken zijn afgesloten voor het verkeer richting Nederland, wat uiteraard voor ernstige verkeershinder zorgt. Vrijdagavond zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een noodherstelling uitvoeren.
  [naar artikel]
 4. Dit weekend lange files op Antwerpse ring door herstelling brugvoeg op viaduct Merksem: maar 1 van 4 rijstroken open (17/12/2021 - VRT NWS)
  Dit weekend voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een dringende herstelling aan een brugvoeg uit op het viaduct van Merksem. Op het viaduct zal dan maar één van de vier rijstroken open zijn. Het Verkeerscentrum waarschuwt voor zware verkeershinder en raadt weggebruikers aan om de Antwerpse ring richting Nederland dit weekend te vermijden.
  [naar artikel]
 5. Noodherstelling op Antwerpse ring sneller afgerond dan verwacht (19/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Antwerpse ring is de noodherstelling aan het viaduct van Merksem richting Nederland zondag sneller afgerond geraakt dan verwacht. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Ten laatste om 15 uur wordt de weg vrijgegeven.
  [naar artikel]
 6. Werken aan Antwerpse Ring in volle gang, “ook al zie je ze niet meteen” (18/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op het viaduct van Merksem richting Nederland zijn dit weekend ingrijpende werken aan de gang. Een controle wees uit dat een brugvoeg dringend hersteld moest worden. Om verdere schade aan het viaduct te vermijden, werkt de aannemer nu dag en nacht om het euvel te verhelpen. Tussen de afritten Deurne en Merksem moet het verkeer over één rijstrook passeren. Daardoor ontstond zaterdagochtend een file tussen Berchem en Merksem, en besliste het Vlaams Verkeerscentrum de Liefkenshoektunnel richting Nederland tolvrij te maken.
  [naar artikel]
 7. Vrijdagochtend ernstige verkeershinder verwacht op viaduct Merksem: "Vermijd Antwerpse ring richting Nederland indien mogelijk" (22/09/2022 - VRT NWS)
  Vrijdagochtend wordt ernstige verkeershinder verwacht op het viaduct van Merksem van de Antwerpse ring (R1), in de buurt van het Sportpaleis. Daar moet een noodherstelling aan het wegdek worden uitgevoerd. Vannacht al zijn uit voorzorg twee van de vier rijstroken richting Nederland afgesloten.
  [naar artikel]
 8. Hinder verwacht door herstelling brugvoeg viaduct Vilvoorde (25/05/2019 - Metro)
  Sinds vrijdagavond 21 uur wordt er gewerkt aan het viaduct van Vilvoorde, op de Brusselse binnenring. Eén van de vier grote brugvoegen van het viaduct wordt hersteld, en bestuurders moeten rekening houden met hinder. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Tijdens de werken beschikt het verkeer op de binnenring overdag over twee in plaats van drie rijstroken en ’s nachts over één rijstrook. De toegelaten maximumsnelheid wordt verlaagd tot 70 km/uur. Tijdens de renovatiewerken aan het viaduct in 2011 werden alle brugvoegen vernieuwd, maar door de zware belasting van de rechtse rijstroken moet er nu onderhoud gebeuren. De werken duren nog het hele weekend, tot maandag 5 uur. bron: Belga Het bericht Hinder verwacht door herstelling brugvoeg viaduct Vilvoorde verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Dit weekend ernstige hinder verwacht op Antwerpse Ring richting Nederland door herstelling in Merksem (17/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Dit weekend vinden er ingrijpende werkzaamheden plaats op de Antwerpse Ring richting Nederland. Op het viaduct van Merksem is een brugvoeg in slechte staat en aan dringende herstelling toe. Tussen de afritten Deurne en Merksem moet het verkeer over één rijstrook passeren. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor ernstige verkeershinder.
  [naar artikel]
 10. Vrachtwagen brandt uit op viaduct Merksem: halfuur file, Liefkenshoektunnel tolvrij (30/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Op het viaduct van Merksem staat een vrachtwagen die een container vervoert, in brand. De metershoge vlammen en enorme rookpluim waren van ver te zien. De file groeit aan en de Liefkenshoektunnel is richting Gent al tolvrij gemaakt.
  [naar artikel]
 11. Veel hinder verwacht op Antwerpse Ring richting Nederland (18/12/2021 - De Standaard)
  Dit weekend vinden er ingrijpende werkzaamheden plaats op de Antwerpse Ring richting Nederland. Op het viaduct van Merksem is een brugvoeg in slechte staat en aan dringende herstelling toe. Tussen de afritten Deurne en Merksem moet het verkeer over één rijstrook passeren. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor ernstige verkeershinder.
  [naar artikel]
 12. Schade aan brugvoeg zorgt voor veel verkeershinder op viaduct van Merksem: "dezelfde voeg als vorig jaar" (16/09/2022 - VRT NWS)
  Op het viaduct van Merksem op de Antwerpse Ring is één van de brugvoegen in het wegdek beschadigd. Daardoor zijn ter hoogte van het Sportpaleis twee rijstroken afgesloten in de richting van Nederland en de haven. Dat zorgt voor ernstige verkeershinder. Vanavond en vannacht wordt de schade tijdelijk hersteld.
  [naar artikel]
 13. Werken Oosterweelverbinding: tijdelijke ring tijdens sloop viaduct Merksem (16/12/2020 - VRT NWS)
  In het Antwerpse Merksem zal een tijdelijk viaduct geplaatst worden wanneer het huidige viaduct van Merksem afgebroken wordt. Dat wordt gesloopt als onderdeel van de werken aan de Oosterweelverbinding. Het tijdelijke viaduct zal naast het huidige exemplaar komen, zodat het verkeer kan blijven doorrijden.
  [naar artikel]
 14. Ellenlange file op E17 richting Antwerpen door noodherstelling in Zwijndrecht (19/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Wie donderdagvoormiddag van Gent naar Antwerpen moet, vermijdt maar beter de E17. Door een noodherstelling in Zwijndrecht is er maar beperkte doorgang mogelijk. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Er staat meer dan 10 kilometer file van voor Haasdonk.
  [naar artikel]
 15. Ellenlange file op E17 richting Antwerpen door noodherstelling in Zwijndrecht (19/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Wie donderdagvoormiddag van Gent naar Antwerpen moet, vermijdt maar beter de E17. Door een noodherstelling in Zwijndrecht is er maar beperkte doorgang mogelijk. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Er staat meer dan 10 kilometer file van voor Haasdonk.
  [naar artikel]
 16. File verwacht op viaduct Vilvoorde (25/05/2019 - De Standaard)
  Er wordt gewerkt op het viaduct van Vilvoorde, op de Brusselse binnenring. Eén van de vier grote brugvoegen van het viaduct wordt hersteld, en bestuurders moeten rekening houden met hinder. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.
  [naar artikel]
 17. Noodherstelling aan verlichting Kennedytunnel zorgt voor lange file (26/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Antwerpse ring staat maandagmiddag richting Gent een file met een wachttijd van zowat een uur, nadat in de Kennedytunnel een rijstrook moest worden afgesloten voor een noodherstelling. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.
  [naar artikel]
 18. Ernstig ongeval op Antwerpse Ring ter hoogte van viaduct Merksem: Liefkenshoektunnel tolvrij (16/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Er gebeurde dinsdagmiddag een ernstig ongeval op de Antwerpse Ring richting Nederland. Aan het viaduct van Merksem botsten twee vrachtwagens en een wagen. Er staat al meer dan een uur file, vanaf Zwijndrecht. De Liefkenshoektunnel richting Nederland werd tolvrij gemaakt.
  [naar artikel]
 19. Drie rijstroken dicht op Antwerpse ring aan Sportpaleis voor noodherstelling: “Vermijd de wijde omgeving” (15/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op de Antwerpse ring worden woensdagmiddag drie van de vier rijstroken richting Nederland ter hoogte van het Sportpaleis afgesloten voor een noodherstelling. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. De brugvoegen van het viaduct van Merksem zijn er beschadigd geraakt en een voor dit weekend geplande herstelling kan niet meer wachten. Het Verkeerscentrum waarschuwt voor grote hinder.
  [naar artikel]
 20. Vrees voor fileleed door noodwerken op Antwerpse ring dit weekend: “Laat je niet verrassen, vermijd die omgeving!” (17/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Antwerpse ring (R1) wordt dit weekend een noodherstelling uitgevoerd aan het viaduct van Merksem richting Nederland en dat zal zich volgens het Vlaams Verkeerscentrum stevig laten voelen.
  [naar artikel]
 21. Lange file op Antwerpse Ring door brandende vrachtwagen (30/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een brandende vrachtwagen aan het viaduct van Merksem zorgt sinds 14 uur voor een aanzwellende file op de Antwerpse Ring richting Gent. Het Vlaamse Verkeerscentrum raadt iedereen aan om de Liefkenshoektunnel te nemen, die intussen tolvrij is mogelijk.
  [naar artikel]
 22. Nu al een uur file op Antwerpse ring door noodherstellingen en ongevallen (28/01/2019 - Metro)
  Op de Antwerpse ring en de aankomende snelwegen E313 en E19 (vanuit Nederland) is er al heel wat fileleed door de noodherstelling die moet plaatsvinden op de E17 richting Gent in Zwijndrecht, in combinatie met twee ongevallen en nog een andere, kleinere noodherstelling ter hoogte van Antwerpen-Zuid. De wachttijden lopen er al op tot een uur. Door de noodherstelling op de E17 is er volgens het Vlaams Verkeerscentrum al de hele middag sprake van een accordeonfile op de Antwerpse ring. In die file reden omstreeks 13.30 uur eerst twee personenwagens op elkaar in ter hoogte van Antwerpen-Zuid, en vervolgens botste een personenwagen er nog tegen de aanhangwagen van een vrachtwagen. Er waren een hele tijd slechts twee van de zes rijstroken beschikbaar, ook al omdat er ook in Antwerpen-Zuid een noodherstelling van het wegdek moet gebeuren. Dat is wel een erg lokale en kleinschalige operatie, stelt het Agentschap Wegen en Verkeer, maar door de file raakt de aannemer slechts moeizaam ter plaatse. In Antwerpen-Zuid zal de weg tijdig vrijgemaakt worden voor de avondspits. Die zal echter vermoedelijk toch bijzonder zwaar worden richting Gent vanwege de noodherstelling op de E17 in Zwijndrecht. De Liefkenshoektunnel is tijdens die werken, in principe tot voor de ochtendspits dinsdag, tolvrij richting Gent. bron: Belga Het bericht Nu al een uur file op Antwerpse ring door noodherstellingen en ongevallen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Tijdelijke Ring van 5 kilometer tijdens sloopwerken viaduct Merksem (16/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er komt een tijdelijke Ring in het noorden van Antwerpen. Die moet ervoor zorgen dat het verkeer blijft rijden wanneer over drie jaar het viaduct in Merksem wordt gesloopt.
  [naar artikel]
 24. Tijdelijke Ring van 5 kilometer tijdens sloopwerken viaduct Merksem (16/12/2020 - De Standaard)
  Er komt een tijdelijke Ring in het noorden van Antwerpen. Die moet ervoor zorgen dat het verkeer blijft rijden wanneer over drie jaar het viaduct in Merksem wordt gesloopt.
  [naar artikel]
 25. Nu al een uur file op Antwerpse ring door noodherstellingen en ongevallen (28/01/2019 - VRT NWS)
  Op de Antwerpse ring en de aankomende snelwegen E313 en E19 (vanuit Nederland) is er heel wat fileleed door de noodherstelling die moet plaatsvinden op de E17 richting Gent in Zwijndrecht, in combinatie met twee ongevallen en nog een andere, kleinere noodherstelling ter hoogte van Antwerpen-Zuid. De wachttijden lopen er al op tot een uur.
  [naar artikel]
 26. Nu al een uur file op Antwerpse ring door noodherstellingen en ongevallen (28/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op de Antwerpse ring en de aankomende snelwegen E313 en E19 (vanuit Nederland) is er maandagmiddag al heel wat fileleed door de noodherstelling die moet plaatsvinden op de E17 richting Gent in Zwijndrecht, in combinatie met twee ongevallen en nog een andere, kleinere noodherstelling ter hoogte van Antwerpen-Zuid. De wachttijden lopen er al op tot een uur.
  [naar artikel]
 27. Opnieuw technisch defect in Kennedytunnel: lange files naar Antwerpen (25/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Door een technisch defect in de Kennedytunnel was de linker- en middenrijstrook richting Gent vrijdagochtend een tijdlang afgesloten door een noodherstelling. Die is ondertussen afgelopen, maar de duur van de file is er opgelopen tot een uur: zowel vanuit Merksem als vanuit Hasselt op de E313 gaat het erg traag.
  [naar artikel]
 28. Wegdek Antwerpse Ring in slechte staat: maximaal 50 km/u aan Sportpaleis (13/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Antwerpse Ring richting Nederland geldt de komende dagen een maximumsnelheid van 50 km/u bij het Sportpaleis. Een van de brugvoegen van het viaduct van Merksem is er in slechte staat. Volgend weekend staat er een noodherstelling gepland.
  [naar artikel]
 29. Extra snelheidscontroles op E17-viaduct in Gentbrugge om overlast te beperken (09/07/2020 - VRT NWS)
  Het E17-viaduct in Gentbrugge ondergaat momenteel een grondige vernieuwing. Die gebeurt per rijrichting, waardoor extra veel verkeer op de ene helft rijdt. En dat veroorzaakt extra geluidsoverlast en trillingen voor wie aan de zuidkant van het viaduct woont. Sommigen hebben schade aan hun woning. Omleidingen zijn niet mogelijk, maar extra controles op de snelheidsbeperking van 50 km/u kunnen helpen, zo luidt het.
  [naar artikel]
 30. Auto volledig uitgebrand onder viaduct van Merksem (01/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Onder het viaduct van Merksem is vrijdagochtend een auto volledig uitgebrand. De politie opent een onderzoek naar de oorzaak van de brand.
  [naar artikel]
 31. Hoe het viaduct van Merksem de komende maanden en jaren beetje bij beetje tegen de grond zal gaan (12/07/2022 - VRT NWS)
  Het wordt nu écht concreet: in 2025 gaat in Antwerpen het viaduct van Merksem tegen de grond om plaats te maken voor een verdiepte en alvast deels overkapte ring. Op die plek komt bovendien een nieuwe aansluiting met de toekomstige Oosterweelverbinding. En dat zal je vanaf augustus al merken.
  [naar artikel]
 32. Nu al meer dan uur file na zwaar ongeval op Antwerpse Ring, drie rijstroken versperd (16/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er gebeurde dinsdagmiddag een ernstig ongeval op de Antwerpse Ring richting Nederland. Aan het viaduct van Merksem botsten twee vrachtwagens en een wagen. Er staat al meer dan een uur file, vanaf Zwijndrecht. De Liefkenshoektunnel richting Nederland werd tolvrij gemaakt.
  [naar artikel]
 33. Niets staat sloop van viaduct Merksem nog in de weg: voorbereidingen voor ‘bypass’ starten volgende maand al (23/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Niets staat de sloop van het viaduct van Merksem nog in de weg en over ruim een jaar wordt gestart met de bouw van een bypass die het verkeer tijdelijk moet opvangen. Donderdag werd immers de overeenkomst getekend met de tijdelijke vereniging ROCO die deze megaklus gaat klaren.
  [naar artikel]
 34. Dertig minuten extra reistijd door afgesloten Herrmann-Debrouxviaduct (09/10/2017 - Metro)
  De sluiting van het Herrmann-Debroux-viaduct in Oudergem heeft al een zware impact op de reistijd van heel wat automobilisten die Brussel willen verlaten, richting Wallonië. Omstreeks 16.30 uur staat er vanaf Beaulieu een file over een afstand van 1,9 kilometer, goed voor minstens dertig minuten extra reistijd. Dat bevestigt Camille Thiry van Brussel Mobiliteit. Er is ook erg druk verkeer op de E411. In de Brusselse tunnels (Troon, Leopold II) zijn er deze avond ook vertragingen. Het Herrmann-Debroux-viaduct moest vrijdagnacht worden gesloten nadat schade aan de betonstructuur werd vastgesteld. Het viaduct is al zeker tot deze woensdag dicht. Het is van de drukste verkeersaders in de hoofdstad. bron: Belga
  [naar artikel]
 35. Viaduct Vilvoorde even dicht door ongeval (09/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Door een ongeval op het viaduct van Vilvoorde was de Binnenring vanavond een tijd helemaal afgesloten, met een flinke file als gevolg.
  [naar artikel]
 36. Na zoveelste ongeval op E17: extra signalisatie moet chauffeurs helpen (04/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Na alweer een zwaar ongeval, donderdag op de E17 in de staart van de file veroorzaakt door de werken aan het viaduct van Gentbrugge, heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) donderdagmiddag beslist om toch extra signalisatie langs de weg aan te brengen.
  [naar artikel]
 37. Aanschuiven op Antwerpse Ring na ongeval in Merksem (21/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Antwerpse Ring in de richting van Nederland is zondagavond slechts een rijstrook beschikbaar door een verkeersongeval op het viaduct in Merksem. Er is grote hinder, zegt het Verkeerscentrum.
  [naar artikel]
 38. Ongerustheid in Merksem door start ingrijpende werken: twee opritten van Ring gaan 10 jaar (!) dicht (17/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf morgen (maandag) kan je in Merksem niet meer de Antwerpse Ring op richting Nederland. De twee opritten aan de Groenendaallaan gaan daar voor tien jaar dicht. Dat is nodig voor de Oosterweelwerken, waarbij het viaduct van Merksem zal worden afgesloten. Het verkeer – richting Nederland – zal dus omgeleid worden. Volgens de buurtbewoners gaat dat voor extra overlast zorgen.
  [naar artikel]
 39. Extra veiligheidsmaatregelen op de E17 na meerdere dodelijke ongevallen op korte tijd (04/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Na alweer een zwaar, dodelijk ongeval op de E17 aan het viaduct van Gentbrugge komt er extra signalisatie langs de weg. Een elektronisch bord zal aangeven hoe ver een chauffeur zich van de staart van de file bevindt.
  [naar artikel]
 40. Monsterfile op Antwerpse Ring door ongeval en brandend voertuig, vermijd de buurt (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse Ring vermijd je momenteel best wegens een bijzonder zware file. Op het viaduct van Merksem, richting Gent, is door een ongeval 1 rijstrook versperd en ter hoogte van Berchem zijn door een brandend voertuig maar liefst 3 rijstroken versperd.
  [naar artikel]
 41. Antwerpse Ring slibt dicht door ongeval en brandend voertuig, vermijd de buurt (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse Ring vermijd je momenteel best wegens een bijzonder zware file. Op het viaduct van Merksem, richting Gent, is door een ongeval 1 rijstrook versperd en ter hoogte van Berchem zijn door een brandend voertuig maar liefst 3 rijstroken versperd.
  [naar artikel]
 42. Noodherstelling op Antwerpse Ring zorgt voor monsterfiles: “Al een uur aanschuiven richting Gent” (07/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Door een noodherstelling aan het wegdek voor de Kennedytunnel heeft er zich een enorme file gevormd op de Antwerpse Ring richting Gent. Twee rijstroken zijn versperd en het is intussen al meer één uur aanschuiven. Het Agentschap Wegen en Verkeer hoopt de weg rond 15 uur opnieuw vrij te geven.
  [naar artikel]
 43. Antwerpse ring weer vrij na noodherstelling aan brug, komend weekend ook nog werkzaamheden gepland (15/12/2021 - De Morgen)
  Op de Antwerpse Ring was donderdagmiddag ter hoogte van het Sportpaleis een uur lang maar één rijstrook open in de richting van Nederland. Er moest een noodherstelling worden uitgevoerd aan de brug van Merksem, bij het Sportpaleis. De Liefkenshoektunnel blijft wel nog even tolvrij richting Nederland om de lange files te laten oplossen.
  [naar artikel]
 44. Twee ongevallen en uittocht Nederlanders zorgen voor drukte op Antwerpse Ring (22/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Ring rond Antwerpen, en dan vooral in de richting Gent, is het al volop aanschuiven, en dat zal de volgende uren niet veranderen. Door de uittocht van Nederlanders, die een week vakantie hebben, een ongeval in de Kennedytunnel is de verkeerssituatie problematisch én een ongeval ter hoogte van Merksem. Het ongeval in de Kennedtunnel dateert van net voor 13u. Twee vrachtwagens raakten elkaar, met lichte gevolgen, maar er moesten tijdelijk rijstroken worden afgesloten om de beschadigde camions te takelen. Daardoor ontstond een file vanaf Merksem, met extra wachttijden van 45 minuten. Er is besloten om de Liefkenshoektunnel tijdelijk tolvrij te maken richting Gent. De weg werd daar voor 16 uur weer vrij gemaakt. Op de Ring ter hoogte van het viaduct van Merksem gebeurde eveneens een ongeval waardoor de pechstrook er versperd is. Maar de drukte was eigenlijk al de hele ochtend bezig, en voelbaar vanaf de aansluiting Antwerpen-Noord. Vele Nederlandse voertuigen maken er een extra zware vrijdag van, want een deel van Nederland start vandaag met de herfstvakantie. Richting Kempen werd er een extra maatregel genomen door de spitsstrook op de E313 al om 11u in gebruik te nemen, waar dat normaal gezien om 12u het geval is.   #R1/Ring Antwerpen Ring 1 (Gent) ter hoogte van Merksem Ongeval, Linkerrijstrook versperd sinds 21/10/2016 15:15 — Touring Mobilis NL (@t_mobilis_nl) October 21, 2016     #R1/Ring Antwerpen Ring 2 (Nederland) ter hoogte van Linkeroever Ongeval, 1 rijstrook versperd sinds 21/10/2016 15:17 — Touring Mobilis NL (@t_mobilis_nl) October 21, 2016    
  [naar artikel]
 45. Lange file richting Gent door noodherstelling Kennedytunnel en ongeluk (26/03/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/ioJpjzxis8X2FINOVZ4iy-kdjBg/diocontent/74364416/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 46. Drie rijstroken dicht op Antwerpse Ring door dringende noodherstelling aan Sportpaleis: “Vermijd de omgeving” (15/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdagmiddag vindt vanaf 13 uur een noodherstelling plaats op de Antwerpse Ring bij het Sportpaleis. Daardoor is er richting Nederland slechts één rijstrook open in plaats van vier. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht lange files en vraagt om de omgeving te vermijden.
  [naar artikel]
 47. Week nadat er veiligheidsnetten werden gehangen: stuk beton van viaduct E17 valt door dak van bus De Lijn (19/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Er is woensdagochtend een stuk beton van het viaduct aan de E17 in Gentbrugge door het dak van een bus van De Lijn gevallen. De enige aanwezige, de chauffeur, kwam ervan af met de schrik. Het Agentschap Wegen en Verkeer had vorige week nochtans veiligheidsnetten gehangen onder het viaduct. Vanmiddag is er overleg om op korte termijn extra maatregelen te nemen.
  [naar artikel]
 48. Hinder op E313 naar Hasselt nadat stukje wegdek omhoogkwam in Geel-Oost (21/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de E313 van Antwerpen richting Hasselt is maandagnamiddag een brugvoeg in het wegdek ter hoogte van Geel-Oost omhooggekomen. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). De rechterrijstrook is er afgesloten om een noodherstelling mogelijk te maken. Het verkeer kan er nog slechts over één rijstrook passeren.
  [naar artikel]
 49. Je mijdt de komende dagen beter het Herrmann Debroux-viaduct (09/10/2017 - VRT NWS)
  Vandaag is de eerste werkdag sinds het Herrmann Debroux-viaduct in Oudergem gedeeltelijk werd afgesloten. Het viaduct ligt op een belangrijke invalsroute naar Brussel, en er wordt vanmorgen verkeershinder verwacht. Brussel Mobiliteit raadt aan om de omgeving te vermijden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy