Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
08:43 uur

Boeing schikt voor 200 miljoen met beurswaakhond in zaak om ‘ramptoestel’ 737-MAX

Het Laatste Nieuws

23/09/2022 - 01:24

Vliegtuigbouwer Boeing heeft een schikking van 200 miljoen dollar (een vergelijkbaar bedrag in euro's) getroffen met de Amerikaanse beurswaakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC). Daarmee koopt het concern verdere vervolging wegens vermeende misleiding van beleggers af. De voormalige topman van Boeing, Dennis Muilenburg, betaalt een miljoen dollar.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Boeing schikt voor 225 miljoen dollar in zaak rond veiligheid van 737 MAX (05/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Boeing schikt voor 225 miljoen dollar in zaak rond veiligheid van 737 MAX De huidige en voormalige bestuurders van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing hebben een akkoord bereikt van ongeveer 225 miljoen dollar (195 miljoen euro) om een aandeelhoudersrechtszaak te schikken die beweerde dat het bestuur van Boeing er niet in slaagde om goed toezicht te houden op veiligheid van de 737 MAX. Dat bericht The Wall Street Journal. […] Lees dit artikel: Boeing schikt voor 225 miljoen dollar in zaak rond veiligheid van 737 MAX
  [naar artikel]
 2. Boeing schikt voor 225 miljoen dollar in zaak over veiligheid 737 MAX (05/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De raad van bestuur van Boeing schikt voor 225 miljoen dollar (ruim 194 miljoen euro) in een rechtszaak die aandeelhouders hadden aangespannen omdat het bestuur onvoldoende toezicht zou hebben gehouden op de veiligheid van het 737 MAX-toestel. Ook stelt de vliegtuigbouwer een interne ombudsman aan en een bestuurder met kennis van luchtvaartveiligheid, zo schrijft de Wall Street Journal.
  [naar artikel]
 3. Bestuurders Boeing schikken voor 225 miljoen dollar in zaak 737 MAX (05/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De raad van bestuur van Boeing schikt voor 225 miljoen dollar (ruim 194 miljoen euro) in een rechtszaak die aandeelhouders hadden aangespannen omdat het bestuur onvoldoende toezicht zou hebben gehouden op de veiligheid van de 737 MAX. Ook stelt de vliegtuigbouwer een interne ombudsman aan en een bestuurder met kennis van luchtvaartveiligheid, zo schrijft de Wall Street Journal op basis van ingewijden.
  [naar artikel]
 4. Twitter schikt voor 809 miljoen dollar in zaak over misleiding van beleggers (20/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Twitter schikt voor 809 miljoen dollar in zaak over misleiding van beleggers Twitter heeft een schikking getroffen van 809,5 miljoen dollar in een zogenoemde class-action rechtszaak, waarin het social media-platform ervan wordt beschuldigd beleggers te hebben misleid in 2015. Dit werd maandag bekendgemaakt. Met de schikking worden alle claims tegen Twitter over dit onderwerp afgehandeld, zonder dat het platform schuldig wordt bevonden aan onrechtmatig handelen. Twitter blijft […] Lees dit artikel: Twitter schikt voor 809 miljoen dollar in zaak over misleiding van beleggers
  [naar artikel]
 5. ‘Facebook schikt ook met beurswaakhond SEC’ (25/07/2019 - Metro)
  Facebook kondigt vandaag ook een schikking aan met beurswaakhond SEC. De Amerikaanse socialmediagigant betaalt daarbij mogelijk een boete van meer dan 100 miljoen dollar. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van een ingewijde. De aankondiging van de boete zou bovenop de bekendmaking van een nog grotere schikking komen. Naar verluidt schikt Facebook met marktwaakhond FTC voor 5 miljard dollar in een onderzoek naar een reeks privacyschandalen. Dat is inclusief het lek waardoor persoonlijke gegevens van miljoenen gebruikers bij het campagnebureau Cambridge Analytica terechtkwamen, terwijl dit bedrijf daar geen toestemming voor had. De SEC opende vorig jaar eveneens een onderzoek naar Facebook wegens het schandaal met Cambridge Analytica. Deze toezichthouder verdenkt het bedrijf van Mark Zuckerberg ervan beleggers niet tijdig te hebben gewaarschuwd over externe partijen die privacyregels van Facebook hadden overtreden. Bron: Belga   Het bericht ‘Facebook schikt ook met beurswaakhond SEC’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. ‘Facebook schikt ook met beurswaakhond SEC’ (24/07/2019 - Metro)
  Facebook kondigt vandaag ook een schikking aan met beurswaakhond SEC. De Amerikaanse socialmediagigant betaalt daarbij mogelijk een boete van meer dan 100 miljoen dollar. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van een ingewijde. De aankondiging van de boete zou bovenop de bekendmaking van een nog grotere schikking komen. Naar verluidt schikt Facebook met marktwaakhond FTC voor 5 miljard dollar in een onderzoek naar een reeks privacyschandalen. Dat is inclusief het lek waardoor persoonlijke gegevens van miljoenen gebruikers bij het campagnebureau Cambridge Analytica terechtkwamen, terwijl dit bedrijf daar geen toestemming voor had. De SEC opende vorig jaar eveneens een onderzoek naar Facebook wegens het schandaal met Cambridge Analytica. Deze toezichthouder verdenkt het bedrijf van Mark Zuckerberg ervan beleggers niet tijdig te hebben gewaarschuwd over externe partijen die privacyregels van Facebook hadden overtreden. bron: Belga   Het bericht ‘Facebook schikt ook met beurswaakhond SEC’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Boeing betaalt 200 miljoen voor misleiding beleggers (23/09/2022 - De Tijd)
  07:57 Boeing heeft een schikking gesloten met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Die vindt dat de vliegtuigbouwer beleggers om de tuin leidde over zijn door crashes geplaagde 737 Max.
  [naar artikel]
 8. Boeing schikt bijna alle rechtszaken Lion Air (08/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Boeing heeft 90 procent van de rechtszaken geschikt die door familieleden van slachtoffers van de vliegtuigcrash met een Boeing 737 MAX van de...
  [naar artikel]
 9. Apple schikt met Amerikaanse appmakers, betaalt 100 miljoen (27/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Apple schikt met Amerikaanse appmakers, betaalt 100 miljoen Apple heeft geschikt met een groep Amerikaanse appmakers. In een rechtszaak claimden de ontwikkelaars dat het techbedrijf teveel kosten in rekening bracht voor de distributie van hun programma’s via de App Store. Apple gaat hen in totaal 100 miljoen dollar (zo’n 85 miljoen euro) betalen. De Amerikaanse ontwikkelaars krijgen elk tussen de 250 dollar en […] Lees dit artikel: Apple schikt met Amerikaanse appmakers, betaalt 100 miljoen
  [naar artikel]
 10. Bestuurders Boeing schikken voor 237,5 miljoen dollar in zaak 737 MAX (06/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bestuurders van vliegtuigfabrikant Boeing schikken voor 237,5 miljoen dollar, omgerekend zo’n 205 miljoen euro. Het gaat om een rechtszaak die aandeelhouders hadden aangespannen omdat het bestuur onvoldoende toezicht zou hebben gehouden op de veiligheid van de 737 MAX. Ook stelt het concern een interne ombudsman aan en een bestuurder met kennis van luchtvaartveiligheid.
  [naar artikel]
 11. Remake van ‘De zaak Alzheimer’ kent zwak openingsweekend in Amerikaanse bioscopen (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Memory’, de internationale remake van Erik Van Looy’s succesvolle boekverfilming ‘De Zaak Alzheimer’, ging afgelopen weekend in première in Amerika. De film was een minder groot succes dan verwacht, want hij bracht ‘amper’ 3,1 miljoen dollar (2,95 miljoen euro) op tijdens het openingsweekend.
  [naar artikel]
 12. Farmareus Novartis schikt in Amerikaanse smeergeldzaak (02/07/2020 - De Tijd)
  07:29 De Zwitsers farmareus schikt voor 678 miljoen dollar met het Amerikaanse gerecht in een zaak rond smeergeldbetalingen aan duizenden dokters om hun geneesmiddelen voor te schrijven.
  [naar artikel]
 13. Walmart schikt voor 282 miljoen dollar in omvangrijke corruptiezaak (20/06/2019 - Metro)
  Supermarktketen Walmart gaat wegens een grote corruptiezaak 282 miljoen dollar aan de Amerikaanse overheid betalen. De verschillende partijen hebben daarover een schikking bereikt, zo meldt de Amerikaanse beurswaakhond SEC donderdag. Het Amerikaanse concern lag onder vuur omdat het de anticorruptiewetgeving schond met dubieuze praktijken en regelingen in landen als Brazilië, Mexico, China en India. Walmart stemt ermee in om 144 miljoen dollar te betalen aan SEC. Daarbovenop komt nog een bedrag van 138 miljoen dollar vanwege aanklachten van het Amerikaanse gerecht. Volgens de SEC zouden dochterondernemingen van Walmart in de genoemde landen zaken hebben gedaan met tussenpersonen, van wie niet kon worden aangetoond dat ze zich hielden aan de anticorruptiewetgeving. Het concern zou verschillende waarschuwingen in de wind hebben geslagen en was volgens SEC ook te traag met het instellen van scherpere interne controles. De zaak was in 2012 aan het licht gekomen. bron: Belga   Het bericht Walmart schikt voor 282 miljoen dollar in omvangrijke corruptiezaak verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Hippe beleggersapp Robinhood betaalt 65 miljoen dollar boete voor ‘misleidende informatie’ (18/12/2020 - Express)
  Volgens de Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft Robinhood zijn gebruikers misleid over zijn verdienmodel. Het bedrijf schikt de zaak voor 65... The post Hippe beleggersapp Robinhood betaalt 65 miljoen dollar boete voor ‘misleidende informatie’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Toyota schikt voor 180 miljoen dollar in zaak rond emissies in VS (14/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse autoreus Toyota betaalt een boete van 180 miljoen dollar (148 miljoen euro) in een zaak rond emissies in de Verenigde Staten. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie vandaag in Washington.
  [naar artikel]
 16. Apple schikt nog maar eens voor miljoenen in zaak rond opzettelijk vertragen iPhones (09/04/2021 - Express)
  Apple gaat Chileense gebruikers in totaal 3,4 miljoen dollar betalen (2,86 miljoen) om een aantal grote rechtszaken te schikken. Een consumentenvereniging sleepte de techreus voor de rechter omdat hij oudere modellen van de iPhone opzettelijk zou vertragen, zodat de consumenten sneller zouden overstappen naar een nieuw model. Eerder sloot Apple gelijkaardige deals in de VS […] The post Apple schikt nog maar eens voor miljoenen in zaak rond opzettelijk vertragen iPhones appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Ramptoestel brak wellicht in de lucht (11/04/2019 - De Morgen)
  Is het ramptoestel al in de lucht uit elkaar gereten, zoals Russische onderzoekers vermoeden? Of was het toch een aanslag van IS? 'Er is iets heel vreemds gebeurd.'
  [naar artikel]
 18. Uber schikt zaak van seksuele intimidatie onder vorige CEO (19/12/2019 - Express)
  Het taxibedrijf betaalt 4 miljoen dollar om de klacht uit 2017 af te kopen. De klacht kwam er na een onderzoek van de EEOC, de commissie voor gelijkheid op het werk in de VS. Uit het onderzoek bleek dat ‘Uber een cultuur toeliet van seksuele intimidatie en discriminatie’ onder de vorige CEO en oprichter Travis […] The post Uber schikt zaak van seksuele intimidatie onder vorige CEO appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. GM schikt voor 120 miljoen met autobezitters om zaak contactslot (28/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) heeft een schikking van 120 miljoen dollar getroffen met autobezitters die claimden dat hun wagens...
  [naar artikel]
 20. Hacking beurswaakhond SEC levert 4 miljoen op (16/01/2019 - De Tijd)
  14:04 Zes maanden ongestoord rondneuzen in de database van de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) leverde twee hackers en een groep traders 4,1 miljoen dollar op. Hun staaltje...
  [naar artikel]
 21. Universiteit van Michigan schikt voor 490 miljoen dollar in zaak rond seksueel misbruik door overleden sportarts (19/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Universiteit van Michigan heeft een schikking getroffen van 490 miljoen dollar (ruim 431 miljoen euro) in de zaak rond het seksueel misbruik van voormalig sportdokter Robert Anderson. In totaal krijgen 1.050 betrokkenen een vergoeding.
  [naar artikel]
 22. Voormalig Boeing-manager: “Ramptoestel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in” (20/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Boeings zorgenkindje, de 737 MAX, staat al bijna een jaar aan de grond. Bij twee ongelukken met het gloednieuwe toestel kwamen 346 mensen om het...
  [naar artikel]
 23. Ticketmaster schikt voor 10 miljoen voor hacken van concurrent (01/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ticketmaster schikt voor een bedrag van tien miljoen dollar na te hebben ingebroken in de accounts van concurrent Songkick. Dat heeft het Amerikaanse Ministerie van Justitie bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 24. Elon Musk schikt met Amerikaanse beurswaakhond en treedt af als bestuursvoorzitter van Tesla (30/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Elon Musk en Tesla hebben vandaag een schikking getroffen met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Als onderdeel van de schikking moet Musk binnen 45...
  [naar artikel]
 25. Boeing 737 MAX – Miljoenenboete Boeing voor defecte onderdelen, geen ontslagvergoeding voor ex-topman (11/01/2020 - Metro)
  De Amerikaanse luchtvaartwaakhond Federal Aviation Authority (FAA) wil Boeing een miljoenenboete opleggen. De vliegtuigbouwer zou willens en wetens defecte vleugelonderdelen voor de 737 MAX hebben gebruikt. Volgens de FAA voerde Boeing te weinig kwaliteitscontrole uit bij zijn leveranciers. Uit tests van de onderdelen bleek dat ze niet sterk genoeg waren, maar de vliegtuigbouwer monteerde ze toch op 178 vliegtuigen. De FAA stelt een boete van 5,4 miljoen dollar voor, omgerekend een kleine 4,9 miljoen euro. De boete heeft overigens niets te maken met de twee crashes van toestellen van het type 737 MAX waardoor de vliegtuigen al sinds maart aan de grond staan. In december kreeg Boeing ook een boete voor hetzelfde vergrijp bij 133 vliegtuigen van het type 737 NG, de voorloper van de 737 MAX. Die bedroeg 3,9 miljoen dollar. Boeing liet in een verklaring weten de defecte vleugelonderdelen te vervangen. Ook belooft de vliegtuigbouwer beterschap. Wel in verband met de 737 MAX was de aankondiging van de vliegtuigbouwer vrijdag dat de vertrokken Boeing-topman Dennis Muilenburg, die op 23 december moest opstappen vanwege zijn aanpak van de crisis rond het gewraakte toestel, geen ontslagvergoeding krijgt. Muilenburg moet ook niet rekenen op een bonus voor 2019, zo staat te lezen in een document dat aan de Amerikaanse beurswaakhond Securities & Exchange Commission (SEC) werd bezorgd. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Miljoenenboete Boeing voor defecte onderdelen, geen ontslagvergoeding voor ex-topman verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Amerikaanse beurswaakhond kan in oktober maar liefst 4 Bitcoin-beleggingsproducten goedkeuren (08/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Amerikaanse beurswaakhond kan in oktober maar liefst 4 Bitcoin-beleggingsproducten goedkeuren De Amerikaanse beurswaakhond SEC zou in oktober maar liefst vier Bitcoin futures ETF’s kunnen goedkeuren, op basis van een telling van Bloomberg Intelligence. Wat is echter het verschil tussen Bitcoin futures ETF’s en ‘gewone’ Bitcoin ETF’s? De SEC (Securities and Exchange Commission) zou deze maand vier aanvragen moeten goedkeuren of afwijzen (de beslissing kan ook […] Lees dit artikel: Amerikaanse beurswaakhond kan in oktober maar liefst 4 Bitcoin-beleggingsproducten goedkeuren
  [naar artikel]
 27. Remake ‘De zaak alzheimer’ kent schokkerige start in Amerikaanse bioscopen (03/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  ‘Memory’, de Amerikaanse remake van ‘De zaak alzheimer’, nam niet bepaald een vliegende start tijdens haar openingsweekend in de Verenigde Staten. De film leverde 3,1 miljoen dollar op. Dat klinkt niet slecht, tot je het vergelijkt met de opbrengsten van andere films.
  [naar artikel]
 28. VRT-docureeks ‘Fire’ krijgt nu ook kritiek van beurswaakhond FSMA: “Gevaarlijk en niet realistisch” (31/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  FSMA, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, noemt de nieuwe VRT-docureeks ‘Fire: vroeg op pensioen’ over jongeren die op een korte tijd financieel onafhankelijk willen worden, “gevaarlijk en niet realistisch”. Dat laat de beurswaakhond woensdag weten.
  [naar artikel]
 29. VRT-docureeks ‘Fire’ krijgt nu ook kritiek van beurswaakhond FSMA: “Gevaarlijk en niet realistisch” (31/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  FSMA, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, noemt de nieuwe VRT-docureeks ‘Fire: vroeg op pensioen’ over jongeren die op een korte tijd financieel onafhankelijk willen worden, “gevaarlijk en niet realistisch”. Dat laat de beurswaakhond woensdag weten.
  [naar artikel]
 30. VRT-docureeks ‘Fire’ krijgt nu ook kritiek van beurswaakhond FSMA: “Gevaarlijk en niet realistisch” (31/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  FSMA, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, noemt de nieuwe VRT-docureeks ‘Fire: vroeg op pensioen’ over jongeren die op een korte tijd financieel onafhankelijk willen worden, “gevaarlijk en niet realistisch”. Dat laat de beurswaakhond woensdag weten.
  [naar artikel]
 31. Groente- en fruitreus Greenyard schikt voor 500.000 euro na laattijdige melding listeriabacterie (01/12/2020 - Express)
  Het beursgenoteerde groente- en fruitconcern Greenyard heeft een minnelijke schikking getroffen van 500.000 euro met beurswaakhond FSMA in het dossier... The post Groente- en fruitreus Greenyard schikt voor 500.000 euro na laattijdige melding listeriabacterie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Apple schikt voor 30 miljoen na jarenlange rechtszaak voor checken tassen winkelmedewerkers (16/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Apple moet 30,5 miljoen dollar (ongeveer 30 miljoen euro) betalen in een schikking aan zo’n 15.000 winkelmedewerkers van verschillende Amerikaanse Apple Stores. Dat heeft een rechter in California beslist, meldt Reuters. De Apple Store-medewerkers hadden Apple aangeklaagd omdat ze hen tekort zouden hebben gedaan door hen niet te betalen voor de tijd die zij hebben besteed aan veiligheidscontroles na hun diensten. De zaak duurde bijna tien jaar.
  [naar artikel]
 33. Tom Lenaerts over zaak-De Pauw: ‘Het had nooit tot een rechtszaak mogen komen’ (05/12/2021 - De Morgen)
  Televisiemaker Tom Lenaerts heeft zaterdagavond in het Canvas-programma Alleen Elvis blijft bestaan gereageerd op de affaire-De Pauw. Hij vertelde dat het nieuws destijds insloeg ‘als een bom’ en noemde de zaak ‘tragisch’ en ‘intriest’.
  [naar artikel]
 34. Boeing betaalt 2,5 miljard dollar boete voor ‘achterhouden van informatie’ (08/01/2021 - Express)
  De vliegtuigbouwer Boeing schikt voor 2,5 miljard dollar (2 miljard euro) met het Amerikaanse ministerie van Justitie na een onderzoek naar de crash van twee 737 MAX-vliegtuigen. Het bedrijf zou niet altijd eerlijk geweest zijn. De schikking maakt een einde aan een onderzoek dat twee jaar duurde. Boeing wordt ervan beschuldigd ‘willens en wetens’ de […] The post Boeing betaalt 2,5 miljard dollar boete voor ‘achterhouden van informatie’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Remake ‘Memory’ is degelijk, maar minder sterk dan ‘De Zaak Alzheimer’ (27/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bijna twintig jaar na ‘De Zaak Alzheimer’ is de Amerikaanse remake een feit. Liam Neeson neemt in ‘Memory’ de fakkel over van Jan Decleir. Een respectvolle herinterpretatie.
  [naar artikel]
 36. Waarom Johnny Depp ‘slechts’ 10 miljoen van de toegekende 15 miljoen aan schadevergoeding zal krijgen (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Johnny Depp heeft de zaak tegen zijn ex-vrouw Amber Heard voor het grootste deel gewonnen. De jury in Fairfax, Virginia oordeelde woensdag dat voldoende is bewezen dat er sprake is van smaad en kende de acteur 15 miljoen dollar (ongeveer 14 miljoen euro) aan schadevergoedingen toe. Maar door de wet in de Amerikaanse staat Virginia, waar de rechtszaak plaatsvond, wordt dat ‘slechts’ 10,3 miljoen dollar (ongeveer 9,7 miljoen euro).
  [naar artikel]
 37. Farmareus Novartis schikt rechtszaak over smeergeld (02/07/2020 - Express)
  Het Zwitserse farmabedrijf Novartis, bij ons bekend van het ‘Pia-medicijn’, betaalt 678 miljoen dollar (600 miljoen euro) aan het Amerikaanse... The post Farmareus Novartis schikt rechtszaak over smeergeld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Argenta schikt dossier over gebrekkige opsporing handel met voorwetenschap (23/04/2021 - De Tijd)
  13:53 De Belgische spaarbank Argenta moet van de beurswaakhond FSMA een minnelijke schikking van 200.000 euro betalen.
  [naar artikel]
 39. Beaulieu-familie schikt voor recordbedrag van 70 miljoen euro (02/07/2020 - Express)
  De familie van Beaulieu-stichter Roger De Clerck heeft een megaschikking getroffen in het fraudeonderzoek naar de verdeling van een aandelenpakket.... The post Beaulieu-familie schikt voor recordbedrag van 70 miljoen euro appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Voormalige Boeing-baas krijgt 60 miljoen aan vergoedingen mee (11/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De vertrokken Boeing-topman Dennis Muilenburg krijgt van het bedrijf ruim zestig miljoen dollar mee (bijna 54 miljoen euro) aan compensaties en...
  [naar artikel]
 41. Wie niet durft in te stappen, krijgt zijn geld terug (12/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De 737 Max, het ramptoestel van Boeing, maakte deze week in Brazilië zijn comeback in de commerciële luchtvaart en vliegt later deze maand ook in de VS. De olifant in de kamer: hoe zal de luchtvaartsector bange reizigers overtuigen mee te vliegen?
  [naar artikel]
 42. Advocaten van Bart Vertenten en Mogi Bayat wraken KI in zaak ‘Propere Handen’ (27/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Frank Scheerlinck en Hans Rieder, twee advocaten in de zaak ‘Propere Handen’, vinden dat de rechters van de Antwerpse KI niet objectief kunnen oordelen in de zaak ‘Propere Handen’. Ze hebben de KI daarom gewraakt.
  [naar artikel]
 43. Boeing 737 MAX – Miljoenenboete Boeing voor defecte onderdelen, geen ontslagvergoeding voor ex-topman (11/01/2020 - Metro)
  De Amerikaanse luchtvaartwaakhond Federal Aviation Authority (FAA) wil Boeing een miljoenenboete opleggen. De vliegtuigbouwer zou willens en wetens defecte vleugelonderdelen voor de 737 MAX hebben gebruikt. Volgens de FAA voerde Boeing te weinig kwaliteitscontrole uit bij zijn leveranciers. Uit tests van de onderdelen bleek dat ze niet sterk genoeg waren, maar de vliegtuigbouwer monteerde ze toch op 178 vliegtuigen. De FAA stelt een boete van 5,4 miljoen dollar voor, omgerekend een kleine 4,9 miljoen euro. De boete heeft overigens niets te maken met de twee crashes van toestellen van het type 737 MAX waardoor de vliegtuigen al sinds maart aan de grond staan. In december kreeg Boeing ook een boete voor hetzelfde vergrijp bij 133 vliegtuigen van het type 737 NG, de voorloper van de 737 MAX. Die bedroeg 3,9 miljoen dollar. Boeing liet in een verklaring weten de defecte vleugelonderdelen te vervangen. Ook belooft de vliegtuigbouwer beterschap. Wel in verband met de 737 MAX was de aankondiging van de vliegtuigbouwer vrijdag dat de vertrokken Boeing-topman Dennis Muilenburg, die op 23 december moest opstappen vanwege zijn aanpak van de crisis rond het gewraakte toestel, geen ontslagvergoeding krijgt. Muilenburg moet ook niet rekenen op een bonus voor 2019, zo staat te lezen in een document dat aan de Amerikaanse beurswaakhond Securities & Exchange Commission (SEC) werd bezorgd. De vertrokken Boeing-topman Dennis Muilenburg krijgt van het bedrijf wel ruim zestig miljoen dollar mee aan compensaties en pensioenvergoedingen. Boeing zei in november dat de oud-topman zelf had aangeboden zijn bonus voor 2019 en opbrengsten uit aandelen op te geven. Muilenburg verdiende in zijn 4,5 jaar aan het roer bij de vliegtuigbouwer tientallen miljoenen. In december stapte hij op. Volgens Boeing was zijn vertrek nodig om het vertrouwen in het bedrijf te herstellen. Dat liep een flinke deuk op door de problemen met de 737 MAX. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Miljoenenboete Boeing voor defecte onderdelen, geen ontslagvergoeding voor ex-topman verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. ‘Elvis’ verslaat ‘Top Gun: Maverick’, maar voor beide is het een overwinning (28/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het beloofde een verhitte strijd te worden tussen de twee nieuwste kaskrakers. Maar het was de film ‘Elvis’ die het voorbije weekend meer bioscoopbezoekers trok dan ‘Top Gun: Maverick’. De interesse in de ‘King of Rock & Roll’ blijft groot. De film bracht nu al 31,1 miljoen dollar (zo’n 29,4 miljoen euro) op.
  [naar artikel]
 45. Boeing betaalt nabestaanden vliegrampen 737 Max 100 miljoen dollar (03/07/2019 - De Morgen)
  Boeing gaat samengeteld 100 miljoen dollar betalen aan de nabestaanden van de 346 mensen die omkwamen bij twee vliegrampen in Indonesië en Ethiopië met een Boeing 737 Max.
  [naar artikel]
 46. Amerikaanse remake van ‘De Zaak Alzheimer’ krijgt ijzersterke eerste trailer (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Memory’ is de internationale remake van Erik Van Looy’s succesvolle boekverfilming ‘De Zaak Alzheimer’. De regie is in handen van Martin Campbell en de hoofdrollen zijn weggelegd voor Liam Neeson, Guy Pearce en Monica Bellucci, die de machtige technologiemagnaat Davana Sealman speelt.
  [naar artikel]
 47. Amerikaans farmabedrijf schikt voor 270 miljoen dollar in zaak over opioïdenpijnstiller (26/03/2019 - Knack)
  De Amerikaanse producent van de pijnstiller OxyContin, een berucht en bijzonder verslavend geneesmiddel, heeft een rechtszaak in de deelstaat Oklahoma geschikt voor 270 miljoen dollar. Dat heeft de minister van Justitie van de deelstaat dinsdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 48. ‘Elvis’ verslaat ‘Top Gun: Maverick’, maar voor beide films is het een overwinning (28/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het beloofde een verhitte strijd te worden tussen de twee nieuwste kaskrakers. Maar het was de film ‘Elvis’ die het voorbije weekend meer bioscoopbezoekers trok dan ‘Top Gun: Maverick’. De interesse in de ‘King of Rock & Roll’ blijft groot. De film bracht nu al 31,1 miljoen dollar (zo’n 29,4 miljoen euro) op.
  [naar artikel]
 49. Boeing belooft 100 miljoen dollar steun aan families van slachtoffers van crashes met 737 MAX-vliegtuigen (03/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing zal de komende jaren in totaal 100 miljoen dollar (bijna 89 miljoen euro) vrijmaken voor steun aan de...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy