Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
08:38 uur

ONZE OPINIE. “Je dreigt niet met een schoolsluiting, je voorkomt ze”

Het Laatste Nieuws

23/09/2022 - 01:55

“Het zou toch erg zijn dat scholen omwille van hun energiefactuur niet langer kunnen openblijven?” Het was Lieven Boeve, topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, die waarschuwde en de zware woorden niet schuwde. Je moet maar durven, eigenlijk. Alsof de gesloten scholen in de pandemie niet schadelijk genoeg waren? Daar dreig je niet mee, als een agent-provocateur. Daar jaag je ouders niet mee op. Dat voorkom je. Dan zeg je zoals de collega-topman van het gemeenschapsonderwijs GO!: dat lost niks op. En het helpt al zeker niet om in Europa de vraag naar gas en de prijs van gas te doen dalen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Motivatiepsycholoog : “Epidemiologisch geen reden voor schoolsluiting voor kerstvakantie” (03/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) zegt dat de beslissing om de scholen de laatste week van de kerstvakantie te sluiten, epidemiologisch niet uit te leggen is. Het is voor de motivatiepsycholoog “bizar” dat men kiest voor een schoolsluiting net voor de kerstvakantie. “Dat is te laat.”
  [naar artikel]
 2. ONZE OPINIE. “Get boosted.” Absoluut. Maar wanneer zetten we ook in op “get healthy”? (13/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Get boosted!” De Britse premier Boris Johnson vat in twee woorden samen wat de boodschap wordt die de komende weken zal domineren in de strijd tegen de omikronvariant. De Britten zullen in een blitzoffensief een miljoen prikken per dag zetten. En hoewel vaccinatie een essentieel onderdeel blijft, dreigt het andermaal een belangrijk debat op een zijspoor te zetten.
  [naar artikel]
 3. ONZE OPINIE. “Een overheid die ons belastinggeld niet kan beschermen tegen sjoemelaars, verdient het misschien gewoon niet” (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na de onthullingen over vermoedelijke fraude bij het contactonderzoek rijst de vraag hoe dit is kunnen gebeuren. “Het blijkt kinderspel om onze overheid op te lichten. En dat is verontrustend”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De achteloosheid en naïviteit waarmee sommige administraties en kabinetten omgaan met uw en mijn geld is wraakroepend.”
  [naar artikel]
 4. ONZE OPINIE. Ons energiebeleid: “Hier, nen euro” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Hier, nen euro!” Het Vlaamse en federale beleid om de stijgende energiefactuur te drukken, doet wat denken aan de legendarische reclamecampagne van De Lijn waar het “stressmannetje” door zijn dak gaat voor één euro. Nadat de federale regering een korting van 40 euro gaf, kon Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) niet achterblijven: “Hier 50 euro!”. Pijnlijk: net op de dag dat de Nederlandse regering bekend maakte elk gezin een korting van maar liefst 400 euro te geven. De échte uitdaging dreigt tijdens dat hele opbod ondertussen ondergesneeuwd te geraken: hoe stoppen we ermee om een fossiele brandstof als aardgas nog te subsidiëren?
  [naar artikel]
 5. ONZE OPINIE. “Durven regeringen ook in hun eigen vel snijden om onze koopkracht te stutten?” (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf van de zeven federale meerderheidspartijen zijn gewonnen voor een zogenaamde ‘rijkentaks’. “Dat hoeft niet bij voorbaat een bespottelijk idee te zijn”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De vraag is echter wat diezelfde partijen daar - in al hun regeringen - tegenover willen zetten qua besparingen op het eigen functioneren.”
  [naar artikel]
 6. ONZE OPINIE. “Wie dacht dat corona de geldhonger van de farma zou temperen, is weer een illusie armer” (04/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Geruisloos dreven Pfizer en Moderna onlangs de prijzen van hun coronavaccins op. “Terwijl de pandemie in bepaalde delen van de wereld verre van voorbij is, lijkt het voor de farmasector alweer business as usual”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Onze overheden zijn overgeleverd aan de grillen van farma-CEO’s en hun beleggers.”
  [naar artikel]
 7. ONZE OPINIE. De evacuatie uit Kaboel is een titanenklus. Maar het kan niet onmogelijk zijn om te communiceren (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Deze mensen gaan simpelweg dood”. “Het gaat te langzaam.” En: “De betrokken bewindspersonen wijzen naar elkaar en verschuilen zich achter procedures.” Die kritiek hoorde je in het Nederlandse parlement gisteren, waar zich een fel debat over Afghanistan ontspon tussen de uittredende regering-Rutte en de oppositie. In onze contreien is het wachten tot volgende week vooraleer het parlement samenkomt. Neen, nieuw is het niet dat de Nederlandse parlementaire cultuur levendiger is dan de onze. Maar het valt des te meer op wanneer ook onze bevoegde ministers op eieren lopen.
  [naar artikel]
 8. ONZE OPINIE. “Het corona-blunderboek is dikker dan Vandenbroucke wil toegeven” (10/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de tweede keer in enkele weken tijd duiken verhalen op over blunders van de FOD Volksgezondheid en het geneesmiddelenagentschap FAGG. “De malaise bij zijn diensten is groter dan minister Vandenbroucke wil toegeven”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Ofwel weet hij het echt niet en spelen ze met zijn voeten.”
  [naar artikel]
 9. ONZE OPINIE. “Een titanenwerk”, maar je kan de coronabarometer ook gewoon “te laat” noemen (22/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na 39 Overlegcomités en Veiligheidsraden heeft de regering besloten om wat meer voorspelbaarheid in te bouwen. Voor die “coronabarometer” gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) op de persconferentie uitgebreid schouderklopjes. “Een titanenwerk”, heette het en een “moeilijke bevalling”. Je kan het ook gewoon “te laat” noemen. Voortaan hebben we kleurcodes die duidelijk maken waar we ons bevinden in de pandemie. Maar laat ik u een geheim vertellen: het einde van een pandemie laat zich niet aflezen op een dashboard. Die beslissing nemen u en ik door ons gedrag.
  [naar artikel]
 10. ONZE OPINIE. De Wever is ongeloofwaardig als hij voor Antwerps drugsgeweld naar Vivaldi wijst (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Laait het druggeweld op in Antwerpen, dan staat burgemeester Bart De Wever (N-VA) steevast klaar om naar de federale regering te wijzen. “Ze doen niet genoeg om dit probleem aan te pakken”, klonk het onlangs na een afrekening in Deurne. En donderdag was het weer prijs na twee explosies in zijn stad. Het is een pavloviaanse reflex geworden bij De Wever. Boem? “Vivaldi!” Knal? “Vivaldi!” Pang? “Vivaldi!”
  [naar artikel]
 11. ONZE OPINIE. “Poetin speelt Russische roulette met Europa” (08/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Pijnlijker wordt een beeld niet. De Europese economie wordt ontwricht terwijl Vladimir Poetin recordinkomsten ontvangt voor het weinige gas dat hij ons nog levert. De EU heeft de touwtjes niet in handen. Als een puppet on a string trekt Poetin aan onze koordjes. Hij speelt Russische roulette. Komt het gas of niet? Onzekerheid zaaien, drijft de prijs meteen op. En nu de Europese Unie denkt aan een prijzenplafond voor gas, dreigt Poetin de kraan volledig dicht te draaien.
  [naar artikel]
 12. Technologiebedrijf Skyline dreigt met verhuis: “Komt Ventilus bovengronds, dan zijn we hier weg” (17/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kiest de Vlaamse regering in september voor een bovengrondse Ventilus-verbinding, dan dreigt Skyline Communications er mee om de regio te verlaten. “We kunnen het niet maken naar onze werknemers om zo’n beslissing te aanvaarden”, zegt Frederik Vandenberghe, één van de drie broers die het Izegemse technologiebedrijf leidt. “Het gezondheidsrisico is te groot. We zijn er van overtuigd dat er alternatieven zijn.”
  [naar artikel]
 13. ONZE OPINIE. “Op vlak van luchtkwaliteit in scholen hangt Ben Weyts een ‘zesjescultuur’ aan” (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op 1 september zal niet ieder kind in dezelfde gezonde klaslucht les kunnen volgen. “Een gevolg van het vrijblijvende beleid rond luchtkwaliteit in scholen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Voor de microfoon stelt iedereen dat de gezondheid van leerkrachten en leerlingen belangrijk is, maar achter de schermen bedisselt men iets anders.”
  [naar artikel]
 14. OPINIE. “Het onderwijs digitaliseren moet meer zijn dan simpelweg laptops kopen” (02/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Als scholen hun Digisprong-cheque van 375 miljoen euro alleen gebruiken om laptops te kopen, dreigt de digitalisering van het Vlaamse onderwijs een pak minder op te brengen dan wat zou kunnen zijn.” Dat zegt Kristiaan Mesens, onderzoeker Onderwijsinnovatie bij PXL.
  [naar artikel]
 15. ONZE OPINIE. “Achter de sterftecijfers in onze ziekenhuizen gaat meer schuil dan enkel menselijk leed: durven we dat onderzoeken?” (29/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na meer dan een jaar is er eindelijk wat meer zicht op de cijfers van het aantal coronadoden in onze ziekenhuizen. “Achter die cijfers schuilt meer dan enkel menselijk leed”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Ze kunnen ons mogelijk ook iets vertellen over bepaalde disfuncties in de zorg. Vraag is of iedereen die oefening wil maken.”
  [naar artikel]
 16. ONZE OPINIE. Nu bijna alle volwassen Vlamingen gevaccineerd zijn: wanneer krijgen we onze Vrijheidsdag? (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vaccinatiegraad in Vlaanderen klimt bij volwassenen boven de tachtig procent. Ook in Wallonië zitten ze al aan zeventig procent. “Wat nu, beste politici en experts?”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “We hebben gedaan wat u ons vroeg. Wanneer krijgen we onze Vrijheidsdag?”
  [naar artikel]
 17. OPINIE: "Iemand liegt over de aankoop van de nieuwe straaljagers, alleen weten we niet wie" (21/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “We zullen elke steen omdraaien”, “het onderste uit de kan halen”, “een audit bestellen”, belooft de minister van Defensie plechtig. Het is een...
  [naar artikel]
 18. ONZE OPINIE. “Ook in Borgerhout wonen helden” (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een 35-jarige Belg is momenteel op z’n eentje een reddingsactie begonnen in Oekraïne. “Een moslim uit Borgerhout gesteund door gulle schenkers uit Molenbeek", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Dat verhaal staat in scherp met de oneliners van sommige invloedrijke politici.”
  [naar artikel]
 19. ONZE OPINIE. “In het schandaal rond het contactonderzoek staat Vlaanderen met de broek op de enkels” (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na de schandalen in de kinderopvang duikt voor de Vlaamse regering al een nieuw probleem op: een audit legt bloot dat er voor het contactonderzoek miljoenen euro aan ‘afwijkende’ facturen gevonden zijn. “Er is te laks omgesprongen met de controle op die facturen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Over uw en mijn belastinggeld zou de overheid moeten waken als een havik. Dat lijkt ze niet te doen.”
  [naar artikel]
 20. ONZE OPINIE. “De opstand in de kinderopvang gaat Wouter Bekes petje te boven” (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De kinderopvang is boos en komt op straat. Aan het kabinet van minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) willen kinderbegeleiders én ouders betogen. “Een opstand die zijn petje te boven gaat”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De hele Vlaamse regering moet aan de bak. De centrale vraag is kristalhelder: wat zijn onze jongste kinderen waard?”
  [naar artikel]
 21. Vakbond dreigt: “Vliegtuigen blijven hele zomer aan de grond op Zaventem” (19/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op de nationale actiedag op 20 juni legt het veiligheidspersoneel van Brussels Airport het werk neer. De vakbonden eisen meer loon. “Als men niet ingaat op onze eisen, blijven de hele zomer vliegtuigen aan de grond”, dreigt Truienaar Jo Vanrutten van het ABVV.
  [naar artikel]
 22. ONZE OPINIE. “Vandenbroucke en zijn administratie zitten met een probleem” (18/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land stuurde begin maart vrachtwagens met oude, bijna vervallen geneesmiddelen en medische hulpmiddelen naar Oekraïne. “Daar is maar één woord voor: beschamend”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Het doet ook vragen rijzen. Was dit een eenmalige blunder? Of een symptoom van een groter probleem?”
  [naar artikel]
 23. ONZE OPINIE. “Reageren schooldirecties doortastend genoeg op leerkrachten die kinderen aanranden?” (12/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De directie van een Antwerpse basisschool wordt door het parket verdacht van schuldig verzuim omdat ze meldingen over een leerkracht die kinderen misbruikte, zou hebben genegeerd. “Het derde dossier op anderhalf jaar tijd waarin een directie schijnbaar wegkijkt”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Dat doet vragen rijzen.”
  [naar artikel]
 24. ONZE OPINIE. “Als een ex-minister de coronaberichtgeving obsessief noemt, dan rammelt er iets” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In zijn nieuwe boek ‘En Nu Is Het Oorlog!’ schetst ex-minister Philippe De Backer (Open VLD) hoe ons land gefunctioneerd heeft tijdens de coronacrisis. “Hij neemt de lezer mee in de cockpit van het crisisbeheer. Wat zich daar heeft afgespeeld, blijkt niet altijd even fraai”, merkt onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Maar De Backer durft ook een steen te werpen naar ons: media en journalisten. Vraag is wat we daarmee doen.”
  [naar artikel]
 25. ONZE OPINIE. We moeten niet roepen om strenge, maar om slimme maatregelen (28/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nee, zo duidelijk als “Blijf in uw kot”, is de boodschap deze keer niet. Op zich verdienen de premier, ministers en experten daar lof voor: zonder...
  [naar artikel]
 26. Charlatan reageert op anonieme beschuldigingen van seksueel geweld: “Onze kop steekt écht niet in het zand” (03/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Café Charlatan, gevestigd op de Vlasmarkt, heeft op social media gereageerd nadat de zaak genoemd werd als een plek waar seksueel grensoverschrijdend gedrag veelvuldig voorkomt. “Zulke meldingen zijn pijnlijk. Maar wij proberen het wel degelijk aangenaam te houden voor iedereen.”
  [naar artikel]
 27. ONZE OPINIE. “Er heerst nog te veel een zwijgcultuur als het over corruptie of fraude gaat” (25/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf oktober zijn ambtenaren die gesjoemel melden bij de Vlaamse overheid en lokale besturen beschermd tegen ontslag. “Een stap in de goede richting”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Want er heerst nog te veel een zwijgcultuur als het over fraude, corruptie of wanbeleid gaat.”
  [naar artikel]
 28. Musk blijft in zijn tweets verwijzen naar nummers en titels waarin “tender” voorkomt: wat bedoelt hij juist? En wat hebben die berichten met Twitter te maken? (20/04/2022 - Express)
  Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, deinst er niet voor terug om cryptische tweets te publiceren. Dat was de afgelopen dagen niet anders. In verschillende tweets haalt hij nummers en titels aan waarin het woord “tender” voorkomt, zoals ‘Love me tender‘ van Elvis Presley. Welke boodschap wil de centimiljardair de wereld insturen? Musk heeft […]
  [naar artikel]
 29. ONZE OPINIE. Een boemelhervorming die onze pensioenen niet betaalbaarder maakt (19/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tien maanden na het voorstel van Lalieux en tien frustrerende vergaderingen van het kernkabinet later is het resultaat van het akkoord dat er moést komen bijzonder mager, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Een boemelhervorming die onze pensioenen niet fundamenteel betaalbaarder maakt.”
  [naar artikel]
 30. ONZE OPINIE. “Bejaarden in financiële nood? De Vlaamse regering geeuwt en slaapt verder” (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Veel woonzorgcentra verhogen hun prijzen vanaf 1 mei. Ze doen dat omdat de Vlaamse regering hen toelaat om dit jaar twee keer te indexeren. Daardoor zien heel wat bejaarden de factuur tot 200 euro stijgen. “Dat het leven duurder wordt, kan u de regering niet verwijten", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Dat ze die stijgende levenskost voor de zwaksten momenteel niet compenseert, is wel laakbaar.”
  [naar artikel]
 31. “Syndroom komt voor bij 1 op 100.000 kinderen” (04/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Er wordt geschat dat het syndroom van Joubert voorkomt bij 1 op 100.000 kinderen”, zegt Leen Wouters, kinderneuroloog in het ZOL. “De ernst van de symptomen kan erg verschillen gaande van slechts milde tekenen tot ernstige afwijkingen.”
  [naar artikel]
 32. ONZE OPINIE. “Beke en Kind en Gezin kunnen zich niet meer verstoppen: ze spelen een grote rol in de tragedie in de Gentse crèche” (18/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In een crèche in het Gentse liep een baby van zes maanden oud afgelopen woensdag een zwaar hersentrauma op. Vrijdag overleed het kindje in het UZ Gent. “Na dit drama kunnen Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) en Kind en Gezin zich niet langer verstoppen”, vindt onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Wat hebben ze gedaan om deze tragedie te voorkomen? En was dat voldoende?”
  [naar artikel]
 33. ONZE OPINIE. “De vrees dat corona uit het straatbeeld verdwijnt, maakt sommige experten onrustig” (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op 1 oktober vervalt de mondmaskerplicht in Vlaanderen op heel wat plaatsen. “Meer nog dan de heropening van de nachtclubs voelt dat als één van de laatste stapjes richting normaal leven”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Dat sommige experten die versoepeling nog te vroeg vinden, lijkt meer te maken hebben met strategische communicatie dan met wetenschap.”
  [naar artikel]
 34. ONZE OPINIE. “We hebben er niets aan als het proces opnieuw zou moeten” (24/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “De organisatie van het terreurproces heeft zich de afgelopen jaren blindgestaard op allerlei veiligheidsmaatregelen en is daarbij de essentie uit het oog verloren”, schrijft politiek journaliste Astrid Roelandt. De essentie? Dat een veroordeling alleen overeind blijft na een eerlijk proces.
  [naar artikel]
 35. ONZE OPINIE. “We spoelen onze behoefte nog altijd door met drinkwater. Die luxe hebben we niet” (09/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Geen sproeiverbod in Vlaanderen voorlopig. Is dat erg? Is onze overheid niet alert? Het is niet omdat er geen verbod is dat iedereen roept: ‘Laat de kraan maar lopen!’ En dat is het goede nieuws: dat doen we ook niet. Of we nu massaal op reis waren, ons bewust zijn van de droogte of een combinatie van die twee: we zijn ons gazon deze zomer niet als een verhitte bezetene beginnen te besproeien.
  [naar artikel]
 36. ONZE OPINIE. “Kind en Gezin mist geen geld, het mist kordaat en eerlijk leiderschap” (06/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De conclusies van de audit die ex-minister Beke bestelde na het drama in een Gentse kinderopvang zijn duidelijk: het draait vierkant bij Kind en Gezin. “Pers en parlement zijn jarenlang zoet gehouden met praatjes”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Topambtenaar Verhegge is ontmaskerd, maar toont zich al opnieuw sluw.”
  [naar artikel]
 37. Vakbond dreigt: “Vliegtuigen blijven hele zomer aan de grond op Zaventem” (16/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Brussels Airlines heeft woensdag preventief 120 vluchten vanaf Zaventem geschrapt, de luchthaven zelf waarschuwt passagiers om op maandag 20 juni niet naar de luchthaven te komen. Dan legt het veiligheidspersoneel het werk neer. De vakbonden eisen meer loon. “Als men niet ingaat op onze eisen, blijven de hele zomer vliegtuigen aan de grond”, dreigt Truienaar Jo Vanrutten van het ABVV.
  [naar artikel]
 38. Onze opinie. Coens-Coenskreten (25/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Er valt veel politici te verwijten dat er uiteindelijk geen paars-gele regering is gevormd, maar Joachim Coens niet”, schrijft politiek...
  [naar artikel]
 39. ONZE OPINIE. Het is nu aan Crevits en Jambon om vertrouwen in kinderopvang te herstellen (14/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het eindrapport van de onderzoekscommissie naar wantoestanden in de kinderopvang was vlijmscherp voor ex-minister Beke en de top van Kind en Gezin. “Men is erin geslaagd hun verhaaltjes te doorprikken”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Nu volgt een zware en delicate opdracht voor de Vlaamse regering.”
  [naar artikel]
 40. ONZE OPINIE. Neen, ons land is niet langer in goede handen (30/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op 26 maart blokletterde Het Laatste Nieuws op de voorpagina “Niets dan lof voor ons land”. Vier maanden later is alles anders, zo schrijft...
  [naar artikel]
 41. Economische recessie dreigt in tweede jaarhelft: “Alles zal stilvallen”, voorspelt hoofdeconoom ING (16/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Onze economie dreigt in een recessie te belanden en het stagflatiespook doemt op. Dat voorspelt ING-hoofdeconoom Peter Vanden Houte in de economische vooruitzichten die de bank maakt voor ons land. “De consument is het kind van de rekening”, valt te horen. Hoelang zal die situatie nog aanslepen? En zal dit alles een impact hebben op de tewerkstelling?
  [naar artikel]
 42. ONZE OPINIE. “Gevaarlijk! Mooi weer” (13/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er is oorlog in Europa, het coronavirus is nog niet verdwenen en de apenpokken zijn in opmars, maar niets blijkt gevaarlijker dan genieten van het mooie weer. Na het inkorten van de Dodentocht, en het dwingend advies van de Antwerpse brandweer om niet te barbecueën, lieten vrijdag de kustredders zich horen. “Wie dit weekend niet op droog zand gaat zitten, kan verrast worden door het snel opkomende water.” Het lijkt dezer dagen vooral code rood voor plezier in de zon.
  [naar artikel]
 43. ONZE OPINIE. Het zijn niet de cijfers die “iets toelaten”. Dat bepalen we als maatschappij beter zelf (18/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Onmeetbaar is het: de vreugde van een nachtje dansen. Vanaf nu mag het terug. Bijna twee jaar lang is onze maatschappij geleid door alles wat in cijfers te gieten was: positieve tests, ziekenhuisbedden, besmettingsratio’s. Wat niet in een statistiek of een curve te gieten was, leek zonder waarde. Met vrienden aan de toog hangen, kippenvel tijdens een concert of het kruisen van een blik op de dansvloer. Hoog tijd om te beseffen dat we iets van “onschatbare waarde” noemen, net omdat er geen cijfer op te plakken valt.
  [naar artikel]
 44. ONZE OPINIE. “De communicatie van De Croo over 800 miljoen euro voor Oekraïne was onverstandig” (15/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op een internationale donorconferentie kondigde premier Alexander De Croo (Open VLD) vorige week aan dat België 800 miljoen euro vrijmaakt voor Oekraïne. “Onverstandig gecommuniceerd”, vindt onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Want het verhaal achter dat bedrag is genuanceerder dan wat radicale partijen er nu van kunnen maken.”
  [naar artikel]
 45. ONZE OPINIE. U mag het eens zeggen, aldus de regering-De Croo. Maar gaat men u ook volgen? Kleine kans (26/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  U mag het nu eens zeggen. Zo belooft de regering-De Croo. Over waar het met ons land heen moet. “De wereld zit niet te wachten op fundamentele discussies over de organisatie van ons land”, zei Alexander De Croo (Open Vld) op zijn partijcongres zaterdag. Om ons op maandag te waarschuwen dat “als wij ons niet bemoeien met politiek, de politiek zich met ons bemoeit”.
  [naar artikel]
 46. ONZE OPINIE. “Met een taks op privéjets lonkt Groen naar de gele hesjes” (03/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kersvers co-voorzitter van Groen Nadia Naji pleit voor een taks op het gebruik van privé-vliegtuigen. “Met dat voorstel steekt de partij PVDA op links voorbij”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De partij laat evenwel de kans liggen om écht te verrassen en verraadt opnieuw haar ware, dogmatische gelaat.”
  [naar artikel]
 47. ONZE OPINIE. Zijn we wel klaar om “samen te leven” met het virus? (20/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “We moeten leren leven met het virus.” Het was misschien wel het opvallendste zinnetje tijdens de persconferentie van premier Wilmès. “Geen enkele...
  [naar artikel]
 48. ONZE OPINIE. “Een inflatie van 10%, een begrotingstekort van bijna 30 miljoen euro en een energiecrisis van jewelste. Maar waar is de ernst?” (01/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een doorsnee dag in België verloopt tegenwoordig zo:
  [naar artikel]
 49. Unizo-topman: “Een kwart van de ondernemers dreigt failliet te gaan” (05/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De sociale partners zitten vandaag samen met de politiek om de torenhoge energiefacturen te counteren. Geen dag te vroeg, volgens Unizo-topman Danny Van Assche, “want een kwart van de ondernemingen dreigt failliet te gaan”. Hij wil de regeringen dringend wakkerschudden. “We hebben echt geen nood aan een Vlaams kibbelkabinet, en de federale regering mag niet verder verzanden.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy