Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
09:25 uur

Ticket naar de zon, ondanks de energiecrisis: “Honger om te reizen nog groot”

Het Belang van Limburg

23/09/2022 - 03:28

Skip de herfstdip: bij de start van de herfst worden traditioneel tripjes naar de zon voor het najaar geboekt. Ook nu, ondanks de energiecrisis. “Er is nog een grote honger om te reizen”, zegt Frank Bosteels van Connections. Ook Tui merkt “zeer veel belangstelling.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Deze jobs stillen je honger naar reizen (26/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Geen centen… wél een honger naar reizen. Klinkt dit je bekend in de oren? Dan bevind jij je in de ideale situatie om een job te kiezen die je...
  [naar artikel]
 2. Reisorganisatoren verwachten drukke paasvakantie (17/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het toerisme leeft op tijdens de paasvakantie, meldt Brussels Airlines donderdag. Heel wat reizigers boekten al een ticket naar de zon, maar de luchtvaartmaatschappij verwacht nog een groot aantal last minute reservaties. “Je voelt de honger naar vakantie”, beaamt reisorganisator Neckermann. “Mensen zien geen enkele reden meer om niet op vakantie te gaan”, klinkt het tevens bij reisorganisator TUI. Volgens die laatste zit ook de lenteski in de lift.
  [naar artikel]
 3. Saoedische minister van Financiën: “Klimaatbeleid kan energiecrisis nog erger maken” (22/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Saoedische minister van Financiën: “Klimaatbeleid kan energiecrisis nog erger maken” Mohammed al-Jadaan, de minister van Financiën van Saoedi-Arabië, meent dat er een “nog ergere” energiecrisis kan ontstaan als de wereld niet voorzichtig is met haar klimaatbeleid. “Als we niet voorzichtig zijn met wat we doen om onze doelstellingen te bereiken, kunnen we uiteindelijk (een) zeer ernstige energiecrisis krijgen zoals we nu zien, en het zou […] Lees dit artikel: Saoedische minister van Financiën: “Klimaatbeleid kan energiecrisis nog erger maken”
  [naar artikel]
 4. Tekort aan zonnebloemolie boven op energiecrisis drijft bedrijven tot wanhoop: “Bijzonder zorgwekkend” (17/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  De combinatie van een zonnebloemoliecrisis met de energiecrisis drijft sommige voedingsbedrijven tot wanhoop. ”Tijdelijke werkloosheid is een van de opties”, zegt voedingsfederatie Fevia.
  [naar artikel]
 5. INTERVIEW. Premier De Croo over de energiecrisis: “Ik ga mensen niet laten kiezen tussen eten of verwarmen” (24/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Welke scheet een partijvoorzitter laat? I don’t care. Ik werk aan oplossingen.” Het politieke gewoel in deze crisis is groot, maar premier Alexander De Croo (Open Vld) wil daar ver vandaan blijven. Al fileert hij ook scherp. Over de demarche van Verlinden: “Een kerncentrale is geen limonadefabriek.” Over Rusland: “Je kan niet onderhandelen met een lavabo.” Over Charles Michel: “Ursula Von der Leyen berispen? Ik vond dat onterecht.”
  [naar artikel]
 6. Voka: “Breid soepel regime tijdelijke werkloosheid uit voor energiecrisis” (30/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Naar aanleiding van het overlegcomité komende woensdag rond de energiecrisis, roept de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka op om het soepele regime rond tijdelijke werkloosheid - dat enkele jaren geleden werd ingevoerd wegens de coronacrisis - toe te passen voor de energiecrisis.
  [naar artikel]
 7. Voka: “Breid soepel regime tijdelijke werkloosheid uit voor energiecrisis” (30/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Naar aanleiding van het overlegcomité komende woensdag rond de energiecrisis, roept de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka op om het soepele regime rond tijdelijke werkloosheid - dat enkele jaren geleden werd ingevoerd wegens de coronacrisis - toe te passen voor de energiecrisis.
  [naar artikel]
 8. Ondanks energiecrisis blijft het hier voorlopig rustig, maar dat kan snel veranderen: “Ik zie parallellen met Franse Revolutie” (11/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De hoge energieprijzen leiden her en der in Europa al tot sociale onrust, onder meer in Tsjechië en Groot-Brittannië. In eigen land blijft het voorlopig vrij rustig, al kan dat snel veranderen. De vakbonden dreigen al met een staking en het is opvallend hoe organisaties uit de anticoronabeweging zich aan het hergroeperen zijn. “Ik zie parallellen met de Franse Revolutie.”
  [naar artikel]
 9. Eindelijk dansen! Jeugdbewegingen popelen om weer fuiven te organiseren (22/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal bezoekers beperken of het Covid Safe Ticket gebruiken. Dat is de enige knoop die jeugdbewegingen nog moeten doorhakken vooraleer ze weer een ‘echte’ fuif kunnen organiseren. En daar hebben ze lang genoeg op gewacht. “De honger is heel groot.”
  [naar artikel]
 10. Topman IEA: “Wereldwijde energiecrisis kan nog erger worden” (12/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De wereldwijde energiecrisis kan nog erger worden. Daarvoor waarschuwde topman Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) op een energieconferentie in Sydney. Hij zei dat de wereld qua omvang en complexiteit nooit eerder een dergelijke energiecrisis meegemaakt heeft.
  [naar artikel]
 11. Make-over voor Lara en Gabriël uit Maasmechelen: “Dit is echt iets helemaal anders!” (10/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Make-over voor Lara en Gabriël, twee verliefde twintigers die houden van reizen: “De ergste coronatijd is voorbij, nu die energiecrisis weer … Hoe dan ook: wij willen stralen deze winter.”
  [naar artikel]
 12. Ruime verdubbeling van mensen die honger lijden in Oost-Afrika: “schrijnend gebrek aan politieke moed” (18/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal mensen dat honger lijdt in de Oost-Afrikaanse landen Ethiopië, Kenia en Somalië is in vergelijking met vorig jaar meer dan verdubbeld. Cijfers van de Verenigde Naties geven aan dat in mei-juni 2021 10,2 miljoen mensen honger leden, vandaag zijn er dat ruim 23 miljoen. De ngo’s Oxfam en Save the Children wijzen er woensdag in een nieuw rapport op dat “de nationale en mondiale reacties grotendeels te traag en te beperkt zijn”. “Honger is een politiek falen”, zegt Gabriela Bucher, CEO van Oxfam International.
  [naar artikel]
 13. Clement schrikt niet van transfer Nainggolan: “Gheysens wil ons van nieuwe titel houden” (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl hij “continu contact” heeft met z’n bestuur over “al dan niet interessante aanwinsten”, ziet ook Philippe Clement wat er zich intussen bij Antwerp FC afspeelt. “De honger bij de rest is groot. Paul Gheysens wil Club van een nieuwe titel houden.”
  [naar artikel]
 14. Naar schatting kwart kinderen zit met honger op schoolbanken: “Ze komen toe met wat chips in hun brooddoos. Of zelfs met helemaal niks” (26/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Universiteit Gent start dit jaar een onderzoek naar wat er in de brooddozen zit van schoolkinderen, want al te vaak is dat helemaal niets. Dat bevestigen ook steeds meer scholen en armoedeorganisaties. “Chips, restjes gefrituurd eten, soms is er zelfs geen brooddoos. In elke klas zit een kind met honger.”
  [naar artikel]
 15. Volgens Antwerps schepen Tom Meeuws brengt een nieuwe oven nog meer op: “Isvag is een oude melkkoe op een afgeleefde wei” (08/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps schepen van Leefmilieu Tom Meeuws (Vooruit) is niet te spreken over de communicatie van de afvalverbrandingsoven Isvag in Wilrijk over de miljoenen extra opbrengsten voor de gemeenten door de energiecrisis. “Een nieuwe installatie op een andere plek zou het viervoud kunnen opbrengen”, zegt de schepen. “Nu doen alsof we met Isvag de energiecrisis gaan overleven, is gewoon dwaas.”
  [naar artikel]
 16. Ambitieuze Robert Lewandowski praat voor het eerst als spits van FC Barcelona: “Heb altijd honger naar succes” (20/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Robert Lewandowski is woensdag in Miami (Florida) officieel voorgesteld als nieuwe speler van FC Barcelona. De Poolse goalgetter, die overkwam van Bayern München, verzekerde dat hij “altijd honger naar succes” heeft. Hij wil met Barça veel prijzen pakken.
  [naar artikel]
 17. Gasprijzen op recordhoogte en we zijn er nog niet: “We riskeren zwaarste energiecrisis sinds lang” (15/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Europese termijnprijzen voor aardgas dat begin 2022 geleverd moet worden, breken deze week ­records. We stevenen dus af op een peperdure energiewinter of erger. “In het slechtste geval riskeert Europa de zwaarste energiecrisis sinds lang.” Want als de gasprijs stijgt, gaat de stroomprijs mee.
  [naar artikel]
 18. Gasprijzen op recordhoogte en we zijn er nog niet: “We riskeren zwaarste energiecrisis sinds lang” (15/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Europese termijnprijzen voor aardgas dat begin 2022 geleverd moet worden, breken deze week ­records. We stevenen dus af op een peperdure energiewinter of erger. “In het slechtste geval riskeert Europa de zwaarste energiecrisis sinds lang.” Want als de gasprijs stijgt, gaat de stroomprijs mee.
  [naar artikel]
 19. Reisbureau biedt reizen naar Oekraïne aan: “Het leven gaat voort, ook ten tijde van oorlog” (09/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks internationale waarschuwingen om niet naar Oekraïne te reizen, biedt een reisbureau toch trips naar het buurland van Rusland aan. Reizigers moeten zo ondervinden wat het is om midden in een oorlog te leven. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’.
  [naar artikel]
 20. Een ticket naar de zon: reisorganisatoren verwachten drukke paasvakantie (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het toerisme leeft op tijdens de paasvakantie, meldt Brussels Airlines. Heel wat reizigers boekten al een ticket naar de zon, maar de luchtvaartmaatschappij verwacht nog een groot aantal last minute reservaties. "Je voelt de honger naar vakantie", beaamt reisorganisator Neckermann. "Mensen zien geen enkele reden meer om niet op vakantie te gaan", klinkt het tevens bij reisorganisator TUI. Volgens die laatste zit ook de lenteski in de lift.
  [naar artikel]
 21. Covid Safe Ticket blijft “geen dag langer dan nodig” (22/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Geen coronamaatregel die zo gecontesteerd is als het Covid Safe Ticket. “Discriminatie”, “een vals gevoel van veiligheid”, “overbodig”: het systeem is al alles genoemd, maar tot nader order blijft het overeind. Vooral N-VA wil ervan af. Niet verwonderlijk dus dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) erop rekent dat het CST zo snel mogelijk “onherroepelijk de schuif inkan”. Als de pandemie een endemie is geworden, zegt hij, als de barometer geel kleurt dus.
  [naar artikel]
 22. Covid Safe Ticket blijft “geen dag langer dan nodig” (22/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Geen coronamaatregel die zo gecontesteerd is als het Covid Safe Ticket. “Discriminatie”, “een vals gevoel van veiligheid”, “overbodig”: het systeem is al alles genoemd, maar tot nader order blijft het overeind. Vooral N-VA wil ervan af. Niet verwonderlijk dus dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) erop rekent dat het CST zo snel mogelijk “onherroepelijk de schuif inkan”. Als de pandemie een endemie is geworden, zegt hij, als de barometer geel kleurt dus.
  [naar artikel]
 23. STVV-preses David Meekers investeert liever in spelerskern dan in trainersontslag (21/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na een 0 op 15 moet STVV herbronnen. En liefst nog voor de jaarwisseling. “De coach staat niet ter discussie”, zegt voorzitter David Meekers, die wel de belangrijkheid van het duel tegen Eupen onderstreept. “De honger naar resultaat moet groot zijn volgende maandag.”
  [naar artikel]
 24. Brussel reageert op uitbreiding Covid Safe Ticket: “Het is niet aan ons om vaccinatiegraad op te krikken” (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf oktober staat het Covid Safe Ticket in Brussel gelijk aan zowat elke vorm van vrije tijd. Vandaag klopte de Brusselse regering de uitbreiding van het Covid Safe Ticket uit naar een hele rist sectoren, waaronder na cultuur en grote evenementen nu ook horeca, sport en het nachtleven. “Dit is opnieuw een extra personeelskost.”
  [naar artikel]
 25. Simon Mignolet kijkt uit naar Champions League, maar waarschuwt: “We moeten beter verdedigen dan de vorige jaren” (06/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Simon Mignolet (34) heeft al vijftig Europese duels op de teller staan. Maar z’n honger is nog altijd even groot. “Het innerlijke vuur is aanwezig”, aldus de doelman de dag voor de wedstrijd. Wel is hij op zijn hoede voor Leverkusen.
  [naar artikel]
 26. “Scholen steken brooddozen in de diepvries om toch maar iéts te kunnen aanbieden”: experts over honger in de klas (04/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Over hoeveel kinderen met een lege brooddoos naar school worden gestuurd, kan volgens experts worden gediscussieerd. Maar dat er zich een probleem aftekent, daar zijn ze het over eens. En niet alleen in het basisonderwijs. “De meest schrijnende verhalen komen uit het secundair.” Twee experts over honger in de klas.
  [naar artikel]
 27. Vijf titels met Oostende stillen honger van Jean-Marc Mwema niet: “Pas geslaagd als Giants titel pakt” (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Dit voelt als thuiskomen.” Na vijf titelseizoenen bij BC Oostende keerde Jean-Marc Mwema (31) deze zomer terug naar ‘zijn’ Antwerp Giants. Vijf landstitels en drie bekertrofeeën stilden zijn honger niet, zo zegt hij. “Deze keuze zal alleen geslaagd zijn als we de titel naar Antwerpen halen.”
  [naar artikel]
 28. Judith Vandermeiren ziet bij Red Panthers grote honger naar zeges op WK hockey: “De evolutie van het team is fenomenaal” (04/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Judith Vandermeiren, die bijna 200 caps op de teller heeft met de nationale hockeyploeg, ziet op het WK “een echte honger” bij de Red Panthers. De Braxgata-speelster blikt ook vooruit op de kraker van dinsdag tegen Australië, die waarschijnlijk over de eerste plaats in groep D zal beslissen, die enige die meteen recht geeft op een stek in de kwartfinales.
  [naar artikel]
 29. Stephan uit ‘De Schaal van Pascale’: “Door de energiecrisis is keramiek een dure hobby geworden” (20/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het begon met een pot voor een bonsaiboom. Kan ik zelf beter, dacht Stephan Jespers (33). Maar intussen droomt de man uit Sint-Lenaarts van een voltijdse carrière als keramist. Al gooit de energiecrisis ook in de pottenbakkerij roet in het eten. “Dit is een dure hobby geworden”, zegt de man die bij de laatste zes kandidaten zit in De Schaal van Pascale.
  [naar artikel]
 30. Slager in Hasselt sluit deuren door energiecrisis: “Factuur ging plots maal drie” (17/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Drie jaar nadat hoeveslagerij Mattes in Runkst (Hasselt) openging, heeft de zaak zaterdag definitief de deuren gesloten. “Met spijt in het hart, maar door de energiecrisis is het onbetaalbaar geworden om twee vestigingen open te houden”, zegt beenhouwer Wouter Martens. Klanten kunnen voortaan in Alken en op de markten terecht.
  [naar artikel]
 31. Slager in Runkst sluit deuren door energiecrisis: “Factuur ging plots maal drie” (17/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Drie jaar nadat hoeveslagerij Mattes in Runkst de deuren opende, heeft de zaak zaterdag definitief de deuren gesloten. “Met spijt in het hart, maar door de energiecrisis is het onbetaalbaar geworden om twee vestigingen open te houden”, zegt beenhouwer Wouter Martens. Klanten kunnen voortaan in Alken en op de markten terecht.
  [naar artikel]
 32. “De grote coronabazooka is niet meer van deze tijd”: politici zoeken betaalbare maatregelen tegen energiecrisis (05/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Ja, er moet iets gebeuren om de komende energiecrisis te doorspartelen. Daar waren alle partijvoorzitters het over eens op het debat van Voka. Alleen de oplossingen liepen wel erg ver uiteen. Opvallend: voor regeringspartijen N-VA en CD&V ligt het moeilijk om straks diep in de portemonnee te tasten. “De grote coronabazooka is niet meer van deze tijd.”
  [naar artikel]
 33. “De grote coronabazooka is niet meer van deze tijd”: politici zoeken betaalbare maatregelen tegen energiecrisis (05/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ja, er moet iets gebeuren om de komende energiecrisis te doorspartelen. Daar waren alle partijvoorzitters het over eens op het debat van Voka. Alleen de oplossingen liepen wel erg ver uiteen. Opvallend: voor regeringspartijen N-VA en CD&V ligt het moeilijk om straks diep in de portemonnee te tasten. “De grote coronabazooka is niet meer van deze tijd.”
  [naar artikel]
 34. “Alternatief is dat klanten privé-orgie houden. En dat is nog pak onveiliger”: Truiense parenclub heropent ondanks strenge coronaregels (09/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mondmaskers, Covid Safe Ticket, afstand houden en om 23 uur ‘s avonds moet iedereen buiten: de sfeer in parenclub Bornedries in Sint-Truiden is niet meer wat het ooit geweest is, maar uitbater Luc Janssen gooide een week geleden zijn deuren toch open. “Het alternatief is elke maand tot 9.000 euro vaste kosten betalen zonder inkomsten", klinkt het. “Voor sommige klanten is de knal-drang zo groot dat het sluitingsuur niks uitmaakt.”
  [naar artikel]
 35. Sam De Bruyn opent eigen webshop (21/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op zijn Instagramaccount heeft Sam De Bruyn (34) meegedeeld dat hij weldra begint met een eigen webshop. SKOLTO is een webshop waar De Bruyn zijn passie voor reizen, zijn interesse in duurzaamheid en zijn “nooit eerder gestilde honger naar ondernemen” kan combineren, klinkt het. “Je zal een zorgvuldig uitgekozen selectie vinden van ecologische alternatieven voor alle spullen die je nodig hebt om zorgeloos van je vakanties te genieten. Of je nu een citytripper bent, een avontuurlijke kampeerder of een zomerse zonneklopper.”
  [naar artikel]
 36. Philippe Clement richt met Club het vizier op de dubbel: “Honger is nog groot in de spelersgroep” (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europese avontuur is afgesloten. De blik is nu helemaal op de competitie en de beker gericht. Veel woorden aan wat geweest is, maakte Philippe Clement op zijn wekelijkse persbabbel niet meer vuil. “Over PSG en de Champions League is alles gezegd.”
  [naar artikel]
 37. Topman IEA: “Wereldwijde energiecrisis kan nog erger worden” (12/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De wereldwijde energiecrisis, met de sterk gestegen prijzen voor olie en gas als gevolg van de oorlog in Oekraïne, kan nog erger worden. Daarvoor waarschuwde topman Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap op een energieconferentie in Sydney. Hij zei dat de wereld nog nooit een dergelijke energiecrisis heeft meegemaakt wat betreft omvang en complexiteit. En het ergste kan volgens Birol dus nog komen, en kan de hele wereld raken.
  [naar artikel]
 38. Topman IEA: “Wereldwijde energiecrisis kan nog erger worden” (12/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De wereldwijde energiecrisis, met de sterk gestegen prijzen voor olie en gas als gevolg van de oorlog in Oekraïne, kan nog erger worden. Daarvoor waarschuwde topman Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap op een energieconferentie in Sydney. Hij zei dat de wereld nog nooit een dergelijke energiecrisis heeft meegemaakt wat betreft omvang en complexiteit. En het ergste kan volgens Birol dus nog komen, en kan de hele wereld raken.
  [naar artikel]
 39. Poetin: “Een wereldwijde energiecrisis dreigt als het Westen ons nog meer sancties oplegt” (09/07/2022 - Express)
  De Russische dictator Vladimir Poetin waarschuwde vrijdag voor een catastrofale energiecrisis wereldwijd als er nog meer sancties tegen zijn land komen. “Die sancties berokkenen uiteindelijk veel meer schade aan de landen die ze opleggen”, zei hij in televisietoespraak. Het Westen heeft sinds de start van de oorlog in Oekraïne de Russische agressor verschillende sancties opgelegd. […]
  [naar artikel]
 40. 1 oktober wordt D(isco)-Day: “Corona heeft het nachtleven niet klein gekregen” (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Grote problemen verwachten ze niet, veel volk dat tot in de vroege uurtjes wil uitgaan des te meer. Vrijdag is D(isco)-Day, dan mogen de dancings weer open en kunnen de roaring twenties ook in onze clubs op gang komen. “De honger naar nightlife is groot en de spaarpot goed gevuld, het gaat knallen”, klinkt het hoopvol vanop de nu nog lege dansvloeren.
  [naar artikel]
 41. Motivatiepsycholoog: “Schaf term Covid Safe Ticket af en kom met helder winterplan” (15/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl het coronavirus zijn opmars verder zet, pleit motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) voor een “helder winterplan”. “Neem concrete maatregelen, onder meer op het vlak van telewerk.” Ook is Vansteenkiste voorstander van een afschaffing van de term Covid Safe Ticket. “Die wekt de foute indruk dat het systeem waterdicht is.”
  [naar artikel]
 42. Carrefour gaat reizen verkopen: een blik kattenvoer, 200 gram kaas, drie courgettes en een citytrip naar New York (30/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Carrefour gaat vanaf morgen 1 december reizen verkopen. “Dit past perfect binnen onze e-commerce strategie”, klinkt het bij de supermarktketen. “Warenhuizen zetten steeds meer in op ‘one stop shopping’”, legt retailexpert Jorg Snoeck uit. “De consument kan bij zijn vertrouwde distributeur terecht voor alles wat hij nodig heeft of wenst.”
  [naar artikel]
 43. Energie-expert wijt energiecrisis deels aan Europa zelf: “We hebben de signalen jarenlang genegeerd” (08/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Is het wel correct om de astronomische gasprijzen louter en alleen aan Vladimir Poetin te wijten? Of treft Europa ook schuld aan deze ongeziene energiecrisis? “We hebben ons véél te afhankelijk gemaakt van goedkoop Russisch gas, waarbij we de signalen - dat dit verkeerd kon lopen - jarenlang staalhard negeerden”, zegt energie-expert Thijs Van de Graaf (UGent).
  [naar artikel]
 44. VIDEO. Ongezien! Duif verstoort partij tussen Selby en Yan op WK snooker: “Heeft ze wel een ticket gekocht?” (22/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De eerste sessie van de tweederondewedstrijd tussen Mark Selby en Bingtao Yan werd opgeschrikt door een bizar tafereel. Plots landde er in het Crucible Theater in Sheffield een duif op hun tafel. Yan keek bedenkelijk, het publiek lachte en de commentatoren maakten grapjes: “Heeft ze wel een ticket gekocht?”, “Het is gewoon een vliegensvlug bezoekje” en “Ze komt met haar pluimenstaart de keu afstoffen”.
  [naar artikel]
 45. Unia ziet meldingen toenemen door uitbreiding Covid Safe Ticket (18/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gelijkekansencentrum Unia heeft tussen augustus en oktober een enorme stijging aan meldingen geregistreerd door de uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST), dat aanvankelijk bedoeld was voor reizen en massa-evenementen. Het CST “breidde zich aan het eind van de zomer uit in tijd en ruimte, zonder dat het duidelijk was waar het zou eindigen”, aldus Unia naar aanleiding van de publicatie van een tweede rapport over de impact van de pandemie op de mensenrechten.
  [naar artikel]
 46. Premier De Croo over energiecrisis: “Europese actie in het voorjaar zou de schade hebben beperkt” (05/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Indien de juiste stappen worden gezet, zullen de belangrijkste Europese economieën in “de komende maanden” verder kunnen zonder Russisch gas. Dat heeft premier Alexander De Croo vandaag verklaard op de diplomatieke contactdagen in Brussel. “Het moment waarop we tegen Poetin kunnen zeggen: ‘We hebben jouw gas niet meer nodig’, zal een groot moment zijn”, aldus de premier.
  [naar artikel]
 47. Wereldwijd lijden bijna 350 miljoen mensen acute honger, zegt Wereldvoedselprogramma (20/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De coronapandemie en de oorlog in Oekraïne hebben de honger in de wereld drastisch doen toenemen. Uit cijfers van het VN-Wereldvoedselprogramma (WFP) blijkt maandag dat goed 345 miljoen mensen uit 82 landen “acuut honger” lijden. Twee jaar geleden, voor de start van de pandemie en de oorlog in Oekraïne, waren dat er 200 miljoen minder. “We staan voor de ergste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog”, aldus Martin Frick van het WFP.
  [naar artikel]
 48. Wereldwijd lijden bijna 350 miljoen mensen acute honger, zegt Wereldvoedselprogramma (20/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De coronapandemie en de oorlog in Oekraïne hebben de honger in de wereld drastisch doen toenemen. Uit cijfers van het VN-Wereldvoedselprogramma (WFP) blijkt maandag dat goed 345 miljoen mensen uit 82 landen “acuut honger” lijden. Twee jaar geleden, voor de start van de pandemie en de oorlog in Oekraïne, waren dat er 200 miljoen minder. “We staan voor de ergste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog”, aldus Martin Frick van het WFP.
  [naar artikel]
 49. Herman Van Rompuy en Rik Van Cauwelaert over de wortels van de Oekraïne- en energiecrisis: “De wereld zit bozer in elkaar dan we denken” (03/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Voor hun nieuwste boek sloten Herman Van Rompuy (74) en Rik Van Cauwelaert (72) zich vier dagen op in de abdij van Affligem om in hun geheugen te duiken. Voor het Nieuwsblad trekken ze uit die kroniek de wortels van de oorlog in Oekraïne en de nieuwe energiecrisis. “De Duitsers wilden de vrede bewaren via de economie. De politieke agenda van Rusland hebben ze daarmee totaal onderschat.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy