De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Voel jij je onveilig als de straatverlichting gedoofd wordt? Geen probleem: deze auto heeft nachtzicht

Het Belang van Limburg

23/09/2022 - 03:28

Een goede vijf jaar na de lancering is de DS 7 toe aan een uitgebreide facelift. Het luxemerk binnen de groep Stellantis is er vanaf nu ook in een sportieve GT-versie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Straatverlichting in regio Halle-Vilvoorde zal uurtje later doven op vraag van inwoners (19/09/2023 - VRT NWS)
  In de regio Halle-Vilvoorde zal de straatverlichting binnenkort op andere momenten gedoofd worden. Concreet zal de straatverlichting nu 20 uur per week gedoofd zijn, in plaats van 30 uur. De aanpassing gebeurt deels op vraag van de bevolking.
  [naar artikel]
 2. Voortaan gaat ‘s nachts de straatverlichting uit in Nieuwerkerken (26/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf zondagavond wordt in Nieuwerkerken de straatverlichting gedoofd tussen middernacht en vijf uur ’s ochtends. Dat gebeurt vijf dagen op zeven, want vrijdagnacht en zaterdagnacht blijft de verlichting branden.
  [naar artikel]
 3. Straatverlichting wordt in verschillende gemeenten in Vlaams-Brabant vanaf morgen gedoofd  (03/12/2022 - VRT NWS)
  In verschillende gemeenten in Vlaams-Brabant gaat de straatverlichting binnenkort tijdens de weeknachten uit. Ze gaan in op het aanbod van netbeheerder Fluvius om op die manier de energiefactuur te drukken. De lichten gaan uit in verschillende gemeenten in het Pajottenland, en ook in Berg bij Kampenhout.
  [naar artikel]
 4. “Deze 27 auto's zijn onveilig door hun slechte zicht rondom” (17/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse consumentenorganisatie Which? testte auto's op hun zicht rondom. Zeker 27 nieuwe auto’s werden als onveilig betiteld vanwege hun te hoge...
  [naar artikel]
 5. Gent schakelt straatverlichting weer aan (28/06/2023 - De Standaard)
  Het Gentse stadsbestuur komt terug op zijn beslissing om de straatverlichting ’s nachts uit te schakelen. ‘Het heeft geen zin om deze besparing aan te houden’, zegt de burgemeester.
  [naar artikel]
 6. 6 op de 10 Belgische vrouwen voelen zich onveilig op straat: deze apps beschermen je in nood (27/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuw onderzoek wijst uit dat vrouwen zich een stuk onveiliger voelen op straat dan mannen, en hun gsm ’s avonds het liefst zo dicht mogelijk bij zich houden. Met het winteruur in aantocht wordt de kans groter dat je weleens alleen in het donker rondloopt. Voel je je dan onveilig, dan kunnen deze vijf apps je te hulp schieten.
  [naar artikel]
 7. 6 op de 10 Belgische vrouwen voelen zich onveilig op straat: deze apps geven je een veilig gevoel in nood (27/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuw onderzoek wijst uit dat vrouwen zich een stuk onveiliger voelen op straat dan mannen, en hun gsm ’s avonds het liefst zo dicht mogelijk bij zich houden. Met het winteruur in aantocht wordt de kans groter dat je weleens alleen in het donker rondloopt. Voel je je dan onveilig, dan kunnen deze vijf apps je te hulp schieten.
  [naar artikel]
 8. Straten in Nederlands Limburg even in het donker (16/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse provincie Limburg zat dinsdagavond zonder straatverlichting. Netbeheerder Enexis heeft intussen het probleem kunnen oplossen. “Oorzaak was een storing in de centrale aansturing van de straatverlichting, waardoor die dinsdagavond niet is aangegaan”, aldus Enexis.
  [naar artikel]
 9. 9 op 10 gemeente wil straatverlichting doven, maar er zijn ook tegenstemmen: “We willen de situatie niet onveilig maken” (22/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Veel gemeenten voelen de crisis. Niet enkel de oplopende loonkost snijdt in de budgetten maar ook de energierekening tikt ferm aan. Een van de manieren om te besparen is het verbruik drastisch te verlagen. Maar liefst 9 op de 10 gemeenten heeft ondertussen beslist om hun straatverlichting gedeeltelijk of helemaal te doven. Dat blijkt uit onze bevraging van 190 Vlaamse gemeenten.
  [naar artikel]
 10. Hoe de straatverlichting van morgen onze steden zal transformeren (12/02/2021 - Express)
  Wie fantaseert over ‘de stad van de toekomst’, zal niet gauw straatverlichting eruit pikken als meest spannende element. Innovaties in die sector kunnen het aanzicht van onze straten echter dramatisch veranderen, en dan hebben we het over de nabije toekomst. ‘Straatverlichting wordt de ruggengraat van de slimme grootsteden’ Dit zal u misschien verbazen, maar dat […] The post Hoe de straatverlichting van morgen onze steden zal transformeren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Eerste lichtstoet voor CV De Bollekes (21/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op zaterdagavond 22 februari trekt de eerste Lichtstoet van Carnavalsvereniging De Bollekes door de straten van Opglabbeek. Om de lichtstoet optimaal tot zijn recht te laten komen wordt de straatverlichting gedoofd over het parcours.
  [naar artikel]
 12. Gruitroderlaan in Opoeteren krijgt binnenkort gloednieuwe straatverlichting (24/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De cd&v oppositie van Maaseik voerde afgelopen weekend een ludieke actie omdat de heraangelegde Gruitroderlaan in Opoeteren geen straatverlichting kreeg. Uit een rondvraag bij de nutsvoorzieningen en de stad Maaseik blijkt dat de Gruitroderlaan wel straatverlichting krijgt.
  [naar artikel]
 13. Auto rijdt in put op de weg in Rekem (04/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een auto heeft zich maandagavond vastgereden in een put in de weg in Rekem. De bestuurder moest op de Steenweg in Rekem - ter hoogte van de nieuwe rotonde - uitwijken voor een spookrijder. Het gat in de weg was niet afgezet en omdat er geen straatverlichting was, zag de bestuurder de kleine werf niet. Resultaat: zijn auto belandde met de voorkant in het gat. Niemand raakte gewond. De auto is wel beschadigd.
  [naar artikel]
 14. Bewoners bezorgd over hun pikkedonkere wijk (21/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Griezelig, onveilig. Dat vinden de bewoners van hun wijk Pius X als het donker wordt. De verlichting is er gedoofd. De stad belooft de zaak te herbekijken.
  [naar artikel]
 15. In deze straten is er al twee jaar geen trottoir of straatverlichting: “We leven hier precies in de middeleeuwen” (21/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de Hobokense Stui­venbergwijk, tussen Don Bosco en de Krijgsbaan, hebben enkele straten nog altijd geen trottoir of straatverlichting. De sociale woningen zijn er nochtans al twee jaar klaar en al even lang bewoond. De werken zouden op 12 november beginnen.
  [naar artikel]
 16. Geen batterij, geen probleem met deze accu-aanhangwagen voor uw elektrische auto (25/02/2020 - Express)
  Na driehonderd kilometer rijden heeft uw elektrische wagen een tankbeurt nodig. U kan stroom tanken, maar voor noodgevallen kan u ook een batterijtje op wielen meenemen. Toch als het van een Franse start-up afhangt. EP Tender, zo heet het bakje waarmee ze in Frankrijk de elektrische wagen weer wat toegankelijker te maken. Zij zetten in […] The post Geen batterij, geen probleem met deze accu-aanhangwagen voor uw elektrische auto appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. VIDEO. "In een auto die niet schuurt, voel ik me niet zo fijn" (13/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  ‘Iedereen Beroemd’ volgt deze week een jongeman met een passie voor getunede auto’s. Jordy wil namelijk alleen maar in een auto zitten die zo laag mogelijk tegen de grond hangt. “Als ik in een auto zit die niet schuurt, dan voel ik mij niet fijn.”
  [naar artikel]
 18. IJsland geeft noorderlicht zwart decor (30/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In het IJslandse Reykjavik werd woensdagavond de straatverlichting een uur lang gedoofd om inwoners de kans te geven om optimaal van het noorderlicht te kunnen genieten. Dat leverde een pak mooie plaatjes op voor de sociale media.
  [naar artikel]
 19. IJsland geeft noorderlicht zwart decor (30/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  In het IJslandse Reykjavik werd woensdagavond de straatverlichting een uur lang gedoofd om inwoners de kans te geven om optimaal van het noorderlicht te kunnen genieten. Dat leverde een pak mooie plaatjes op voor de sociale media.
  [naar artikel]
 20. Straatverlichting werkt niet in Beringen Leopoldsburg en Heusden-Zolder door defect (27/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn problemen met de straatverlichting in Beringen, Leopoldsburg en Heusden-Zolder. De oorzaak is wellicht te wijten aan een defect in de printplaat van de sturing die het signaal ’s avonds uitzendt als het donker wordt. “De cabine van waar het signaal komt om het licht aan te zetten van de straatverlichting ligt in Koersel. Onze mensen zijn nu ter plaatse om het defect te herstellen. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer de straatverlichting in die drie gemeenten terug zal functioneren. Wij roepen iedereen op om voorzichtig te zijn op de baan”, aldus Wim Vandersichel, woordvoerder bij Fluvius.
  [naar artikel]
 21. Auto vliegt in brand in Ham (20/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een auto is zaterdagvoormiddag rond 10.45 uur in brand gevlogen op de Staatsbaan in Ham. Het voertuig begon langs achteren te roken. De bestuurder heeft de auto aan de kant gezet op een parking. Omstaanders hebben geholpen om de auto te blussen. De brandweer kreeg het vuur uiteindelijk gedoofd.  
  [naar artikel]
 22. Helft van Antwerpse straatverlichting gaat uit vanaf januari 2023: dit is wat je moet weten (23/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De helft van de meer dan 50.000 lichtpunten op het grondgebied Antwerpen en districten zal vanaf januari worden gedoofd tussen 1 en 5 uur ’s nachts. Het licht blijft wel branden op onder meer drukke verkeersassen, plekken met veel horeca en fietsostrades. Met deze maatregel bespaart de stad Antwerpen 3,3 miljoen euro kilowattuur per jaar. Hoe zit het precies met deze ingrijpende maatregel?
  [naar artikel]
 23. Diepenbeek bespaart tot 80.000 euro met ledlampen op straat (23/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Zoals elke gemeente zet ook Diepenbeek stappen om de energiefactuur te verlagen. Zo zal het proefproject in Lutselus, waar de straatverlichting werd gedimd of deels gedoofd, uitgerold worden in heel de gemeente.
  [naar artikel]
 24. Slimme straatverlichting moet overlast tegengaan (19/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Sint-Andriesplaats in Antwerpen wordt slimme straatverlichting getest als nieuw wapen tegen overlast.
  [naar artikel]
 25. Controles tonen aan: ouders laten kinderen onveilig meerijden in auto (06/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Al te veel ouders laten hun kinderen onveilig meerijden in hun auto. Dat blijkt uit politiecontroles die onze redactie deze namiddag kon meevolgen. De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst maakt van dit soort controles deze maand een actiepunt. Bij elke controle lopen meerdere automobilisten tegen de lamp. Ze gebruiken geen kinderzitje, ze gebruiken het kinderzitje verkeerd of ze vergeten de autogordel dicht te klikken. Daardoor lopen de kinderen veel meer kans om zwaargewond te geraken bij een ongeval of om een botsing niet te overleven. De bestuurders krijgen een boete van 175 euro. Bij de controle deze namiddag was het al onmiddellijk prijs bij de eerste wagens die de politie aan de kant zette.
  [naar artikel]
 26. Fransen kopen Luikse slimme straatverlichting (29/08/2019 - De Tijd)
  13:12 De Franse groep Lacroix koopt het Luikse bedrijf SmartNodes over, dat technologie in huis heeft om de straatverlichting aan te passen aan de verkeersdrukte.
  [naar artikel]
 27. Duur foutje in Wijnegem: straatverlichting brandt tijdens daguren (10/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De straatverlichting in deze Wijnegemse wijk lijkt in de war door het sombere weer. Onze fotograaf stelde zaterdagmiddag vast dat de lichten er ook tijdens de daguren branden. Een zeer duur foutje tijdens deze energiecrisis.
  [naar artikel]
 28. Gemeenten willen straatverlichting doven: "Duisternis schrikt dieven af" (01/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bovenop de aanzienlijke besparing op elektriciteit, heeft het Kortrijkse stadsbestuur een bijkomend argument om 's nachts de straatverlichting te
  [naar artikel]
 29. Limburg laat straatverlichting branden, maar vlak over de provinciegrens gaat het licht uit (29/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Limburg blijft de straatverlichting nog branden, maar net over de provinciegrens gaan op de meeste plaatsten het licht uit. Onder andere in Geetbets, Bekkevoort en Zoutleeuw hebben ze al beslist de straatverlichting uit te laten.
  [naar artikel]
 30. Is deze opvouwbare ‘auto’ de oplossing voor parkeerprobleem? (04/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  In grote steden wordt het alsmaar moeilijker om een parkeerplaats te vinden met de auto. Het openbaar vervoer nemen kan hiervoor een oplossing zijn, maar nu is er ook een plooibare ‘auto’ die dit probleem zou kunnen verhelpen.
  [naar artikel]
 31. Kandidaten ‘De Mol’ worden hysterisch als het licht wordt gedoofd: “Ik hoor echt iets...” (22/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zondag tasten de kandidaten van de ‘Mol’ in het duister als het licht wordt gedoofd en ze gezelschap krijgen van enkele schrikwekkende kamergenoten. In het donker liggen wachten is niet voor alle kandidaten een pretje en enkele van hen worden hysterisch als ze iets horen kruipen. Wie van hen heeft stalen zenuwen om de pikdonkere nacht te overleven en wie moet zich helemaal geen zorgen maken omdat hij of zij exact weet wat er gaat gebeuren?
  [naar artikel]
 32. Nieuwe trend in ons verkeer: Poolse “camionnekes” maken wegen onveilig (14/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De snelwegparkings in ons land blijven voor onze vrachtwagenchauffeurs “onveilig, oncomfortabel en onvoldoende”. Daar is niet alleen het probleem van de vluchtelingen bijgekomen. Er is ook een tsunami van Poolse bestelwagens die alle reglementen omzeilen.
  [naar artikel]
 33. Fluvius biedt aan om alle straatverlichting ’s nachts uit te zetten: hoe groot is de besparing? En is het veilig? (24/09/2022 - De Standaard)
  Netbeheerder Fluvius – die de openbare straatverlichting beheert – doet alle 300 Vlaamse gemeenten het aanbod om de straatverlichting tussen 11 uur ’s avonds en 5 uur ’s ochtends te doven. ‘Een energiebesparing van 37 procent’, aldus Fluvius.
  [naar artikel]
 34. KIJK. Ontsnapte koe maakt E34 in Eeklo onveilig: dier slalomt tussen auto’s (20/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Wie deze ochtend te laat op zijn bestemming aankwam, na in de file te hebben gestaan op de E34 had een origineel excuus: een koe. Het dier ontsnapte uit haar weide en maakte de snelweg even onveilig. De politie kon uiteindelijk samen met de landbouwer en enkele uitgestapte automobilisten het beest vangen. Het leverde alleszins amusante beelden op.
  [naar artikel]
 35. Pikdonkere avonden op komst? Alle gemeenten kregen voorstel om straatverlichting uit te zetten tegen hoge energiefactuur (24/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Netbeheerder Fluvius – die de openbare straatverlichting beheert – doet alle 300 Vlaamse gemeenten het aanbod om de straatverlichting tussen 11 uur ’s avonds en 5 uur ’s ochtends te doven. “Een energiebesparing van 37 procent”, aldus Fluvius.
  [naar artikel]
 36. Inbrekers slaan zeven keer toe in één dorp: de schuld van de gedoofde straatverlichting, menen deze bewoners (05/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Dieven hielden donderdagnacht lelijk huis in Dadizele. Ze drongen minstens zeven woningen binnen of probeerden dat. De buit bedroeg telkens geld. “Doordat de straatverlichting sinds kort is uitgeschakeld, waren ze op hun gemak”, zegt een slachtoffer.
  [naar artikel]
 37. Duitse steden dimmen straatverlichting om energie te besparen (15/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende steden in Duitsland verminderen het aantal uren dat de straatverlichting brandt. Daarmee willen ze kosten besparen nu de energieprijzen nog altijd hard oplopen sinds de invasie van Rusland in Oekraïne. Volgens de Duitse vereniging van steden en gemeenten is het terugschroeven van de straatverlichting een van de maatregelen die genomen kan worden om energie te besparen.
  [naar artikel]
 38. Auto uitgebrand ontdekt in Schelle, politie is op zoek naar bestuurder (17/10/2021 - VRT NWS)
  De politie van de zone Rupel is op zoek naar de bestuurder van een auto die is uitgebrand. Vanmorgen rond 7 uur werden de hulpdiensten ervoor opgebeld. Toen ze aankwamen, was de auto zo goed als volledig uitgebrand en bijna vanzelf gedoofd. Er waren geen mensen in de buurt. De politie is nu op zoek naar wie de auto bestuurde en wat er precies is gebeurd.
  [naar artikel]
 39. Straatverlichting doven? Ook voor dieren een goed idee (04/10/2022 - VRT NWS)
  In heel wat Vlaamse steden en gemeenten wordt er nagedacht over energiebesparende maatregelen zoals het doven van straatverlichting tijdens de nacht. Dat zou niet alleen een fikse besparing kunnen opleveren voor de gemeentekas. Het zou ook een gunstig effect hebben op allerlei dieren in het wild.
  [naar artikel]
 40. Gemeenten cashen met verkoop straatverlichting (25/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse gemeenten hebben vorig jaar voor 150 miljoen euro straatverlichting verkocht aan intercommunales. Dat schrijft De Tijd vandaag. De...
  [naar artikel]
 41. ENERGIECRISIS. Vlaanderen wordt meer dan ooit een ‘zwart gat’ deze winter: gemeenten besparen massaal op straatverlichting, maar kerstsfeer is overal heilig (20/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het licht in Vlaanderen gaat uit dit najaar. 55 procent van de gemeenten knipt binnenkort de straatverlichting uit tussen 23 en 5 uur om te besparen op de energiefactuur. 28 procent wil ook afschakelen maar is nog in overleg. Dat blijkt uit een rondvraag van HLN bij 290 gemeenten. De gemeenten blijven wél investeren in kerstsfeer. Alleen de dure ijspistes moeten op veel plaatsen wijken.
  [naar artikel]
 42. Oost- en West-Vlaanderen waren even donker, maar "de straatverlichting werkt weer" (11/11/2021 - VRT NWS)
  In de volledige provincie West-Vlaanderen en een groot deel van Oost-Vlaanderen is de straatverlichting deze avond niet automatisch beginnen branden. Een medewerker van Fluvius heeft de verlichting manueel moeten inschakelen. Hoe het komt dat de lichten niet vanzelf aansprongen, is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 43. Felrode straatverlichting verbaast inwoners én burgemeester: “Het moet geen circus worden” (14/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Verbazing alom bij wie de voorbije dagen op de Waversebaan in Oud-Heverlee reed, want die heeft plots rode straatverlichting. Het gaat om vleermuisvriendelijke verlichting in opdracht van het Agentschap Natuur en Bos, maar dat die rood zou zijn, wist zelfs de gemeente niet. “Ik schrok er toch eventjes van”, zegt burgemeester Bart Clerckx (CD&V).
  [naar artikel]
 44. Felrode straatverlichting verbaast inwoners én burgemeester: “Het moet geen circus worden” (14/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Verbazing alom bij wie de voorbije dagen op de Waversebaan in Oud-Heverlee reed, want die heeft plots rode straatverlichting. Het gaat om vleermuisvriendelijke verlichting in opdracht van het Agentschap Natuur en Bos, maar dat die rood zou zijn, wist zelfs de gemeente niet. “Ik schrok er toch eventjes van”, zegt burgemeester Bart Clerckx (cd&v).
  [naar artikel]
 45. Stroompanne in Stationsstraat Elen (06/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zondagavond rond 19 uur heeft zich een stroompanne voorgedaan in de Stationsstraat in Elen. De stroom viel er uit bij een twintigtal woningen met even nummers tussen de Rijksweg en de Steenweg naar Neeroeteren. Medewerkers van Fluvius kwamen ter plaatse om het probleem op te lossen. "Een technicus is zondagavond ter plaatse gegaan om het probleem op te lossen," aldus een woordvoerder van Fluvius. "Het gaat om een fout in een kabel. De straatverlichting deed het wel." Om 21.30 uur was het probleem nog niet verholpen.
  [naar artikel]
 46. Helft van Limburgse gemeenten beslist om straatverlichting 's nachts te doven om energie te besparen  (11/10/2022 - VRT NWS)
  21 van de 42 Limburgse gemeenten hebben een principieel akkoord om de straatverlichting te doven in het kader van de energiecrisis. Voor de straatverlichting is Limburg onderverdeeld in 7 clusters. 4 van die 7 clusters hebben een akkoord, eentje is nog onbeslist. Enkel de clusters rond Sint-Truiden en Hasselt hebben besloten om de verlichting aan te laten.
  [naar artikel]
 47. Brand in Antwerpse haven gedoofd, CO2 wordt geleidelijk uit ruim gelaten (23/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De brand die donderdagochtend was ontstaan op een vrachtschip met tweedehandsauto's in de Antwerpse haven, is gedoofd. De 300 ton CO2 die nog in
  [naar artikel]
 48. Veilig thuis na avondje uitgaan: proefproject met straatverlichting die reageert op voorbijgangers (18/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Mechelen en Bonheiden zijn de eerste twee plaatsen waar Fluvius nieuwe slimme straatverlichting gaat uittesten. De verlichting, die aangebracht wordt langs de N15, volgt niet alleen passerende voetgangers en fietsers, maar leert zichzelf ook nieuwe dingen aan. Het moet het veiligheidsgevoel bij uitgaande jongeren vergroten.
  [naar artikel]
 49. Schietspelletjes verbeteren nachtzicht (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy