Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
08:09 uur

Voel jij je onveilig als de straatverlichting gedoofd wordt? Geen probleem: deze auto heeft nachtzicht

Het Belang van Limburg

23/09/2022 - 03:28

Een goede vijf jaar na de lancering is de DS 7 toe aan een uitgebreide facelift. Het luxemerk binnen de groep Stellantis is er vanaf nu ook in een sportieve GT-versie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Deze 27 auto's zijn onveilig door hun slechte zicht rondom” (17/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse consumentenorganisatie Which? testte auto's op hun zicht rondom. Zeker 27 nieuwe auto’s werden als onveilig betiteld vanwege hun te hoge...
  [naar artikel]
 2. Straten in Nederlands Limburg even in het donker (16/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse provincie Limburg zat dinsdagavond zonder straatverlichting. Netbeheerder Enexis heeft intussen het probleem kunnen oplossen. “Oorzaak was een storing in de centrale aansturing van de straatverlichting, waardoor die dinsdagavond niet is aangegaan”, aldus Enexis.
  [naar artikel]
 3. 6 op de 10 Belgische vrouwen voelen zich onveilig op straat: deze apps beschermen je in nood (27/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuw onderzoek wijst uit dat vrouwen zich een stuk onveiliger voelen op straat dan mannen, en hun gsm ’s avonds het liefst zo dicht mogelijk bij zich houden. Met het winteruur in aantocht wordt de kans groter dat je weleens alleen in het donker rondloopt. Voel je je dan onveilig, dan kunnen deze vijf apps je te hulp schieten.
  [naar artikel]
 4. Hoe de straatverlichting van morgen onze steden zal transformeren (12/02/2021 - Express)
  Wie fantaseert over ‘de stad van de toekomst’, zal niet gauw straatverlichting eruit pikken als meest spannende element. Innovaties in die sector kunnen het aanzicht van onze straten echter dramatisch veranderen, en dan hebben we het over de nabije toekomst. ‘Straatverlichting wordt de ruggengraat van de slimme grootsteden’ Dit zal u misschien verbazen, maar dat […] The post Hoe de straatverlichting van morgen onze steden zal transformeren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. 6 op de 10 Belgische vrouwen voelen zich onveilig op straat: deze apps geven je een veilig gevoel in nood (27/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuw onderzoek wijst uit dat vrouwen zich een stuk onveiliger voelen op straat dan mannen, en hun gsm ’s avonds het liefst zo dicht mogelijk bij zich houden. Met het winteruur in aantocht wordt de kans groter dat je weleens alleen in het donker rondloopt. Voel je je dan onveilig, dan kunnen deze vijf apps je te hulp schieten.
  [naar artikel]
 6. Eerste lichtstoet voor CV De Bollekes (21/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op zaterdagavond 22 februari trekt de eerste Lichtstoet van Carnavalsvereniging De Bollekes door de straten van Opglabbeek. Om de lichtstoet optimaal tot zijn recht te laten komen wordt de straatverlichting gedoofd over het parcours.
  [naar artikel]
 7. Auto rijdt in put op de weg in Rekem (04/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een auto heeft zich maandagavond vastgereden in een put in de weg in Rekem. De bestuurder moest op de Steenweg in Rekem - ter hoogte van de nieuwe rotonde - uitwijken voor een spookrijder. Het gat in de weg was niet afgezet en omdat er geen straatverlichting was, zag de bestuurder de kleine werf niet. Resultaat: zijn auto belandde met de voorkant in het gat. Niemand raakte gewond. De auto is wel beschadigd.
  [naar artikel]
 8. In deze straten is er al twee jaar geen trottoir of straatverlichting: “We leven hier precies in de middeleeuwen” (21/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de Hobokense Stui­venbergwijk, tussen Don Bosco en de Krijgsbaan, hebben enkele straten nog altijd geen trottoir of straatverlichting. De sociale woningen zijn er nochtans al twee jaar klaar en al even lang bewoond. De werken zouden op 12 november beginnen.
  [naar artikel]
 9. Bewoners bezorgd over hun pikkedonkere wijk (21/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Griezelig, onveilig. Dat vinden de bewoners van hun wijk Pius X als het donker wordt. De verlichting is er gedoofd. De stad belooft de zaak te herbekijken.
  [naar artikel]
 10. Geen batterij, geen probleem met deze accu-aanhangwagen voor uw elektrische auto (25/02/2020 - Express)
  Na driehonderd kilometer rijden heeft uw elektrische wagen een tankbeurt nodig. U kan stroom tanken, maar voor noodgevallen kan u ook een batterijtje op wielen meenemen. Toch als het van een Franse start-up afhangt. EP Tender, zo heet het bakje waarmee ze in Frankrijk de elektrische wagen weer wat toegankelijker te maken. Zij zetten in […] The post Geen batterij, geen probleem met deze accu-aanhangwagen voor uw elektrische auto appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. VIDEO. "In een auto die niet schuurt, voel ik me niet zo fijn" (13/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  ‘Iedereen Beroemd’ volgt deze week een jongeman met een passie voor getunede auto’s. Jordy wil namelijk alleen maar in een auto zitten die zo laag mogelijk tegen de grond hangt. “Als ik in een auto zit die niet schuurt, dan voel ik mij niet fijn.”
  [naar artikel]
 12. Straatverlichting werkt niet in Beringen Leopoldsburg en Heusden-Zolder door defect (27/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn problemen met de straatverlichting in Beringen, Leopoldsburg en Heusden-Zolder. De oorzaak is wellicht te wijten aan een defect in de printplaat van de sturing die het signaal ’s avonds uitzendt als het donker wordt. “De cabine van waar het signaal komt om het licht aan te zetten van de straatverlichting ligt in Koersel. Onze mensen zijn nu ter plaatse om het defect te herstellen. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer de straatverlichting in die drie gemeenten terug zal functioneren. Wij roepen iedereen op om voorzichtig te zijn op de baan”, aldus Wim Vandersichel, woordvoerder bij Fluvius.
  [naar artikel]
 13. IJsland geeft noorderlicht zwart decor (30/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In het IJslandse Reykjavik werd woensdagavond de straatverlichting een uur lang gedoofd om inwoners de kans te geven om optimaal van het noorderlicht te kunnen genieten. Dat leverde een pak mooie plaatjes op voor de sociale media.
  [naar artikel]
 14. IJsland geeft noorderlicht zwart decor (30/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  In het IJslandse Reykjavik werd woensdagavond de straatverlichting een uur lang gedoofd om inwoners de kans te geven om optimaal van het noorderlicht te kunnen genieten. Dat leverde een pak mooie plaatjes op voor de sociale media.
  [naar artikel]
 15. Slimme straatverlichting moet overlast tegengaan (19/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Sint-Andriesplaats in Antwerpen wordt slimme straatverlichting getest als nieuw wapen tegen overlast.
  [naar artikel]
 16. Auto vliegt in brand in Ham (20/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een auto is zaterdagvoormiddag rond 10.45 uur in brand gevlogen op de Staatsbaan in Ham. Het voertuig begon langs achteren te roken. De bestuurder heeft de auto aan de kant gezet op een parking. Omstaanders hebben geholpen om de auto te blussen. De brandweer kreeg het vuur uiteindelijk gedoofd.  
  [naar artikel]
 17. Fransen kopen Luikse slimme straatverlichting (29/08/2019 - De Tijd)
  13:12 De Franse groep Lacroix koopt het Luikse bedrijf SmartNodes over, dat technologie in huis heeft om de straatverlichting aan te passen aan de verkeersdrukte.
  [naar artikel]
 18. Controles tonen aan: ouders laten kinderen onveilig meerijden in auto (06/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Al te veel ouders laten hun kinderen onveilig meerijden in hun auto. Dat blijkt uit politiecontroles die onze redactie deze namiddag kon meevolgen. De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst maakt van dit soort controles deze maand een actiepunt. Bij elke controle lopen meerdere automobilisten tegen de lamp. Ze gebruiken geen kinderzitje, ze gebruiken het kinderzitje verkeerd of ze vergeten de autogordel dicht te klikken. Daardoor lopen de kinderen veel meer kans om zwaargewond te geraken bij een ongeval of om een botsing niet te overleven. De bestuurders krijgen een boete van 175 euro. Bij de controle deze namiddag was het al onmiddellijk prijs bij de eerste wagens die de politie aan de kant zette.
  [naar artikel]
 19. Gemeenten willen straatverlichting doven: "Duisternis schrikt dieven af" (01/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bovenop de aanzienlijke besparing op elektriciteit, heeft het Kortrijkse stadsbestuur een bijkomend argument om 's nachts de straatverlichting te
  [naar artikel]
 20. Duur foutje in Wijnegem: straatverlichting brandt tijdens daguren (10/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De straatverlichting in deze Wijnegemse wijk lijkt in de war door het sombere weer. Onze fotograaf stelde zaterdagmiddag vast dat de lichten er ook tijdens de daguren branden. Een zeer duur foutje tijdens deze energiecrisis.
  [naar artikel]
 21. Fluvius biedt aan om alle straatverlichting ’s nachts uit te zetten: hoe groot is de besparing? En is het veilig? (24/09/2022 - De Standaard)
  Netbeheerder Fluvius – die de openbare straatverlichting beheert – doet alle 300 Vlaamse gemeenten het aanbod om de straatverlichting tussen 11 uur ’s avonds en 5 uur ’s ochtends te doven. ‘Een energiebesparing van 37 procent’, aldus Fluvius.
  [naar artikel]
 22. Is deze opvouwbare ‘auto’ de oplossing voor parkeerprobleem? (04/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  In grote steden wordt het alsmaar moeilijker om een parkeerplaats te vinden met de auto. Het openbaar vervoer nemen kan hiervoor een oplossing zijn, maar nu is er ook een plooibare ‘auto’ die dit probleem zou kunnen verhelpen.
  [naar artikel]
 23. Pikdonkere avonden op komst? Alle gemeenten kregen voorstel om straatverlichting uit te zetten tegen hoge energiefactuur (24/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Netbeheerder Fluvius – die de openbare straatverlichting beheert – doet alle 300 Vlaamse gemeenten het aanbod om de straatverlichting tussen 11 uur ’s avonds en 5 uur ’s ochtends te doven. “Een energiebesparing van 37 procent”, aldus Fluvius.
  [naar artikel]
 24. Duitse steden dimmen straatverlichting om energie te besparen (15/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende steden in Duitsland verminderen het aantal uren dat de straatverlichting brandt. Daarmee willen ze kosten besparen nu de energieprijzen nog altijd hard oplopen sinds de invasie van Rusland in Oekraïne. Volgens de Duitse vereniging van steden en gemeenten is het terugschroeven van de straatverlichting een van de maatregelen die genomen kan worden om energie te besparen.
  [naar artikel]
 25. Inbrekers slaan zeven keer toe in één dorp: de schuld van de gedoofde straatverlichting, menen deze bewoners (05/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Dieven hielden donderdagnacht lelijk huis in Dadizele. Ze drongen minstens zeven woningen binnen of probeerden dat. De buit bedroeg telkens geld. “Doordat de straatverlichting sinds kort is uitgeschakeld, waren ze op hun gemak”, zegt een slachtoffer.
  [naar artikel]
 26. Kandidaten ‘De Mol’ worden hysterisch als het licht wordt gedoofd: “Ik hoor echt iets...” (22/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zondag tasten de kandidaten van de ‘Mol’ in het duister als het licht wordt gedoofd en ze gezelschap krijgen van enkele schrikwekkende kamergenoten. In het donker liggen wachten is niet voor alle kandidaten een pretje en enkele van hen worden hysterisch als ze iets horen kruipen. Wie van hen heeft stalen zenuwen om de pikdonkere nacht te overleven en wie moet zich helemaal geen zorgen maken omdat hij of zij exact weet wat er gaat gebeuren?
  [naar artikel]
 27. Nieuwe trend in ons verkeer: Poolse “camionnekes” maken wegen onveilig (14/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De snelwegparkings in ons land blijven voor onze vrachtwagenchauffeurs “onveilig, oncomfortabel en onvoldoende”. Daar is niet alleen het probleem van de vluchtelingen bijgekomen. Er is ook een tsunami van Poolse bestelwagens die alle reglementen omzeilen.
  [naar artikel]
 28. Gemeenten cashen met verkoop straatverlichting (25/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse gemeenten hebben vorig jaar voor 150 miljoen euro straatverlichting verkocht aan intercommunales. Dat schrijft De Tijd vandaag. De...
  [naar artikel]
 29. Oost- en West-Vlaanderen waren even donker, maar "de straatverlichting werkt weer" (11/11/2021 - VRT NWS)
  In de volledige provincie West-Vlaanderen en een groot deel van Oost-Vlaanderen is de straatverlichting deze avond niet automatisch beginnen branden. Een medewerker van Fluvius heeft de verlichting manueel moeten inschakelen. Hoe het komt dat de lichten niet vanzelf aansprongen, is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 30. Auto uitgebrand ontdekt in Schelle, politie is op zoek naar bestuurder (17/10/2021 - VRT NWS)
  De politie van de zone Rupel is op zoek naar de bestuurder van een auto die is uitgebrand. Vanmorgen rond 7 uur werden de hulpdiensten ervoor opgebeld. Toen ze aankwamen, was de auto zo goed als volledig uitgebrand en bijna vanzelf gedoofd. Er waren geen mensen in de buurt. De politie is nu op zoek naar wie de auto bestuurde en wat er precies is gebeurd.
  [naar artikel]
 31. Stroompanne in Stationsstraat Elen (06/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zondagavond rond 19 uur heeft zich een stroompanne voorgedaan in de Stationsstraat in Elen. De stroom viel er uit bij een twintigtal woningen met even nummers tussen de Rijksweg en de Steenweg naar Neeroeteren. Medewerkers van Fluvius kwamen ter plaatse om het probleem op te lossen. "Een technicus is zondagavond ter plaatse gegaan om het probleem op te lossen," aldus een woordvoerder van Fluvius. "Het gaat om een fout in een kabel. De straatverlichting deed het wel." Om 21.30 uur was het probleem nog niet verholpen.
  [naar artikel]
 32. Veilig thuis na avondje uitgaan: proefproject met straatverlichting die reageert op voorbijgangers (18/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Mechelen en Bonheiden zijn de eerste twee plaatsen waar Fluvius nieuwe slimme straatverlichting gaat uittesten. De verlichting, die aangebracht wordt langs de N15, volgt niet alleen passerende voetgangers en fietsers, maar leert zichzelf ook nieuwe dingen aan. Het moet het veiligheidsgevoel bij uitgaande jongeren vergroten.
  [naar artikel]
 33. Gemeenten cashen met verkoop straatverlichting (25/02/2020 - De Tijd)
  01:02 De Vlaamse gemeenten hebben vorig jaar voor 150 miljoen euro straatverlichting verkocht aan intercommunales. De operatie moet helpen de forse investeringen in ledlampen draaglijk te maken.
  [naar artikel]
 34. Geen straatverlichting in delen van Bree en Oudsbergen door storing (01/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Door een storing in een onderstation in Bree is er in delen van Oudsbergen en Bree geen straatverlichting. Fluvius is ter plaatse en werkt aan een oplossing.
  [naar artikel]
 35. Fluvius doet Vlaamse gemeenten aanbod om straatverlichting te doven: hoe groot is de besparing? En is het wel veilig? (24/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Netbeheerder Fluvius – die de openbare straatverlichting beheert – doet alle 300 Vlaamse gemeenten het aanbod om de straatverlichting tussen 11 uur ’s avonds en 5 uur ’s ochtends te doven. “Een energiebesparing van 37 procent”, aldus Fluvius.
  [naar artikel]
 36. CD&V wil straatverlichting ‘s nachts doven in Vlaanderen om “meer dan 50 miljoen” te besparen (23/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V wil dat Vlaanderen overal de straatverlichting dooft, omwille van de energiecrisis. Momenteel smeden veel gemeenten hun eigen plannen voor de komende winter.
  [naar artikel]
 37. Brand in Antwerpse haven gedoofd, CO2 wordt geleidelijk uit ruim gelaten (23/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De brand die donderdagochtend was ontstaan op een vrachtschip met tweedehandsauto's in de Antwerpse haven, is gedoofd. De 300 ton CO2 die nog in
  [naar artikel]
 38. Gemeenten cashen met verkoop van straatverlichting (25/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse gemeenten hebben vorig jaar voor 150 miljoen euro straatverlichting verkocht aan intercommunales. Dat schrijft De Tijd dinsdag. De operatie moet helpen de forse investeringen in ledlampen draaglijk te maken.
  [naar artikel]
 39. Zonnige zondag zonder auto’s (16/09/2018 - De Standaard)
  Geen auto? Geen probleem! Het weer nodigt uit om te wandelen, fietsen, rolschaatsen, kajakken, steppen...
  [naar artikel]
 40. Zonnige zondag zonder auto’s (16/09/2018 - De Standaard)
  Geen auto? Geen probleem! Het weer nodigt uit om te wandelen, fietsen, rolschaatsen, kajakken, steppen...
  [naar artikel]
 41. Motorgedeelte van BMW brandt volledig uit (15/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de parking langs de Weg naar Opglabbeek heeft dinsdagavond een auto vuur gevat. De vlammen waren al door omstaanders met poederblussers gedoofd voor de brandweer aankwam. Die moesten nog nablussen. De auto - een BMW op leeftijd - is total loss. Niemand raakte gewond. Vermoedelijk heeft een technisch defect de brand veroorzaakt.
  [naar artikel]
 42. Schietspelletjes verbeteren nachtzicht (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 43. Brandgevaar in honderdduizenden auto’s, maar Mercedes heeft geen onderdelen om probleem op te lossen: “Rij zo weinig mogelijk” (05/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Mercedes-Benz moet honderdduizenden wagens terugroepen, ook in ons land. Door een technisch probleem kan bij de modellen GLE/GLS, C-klasse, E-klasse, S-klasse, GLC, CLS en G-klasse de koelstofpomp lekken en brand veroorzaken. Toch kan het probleem niet meteen hersteld worden omdat de nodige wisselstukken ontbreken. In tussentijd wordt aangeraden zo weinig mogelijk te rijden.
  [naar artikel]
 44. Autobrand (16/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Kooiveldstraat in Overpelt is een auto zondagmiddag beginnen branden. De brandweer werd rond 14 uur opgeroepen. Bij aankomst hadden de eigenaars de wagen op oprit al gedoofd met vier brandblussers. De brandweer heeft de wagen nog gekoeld. De schade aan de auto bleef beperkt.
  [naar artikel]
 45. Is ons elektriciteitsnet geschikt voor laadpalen van auto’s? In Brussel is dat een probleem, in Vlaanderen minder (17/01/2020 - VRT NWS)
  We worden aangespoord om klimaatvriendelijker te rijden. En dus wordt er al snel gekeken in de richting van de elektrische auto. Maar is ons elektriciteitsnet wel geschikt voor de laadpalen van zulke auto's? In Brussel is het antwoord: nee, en ook in de historische centra van de Vlaamse steden bestaat het probleem, zij het in mindere mate. Hoe komt dat?
  [naar artikel]
 46. Vuile lucht in de auto? Met deze tips wordt het al een pak gezonder (29/03/2018 - VRT NWS)
  Studies tonen aan dat de lucht in een auto tot tienmaal meer koolmonoxide bevat dan de buitenlucht. Ook de concentraties van benzeen, oron en stikstofoxide liggen veel hoger dan in de buitenlucht. In “De wereld vandaag” op Radio 1 vertelde longarts Kristine Desager hoe ze haar patiënten vraagt de ventilatie in hun auto niet te hoog te zetten bij druk verkeer. Marc Pecqueur, docent autotechnologie aan de Thomas More Hogeschool, kent het probleem. Hij heeft enkele nuttige tips die de vuilste verkeerslucht uit je auto houden.
  [naar artikel]
 47. Duif zet straten in Friesland in duister (28/02/2018 - Metro)
  Een duif heeft er woensdagavond voor gezorgd dat de straatverlichting in vrijwel alle straten in de Nederlandse provincie Friesland het een tijd lang niet deed. Volgens een woordvoerder van netbeheerder Liander was de vogel een installatiehuisje in het plaatsje Oudehaske binnengevlogen vanwaaruit de straatverlichting in de provincie wordt aangestuurd. Hierdoor is kortsluiting ontstaan. De duif heeft het incident niet overleefd. Er kwamen meldingen vanuit tal van plaatsen verspreid over de hele provincie waar de straatverlichting was uitgevallen. Ook op de eilanden Terschelling en Ameland viel de openbare verlichting uit. Rond 18.30 uur kwamen de eerste meldingen binnen, waarna monteurs op pad gingen. Rond 20.30 uur was de storing verholpen. Het is niet bekend hoe de duif in het installatiehuisje terecht is gekomen. “Normaal zijn die afgesloten. Zoiets dergelijks heb ik nog niet eerder meegemaakt”, zei de woordvoerder. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 48. Autobrand op 't Hasselt (26/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag rond 21.15 uur is een brand op de Beerselerdijk op ’t Hasselt gemeld. Een auto had er vuur gevat. Toen de brandweer ter plaatse kwam, waren de vlammen al gedoofd. De auto werd nog gecontroleerd. (mm)
  [naar artikel]
 49. Straatverlichting uitgevallen op Turnhoutsebaan en in Borgerhoutse wijken (03/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Turnhoutsebaan in Borgerhout en de wijken errond is dinsdagavond de straatverlichting uitgevallen. Huizen en winkels zouden wel nog elektriciteit hebben.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy