Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
07:20 uur

‘Wonderkind’ Laurent Simons (12) krijgt eigen documentaire: “Cool om over op te scheppen bij mijn vrienden”

Het Nieuwsblad

23/09/2022 - 03:44

Zijn basisschool rondde hij af op zijn zesde, op zijn negende begon hij zijn universitaire studies en zopas behaalde hij een masterdiploma, op zijn twaalfde. Veel van wat Laurent Simons (12) uit Oostende doet, is uitzonderlijk voor zijn leeftijd. Daarbij komt nu nog een documentaire, die toont hoe in die hoogbegaafde wetenschapper ook nog gewoon een jongen van 12 schuilt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Als mijn project lukt, gaan we niet meer dood”: Streamz deelt trailer van ‘Laurent, het Wonderkind’ (23/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Laurent Simons (12) heeft een IQ hoger dan 145 en rondde zijn Master in de Kwantumfysica drie keer sneller af dan gebruikelijk. Dat maakt hem een van de slimste kinderen ter wereld. In de Streamz-documentaire ‘Laurent, het Wonderkind’, krijgt men een exclusieve kijk in het leven van het jonge genie.
  [naar artikel]
 2. RECENSIE. ‘Laurent, het wonderkind’: “Enige 12-jarige die de wereld wil en zál herschapen in een aflevering van ‘Benidorm Bastards’” (24/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds deze week mag Laurent Simons zich officieel ‘Master of Science’ noemen. Het Belgisch-Nederlandse wonderkind, dat op z’n achtste al afstudeerde van de middelbare school, behaalde op twaalfjarige leeftijd zomaar even z’n masterdiploma in de kwantumfysica. Naar aanleiding daarvan lost Streamz in samenwerking met Videoland een docufilm over de jonge Einstein en z’n droom om via artificiële organen onsterfelijkheid af te dwingen. Een docu die het geloof in de jeugd van tegenwoordig exponentieel doet toenemen? Of één die u niet bepaald slimmer maakt over de minder romantische kanten van hoogbegaafdheid? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 3. Wonderkind Laurent (12) heeft nu ook masterdiploma fysica op zak: “Ik ken de stof gewoon heel goed” (11/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Laurent Simons (12) uit Oostende strikes again. De hoogbegaafde jongen heeft zopas zijn masterdiploma in de fysica behaald, op een leeftijd waarop minder schrandere stervelingen hun eerste stapjes zetten in het middelbaar. “Ik heb nog een hele weg af te leggen om mijn droom te bereiken: artificiële organen maken.”
  [naar artikel]
 4. Wonderkind Laurent (12) heeft nu ook masterdiploma fysica op zak: “Ik ken de stof gewoon heel goed” (11/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Laurent Simons (12) uit Oostende strikes again. De hoogbegaafde jongen heeft zopas zijn masterdiploma in de fysica behaald, op een leeftijd waarop minder schrandere stervelingen hun eerste stapjes zetten in het middelbaar. “Ik heb nog een hele weg af te leggen om mijn droom te bereiken: artificiële organen maken.”
  [naar artikel]
 5. Wonderkind Laurent (12) haalt nu ook masterdiploma fysica in UAntwerpen: “Ik ken de stof gewoon heel goed” (11/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Laurent Simons (12) uit Oostende strikes again. De hoogbegaafde jongen heeft zopas zijn masterdiploma in de fysica behaald aan de UAntwerpen, op een leeftijd waarop minder schrandere stervelingen hun eerste stapjes zetten in het middelbaar. “Ik heb nog een hele weg af te leggen om mijn droom te bereiken: artificiële organen maken.”
  [naar artikel]
 6. "Elke universiteit wil hem", schreven we in oktober over het hoogbegaafde wonderkind Laurent Simons (7). En kijk waar hij nu zit. (29/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  “Elke universiteit wil hem”, schreven we in oktober in onze krant. Een voorspelling die vandaag is uitgekomen. Het hoogbegaafde wonderkind Laurent Simons, nog steeds amper 7 jaar, is intussen één dag per week aan de slag in een medisch onderzoekscentrum van de Amsterdamse universiteit. “Ik lees nu vooral boeken over het hart”, zegt Laurent. “Maar misschien vind ik wel een nieuw medicijn uit.”
  [naar artikel]
 7. Wonderkind Laurent (7) door universiteit ingelijfd: “Misschien vind ik wel een nieuw medicijn uit” (29/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Elke universiteit wil hem, het hoogbegaafde wonderkind Laurent Simons. Dat schreef uw krant al in oktober. Een voorspelling die is uitgekomen. De 7-jarige is intussen één dag per week aan de slag in een medisch onderzoekscentrum van de Amsterdamse universiteit. “Ik lees nu vooral boeken over het hart”, zegt Laurent. “Ik wil de wetenschap helpen en mensen genezen.”
  [naar artikel]
 8. Amper zes jaar is hij, maar wonderkind Laurent mag nu al naar het middelbaar (03/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Laurent Simons, een jongen uit Oostende van amper zes jaar oud die samen met zijn ouders in Amsterdam woont, is een echt wonderkind. Binnenkort
  [naar artikel]
 9. 12-jarige Laurent Simons heeft nu ook masterdiploma fysica op zak (11/07/2022 - De Standaard)
  Laurent Simons (12) uit Oostende heeft zopas zijn masterdiploma in de fysica behaald, maar dat is voor hem pas het begin. ‘Ik heb nog een hele weg af te leggen om mijn droom te bereiken: artificiële organen maken.’
  [naar artikel]
 10. ‘Nipplegate’-schandaal van Janet Jackson krijgt eigen documentaire (03/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De New York Times heeft opnieuw een kijkcijferkanon in de aanbieding. Na de veelbesproken documentaire ‘Framing Britney Spears’ krijgt nu ook het ‘nipplegate’-schandaal van Janet Jackson (55) en Justin Timberlake (40) een eigen documentaire.
  [naar artikel]
 11. INTERVIEW. Topdj Laurent Garnier stilaan klaar voor pensioen: “Op m’n 60ste wil ik niet meer achter de draaitafels staan” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een icoon in de dj- en technowereld is hij al decennialang, dus kon een eigen documentaire niet achterwege blijven. Laurent Garnier (55) stelde gisterenavond vol trots het resultaat voor op Film Fest Gent. Vooraleer hij over de rode loper schreed in de Arteveldestad, hadden wij een babbel met de Fransman over z’n bijzondere band met België, z’n haat-liefdeverhouding met monsterhit ‘The Man With The Red Face’ en het nakende einde van z’n carrière. “Ik ben niet van plan om als oude knar op cruiseschepen op te treden.”
  [naar artikel]
 12. Na de serie krijgt ‘And Just Like That’ nu ook een documentaire (04/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ben jij ook iemand die de ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That’ al helemaal heeft gebingewatcht? Geen probleem, want vrijdag komt er ook een documentaire uit van de serie. In de docu krijgen fans een blik achter de schermen bij de opnames van de reboot en exclusieve interviews met de cast: “Zelfs na 23 jaar vind ik het nog spannend”, aldus Sarah Jessica Parker. “Spannend, maar ook doodeng.”
  [naar artikel]
 13. Superfan Maarten (22) laat tattoo van ‘F.C. De Kampioenen’ op been zetten: "Mijn mama was niet zo blij” (23/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe ver kan de liefde voor een televisieserie gaan? Bij Maarten Meeus (22) uit Glabbeek alvast héél ver. De superfan liet namelijk het logo van ‘F.C. De Kampioenen’ op zijn been tatoeëren. “Mijn vrienden vinden het cool, maar mijn mama is niet zo blij”, lacht Maarten.
  [naar artikel]
 14. Superfan Maarten (22) laat tattoo van ‘F.C. De Kampioenen’ op been zetten: "Mijn mama was niet zo blij” (23/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe ver kan de liefde voor een televisieserie gaan? Bij Maarten Meeus (22) uit Glabbeek alvast héél ver. De superfan liet namelijk het logo van ‘F.C. De Kampioenen’ op zijn been tatoeëren. “Mijn vrienden vinden het cool, maar mijn mama is niet zo blij”, lacht Maarten.
  [naar artikel]
 15. Straffe levensverhaal van bokser Ismaïl verfilmd in 'Cool Abdoul’: “Ik heb tot vorig jaar de prijs moeten betalen voor mijn verleden” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik ben neergestoken, heb vier kogels overleefd en zat meermaals in de gevangenis. Maar als mijn levensverhaal een ding aantoont, is het wel dat het nooit te laat is om te veranderen.” En dus stemde voormalig topbokser Ismaïl Abdoul toe om z’n leven te laten verfilmen in ‘Cool Abdoul’. De Vlaams-Marokkaanse acteur Nabil Mallat, bekend van ‘Patser’, kreeg niet alleen de hoofdrol, maar hield aan het project ook een boezemvriend over. “Hij is niet de hersenloze idioot waarvoor hij in het verleden versleten werd.”
  [naar artikel]
 16. Wonderkind Laurent (11) haalt bachelordiploma fysica: "Onsterfelijkheid. Dat is mijn doel” (05/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De hoogbegaafde Laurent Simons uit Oostende heeft op 11-jarige leeftijd zijn bachelordiploma fysica behaald aan de Universiteit Antwerpen. Met een score van 85 procent gaf hij alle andere studenten het nakijken. “Dit is het eerste puzzelstukje in mijn doel om lichaamsdelen te vervangen door mechanische onderdelen.”
  [naar artikel]
 17. “Pure oplichterij” en zelfs “extreem gevaarlijk”: VRT-docu ‘FIRE’ krijgt heel wat kritiek (31/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met de documentaire ‘FIRE: vroeg op pensioen’ wil de VRT jongeren inspireren om financieel onafhankelijk te worden. Alleen lijken ze voorlopig vooral een groot deel van de echte FIRE-gemeenschap voor het hoofd te stoten. “Er heerst echt een gevoel van afwijzing en verraad”, aldus Sébastien Aguilar, de oprichter van de Belgische tak. Hij legt uit waar FIRE wel om draait, en hoe hij met z’n geld omgaat. “Ik ben zelf sinds mijn 33e financieel onafhankelijk, maar voor de programmamakers was mijn verhaal te saai.”
  [naar artikel]
 18. Hoe supermerk Abercrombie & Fitch zichzelf de verdommenis inwerkte: “Mooie mensen, lelijke bedrijfscultuur” (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie in de jaren 2000 cool wou zijn, droeg Abercrombie & Fitch. Het Amerikaanse kledinglabel met de campagnebeelden van poedelnaakte hunks en winkels als nachtclubs boomde wereldwijd ... tot het helemaal op was. Ter ere van de nieuwe Netflixdocu ‘White Hot’ legt onze mode-expert David Devriendt de schandalen bloot die het supermerk deden uitlopen op een sisser van formaat, van misbruikte modellen tot absurde personeelspraktijken. “Crewleden werden beoordeeld op een schaal van ‘cool’ tot ‘rocks’. Wie minder dan ‘cool’ was, kreeg niet zelden de bons.”
  [naar artikel]
 19. Metejoor krijgt het moeilijk tijdens ‘The Voice Kids’: “Paar jaar geleden is een van mijn beste vrienden overleden” (22/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Emotioneel moment vanavond in ‘The Voice Kids’. Wanneer Lise het nummer ‘Say You Won’t Let Go’ zingt, moet coach Metejoor even naar adem happen. “Dankjewel voor je nummerkeuze, ook al wist je van toeten noch blazen”, vertelt hij met een krop in de keel.
  [naar artikel]
 20. Lidewij Nuitten over ‘We Are Family’: “Als kind had ik altijd het gevoel dat ik onrechtvaardig behandeld werd” (22/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “In mijn herinneringen was het heel moeilijk thuis en hadden wij bijna nooit mooie momenten.” Dat zegt Lidewij Nuitten (30), die we kennen van de rubriek ‘Mijn Straat’ in ‘Iedereen Beroemd’ en van ‘Waar Is Mark?’ In ‘We Are Family’ probeert ze de vertroebelde band met haar broers te herstellen. “Een vreemde aanspreken is geen probleem, maar met mijn eigen broers praten lukt niet.”
  [naar artikel]
 21. “Ons merk is voor mooie mensen, niet voor iemand met maatje 38.” Hoe supermerk Abercrombie & Fitch zichzelf voorgoed ruïneerde (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie in de jaren 2000 cool wou zijn, droeg Abercrombie & Fitch. Het Amerikaanse kledinglabel met de campagnebeelden van poedelnaakte hunks en winkels als nachtclubs boomde wereldwijd... tot het helemaal op was. Ter ere van de nieuwe Netflixdocu ‘White Hot’ legt onze mode-expert David Devriendt de schandalen bloot die het supermerk deden uitlopen op een sisser van formaat. “Crewleden werden beoordeeld op een schaal van ‘cool’ tot ‘rocks’. Wie minder dan ‘cool’ was, kreeg niet zelden de bons.”
  [naar artikel]
 22. Wonderkind Laurent haalt bachelordiploma fysica op 11-jarige leeftijd: "Onsterfelijkheid. Dat is mijn doel” (05/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De hoogbegaafde Laurent Simons uit Oostende heeft op 11-jarige leeftijd zijn bachelordiploma fysica behaald aan de Universiteit Antwerpen. Met een score van 85 procent gaf hij alle andere studenten het nakijken. “Dit is het eerste puzzelstukje in mijn doel om lichaamsdelen te vervangen door mechanische onderdelen.”
  [naar artikel]
 23. Wonderkind Laurent haalt bachelordiploma fysica op 11-jarige leeftijd: "Onsterfelijkheid. Dat is mijn doel” (05/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  De hoogbegaafde Laurent Simons uit Oostende heeft op 11-jarige leeftijd zijn bachelordiploma fysica behaald aan de Universiteit Antwerpen. Met een score van 85 procent gaf hij alle andere studenten het nakijken. “Dit is het eerste puzzelstukje in mijn doel om lichaamsdelen te vervangen door mechanische onderdelen.”
  [naar artikel]
 24. STREAMINGTIP. ‘The Dropout’ (Disney+): “Het bloedbedrog van Elizabeth Holmes” (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na ‘Inventing Anna’, ‘WeCrashed’ en ‘The Tinder Swindler’ is ‘The Dropout’ de laatste nieuwe streamingtitel die de teloorgang van een frauduleus kopstuk belicht. De reeks vertelt het verhaal van Silicon Valley-wonderkind Elizabeth Holmes en hoe die op haar negentiende de schoolbanken van Stanford verliet om CEO te worden van haar eigen start-up ‘Theranos’.
  [naar artikel]
 25. Lieven Van Gils wordt nu ook filmjournalist: “Als ik talkshows zie, denk ik vooral: ‘blij dat ik het niet meer hoef te doen’” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik dacht dat ik het ging missen om op het scherm te komen, maar het enige dat ik mis is de ploeg waarmee ik het programma maakte.” Twee jaar geleden is het dat Lieven Van Gils zijn eigen talkshow presenteerde, maar van gemis is geen sprake. Kwamen immers in de plaats: rust, de beklijvende documentaire ‘Het Scheldepeloton’ én binnenkort een vaste rol als filmexpert in ‘Het Journaal’. Hij wordt daarmee de opvolger van Ward Verrijcken. “Voor ik op het aanbod inging, heb ik contact gehad met zijn familie en vrienden.”
  [naar artikel]
 26. ‘Ik wil nog altijd hetzelfde: onsterfelijkheid bereiken’: wonderkind Laurent Simons haalt universiteitsdiploma op 11-jarige leeftijd (06/07/2021 - De Morgen)
  Veel kinderen van 11 gloeien van enthousiasme bij de gedachte dat ze na de grote vakantie naar de middelbare school mogen. Maar niet Laurent Simons (11). Hij heeft zijn eerste universitair diploma op zak, als bachelor in de fysica aan de UAntwerpen. ‘Studeren wordt alleen maar leuker. Hoe meer ik leer, hoe meer ik wil weten.’
  [naar artikel]
 27. Laurent is 12 en al afgestudeerd als master in de kwantumfysica: “Ik vond het niet eens zo moeilijk” (11/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Amper twaalf jaar oud zijn. En toch al afgestudeerd zijn aan de universiteit. Klinkt onmogelijk, maar niet voor Laurent Simons uit Antwerpen. De jongen haalde z'n master in de kwantumfysica en bereidt zich nu voor op een doctoraat. “Ik heb m’n maximum nog niet bereikt, mijn grenzen liggen hoger.”
  [naar artikel]
 28. ‘Familie’-nieuwkomer Belinda Voorspoels rolde van de ene relatie in de andere: “Maar nu focus ik eerst op mezelf en mijn carrière” (23/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Belinda Voorspoels (29) is de eerste in de Vlaamse soapgeschiedenis die even tegelijkertijd in ‘Thuis’ én in ‘Familie’ te zien was. De overstap gaf haar een ongemakkelijk gevoel. “Maar”, zo zegt ze, “mijn vrienden vonden dat ik eindelijk eens aan mezelf moest denken.”
  [naar artikel]
 29. Bruno is hetero, maar beleeft een wilde nacht met zijn beste vriend: “Mijn erectie raakte per ongeluk zijn been” (17/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bruno* (50) en Jan-Pieter* zijn al jaren vrienden. Ze groeien op in dezelfde wijk, gaan samen studeren. Maar ze zijn ook nooit meer dan dat: vrienden. Tot Bruno na een dronken nacht op Jan-Pieters kot een erectie krijgt, en zijn vriend dat geschenk onverwachts met beide handen aanneemt. “‘Willen we?’ vroeg Jan-Pieter met een grijns. ‘Willen we wat?’ vroeg ik. Zijn lach werd breder. ‘Samen masturberen?’ Zijn hand gleed uitnodigend over mijn penis.”
  [naar artikel]
 30. Vlaams wonderkind Laurent (10) wil in Israël gaan studeren (05/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Laurent Simons, de hoogbegaafde Vlaamse jongen die op zijn negende al universitaire studies aanvatte, wil naar de universiteit in Israël. Dat zegt althans de Israëlische ambassadeur in Brussel.
  [naar artikel]
 31. Prins Laurent praat voor het eerst over zijn strijd tegen corona en de kilo’s: “Ik voelde me dik en lelijk” (01/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Prins Laurent (58) is hersteld van corona en roept z'n nobele onderdanen op om zich en masse te laten vaccineren. De rebel van Laken vertelde deze week dat hij 32 kilo was afgevallen en staat letterlijk en figuurlijk op scherp. “Ik wilde soms mijn kussens opeten van de honger, maar ik moest echt van die overtollige kilo’s af.” Van Wendy of een dansende Delphine in ‘Dancing with the Stars’ ligt Laurent dan weer niet echt wakker. “Sorry, maar ik kijk eigenlijk amper tv.”
  [naar artikel]
 32. Bekijk hier de trailer van de explosieve Britney Spears-documentaire: “Ik wil gewoon mijn leven terug” (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix heeft de volledige trailer gelost van de explosieve Britney Spears-documentaire. In de eerste beelden van ‘Britney vs. Spears’ horen we onder meer hoe de zangeres vertelt dat ze haar leven terug wilt. “Ik heb dezelfde rechten als iedereen.” Britney (39) is niet blij met de nieuwe documentaire. “Dit is weer een ongeautoriseerde documentaire waar ze geen goedkeuring voor heeft gegeven”, aldus de insider.
  [naar artikel]
 33. Bekijk hier de trailer van de explosieve Britney Spears-documentaire: “Ik wil gewoon mijn leven terug” (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix heeft de volledige trailer gelost van de explosieve Britney Spears-documentaire. In de eerste beelden van ‘Britney vs. Spears’ horen we onder meer hoe de zangeres vertelt dat ze haar leven terug wilt. “Ik heb dezelfde rechten als iedereen.” Britney (39) is niet blij met de nieuwe documentaire. “Dit is weer een ongeautoriseerde documentaire waar ze geen goedkeuring voor heeft gegeven”, aldus de insider.
  [naar artikel]
 34. Driewerf Jani op tv: “Ik ben supernerveus voor de reacties van de kijkers” (28/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Er is geen ontkomen aan Jani Kazaltzis (42) de komende weken op tv. “In ‘Blind Gekocht’ voel ik me als een vis in het water”, zegt hij. “En in ‘Viva la Feta’ zie je mij zoals eigenlijk alleen mijn vrienden en familie me mogen zien.”
  [naar artikel]
 35. Metejoor over ‘Een Echte Job’: “Die schrijnende verhalen zijn zo zwaar. En ik heb al een klein hartje” (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Joris Van Rossem (30), alias Metejoor, zal in 2022 niet van uw scherm te branden zijn. De zanger zal te zien zijn in ‘Een echte job’ én ‘The Voice Kids’ - in ‘Dancing with the stars’ moest hij vanwege een blessure verstek laten gaan. “Ja, het is pittig”, geeft hij dan ook grif toe. “Maar mijn focus ligt nu op mijn carrière.” Al doet hij ‘Een echte job’ vooral uit dankbaarheid, ook voor zijn eigen thuisverpleegster. “Maar mensen wassen, hun luiers verversen... daar moet je je toch over zetten.”
  [naar artikel]
 36. PORTRET. Wie is wie in het netwerk van Raf Simons? (10/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zijn vrienden zijn heilig. Samenwerken met vrienden, vaak een onderneming, is voor hem het hoogste doel. En zijn vrienden zijn net zo uitgesproken als hij. Van stylist tot ceo: Simons omringt zich met persoonlijkheden die een eigen stijl en mening hebben. Maak kennis met het netwerk van Raf Simons.
  [naar artikel]
 37. Opnieuw burgemeesterwissel: vrienden sinds kleuterklas, nu politieke vijanden (07/09/2021 - De Standaard)
  Dominique Cool kondigt aan dat hij Lieven Vanbelleghem van zijn burgemeesterstroon zal stoten in Langemark-Poelkapelle. Cool: ‘Wij kunnen samen best nog een pint gaan drinken.’ Vanbelleghem: ‘Vergeet het maar.’
  [naar artikel]
 38. Volgens prins Laurent is Claire “het kotsbeu hoe ze behandeld wordt”. Waar heeft hij het over? (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het bezoek dat prins Laurent (57) aan revalidatiecentrum TrainM in Antwerpen bracht, ging niet onopgemerkt voorbij. De prins reageerde er voor het eerst publiekelijk op de afwezigheid van zijn vrouw Claire (47), die bijna twee jaar lang van de aardbol verdwenen leek. “Mijn vrouw begint het kotsbeu te worden hoe zij in sommige sferen hier in België wordt behandeld”, klonk het cryptisch bij Laurent. Maar wat bedoelt hij met die ‘sferen’ en over welke ‘behandeling’ heeft hij het?
  [naar artikel]
 39. “‘Heb jij nog een kinderwens?’, vroeg mijn gynaecoloog.” 1 op de 10 vrouwen heeft PCOS, maar wat is het? (30/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik zie me daar nog liggen op de onderzoekstafel, met mijn benen in de koude metalen beugels en onverwachtse tranen die in mijn ooghoeken prikten.” Een jaar geleden kreeg redactrice Liesbeth (30) de diagnose PCOS. Hoewel de aandoening minstens één op de tien vrouwen treft en een belangrijke oorzaak is van vruchtbaarheidsproblemen, is er maar weinig over bekend. Om klaarheid te scheppen, stelt ze gerichte vragen aan fertiliteitsexpert Guy Verhulst, en met experte Myriam Koning bespreekt ze hoe je met voeding PCOS onder controle krijgt. “PCOS hebben geeft je ook een sterk evolutionair voordeel.”
  [naar artikel]
 40. ‘Vlaanderen vakantieland’ trekt door Haspengouw: “Virtueel vliegen met de straaljager was héél cool” (16/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  ‘Vlaanderen vakantieland’ verkent zaterdag Haspengouw. Reporter Laura Govaerts krijgt gezelschap van acteur Raf Jansen, alias Dieter uit ‘Thuis’. “Virtueel vliegen in een straaljager was supercool”, klinkt het.
  [naar artikel]
 41. Wonderkind Laurent moet nog 10 worden en haalt straks al zijn bachelordiploma (09/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Hij legt dezelfde examens af als alle andere studenten, moet net als iedereen een bachelorproef indienen in het Engels én doet dat allemaal in negen maanden tijd in plaats van drie jaar. Laurent Simons is nog geen 10 jaar, maar toch zal het wonderkind uit Oostende – als alles goed gaat – binnen enkele weken zijn universitair diploma ‘electrical engineering’ op zak hebben. Een prestatie die hem een plek in het ‘Guiness Book of World Records’ kan opleveren. “Tuurlijk wil ik bekend zijn. Wie wil dat nu niet? Wat een vreemde vraag.”
  [naar artikel]
 42. Mediaminister Dalle (CD&V) over ‘FIRE’, Boeva, Radio 2, VRT-lonen, Kampioenen en Gert Verhulst: “De VRT heeft een fout gemaakt” (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) is in een openhartig gesprek niet mals voor de openbare omroep. Over het afschaffen van de regionale ochtendshows op Radio 2: “Ik heb me verslikt in mijn koffie toen ik het nieuws las”. Over de documentaire ‘Fire’ die deze week offline moest: “Er is een inschattingsfout gemaakt.” En over de striemende kritiek van William Boeva: “Zijn aanklacht is terecht.”
  [naar artikel]
 43. Zo gaat het nog met voormalige kindster 'Heintje' Simons: "De manier waarop mijn moeder stierf ... Dat was mensonwaardig” (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Amper elf was Heintje toen hij doorbrak met ‘Mama’. Het bleek het startschot van een internationale carrière met zo’n zestig miljoen verkochte platen. “Op mijn veertiende had ik van de wereld gezien wat de meeste in geen honderd jaar zien”, klinkt het. In Primo blikt hij terug op z’n carrière én kijkt hij vooruit, naar de toekomst. “Vóór het zielig wordt, wil ik de eer aan mezelf houden..”
  [naar artikel]
 44. Prins Laurent is 32 kilo afgevallen: “Mijn dieet? Gewoon minder eten” (01/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Prins Laurent is 32 kilo afgevallen. Dat was nodig, zo zegt hij zelf in Het Laatste Nieuws, “want ik voelde me dik en lelijk”. “Mijn dieet? Gewoon minder eten. Ik wilde soms mijn kussens opeten van de honger, maar ik moest echt van die overtollige kilo’s af.”
  [naar artikel]
 45. Prins Laurent is 32 kilo afgevallen: “Mijn dieet? Gewoon minder eten” (01/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Prins Laurent is 32 kilo afgevallen. Dat was nodig, zo zegt hij zelf in Het Laatste Nieuws, “want ik voelde me dik en lelijk”. “Mijn dieet? Gewoon minder eten. Ik wilde soms mijn kussens opeten van de honger, maar ik moest echt van die overtollige kilo’s af.”
  [naar artikel]
 46. Prins Laurent is 32 kilo afgevallen: “Mijn dieet? Gewoon minder eten” (01/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Prins Laurent is 32 kilo afgevallen. Dat was nodig, zo zegt hij zelf in Het Laatste Nieuws, “want ik voelde me dik en lelijk”. “Mijn dieet? Gewoon minder eten. Ik wilde soms mijn kussens opeten van de honger, maar ik moest echt van die overtollige kilo’s af.”
  [naar artikel]
 47. Mathias Sercu regisseert eerste langspeelfilm: “Een droom die uitkomt” (12/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur Mathias Sercu (51) gaat een eigen langspeelfilm regisseren: ‘J’aime la vie’. Het duurde maar liefst zeven jaar om het scenario te schrijven en te perfectioneren. “Na al die jaren is het eindelijk zover, hoe cool is dat”, klinkt het enthousiast.
  [naar artikel]
 48. “Ik ben Dan Karaty en ik ben alcoholist”: ex-jurylid ‘Belgium’s Got Talent’ eerlijk over verslaving (14/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dan Karaty heeft op zijn social media bekendgemaakt dat hij alcoholist is. “Jarenlang heb ik gelogen tegen mezelf, mijn vrienden en mijn familie. Ik vermeed hulp omdat ik te trots, beschaamd en bang was. Nu ben ik het beu om me te verstoppen.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy