Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
08:54 uur

Cardioloog roept op: “Bepaal onze vergoeding op basis van ons succes, niet ons aantal consultaties”

Het Nieuwsblad

23/09/2022 - 03:44

“Het zou beter zijn dokters te vergoeden voor de kwaliteit die ze leveren: hoe ver kreeg je de cholesterol van jouw patiënten naar beneden?” Dat zegt cardioloog Mathias Vrolix naar aanleiding van een nieuwe enquête. Daaruit blijkt dat de helft van de Belgen onderschat hoe zwaar hart- en vaatziekten doorwegen in de sterftecijfers. “Er is te veel onverschilligheid.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Psychologen zijn zeker geen geldwolven’ (25/02/2019 - De Standaard)
  Het plan van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) om een beperkt aantal consultaties bij een psycholoog vanaf maart terugbetaalbaar te maken, wordt erg koeltjes onthaald door de beroepsgroep. En dat komt zeker niet alleen door de daaraan gekoppelde lagere vergoeding, klinkt het. ‘Het plan van de minister mist elke wetenschappelijke basis.’
  [naar artikel]
 2. “Bijna 13 procent van alle overlijdens bij volwassenen komt door hoge bloeddruk”: cardioloog legt uit wat je kan doen tegen deze ‘silent killer’ (19/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wel 30 tot 40 procent van de Belgische bevolking heeft last van een te hoge bloeddruk, een aandoening die je altijd moeten laten behandelen. “Hypertensie kan immers levensbedreigend zijn”, zegt cardioloog Ernst Rietzschel. “Het verhoogt de kans op een beroerte, hart- en vaatziekten en nierproblemen.” Hij legt uit hoe je een hoge bloeddruk voorkomt en herkent.
  [naar artikel]
 3. Acteur roept op: "Ga naar cardioloog" (31/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Roel Vanderstukken (40), de Familie-acteur die tijdelijk buiten strijd is, wil mensen aanzetten om preventief een cardioloog te bezoeken. Een paar...
  [naar artikel]
 4. ‘Coronageneratie’ piekert in aanloop naar SID-in: “Is theoretische basis sterk genoeg om verder te studeren?” (12/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De jaarlijkse SID-in beurs roept prangende vragen op bij zesdejaars Berfin, Sophia-Anna en Giada van het Atlas College Genk, die op het punt staan om hun studiekeuze te maken. Deze week formuleert Berfin haar zorg: “Is onze theoretische basis na drie coronaschooljaren wel sterk genoeg om verder te studeren?”
  [naar artikel]
 5. Antwerpse cardioloog is Specialist van het Jaar: “Mijn allereerste dag in het ziekenhuis hakte er zwaar in” (21/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De jonge Antwerpse cardioloog Martin Vanden Eede (32) is door de Artsenkrant uitgeroepen tot ‘Specialist van het jaar’. Terwijl het een wonder is dat hij nog steeds als arts aan de slag is: “Op mijn allereerste nacht als assistent in het ziekenhuis overleden twee patiënten. Dat hakte er zwaar in.” Wat hem uiteindelijk motiveerde om zelf opleidingen aan beginnende artsen te geven.
  [naar artikel]
 6. Ze waken al anderhalf jaar over onze gezondheid, maar nu pas komt er vergoeding voor corona-experts (12/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De experten van het adviesorgaan GEMS kunnen retroactief tot 7 december rekenen op een vergoeding van 50 euro per uur vergaderen. Maar nu al zeggen een aantal experts voor de vergoeding te passen.
  [naar artikel]
 7. Cardioloog over hartklachten bij besmette Malinwa-spelers: “Risico op ernstige hartproblemen is erg beperkt” (19/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen heeft zijn slag dan toch thuisgehaald: de wedstrijd tegen RC Genk wordt uitgesteld. In een digitale persconferentie gaf KV-coach Wouter Vrancken gisteren meer achtergrond over hoe ernstig de Covid-situatie is binnen zijn spelersgroep. De Limburger vertelde dat er drie spelers met hartklachten waren. Cardioloog Koen Ameloot stelt gerust: “Je hebt al een driedubbele dosis pech nodig om ernstige hartproblemen te ontwikkelen na een coronabesmetting.”
  [naar artikel]
 8. Luc (58) werd ontslagen om zijn leeftijd, maar haalt nu zijn gelijk in rechtbank: “Opgelucht, maar het blijft zuur. We hadden er tot ons pensioen willen blijven” (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Luc Van Hees (58) en zes andere ex-werknemers van Schot’s Vishandel uit Essen krijgen drie jaar nadat ze zogezegd uit overmacht werden ontslagen toch een vergoeding op basis van de antidiscriminatiewet. Volgens de rechtbank was hun ontslag een duidelijk voorbeeld van discriminatie op basis van leeftijd. “Na de brand kregen we de boodschap dat we zeker niet naar ander werk op zoek moesten, want dat er aan de wederopbouw zou gewerkt worden.”
  [naar artikel]
 9. Twee agressieve OCMW-cliënten mogen niet meer binnen en extra bewaker aan ’t Scheep in Hasselt (16/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De sociale dienst van de stad Hasselt is de afgelopen weken twee keer geconfronteerd met agressiegevallen tijdens consultaties in ‘t Scheep. “Onaanvaardbaar”, vindt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “We hebben het aantal veiligheidsagenten van één naar twee verdubbeld.”
  [naar artikel]
 10. Trappistenabdij van Brecht: “Onze bierzeep is een enorm succes” (17/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Twee jaar geleden besloten de trappistinnen van Brecht om hun aanbod van huisgemaakte zeepjes en bodylotion compleet te vernieuwen. “Vooral onze bierzeep en -shampoo slaan aan. Met die bierspa in Brussel hebben we er inderdaad een grote klant bij”, vertelt zuster Katharina. “Een heel speciale ook.”
  [naar artikel]
 11. Cardioloog renoveert sprookjeskasteel in Nerem: “Eelt van op mijn handen gekregen” (15/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vroeger waren het precisie-instrumenten voor delicate operaties, maar vandaag staan de handen van cardioloog Dirk D’haese vol eelt. Twee jaar lang al werken hij en zijn vrouw Bie aan de renovatie van hun sprookjeskasteel in Nerem. Binnenkort wordt er een eerste trouwfeest georganiseerd.
  [naar artikel]
 12. Factcheck: Nee, huisartsen zijn niet verplicht om consultaties voor luchtwegproblemen aan Sciensano te rapporteren (22/11/2020 - Knack)
  Een Facebookbericht stelt dat huisartsen raadplegingen voor luchtwegklachten aan Sciensano moeten rapporteren en dat ze daarvoor een vergoeding krijgen. Dat klopt niet. Huisdokters worden weliswaar financieel aangemoedigd om het aantal luchtweginfecties bij hun patiënten te rapporteren, maar van een verplichting is geen sprake.
  [naar artikel]
 13. Padelpleinen TC As feestelijk geopend (09/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met meer dan vijfhonderd leden op enkele maanden tijd kende het padellen in As een vliegende start. In een eerste fase startte TC As vorig jaar met de aanleg van twee padelpleinen, maar al snel bleek dat er nood was aan uitbreiding. Met twee extra terreinen komt de tennisclub nu tegemoet aan de explosieve toename van het aantal leden. “Padel is de ideale buitensport voor alle seizoenen”, verklaart voorzitter Jean Meermans het succes. “Veel van onze leden die eerder al kwamen tennissen, zien dit als de ideale aanvulling. Maar er zijn ook heel wat niet-tennissers die de weg naar onze club vonden”;”
  [naar artikel]
 14. Premier De Croo roept Noren op in te grijpen in “irrationele” energiemarkt: “Europese welvaart staat op het spel” (29/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Op een internationale energieconferentie in Noorwegen roept premier De Croo de andere Europese landen op om in te grijpen in de “irrationale” energiemarkt. “De Europese welvaart staat op het spel”, aldus de premier, en vraagt daarbij extra inspanningen van Noorwegen, onze belangrijkste gasleverancier.
  [naar artikel]
 15. Premier De Croo roept Noren op in te grijpen in “irrationele” energiemarkt: “Europese welvaart staat op het spel” (29/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op een internationale energieconferentie in Noorwegen roept premier De Croo de andere Europese landen op om in te grijpen in de “irrationale” energiemarkt. “De Europese welvaart staat op het spel”, aldus de premier, en vraagt daarbij extra inspanningen van Noorwegen, onze belangrijkste gasleverancier.
  [naar artikel]
 16. Voorzichtigheid tegenover een “vrij Vlaanderen”: coronaversoepelingen verdelen Vlaamse regering (13/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Terwijl de N-VA al luidop roept om een “vrij Vlaanderen”, predikt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) juist de voorzichtigheid. “Nieuwe, zwaardere varianten zijn niet uitgesloten en kunnen bressen slaan in onze dijken.”
  [naar artikel]
 17. Steeds meer meisjes vinden hun weg naar de kickboksring (05/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De afgelopen weken werden de sportkampjes van Team Cobra Thai Belgium een groot succes. “Het doel is om jonge kinderen tussen 5 jaar en 16 jaar kennis te laten maken met kickboksen en thaiboksen”, vertellen coaches Abdelnour en Mohamed. In de dojo in Bilzen worden de leden zowel fysiek als mentaal gecoacht. “Respect, discipline, kracht, techniek en zelfbeheersing zijn essentieel in onze vechtsport”, stelt coach Abdelnour. Opvallend onder de 150 leden is het groot aantal meisjes die de thaibokshandschoen aantrekken. “Elk seizoen zien we dat aantal stijgen. Steeds meer meisjes en vrouwen hun weg naar onze club.” En de jonge vechters vinden het geweldig. “Thaiboksen geeft veel energie. Het is een superleuke sport en iedereen wordt hier gelijk behandelt”, aldus de enthousiaste sporters.
  [naar artikel]
 18. Tot 40% van de Belgen heeft last van hypertensie. Prof waarschuwt: “Het is een ‘silent killer’, je voelt meestal niet dat je bloeddruk te hoog is” (19/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wel 30 tot 40 procent van de Belgische bevolking heeft last van een te hoge bloeddruk, een aandoening die je altijd moet laten behandelen. “Hypertensie kan immers levensbedreigend zijn”, zegt cardioloog Ernst Rietzschel. “Het verhoogt de kans op een beroerte, hart- en vaatziekten en nierproblemen.” Hij legt uit hoe je een hoge bloeddruk voorkomt en herkent.
  [naar artikel]
 19. Opnieuw erg lange wachtrijen aan centra voor autokeuring, politie roept op: “Kom niet” (05/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Net als de voorbije dagen is het vrijdag bijzonder druk aan de autokeuringsstations in West- en Oost-Vlaanderen. Ook elders in Vlaanderen is de drukte voelbaar. “Kom niet”, roept de politie op.
  [naar artikel]
 20. Opnieuw erg lange wachtrijen aan centra voor autokeuring, politie roept om: “Kom niet” (05/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Net als de voorbije dagen is het vrijdag bijzonder druk aan de autokeuringsstations in West- en Oost-Vlaanderen. Ook elders in Vlaanderen is de drukte voelbaar. “Kom niet”, roept de politie op.
  [naar artikel]
 21. [VIDEO] - Huisartsen moeten vaker 's avonds en in het weekend op bezoek (30/07/2016 - De Redactie)
  Het aantal consultaties tussen 21 uur en 8 uur 's ochtends steeg vorig jaar met 16 procent. Dat schrijft de Artsenkrant op basis van cijfers van het Riziv.
  [naar artikel]
 22. CD&V roept op tot kordaat optreden tegen “cowboys onder energieleveranciers” (20/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  CD&V-Kamerlid Leen Dierick roept de Economische Inspectie en de federale energieregulator CREG op om de “cowboypraktijken” bij bepaalde energieleveranciers “snel en kordaat” aan te pakken. Ze doet die oproep na recente getuigenissen over ongebruikelijke praktijken bij Octa+.
  [naar artikel]
 23. CD&V roept op tot kordaat optreden tegen “cowboys onder energieleveranciers” (20/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  CD&V-Kamerlid Leen Dierick roept de Economische Inspectie en de federale energieregulator CREG op om de “cowboypraktijken” bij bepaalde energieleveranciers “snel en kordaat” aan te pakken. Ze doet die oproep na recente getuigenissen over ongebruikelijke praktijken bij Octa+.
  [naar artikel]
 24. Aantal consultaties bij huisarts voor griepachtige klachten daalt significant (28/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal mensen dat naar de huisarts gaat met griepachtige klachten, is vorige week significant gedaald. Dat blijkt donderdag uit het wekelijkse bulletin luchtweginfecties van Sciensano. Volgens het gezondheidsinstituut is er een “matig intense” griepepidemie geweest in ons land van 7 maart tot 17 april.
  [naar artikel]
 25. Schoothondje Lior is de nieuwe publiekslieveling in ‘Thuis’: “Ja, hij krijgt een correct loon” (15/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Mijd baby’s en dieren op de set”, zegt men wel eens, “want die zijn moeilijk te sturen.” Met baby’s hebben onze tv-makers al de nodige ervaring, maar huisdieren hebben we inderdaad nog niet te vaak gezien. Daar brengt Pips verandering in. ‘Thuis’-producer Hans Roggen licht de beslissing toe, en Lior’s baasje vertelt over het castingproces, hoe vaak het hondje op de set verwacht wordt, en hoe dat zit met de vergoeding. “Je merkt meteen dat Pol Goossen een echte dierenvriend is.”
  [naar artikel]
 26. Het is te hopen dat we onze atoomschuilkelders niet hoeven te gebruiken: “Er staat nog een fiets op rollen, om een aantal toestellen aan te drijven” (07/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Onze overheid heeft slechts vier atoomschuilkelders. Maar als er een nucleaire dreiging zou zijn, is er geen enkele echt bruikbaar door verschillende oorzaken. Volgens minister Annelies Verlinden moeten we ons in een dergelijke noodsituatie tot “alternatieve middelen” richten, bijvoorbeeld “schuilen in het midden van je benedenverdieping, ver van deuren en ramen”.
  [naar artikel]
 27. Uber: "Uber is nu een ander bedrijf", vakbond BTB niet overtuigd (11/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “We zoeken geen uitvluchten voor gedrag in het verleden dat duidelijk niet overeenstemt met onze huidige waardes”, maar “Uber is nu een ander bedrijf”. Dat heeft het Amerikaanse platform gezegd in reactie op de “UberFiles”, een nieuw onderzoek van het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ) op basis van een datalek. De socialistische transportvakbond BTB is daar niet van overtuigd.
  [naar artikel]
 28. Hoe labo’s miljoenen kregen voor coronatests die ze nooit uitvoerden: “Heb gesmeekt om ze verplicht naar ons te sturen” (04/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De acht universitaire labo’s die coronatests moeten analyseren zien hun vergoeding fors teruggeschroefd. Ze blijken al maanden niet voldoende testen te verwerken voor het geld dat ze krijgen. Volgens de labo’s en minister Vandenbroucke lag de vergoeding zo hoog om snel te kunnen schakelen bij een nieuwe coronagolf. “En het overschot aan geld werd goed geïnvesteerd in de gezondheidszorg.”
  [naar artikel]
 29. ZOL overstelpt met telefoons door uitgestelde operaties: “Wij bellen u” (01/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het ZOL in Genk wordt overstelpt met telefoontjes van mensen die vragen of hun chirurgische ingreep al of niet kan doorgaan. Aanleiding is de vraag van de overheid om niet-dringende zorg twee weken uit te stellen “Houd onze lijnen vrij, wij bellen u”, roept het ZOL op.
  [naar artikel]
 30. Carrefour roept desserten “rode vruchten” en “mango/passievrucht” van huismerk terug (08/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Supermarktketen Carrefour roept de desserten “rode vruchten” en “mango/passievrucht” van het huismerk terug omdat de mogelijke aanwezigheid van het allergeen noten niet vermeld is op het etiket.
  [naar artikel]
 31. Anuna De Wever op klimaatmars Gent: “Het heeft geen zin om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jongeren van over de hele wereld komen vandaag samen om te staken voor het klimaat. Ook in Gent roept klimaatbeweging Youth For Climate jongeren op om op straat te gaan, en dit tijdens de schooluren. “Want als politici hun verantwoordelijkheid niet nemen, dan moeten wij het doen”, staat er te lezen op hun Facebookpagina. “De tijd dringt en wij gaan niet toekijken hoe onze toekomst van ons wordt afgenomen door het gebrek aan ambitie van onze politici.” Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het ‘klimaatspijbelen’ te bestempelen als een ongewettigde aanwezigheid. “De vraag is niet: spijbelen we of niet. De vraag is: nemen we onze toekomst nog serieus?”, zei boegbeeld Anuna De Wever bij HLN LIVE.
  [naar artikel]
 32. Herman ‘Markske’ Verbruggen over het succes van 25 jaar ‘De Kampioenen’-strips: “Ja, we verdienen daar iets aan” (12/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Flippo’s in zakjes chips of een stripreeks. Dat waren de twee opties voor afgeleide producten die de acteurs uit ‘F.C. De Kampioenen’ voorgeschoteld kregen. Ze kozen voor het tweede, en met succes: na 25 jaar zijn de stripalbums nog steeds erg populair. Herman ‘Markske’ Verbruggen (59) vertelt over waarom zijn naam in de boeken anders gespeld is in de tv-reeks, hoe het zit met de financiële vergoeding en geeft zijn mening over de nieuwe komische reeks van de VRT. “Als ze het verkeerd aankondigen, is het op voorhand gedoemd om te mislukken.”
  [naar artikel]
 33. Herman ‘Markske’ Verbruggen over het succes van 25 jaar strips van ‘De Kampioenen’: “Ja, we verdienen daar iets aan” (12/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Flippo’s in zakjes chips of een stripreeks. Dat waren de twee opties voor afgeleide producten die de acteurs uit ‘F.C. De Kampioenen’ voorgeschoteld kregen. Ze kozen voor het tweede, en met succes: na 25 jaar zijn de stripalbums nog steeds erg populair. Herman ‘Markske’ Verbruggen (59) vertelt over waarom zijn naam in de boeken anders gespeld is in de tv-reeks, hoe het zit met de financiële vergoeding en geeft zijn mening over de nieuwe komische reeks van de VRT. “Als ze het verkeerd aankondigen, is het op voorhand gedoemd om te mislukken.”
  [naar artikel]
 34. Basis Koksijde wordt “De Nieuwe Basis” (05/01/2022 - VRT NWS)
  In 2025 verwerven de stad Veurne en de gemeente Koksijde het militair vliegveld. Het domein krijgt de naam “De Nieuwe Basis”. Beide besturen werken samen met de provincie aan een toekomstvisie: open, toegankelijk en gericht op recreatie.
  [naar artikel]
 35. Wat als je je vlucht mist door een staking? “Bij grotere vertragingen op verre vluchten kan je tot 600 euro vergoeding krijgen” (07/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vervelend nieuws voor mensen die eind juni met het vliegtuig op vakantie willen vertrekken. De piloten van Brussels Airlines zullen mogelijk drie opeenvolgende dagen staken, als ze niet tot een akkoord komen. Maar wat als je vlucht daardoor in het water valt? Kan je een schadevergoeding eisen en heb je als passagier bepaalde rechten? Onze journalist zocht het uit. “Een annulatieverzekering kan je niet gebruiken bij een staking.”
  [naar artikel]
 36. Na meer dan anderhalf jaar komt er nu pas een vergoeding voor corona-experts, Vlieghe en Van Ranst willen er geen (12/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De experten van het adviesorgaan GEMS kunnen retroactief tot 7 december rekenen op een vergoeding van 50 euro per uur vergaderen. Maar nu al zeggen een aantal experts voor de vergoeding te passen.
  [naar artikel]
 37. Russen claimen volledige controle over belangrijke havenstad: “Bevrijding van Marioepol is succes” (21/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  “De bevrijding van” de Oekraïense havenstad Marioepol is “een succes”. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin donderdag tegen zijn minister van Defensie Sergei Sjojgoe gezegd. De ontmoeting werd uitgezonden op de Russische staatstelevisie.
  [naar artikel]
 38. Duitse hulplijn voor “coronacomplotdenkers” in de familie is groot succes (27/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Duitsland kunnen mensen met “coronacomplotdenkers” in de familie of vriendengroep bellen naar de hulplijn “Veritas”. De hulplijn is zo’n groot succes, dat ze zelfs oproepen uit Nederland en Oostenrijk binnenkrijgt. Dat schrijft het Nederlandse medium Trouw donderdag.
  [naar artikel]
 39. Duitse hulplijn voor “coronacomplotdenkers” in de familie is groot succes (27/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In Duitsland kunnen mensen met “coronacomplotdenkers” in de familie of vriendengroep bellen naar de hulplijn “Veritas”. De hulplijn is zo’n groot succes, dat ze zelfs oproepen uit Nederland en Oostenrijk binnenkrijgt. Dat schrijft het Nederlandse medium Trouw donderdag.
  [naar artikel]
 40. INTERVIEW. Kat Kerkhofs is hoogzwanger in Napels. “Ik weet dat Dries al eerder klaar was voor kindjes” (05/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Mertens numero uno”, roept de ene. “Bellissima”, roept de andere. Het is dagelijkse kost voor Kat Kerkhofs (33) wanneer ze door de Napolitaanse straten struint. Negen jaar geleden verhuisde de presentatrice vol spanning naar de Italiaanse stad voor haar grote liefde, profvoetballer Dries Mertens (34). Dat enthousiasme voelt Kat opnieuw, nu ze elk moment van haar eerste zoontje kan bevallen. “Maar Dries heeft meer last van nestdrang dan ik. Hij kan er niet tegen dat ik zo onvoorbereid ben. ”
  [naar artikel]
 41. Cardioloog moet 135.000 dollar in New Yorkse club niet betalen omdat strippers hem drogeerden (18/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een voorname cardioloog moet zijn openstaande rekening van 135.000 dollar in de Scores stripclub in New York niet vereffenen. Dat heeft een rechter...
  [naar artikel]
 42. Brian Priske over werken bij de Great Old en de drang naar succes: “We hebben de kwaliteiten om kampioen te spelen. Maar geef ons tijd” (19/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ambities bij Antwerp zijn hoog. Dat merkte hij meteen. “Ik wist dat het de bedoeling zou zijn om op termijn kampioen te spelen.” Trainer Brian Priske (44) vertelt over werken bij de Great Old en de drang naar succes. “De uitdaging is simpel: succes boeken met deze club.”
  [naar artikel]
 43. Vandenbroucke: “Geen wetenschappelijke basis voor verzet tegen mondmaskers bij kinderen” (08/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Volgens minister van Volksgezondheid is er “geen enkele wetenschappelijke basis” om zich te verzetten tegen mondmaskers voor kinderen. Dat zei hij dinsdagnamiddag in de Kamer. “Het is oncomfortabel en we moeten dat niet nodeloos rekken, maar ik denk dat we die problemen hebben overdreven.”
  [naar artikel]
 44. Eindelijk is vergoeding voor corona-experts geregeld, maar sommige willen er geen (12/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De experten van het adviesorgaan GEMS kunnen retroactief tot 7 december rekenen op een vergoeding van 50 euro per uur vergaderen. Maar nu al zeggen een aantal experts voor de vergoeding te passen.
  [naar artikel]
 45. Hoe bepaal ik de huurprijs? En waar koop ik het best? Onze woonexpert geeft advies voor investeringen in studentenkoten (04/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent is er nauwelijks nog een kot vrij, in Leuven willen ze het tekort oplossen met containers… De vraag naar studentenkamers is groot en veel mensen beschouwen de aankoop van een kot dan ook als een slimme investering. “Maar dan moet je wel een verstandige keuze maken,” zegt onze woonexpert Björn Cocquyt. Hij somt de belangrijkste aandachtspunten op en selecteert aanraders uit het aanbod dat nu te koop is.
  [naar artikel]
 46. Voor deze vriendengroep is Tomorrowland 2022 zeer emotioneel: “Eerste keer zonder onze overleden vriend en vriendin” (15/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Negen edities waren ze met twintig. Dit jaar ontbreken er voor het eerst twee. Hun foto draagt het internationale gezelschap wel drie dagen met zich mee. “Dit festival is een ergens ook een eerbetoon aan hen. Het is de basis van onze vriendschap.”
  [naar artikel]
 47. “Extreme” oranje invasie gaat liggen, horeca herademt: “Voor onze economie was het top, maar ze hebben wel een nadeel” (30/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Ze zijn er nog, maar ze zijn met minder. Nu ook de horeca in Nederland opnieuw draait, telt de Antwerpse binnenstad dit weekend minder noorderburen. De lokale horeca is tevreden met de extra inkomsten van de voorbije weken, maar ook blij dat de oranje invasie voorbij is. “Het was extreem”, en “Met het aantal Nederlanders is ook het aantal no-shows toegenomen. Tot 68 in één dag.”
  [naar artikel]
 48. Consultaties aan 11 euro voorlopig maar bij beperkt aantal psychologen en orthopedagogen (31/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nog niet iedereen zal vanaf 1 september naar de klinisch psycholoog of orthopedagoog kunnen voor 11 euro per consultatie. Dat laat Koen Lowet van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP) weten. “Het budget van 151 miljoen euro laat dat nog niet toe”, klinkt het.
  [naar artikel]
 49. Onze columniste Jo zit dit keer aan de koffietafel met haar eigen moeder: “Het verdriet blijft even groot, of je nu met twintig kinderen bent of niet” (27/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Mijn moeder, Cecile (72), haalt een briefje boven waarop ze een aantal zaken neergeschreven heeft. “Ik ben nog bij een aantal zussen langs gegaan”, zegt ze, “zodat ik alles zeker juist zeg.” Vandaag is een bijzondere dag, want aan de koffietafel zit mijn eigen moeder. We praten over het verlies van haar moeder, die twintig kinderen had.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy